Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 08:09   #3031
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Lola taki komunikat wyswietla sie jak tylko pieluchy sa w koszyku do zaplaty

Odbiór w salonie (płatność z góry) jest zablokowany dla aktualnie znajdujących się w koszyku produktów
Odbiór w salonie Empik (płatność z góry) - niedostępny ze względu na rozmiar przesyłki dla aktualnie znajdujących się w koszyku produktów

sprobuje dorzucic skarpetki i zaraz ci napisze
W Empikach można odbierać tylko małe gabarytowo rzeczy - ubranka, akcesoria itp. Pampersy są za duże i nie przejdzie Trzeba brać kuriera
Stary 2014-09-03, 08:12   #3032
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
W Empikach można odbierać tylko małe gabarytowo rzeczy - ubranka, akcesoria itp. Pampersy są za duże i nie przejdzie Trzeba brać kuriera
tak tylko kurier 11,90 zł wiec sie wogole nie oplaca

dorzucilam skarpetki i nie dziala wiec chyba tak jak malleczka pisze....

Manieczka tez od jutra zaczynam z praniem

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:17   #3033
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Manieczka tez od jutra zaczynam z praniem
No to rzeczywiście sie nie opłaca :-/ ciekawe jaka jest cena w sklepie stacjonarnym. Póki co i tak rossmann wygrywa

Ja tez bym chciała już popracować ciuszki ale czekam na komodę, jak zamawialismy to trzeba było czekać 4 tyg :-/. Jeszcze 2 zostały :-/. A pózniej pewnie pogoda będzie do dupy i nie będzie chciało schąć a zanim zaczną grzać w centralnym to będzie późny październik :-/
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:21   #3034
silesianna
Zakorzenienie

Dzień dobry

dziś skończyłam 30 tydzień. to straszne!

idę czytać co tam u Was od wczoraj. u nas dziś wszyscy zaspali nawet kot
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:26   #3035
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Nie śpię od 6:30 :-/ maz mnie obudził bo sie w delegacje zbierał tak wiec jestem slomianą wdową ale tylko do piątku

Dzis wg om zaczynam 33 tc

Właśnie widzę, ze rozmawiania o mleku No właśnie jak to jest bo ja na liście wyprawkowej mam jedna puszkę (dostałam taka listę na SR) bo co w przypadku gdy nie masz pokarmu na poczatku to czym to dziecko karmić w szpitalu? Oni w razie czego dają mleko?
Kurde z tymi pampersami dalyscie mi do myślenia, chciałam kupic ta paczkę "1" 78 szt w paczce i nie wiem, mówicie ze moze być za dużo?
już 33
ja właśnie spytam w szpitalu jak będę czy mają w razie czego mm czy mam mieć ze sobą. Co do pieluch kupię opak. 43 szt., bo tą pierwszą paczkę co bierzesz do szpitala, to co nie zużyjesz zostaje w szpitalu.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
No właśnie krateczkę widziałam ze z karta rossne ta cena jest stała, wiec nie kupowałam

Jeżeli komuś mleko smakuje i moze pic to niech pije bo jest zdrowe , mnie chodzi tylko o to ze podobno jak matka karmi i pije mleko to dzieciaczki źle to tolerują
nam położna z SR mówiła, żeby przy karmieniu piersią odstawić mleko
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:34   #3036
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

w szpitalu raczek klada nacisk na kp i chyba mleka nie mozna miec, pielegniarki same dokarmiaja jak pokarmu sie nie ma...

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-03, 08:34   #3037
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
teraz jest norma do 154 także spokojnie
No dobrze, skoro norma jest do 154, ja miałam 143 to dlaczego jak teraz mierzę to jednak mam za wysoki cukier? Wczoraj po kolacji miałam 140... czyli wychodzi na to, że jednak mam tą cukrzycę? No bo tak to by był ten cukier w normie... Właśnie tego nie rozumiem, no bo co jeśli teraz np. przez miesiąc miałabym cukry w normie? Po tych posiłkach? To oznaczałoby że mam cukrzycę, ale kontroluję dietę i jest ok, czy że cukrzycy nie ma? I jeśli bym żadnej diety nie stosowała, załóżmy żarłabym tak jak do tej pory <słodkie itd> i ten cukier miałabym ok, no to wtedy mogłabym pomyśleć, że się zmieściłam w normie, i że lekarka wyolbrzymiła problem? No ale jak wczoraj zjadłam kolację i cukier mi skoczył na 140 no to, coś chyba jest na rzeczy? Ja to dobrze interpretuję? To w takim razie chodzi mi po głowie czekoladka, bo Ty miałaś ponad 150, tak? I masz duże dziecko ogólnie? I Twój lekarz stwierdził, że cukrzycy nie masz? A co, jeśli po posiłkach byś zmierzyła i też byś miała skoki cukru? To chyba są dwie opcje, ale Twój lekarz nie widzi problemu i bagatelizuje sprawę, albo moja lekarka jest totalną histeryczką? Nie obraź się kochana, że ja coś tu sugeruję po złości, tylko tak ironicznie piszę, bo już tych lekarzy nie kumam wiesz, o co chodzi Bo ja bym z chęcią chciała, żeby lekarz mi tak jak Tobie powiedział, że się zmieściłam w normie... no skoro mam mniej od Ciebie..? ja nie wiem, jestem tym wszystkim zdezorientowana...

Teraz tak, zjadłam 2 kromki chleba orkiszowego jedną z pomidorem i chudą wędliną, drugą z chudym twarogiem i ogórkiem... zmierzę cukier po tej 1,5 h, no a mogę teraz sobie np. zjeść jabłko? albo kiwi? czy wtedy mi się ten wynik nie będzie zgadzał?

Tak w ogóle to witam się w 32 tc ... Jeszcze 8 i kończę tą ciążę :P mam już dość :P

Edytowane przez Kasia427
Czas edycji: 2014-09-03 o 08:36
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 08:38   #3038
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
No dobrze, skoro norma jest do 154, ja miałam 143 to dlaczego jak teraz mierzę to jednak mam za wysoki cukier? Wczoraj po kolacji miałam 140... czyli wychodzi na to, że jednak mam tą cukrzycę? No bo tak to by był ten cukier w normie... Właśnie tego nie rozumiem, no bo co jeśli teraz np. przez miesiąc miałabym cukry w normie? Po tych posiłkach? To oznaczałoby że mam cukrzycę, ale kontroluję dietę i jest ok, czy że cukrzycy nie ma? I jeśli bym żadnej diety nie stosowała, załóżmy żarłabym tak jak do tej pory <słodkie itd> i ten cukier miałabym ok, no to wtedy mogłabym pomyśleć, że się zmieściłam w normie, i że lekarka wyolbrzymiła problem? No ale jak wczoraj zjadłam kolację i cukier mi skoczył na 140 no to, coś chyba jest na rzeczy? Ja to dobrze interpretuję? To w takim razie chodzi mi po głowie czekoladka, bo Ty miałaś ponad 150, tak? I masz duże dziecko ogólnie? I Twój lekarz stwierdził, że cukrzycy nie masz? A co, jeśli po posiłkach byś zmierzyła i też byś miała skoki cukru? To chyba są dwie opcje, ale Twój lekarz nie widzi problemu i bagatelizuje sprawę, albo moja lekarka jest totalną histeryczką? Nie obraź się kochana, że ja coś tu sugeruję po złości, tylko tak ironicznie piszę, bo już tych lekarzy nie kumam wiesz, o co chodzi Bo ja bym z chęcią chciała, żeby lekarz mi tak jak Tobie powiedział, że się zmieściłam w normie... no skoro mam mniej od Ciebie..? ja nie wiem, jestem tym wszystkim zdezorientowana...

Teraz tak, zjadłam 2 kromki chleba orkiszowego jedną z pomidorem i chudą wędliną, drugą z chudym twarogiem i ogórkiem... zmierzę cukier po tej 1,5 h, no a mogę teraz sobie np. zjeść jabłko? albo kiwi? czy wtedy mi się ten wynik nie będzie zgadzał?

Tak w ogóle to witam się w 32 tc ... Jeszcze 8 i kończę tą ciążę :P mam już dość :P
Z kiwi i z jabłkiem poczekałabym do pomiaru.

