![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety
Cytat:
![]() Nawet jesli czasem zjesz cos niedietycznego lub niezdrowego To NIEODPUSZCZAJ DIETY na reszte dnia ![]() Wiem to po sobie, kiedys tak robilam i zle sie to skonczylo. Teraz tez mi sie zdarza zjesc cos czego nie powinnam ale pozniej kazdy nastepny posilek staram sie pilnowac tym bardziej ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Witam wszystkie ochotniczki zdrowego trybu zycia i zgrabnej, szczuplej sylwetki ![]() Ja dzisiejszy dzien zaliczam do kiepskich... S: owsianka (bez niczego-nic nie mialam w domu) 2s: 4kanapki wasa z serkiem + sok marchwiowo-selerowy O: podjadlam surowki slodko-kwasno-oleistej z orzechami ziemnymi i ryzem bialym + jog. Naturalny pitny chyba 300ml P: salatka z lodowej salaty i 2 pomidorow malych +kilka kropli oleju rzepakowego bo ponoc sie lepiej witaminy przyswajaja... ![]() Troszeczke w pracy dzis podjadalam. Cos tam z garka ze dwa -trzy razy wydziobalam i poczestowalam sie jednym ciastkiem (maltanki) w ciemnej czekoladzie. Nie mam wyrzutow bo dawno slodkiego nie jadlam ale nie dobre bylo. Jak juz slodkie to cos lepszego moglam zjesc ![]() Teraz mam niedosyt ![]() K: niestety nie bylo. Ide spac i nie chce sie opychac na noc. Wypilam ok 2,5-3l wody + herbata czerwona+ kawa czarns rano na czczo ![]() Z nowej pracy nie zadzwonili do mnie dzis. Nie czuje sie z tym najlepiej. Pewnie bylam do dupy... :/ Zebym mogla popracowac nad moja dieta to naprawde musze zmienic prace albo najlepiej wogole prace rzucic i w domu zostac. Naprawde nie mam kiedy czesto zjesc, stad te soki albo inne mikroskopijne pseudo posilki. A kanapek nie chce jesc za duzo bo mimo ze sa razowe to waga ani cm nie za bardza mi leca jak codziennie chleb jem. Dlatego 2-3dni w tyg pare kromek jem max. Musze cos wymyslic. Uciekam do spania. Dobranocki ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#212 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Determinacja i wspólna motywacja - odchudzanie, efekt jojo, powrót do diety
Cytat:
![]() Wczorajsze menu (kalorii jeszcze wszystkich nie podliczyłam, nie było kiedy): Śniadanie: - czarna gorzka kawa - razowa bułka z sezamem - 2 plastry żółtego sera - ok. 2 łyżeczki margaryny II śniadanie: - herbata miętowa gorzka - 1 brzoskwinia III posiłek: - kawa czarna gorzka - 2 kromki chleba żytniego ze słonecznikiem - 4 plastry sera żółtego - 2 łyżeczki margaryny obiad 544kcal: - ziemniaki z wody 200g - 180kcal - 2 jajka sadzone smażone na 2 łyżkach oleju - 254kcal - sałatka z pomidorów, cebuli i jogurtu naturalnego ok. 2 łyżki - ok. 50 kcal - kawa z mlekiem gorzka - 60kcal kolacja 920kcal ![]() - mleko 3,2% 350ml - 200kcal - musli + płatki czekoladowe - 500kcal - 1 drink (wódka z colą light) - 220kcal Wiem, kolacja straszna i w dodatku bardzo późna. Pozostawmy to bez komentarza ![]() Jeśli o aktywność chodzi, to: - siatkówka 1 godzinka - rower 2x20min |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Podziwiam Cię za tak dużą ilość wypijanej wody. Ja niestety nie mogę wmusić w siebie tyle ![]() Z nową pracą się nie przejmuj, daj im czas, może jeszcze zadzwonią. Na pocieszenie powiem Ci, że do mnie kiedyś zadzwonili po rozmowie jakoś po tygodniu - że mi dziękują. Minął kolejny tydzień i znowu telefon od nich - czy nadal szukam pracy. Szukałam - pracuję w tej firmie już 7 lat ![]() ![]() By zmienić dietę nie musisz siedzieć w domu. Wiem, że bardzo trudno jest czasem znaleźć chwilę na posiłek będąc w pracy - wiem to z własnego doświadczenia. Musisz opracować sobie jakąś strategię i mocno się pilnować, żeby nie zapomnieć o jedzeniu. Jak już to wypracujesz to później będziesz to robić automatycznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do podjadania ![]() ![]() ![]() A Twoje jedzenie, niestety też masz rację, jest do kitu ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
