|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Ja bym proponowała lekkie zmiany w założeniach 'szlachetnej...'.
Na święta, oczywiście. Prezenty - zabawki dla dzieci, podstawowe środki spożywcze i chemiczne, ciepłe ubrania, ksiązki - rzeczy bez zbytku, najpotrzebniejsze, które na prawdę ratują ludzi w biedzie i wywołują uśmiech na twarzy biedniejszych dzieci. A jak ktoś życzy sobie tabletów, markowych ubrań, laptopa czy zegarka - wystawiać ogłoszenie jako poszukujących pracy. Jestem przekonana, że pojawienie się na stronie szlachetnej paczki informacji , że ktoś biedny szuka zajęcia, umie to i to, ma takie i takie ograniczenia - wywołałoby duży odzew ze strony pracodawców. Wtedy to byłaby realna pomoc na dłuższą metę, a jak ktoś by odrzucił? To widać jak bardzo potrzebował. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-09-01 o 09:32 |
|
|
|
#3422 |
|
Konto usunięte
|
Ja na profilach FB takiej typowej patologii często widzę status ''szlachta nie pracuje''.
|
|
|
|
#3423 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Konto usunięte
|
Daj spokój. Można nie zauważyć dyskusji na 3,5 tys postów jaki jest sens pomagania takim ludziom
|
|
|
|
#3425 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#3426 |
|
Konto usunięte
|
Tabletki antykoncepcyjne to ok 10zl miesiecznie. No stediril nawet mniej. Nie wierzę, że przez miesiąc nie można tak kosmicznej kwoty uzbietac. Pomijajac juz kwestie, ze to nic w porownaniu z kosztem utrzymania dziecka, bo za tyle to mozna co najwyżej smoczek kupić. Nigdy nie zrozumiem tej dysproporcji między zarobkami a ilością dzieci. Nigdy. No nie ma na to wytlumaczenia.
|
|
|
|
#3427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Konto usunięte
|
Stediril 30 za 2.80. Deal with it. Ale nie chcialam tu glosow niezwazanych z tematem ze takie cos to pewnie szkodliwe i tanie horminy i olaboga umrzesz od nich
Taniej niz piwo dla pana w koszulce zonobijce. Ale nie. AMANDA ROZLOZ NOGI BEDZIEMY SIE GZDZIC. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-01 o 11:46 |
|
|
|
#3429 |
|
Konto usunięte
|
kurde. to moze ja z sylvie 30 przerzucę sią na stediril x?D
|
|
|
|
#3430 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bieda zawsze mnoży się najchętniej i najliczniej, jest to faktycznie odwieczny fenomen ludzkości ![]() A w temacie: nie włączam się w takie akcje i nie zamierzam. Uważam, że każdy jest kowalem swego losu, a dzieciom pomaga państwo i wszystkie darmozjady już najlepiej wiedzą jak tę pomoc wyciągnąć. Mam awersję do obiboków i tzw. osób długotrwale bezrobotnych, bo mam taką osobę w rodzinie po stronie męża i wiem jak taka osoba rozumuje. Gardzę nią. Zresztą nawet Korczak x lat temu wypowiadał się na temat tego typu doraźnego 'pomagania' ubogim, nazywał to wysmółkiem miłosierdzia. Czasem pomagam chorym dzieciakom, oddaję swój procent z podatku na hospicjum np. Choroba to akurat nie wybiera. I nie mam na myśli 'choroby alkoholowej'. Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-09-01 o 11:55 |
|
|
|
|
#3431 |
|
Konto usunięte
|
catjusza oczywiście że jest dostępne legalnie i w polsce :P
|
|
|
|
#3432 |
|
Konto usunięte
|
Drabina, ale gdzie się pan i wladca, głowa rodziny i prawdziwy menszczyzna i samuec alfa na zasiłku da WYKASTROWAC lol
|
|
|
|
#3433 |
|
Konto usunięte
|
no, bez kitu, już widzę jak go koledzy spod budy z piwem wyśmiewajo "hohooho ty pies jesteś, czy jakiś zbok, haha ohohoh, ale z ciebie rafalala, lol beka, konczita wurst, lol żal mi cie stary hahahahah"
itp. |
|
|
|
#3434 |
|
wańka wstańka
|
Toż to nie o kasę na antykoncepcję chodzi.
Mieszkam w kraju , gdzie anty jest za darmo dla wszystkich. Wpadki byly sa i będą - ludzie z różnych powodów olewaja planowanie powiększenia rodziny.
|
|
#3435 |
|
Konto usunięte
|
Hehehe co ty Heniek, ślepakami tera strzelosz? Hohoho hohoho
|
|
|
|
#3436 |
|
BAN stały
|
Tylko w przypadku ratowania życia, czyli kiedy kolejna ciąża zagraża życiu kobiety (w przypadku facetów to by chyba trzeba było wymyślić całą historię choroby czy cholera wie co).