Co do tych norm to głupota. Bo jedni lekarze uznają nowa norme, a drudzy nie. Jedni wola dmuchac na zimne inni przymknac oko i kontrolować. A Ty człowieku sie morduj na głodowych porcjach...aczkolwiek mój organizm sie chyba juz przyzwyczaił do tych porcji.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:40   #3039
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:

Masz kuriera za 4,90zł jeśli zamówienie jest powyżej 130zł. Ja raz trafiłam na promocje w Smyku -35% na Pampersy, to wzięłam dwie paki, do tego wanienkę, kilka innych rzeczy, to mi się opłaciło za te 4,90zł, chociaż nawet wtedy cena nie była jakaś szałowa z tego co później się orientowałam
Ja mam już zapasik pampersiaków
Kupiłam dwie paczki Dadów jedynek po 28szt., z czego jedna będzie do szpitala, bo jest mała i poręczna. Do tego mam dwójki: jedną pakę Pampersów zielonych, jedną pakę Pampersów białych i jedną pakę Dadów Generalnie to wolałabym zawijać małego w Dady, bo duuużo taniej i mam stały dostęp do nich A jak będzie to zobaczymy

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Happywoman kupiłaś wózek
Stary 2014-09-03, 08:40   #3040
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
w szpitalu raczek klada nacisk na kp i chyba mleka nie mozna miec, pielegniarki same dokarmiaja jak pokarmu sie nie ma...
no właśnie, ale dokarmiają mlekiem które oni zapewniają czy trzeba im dostarczyć ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:41   #3041
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Z kiwi i z jabłkiem poczekałabym do pomiaru.

Co do tych norm to głupota. Bo jedni lekarze uznają nowa norme, a drudzy nie. Jedni wola dmuchac na zimne inni przymknac oko i kontrolować. A Ty człowieku sie morduj na głodowych porcjach...aczkolwiek mój organizm sie chyba juz przyzwyczaił do tych porcji.
Powiem Ci, że ja się spokojnie najadłam tym śniadankiem, bardzo mi smakowało, mimo, że nie posypałam pomidora solą i pieprzem co zawsze czynię tylko boję się, że nie będę miała pomysłu co na obiad, kolację itd...
ten chleb orkiszowy przepyszny, ciekawe tylko jaki cukier po nim będę mieć, choć dwie panie w piekarni zapewniały, że spokojnie mogę go jeść...

A co z gumą do żucia???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 08:42   #3042
happywoman
Rozeznanie

Cytat:

Happywoman kupiłaś wózek
Jeszcze nie, ale na dniach pewnie to uczynie.

happywoman

Edytowane przez happywoman
Czas edycji: 2014-09-03 o 08:43
Stary 2014-09-03, 08:42   #3043
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
no właśnie, ale dokarmiają mlekiem które oni zapewniają czy trzeba im dostarczyć ?
Wydaje mi się, że mają na oddziale
Stary 2014-09-03, 08:45   #3044
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Powiem Ci, że ja się spokojnie najadłam tym śniadankiem, bardzo mi smakowało, mimo, że nie posypałam pomidora solą i pieprzem co zawsze czynię tylko boję się, że nie będę miała pomysłu co na obiad, kolację itd...
ten chleb orkiszowy przepyszny, ciekawe tylko jaki cukier po nim będę mieć, choć dwie panie w piekarni zapewniały, że spokojnie mogę go jeść...

A co z gumą do żucia???
Widzisz może Ty jadłaś takie porcje, dla mnie to głodowe. Nawet jak głodową zjem to też cukier nie zawsze ok. Daj znać jaki wynik będzie u Ciebie.

Gumy do żucia w ogóle w ciąży nie żuje.

happywoman

Stary 2014-09-03, 08:47   #3045
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
To w takim razie chodzi mi po głowie czekoladka, bo Ty miałaś ponad 150, tak? I masz duże dziecko ogólnie? I Twój lekarz stwierdził, że cukrzycy nie masz? A co, jeśli po posiłkach byś zmierzyła i też byś miała skoki cukru? To chyba są dwie opcje, ale Twój lekarz nie widzi problemu i bagatelizuje sprawę, albo moja lekarka jest totalną histeryczką? Nie obraź się kochana, że ja coś tu sugeruję po złości, tylko tak ironicznie piszę, bo już tych lekarzy nie kumam wiesz, o co chodzi Bo ja bym z chęcią chciała, żeby lekarz mi tak jak Tobie powiedział, że się zmieściłam w normie... no skoro mam mniej od Ciebie..? ja nie wiem, jestem tym wszystkim zdezorientowana...
moze twoja lekarka bierze pod uwage stara norme?
hmm pytalam lekarza mojego i on nie widzi problemu, nie wiem juz sama co myslec

Cytat:
Masz kuriera za 4,90zł jeśli zamówienie jest powyżej 130zł. Ja raz trafiłam na promocje w Smyku -35% na Pampersy, to wzięłam dwie paki, do tego wanienkę, kilka innych rzeczy, to mi się opłaciło za te 4,90zł, chociaż nawet wtedy cena nie była jakaś szałowa z tego co później się orientowałam

a to nie wiedzialam, ja juz pieluchu tez mam, tylko dokupie jedna paczke w ross
Cytat:
maja mleko

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-03, 08:50   #3046
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie, ale na dniach pewnie to uczynie.
Murę
Stary 2014-09-03, 08:54   #3047
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet maja mleko w szpitalu, swojego nie bierzesz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:57   #3048
silesianna
Zakorzenienie

Przemek Kossakowski przed chwilą "rodził" w ddtvn - widziałyście? której to TZ mówił, że jego skurcz łydki był podobny do porodu? może powinien obejrzeć

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Jednak największe moje ALE, to właśnie te ćwiczenia oddechu, poznanie faz porodu, jak sie zaczyna itp. Jak cię ból złapie, to jeszcze na początku sie kontrolujesz i analizujesz, ale potem to jest hardcore i praca nad oddechem, kontrola przepony itp. odchodzą daleko w dal, siną dal.

Tu najważniejsza jest dobra położna, która wesprze i czasem potrząśnie, pewnie steruje kobietą, bo ona bardzo często, poddaje się sytuacji i robi to co jej organizm każe. Tego wszystkiego nie da się wyćwiczyć moim zdaniem, pamiętać o wszystkim, zamkniętych oczach, parciu, oddychaniu itp.

Głowa pełna teorii, a w praktyce,wielka niewiadoma
no nie można się nie zgodzić! święta prawda!

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Pewnie jakby nie to ze to byl gotowy zestaw to bym nie brala az tylu ;p A TOMMEE TIPPEE se wymyslili taki zestaw z 8 butelkami to juz wzielam a co tam ;p
ale jest też mniejszy zestaw ze sterylizatorem, tańszy o średnio 150zł z 4 butelkami i czymśtam jeszcze. ja będę kupowałą ten wlaśnie tańszy, i tak są tam pojemniki na mleko które są mi zbędne i cośtam jeszcze, ale i tak cenowo lepiej wychodzi niż osobno sterylizator + butelki + szzczotka do butelek jeśli Ci się to wszystko przyda to super

Cytat:
Przepraszam, ze sie nie odnoszę ale jestem taka zła że hej... dostałam ten glukometr no i mam sobie mierzyć cukier :/ rano miałam jak ta babka mi mierzyła 134, a zjadlam bułke z serem... ciekawe co po obiedzie... w ogole co ja mam jeść?! Zupe koperkową zrobiłam ale co to za smak bez śmietany... porażka... owoców mi powiedziała ze mam nie jesc bo to najwiecej cukru :/ przeciez owoce są bardzo zdrowe!!! Jedyna moja przekaska kiedy nie chcialam jesc slodyczy to sobie owoców jadłam... nie no to są jakieś żarty...
to do zupy na razie dawaj śmietanę tylko malutko, a jak ewentualnie po zumie coś z cukrem będzie nie tak to wtedy kombinuj. ja zawsze robię zupy z chudą śmietaną i po nich akurat zawssze cukier mam w normie
btw Ty jesteś tak na granicy, to nie jest moim zdaniem "cukrzyca" tylko stan przedcukrzycowy ewentualnie, jestem troche w podobnej sytuacji, na granicy. trzeba uważać, jasne, ale nie ma co hardkorować!
z owocami - te zaznaczone na zielono możesz jeść bez obaw: http://dietamm.com/indeks-glikemiczny ; z pomarańczowymi trzeeba uważać, a czerwonych unikać

Cytat:
A w sumie to Ci powiem, że dziwna ta babka... dala mi kartke co mi wolno jesc, a co mniej, a czego wcale.. no ale mowi ze na 99 % da rade to dietą uregulować... za tydzień mam przyjść z tym notatnikiem i zobaczymy... to teraz jak zjadlam zupę o 15.10 to 1,5 godz po mam zmierzyc cukier... a jade na zebranie do zerowki to cos sie stanie jak zmierze 2 godz po??
powiem Ci że ja już kompletnie nei ogarniam. bo co diabetolog to opinia, ja już wariuję bo PIERWSZE SŁYSZĘ żeby w ogóle przy cukrzycy i stanach okołocukrzyucowych mierzyć poziom cukru po 90 minuach...

