![]() |
#2761 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Kasiu, ja się na cukrach nie znam kompletnie, może próbuj do ginki się dodzwonić na spokojnie, stan zagrożenia życia to nie jest
Pytałam małżonka, on stał przy porodzie od strony mojej głowy, nic nie pamięta żebym cokolwiek popuscila, nie zaglądał TAM, dopiero jak już główka wyszła to ją zobaczył, był w niezłym szoku mimo wszystko i na czym innym się skupiał. Jak będzcie miały czas, to zróbcie sobie na spokojnie lewatywe w domu, to niedrogie i proste. Silesianna ma rację, skurcz łydki to pikuś, poza tym trwa krótko i koniec, ból porodowy jest nieporównywalny z niczym, choć ja nie miałam wrażenia, że zaraz umrę. Coś w tym jest, że jednak wiele się zapomina z tego, ludzkość ma sie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2762 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki kochane za wsparcie
![]() AAAAAAAAAA ![]() ![]() ![]() a mnie dziś warunkowo wypuścili ![]() ufffff udało się ![]() ![]() Jestem zdechła, ale zadowolona! Wolę cierpieć w domu i z takim stałym bólem (a boli, oj boli ![]() Także przyjechałam do domu taksówką jak tylko mi o tym powiedzieli, TŻ lekko w szoku ![]() Może jednak ktoś tam nade mną czuwa ![]() ![]() Idę zaraz spać, muszę trochę odżyć i może jak uda mi się zasnąć to chociaż na te kilka godz. nie będę czuła nery. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja idę na kontrolę w czwartek. Dziewczyny, a robicie jakieś bardziej szczegółowe badanie w okolicy 30-32 tygodnia? 3D? Bo ja się zastanawiam... PS: Kiara, świetne wieści! teraz już może będzie z górki... ![]() Edytowane przez agatus84 Czas edycji: 2014-09-01 o 11:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiara super, że Cię wypuścili. Trzymam kciuki żeby było ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nick jest baaaaardzo stary, jeszcze z czasów końca liceum / początku studiów, i niestety jego etymologia nie miała wiele wspólnego ze Śląskiem ![]() to były czasy początków masowego internetu i trzeba było se jakąś ksywkę wymyślić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kiara odpocznij w domu! i LECZ się teraz z tego wirusa! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam 143 po 2 h po wypiciu 75 g ...
#2767 |
Wtajemniczenie
|
Kiara, odpoczywaj, w domu zawsze lepiej, a cc po coś zostało wymyślone, nie dla widzimisię, tylko dla ratowania dzieci i kobiet, dla których poród sn może być ryzykowny, teraz o tym nie myśl, buziaki
Ja wcale nie mam i nie miałam syndromu akcja gniazda, a muszę posprzątać chatę po małym remoncie i wcale mi.się nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2768 | ||
Wtajemniczenie
|
Kasia ten cukier to zdaje się, że jest ok, bo norma chyba 154 jest
a co do żelaza, tak jak pisąła już silesianna transferyna podwyższona w związku z tym żelazem... może po prostu to nie koniec i powinnaś jeszcze trochę pobrać, ale chyba nie jest źle.... w zasadzie to transferyna jest też chyba podwyższona ze względu na samą ciążę.... a jakie normy i jaki Twój wynik? Cytat:
powiedz mu, że to pikuś dla mnie ból porodowy można tak opisać.... wyobraź sobie, przypomnij sobie największy ból fizyczny jaki spotkał Cię w życiu, taki mega, mega... ok... a teraz sobie wyobraź, że do bólu porodowego to jest jak juz było wyżej napisane, pierdnięcie...... Cytat:
![]() ![]() to dobre wieści!!!! ![]() to teraz mocno trzymam kciuki, żebyś przetrwała tak do porodu chociaż ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- ja powoli zaczynam się zbierać do przedszkola.... obiad się skończy gotować, skoczę na pocztę, zabiorę po drodze tża, bo chciał iść ze mną i myślę, że koło 13:30 będziemy na miejscu...
![]() |
#2769 | |
Zakorzenienie
|
to masz taki jak ja mniej więcej, mieścimy się w nowych normach
![]() Cytat:
![]() wlazłam na stronę producenta kołyski, którą chcę kupić. no i oszalałam na punkcie tego łóżeczka: ![]() są różne kolory: http://pietrus.pl/oferta/lozeczko-ad...szuflada-ID182 no nie kupię go, nie kupię, nie kupię, to by było czyste szaleństwo, głupota, idiotyzm, mam już łóżeczko, bez sensu, no ale jest takie cudne! ![]() wrzucam jako inspirację, może któraś jeszcze nie wybrała łóżeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Rozeznanie
|
Po usg, wiem że to był atak kamieni zolciowych. Podobno ciąża często jest czynnikiem sprawczym. Pewnie czeka mnie dieta, bo teraz i tak nic nie zrobią. Grunt że już nie boli.