![]() Kolacja ![]() Za aktywność ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Wróciłam z pracy, padam ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam dzień rozpusty ![]() ![]() ![]() Ale dziś już było lepiej choć nie idealnie ![]() sn: 2 małe oscypki z tostera + kawa z mlekiem, malutki kawałeczek tarty o ktorej wczesniej wspominalam o: pierś kurczakka, 2 ziemniaczki i sałatka (jogo nat, ogórek, szczypiorek, rzodiewka) p: banan, troche żurawiny k: serek wiejski z warzywami, kromka razowca Oglądam mecz a potem lece spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie ma czegoś takiego, że nie zjesz kolacji! Zjedz - nawet późno, ale lekką ![]() ![]() ![]() ![]() Polska - Serbia 3:0 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Sobota za nami ![]() ![]() Dziewczyny! Nawołuje do Was! Gdzie Wy się podziewacie?! ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj jadłam tak: śniadanie: owsianka z nektarynką II śniadanie: jogurt naturalny z mussli bezcukrowym z suszonymi daktylami i migdałami + 2 marchewki obiad: sałatka brokułowa z serem feta podwieczorek: pół kostki twarogu + ogórki małosolne kolacja: sałatka (papryka żółta, pomidor, ogórek, cebula) z tuńczykiem z sosie własnym Aktywność: 1h na rowerku stacjonarnym (padnięta byłam) ![]() Jutro niedziela, a więc jedzeniowa rozpusta i odpoczynek dla moich mięśni ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Twój jadłospis jak zawsze ok ![]() Dzisiaj mój plan żywieniowy się trochę sypnął bo wstałam dopiero pół godziny temu ![]() ![]() ![]() Ja odpoczywałam z dietą w piątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Witam, witam moje drogie
![]() Wczorajszy jadlospis: Kawa, 1: owsianka z mlekiem, rodzynkami i bananem, 2: banan +ok. 400g winogron ziel. Salatka ( sal. lodowa +pomidor + troche czerwonej cebuli + pestki dyni), 3: Salatka ( sal. Lodowa+ czer. Papryka+ pol malego ogorka szklarniowego + pol czer. Cebuli + puszka rozdrobnionego tunczyka w oleju, 4: Warzywka(kap.pekinska, pap. Czer, kalafior, marchew, cukinia), pieczarki oraz kurczak filet w sosie ostrygowym + ryz bialy + 2kubki herbaty czerw + ok. 2,5l wody niegaz. 1 x podjadlam pieczarke, 3 kawaleczki kurczaka, kilka warzywek z dania oraz kawaleczek kurczaka w panierce ( to bylo jakos w okolicy 3 posilku :p ) ale pozniej reszte dnia sie pilnowalam ![]() Wczoraj sie wsciekli normalnie...zamawiali jakby koniec swiata mial byc! Mialam taki zapie.rdol ze odstep miedzy posilkami 2-3 i 3-4 to chyba ponad 4 godz byl...:/ Wkur.via mnie to juz. Bo ja pamietam o tych posilkach ze co ok 3h mam zjesc, i czekaja na mnie zawsze przygotowane ale nie raz ma szans poprostu. Nie moge sie nawet na pol minuty oderwac i isc sikac a co dopiero jesc! ![]() Martwie sie co bedzie z moja dieta od pol wrzesnia bo wtedy sie u mnie w pracy jeszcze wiekszy ruch zaczyna... ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#219 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też śniadanie dopiero o 9 zjadłam, a zawsze wsuwam o 7:30 ![]() No ja przeważnie mam w niedzielę ochotę na "coś pysznego" i czekam na tą chwilę z utęsknieniem ![]() Taki dzień oderwania się od diety jest jak najbardziej potrzebny - i psychiczny relaks i fizyczny smak jedzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Rób tak, żeby było najlepiej z możliwych opcji ![]() Nie martw się na zapas ![]() Dobrze, że coś tam podjadłaś, bo bym krzyczała znowu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ej kurna moze by tak mnie ktos pochwali za menu....wiecznie kur va baty i opierdo.l zbieram ze nie zre warzyw ze to ze tamto...ze za malo i nie takie jak nalezy. A jak spielam dupsko i zarlam praktycznie caly dzien warzywa to ani dobrego slowa. ![]() DZIEKI. Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Wszystko jest "dla mojego dobra i zdrowia"...
