Mamusie Marcowe 2015 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 22:17   #3211
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hej hej! wróciłam do internetu i spadam nadrabiać kilkanaście stron wątku
Hej! Miłej lektury
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:41   #3212
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,
dołączam do wątku. Termin porodu póki co: 9 marzec, ale prawdopodobnie może być dużo wcześniej, bo niedawno dowiedziałam się, że moja ciąża jest ciążą bliźniaczą. W pierwszym momencie szok i przerażenie, ryczałam jak bóbr na usg u lekarza.
To moja pierwsza ciąża, w dodatku nie była planowana, aczkolwiek bardzo się cieszymy z narzeczonym z tych dwóch małych szkrabów.
Większość badań mam już za sobą, wszystko w porządku. Na usg genetycznym jedno maleństwo tak fikało koziołki, że ciężko było mu zbadać serduszko.
Z ciekawostek a propo mojej ciąży to w 6-7 tygodniu mdliło mnie strasznie zwłaszcza jak jechałam samochodem, ale nie wymiotowałam wcale. Nawet myślałam, że to jakiś niepokojący objaw, ale lekarz mnie uspokoił, że tak się czasem zdarza.
Ciąże znoszę dobrze, może dlatego, że od 11 tygodnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, gdyż moja praca nie nadawała się dla kobiet w ciąży (szkodliwa praca fizyczna w bardzo dużym zanieczyszczeniu).

Poród planuję na Ujastku w Krakowie. Kolejna wizyta 11.09.

Pozdrawiam ;-)
Gratuluję bliźniaków
Też będę rodzić na Ujastku i nie my jedyne Może będziemy razem do szkoły rodzenia chodzić

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Właśnie wróciłam od lekarza - jestem podłamana NT wyniosło 2,33 niby norma do 2,5 ale jest podwyższone nie wiem co o tym myśleć
Nic się nie martw, po badaniach ryzyko spadnie i się uspokoisz

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Miałam na przełomie 6 i 7 tygodnia usg i nic lekarz nie mówił o ciąży bliźniaczej. Powiedział tylko, że widać pęcherzyk ciążowy i że jestem w ciąży... Ja wcześniej robiłam 3 testy ciążowe i test na beta HCG i wszystko wychodziło pozytywnie, on się wolał jednak wstrzymać z "diagnozą". W 10 tygodniu miałam wizytę u innego lekarza, u którego nie mogłam być wcześniej, bo miał urlop i dopiero on po zrobieniu usg dopochwowego stwierdził, że są dwa dzieciaczki dwujajowe, i że rozwijają się prawidłowo. Teraz już chodzę do tego drugiego lekarza
Żeby wiedzieć czy bliźniaki są jednojajowe czy dwujajowe to trzeba zrobić badania genetyczne
Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
Przyszły mi dziś wyniki testu pappa, ryzyko zmalało
Gratuluję i jakie masz wyniki? U mnie też zmalało
Cytat:
hej hej! wróciłam do internetu i spadam nadrabiać kilkanaście stron wątku
Hej Powodzenia

Ja już po wizycie, wszystko jest ok. Dzidzia waży 99g i może jest chłopcem

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:44   #3213
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Gratuluję bliźniaków
Też będę rodzić na Ujastku i nie my jedyne Może będziemy razem do szkoły rodzenia chodzić

Żeby wiedzieć czy bliźniaki są jednojajowe czy dwujajowe to trzeba zrobić badania genetyczne

Hej Powodzenia

gratulacje udanej wizyty super że wszystko jest ok oby tak dalej

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:52   #3214
nouvelle2
Zakorzenienie

eee jednak wcale tak dużo do nadrabiania nie miałam Dużo ciekawych tematów poruszałyście, ale nie chciałam już tutaj cytować i tworzyć kilometrowych postów, bo by się bałagan zrobił

Fajne buty kupiłyście! Debra wyobraziłam sobie Ciebie śmigającą z brzuchem po grudniowym, polskim lodzie w tych butach to j. campbell??