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Kiara cieszę się, że Cię wypuścili ![]()
![]() |
#2771 |
Zakorzenienie
|
Ale śliczne to łóżeczko
![]() słoneczko Ty coś wiesz/gdzieś zanalazłaś jakąś listę co trzeba mieć przy porodzie i po nim ze sobą wszpitalu? Bo na stronce to widzę tylko takie podstawy. I nie wiem czy oni dają wszystko czy jak ??? Kochane robiłyście już zakupy stricte do porodu? Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-09-01 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2772 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
miałam do Was pisac wczoraj, ale miałam ciężki dzień i nawet nie było kiedy... dzisiaj miałam badanie z glukozą... do przeżycia ![]() ![]() ...pocięłam się wczoraj z TŻtem jak chyba nigdy od początku ciąży... popłakałam się i złapały mnie takie duszności, że aż on sie wystarszył. NIE MOGŁAM ZŁAPAĆ TCHU PRZEZ JAKIEŚ DOBRE 10 MINUT!!! oczywiście poszło o remont... i o teściową. brak słów. przykro strasznie. ![]() dzisiaj mam o 17 pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Dam znać, jak było ![]() ![]() a jutro badanie i zobaczymy nasze maleństwo ![]() Trzymam kciuki za wszytskie mamy i świeże przedszkolaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- widziałam wczoraj, że pisałyscie o monitorac oddechu... ja od siebie dorzuce markę snuza (dosyć dobre ma opinie) i do tego jest mobilny, a ja np. tylko taki biorę pod uwagę ![]()
#2773 |
Zakorzenienie
|
Fiorella ja bym wyprala w zwyklym proszku,a dopiero potem w dzieciecym
![]() Agatus ja jutro mam wizyte, a tylko kazala mi zrobic mocz, krew i tsh. 3d mam na kazdej wizycie. Kiara! Ale wiesci ![]() ![]() Monian do porodu w sensie koszule, podklady itp? To tak, juz mam ![]() Kasia nie pomoge, nie znam sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2774 |
Zakorzenienie
|
Manieczka tak właśnie chodzi mi o tego typu rzeczy bo na stronie mojego szpitala nic nie pisze czy oni to zapewniają czy brać swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2776 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja się zbieram po M. i tak mam wrażenie, że mega długo w tym przedszkolu jest ;-) Dzwonił do mnie mój szwagier. Ich syn pół roku od M. starszy też dziś poszedł do przedszkola i mega histeria była ![]() jeszcze po południu do szkoły rodzenia pędzę. W sumie tematy prawne dziś mają być poruszane, a trochę się pozmieniało od mojego poprzedniego porodu więc mi się przyda ta wiedza, resztę raczej na wyrywki będę robiła, bo nie ma sensu, żebym chodziła na wszystkie zajęcia ![]() Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-09-01 o 12:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2778 |
Wtajemniczenie
|
Po rozjaśnianiu na jasny blond z ciemnych i do tego Prostownica nic ich nie uratuje :-/ (oczywiście końcówek). Dosyć czesto podcinam te końcówki ale nie chce za krótkie żeby chociaż spiąć
![]() ![]() Kiara jak dobrze ze wracasz do domu, życzę mało bólu i cierpliwości te 3 miesiące szybko Ci minęły ![]() Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-01 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiara dobre wieści zawsze lepiej w domu niż w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby do porodu dało rady bez tej przetoki. Uważaj na siebie Kochana ![]() Ja się dzisiaj mniej udzielam, ale mam jakiś humor do dupy.
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm musze tez zajrzec do mojego koszyka w gemini. A to wyswietlilo ci sie jakos ze produkt niedostepny ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Rozeznanie
|
usostepnijcie co zamawiajcie ;p bo mi sie wydaje ze z etego co ja dalam do koszyka to polowa nie potrzebna ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Tez planuje zapytac w szpitalu co i jak by miec pewnosc ze bede miec wszystko co potrzebne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
Kiara, świetne wieści, bardzo się cieszę
![]() Zaglądacie jeszcze do wątków październikowych? Ciekawa jestem, czy ktoś jeszcze urodził, bo pamiętam, że wspominałyście o pierwszych narodzinach ![]() Zabieram się zaraz za zupę dyniową, ale straaasznie mi się nie chce w kuchni stać ![]()
#2786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Kiara, ciesze sie ze jestes w domku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2787 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie
![]() Z moja szyjka wszystko ok. ladnie trzyma choc jest miekka i skrocona, malutka nadal o 2 tyg. wieksza wazy 2070g, pytalam lekarza o wage szacunkowa i mowil ze 3600-3800g, podobnie jak 1 corka.... mowil ze po 35tc pobierze mi wymaz na gbs i jeszcze morfologie bede robic, pytalam tez o porod i mowil ze najdluzej czeka do 7 po tp i dopiero wtedy wywoluja odebralismy corke z przedszkola, zadowolona bawila sie na calego, wiec chyba rano poprostu miala moment zwatpienia ![]() aa o 16 jedziemy zamowic plytki ![]() lece was poczytac ![]()
#2788 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Przepraszam ze jantak zznowu z doskoku. W ubieglym tygodniu zajmowalam sie bratanica a dzisiaj ona juzbposzla do 1 klasy, pamietam jak sie rodzila jakby to dzisiaj bylo.
Cytat:
Podziwiam Cie, jestes silna kobieta ibdasz sobie rade ze wszystkim. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. My w sobote przywieziemy lozeczko od brata. Ciuszkow mam juz ogrom, na poczatek mam wszystko. Jeszcze od znajomej teraz dostalam dwoe torby co prawda po dziewczynce ale wybralam to co uniwersalne. Zamowienie z gemini przyszlo w zeszlym tygodniu. Przerazaja mnie te wszystkie podklady itp rzeczy na polog. Ja musze sie zabrac za pranie i prasowanie tych wszystkich rzeczy, ktore mam.
![]() |
#2789 |
Zakorzenienie
|
Czekoladka no to rosnie Twoja corcia
![]() ![]() My dzis kupilismy ostatnie duperele: wanienke, proszek, nozyczki, szczoteczke. Na all przescieradla, pokrowce na przewijak ![]() Zostal wozek, niania z monitorem, termometr, nakladki na wc i klapki ![]() ![]() Od sr ma byc ladnie to zaczne pranie ciuszkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2790 | ||
Zakorzenienie
|
teraz sa normy do 153
![]() ja mialam 154 ale lekarz powiedzial ze mieszcze sie bo o 1 przekroczone to jeszcze przymknal oko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiara super ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.