|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
No wredna bardzo... w sumie przez te glupie tabsy sie cos powalilo. Bo wczesniej jak w zegarku co 28-29 dni. Zawsze nad ranem @ mnie budzila.
Dziewczyny w weekend chce porozmawiac z TZ na temat przeprowadzki - nie na juz, ale moze w niedalekiej przyszlosci. Mysle nad czyms innym niz Londyn. She, nie wiesz jak sytuacja z praca wyglada w takich miastach jak Manchester Liverpool? Ciagnie mnie bardziej na polnoc. Ceny wynajmu 2bedroom=cenie wynajmu pokoju 2ki tutaj. I to jeszcze z agencji... Ciezko bedzie mi zagadac o ten temat z TZ bo on twierdzi ze jak mamy tutaj prace to nie ma co jechac w ciemno gdzies indziej. No, ale... mozna szukac pracy przez Internet, dzwonic pytac, agencje chyba tez rekrutuja online? W weekend musze na spokojnie usiasc i poczytac, poznac sytuacje w innych miastach. Chcialabym juz wynajac dom a tutaj o 2 bedroom moge pomarzyc bo ceny sa z kosmosu. Kto to widzial placic za 2 bedroom 1300 funtow plus rachunki. Makabra. ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Tymbardziej chce poruszyc kwestie tego ze jak uda nam sie stworzyc fasolka to tak na prawde po porodzie zostanie jego wyplata i moje ewentualne macierzynskie. TZ ma 1400-1600funtow na miesiac I 149f/tydz jest macierzynskiego. Sila rzeczy nie wynajmiemy tutaj 2 bedroom ktore raczej z malym dzieckiem miec trzeba...A zaczyna sie wrzesien, studenci zjezdzaja do domow robia sie miejsca pracy. Kompletnie nie wiem jak ten temat ugryzc - jakies pomysly?
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas czad,
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Aglerkowa nie wiem jak to tam w UK z pracą jest itd. ale myślę że nigdy nie jest na tyle dobrze, żeby nie było lepiej
A nóż znajdziecie coś lepiej płatnego, do tego tańsze mieszkanie itd.Zaczęłam tak myśleć jak popełniłam z Tż błąd. po liceum miał prace w hurtowni, fajnie, umowa o pracę, nie była to najniższa krajowa, urlop nie urlop wszystko płatnę, i przezimował tak 3 lata, aż w końcu się otrząsnął i pogadał z innymi że wcale nie jest tak dobrze. Oczywiście się nagadałam że idzie w ciemno, że zmienia jak tu ma dobrze.. i co.. nie dość ze ma dwa razy więcej ,to jeszcze praca która go jara ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- No własnie przed sylwkiem, całe szczęście. Rano jak się obudziłam z bólem okrutnym, to myślałam że nie dojdę na sylwka Ale całe szczęście do wieczora minęło
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za zmiany u siebie chciałabym sie wziać ale jak będę miała już dzidziusia teraz jak sie staramy, nie chciałabym nagle znowu chodzić na ewentualne próbne, później próbne umowy itd. bo być może zostałabym z niczym...
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ni ma co się wychylać też jak się planuje dziecko |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
co mozna zrobić z kalafiora?
![]()
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Agle -
Owca - wiedzę czerp z konferencji a nie na Wizażu siedzisz Kaja - no jak Cię przepraszał to trzeba było się dać przeprosić ![]() U mnie tempka z dupy, skoku nie było i nie ma więc możliwe że cykl bezowu Ale za to jestem strasznie zadowolona z tego że wreszcie zaczynam próby z zespołem i będę śpiewać ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ja mam kalafiora zamiast mózgu
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nagrasz dla nas piosenke? ![]() i do czego go używasz?
|
|
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale coż.. bede udawać urażoną A taki obiad pyszny mu dziadowi zrobiłam ![]() Gdzie, co będziesz śpiewac? |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Nieogarniam, jak wpisałam dzisiejszą tempkę to ovufriend przesunął mi termin owu o.O?
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Baa obiad to już dawno zeżarty ale nawet nie podziękował |
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh muszę zrobić sama ![]() nie orientuje sie tym ovu... miałam kupić termometr ale tak szybko zcas zleciał i zapomniałam a z ovu dostałam maila, że dawno mnie tam nie było i czy to oznacza że jestem w ciaży?
|
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najpierw nie wiedziała o co cho
i później mówię no faktycznie nei zapłaciłam hhaha
|
|
|
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
kalafiorową
Kalafiora z jogurtem naturalnym, czosnkiem i serem żółtym Kalafiora w cieście albo po prostu jako dodatek do obiadu
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie cie w podglądajacych zobaczyłam i już miałam pytac czemu sie nie oddzywasz ![]() chyba mój kalafiorek zostanie dodatkiem do obiadu bo nic do niego nie kupiłam
|
|
|
|
|
#4279 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
jeszcze troszkę i się rozkręcę ![]() a co do kalafiora to google - kalafior przepisy i jedzieszhttp://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html https://www.winiary.pl/potrawy.aspx/3588/kalafior
"Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową." Edytowane przez OlkaPe Czas edycji: 2014-09-03 o 09:15 |
||
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, ze tak
|
|
|
|
|
#4281 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam... Dokładnie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strasznie mi się podobają Cytat:
![]() Mi zapachy tak nie przeszkadzają - jedynie piwo i fajki a na mdłości dobrze coś przegryzać.jakieś sucharki, owoce,warzywa. żeby żołądek coś miał do trawienia Cytat:
ja gdzie mogę to pokazuję,a tam gdzie jeszcze nie mogę to pod luźniejszymi ukrywam rosnący brzuszek ![]() Cytat:
czekam aż przyjdą ![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
I po moim przypadku uważam,że dziecko samo wybiera moment kiedy się pojawić ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Agle przykro,że I kreska... ale ja wierzę,że ciało nie oszukuje jednak... i cały czas trzymam
|
||||||||
|
|
|
#4282 |
|
Raczkowanie
|
A tak z innej beczki, jaki kwas foliowy bierzecie? Teraz jest tyle odmian, że chyba zgłupieję w aptece zanim coś wybiore.
|
#4283 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj jak wroce to zrobie sobie mala salatke do pracy na jutro: brokuly, fasola czerwona, feta i sos czosnkowy
Postaram sie w weekend omowic temat z TZ - musi miec na wzgledzie nasza przyszlosc bo fasolek moze pojawic sie calkiem niespodziewanie. A ja nie lubie potem takiego kombinowania na ostatnia chwile. Poza tym tak jak wspomnialam pracuje na self I nie ukrywam ze wolalabym znalezc cos na kontrakt. Nawet z ta najnizsza piac sie w gore ale na kontrakcie. She, wspominalas kiedys kochana ze jak pojawi sie dzidzius to tez chciecie uciekac z londynu. Masz na mysli jakies konkretne miasto? Moj TZ ma brytyjskie prawo od ponad 2 lat jak tu jest, angielski perfect - wiec wydaje mi sie, ze problemu ze znalezieniem pracy by nie mial. Gorzej ze mna doswiadczenia pracy tutaj mam tylko 8msc w tym moge sie pochwalic miesiacem pracy w restauracji (choc doswiadczenie z polski z zakresu gastronomii, barmanstwa I baristy mam ponad 3lata) no I 7 miesiecy cleaning... U mnie z angielskim srednio raczej na poziomie komunikatywnym, ale jesli zdecydowalibysmy sie na przeprowadzke no to mysle ze moglabym sie do ang bardziej przylozyc.
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mózgu nie używam, phi, po co
![]() Nagram jakiś nimfomański hymn wątku Cytat:
Różne jazzy będę śpiewać Zobaczymy jeszcze w sumie co, jak wyjdzie w praniu na próbach Cytat:
![]() Mnie też już to owu wkurza.........
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#4285 |
|
Rozeznanie
|
Kalafior z bulka tarta mniaaaaaam. Tak samo uwielbiam fasole szparagowa bulka tarta I maselko.
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po wczorajszej wizycie jestem w siódmym niebie
Mój Skarb ma 4,06 cm plus długość nóżek Machał rączkami,nóżkami,przekręc ał się na wszystkie strony... nóżka na nóżkę zakładał, rączki na kolankach kładł... niesamowite Generalnie wszystko jest dobrze, jedynie mam małego krwiaczka którego musimy obserwować,ale nie panikować,bo na szczęście jest w takim miejscu,że niczemu nie zagraża. Ale mam uważać i jakby coś się działo to dzwonić. I za 2 tyg kolejna wizyta, odbiorę kartę ciąży z wpisanymi poprzednimi wizytami, wtedy pomierzymy wszystko, sprawdzimy przezierność i kość nosową Ale uczucie niesamowite zobaczyć jak z takiego małego przecinka powstaje człowiek |
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to umnisz śpiewać? Fajnie Ci ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży miałam krwiaka i się sam wchłonął nie wiadomo nawet kiedy, także tak jak piszesz spokojnie Dostałaś jakieś fotki?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

A nóż znajdziecie coś lepiej płatnego, do tego tańsze mieszkanie itd.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)