|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim (na własne życzenie?) - "Szlachetna Paczka"
Cytat:
![]() polskie inkubatory - ewenement normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zadomowienie
|
A nie zauważyłyście że im więcej dzieciarni narobią tym większy będzie zasiłek i różne zapomogi?
A utrzymanie dziecka w patologicznej rodzinie wiele nie kosztuje. Wyprawkę, pampersy, mleko dostaną, bo im się przecież należy. Czysty kurde zysk. A normalny człowiek odkłada, zbiera, zastanawia się czy stać go na te drugie dziecko czy jednak nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zadomowienie
|
Mam na myśli wyłącznie to że skuteczne metody antykoncepcji nie są takim ludziom na rękę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Konto usunięte
|
no, akurat w przypadku ósemki, dziewiątki to ta zapomoga to chyba kwestia drugorzędna.
kolejny super argument "bo ja byłam jedynaczką to..." to sobie machnę 10 dzieci. nie kumam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zadomowienie
|
Czemu łazić? Starsze się młodszymi zajmą i z głowy. Widziałam takie rozwiązania. A zasiłki rosną.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Zakorzeniona
|
Wielodzietność jako przypadek losowy. Nie mam pytań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Konto usunięte
|
nabijałam się z tego dwie strony temu. Zostałam zrugana, bo przecież dzieci wyskakują z kapelusza, a antykoncepcja nie istnieje. ![]() więc wiesz, przypadki chodzą po ludziach. Ani się obejrzymy, a wokół nas po dziesiątce dzieci :P Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-09-01 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
BAN stały
|
Nie losowy, bo wcześniej trzeba mieć regularny seks przez dekady co najmniej
![]() ![]() Pytałam kiedyś moją babcię dlaczego miała ośmioro dzieci. Powiedziała, że nie chciała tyle tego mieć, ale 'Bóg dał'. Aborcja nie wchodziła w grę, antykoncepcja pewnie też nie. A seks to obowiązek wobec męża. I masz babo placek. Żeby to zrozumieć, to trzeba porzucić sposób myślenia panci z miasta z wyższym wykształceniem wyedukowanej seksualnie ![]() Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-09-01 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
.
|
Cytat:
przede wszystkim ludziom ciężko przeczytać głupią ulotkę - widać to nawet na wizażu. i mają problem ze zrozumieniem tekstu. do tego dochodzi zapominanie o pigułkach i interakcje z innymi lekami.
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś jednak nie ma w Polsce osoby w wieku reprodukcyjnym, która nie słyszałaby choćby o prezerwatywach. Nie ma i już, jeśli ktoś twierdzi, że nie słyszał, to po prostu kłamie. Do ginekologa też większość z tych kobiet chodzi, jest to wymagane do becikowego. A tam to już żadna filozofia zapytać "co zrobić, żeby więcej dzieci nie mieć". Część lekarzy pyta o stosowaną antykoncepcję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z tym, że chociaż nam będzie trudno w to uwierzyć, to naprawdę współcześni nam ludzie w wieku tzw. prokreacyjnym w pewnych środowiskach (osób słabo wykształconych np. chociaż też niekoniecznie, ten rodzaj ignorancji nieobcy bywa i ludziom wcale nieźle wykształconym) mają zerową wiedzę na te tematy. Tak jest, niestety. Niewiele się zmieniło od przedwojnia. To raz. A dwa, pogadać sobie o antykoncepcji z lekarzem, ba - nawet wykupić ją- to jeszcze nie jest prawidłowe jej zastosowanie przy każdym stosunku. O czym mówi skazana_na_ bluesa. Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-09-01 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Konto usunięte
|
Zaraz, zaraz. O tym, skąd się biorą dzieci, wie chyba każdy, nawet ciemnota bez podstawówki? To przepraszam, o jakim "przypadku" mowa?
Sorry, ale gdyby nie istniała w naszych czasach skuteczna antykoncepcja, to do czasu "ustawienia się" i gotowości na dziecko, zatrzymałabym się na etapie orala- jak tysiące dziewcząt przez setki lat, cudem niedzieciatych i "nieskalanych" w dniu ślubu ![]() Społeczeństwo nam głupieje, serio. Kiedyś głupi sami się wykańczali spadając z dachu albo zjadając wilcze jagody, teraz głupota objawia się nieumiejętnością założenia gumki i nadmiernym przyrostem naturalnym. Świat oszalał :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Problem w tym, że to jest twoja zdrowa perspektywa. Mówimy o ludziach żyjących w patologii, która to dla nich jest normala. Zostali tak wychowani/ odchowani i powtarzają scenariusze. Dla mnie zadną rozrywką byłby przygodny seks w toalecie bez zabezpieczenia z obcym człowiekiem. Znam osoby, dla których to sport zapewniająy dreszczyk emocji ![]() Bywają rodziny wielodzietne,które planują duą ilość dzieci. Bywają też takie, dla których dzieci są efektem ubocznym stylu życia. Cytat:
![]() |
#3468 |
.
|
powinnaś jeszcze zadać pytanie, ile kobiet było zmuszane do seksu, bo to ich "małżeński obowiązek", a pan nie lubi w gumce.
#3469 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Mnie to wszystko przeraża. Jeśli dla dziecka od najmlodszych lat zycie na zasiłku staje się normą i rzeczą akceptowalną to jaki schemat to dziecko będzie potem powielać w dorosłym życiu?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no jak to jaki? Identyczny. Patola spod ziemi nie wyrasta, żul i społeczny pasożyt wywodzący się z dobrego domu to promil. Zdecydowana większość to dzieci im podobnych. Mało to widzisz córeczek na żebrach i dwunastoletnich synów biegających ojcom po piwo? I później, jak Cycu, razem z ojcami to piwo (i nie tylko) pijących? Widzę w tym wszystkim wielką, ogromną wręcz winę kościoła katolickiego. O tym, jakie gumki są złe, trąbią jak opętani. Ale o tym, że dzieci to odpowiedzialność, że picie to zło, że uczciwa praca to obowiązek wobec innych, żenię wolno żerować na ludzkiej dobroci i że wobec nikogo nie wolno stosować przemocy (nawet wobec niegrzecznych dzieciaków), to nie słychać jakoś tak często. I idzie taki Andrzej do kościoła, gdzie słyszy, że dawanie jest super, trzeba dawać i to droga do zbawienia. No to Andrzej-altruista nam tę drogę ułatwi- ofiarnie pozwalając się obdarowywać. Brakuje mi w Polsce tego etosu pracy, jaki panuje w krajach protestanckich. Tam to uczciwa praca na rzecz swojej rodziny i wspólnoty, a nie socjalistyczne branie-dawanie, była przez wieki gloryfikowana. Kolonizacja Ameryk zaczęła się niemal równocześnie i od zera. Gdzie jest teraz gospodarczo protestancka północ? Przoduje na świecie. Bieda zaczyna się wraz z katolicyzmem- w Meksyku- i ciągnie na południe, do Brazylii i dalej, gdzie papież ma najsilniejszy autorytet na świecie. Podobnie Afryka i pieknie wyćwiczony przez misjonarzy mechanizm "po co robić cokolwiek, w końcu ktoś i tak pomoże". U nas jest dokładnie to samo, na szczęście na mniejszą skalę. Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-09-01 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Znam rodziny, gdzie matka na zasiłku, dzieci na zasiłku, ich dzieci też pewnie będą żyć z zasiłku.
![]() |
#3473 |
Wizażowy Kot Igor
|
A to co innego. Jeśli jest to świadoma decyzja i ktoś wie, że go stać, to dlaczego nie?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Akurat uwazam, ze KK nie jest winy specjalnie rozprzestreinia się pasożytictwa społecznego. Srawdź sytuację beneficiarzy w kraju jakim jest Wielka Brytania- czyli kraju nie katolickm. Jaki etos pracy w Wielkiej Brytanii to nie wiem i nie ogarniam. Jeśliwiesz to oświeć proszę i przywróc wiarę w ludzi.
![]() |
#3475 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
nie mów głośno ![]() ![]() Jak się skapnie, że dzieci, wbrew radom pań z seriali, wcale nie muszą znać trzech języków, grać na dwóch instrumentach, jeździć konno i strzelać z łuku, to dopiero będzie :P ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
no tak, bo Zachód=Wielka Brytania ![]() Ale już tacy kalwini mieli zajoba na punkcie pracy. I owoce tego widać teraz w Szwajcarii, Holandii, Kanadzie (prezbiterianie to odmiana kalwinów), a do pewnego czasu było widać także wśród Burów, chociaż w RPA z racji miksu kultur zjawisko jest bardziej złożone. Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-09-01 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem, czy to kwestia religii? Szwajcarów i Kanadyjczyków łączy co innego- niechętnie przyjmują imigrantów, a i socjalu na prawo i lewo nie rozdają jak w UK. Kanada to już w ogóle żyje sama sobie.
Moje zdanie jest takie, że ludziom powinno się dawać wędkę, a nie rybę. Dopiero jeśli ktoś fizycznie nie jest w stanie sam sobie w żaden sposób nałowić- wtedy można filecik podrzucić ![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-09-01 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Raczkowanie
|
kurcze, myślałam że poczytam o "Szlachetnej paczce" a to widzę temat o antykoncepcji i paru innych zagadnieniach społecznych
mogę dojść do tego, jak wy do tego doszłyście, ale z tego co pamiętam, oprócz rodzin z dziećmi na liście szlachetnej paczki były i osoby samotne, i kalekie, ludzie "normalni", jak to określacie", którym dom spłonął, albo ktoś zachorował mocno...... szczerze, to aż mi trochę niedobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Kwestia polega na tym, że wg mnie religia nie przyczynia się do tego że ludzie pracują/ nie pracują aż takim stopniu ja to pokazujesz. Istnieją laickie systemy pomocowe, które prowadz do tego, że ludzie biorą bez końca aich dzieci postwę taką dziedziczą.
![]() |
#3479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przeczytałam 'wychowują pięcioro dzieci: stefan lat 31' to aż mnie zmroziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
wańka wstańka
|
Na razie bazy rodzin potrzebujących nie ma. Możemy sobie porozkminiac o pomaganiu.
Może gdybym była w Polsce to bym się do akcji dołączyła; a rodzinę wybrałabym bardzo starannie. Jestem przeczula na punkcie nadużywania takich akcji.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.