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja nie narzekam w ogóle na opiekę w szpitalu, w którym rodziłam, wręcz przeciwnie, było super tylko ta jedna taka się trafiła, na szczęście więcej jej nie spotkałam a na badanie " poskarżyłam się" trochę znajomej położnej
Jakoś przy badaniu przez inne osoby tak mnie nie bolało...

mnie badali różni lekarze, jedni w taki sposób, że nic nie czułam, a jak na obchodzie na porodówce mnie zbadał dyrektor szpitala to poczułam jego paluchy w gardle miałam ochotę go kopnąć wiadomo gdzie...
Stary 2014-09-03, 08:58   #3049
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Murę
Taaak. Mąż nie chce o innym wózku słyszeć. Mi też chyba najlepiej pasuje.

happywoman

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 08:58   #3050
manieczka1
Zakorzenienie

Sielsianna widziałam to w tvn moj maz nawet nie chcial na to spojrzec haha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:00   #3051
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
A jak ktos nie chce kp to przeciez zmusic nie moga, chory kraj naprawde...powinni pytac i uszanowac wole matki i amen.
Cytat:
No dobrze, skoro norma jest do 154, ja miałam 143 to dlaczego jak teraz mierzę to jednak mam za wysoki cukier? Wczoraj po kolacji miałam 140... czyli wychodzi na to, że jednak mam tą cukrzycę? No bo tak to by był ten cukier w normie... Właśnie tego nie rozumiem, no bo co jeśli teraz np. przez miesiąc miałabym cukry w normie? Po tych posiłkach? To oznaczałoby że mam cukrzycę, ale kontroluję dietę i jest ok, czy że cukrzycy nie ma? I jeśli bym żadnej diety nie stosowała, załóżmy żarłabym tak jak do tej pory <słodkie itd> i ten cukier miałabym ok, no to wtedy mogłabym pomyśleć, że się zmieściłam w normie, i że lekarka wyolbrzymiła problem? No ale jak wczoraj zjadłam kolację i cukier mi skoczył na 140 no to, coś chyba jest na rzeczy? Ja to dobrze interpretuję? To w takim razie chodzi mi po głowie czekoladka, bo Ty miałaś ponad 150, tak? I masz duże dziecko ogólnie? I Twój lekarz stwierdził...:P
Kasia moj lekarz tez powiedzial, ze normy ulegly zmianie, ze bylo kiedys do 140 a teraz jest do 154 ja mialam 151 wiec tez wiecej niz Ty i tez nie kazal mi isc do diabetologa, wiec wychodzi narazie 2:1

Jednak zaznaczyl, ze na moim miejscu zapomnialby o owocach, bialym chlebie i slodyczach
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:02   #3052
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Przemek Kossakowski przed chwilą "rodził" w ddtvn - widziałyście? której to TZ mówił, że jego skurcz łydki był podobny do porodu? może powinien obejrzeć
Widziałam. Zamierzam obejrzeć dzisiaj. Mężowi też pokazać.

happywoman

Stary 2014-09-03, 09:07   #3053
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Zanet leż zatem i odpoczywaj. A szyjkę podobnej długości ja mam od początku więc długością nie ma się co martwić. Jedynie dbać by się nie skracała.

Ja mam 1 paczkę białych pampersów jedynek 78 sztuk. Na razie nie kupuję więcej bo nie wiem ile młoda będzie nosić ten rozmiar ani nie mam pewności czy nie uczulą.

Mleko modyfikowane kupię w tych mini saszetkach. Koszt niewielki a jakby co to będzie pod ręką w razie potrzeby. Wolę wydać kilka złotych niż potem płaczącemu dziecku próbować wyjaśnić, że jeść dostanie jak tylko tatuś wróci z apteki

Co do kupowania butelek to nawet jak ktoś planuje kp (choć planować to jak wiadomo sobie można ) to jakąś butelkę warto mieć jakby trzeba było podać odciagnięty pokarm, żeby podać herbatkę jakby brzuszek bolał czy dokarmić mm jak zajdzie konieczność. Kupować dużych ilości od razu nie ma sensu (ja planuję 2) ale nie mieć żadnej to sobie nie wyobrażam.

Mnie obrączka nadal wchodzi. Na szczęście puchnięcie jeszcze mnie nie dopadło.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Gratuluję kolejnych tygodni.

Dziś na ttv będzie jakiś nowy program "inicjacja". W pierwszym odcinku będą podpinać faceta do urządzenia symulującego bóle porodowe. Widziałam zapowiedź i jego krzyki wyglądały mało zachęcająco

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ja kupiłam taką herbatkę laktacyjną http://www.aptekagemini.pl/herbatka-...0-torebek.html

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 09:08   #3054
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
W szpitalu w któym chcę rodzić na SR położne nam powiedzialy, ze oni maja swoje mleko którym w razie czego dokarmiają
Stary 2014-09-03, 09:09   #3055
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
A jak ktos nie chce kp to przeciez zmusic nie moga, chory kraj naprawde...powinni pytac i uszanowac wole matki i amen.

Kasia moj lekarz tez powiedzial, ze normy ulegly zmianie, ze bylo kiedys do 140 a teraz jest do 154 ja mialam 151 wiec tez wiecej niz Ty i tez nie kazal mi isc do diabetologa, wiec wychodzi narazie 2:1

Jednak zaznaczyl, ze na moim miejscu zapomnialby o owocach, bialym chlebie i slodyczach
wlasnie w szpitalu matka powinna miec wybor , jesli zdecyduje na mm to jej wola, przymyslana przeciez , ale niestety chyba malo jest w pl takich szpitali w ktorym daja wybor

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-03, 09:16   #3056
Kasia427
Wtajemniczenie

kostka, czekoladka czyli wychodzi na to, że macie normalnych lekarzy, a ja trafiłam na stare prukwy co jeszcze żyją w latach 90'
dobra, nie będę siać paniki, na spokojnie, po prostu będę żreć mniej słodyczy i postaram się zdrowiej odżywiać...
Stary 2014-09-03, 09:23   #3057
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak. Mąż nie chce o innym wózku słyszeć. Mi też chyba najlepiej pasuje.
Ciekawa jestem jak Ci się będzie użytkował Daj znać
Stary 2014-09-03, 09:24   #3058
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam się!

no i kolejna sprawa.... coś niewyraźnie dziś wyglądał boję się, żeby się nie rozchorował, dałam mu dziś jakieś leki tak na wszelki wypadek.... zobaczymy, chciałabym, żeby chociaż ze 2 dni jeszcze poszedł... a może dziś to tylko zmęczenie, sama nie wiem....

a dajecie coś dzieciakom na odporność ???
moja w zeszłym roku pierwszą nieobecność z powodu gluta dramatycznego odnotowała 5 dnia przedszkola :/ niestety u dzieci, które nie chodziły do żłobka, chorowanie jest normalne. non stop. przez pierwsze 4 miesiące moja więcej nie była w przedszkolu niż była... a wczesniej była okazem zdrowia, przez 3 lata życia 3x glut, trzydniówka i raz ZUM. zero antyboli i tak dalej. przedszkole generuje choroweanie. ale to też mija

moja dostaje bioaron C, nie wiem czy to coś daje, ale moze i daje? lubi to dostaje

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
ja juz nie wiem na co mam sie nastawiac..raz tak raz tak..wolalabym azeby posiedzial tam dluzej..wczoraj mi jednak gin powiedzial,ze sprzet sprzetem a natury sie nie da oszukac i mam byc w gotowosci od tego 18.10...mlody sie moze mniejszy urodzic..dlatego niecierpliwie sie na ten czwartek azeby dowiedziec sie ile wazy i mierzy..
miesiąc rozbieżności, straszne! a z pierwszego usg z serduszkiem na kiedy miałaś termin?

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
własnie odnośnie mleka modyfikowanego, chciałabym mieć "w razie czego" ale zupełnie nie wiem jakie;/ widzialam że wspomnialyście o Nan, najlepsze jest? I czy takie w płynie kilka sztuk kupować czy lepiej w proszku?
http://www.aptekagemini.pl/nestle-na...enia-400g.html

http://www.aptekagemini.pl/nestle-na...enia-90ml.html
z ekonomicznego punktu widzenia to gotowe butelkowe wychodzi duuuużo drożej i sporo się go wylewa, zwłaszcza na początku. noworodek, który ma dobę dostaje 10ml na porcję, 2 doby - 20ml, 3 doby - 30ml i tak dalej. a to mleko otwarte długo stać nie może, godzinę, może kilka?
jego nie trezba gotować, owszem, ale i tak trzeba je PODGRZAC, bo dziecku nie powinno się dawać zimnego pokarmu ( po otwarciu to mleko trezba trzymać w lodówce) tylko w temp. 38-40stC.
cenowo na dłuższą metę (nawet 1-2 dni karmienia mm ciurkiem) zupełnie się to gotowe mleko nie opłaca, choć jeśli chcemy mieć "na raz na wszelki wypadek" to można kupić tę gotową buteleczkę, żeby mieć "na już" a potem masz ewentualne 3 godziny na sprint do apteki po pudełko mleka w proszku

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
ooki a nan w proszku w razie czego czy ten płynny? a ta Biogaja na co?
biogaia to probiotyk, m.in. przeciwdziała kolkom. ale ogólnie jest wskazany u niemowlaków, bo dzieciaki mają niedojrzały ukłąd pokarmowy i on generuje różne problemy - probiotyki pozwalają je łagodzić

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
hahah szczypce do butelek? WTF?!

.
dooobra, ja wiem że to się wydaje mega zabawne, ale szczypce naprawdę są przydatne, jeśli się w jakikolwiek sposób sterylizuje butelki i smoczki
tzn ja wiem, że są mamy, które w ogóle butelki i smoczki myją tylko zwykłym płynem do naczyń, nie sterylizują, mają w nosie - rozumiem ale jeśli juz sie wyparza i sterylizuje (no ja zamierzam chociażby przez pierwsze 3 miechy, a raczej 4-5 aż ten biedny ukł. pokarmowy nie dojrzeje) - to szczypce okazuja się bardzo wskazane, bo jak te butelki i smoczki wyciągać z tego gara z wrzątkiem? one też są cholernie gorące. łyżką nie dawałam rady, jak dwiema łyżkami próbowałam to mi regularnie wypadała butelka czy smoczek i byłam ochlapana wrzątkiem, odlać gara na durszlak za bardzo nie można, chyba, że by się najpierw ten durszlak wysterylizowało... zostawić w garze do wystygnięcia nie można, bo w wodzie bakterie się zaczną namnażać jak tylko to wystygnie... no lipa! szczypce przydatne są!

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Hej.
jejku jak ja się źle czuję od wczoraj
nie wiem o co kaman ale cały czas mam zawroty głowy i robi mi się ciemno przed oczami. Nie mam siły na nic. Boję się wstać z łóżka że zemdleję i się poobijam Czy to może być reakcja na glukozę?

a to wczoraj miałaś tę glukozę? jeśli tak to masz prawo się po niej tak czuć cały dzień, oże nawet dwa...
Stary 2014-09-03, 09:31   #3059
Monian
Zakorzenienie

Kasia nie denerwuj się, w sumie dieta i ograniczenie słodyczy na pewno wyjdzie Ci tylko na plus
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:34   #3060
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:

Moja lekarka przy 130 już każe sie kontrolować, bo twierdzi, że te testy czasem też są niemiarodajne a jak przy pomiarach będzie wychodzić norma to zawsze można sobie zwiększać i pozwalać na więcej i widać co służy co nie. Lepiej dmuchać na zimne niż zaszkodzić Maleństwu, bo przecież jak nie masz cukrzycy to cukry Ci nie podskoczą a zdrowy organizm te posiłki przerobi bez problemu.

PS. po owocach czy słodyczacz to są cukry proste skok następuje wcześniej a w momencie pomiaru po 90 minutach możesz już tego nie wiedzieć więc kontrolnie bym mierzyła w międzyczasie czy za wysokich wyskoków nie ma.

Jeśli chodzi o posiłki to owoce zjedz przy kolejnej porcji jedzenia czyli przy 2 śniadaniu i moja diabetolog przy każdym posiłku każe jeść jakieś węglowodany złożone, nie same owoce.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości