Mamusie Marcowe 2015 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 11:32   #3061
RaDaMa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Trzeba kupić więcej kocy uwiewlniam siedzec opatulona kocem
eee to ja nie lubię
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam się w 15tyg

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czujecie już pierwsze ruchy dziecka? Tzn słyszałam o takim bulgotaniu w brzuchu, że jak dziecko ma czkawkę to takie balony w brzuchu robi i że to już jest oznaczane jako pierwsze ruchy.
Bo ja nie zaobserwowałam czegoś takiego
może to za wcześnie?
mnie coś tam czasem zabulgocze ale to raczej na pewno jelita

wzięłam znowu wczoraj żelazo i znów mnie mdli.. to chyba faktycznie ma jakis związek
Stary 2014-09-01, 11:33   #3062
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Odnośnie dyskusji na temat ubrań, to ja niestety już w niewiele rzeczy się mieszczę. W sumie już wszystkie jeansy mnie cisną... Ja się przerzuciłam na leginsy i tuniki, bo w tym mi jeszcze najwygodniej

A czy któraś też tak ma, że strasznie boli ją kość ogonowa? Wczoraj tak mnie bolała, że ani siedzieć, ani leżeć za bardzo nie mogłam (no jedynie na boku). Dzisiaj trochę ból mnie popuścił, ale dalej odczuwam ból. Czytałam, że to podobno rosnąca macica uciska. Może któraś już z doświadczonych mam wie coś na ten temat?
mi tez sie zdarzaja takie bóle nawet zadzwoniłam jednego razu do gin bo sie przestraszyłam i tez mi powiedziała ze to rosnąca macica...
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 11:34   #3063
Missandei
Raczkowanie

Slyszalam ze żelazo powoduje mdłości, za to magnez ponoć łagodzi

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 11:37   #3064
olasia
Zadomowienie

Dziewczyny dzisiaj przezylam traume jak odprowadzalam synka do przedszkola. Okazalo sie, ze opiekuje sie nim zupelni inna pani . Kobieta sie w ogole nie usmiecha. Ton jej wypowiedzi ptetensjonalny, krzyczacy wrecz. Mam wrazenie, ze dzieci sie jej boja. Ja wiem, ze sa rozne dzieci ale moj synek jest raczej z tych potulnych
Lgnie do tych pogodnych i w domu tez mamy serdeczna atmosfere. Boje sie, ze on nie bedzie chcial tam chodzic.... ba! to ja sie boje go to zostawiac!nie wiem co robic. Pare razy tam przychodzilismy i nigdy nie wczesniej nie widzialam tej kobiety. Sorry ale ona sir nadaje do miesnego a nie do malych dzieci.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 11:38   #3065
agulkat85
Raczkowanie

dziewczyny moze któras z Poznania i okolic bedzie zaintersowana 25-26 października na targach poznański będą targi zabawek i artykułów dla dzieci
http://happybaby.mtp.pl/pl/informacj...a_ekspozycji/#
narazie tylko tyle na stronie ale podobno z czasme pojawią sie inf o firmach które pojawią sie na targach, mi kolezanka powiedziała ze warto bo czesto mozna dostac krabatowe na zakup np wózka i sporo darmowych gadżetów dla dzieci
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 11:44   #3066
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Ja dzisiaj mam dwuletnią córeczkę znajomych do pilnowania. Dzieciaki chwile bawią sie super a za chwile walczą o ☠☠☠☠☠☠☠y

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
też sie martwię o zimę.. w 1 ciąży było mi wiecznie gorąco, a teraz ciągle zimno
z natury jestem zmarzluchem, więc sobie tego nie wyobrażam
U mnie jest identycznie, bede siedziała pod kocami w razie co. Bo moim chłopakom jet wiecznie gorąco.

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
hej ja dzisiaj odebrałam wyniki awidności i niestety wychodzi że aktualnie choruje na toxo jestem załamana czekam co powie na to moja gin ale już wiem że bez antybiotyku sie nie obejdzie.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze

Cytat:
Witam się w 15tyg

Jeszcze od lecie ciuchów ciazowych to miałam tylko spodnie. Bluzki moje dawały rade, ewentualnie miałam większe z lumpeksu.
Najbardziej martwi mnie sprawa kurtki na zimę, niemal ochoty kupować drogiej na jeden sezon.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj przezylam traume jak odprowadzalam synka do przedszkola. Okazalo sie, ze opiekuje sie nim zupelni inna pani . Kobieta sie w ogole nie usmiecha. Ton jej wypowiedzi ptetensjonalny, krzyczacy wrecz. Mam wrazenie, ze dzieci sie jej boja. Ja wiem, ze sa rozne dzieci ale moj synek jest raczej z tych potulnych
Lgnie do tych pogodnych i w domu tez mamy serdeczna atmosfere. Boje sie, ze on nie bedzie chcial tam chodzic.... ba! to ja sie boje go to zostawiac!nie wiem co robic. Pare razy tam przychodzilismy i nigdy nie wczesniej nie widzialam tej kobiety. Sorry ale ona sir nadaje do miesnego a nie do malych dzieci.
Nieciekawa sytuacja obserwuj kobietę a w razie czego moze porozmawiaj z dyrektorką.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 11:49   #3067
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Nie możesz porozmawiać z nią lub jej przełożonymi? Jako mama masz prawo wymagać a na razie obserwuje synka, moze pani była przed poranna kawa i okaże się ok?

Stary 2014-09-01, 12:22   #3068
Lila_17
Rozeznanie

Olasia poobserwuj tą Panią, bo może ma akurat gorszy dzień, chociaż nie powinna tego po sobie pokazywać, tego przynajmniej oczekują u mnie w pracy. Nawet kiedyś koleżanka dostała ustne upomnienie, bo za mało się uśmiechała
Moje dzieciaczki niestety też mają już nową Panią, tylko ma być dla nich dobra, bo będę tam zaglądała;P U Twojego synka też pewnie zaszła zmiana wychowawczyni tymczasowo (np Pani wzieła urlop) badź dłuższa nieobecnośc.

Edytowane przez Lila_17
Czas edycji: 2014-09-01 o 12:24
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 12:43   #3069
Missandei
Raczkowanie

Eh dziś znowu mdłości juz miły przechodzić!

Stary 2014-09-01, 12:53   #3070
papalinka83
Zakorzenienie

coś mi ostatnio córka daje popalić ze spaniem. Normalnie jakby ją łóżko parzyło. Pada ze zmęczenia, ale spać nie pójdzie

Cytat:
hej ja dzisiaj odebrałam wyniki awidności i niestety wychodzi że aktualnie choruje na toxo jestem załamana czekam co powie na to moja gin ale już wiem że bez antybiotyku sie nie obejdzie.
Trzymam kciuki za pozytywnre rozwiązanie sprawy, a w razie choćby najmniejszych wątpliwości ja bym jednak wzięła antybiotyk
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czujecie już pierwsze ruchy dziecka? Tzn słyszałam o takim bulgotaniu w brzuchu, że jak dziecko ma czkawkę to takie balony w brzuchu robi i że to już jest oznaczane jako pierwsze ruchy.
Bo ja nie zaobserwowałam czegoś takiego
może to za wcześnie?
Myślę, że za wcześnie
Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Eh dziś znowu mdłości juz miły przechodzić!
Ja zaczęłam 13tc a wymiotuję nadal, choć już mnie tak nie mdli non stop

W czwartek idę na usg

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 12:55   #3071
olasia
Zadomowienie

Przyszlam na chwilke do przedszkola i patrze a synek placze... nilt do niego nie podszedl... dopiero jak mnie zobaczyli to babka poprpsila zebym podeszla do niego. Ja wiem , ze mu smutno, ze to pierwezy dzien. Raczej z doroslymi ma kontaky wiec wypieszczony i pepek siwata... ciezko mu gdy dzirci nie chca byc przez niego ustawiane. Wiem, ze musi to przezyc, ze nie jest najwazniejszy. Ale taka pani to powinna chyba ulatwic dzieciom. A jak ja widze to o a odstrecza od siebie... tez mi sie wydaje,ze nie powinna pokazywac, ze ma zly humor, zwlaszcza w pierwdzy dzien. Ale ja nawet nie odbiersm tego w taki sposob, ze zly dzien, zly humor. Oba taka jest glosna.Mam nadzieje, ze to takie pierwsze dni, takie organizacyjne, ze pozniej bedzir lepiej i , ze bedzir jakos lepiej im organizowac czas bo to co widze to dzieciaki robia co chca. Ona tylko ich musztruje. Zostaw, oddac, co ty robisz, czekam na ciebie, siadaj, nie podoba mi sie to itd
przepraszam ale jestem w szoku, musze sie wyzalic.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-09-01, 12:56   #3072
Missandei
Raczkowanie

Też mam w czwartek wizytę

Stary 2014-09-01, 13:02   #3073
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze mam nadzieje ze wszystko bedzie jednak dobrze.

Ja od dzisnpostanowilam ze wiecej coli nie pije. Nie moglam sie powstrzymac ciagle a w sumie wiem ze zadnych korzystnych dzialan nie ma.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 13:05   #3074
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Przyszlam na chwilke do przedszkola i patrze a synek placze... nilt do niego nie podszedl... dopiero jak mnie zobaczyli to babka poprpsila zebym podeszla do niego. Ja wiem , ze mu smutno, ze to pierwezy dzien. Raczej z doroslymi ma kontaky wiec wypieszczony i pepek siwata... ciezko mu gdy dzirci nie chca byc przez niego ustawiane. Wiem, ze musi to przezyc, ze nie jest najwazniejszy. Ale taka pani to powinna chyba ulatwic dzieciom. A jak ja widze to o a odstrecza od siebie... tez mi sie wydaje,ze nie powinna pokazywac, ze ma zly humor, zwlaszcza w pierwdzy dzien. Ale ja nawet nie odbiersm tego w taki sposob, ze zly dzien, zly humor. Oba taka jest glosna.Mam nadzieje, ze to takie pierwsze dni, takie organizacyjne, ze pozniej bedzir lepiej i , ze bedzir jakos lepiej im organizowac czas bo to co widze to dzieciaki robia co chca. Ona tylko ich musztruje. Zostaw, oddac, co ty robisz, czekam na ciebie, siadaj, nie podoba mi sie to itd
Ja jestem nauczycielką pracuje w przedszkolu i powiem Ci, że wrzesień jest ciężki dla wszystkich ja np jak płakało mi 4 dzieci, a byłam sama nie dałam rady wszystkich przytulać i poprostu siłą rzeczy, któreś płakało, po drugie są dzieci, które nie chcą przytulenia od obcej Pani (przynajmniej na początku). Kochana cierpliwości zobaczysz przyzwyczai się i będzie się tam na pewno dobrze czuł, a tak czy tak Panią obserwuj tak w razie czego;P
Oczywiście, że później będzie to wyglądało inaczej zawsze tak jest na początku przede wszystkim adaptacja, integracja. Nie martw się

Edytowane przez Lila_17
Czas edycji: 2014-09-01 o 13:07
Stary 2014-09-01, 13:05   #3075
aneta_s13
Rozeznanie

a ja dziś... aż mnie brzuch boli z nerwów...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 13:10   #3076
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
a ja dziś... aż mnie brzuch boli z nerwów...
Myśl pozytywnie, zaraz zobaczysz swoje maleństwo

Stary 2014-09-01, 13:11   #3077
Lila_17
Rozeznanie

Och to oczekiwanie na kolejną wizytę Swojej też nie mogę się doczekać:P
Stary 2014-09-01, 13:18   #3078
smv
Zakorzenienie

Ja Te jestem nauczycielką i powiem Ci ze właśnie wrzesień jest najgorszy zarówno dla dzieci i nauczyciela. Na początku trzeba opracować jakieś zasady z którymi dzieci będą się spotkać codziennie. Chlopak się przyzwyczai i jeszcze nie będzie chciał z przedszkola wychodzić
Ja się dziś spotkałam z moimi uczniami którzy do gimnazjum poszli ale miło mi było

A dZiś czuje się bardzo dobrze. Brzuch przestał boleć ale oszczędzam się tak jak kaxalyscie
Stary 2014-09-01, 13:21   #3079
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Ale jak mówisz ze synek wychuchany to tez troszkę dyscypliny muna dobre wyjdzie, znam dziecko które jest tak wychowane ze zawsze ma być jak ono chce i teraznikt go nie lubi, zarówno dorośli i dzieci

Stary 2014-09-01, 13:41   #3080
ewka5891
Zakorzenienie

Olasia wydaje mi sie, ze ta kobieta nie ma podejścia do dzieci i nie za bardzo nadaje sie na opiekunkę, tym bardziej ze pierwszego dnia powinna pokazać sie z dobrej strony!

Synek

Stary 2014-09-01, 13:55   #3081
smv
Zakorzenienie

Ewo5891 na jakiej podstawie oceniasz kogoś? Popracuj z dziećmi i zobaczysz że czasami brakuje wręcz chęci na nawet uśmiech ale fakt faktem pierwszego dnia wypadałoby pokazać dzieciom szkolr/przedszkole od tej radosnej strony.
Sorry ale ocenianie kogoś kogo się nie zna a jedynie po wypowiedzi jednej z mam nie jest ok wg mnie.

A może dyrekcja przydzielila jej inna grupę (nie ta która była obiecana., może kobieta mandat dostala) różnie w życiu bywa a chyba najważniejsze jest podejście pedagoga do dzieci i ze zna sposoby by zainteresować dzieci na zajęciach
Stary 2014-09-01, 14:10   #3082
nusiekowa
Wtajemniczenie

jaaaaaaaaaany ale żeście stron zapisały..... mam zaległości bo przez weekend z migreną się męczyłam....dwa dni wyjęte z życiorysu. Witam się I ide nadrabiać zaległości
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 14:14   #3083
colds
Zakorzenienie

Nie jestem w stanie myśleć o niczym innym niż o czwartku
Nie odzywam się, bo nie chce Wam smęcić, ale tak bardzo się boje
Stary 2014-09-01, 14:15   #3084
smv
Zakorzenienie

Colds smec smec od tego jesteśmy

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-09-01 o 14:16
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 14:15   #3085
lejdi_aga13
Rozeznanie

hej pol nocy nie spalam tak sie denerwowalam droga a o 10 przjechal moj syneczek dostalam kwiatki(sam o nie zadbal) i tulilism sie zaraz podam rosolek bo poszedl do brata i jego cory sie wybawic potem 2 danie:grzbki w smietanie z ziemniakami lub ziemniaczki z kotlecikiem -kto co woli
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 14:23   #3086
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ewo5891 na jakiej podstawie oceniasz kogoś? Popracuj z dziećmi i zobaczysz że czasami brakuje wręcz chęci na nawet uśmiech ale fakt faktem pierwszego dnia wypadałoby pokazać dzieciom szkolr/przedszkole od tej radosnej strony.
Sorry ale ocenianie kogoś kogo się nie zna a jedynie po wypowiedzi jednej z mam nie jest ok wg mnie.

A może dyrekcja przydzielila jej inna grupę (nie ta która była obiecana., może kobieta mandat dostala) różnie w życiu bywa a chyba najważniejsze jest podejście pedagoga do dzieci i ze zna sposoby by zainteresować dzieci na zajęciach
Nie uderzylam we wszystkie nauczycielki, tylko napisałam swoje zdanie na temat jednej osoby, na podstawie jej pierwszego dnia pracy z tymi dziećmi.

Zdaje sobie sprawę, ze to bardzo trudny i wymagający zawód jednak praca z dziećmi nie jest dla każdego. Logiczne jest, ze jedna osoba nie rozdzieli sie i w tej samej chwili nie przytuli/ uspokoi kilkoro dzieci.
Zupełnie inaczej mozna upomnieć dziecko lub zwrócić mu uwagę, nie trzeba tylko wydawać komend. Zdanie 'zostaw proszę' inaczej brzmi od samego 'zostaw'.

Co do drugiego zdania to oczywiście roznie sie mogl komuś zacząć dzien ale małe dzieci nie są niczemu winne i powinno sie zachować profesjonalizm. Na przykład dwulatek nie zrozumie, ze Pani sie nie uśmiecha i chodzi na naburmuszona, bo dostała mandat. Tak mi sie wydaje.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Colds jeżeli choc troszkę pisanie Ciebie uspokoi to smęć do woli
Czwartek juz niedługo i dowiesz sie jak wyglada sytuacja. Myśl pozytywnie a my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki

Synek

Stary 2014-09-01, 14:37   #3087
olasia
Zadomowienie

Ja wiem, ze mu sie przyda troche dyscypliny... ale in ogonie jest grzeczny, tylko ten kontakt z rowirsnikami taki nie za bardzo...
jefna sytuacja byla taka, ze marcel wzial zabawke chlopca ktory ezial ja z domu. Pani do niego powiedziala niby normalne, niby tylko wytlumaczyla ale ten jej ton... on sie wystraszyl...odlozyl szybo zabawke i pobiegl do innego regala. On strasznie nie lubi krzyczenia. Nawet jak mi sie zdarzy glosniej rozmawiac z mezem to on nam zatyka buzie swoimi dlonmi. Nie lubi glosnych ludzi i dlatego te mojenobawy.
on ma juz 4 latka. Wczesniej nie chcialam go oddawac do przedszkola.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
Stary 2014-09-01, 14:55   #3088
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
A czy któraś też tak ma, że strasznie boli ją kość ogonowa? Wczoraj tak mnie bolała, że ani siedzieć, ani leżeć za bardzo nie mogłam (no jedynie na boku). Dzisiaj trochę ból mnie popuścił, ale dalej odczuwam ból. Czytałam, że to podobno rosnąca macica uciska. Może któraś już z doświadczonych mam wie coś na ten temat?
Miałam o to pytać ze dwa dni temu, bo mnie też boli kręgosłup, ale nie kość ogonowa, a część krzyżowa.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A masz jakieś wyniki toxo sprzed ciaży? Albo z poprzedniej? Bo rozumiem, że awidność masz niska? Ale z awidnościa jest troche jak z prostokatem i kwadratem. Wysoka awidność wyklucza świeże zakażenie. Niska awidność nie zawsze je potwierdza, bo u niektórych utrzymuje się nawet kilka lat. Ja już przerobiłam ten temat wzdłuż i wszerz. Dzisiaj idę do drugiego zakaźnika. Bo moja sytuacja toksoplazmozowa też nie jest zupełnie kalrowna i co lekarz to ma inne zdanie :/
Współczuję Wam tych robaków Pewnie zaraziłyście się z truskawek, bo tak najłatwiej się zarazić, koty się na nie załatwiają, bo rosną na ziemi. Tak samo trzeba uważać na warzywa i owoce ze straganów, bo tam też pełno kotów, a teraz był sezon Mam nadzieję, że u Was już to niegroźne zakażenie.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Mnie boli kosc ogonowa. Myslałam, ze to od lenistwa sie zastajałam, albo zle spałam itp. ale codziennie boli, jakbym pożadnie upadła na pupsko jak piszez, że Ty też masz to już wiem skąd ten ból.
Właśnie nie chciałam o to pytać, bo też myślałam, że już się zastałam i wstyd się przyznawać
Cytat:
Witam się w 15tyg
Gratulacje

Ja jutro mam wizytę i już jestem cała w nerwach

3190g, 55cm

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2014-09-01 o 14:58
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 15:14   #3089
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Ja wiem, ze mu sie przyda troche dyscypliny... ale in ogonie jest grzeczny, tylko ten kontakt z rowirsnikami taki nie za bardzo...
jefna sytuacja byla taka, ze marcel wzial zabawke chlopca ktory ezial ja z domu. Pani do niego powiedziala niby normalne, niby tylko wytlumaczyla ale ten jej ton... on sie wystraszyl...odlozyl szybo zabawke i pobiegl do innego regala. On strasznie nie lubi krzyczenia. Nawet jak mi sie zdarzy glosniej rozmawiac z mezem to on nam zatyka buzie swoimi dlonmi. Nie lubi glosnych ludzi i dlatego te mojenobawy.
on ma juz 4 latka. Wczesniej nie chcialam go oddawac do przedszkola.
To normalne ze się martwisz, aleim dłużej będzie pod kloszem tym dla niego gorzej kontakt z rówieśnikami dobrze mu zrobi, nie stresuj się tak, bo synek podświadomie to odbierze i wzmocni to jego własny stes nastawiaj go pozytywnie do dzieci i nauczycielki to będzie mu łatwiej się zaaklimatyzować ja pamietam swój własny debiut w przedszkolu jako dziecko, był stres ale okazało się bardzo fajnie

Stary 2014-09-01, 15:42   #3090
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie myśleć o niczym innym niż o czwartku
Nie odzywam się, bo nie chce Wam smęcić, ale tak bardzo się boje
smęcić możesz zawsze! tylko po co sie stresować na zaś? trzeba być dobrej myśli!

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

A dZiś czuje się bardzo dobrze. Brzuch przestał boleć ale oszczędzam się tak jak kaxalyscie
No to fajnie że już lepiej! teraz tylko wypoczywaj jak najwięcej I będzie wszystko dobrze!
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości