Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 11:16   #3751
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

dziewczyny mam do Was prosbe, powiedzcie mi czy to jest dobry sklad jogurtu

wydaje mi się, że w miarę ok!!

I jeszcze jogurt z piątnicy ma w miarę fajny skład(tak mi się wydaje) http://piatnica.com.pl/p/pl/archiwum...reckiego-.html

jedynie to, że ma 0% tłuszczu, ale nie ma mleka w proszku
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:19   #3752
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:

zależy dla kogo dla Ciebie może być, a dla Małej jakoś nie widzi mi się. Mleko w proszku i cukier nie są najlepszymi składnikami dla dziecka. No i jogurt bananowy, co ma w swoim składzie 2% bananów
Może kup naturalny, zmiksuj banana i będzie zdrowszy
Stary 2014-09-02, 11:25   #3753
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
nie powinno zakladac sie uzywanych bo but uzywany jest juz wyrobiony, ma wyrobiona wkladke, a kazde dziecko ma inna stope. dziecko powinno samo swoja nozka wyfotmowac sobie buty bo inaczej moze to prowadzic do nieprawidlowego rozwoju stop. tak mowia/pisza, ale ile w tym prawdy nie wiem

agg jak dla mnie ten jogurt niekoniecznie, zobacz ile ma cukru, na drugim miejscu już wpisany, a jest w kolejności zawsze od składnika, którego jest najwięcej, poza tym kolejna pochodna cukru ta oligofruktoza czy co tam, samego banana w formie puree masz tylko2%, otrębów jeszcze mniej, bo 0,7%, sooo....ja bym dała naturalny, własne kawałki banana i odrobinę oyrębów jeśli chcesz coś w tym stylu, no i będzie bez barwników (karoteny)

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

I jeszcze jogurt z piątnicy ma w miarę fajny skład(tak mi się wydaje) http://piatnica.com.pl/p/pl/archiwum...reckiego-.html

o, muszę sprawdzić w sklepie skłądzik, wygląda nie głupio na pierwszy rzut oka i nie ma mleka w proszku, a taki u mnie ciężko znaleźć
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:27   #3754
doughnut_agg
Zadomowienie

dziekuje za odpowiedzi myslalam, ze te musli,witaminty to jednak bedzie dobre, ale no coz... pozostaje nam tylko jogurt naturalny bo o taki juz gotowy to widac ciezko..
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:29   #3755
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Oli
dołączam sie do życzeń dla Oleńki.
Juleczko i dla Ciebie na miesięcznicę
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Właśnie pochowałam resztę rozmiaru 74 i niektóre 80...

ale to powód do zakupów może się dziś wybierzemy. Nie wiem dalej co z butami bo Nina nie chodzi a na pewno będą ja puszczać na dworze... muszę jakieś kapcie nieprzemakalne znaleźć. ..
ale masz długą panienkę
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Amela ma nowego zęba górna lewa dwójką. Czy u kogoś tez tak dziwnie wychodziły, bo my mamy na stanie dolna prawa jedynkę i ta dwójkę właśnie
my mamy dwie dolne jedynki i jedną dwójkę, na górze dwójki i jedynka się przebiła dziś, ale tylko jedna

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:31   #3756
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Jaiko, ogólnie je wszystko ale tylko wtedy kiedy ją się będzie oszukiwało tzn udaje że chce dać jej np jakiś owoc ugryźć a gdy otworzy buzię wkładam łyżeczkę z obiadkiem..niestety musze karmić ja podstępem bo inaczej się naprawdę nie da..
przerabialiśmy to też kilka mcy temu, musiałąm być sprytniejsza i kombinowałam, zeby mi jadłą, na szczęście odkąd jej dużo więcej daję i dużo próbuje chętnie je.