Cytat:
No właśnie dostałam skierowanie na badania prenatalne już nie wiem co mam myśleć. Powiedział że z większymi wynikami rodzą się zdrowe dzieci a On osobiście wysyła na dodatkowe badanie jeżeli wartość jest powyżej 2 mm żeby upewnić się czy wszystko jest dobrze. To moja 3 ciąża dwie straciłam a teraz jeszcze to... nie umiem o tym nie myśleć - wiem że trzeba zrobić dalsze badania ale ryzyko jest i to mnie martwi...
bardzo mocno trzymam za Was kciuki

i za dziewczyny od tokso (nie pamiętam już nicków) też!

Ja dzisiaj byłam w szpitalu na przezierności i wyszło wszystko ok, ale czuję jakiś wewnętrzny irracjonalny niepokój może dlatego, że tż nie było ze mną.... Doktorek zresztą też dzisiaj nie był zbyt rozmowny, a dzidzia leniwa Próbowaliśmy ją rozruszać, ale nam tylko pomachała rączką (albo pokazała szanowny środkowy palec) i kazała się odczepić.

Zwiedziłam też przy okazji toruński oddział patologii ciąży i jest całkiem na poziomie jeżeli chodzi o warunki

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 23:35   #3215
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne buty kupiłyście! Debra wyobraziłam sobie Ciebie śmigającą z brzuchem po grudniowym, polskim lodzie w tych butach to j. campbell??

Ja dzisiaj byłam w szpitalu na przezierności i wyszło wszystko ok, ale czuję jakiś wewnętrzny irracjonalny niepokój może dlatego, że tż nie było ze mną.... Doktorek zresztą też dzisiaj nie był zbyt rozmowny, a dzidzia leniwa Próbowaliśmy ją rozruszać, ale nam tylko pomachała rączką (albo pokazała szanowny środkowy palec) i kazała się odczepić.
Tak, to campbell To nie buty na lody

Ciesz się, że jest dobrze, a nie wymyślasz Gratuluję udanej wizyty

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
gratulacje udanej wizyty super że wszystko jest ok oby tak dalej
Dziękuję

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 07:05   #3216
Missandei
Raczkowanie

Witam się rozpoczynając 13 tydzień

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:00   #3217
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam, się i ja nic nie piszę, ale regularnie czytam

Dziś miałam jeden z lepszych poranków od baaaardzo dawna zobaczymy jak minie reszta dnia.

Co do sutków, mi strasznie spuchły, czasami też bolą. W aptece widziałam jakiś żel kojący. Może sobie kupię.

Mam takie pytanie, dużo wam wagi przybyło? Bo tak czytam, że już spodni nie dopinacie po mnie to nic nie widać. Czasami nawet się o to martwię

Wczoraj była u mnie siostra, która półtora tygodnia temu mi świadkowała na ślubie i poprosiła mnie o to samo z tym, że nasza maleńka będzie miała 3 miesiące i nie wiem czy podołam. Powiedziałam, żeby miała kogoś awaryjnie jeszcze wybranego.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:05   #3218
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
super

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 08:13   #3219
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Dziś miałam jeden z lepszych poranków od baaaardzo dawna zobaczymy jak minie reszta dnia.

Co do sutków, mi strasznie spuchły, czasami też bolą. W aptece widziałam jakiś żel kojący. Może sobie kupię.

Mam takie pytanie, dużo wam wagi przybyło? Bo tak czytam, że już spodni nie dopinacie po mnie to nic nie widać. Czasami nawet się o to martwię

Wczoraj była u mnie siostra, która półtora tygodnia temu mi świadkowała na ślubie i poprosiła mnie o to samo z tym, że nasza maleńka będzie miała 3 miesiące i nie wiem czy podołam. Powiedziałam, żeby miała kogoś awaryjnie jeszcze wybranego.
Ja spodni nie dopinam ale wagowo w ogole nie poszlam w gore. Chyba mi sie tluszczyk z lekka ulotnil a dziecko uroslo wiec bilans na 0

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:46   #3220
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Smv

Genetyczne usg to usg normalne wykonywane każdej ciężarnej i za nie sie nie płaci jeżeli korzystasz z NFZ. wtedy mierzy sie miedzy innymi przeziernosc i inne parametry i na ich podstawie wyliczają ryzyko.

Sa dodatkowe testy genetycznie, nieobowiązkowe, np PAPPA i za to przeważnie sie płaci dodatkowo, i tam jest dodatkowo badanie w krwi jakichś czynników. wlasnie musze odebrać wyniki pappa ale w śmie to bez sensu i tak wiYte mam 22.09 wiec chyba wtedy odbiore, zeby samemu nie interpretować

U mnie w miescie genetyczne są płatne, mimo że ciąża prowadzona jest na nfz. W sumie sie nie dziwie, że lekarze ślą do innych prywatnych gabinetów. Na tych usg nfz to widac tylko jakies mazy a nie dzidzie.... u mnie w ogóle ciąży nie pokazało a monitor wielkosci duzego grejpfruta..... pisze o swoich odczuciach, zgroza wrrrrr...
Cytat:

Cytat:

asiulek to nie bierz tego do siebie, uogulniam
Co do wagi to każda z nas jest inna, ma inną budowe ciała i w inny sposób utyje, urośnie, tak samo brzdzki w różnm tepie nam urosną. Jedna utyje na poczatku 6kg a potem nic, inna zaś na poczatku jest na 0 a potm utyje z 20kg. Wszystko zależy od Nas samych ale pamiętajmy, bo wkurza mnie to, jak jeses w ciąży, chocbys skakała, szpagty robiła, ciało sie zmienia, i teksty, boje sie że utyje..... rozstepów itp. Życie tak bedzie u wiekszosci z Nas!!!!!
Stary 2014-09-03, 08:50   #3221
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
U mnie w miescie genetyczne są płatne, mimo że ciąża prowadzona jest na nfz. W sumie sie nie dziwie, że lekarze ślą do innych prywatnych gabinetów. Na tych usg nfz to widac tylko jakies mazy a nie dzidzie.... u mnie w ogóle ciąży nie pokazało a monitor wielkosci duzego grejpfruta..... pisze o swoich odczuciach, zgroza wrrrrr...

Co do wagi to każda z nas jest inna, ma inną budowe ciała i w inny sposób utyje, urośnie, tak samo brzdzki w różnm tepie nam urosną. Jedna utyje na poczatku 6kg a potem nic, inna zaś na poczatku jest na 0 a potm utyje z 20kg. Wszystko zależy od Nas samych ale pamiętajmy, bo wkurza mnie to, jak jeses w ciąży, chocbys skakała, szpagty robiła, ciało sie zmienia, i teksty, boje sie że utyje..... rozstepów itp. Życie tak bedzie u wiekszosci z Nas!!!!!
To, że utyję to nic a nic się nie boję tylko tak się zastanawiałam jak zaczęłyście pisać o tych spodniach ciążowych

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:51   #3222
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

masz rację z tą wagą,każda z nas się boi no ale to ciąża wiadomo
Ja się staram żeby nie jeść śmieci chipsów , słodyczy choć czasem nie wychodzi. ^^

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 08:56   #3223
Magiusa
Zakorzenienie

A ja sie nie boje utycia. Serio. No jakos jest to dla mnie naturalne. No wiadomo ze jak mi przybedzie 25kg to bedzie to troche problematyczne bo jednak ciezej to zrzucic niz 15 kg ale w sumke chyba jestem optymjstka po prostu
W pierwszej ciazy mjalam +16 a jadlam wszystko. Byl taki okres ze wiecznie pozeralam deserki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:59   #3224
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A ja sie nie boje utycia. Serio. No jakos jest to dla mnie naturalne. No wiadomo ze jak mi przybedzie 25kg to bedzie to troche problematyczne bo jednak ciezej to zrzucic niz 15 kg ale w sumke chyba jestem optymjstka po prostu
W pierwszej ciazy mjalam +16 a jadlam wszystko. Byl taki okres ze wiecznie pozeralam deserki

na poczekalni kobieta która czekała na wizytę u ginekologa ,
rozmawiała z kobietą i mówi że przytyła w ciąży 7kg :O

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 09:01   #3225
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję bliźniaków

Hej Powodzenia

Cieszę się, że wizyta udana z dziecko ma się dobrze
Ech kiedy moja ta wizyta ..

Cytat:
eee jednak wcale tak dużo do nadrabiania nie miałam Dużo ciekawych tematów poruszałyście, ale nie chciałam już tutaj cytować i tworzyć kilometrowych postów, bo by się bałagan zrobił

bardzo mocno trzymam za Was kciuki

i za dziewczyny od tokso (nie pamiętam już nicków) też!

Zwiedziłam też przy okazji toruński oddział patologii ciąży i jest całkiem na poziomie jeżeli chodzi o warunki
Super, że wszystko ok

Rona1906 gratuluję podwójnego szczęścia !
Stary 2014-09-03, 09:37   #3226
EdithS
Zadomowienie

Hej Dziewczynki,

wczoraj wróciliśmy z kolejnej wizyty, dokładnie mamy dziś 13tydzień i 6 dzień. Dziecko ma niecałe 8cm. No i dowiedzieliśmy się, że mamy Córeczkę:love : Mąż jest trochę zwiedziony, bo liczył na synka i wmawiał to wszystkim. Ale myślę, że za chwilę mu przejdzie, wiem, że cieszy się, że będziemy mieć dziecko. Dla mnie to było obojętne, a teraz jak już wiemy, mogę wreszcie ruszać z poszukiwaniem imienia, od razu inaczej będzie się do brzuszka mówiło
Dziewczyny, wiem, że już pisały niektóre o witaminach z DHA, ale ja nadal jestem bezradna, które kupić. Lekarz zasugerował Femibion, ale nie sądziłam, że jest taki drogi. Inne są gorsze, czy tu chodzi tylko o markę?

Cytat:
Dziewczyny bola was sutki? Mnie na smym po cztku czyli 4-5 tydzień bolaly całe piersi a teraz tylko sutki, nie cały czas ale są boleśnie wrażliwe :/
mnie bolą jak jest zimno, od razu szczypią, więc nie wiem jak przeżyję zimę

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

ewka5891
ale super!!! Muszę zrobić dokładnie, to co Ty, runka po sklepach Używaniego będzie najmądrzejsza

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej
Też mam wizytę w piątek i liczę na nowiny typu- "Jaki krwiak? nic tu nie ma " Leżę ile się da... dziś pierwszy raz od 2 tyg wyszłam na dosłownie pół godzinki na dwór... poszłam siadłam na ławeczce pod blokiem i cieszyłam się jesiennym słoneczkiem, a starszak latał w koło niby nie wiele, ale wpłynęło na mnie bardzooo pozytywnie
cieszę się, że poczułaś się lepiej, oby tak dalej kochana

Cytat:
No właśnie dostałam skierowanie na badania prenatalne już nie wiem co mam myśleć. Powiedział że z większymi wynikami rodzą się zdrowe dzieci a On osobiście wysyła na dodatkowe badanie jeżeli wartość jest powyżej 2 mm żeby upewnić się czy wszystko jest dobrze. To moja 3 ciąża dwie straciłam a teraz jeszcze to... nie umiem o tym nie myśleć - wiem że trzeba zrobić dalsze badania ale ryzyko jest i to mnie martwi...
dobrze, że zrobisz dodatkowe badania, będziesz spokojniejsza. Ale myślę, jak inne Wizażanki, że to jeszcze nie świadczy o zagrożeniu. Trzymaj się dzielnie Kochana, trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
Głowa do góry! Ja w pierwszej ciązy też miałam wyższe NT ale w normie i synek jest zdrowy

Przyszły mi dziś wyniki testu pappa, ryzyko zmalało
Gratulacje

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-09-03 o 09:40
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:40   #3227
mon9
Zakorzenienie

ja kupuje femibion natal 2 plus za 35zł ale widziałam je też za 60zł więc trzeba poszukać
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:40   #3228
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
To mamy terminy blisko siebie, ja w piatek zaczynam 13 tydzień

Cytat:
Mam takie pytanie, dużo wam wagi przybyło? Bo tak czytam, że już spodni nie dopinacie po mnie to nic nie widać. Czasami nawet się o to martwię .
Ja się nie dopinam i robię myk z gumką. Brzuch mi rośnie widze, ale waga nie. Ba, po wakacjach przytyłam 1,5 kg, a obecnie znowu mam wagę wyjściową. Odżywiam się rozsądnie, zdrowo i jem więcej ogólnie. Lekarz powiedział mi żebym sie nie przejmowała, z dzieckiem wszystko gra i na pewno przytyję w odpowiednim momencie.

Co do witamin biorę Pharmaton Matruelle. Ja mam niska przyswajalność żelaza i lekarz polecił mi właśnie te ze względu na zawartość żelaza.

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2014-09-03 o 09:43
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:52   #3229
nusiekowa
Wtajemniczenie

EdithS gratuluje !!!!!! ale wam fajnie że juz wiecie jaka płeć... ja jeszcze troche poczekam .

Lillkaa co to za myk z gumką? Mnie najbardziej ciśnie jak siadam....ehhhh
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:59   #3230
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki,

wczoraj wróciliśmy z kolejnej wizyty, dokładnie mamy dziś 13tydzień i 6 dzień. Dziecko ma niecałe 8cm. No i dowiedzieliśmy się, że mamy Córeczkę:love : Mąż jest trochę zwiedziony, bo liczył na synka i wmawiał to wszystkim. Ale myślę, że za chwilę mu przejdzie, wiem, że cieszy się, że będziemy mieć dziecko. Dla mnie to było obojętne, a teraz jak już wiemy, mogę wreszcie ruszać z poszukiwaniem imienia, od razu inaczej będzie się do brzuszka mówiło
Dziewczyny, wiem, że już pisały niektóre o witaminach z DHA, ale ja nadal jestem bezradna, które kupić. Lekarz zasugerował Femibion, ale nie sądziłam, że jest taki drogi. Inne są gorsze, czy tu chodzi tylko o markę?
Gratuluję córci
Zazdroszczę , że znasz już płeć, ja pewnie będę ostatnia która się dowie , bo wizyta dopiero 19.09

Ja dzisiaj dopięłam spodnie ale jak siedzę to mnie uwiera i odpięłam guzik, ale większość spodni mam z gumką w pasie także luz mam, tylko te mają guzik..
Co do tycia w ciąży, jestem świadoma, że przytyję, mam tendencję do tycia (niestety..) ale także jak wezmę się za siebie (zdrowo odżywiam i ćwiczę) szybko gubię zbędny tłuszczyk, jednak mam nadzieję, że przytyję w normie czyli tak ok 12kg
Stary 2014-09-03, 10:04   #3231
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Gratuluję córci
Zazdroszczę , że znasz już płeć, ja pewnie będę ostatnia która się dowie , bo wizyta dopiero 19.09

Ja dzisiaj dopięłam spodnie ale jak siedzę to mnie uwiera i odpięłam guzik, ale większość spodni mam z gumką w pasie także luz mam, tylko te mają guzik..
Co do tycia w ciąży, jestem świadoma, że przytyję, mam tendencję do tycia (niestety..) ale także jak wezmę się za siebie (zdrowo odżywiam i ćwiczę) szybko gubię zbędny tłuszczyk, jednak mam nadzieję, że przytyję w normie czyli tak ok 12kg
ejże ja mam 22 wrzesień także bedziesz szybciej wiedzieć;D

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 10:08   #3232
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Cytat:

Ciesze sie, ze wyniki wysy dobre teraz możesz być spokojniejsza

Cytat:

Cytat:
Hej Dziewczynki,

wczoraj wróciliśmy z kolejnej wizyty, dokładnie mamy dziś 13tydzień i 6 dzień. Dziecko ma niecałe 8cm. No i dowiedzieliśmy się, że mamy Córeczkę:love : Mąż jest trochę zwiedziony, bo liczył na synka i wmawiał to wszystkim. Ale myślę, że za chwilę mu przejdzie, wiem, że cieszy się, że będziemy mieć dziecko. Dla mnie to było obojętne, a teraz jak już wiemy, mogę wreszcie ruszać z poszukiwaniem imienia, od razu inaczej będzie się do brzuszka mówiło:
Gratuluje córeczki niech mąż sie tak nie martwi, za jakiś czas straci dla niej głowę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:10   #3233
niunia_ona
Zakorzenienie

EdithS gratulacje

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 10:15   #3234
ewka5891
Zakorzenienie

Co do tycia w ciazy to wydaje mi sie, ze duży wpływ ma waga z jaką startujemy w ciazy. Jeżeli ktoś na starcie ma juz nadprogramowe kg to jest szansa, ze nie przytyje za duzo, przynajmniej z moich obserwacji wsród znajomych tak to wyglądało.
Ja przytyłam 17 kg i na koniec ciazy wazylam 71kg, na początku dziwnie mi było ze świadomością tych kg ale to nie było ważne przecież.

Synek

Stary 2014-09-03, 10:16   #3235
Missandei
Raczkowanie

Cytat:

Po mnie bardzo mało widać, brzuszek tyci tyci, ale tz twierdzi, że coś tam się wybrzusza. Wchodze normalnie we wszystkie ciuchy, waga jest na poziomie -1,5 kg, bo na razie schudłam od mdłości i jeszcze nie nadrobiłam :P

Cytat:
Hej Dziewczynki,

Gratuluje córeczki

Stary 2014-09-03, 10:24   #3236
ewka5891
Zakorzenienie

Wczoraj rozmawiałam z rodziną na skype i odpowiadam o tym kiedy będe miała skan a babcia na to, że codziennie modli sie o córeczkę dla mnie to jej mówię, żeby lepiej o zdrowie sie pomodlila a ona mi odpowiedziała, ze o zdrowie modli sie przede wszystkim ale o córeczkę tez przy okazji

Synek

Stary 2014-09-03, 10:24   #3237
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Co do tycia w ciazy to wydaje mi sie, ze duży wpływ ma waga z jaką startujemy w ciazy. Jeżeli ktoś na starcie ma juz nadprogramowe kg to jest szansa, ze nie przytyje za duzo, przynajmniej z moich obserwacji wsród znajomych tak to wyglądało.
Ja przytyłam 17 kg i na koniec ciazy wazylam 71kg, na początku dziwnie mi było ze świadomością tych kg ale to nie było ważne przecież.
Ja takiej zależności nie widzę :P za to wszystkie mamy z jakimi gadałam mówiły, że dużo więcej tyły w drugiej ciazy. Moja mama w pierwszej +7kg a w drugiej +20, moja bratowa to samo, z pierwszym synem po miesiącu od porodu była chudziutka a z córką za drugim razem pączuś taki i do dzis juz tego nie zrzuciła (po 8 latach :P). I czasem jest tak, że dziewczyna jest chudziutka i całą ciażę taka jest, tylko brzuszek się zaokragli a czasem taka chudzinka przytyje 20-30 kg i cała buzia się zmienia, człowiek nie do poznania.

Ja nie do końca wierze w to, że można przytyć 30 kg z niczego i że ciężarna nie ma absolutnie na to wpływu, bo wiadomo część to zatrzymana woda, ale tłuszcz jak się odkłada to muszą się skądś te kalorie brać, człowiek nie wchłania tłuszczu z powietrza a jak się folguje zachciankom i mało rusza no to wtedy już zagadka 20 kg na plusie rozwiązana

Stary 2014-09-03, 10:24   #3238
EdithS
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny:lo ve:
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:25   #3239
loloona_79
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny bola was sutki? Mnie na smym po cztku czyli 4-5 tydzień bolaly całe piersi a teraz tylko sutki, nie cały czas ale są boleśnie wrażliwe :/
Bardzo....
tak samo - wcześniej całe piersi teraz sutki mam jakieś większe i bolą
Stary 2014-09-03, 10:29   #3240
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takiej zależności nie widzę :P za to wszystkie mamy z jakimi gadałam mówiły, że dużo więcej tyły w drugiej ciazy. Moja mama w pierwszej +7kg a w drugiej +20, moja bratowa to samo, z pierwszym synem po miesiącu od porodu była chudziutka a z córką za drugim razem pączuś taki i do dzis juz tego nie zrzuciła (po 8 latach :P). I czasem jest tak, że dziewczyna jest chudziutka i całą ciażę taka jest, tylko brzuszek się zaokragli a czasem taka chudzinka przytyje 20-30 kg i cała buzia się zmienia, człowiek nie do poznania.

Ja nie do końca wierze w to, że można przytyć 30 kg z niczego i że ciężarna nie ma absolutnie na to wpływu, bo wiadomo część to zatrzymana woda, ale tłuszcz jak się odkłada to muszą się skądś te kalorie brać, człowiek nie wchłania tłuszczu z powietrza a jak się folguje zachciankom i mało rusza no to wtedy już zagadka 20 kg na plusie rozwiązana
ja też myślę że 30 kg z powietrza się nie bierze , rozumiem przytyć zachcianki i te sprawy , ale żeby tyle. Współczuje naprawdę, bo to nic fajnego nie jest , gdy człowiek jest nie do poznania:O ja narazie się nie ważyłam ale pewnie już coś w górę poszło:P 15 tydzień to już czas pewnie heheh

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości