|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dorzucilam skarpetki i nie dziala wiec chyba tak jak malleczka pisze.... Manieczka tez od jutra zaczynam z praniem ![]()
![]() |
#3033 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez bym chciała już popracować ciuszki ale czekam na komodę, jak zamawialismy to trzeba było czekać 4 tyg :-/. Jeszcze 2 zostały :-/. A pózniej pewnie pogoda będzie do dupy i nie będzie chciało schąć a zanim zaczną grzać w centralnym to będzie późny październik :-/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś skończyłam 30 tydzień. to straszne! ![]() idę czytać co tam u Was od wczoraj. u nas dziś wszyscy zaspali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja właśnie spytam w szpitalu jak będę czy mają w razie czego mm czy mam mieć ze sobą. Co do pieluch kupię opak. 43 szt., bo tą pierwszą paczkę co bierzesz do szpitala, to co nie zużyjesz zostaje w szpitalu. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- nam położna z SR mówiła, żeby przy karmieniu piersią odstawić mleko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Zakorzenienie
|
w szpitalu raczek klada nacisk na kp i chyba mleka nie mozna miec, pielegniarki same dokarmiaja jak pokarmu sie nie ma...
#3037 |
Wtajemniczenie
|
No dobrze, skoro norma jest do 154, ja miałam 143 to dlaczego jak teraz mierzę to jednak mam za wysoki cukier? Wczoraj po kolacji miałam 140... czyli wychodzi na to, że jednak mam tą cukrzycę? No bo tak to by był ten cukier w normie... Właśnie tego nie rozumiem, no bo co jeśli teraz np. przez miesiąc miałabym cukry w normie? Po tych posiłkach? To oznaczałoby że mam cukrzycę, ale kontroluję dietę i jest ok, czy że cukrzycy nie ma? I jeśli bym żadnej diety nie stosowała, załóżmy żarłabym tak jak do tej pory <słodkie itd> i ten cukier miałabym ok, no to wtedy mogłabym pomyśleć, że się zmieściłam w normie, i że lekarka wyolbrzymiła problem? No ale jak wczoraj zjadłam kolację i cukier mi skoczył na 140 no to, coś chyba jest na rzeczy? Ja to dobrze interpretuję? To w takim razie chodzi mi po głowie czekoladka, bo Ty miałaś ponad 150, tak? I masz duże dziecko ogólnie? I Twój lekarz stwierdził, że cukrzycy nie masz? A co, jeśli po posiłkach byś zmierzyła i też byś miała skoki cukru? To chyba są dwie opcje, ale Twój lekarz nie widzi problemu i bagatelizuje sprawę, albo moja lekarka jest totalną histeryczką?
![]() ![]() ![]() Teraz tak, zjadłam 2 kromki chleba orkiszowego jedną z pomidorem i chudą wędliną, drugą z chudym twarogiem i ogórkiem... zmierzę cukier po tej 1,5 h, no a mogę teraz sobie np. zjeść jabłko? albo kiwi? czy wtedy mi się ten wynik nie będzie zgadzał? Tak w ogóle to witam się w 32 tc ... Jeszcze 8 i kończę tą ciążę :P mam już dość :P
Sara ♥ 9.11.14 ♥ Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-09-03 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tych norm to głupota. Bo jedni lekarze uznają nowa norme, a drudzy nie. Jedni wola dmuchac na zimne inni przymknac oko i kontrolować. A Ty człowieku sie morduj na głodowych porcjach...aczkolwiek mój organizm sie chyba juz przyzwyczaił do tych porcji. ![]()
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam już zapasik pampersiaków ![]() Kupiłam dwie paczki Dadów jedynek po 28szt., z czego jedna będzie do szpitala, bo jest mała i poręczna. Do tego mam dwójki: jedną pakę Pampersów zielonych, jedną pakę Pampersów białych i jedną pakę Dadów ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Happywoman kupiłaś wózek ![]()
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ten chleb orkiszowy przepyszny, ciekawe tylko jaki cukier po nim będę mieć, choć dwie panie w piekarni zapewniały, że spokojnie mogę go jeść... A co z gumą do żucia???
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3042 |
Rozeznanie
|
Jeszcze nie, ale na dniach pewnie to uczynie.
![]()
Pozdrawiam, happywoman Edytowane przez happywoman Czas edycji: 2014-09-03 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gumy do żucia w ogóle w ciąży nie żuje. ![]()
![]() |
#3045 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm pytalam lekarza mojego i on nie widzi problemu, nie wiem juz sama co myslec Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
#3047 |
Zakorzenienie
|
Zanet maja mleko w szpitalu, swojego nie bierzesz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3048 | |||||
Zakorzenienie
|
Przemek Kossakowski przed chwilą "rodził" w ddtvn - widziałyście?
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() btw Ty jesteś tak na granicy, to nie jest moim zdaniem "cukrzyca" tylko stan przedcukrzycowy ewentualnie, jestem troche w podobnej sytuacji, na granicy. trzeba uważać, jasne, ale nie ma co hardkorować! z owocami - te zaznaczone na zielono możesz jeść bez obaw: http://dietamm.com/indeks-glikemiczny ; z pomarańczowymi trzeeba uważać, a czerwonych unikać ![]() Cytat:
Cytat:
mnie badali różni lekarze, jedni w taki sposób, że nic nie czułam, a jak na obchodzie na porodówce mnie zbadał dyrektor szpitala to poczułam jego paluchy w gardle ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Rozeznanie
|
Taaak. Mąż nie chce o innym wózku słyszeć. Mi też chyba najlepiej pasuje.
![]()
#3050 |
Zakorzenienie
|
Sielsianna widziałam to w tvn
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3051 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jednak zaznaczyl, ze na moim miejscu zapomnialby o owocach, bialym chlebie i slodyczach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3053 |
Zakorzenienie
|
Zanet leż zatem i odpoczywaj. A szyjkę podobnej długości ja mam od początku więc długością nie ma się co martwić. Jedynie dbać by się nie skracała.
Ja mam 1 paczkę białych pampersów jedynek 78 sztuk. Na razie nie kupuję więcej bo nie wiem ile młoda będzie nosić ten rozmiar ani nie mam pewności czy nie uczulą. Mleko modyfikowane kupię w tych mini saszetkach. Koszt niewielki a jakby co to będzie pod ręką w razie potrzeby. Wolę wydać kilka złotych niż potem płaczącemu dziecku próbować wyjaśnić, że jeść dostanie jak tylko tatuś wróci z apteki ![]() Co do kupowania butelek to nawet jak ktoś planuje kp (choć planować to jak wiadomo sobie można ![]() Mnie obrączka nadal wchodzi. Na szczęście puchnięcie jeszcze mnie nie dopadło. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Gratuluję kolejnych tygodni. Dziś na ttv będzie jakiś nowy program "inicjacja". W pierwszym odcinku będą podpinać faceta do urządzenia symulującego bóle porodowe. Widziałam zapowiedź i jego krzyki wyglądały mało zachęcająco ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Ja kupiłam taką herbatkę laktacyjną http://www.aptekagemini.pl/herbatka-...0-torebek.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Zadomowienie
|
W szpitalu w któym chcę rodzić na SR położne nam powiedzialy, ze oni maja swoje mleko którym w razie czego dokarmiają
#3055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3056 |
Wtajemniczenie
|
kostka, czekoladka czyli wychodzi na to, że macie normalnych lekarzy, a ja trafiłam na stare prukwy co jeszcze żyją w latach 90'
![]() dobra, nie będę siać paniki, na spokojnie, po prostu będę żreć mniej słodyczy i postaram się zdrowiej odżywiać...
#3057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3058 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja dostaje bioaron C, nie wiem czy to coś daje, ale moze i daje? lubi to dostaje ![]() Cytat:
Cytat:
jego nie trezba gotować, owszem, ale i tak trzeba je PODGRZAC, bo dziecku nie powinno się dawać zimnego pokarmu ( po otwarciu to mleko trezba trzymać w lodówce) tylko w temp. 38-40stC. cenowo na dłuższą metę (nawet 1-2 dni karmienia mm ciurkiem) zupełnie się to gotowe mleko nie opłaca, choć jeśli chcemy mieć "na raz na wszelki wypadek" to można kupić tę gotową buteleczkę, żeby mieć "na już" a potem masz ewentualne 3 godziny na sprint do apteki po pudełko mleka w proszku ![]() Cytat:
![]() dooobra, ja wiem że to się wydaje mega zabawne, ale szczypce naprawdę są przydatne, jeśli się w jakikolwiek sposób sterylizuje butelki i smoczki ![]() tzn ja wiem, że są mamy, które w ogóle butelki i smoczki myją tylko zwykłym płynem do naczyń, nie sterylizują, mają w nosie - rozumiem ![]() ![]() Cytat:
a to wczoraj miałaś tę glukozę? jeśli tak to masz prawo się po niej tak czuć cały dzień, oże nawet dwa... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zakorzenienie
|
Kasia nie denerwuj się, w sumie dieta i ograniczenie słodyczy na pewno wyjdzie Ci tylko na plus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja lekarka przy 130 już każe sie kontrolować, bo twierdzi, że te testy czasem też są niemiarodajne a jak przy pomiarach będzie wychodzić norma to zawsze można sobie zwiększać i pozwalać na więcej i widać co służy co nie. Lepiej dmuchać na zimne niż zaszkodzić Maleństwu, bo przecież jak nie masz cukrzycy to cukry Ci nie podskoczą a zdrowy organizm te posiłki przerobi bez problemu. PS. po owocach czy słodyczacz to są cukry proste skok następuje wcześniej a w momencie pomiaru po 90 minutach możesz już tego nie wiedzieć więc kontrolnie bym mierzyła w międzyczasie czy za wysokich wyskoków nie ma. Jeśli chodzi o posiłki to owoce zjedz przy kolejnej porcji jedzenia czyli przy 2 śniadaniu i moja diabetolog przy każdym posiłku każe jeść jakieś węglowodany złożone, nie same owoce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.