|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
A zycie i tak zweryfikuje wszystko teraz to mozemy sobie pisac a prawda taka ze kazdemu dzieciowi podejdzie inna lyzeczka bo jedno bedzie lubic zwykla od herbaty inne slikonowa albo normalna plastikowa itd. Poprostu trzeba kupic jakas lyzeczke i probowac jak nadejdzie czas.
|
|
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
debeściara spóźnione ale szczere sto lat bambusiek udanego wypoczynku życzę, choć z tego co piszesz to będzie bardziej niż udany ![]() fame ja idę jutro na wizytę do gina czyli równe 6 tygodni po jeju więcej nie pamiętam, starałam się podczytywać ale przez wesele i szukanie niani mialam bardzo mało czasu dopiero dziś dochodzę do siebie. Kochane mamy karmiące mm jak często wasze dzieci robią kupki? Moja wcześniej robiła z 8 dziennie a od tygodnia od kiedy zaczęłam podawać butlę robiła ich coraz mniej ale od wczoraj zrobiła tylko 1... mam się niepokoić? Dodam,że aktualnie co drugie karmienie to butla |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
i like it, Dzieci na mm powinny robic jedna kupe dziennie lub jedna na dwa dni. Jeremi robi jedna dziennie, czasem na przerwę jeden dzien, a pozniej znowu codziennie.
debesciara, wazne jest, zeby łyżeczka była miękka. Najlepiej silikonowa tak jak Beaba First Meal. Celebrinfea, dzięki. Ja tez nastawiałam sie własnie na rotarix, ale czytałam ostatnio przerażający artykuł i troche zbilo mnie to z tropu...Wysłane z iPhone
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-09-02 o 12:39 |
|
|
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaję zdjęcia na które się zdecydowaliśmy, będą jeszcze obrobione bo widać Oliwce jeszcze pozostałości po trądziku
![]() ![]()
Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-09-02 o 13:43 |
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
My po szczepieniu po pierwszym wkluciu tylko pisnal troszke zniosl bohatersko ale po drugim powrzeszczal troche ogolnie wiecej strachu bylo przed a poszlo szybko i sprawnie. Za 2miesiace nastepne.
|
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Malwiska super sesja
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#729 |
|
Rozeznanie
|
Agatka szczerze powiem, ze nie zgłębiałam tematu czy koniecznie trzeba po CC sie wstrzymywać ze współżyciem do wizyty ginekologicznej. Tak w sumie widziałabym dwa zagrożenia niezagojona rana, lub nieobkurczona macica no ale to raczej kobieta w takiej sytuacji sama by widziała ze cos jest nie tak (bol/krwawienie) i raczej na seks by nie miała ochoty
wg mnie jeżeli jest możliwość odbycia wizyty po tych 6 tyg to lepiej poczekać.malwiska jaki tradzik?! J. Tam nic nie widze. Piękna księżniczka Hmmmm, ja mam jakies łyżeczki Campolu. Nawet cały zestaw. Dostałam jako rekompensatę za pomylone foteliki muszę sie im przyjrzeć w takim razie.
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska super zdjecia nie szukasz ziecia?? My juz tez nasze dostalismy fajna pamiatka dla dzieciakow bedzie.
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
to dawaj, przyjmuję zgłoszenia - ze zdjęciem oczywiście
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuce pozniej jak siade na komputer bo musze zmniejszyc
Nawet ladnie brzmi Oliwia i Igor mamy ladne dzieci to i wnuki beda cudne haha.
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-09-02 o 14:17 |
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, nie zawsze na pierwszy rzut oka widać, ze macica nie obkurczala sie do końca.
Mnie po kilku dniach krwawienie po cc ustało całkowicie (jak wychodziłam w piątej dobie ze szpitala to juz nie miałam krwawienia). Czułam sie bardzo dobrze, wszystko było pozornie w porzadku. Po dwóch tygodniach dostałam krwotoku (jednorazowego), okazało sie, ze macica nie obkurczyla mi sie do końca i zalega w niej krew. Gdyby nie to, ze po tych dwóch tygodniach nagle pojawiło sie obfite „chluśnięcie” (zanikło po 5 minutach) to nie miałabym jeszcze przez długi czas bladego pojęcia, ze cos sie dzieje. Dlatego to tez nie tak, ze jak juz sie nie krwawi to macica na pewno jest obkurczona. Bo na moim przykładzie widać, ze nie. A mowię, czułam sie super. A jednak musiałam brać antybiotyk i leki obkurczajace. Dlatego wizyta popołogowa jest tak strasznie ważna i dlatego do tego czasu należy wstrzymać sie ze współżyciem. Ponadto macica po cc juz nigdy nie bedzie w takiej „formie” jak przed ciaza i porodem. Wiec tym bardziej trzeba uważać ![]() Wysłane z iPhone
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie odnosnie obcinania paznokci u waszych maluchów, ja swojej musze obcinac co 2-3 dni, a i tak ma brudek pod paznokciami, po kąpieli jest ok a w ciagu dnia to tak jakby w ziemi grzebała
krócej juz jej nie przytne bo sie nie da
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo z Jeremim. Obcinam Mu pazurki co 2 dni, myję łapki kilka razy dziennie a mimo to często gęsto ma za paznokciami „żałobę” ![]() Wysłane z iPhone
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska u mnie to samo obcinam co 3 dni a załoba przewaznie na kciuku jest nie wiem skad
a oto twoj ziec jak miał tydzien w wydaniu melancholijnym
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rekrutacja zamknięta
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje się to rozsądne ta co miałam i dzieciaki nie mogły otworzyć buzi dosyć szeroko, to właśnie taka głęboka była... Cytat:
![]() przy czym u mnie jest malutka przychodnia i moim zdaniem powinny się wymieniać informacjami... a jak nie to przełączać do pielęgniarki.. Cytat:
agnes: Twój synuś też cudnie wygląda Fajnie takie pozowane foteczki ![]() Chyba będę po prawie godzinie laby musiała się Basią zająć... od 12 do 14 wariowała bardzo i płakała, zresztą jak cały wczorajszy wieczór, ale potem zajęła się nią Ola - włączyła karuzelkę, dała smoka, głaskała i wkładała smoka jak wypadł przez ostatnią godzinę, z krótkimi przerwami, w których podchodził Jeremi i on to robił... nie musiałam w ciągu ostatniej godziny ani na moment podchodzić do Basi i nie płakała co prawda mam ją zaraz koło biurka przy którym siedziałam cały czas, bo sobie nie wyobrażam jednak za bardzo robić coś innego jak dwuipółlatka zajmuje się miesięcznym niemowlakiem
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie mam pytanko myjecie dziasla dzieciom?? Wyczytalam ze nalezy je przecierac gazikiem, szczerze to myslalam ze zaczyna sie jak zabki wychodza i nic nie przecieram.
|
|
|
|
#741 | ||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=malwiska;47967850]ślicznotka
Cytat:
![]() Cytat:
a u mnie tez mała przychodnia jest, lekarka spoko ale babki na rejestracji.... szkoda gadaćjak tylko będę mieć druga rękę wolna to tez wrzucę zdjęcia z sesji
|
||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, Dziecku należy „myc” dziąsła od 3 miesiąca zycia
![]() Wysłane z iPhone
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
Ja myje od jakiegos czasu podczas przedkapielowej pielegnacji
Malwiska świetna sesja a corunia śliczna niestety nie poogladam zdjec agnes bo na tel mi nie widac A z pazurkami też tak mamy
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
mamaya uff to my dopiero zaczynamy trzeci to powiedzmy nic nie przeoczylam.
robaczek a czym myjesz sama woda przegotowana czy jak? malwiska ja przeczytalam przypadkiem sama z siebie tematem zainteresowalabym sie w okolicach zabkowania |
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamaya a co wyczytałaś o rota?
No to Nan Pro/Bebilon HA za nami teraz jak dojedzie to bebilon comfort albo enfail O-Lac kocham delikatny brzuchol mojej królewny... |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea, ja Ci Bebilonu Comfort nie polecam. Jeremi miał po nim straszne bole brzuszka, ogromne problemy z kupami i śmierdzące bąki (+ kupa była w kolorze zielonym). O Enfamilu rozmawiałam z pediatra (tym co jest tez gastrologiem), ze on rownież nie poleca, bo duzo Dzieci ma po nim bole brzuszka. Z kolei ostatnio rozmawiałam z taksówkarzem, ze jego córa po Enfamilu była zachwycona.
Ja tez chciałam dawać Jimmkowi Enfamil, ale jednak po rozmowie z pediatra zrezygnowałam. Wysłane z iPhone
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
O myciu dziaselek pierwsze słyszę. Dobrze wiedzieć
![]() Paznokcie u rączek obcinamy dosyć często - na prosto, nie za krótko. Za paznokciami ma brudki. Wg mnie to przez to ze często slini rece, które potem wszędzie pcha (rece ma cały czas w ruchu ) i mu sie przyczepiają rożne okruszki. Dwa razy wyczyscilam mu je tępą wykałaczką. Nie polecam jednak tego sposobu bo to dość nierozsądne rozsądne jednak. Moja polozna stwierdziła, ze lepsze brudne paznokcie niz jakies zakażenie. Ale, ale...o dziwo u stop mu jeszcze nie obcinalam ani razu....i jakoś nie sa zbyt długie...nie wiem o co chodzi... |
|
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoras z Was wykonywala tzw "mierzenie" dziecka czyli naciaganie lewa noga prawa reka i na odwror? Moja tesciowa chce to malemu zrobic po kapieli wydaje mi sie to zbedne i przeraza mnie to szczerze mowiac bo co jak cos mu naciagnie
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w ogóle dlaczego Twoja teściowa chce tak zrobić? Jeśli możesz napisać...Witam się. My też z tych paznokciowo brudkowych, wiec to chyba norma Malwiska super foty, jak dla mnie bez obrabiania są fajne. Oliwka będzie miała pierwszego Photoshopa w życiu celebrytka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

ale pewnie bede sie martwic o to za pare miesiecy

Ja tez nastawiałam sie własnie na rotarix, ale czytałam ostatnio przerażający artykuł i troche zbilo mnie to z tropu...

a oto twoj ziec jak miał tydzien w wydaniu melancholijnym

a w ogóle dlaczego Twoja teściowa chce tak zrobić? Jeśli możesz napisać...
celebrytka