|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
wydaje mi się, że w miarę ok!! I jeszcze jogurt z piątnicy ma w miarę fajny skład(tak mi się wydaje) http://piatnica.com.pl/p/pl/archiwum...reckiego-.html jedynie to, że ma 0% tłuszczu, ale nie ma mleka w proszku
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
dla Ciebie może być, a dla Małej jakoś nie widzi mi się. Mleko w proszku i cukier nie są najlepszymi składnikami dla dziecka. No i jogurt bananowy, co ma w swoim składzie 2% bananów ![]() Może kup naturalny, zmiksuj banana i będzie zdrowszy
|
|
#3753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
dołączam sie do życzeń dla Oleńki.
Juleczko i dla Ciebie na miesięcznicę Cytat:
Cytat:
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Angelikada dużo zdrówka Dla Sebcia też całusy, uściski i zdrowiej tam szybko chłopie, bo Ewcia na zupkach chińskich daleko nie pojedzie
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
głowa mnie strasznie boli dzisiaj. aż mnie mdli. Korn śpi, więc też się chwilę zdrzemnę
|
#3758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() a ja siedze w pracy i czekam na kuriera ma mi przywiesc duuuuzo pracy ![]() dzis zdecydowanie lepszy mam dzien ![]() Cytat:
za zębolkiu nas na stanie 8 zebow jak na razie ![]() ale wszystkie 4ki ma rozpulchnione(chyba to 4ki )są juz jakies dzieci co mają 4ki/3ki? gorzej dzieciaki przechodzily wychodzenie ich? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i również dla JASIA vei ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- a my były na szybko u pediatry.. nie do tej co chodzimy tylko u innego bo było miejsce a nasza pediatra ma wszystko zawalone a chciałam na już wiedzieć co i jak wiec Lena ma tylko na szczęście katar osłuchowo czysta gardło czyste wiec mam nadzieje ze katar zniknie i będzie ok ze się nie pogorszy mamy aerozol do noska, jakiś syrop i mam dawac cebion i wsio oby przeszlo szybko
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
Witam się po bardzo dluuugiej przerwie, no ale przy maluchu już tak jest,że nie na wszystko ma się czas. Czy jest wśród Was mamusia , która wyprawiła wczoraj swoje dziecko do żłobka?? Jestem ciekawa Waszych opinii na ten temat? Olaf został wczoraj oficjalnie małym żłobkowiczem. Póki co Młody zadowolony, gorzej ze mną
|
|
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie,nie jestem psychiczną mamą,która ma dosyć swojego dziecka i chce za wszelką cenę się go pozbyć z domu ![]() DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA ![]() STO LAT DLA SOLENIZANTKI!!! Buziak Olciu!!! kla ski:
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3764 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dostałam też używane, ale raz że raczej pora roku na nie nie odpowiednia, bo są sandałki też w rozmiarze 22, więc do wiosny będą za małe, a dwa nie spełniły moich wymogów no za sztywne są i wydaje mi się, że nie zginają się tam gdzie powinny.Ja przy używanych to bym sprawdziła, czy nie są jakoś przetarte z jednej strony, czy deformowane, żeby czasem nie były po dziecku, które koślawiło nóżki. Cytat:
Z gazety (vita) o dobrych jogurtach, czego nie powinno tam być: - syropu glukozowo-fruktozowego -zagęstników -aromaty i dodatki smakowe -białka mleka -mleka proszku Idelany skład to mleko pasteryzowane i żywe kultury bakterii. Cytat:
to raczej tak jak u nas przedszkoleCytat:
No kilku żłobkowiczów jest, wczoraj dziewczyny pisały, więc ze 2 str wcześniej będzie
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
motylkuU nas podobny problem z jedzeniem obiadów... jak zje ,to tylko połowę,a ile się trzeba namęczyć to głowa boli
Wszystko inne zjada bez problemu i przyznam szczerze,że czasem za nią nie nadążam ,bo je naprawdę sporo...
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla Oli z oka z ki Roczku!
![]() My kupujemy ten grecki z piatnicy albo bakomy. Daje sam albo z owocami. Nie widziałam jeszcze jogurtu z owocami p dobrym składzie nawet te Eco czy bo z Piotra i Pawła. Na marginesie cholernie drogie. Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz tez sie skusze na lasockiego, musze pochodzic poszukac ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
ale jak wypadaja w porownaniu z tymi drogimi nie mam pojecia ![]() najlepiej przejsc sie np co CCC i samemu sprawdzic
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
M dostała na urodziny jesienne z lasockiego. Nie stać nas na nowe buty za dwie Stowy gdzie za dwa miesiące trzeba nowe. A i używanymi nie wzgardze
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na zime mam uzywane ale na jeseien zadnych
|
|
#3770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() dzielny maluch
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
U Michała jako pierwsza wyszła właśnie górna lewa dwójka,później prawa górna,następnie dwie dolne jedynki a teraz chyba jedynki górne zaczynają się przebijać
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-09-02 o 13:10 |
|
|
|
#3772 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() my mamy na stanie tylko 4 jedynki :P---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- dziękuje ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- ok nadrobiłam lece przygotować obiad dzisiaj robiem pizze na obiad a jeszcze Lenie cos trza wymyslec właśnie wiem ze tu było cos wrzucane a możecie wrzucić jakas strone z przepisami na obiady dla dzieci ?? ![]() edit już znalazłam
Edytowane przez angelikada Czas edycji: 2014-09-02 o 13:19 |
||||
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam straszny bol glowy, paracetamol nie pomogl. Zmierzylam cisnienie i mam 150/ 105. Mam jechac na ip ?
|
#3774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mało się udzielam. Nie o wszystkim chce pisać na forum. Nie jest mi lekko. Ja wdrażam się w nowej pracy, a Adaś ma tydzień, albo dwa adaptacyjny w żłobku. Wczoraj było super, ale dziś Adaś był w porze śniadaniowej i opiekunka próbowała dać mu jeść dwa razy. Zdziwiona jestem, że nie chciał jeść nic. Jutro ma być po jedzeniu. Pojadę więc autem. Dziś byłam na nogach ponad 3 km w jedną stronę. Dwie godziny się błąkałam po mieście i z powrotem ponad 3 km. Z rana miałam siłownię, przez przejście podziemne niosłam Adasia w wózku. Kupiliśmy nowy, bo w starym bym nie dała radę sama i musiała chodzić naokoło. |
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Lola dzisiaj nie pln, za to jutro beda
tego się trzymajmy ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cześć 87 czarna ale masz avatar. Pięknie wyglądasz sto lat dla Julki i Olusia
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, powtórz za jakiś czas. Jak będzie się powtarzać to koniecznie. Oby było to jednorazowe ale Dirty miała problemy.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądałam. Ostatni pipek był śmieszny. Ten z tym głosikiem, ale jak jeden z jury powiedział, na fotach wygląda profesjonalnie. Jestem ciekawa jak będzie wyglądał ten program co mamusie synkom zon szukają. ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z fotelikiem samochodowym KinderKraft?Model shell plus lub comfort?
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2014-09-02 o 13:34 |
|
|
|
|
#3779 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oleńka, Oleńka, już duża Panienka Życzenia składamy dla Córci i Mamy ![]() Cytat:
[QUOTE=misia332;47962608] Vea Korn dopiero w środę zaczyna, wczoraj rzeczy zawoziłam. A mnie bolą plecy, brzuch..[QUOTE] A kurcze, jakoś sobie poniedziałek zakodowałam... Cytat:
Janek też maruda od kilku dni - najchętniej by na mamie wisiał ![]() Cytat:
![]() Czubek buta - lekko uniesiony, aby ułatwić przetaczanie stopy, lekko wzmocniony, by chronić paluszki, wystarczająco szeroki, aby miały swobodę, ale nie za szeroki Środek buta - okolica śródstopia - tutaj but ma być najwęższy i najlepiej przylegać, w tym miejscu stopa się zgina i tutaj zachodzą najważniejsze procesy kształtowania Zapiętek - ma dobrze przylegać do pięty, nie może być zbyt sztywny, ponieważ uniemożliwi odpowiednią stabilizację piety (analogia: jak wsadzisz nogę w gips, to nie pracuje, a jak w stabilizator, to już tak ![]() Podeszwa - sprężysta, jak najcieńsza; koniecznie musi się zginać w okolicy, gdzie normalnie zginają się paluszki, czyli ok. 1/3 długości buta od przodu; najlepiej zaokrąglona z przodu i z tyłu do góry Zapięcie - najlepsze są sznurówki, ale jeśli rzepów jest dużo i dobrze ściągają materiał w śródstopiu, to też ok; nie mogą ograniczać zgięcia stopy do góry! nie mogą być umieszczone w miejscu złączenia stopy i podudzia; najlepiej jak obejmują stopę na jak największej powierzchni Cholewka - nie może być sztywna! Część powyżej kostki musi być bardzo miękka, tak, by umożliwić dziecku swobodne poruszanie stopą - dziecko musi mieć możliwość swobodnego siadu na piętach. Materiał - miękki, wytrzymały, oddychający! Najlepsza naturalna skóra, ale są też sztuczne, które spełniają te wymagania. Bucik powinien być kupowany ok 7-10 mm dłuższy od stópki. Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli bym miała kupować butki używane, to tylko takie "założone dwa razy", na "chodzone" bym się nie zdecydowała, a przynajmniej nie na początku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Są, są, relacje na poprzednich stronach ![]() No i kolejny dzień adaptacji minął ![]() W sumie wyszło jak wczoraj - trochę pomarudził, trochę powył, trochę poszalał... Panie mówią, że jak na początek, to bardzo dobrze sobie radzi i tej wersji się trzymam ![]() Mam wreszcie podgląd, ale jakoś szału nie ma - ot, widać jak łazi, bawi się, kiedy do Pani idzie się poprzytulać. Taki ot, Żuk live ![]() Dobra, lecę auto wybierać, póki Młody śpi
|
||||||||
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zauważyłam, że nasza ma za ciasne. Szukam jej ciągle butów ale to nie takie proste. Albo kolory złe, nr nieodpowiedni, but zbyt wąski. Masakra.
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

za zębolki

kla ski:

a wczoraj musiałam jechac z nim bo był ta przejęty że sam by w autobusie sie chyba popłakał