Angelikada dużo zdrówka

Dla Sebcia też całusy, uściski i zdrowiej tam szybko chłopie, bo Ewcia na zupkach chińskich daleko nie pojedzie
Stary 2014-09-02, 11:32   #3757
misia332
Zakorzenienie

głowa mnie strasznie boli dzisiaj. aż mnie mdli. Korn śpi, więc też się chwilę zdrzemnę

Stary 2014-09-02, 11:35   #3758
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
O widzisz, super,że tak gładko poszło

4-latki idą tutaj już do szkoły,także w przyszłym roku moja Maja będzie w szkole 8 godzin dziennie

Podzielam Twe zdanie
Czarna cieszysz się, że 4letnia Maja będzie 8h w szkole?? albo ci daje mocno w kość, albo nie wiem co, ale mi to sie wydaje hard core
Stary 2014-09-02, 11:41   #3759
czaszka_
Zakorzenienie

heja
a ja siedze w pracy i czekam na kuriera ma mi przywiesc duuuuzo pracy

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
dobrze ze nic Ci się nie stało

dzis zdecydowanie lepszy mam dzien
Cytat:
Amela ma nowego zęba górna lewa dwójką. Czy u kogoś tez tak dziwnie wychodziły, bo my mamy na stanie dolna prawa jedynkę i ta dwójkę właśnie
za zębolki
u nas na stanie 8 zebow jak na razie
ale wszystkie 4ki ma rozpulchnione(chyba to 4ki)

są juz jakies dzieci co mają 4ki/3ki? gorzej dzieciaki przechodzily wychodzenie ich?
Cytat:

witam się z mega bolącym gardłem masakra normalnie cos mnie wczoraj zaczęło pobolewać i już wzięłam wypłukałam gardło tabletki na gardło poszły w ruch i dupa

moje dziecko wstało przed 8 ubrałam ja i siebie dałam mleko przytuliła się i usnęła w szoku byłam no ale niech śpi

ja już po śniadanku i pije właśnie kawke pranie jedno się pierze a ja jeszcze troszkę was poczytam

i po pierwsze wszystkiego naj naj dla wszystkich solenizantów z ostatnich kilku dni oraz z dzisiaj jeśli takowe dzieciaczki są spełnienia marzeń!

i oczywiście dużo zdrówkaaaaa dla wszystkich chorowitków dużych i małych
zdrowka
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam

moja biedna cebulka goraczkowała całą noc...nawet spał ze mna pierwszy raz...choc w tym wypadku nie ma się co cieszyć;/
teraz miał 39,5 spadło po 30 min od podania nurofenu forte i noszeniu/leżeniu w pozycji na kangurka na mnie....az sie nie ruszałam zeby nie obudzić ....co jeszcze dajecie na gorączke bo jemu jak spada to do 0k 37,2 mam w domu paracetamol a co innego dajecie.g
ale sie meczyl bidulek, jeszcze raz zdrowka dla niego
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
u nas też noc beznadziejna, Kornowi wychodzi jedynka i co chwilę sie budził, więc spał z nami.
wspolczuje nocki
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Roczek obchodzi:

Olusia
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki

Sto Lat, rośnij duża, zdrowa i uśmiechnięta

Miesięcznicę obchodzi:

Julcia, która kończy 11 miesięcy
wszystkiego najlepszego dla solenizantow

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:46   #3760
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
sto lat dla Julci

co do adaptacji
bylismy 2 godz
po 10 min ALek juz zaczal szalec po sali z innymi dzieciaczkami
byly w wieku od 9-10 mscy do 2 latek
i faktcyznie, te starsze bardzo plakaly, moj Alek zaczal marudzc dopiero pod koniec bo juz byl porpostu spaicy
nawet nie zauwazyl kiedy wyszlam zadzwonic...