Nie każdy konował napisze coś takiego w papierach jak mu się wcześniej odpowiednio nie posmaruje. Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-09-01 o 11:59 |
|
|
|
#3437 |
|
Konto usunięte
|
No ale my się właśnie zastanawiamy co oni mają w glowie w takim razie skoro żyją w skrajnej biedzie, a kolejna ciąża nie stanowi żadnego problemu.
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-01 o 12:00 |
|
|
|
#3438 |
|
Konto usunięte
|
Catjusza. Nadal sie mylisz. Mozna to zrobic jak najbardziej w ramach antykoncepcji i nie ma to zwiazku z ratowaniem zycia.
Harleyka nie wiem. Dobre pytanie. No no onile kumam xe nastolatka wpadnia. Okej. Kumamze i dorosla kobieta wpadnie. Znam przypadki gdzie ludzie dwa razy wpadli i dopiero wtedy sie nauczyli. Najbardziej plodna znajoma byla cztery razy w ciazy ale raz w pozamacicznej bo zadna antykonepcja nie dzialala. Z gumka mieli pecha, plaster zle sie wchlanial ze wzgledu na gruba tkanke tluszczowa - kolejny pech. A ze spirali wyszly dwie ciaze z czego jedna dalo sie utrzymac. To jest pech. Ale wpasc 10 razy? Tak sie w ogole da? |
|
|
|
#3439 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie każdy może jechać na wakacje w ciepłe kraje, każdy może przeżyć orgazm za free. Poza tym niektórym się seks z miłością myli. Jak słyszę: cieszę się, że mam dziecko, bo ktoś mnie będzie kochał to aż mną wzdryga.
|
|
|
#3440 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3441 |
|
Konto usunięte
|
http://www.wazektomia.pl/kontakt to jedna z tryliarda przychodni która taki zabieg wykonuje i z której usług skorzystało już wiele osób. opinie mozesz poczytać w internecie, nawet an wizażu. |
|
|
|
#3442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Super. Dziecko kocha, ktoś ma potrzebę milosci. Ale jeśli ktoś ma taką potrzebę milosci, ze 7 dzieci jej nie zaspokaja to niech idzie do terapeuty a nie robi sobie 8. |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale akurat masz rację, niektórzy chyba mają zaburzenia, bo to nie jest normalne by bez warunków machnąć sobie gromadę 5+ dzieci, bo ktoś mnie będzie kochał a niestety słyszałam to |
|
|
|
|
#3444 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Konto usunięte
|
A gdzie napisalas, ze masz na mysli wlasnie jajowody? Dziewczyny pisaly o nasieniowodach i dla mnie to bylo oczywiste. Tylko w pierwszym poscie pojawilo sie rowniez slowo jajowody, a potem byly zarty o wykastrowanych facetach i rafalalach czyli dziewczyny odnosily sie tylko do meskiej sterylizacji.
|
|
|
|
#3446 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przyznaję, że nie wiedziałam, że wazektomia jest legalna i do wykonania tylko pod kilkoma warunkami. Ale podwiązanie jajowodów nie jest. Mogła od razu podać linka do wazektomi, to by było wiadomo o czym mówi, zamiast podpuszczać w stylu 'mylisz się', 'dalej się mylisz'
|
|
|
|
|
#3447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3448 |
|
BAN stały
|
Nie to co ty.
Od razu trzeba było napisać o czym mówisz, że o wazektomi skoro odniosłaś się do mojej wypowiedzi, w której mówiłam o obu zabiegach. Ale nie, lepiej podpuścić, przeciągnąć niepotrzebnie rozmowę, żeby finiszować tekstem 'bijesz pianę' Koniec OT. |
|
|
|
#3449 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#3450 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to inaczej się odniosę do Twojego wpisu.Wiele kobiet źle stosuje tabsy, albo w ogóle nie stosuje, nie mówiąc o tym, że nie znają swojego cyklu, swojej fizjologii i tak dalej. Brak podstawowej wiedzy, mity na temat hormonów itd. A na dodatek państwo zabrania im podwiązania jajowodów poza sytuacją kiedy kolejna ciąża zagrażałaby ich zdrowiu. Nie ma oczywiście siły, żeby taka kobieta zmusiła partnera, żeby to on zrobił sobie wazektomię. I jest jak jest. Swoją drogą to zabawne, że jajowód jest dla ustawodawcy cenniejszy niż nasieniowód Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-09-01 o 12:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.