Ehhh. Dzisiah zaczelam od kawy czarnej gorzkiej. 1: owianka z rodzynkami i mlekiem 2: salatka z wczoraj mala porcja (lodowa + czer. Papryka+ czer. Cebula + tunczyk rozdrobniony z puszki+ pestki dyni+ ogorek) oraz kanapka zytniego chleba z lodowa i serkiem typu almette-cienko. 3: gryz bialej buleczki+2lyzeczki salatki jarzynowej, kawalek drozdzowki(pseudo pizzy), 2,5ciastka belvita musli z rodzynkami. 4: warzywa gotowane(brokul, kalafior, mini marchewka) + pizza ok. 16cm +sos czosnkowy. 5: lod waniliowy w czekoladzie Nie wiem ile wody moglam wypic...chyba ok 1,5l tym razem (pilismy dwie butelki na 4 osoby ) + cos tam w domu do poludnia i po powrocie. Niegaz oczywiscie. Wczoraj cw z mel b na poslady, boczki tiffany i chyba cw na brzuch. Dzisiaj rano Skalpel z Chodakowska + Mel B posladki. Bylismy tez na wycieczce rowerowej z TZ-tem, siostra i jej TZ-tem. Pare km zrobilismy, nie wiem ile ale wycieczka trwala ponad 4h wiec nie malo. Pol drogi ponad jechalismy a pol spacerowalismy bo jednej z osob poszla dentka i nie bardzo sie dalo z kapciem jechac... ![]() Zmeczona troche jestem ale bylo sympatycznie ![]() Dzisiaj z rana totalne porzadki w szafie zrobilam i rzeczy ktorych nie lubie/sa za duze/ za male/ lub zniszczone poszly na aut. Pozbywam sie wszystkiego czego z jakistam powodow nie chce. Po ciuchach widac zmiane : TZ pol wycieczki mi mowil ze wisza na mnie spodenki ktore jeszcze nie dawno mnie opinaly...wreszcie jakies efekty ![]() Sama nawet nie wiedzialam ze wisza na mnie bo ich nie nosilam z m-ac. Czuje sie zmotywowana do walki ![]() I wreszcie TZ zauwazyl ![]() ![]() Do tego widzialam dzisiaj po raz pierwszy moje zdjecia z TZ-tem zrobione z m -ac temu i wygladam na nich tragicznie...nie chce nigdy wygladac jak wtedy! ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy... padnięta jestem niesamowicie, nalatałam się dziś trochę
![]() ![]() Szkoda tylko, że piłam bardzo mało wody - tylko tyle co w przerwie w pracy. A wcześniej dwie kawy aż ![]() Mój dzisiejszy jadłospis niestety nie tai jak sobie zaplanowałam bo wstałam późno, a między 2 a 3 posiłkiem miałam ponad 5 h przerwy ![]() sn: 2 kromki razowca z sopocką i pomidorem, nektarynka, kawa 2 sn: jajeczniczka z 2 jaj + kromka razowca, ogórek, kawa o: pierś kurczaka z makaronem brązowym w sosie jogurtowym k: serek wiejski malenka2504, zazdroszczę wycieczki rowerowej ![]() ![]() ![]() No i super, ze widzisz efekty ![]() wiecznieGruba, a Ty co dziś zjadłaś w ramach rozpusty? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jadłospis? Hmm... pierwsze 3 posiłki w porządku, a reszta - bez komentarza ![]() To Twoje sprzątanie w szafie mnie natchnęło ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Oj co ja wczoraj wciągnęłam to chyba nie chcecie wiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Dziewczyny! Dzisiaj 1. września, a do tego poniedziałek ![]() ![]() Kurce zastanawiałam się nad ważeniem co tydzień (nie opychałabym się w niedzielę przesadnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
Hej!
Ja tak tylko na chwile wytłumaczyć się. W zeszłym tygodniu nie wyrobiłam się z pracą i wzięłam ją na weekend do domu ![]() ![]() Miłego dnia laski i nie przepracowujcie się za mocno, bo ja to już strzępkiem nerwów jestem, bo się nie wyrabiam (ale mam gorący okres w pracy i przez najbliższe 3 miesiące tak będzie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby ten czas szybko się dla Ciebie skończył ![]() A co do menu to nie musisz nam go tak staranie pisać, możesz taką ramówkę jak my to robimy ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Po weekendzie z powrotem 68 kg
![]() ![]() ![]() Przyjmijcie marnotrawną ![]() Szala się przelała gdy próbowałam rano wciągnąć na dupę moje ulubione spodnie :/ Także KONIEC z tą rozpustą!!!! Postanowienie zdrowego odżywiania podjęte a dzień 1 wrzesień to dobry czas na wprowadzenie tego w czyn. Zakupy zrobione: selery, cieciorki, chude mięso i koniec z piwem. Mocne ograniczenie smażonego. Właśnie gotuję zupkę kalafiorową na kurczaku bez skóry i ziemniaków. Pomysłów na jedzenie nawet mam sporo, bardziej nie ogarniam się z porcjami. Jeść tylko tyle i koniec czy jeść ile się chce ale nie dopuścić do uczucia przejedzenia?
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie tylko Ty byłaś "niegrzeczna" w weekend ![]() ![]() Też rano byłam bojowo nastawiona do walki z kg, ale jakoś teraz mam mieszane uczucia... ![]() Czym tak sobie dogodziłaś w weekend? ![]() ![]() ![]() Co do porcji to jedz tak, żebyś nie była głodna, zostaw mały niedosyt i nie przejadaj się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Jadłam fajne sałatki
1. grecką 2. warzywną z cieciorką 3. 1 kawałek pizzy i ![]() tyle, ze to wszystko w nocy ![]()
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
He he to ni było jeszcze aż tak źle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
Porażka
![]() ![]() Bez komentarza...
![]() |
#232 | |
Przyczajenie
|
Powiedzmy, że z pracą się ogarnęłam
![]() Ja w weekend, szczególnie w niedzielę raczej nie dietuję. sobota śniadanie: - jak zwykle kanapka (2 kromki żytniego z dynią, 2 plastry sera żółtego, 2 plastry sopockiej, cienka warstwa margaryny) obiad: - 2 tortille - a do tortilli sałatka-gyros (a w sałatce: grillowana pierś z kurczaka bez skóry oczywiście, czerwona fasola, kukurydza, kapusta pekińska, pomidory, cebula, ogórki konserwowe, jogurt naturalny, musztarda, keczup) przekąska: - kilka ogórków małosolnych (dziwna przekąska, wiem ![]() - po niedługim czasie brzoskwinia kolacja: - musli z mlekiem aktywność: 18km na rowerze (1,5godz jazdy) niedziela właściwie to zaczęłam od II śniadania/obiadu, bo wstałam koło 11 ![]() posiłek 1: - 2 zapiekanki (czyli 1 mała bagietka) - zapiekanki oczywiście sama robiłam (bagietki, cebula, pieczarki, ser) posiłek 2: - 1 zapiekanka (pół małej bagietki) kolacja: - kilka kanapek (nawet nie pamiętam, ile ich było) aktywność: jeśli spacer (a raczej bieganie po centrum handlowym i szukanie zasłony do prysznica) można wliczyć w aktywność to właśnie spacer. Byłam w 3 dużych sklepach i nigdzie zasłony nie było, dopiero w 4 z kolei. Wściec się można, bo pół miasta zjeździłam, ale kupiłam ![]() ![]() No i nareszcie dzisiejszy dzień ![]() śniadanie: - czarna gorzka kawa - 2 kromki żytniego - 2 plastry szynki z indyka - 2 plastry sera - cienka warstwa margaryny II śniadanie: - herbata miętowa - 2 kromki żytniego ze słonecznikiem - 4 plastry sera - 2 plastry szynki z indyka - czarna kawa gorzka obiad: - mała, biała kiełbaska - 1 placek tortilli - resztka sobotniej sałatki - kawa z mlekiem kolacja: - jogurt owocowy z musli posiłek 5 - jakiś owoc będzie - nektarynka lub jabłko aktywność: - rower 2 godz. 26,3km -orbitrek 0,5godz i 8km wg wskazań licznika POSTANOWIENIE Za dużo jem chleba i muszę go ograniczyć do absolutnego minimum. To samo z żółtym serem. No i muszę skończyć z margaryną i masłem - uwierzycie, że od dobrych kilku lat w ogóle nie używałam masła i margaryny? Serio, aż tu nagle zachciało mi się kanapki z masłem - czasem, raz na jakiś czas kupiłam kostkę, a ostatnio kupiłam margarynę ![]() Pisałam Wam ostatnio, że kupiłam kurtkę w Lidlu. Dziś ją oddałam - kupiłam identyczną w Biedronce, za te same pieniądze, ale ładniejszą i z kapturem. No i większą. Tamta rzeczywiście była za mała (przymierzałam na szybkiego w sklepie na koszulkę) - w domu, na bluzę było już gorzej ![]() Uciekam, bo późno się robi, a muszę jeszcze chwilę popracować ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tak mi się jeszcze przypomniało. Ja często jak mam chcicę na słodkie robię sernik na zimno - praktycznie samo białko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze menu:
śniadanie - 2 kromki chleba z ziarnami z margaryną i polędwicą sopocką II śniadanie - orzechy świeże laskowe obiad - zupa kalafiorowa na udku bez skóry z warzywami bez ziemniaków po obiedzie - znowu orzechy ![]() kolacja - mała miseczka zupki, ogórek świeży, 2 rzodkiewki Wczoraj był ciężki dzień, biegiem od szkoły do szkoły ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#234 | |||
Zakorzenienie
|
Muszę kupić nową wagę bo mi naprawdę świruje, nie chce się włączyć, a jak już się włączy to pokazywana waga zmienia się o nawet 2 kg przy przesunięciu jej choćby o 1 cm
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też muszę ograniczyć chleb... koniecznie. Postaram się narazie go wcale nie jeść, tylko najpierw muszę dokończyć ten który jeszcze mam. A co do Biedronki to u mnie nie widziałam kurtek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Miało być tak pięknie, początek miesiąca itd., a ja mam ochotę się poddać
![]() Przecież nie mogę!!! Przecież zaczęłam tak pięknie i zdrowo, przecież zrobiłam krok w stronę pięknego wyglądu - zaczęłam ćwiczyć na siłowni ![]() Co się ze mną dzieje? ![]() ![]() Jeszcze tutaj taka cisza ![]()
![]() |
#236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam czasami takie dni, i miałam wiele takich podczas moich poprzednich diet, ale nie można się poddawać bo przecież chcemy osiągnąć cel ![]() Ja czuję, że do mnie wreszcie powróciła motywacja, i wreszcie zaczęłam się normalnie, zdrowo odżywiać ![]() Także głowa do góry i walczymy dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To ja się pochwalę, a co ![]() ![]() ![]() Ja za to miałam dziś koszmarny poranek. Obudziłam się o 7,50 gdzie od 8 pracuję, w efekcie spóźniłam się prawie godzinę do pracy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() 37 lat bez przemiany materii, insulinooporność, niedoczynność tarczycy, pco!!!! Cały zespół ![]() ![]() Ale... ![]() nie damy się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Ale się dzis najadłam śliwek
![]() ![]() mój dzisiejszy jadłospis: sn: owsianka z bananem, rodzynkami i żurawiną, kawa z mlekiem 2sn: kromka razowca z wedliną i pomidorem oraz śliwki o: pierś kurczaka,buraczki, ziemniak p: serek wiejski z warzywami k: 2 kromki razowca z wedlina i ogorkiem, troche keczupu ![]() no i jeszcze jog jogobella 0% - wiem, ze zlo ale jakoś nie mogłam się powstrzymać na zakupach;/ Neferitin, o widzisz spadek ![]() ![]() Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2014-09-02 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
musisz się jakoś zmotywować do picia wody ![]() a z jakiego miasta jesteś? ![]() ja tez często nie mam z kim tylko w weekend jak mam wolne i jak TŻ przyjedzie, a tak to co najwyżej sama. kiedyś jeździłam sama na Błonia, kilka okrążeń i do domu ale teraz jakoś zawsze wymówki są... ![]() jestem zachwycona ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.