ogolnie wrazenia mega pozytywne
fajne mlode babki, grupa podzieli sie na mniejsze wg weku po 3 mscach adaptacji
powiem tyle- nie bojcie sie bedzie dobrze wszystko
ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona

aha i w sali obok byla 3 dzieci ktorych rodzice UPARLI sie by dac dziecko od razu na caly dzien bez adaptacji, Pani mowila ze wlasnie caly dzien potrafia przemarudzic i wolac 'mamo'''masakra, serce sie krajalo
wiec jezeli jest tylko mozlwiosc to z adaptacja bo tak to trauma dla dzieciaczkow

sa kamery ale nie za na biezaco online mozemy podgladac, tlyko jezeli bedziemy chcieli yto do msca wstecz udostepnia

dziekujemy za kciuki , jak widac dzialaja super

vea jak poszlo ?
dzielny chłopczyk
i również dla JASIA vei

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

a my były na szybko u pediatry.. nie do tej co chodzimy tylko u innego bo było miejsce a nasza pediatra ma wszystko zawalone a chciałam na już wiedzieć co i jak wiec Lena ma tylko na szczęście katar osłuchowo czysta gardło czyste wiec mam nadzieje ze katar zniknie i będzie ok ze się nie pogorszy mamy aerozol do noska, jakiś syrop i mam dawac cebion i wsio oby przeszlo szybko
Stary 2014-09-02, 11:56   #3761
wiktom
Raczkowanie

Hej Mamuśki

Witam się po bardzo dluuugiej przerwie, no ale przy maluchu już tak jest,że nie na wszystko ma się czas.

Czy jest wśród Was mamusia , która wyprawiła wczoraj swoje dziecko do żłobka??
Jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat?
Olaf został wczoraj oficjalnie małym żłobkowiczem. Póki co Młody zadowolony, gorzej ze mną
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:14   #3762
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo za ząbka!

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Czarna cieszysz się, że 4letnia Maja będzie 8h w szkole?? albo ci daje mocno w kość, albo nie wiem co, ale mi to sie wydaje hard core
Tak,cieszę się,ponieważ w domu moja córka dostaje za przeproszeniem JOBA-jednym słowem nudzi jej się i każde wyjscie,które konczy się spotkaniem z jakimś dzieckiem od razu ją odmienia. Poza tym mam w domu też małą Julię,która wymaga sporo uwagi...czuję się przemęczona .Wiem,że Mai taki pobyt wyjdzie na dobre. Sama bardzo się cieszy,że za dwa tygodnie idzie do przedszkola.Poza tym tutaj szkoła dla 4-latków to nie zwykła szkoła,tylko po prostu jak u nas przedszkole.
Nie,nie jestem psychiczną mamą,która ma dosyć swojego dziecka i chce za wszelką cenę się go pozbyć z domu

DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA

STO LAT DLA SOLENIZANTKI!!! Buziak Olciu!!!kla ski:

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:15   #3763
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc mamusie!
dzięki dziewczyny w imieniu sebcia
póki co nic sie zbytnio nie dzieje mam obserwowac i zbijac goraczke jeśli bedzie , ewentualnie moge jeszce podawac lipomal, albo 3dniówka lbo się cos wykluje...póki co sebek ma 38,8i strasznie biedny jest ....
zdrówka
Stary 2014-09-02, 12:16   #3764
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Dlaczego nie można?

Półbuty Miłosz ma używane. Jesienne w większym rozmiarze tez.

Kozaki też zamierzam kupić używane. Nie stać mnie wywalic 200zl na nowe na jeden sezon gdzie dziecko i tak założy je od czasu do czasu.

Uważam, ze dla dzieci, które uczą się chodzić lepiej dobre używane buty, niż byle jakie i nowe.
No właśnie o tą wkładkę chodzi, że dopasowuje się do stopy.

Ja dostałam też używane, ale raz że raczej pora roku na nie nie odpowiednia, bo są sandałki też w rozmiarze 22, więc do wiosny będą za małe, a dwa nie spełniły moich wymogów no za sztywne są i wydaje mi się, że nie zginają się tam gdzie powinny.

Ja przy używanych to bym sprawdziła, czy nie są jakoś przetarte z jednej strony, czy deformowane, żeby czasem nie były po dziecku, które koślawiło nóżki.

Cytat:
dziekuje za odpowiedzi myslalam, ze te musli,witaminty to jednak bedzie dobre, ale no coz... pozostaje nam tylko jogurt naturalny bo o taki juz gotowy to widac ciezko..
Najlepiej kupić naturalny, dla siebie też, bo w tych owocowych to owoców prawie nie ma a cukier owszem.

Z gazety (vita) o dobrych jogurtach, czego nie powinno tam być:
- syropu glukozowo-fruktozowego
-zagęstników
-aromaty i dodatki smakowe
-białka mleka
-mleka proszku
Idelany skład to mleko pasteryzowane i żywe kultury bakterii.

Cytat:
No ale ta szkoła dla 4 latków tam to trochę inaczej wygląda niż u nas to raczej tak jak u nas przedszkole

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Witam się po bardzo dluuugiej przerwie, no ale przy maluchu już tak jest,że nie na wszystko ma się czas.

Olaf został wczoraj oficjalnie małym żłobkowiczem. Póki co Młody zadowolony, gorzej ze mną
Hej

No kilku żłobkowiczów jest, wczoraj dziewczyny pisały, więc ze 2 str wcześniej będzie

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:17   #3765
87czarna
Zakorzenienie

motylkuU nas podobny problem z jedzeniem obiadów... jak zje ,to tylko połowę,a ile się trzeba namęczyć to głowa boli Wszystko inne zjada bez problemu i przyznam szczerze,że czasem za nią nie nadążam ,bo je naprawdę sporo...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:37   #3766
passion80
Zakorzenienie

Dużo zdrówka dla Oli z oka z ki Roczku!

My kupujemy ten grecki z piatnicy albo bakomy. Daje sam albo z owocami. Nie widziałam jeszcze jogurtu z owocami p dobrym składzie nawet te Eco czy bo z Piotra i Pawła. Na marginesie cholernie drogie.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-02, 12:46   #3767
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja tez lupiłam przed chrzcinami skórzane lasockiego za 59,99m na wyprz bo jako jedyne przez to ze na rzepa były dobre w podbiciu.. to będzie jazda...

no mój Filip musi mieć z korzuchem w środku... czy będzie chodził niewiem ....
myśle ze jak malo używane i w wózku to mogą być.
fajne
teraz tez sie skusze na lasockiego, musze pochodzic poszukac

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
dziewczyny a dajecie dzieciom maślankę?

i też mają fajną, giętką podeszwę?ja kupiłam sandałki z Befado, one były za jakieś 30 zł i ok jak na to,że właściwie niewiele w nich pochodziła może teraz na wakacjach.

ojeju to co je?i robiliście morfologię?
ja mam wrażenie,że moja po prostu nadal za bardzo lubi kp...
bo na mnie się wiesza,am i lgnie do piersi...

mnie też przerażają, chyba najlepsze będą takie śniegowce?

u nas wczoraj też pomidorowa była z tym,że Tusia zjadła sam makaron...
wg mnie sa ok, podeszwa zgina sie tam gdzie stopa, nie sa ciezkie
ale jak wypadaja w porownaniu z tymi drogimi nie mam pojecia
najlepiej przejsc sie np co CCC i samemu sprawdzic

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:51   #3768
passion80
Zakorzenienie

M dostała na urodziny jesienne z lasockiego. Nie stać nas na nowe buty za dwie Stowy gdzie za dwa miesiące trzeba nowe. A i używanymi nie wzgardze

Stary 2014-09-02, 12:55   #3769
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
M dostała na urodziny jesienne z lasockiego. Nie stać nas na nowe buty za dwie Stowy gdzie za dwa miesiące trzeba nowe. A i używanymi nie wzgardze

no wlasnie ta kasa...
ja na zime mam uzywane ale na jeseien zadnych

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:58   #3770
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś Roczek obchodzi:

Olusia

Sto Lat, rośnij duża, zdrowa i uśmiechnięta

Miesięcznicę obchodzi:

Julcia, która kończy 11 miesięcy

ja pomagam Kubusiowi z Limanowej. Porozsyłałam maile do znajomych, mam nadzieję, że Rodzica Kubusia uzbierają brakujące 1/3 kwoty potrzebnej do operacji

ja odstawiłam gluten, na który znowu robiłam ekspozycję i od razu nocki lepsze

a Nince się podobało?

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ewcia łap siuśki i wio do analizy. Ja sobie pluję w brodę, że wcześniej tego nie zrobiłam
Zdróweczka dla Sebusia
wszystkiego najlepszego!!!

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dzis moj synek pierwszy raz na serio, z plecakiem, do szkoły poszedł. nie powiem, wzruszyłam sie lekko... a wczoraj musiałam jechac z nim bo był ta przejęty że sam by w autobusie sie chyba popłakał
ojej dobrze będzie dzielny maluch
Stary 2014-09-02, 13:02   #3771
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
U Michała jako pierwsza wyszła właśnie górna lewa dwójka,później prawa górna,następnie dwie dolne jedynki a teraz chyba jedynki górne zaczynają się przebijać

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-09-02 o 13:10
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:16   #3772
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Chodziło mi bardziej o UK bo wysyłka do Polski kosztowałaby mnie więcej niż sama wartość ubrań, ale już oddałam
Sto lat Oluś!
tez miałam na myśli UK :P

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
my mamy na stanie tylko 4 jedynki :P

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
zdrówka, dla Ciebie, obyś szybko wyzdrowiała
dziękuje

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
przerabialiśmy to też kilka mcy temu, musiałąm być sprytniejsza i kombinowałam, zeby mi jadłą, na szczęście odkąd jej dużo więcej daję i dużo próbuje chętnie je.

Angelikada dużo zdrówka
dziękuje

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
a ja siedze w pracy i czekam na kuriera ma mi przywiesc duuuuzo pracy

dzis zdecydowanie lepszy mam dzien

za zębolki
u nas na stanie 8 zebow jak na razie
ale wszystkie 4ki ma rozpulchnione(chyba to 4ki)

są juz jakies dzieci co mają 4ki/3ki? gorzej dzieciaki przechodzily wychodzenie ich?

zdrowka
dziękuje

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

ok nadrobiłam lece przygotować obiad dzisiaj robiem pizze na obiad a jeszcze Lenie cos trza wymyslec właśnie wiem ze tu było cos wrzucane a możecie wrzucić jakas strone z przepisami na obiady dla dzieci ??

edit już znalazłam

Edytowane przez angelikada
Czas edycji: 2014-09-02 o 13:19
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:17   #3773
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny mam straszny bol glowy, paracetamol nie pomogl. Zmierzylam cisnienie i mam 150/ 105. Mam jechac na ip ?

Stary 2014-09-02, 13:17   #3774
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Mam pytanko dla mam, które już urlopowały.

Jaki filtr brałyście dla dzieci?tylko 50?tak się zastanawiam,bo teraz słońce już nie takie mocne, we Włoszech ma być takie 25-27 stopni i nie wiem czy nie przesadzę z 50...
Ja smarowałam 50, ale jak nie było upalnie to 30.
Mało się udzielam. Nie o wszystkim chce pisać na forum. Nie jest mi lekko. Ja wdrażam się w nowej pracy, a Adaś ma tydzień, albo dwa adaptacyjny w żłobku. Wczoraj było super, ale dziś Adaś był w porze śniadaniowej i opiekunka próbowała dać mu jeść dwa razy. Zdziwiona jestem, że nie chciał jeść nic. Jutro ma być po jedzeniu. Pojadę więc autem. Dziś byłam na nogach ponad 3 km w jedną stronę. Dwie godziny się błąkałam po mieście i z powrotem ponad 3 km. Z rana miałam siłownię, przez przejście podziemne niosłam Adasia w wózku. Kupiliśmy nowy, bo w starym bym nie dała radę sama i musiała chodzić naokoło.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:26   #3775
passion80
Zakorzenienie

Lola dzisiaj nie pln, za to jutro beda tego się trzymajmy

Stary 2014-09-02, 13:27   #3776
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć
87 czarna ale masz avatar. Pięknie wyglądasz .
sto lat dla Julki i Olusia
Stary 2014-09-02, 13:28   #3777
passion80
Zakorzenienie

Misia, powtórz za jakiś czas. Jak będzie się powtarzać to koniecznie. Oby było to jednorazowe ale Dirty miała problemy.

Stary 2014-09-02, 13:33   #3778
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będzie szulim w ddtvn, jak donosi pudel jakas kalczynska ale nie kojarzę typiary
I jak donosi pudel Pieńkowska odchodzi z dzień dobry tvn .

Cytat:
Ale to top model jest jest durne
Oglądałam. Ostatni pipek był śmieszny. Ten z tym głosikiem, ale jak jeden z jury powiedział, na fotach wygląda profesjonalnie.
Jestem ciekawa jak będzie wyglądał ten program co mamusie synkom zon szukają.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z fotelikiem samochodowym KinderKraft?Model shell plus lub comfort?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2014-09-02 o 13:34
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:45   #3779
vea7
Zakorzenienie

Oleńka, Oleńka, już duża Panienka
Życzenia składamy dla Córci i Mamy

Cytat:
moja biedna cebulka goraczkowała całą noc...nawet spał ze mna pierwszy raz...choc w tym wypadku nie ma się co cieszyć;/
teraz miał 39,5 spadło po 30 min od podania nurofenu forte i noszeniu/leżeniu w pozycji na kangurka na mnie....az sie nie ruszałam zeby nie obudzić ....co jeszcze dajecie na gorączke bo jemu jak spada to do 0k 37,2 mam w domu paracetamol a co innego dajecie.g
O kurcze, duuużo zdrówka
[QUOTE=misia332;47962608]
Vea Korn dopiero w środę zaczyna, wczoraj rzeczy zawoziłam.

A mnie bolą plecy, brzuch..[QUOTE]

A kurcze, jakoś sobie poniedziałek zakodowałam...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziendoberek
Chciałam się zameldować i powiedzieć ze żyjemyLila przechodzi chyba jakiś skok albo dokuczają jej zeby bo jest strasznie marudna . ciągle jęczy ,steka.na spacerach to samo..

Motylku piękne buciki wybraliście! Vea wasze tez śliczne!

Janek też maruda od kilku dni - najchętniej by na mamie wisiał

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie czy buty muszą mieć sztywną pięte wg najnowszych info?? czy własnie nie? bo mi młode dzieciate mówią że maja być sztywna pięta do kostki
Powiem Ci co pisze o butach Zawitkowski, a ja mu wierzę i się stosuję

Czubek buta - lekko uniesiony, aby ułatwić przetaczanie stopy, lekko wzmocniony, by chronić paluszki, wystarczająco szeroki, aby miały swobodę, ale nie za szeroki

Środek buta - okolica śródstopia - tutaj but ma być najwęższy i najlepiej przylegać, w tym miejscu stopa się zgina i tutaj zachodzą najważniejsze procesy kształtowania

Zapiętek - ma dobrze przylegać do pięty, nie może być zbyt sztywny, ponieważ uniemożliwi odpowiednią stabilizację piety (analogia: jak wsadzisz nogę w gips, to nie pracuje, a jak w stabilizator, to już tak

Podeszwa - sprężysta, jak najcieńsza; koniecznie musi się zginać w okolicy, gdzie normalnie zginają się paluszki, czyli ok. 1/3 długości buta od przodu; najlepiej zaokrąglona z przodu i z tyłu do góry

Zapięcie - najlepsze są sznurówki, ale jeśli rzepów jest dużo i dobrze ściągają materiał w śródstopiu, to też ok; nie mogą ograniczać zgięcia stopy do góry! nie mogą być umieszczone w miejscu złączenia stopy i podudzia; najlepiej jak obejmują stopę na jak największej powierzchni

Cholewka - nie może być sztywna! Część powyżej kostki musi być bardzo miękka, tak, by umożliwić dziecku swobodne poruszanie stopą - dziecko musi mieć możliwość swobodnego siadu na piętach.

Materiał - miękki, wytrzymały, oddychający! Najlepsza naturalna skóra, ale są też sztuczne, które spełniają te wymagania.

Bucik powinien być kupowany ok 7-10 mm dłuższy od stópki.

Cytat:

Cytat:
nie powinno zakladac sie uzywanych bo but uzywany jest juz wyrobiony, ma wyrobiona wkladke, a kazde dziecko ma inna stope. dziecko powinno samo swoja nozka wyfotmowac sobie buty bo inaczej moze to prowadzic do nieprawidlowego rozwoju stop. tak mowia/pisza, ale ile w tym prawdy nie wiem
To samo słyszałam od znajomego ortopedy i tego się na razie trzymam ale z tego co wiem, ile ludzi, tyle opinii...
Jeśli bym miała kupować butki używane, to tylko takie "założone dwa razy", na "chodzone" bym się nie zdecydowała, a przynajmniej nie na początku

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Jogurty 0% tłuszczu nie są polecane dla dzieci - raz, że maluch potrzebuje tłuszczu, a dwa, że są poddawane obróbce, żeby odtłuścić i związki, którymi się to robi nie są najzdrowsze. BTW. jak byłam w ciąży gin zdecydowanie mi zakazała jedzenia rzeczy "light"

Cytat:
dzielny chłopczyk
i również dla JASIA vei

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

a my były na szybko u pediatry.. nie do tej co chodzimy tylko u innego bo było miejsce a nasza pediatra ma wszystko zawalone a chciałam na już wiedzieć co i jak wiec Lena ma tylko na szczęście katar osłuchowo czysta gardło czyste wiec mam nadzieje ze katar zniknie i będzie ok ze się nie pogorszy mamy aerozol do noska, jakiś syrop i mam dawac cebion i wsio oby przeszlo szybko
Zdrówka dużo dla Was obu

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

No czeeeść
Są, są, relacje na poprzednich stronach

No i kolejny dzień adaptacji minął
W sumie wyszło jak wczoraj - trochę pomarudził, trochę powył, trochę poszalał... Panie mówią, że jak na początek, to bardzo dobrze sobie radzi i tej wersji się trzymam
Mam wreszcie podgląd, ale jakoś szału nie ma - ot, widać jak łazi, bawi się, kiedy do Pani idzie się poprzytulać. Taki ot, Żuk live

Dobra, lecę auto wybierać, póki Młody śpi

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 13:55   #3780
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Bucik powinien być kupowany ok 7-10 mm dłuższy od stópki.

Ja właśnie zauważyłam, że nasza ma za ciasne. Szukam jej ciągle butów ale to nie takie proste. Albo kolory złe, nr nieodpowiedni, but zbyt wąski. Masakra.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
motylkuU nas podobny problem z jedzeniem obiadów... jak zje ,to tylko połowę,a ile się trzeba namęczyć to głowa boli Wszystko inne zjada bez problemu i przyznam szczerze,że czasem za nią nie nadążam ,bo je naprawdę sporo...
Moja ostatnio nie chce jeść kolacji. Pociumka z ponad godzine 30-60 MM i basta. A zawsze 240 jadła. Idzie spać i śpi normalnie tak jak zawsze

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości