|
|
#3211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
Racja doc Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dwa, że możesz z racji braku mego dośw olać co myślę sikiem prostym. Uważam identycznie jak dziewczyny powyżej. Dzieci moich kuzynów są w przedszkolach i jeden gryzie, drugi jest gryziony (dwa inne przedszkola) Sprawy się tam rozwiązuje.Różnie. Spotkania rodziców z pedagogiem potem z dziećmi. Dla przedszkolanek to żadna nowość, dzieci takie już bywają. Nikt nikogo nie zabija, tak wygląda integracja. Nauczą się, mała też się nauczy, trochę wiary w dziecko. Wystarczy młodego podejść, sukcesywnie - jak? Radzą w przedszkolu. Nie jest to łatwe, ale początki czegokolwiek nie są łatwe. Życie nie jest łatwe, ludzie nie są łatwi. No nie da się od wszystkiego uciec. Pytanie, na czym Ci zależy bardziej, na integracji didki z innymi, czy na tym co będą gadać na dzielni?Dla mnie takie akcje kompletnie nie są dziwne. Nie dziwi mnie to - wyobrażam sobie że jestem na miejscu Dida, którego swiat się nagle zmienił o 180 stopni, przestał być w centrum uwagi, mieć tylko swoje zabawki, przestał być tylko kochany, adorowany. To jest szok. Zawsze powtarzałam, ze pięknie musi być, miec dzieciaka do czasu aż pójdzie do ludzi Wtedy skończy się "nasz świat". Ale do rzeczy, to jest szok, i moim zdaniem przedszkole powinno, bazując na swoim doświadczeniu zaproponować jakieś formy wdrażania dida, rozwiązania problemu etc.---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- W jaaaaakiiiiiim? ![]() Uwielbiam kubki Cytat:
![]() Kurcze Red, tak szczerze of kors nie zazdroszczę i współczuwam ogromnie, mnie już teraz sen spędza z powiek co będzie u mnie ( o ile kiedyś będzie) ale się boję, bo kurka człowiek nie wie sam od czego to tak do końca zależy. Niby integruje, niby tłumaczy, niby każdy maluch jest anjpierw ejdynakiem, niby wszystko robimy dobrze a potem bam!!! Taki feedbak. No serio mam o to obawy od lat już wielu Dlatego uważam, że powinni w tym pomagać spece od dzieci, pegadzy? psycholodzy? No chyba od tego są? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-02 o 22:08 |
|||||
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
lans
![]() ZNOWU nie mam wody w mieszkaniu
|
|
|
|
#3213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba za dużo używam Worda, bo pierwsze co mi przyszło do głowy to nie był to skrót od doktor ![]() Cytat:
Babo zgłupłaś ? Jeszcze Dida nie ma, a już myśli Weno trochę wyluzuj, olej, po co myśleć już, no ja Ciem proszem ![]() Cytat:
Cytat:
coś robią/psują/reperują To może się zamienisz na mieszkanie z Tżtem Red? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
Niektórzy są od razu bliźniakami ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||||
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
A w temacie obaidu - mieliśmy dziś kanapki z mix salad z rukolą, pomidorami od dziadka i ogórasem zielonym. Pyyyyszny obiad! Także tak to bywa na spontanie.
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
coś chciałam, ale nie pamiętam ![]() więc macham tylko
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
ząbkujesz? I nie pytam o wiek
Wiesz o co cho. Tak się zastanawiałam, co Cię powstrzymuje od bywania w Barze ?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-02 o 23:11 |
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie to nie wiem, czytam, bywam znaczy, ale coś napisać
|
|
|
#3220 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale wiesz pewnie osocho, (piszę teraz na wyrost) te spojrzenia innych matek, słowa "patologia idzie!" wypisane na czołach, inne dzieci chowające się za koloryferami... 2. ano, ale przecież nie każdej rodzinie jest taki potrzebny. Ja mam nadzieję, że didowi jeszcze przejdzie to wyrywanie zabawek, w sumie to zachowanie dziecięce a nie patologiczne czy coś. Cytat:
|
||
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
się nie dzieje, przeciąga się, bo kasy ni ma, taki lajf
![]() ale deprogramator polubiłam i mniej (dzięki niemu) żrę
|
|
#3223 | |||
|
BAN stały
|
Znad sandwichy
Cytat:
Muszę uświadomić mojej siostrze, że lepszego brata mieć nie mogła ![]() Mama kupiła jakieś 5 lat temu, nie mogę znaleźć... minimalistyczny, duży, z zewnątrz błyszcząca czerń, we środku matowa, ciemna zieleń (taki kształt mniej więcej) Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podzieliłabym sie sekretem A tak, to przyjmuję, że dzieci tak mają. Matki grzeczniutkich misiaczkó są zapewne w identycznym szoku jak Ty. Choć ta matka tego pogryzionego (żona kuzyna) nie była zaskoczona, normalnie na zimno podeszła do sprawy, wie, że dzieciaki takie już są, tylko coś z tym trzeba robić, reagować, docierać, żeby im się odechciało. Nie robiła rabanu tylko spokojnie dążyła do rozejmu, było jakieś przepraszanie, że wszystko jest i będzie dobrze etc. Dzieci walczą, nie są nauczone negocjacji, rozejmów, dogadywania się. Mają inne metody. W domu F. i J. też gryźli każdego kto wchodził im w drogę, czyt, zabierał coś, kazał iść spać, kazał robic coś czego nie chcieli. Także to jest ich metoda. Pierwszą jest płącz i ryk a potem ząbki. ![]() Tyle wiem ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3225 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wcześniej przez lata w użyciu był żółty kubek Liptona, trzeba było kupony z kartoników od herbaty wycinać, a później przesłać im w liście (przyszedł parę dni po zakończeniu ósmej klasy, pamiętam jak dziś). A jeszcze wcześniej też czarny miałem, matowy, przywieziony z Danii (ale te dwa poprzednie małe były, coś koło 250ml) Fajne lampy
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóel to dopiero się teraz ustosunkowałam do komentarzy kocich fotek. Nie potrafię wejść na własny profil od dłuższego czasu, strona się zatrzymuje na 38 % i sie kręci i kręci i nic.
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
BAN stały
|
A pamiętasz PRLowskie szklanki z cienkiego szkła w metalowych koszyczkach? Później nastał szał na nietłukący Duralex (u nas ciemnobrązowy). No a niektórzy uznają tylko i wyłącznie filiżanki (ale kto by się tym napił? no ja na pewno nie) ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjmowanie preparatów żelaza, krwiste wątróbki (drobiowe ) i steki dawały ewentualnie komplet skutków ubocznych.wcięło mi resztę cytatów ![]() a zbierałam od rana ![]() to napiszę, że mój ulubiony kubeł, to najbrzydszy starbucks'owy, ale przywieziony z pierwszego pobytu w londynie. ten trochę ładniejszy powędrował do Tru ![]() o tekstyliach napiszę jutro ![]() o didach przeczkolno-gryzących może też ![]() perfumowo wypadłam z obiegu i zużywam co mam na stanie (oprócz ketchupu) a jeszcze się podoba... ![]() ad posiłków - jemy to w którą modłę mnie wena poniesie ![]() zakupy robię ja, chyba że u chuopa jestem, to oddaję mu kuchnię i czekam aż mnie obsłuży ![]() idę się jutro zapisać na podziemny kurs foto ![]() o ile będą jeszcze miejsca ![]() i ściskam Flo
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nom awaria niby, znów .... ja rozumiem że awarii to się przewidzieć nie da, ale coś za często te awarie ostatnio ![]() czyli że taki lajf mam po prostu ![]() Znad kawy
|
|
|
|
|
#3230 |
|
niecnotliwa dziewica
|
S pociągu i znad zastanawiania się,czy nie trzeba dziś było czasem śmieci wystawić
![]() Kubek pracowy do kawy mam z napisem tea time ale miał najprzyzwoitszą pojemność,jakieś 400ml... A w ogóle to pachnę Kingdom,i to był zdecydowanie udany nabytek!
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Hej joł Baru
Parabel jak tam Bandit?
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo przez to, że zajmujesz się jej didami nie możesz iść do pracy ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żarcik w stylu Gryxa Cytat:
Red - miałam właśnie ci pisać załóż/ odśwież wątek zapachowy. Ale czułam że tak uczynisz. Noooo tam troszkę poszerzyłaś spektrum.
|
||
|
|
|
#3234 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ale większosc dzieci zachowuje sie "źle" na jakims etapie zycia i w wiekszości jest to stan "odwracalny", wiec nie ma co panikowac. niesttey trzeba troche wysiłk włozyc w dida, w niektore mniej niektore więcej i zaprawde powiadam wam w błedzie sa ci ludzie ktorzy mysla ze najwiecej problemu z niemowlaczkiem a jak podrosnie to bedzie luzik, kilka nieprzespanych nocy to nic w porównaniu z poźniejszymi rozkminkami ![]() jedno moje lotne spostrzezenie wychowawcze ze większosc rzeczy trzeba wtłoczyc didu do głowy tak do 6 go roku zycia, bo wtedy sie zakoduje raz na enter, a jak powiesz dopiero 17 sto latce ze ma uwazac na picie na imprezie to moze cie zabic smiechem i olac.
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-09-03 o 11:37 |
|
|
|
|
#3235 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
http://home-you.com/pl/salon-lampy/1...162291433.html
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Jest ktoś może chętny z Wawy na pogaduchy w niedzielę? ![]() W sobotę pracuję
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) 2. Ja zawsze powtarzałam że uważam odwrotnie - czyli tak jak Ty, że małe to pikuś w porównaniu z wychowaniem większego człowieka, (lat kilka) który sobie tworzy obraz świata, w oparciu o to co widzi, slyszy, co go otacza - rówieśników, innych dorosłych etc. No wchodzi w coś a nie wie w co i to wejście zawsze jest szokujące. W ogóle, to ja się tym dzieciakom nie dziwię, że one takie a nie inne. Jak obserwuje co im do głowy cisną nietopsze, ciotki, znajomi znajomych, Pani od tego, Pani od tamtego, Mama Małgosi, Tata Nikosia etc etc etc - toż to można dostać kociokwiku i buntu bo nic się ze sobą nie zgadza, a dziecko nei posiada światopoglądu, punktu odniesienia. Jedz cukierki, nie jedz cukierków, jesteś urwis, jesteś kochany, mama się myli, mama ma rację, Zosia wie lepiej, nie mów takich rzeczy, mów takie rzeczy, etc etc etc Kiedyś wspomniałaś o autorytetach, ale nie chcę palnąć gafy, bo nie wiem kiedy one się "biologicznie" mają szansę najwcześniej urodzić? Chyba później niż lat 3? Tak może 5-6? Nie pamiętam Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-03 o 12:20 |
|
|
|
|
#3238 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Testy były wczoraj, podle wykorzystałam konsultantki w S i D ale niczego nie znalazłam. Jedynie doszłam do wniosku, że a) nie ma takich perfum lub b) inaczej odbieram nuty i typy perfum. Bo dla mnie "ciepły, drzewny, trochę słodki, kadzidlany, pikantny" to z pewnością nie jest np. Terre, Sisley 2 ani J'Ose.A o której? |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś po południu, nie będziem się w niedzielę z rana z wyra zrywać przecież...
![]() W sobotę pracuję, więc tylko wieczór wchodzi w grę, ale jakoś żadnej ciekawej imprezy nie ma
|
#3240 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
takie są ,przynajmniej w teori serge noir i BC, a moinstrimu to fontpieu czycos znajdziesz...ew entualnie sensuous, ewentualnie cos z męskiej półki, ale ja z męskich jestem cienka więc nie doradze edit- ew. armani attitude, ale stacjonarnie nie znajdziesz edit- moze jeszcze j'ose edit-haha! przypomnialam sobie zapach pikantny i drzewny- black cube molvizara
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-09-03 o 14:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

z opiekunką nie szalej , bo to sprawy nie rozwiąże - sytuacja się powtózy jak pódzie do szkoły , trzeba nad nią po prostu popracować wychowawczo 
Uważam identycznie jak dziewczyny powyżej. Dzieci moich kuzynów są w przedszkolach i jeden gryzie, drugi jest gryziony (dwa inne przedszkola) Sprawy się tam rozwiązuje.Różnie. Spotkania rodziców z pedagogiem potem z dziećmi. Dla przedszkolanek to żadna nowość, dzieci takie już bywają. Nikt nikogo nie zabija, tak wygląda integracja. Nauczą się, mała też się nauczy, trochę wiary w dziecko. Wystarczy młodego podejść, sukcesywnie - jak? Radzą w przedszkolu. Nie jest to łatwe, ale początki czegokolwiek nie są łatwe. Życie nie jest łatwe, ludzie nie są łatwi. No nie da się od wszystkiego uciec. Pytanie, na czym Ci zależy bardziej, na integracji didki z innymi, czy na tym co będą gadać na dzielni?
), poczekaj chwilę, no co Ty 

Jeszcze Dida nie ma, a już myśli
coś robią/psują/reperują
Niektórzy są od razu bliźniakami 

i podziwiam.

ale miał najprzyzwoitszą pojemność,jakieś 400ml...