|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
to który?
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem właśnie który wybrać.
Robiłam przysiad ze sztangą 20 kg i martwy ciągną prostych 20g dałam rade zamontowana drążek do sztangi
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj: Trening:
przysiad ze sztangą 16kg, 20kg, 20kg, 20kg ( 4x 10 czy robic 5x5 z większym obciazeniem max moje to 26kg.) martwy ciag na prostych nogach 20kg, 22kg, 22,kg,22kg (4x10 pytanie jw.) wioslowanie sztanga: 8kg, 8kg,8kg,8kg (4x10) wyciskanie szatngielek plasko 4kg,4kg,4kg,(3x10) wyciskanie frnacuskie 1 sztangielka 6kg (3x10) + zrobilam tez odwrotne pompki te tricpesdip 3x10 lepiej czulam w nich triceps (on mi bardzo oslab po tym treningu FBW! Doslownie wisi mi skóra..) wyciskanie na barki dwie sztangielki po 3kg (3x10) bices uginanie 2 sztangielki po 4g (3x10) +cwiczenia na brzuch 2 serie po 20powtorzen Takze nie wiem co tu zmeniac/dowac. |
|
|
|
|
#935 |
|
Przyczajenie
|
Cellinea
Hej dziewczyny,
chciałabym zapytac czy któras z Was miała okazje stosowac tabletki Cellinea które pomagaja ( podobno) zwalczyc cellulit. Oczywiście same tabletki napewno nie działaja cudów... Cwicze z Ewą Ale dziś zamówiłam te cud tabletki , choć do tanich nie należa. ( zapłaciłam 100 funtów bo mieszkam w UK)
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co robicie z makijażem przed treningiem?
![]() Na razie ćwiczyłam w domu, więc po pracy wracałam, zmywałam makijaż, jadłam obiad, trochę odpoczynku i ćwiczyłam. Teraz chcę zacząć chodzić na fitness, siłownię czy basen, a najlepiej będzie mi pasować prosto po pracy. Oczywiście do pracy chodzę w makijażu (lekkim, ale jednak) i nie bardzo uśmiecha mi się, żeby wszystko to spływało mi z potem do oczu Nigdy nie maluję się na rower, na siatkę czy na jeszcze jak chodziłam na fitness, bo oczy mnie pieką. Szczególnie na basen ciężko pójść z pomalowanymi oczami Znacie jakieś DOBRE chusteczki do demakijażu? Testowałam jakieś kiedyś na wyjeździe, jak jechałam ponad 30 godzin pociągiem, ale raczej kiepsko usuwały podkład, nie wspominając już o tuszu do rzęs ![]() A może brać mleczko do demakijażu i się tym bawić w pracy przed wyjściem (z pewnością szefowa mnie wyśmieje )
|
|
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ
Wiele dziewczyn nie zmywa makijażu, co widać na zajęciach
. Zawsze możesz tez możesz w klubie zmyc make up. Wziąć do torebki płyn micelarny i za jednym zamachem zmyc tusz do rzęs i podkład. Wysłane z mojego iPhone'a przez Tapatalk
Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2014-09-07 o 21:35 |
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim! Ja mam pytanie co do najlepszych ćwiczeń na brzuch i piersi. Czy może ktos mi owe polecić? Najlepiej z filmikami instruktazowymi. Takie ćwiczenia bym schudla właśnie z tych części ciała, chciałabym je wykonywać 5razy w tyg. Oprócz tych ćwiczeń minimum 3razy w tygodniu bieganie. Ze sprzętu mam tylko hantelki. Proszę o pomoc!
Edytowane przez sobe100 Czas edycji: 2014-09-07 o 21:39 |
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#940 |
|
Przyczajenie
|
Jak to jest z tym BMI?
Hej, niedawno liczyłam swoje BMI.
Mam 170 cm wzrostu i ważę 55/56 kg, kalkulator BMI powiedział mi, że mam niedowagę (taki dobry kalkulator, gdzie uwzględnia się również wiek). Nie jestem (chyba?) chuda. Moje wymiary to: 87-65-87 (więc chyba nie jest tak źle), w udzie mam 50/51 cm. Czy według was jestem zbyt chuda jak do mojego wzrostu? (mam 20 lat) Bo mnie się wydaje, że kiedy ważyłam więcej (kiedyś miałam 167 cm i ważyłam 59 kg) wyglądałam mało szczupło (tłuszcz na brzuchu, udach, cellulit). Nie odchudzałam się, po prostu nagle schudłam 3-4 kg przez rok w klasie maturalnej i tak już zostało. |
|
|
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#942 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak to jest z tym BMI?
Ważę niewiele mniej od Ciebie mając tylko 162 wzrostu
z BMI bywa różnie, ponieważ bazuje on tylko na wadze, a nie na składzie ciała. Przykładowo osoba, która czynnie uprawia sport i taka która nie z nim nic wspólnego, mogą ważyć tyle samo przy takim samym wzroście, ale ich skład ciała będzie zupełnie inny. Warto zrobić sobie analizę składu ciała na przykład u dietetyka
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak to jest z tym BMI?
podejrzewam, że przy tej wadze i wzroście, to wyszła ci jakaś bardzo niewielka niedowaga, albo jesteś na granicy wagi prawidłowej z niedowagą i nie musisz się przejmować.
jeśli chciałabyś jednak uzyskać prawidłowe bmi, to wystarczy że będziesz ćwiczyć i przybędzie ci trochę masy mięśniowej. nie utyjesz, a waga pójdzie w górę
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale lżejsze będą chusteczki . Nie przetestowałam wiele, ale polecić mogę te z Bourjois - jak dla mnie rewelacja. Za to z Nivei nie polecam - umordowałam się, żeby nimi cokolwiek zmyć.Mój makijaż to zazwyczaj podkład (Revlon, więc dość ciężki), tusz, cień do powiek, puder i bronzer - lekki to on nie jest (choć nie widać go na twarzy ) .
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Raczkowanie
|
hej, posiadacie może w pdfie albo innym formacie tą książkę: The Women's Health Big Book of Exercises?
|
|
|
|
|
#946 |
|
Konto usunięte
|
cześć
![]() kupiłam twister, ale zależy mi również na ukształtowaniu pośladków. pomyślałam, że podczas skrętu będę robić lekki przysiad. czy to pomoże poprawić ich kształt czy lepiej podjąć się tradycyjnych przysiadów? |
|
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie Mamy
Mam do was gorącą prośbę o wypełnienie krótkiej ankiety na temat aktywności fizycznej w ciąży . Jest ona zupełnie anonimowa i będzie użyta w celach naukowych . Będę wam niezmiernie wdzięczna na pewno pomoże mi to w napisaniu mojej pracy magisterskiej Im więcej wypełnionych ankiet tym bardziej prawidłowe wyjdą wyniki badań . Serdecznie pozdrawiam studentka fizjoterapii AWF http://ankiety.interaktywnie.com/ankieta/54170bbdc4638/
|
|
|
|
|
#949 |
|
Przyczajenie
|
Chce zaczać biegać na bieżni. Jaką wybrac?
Chcę zacąć biegać na bieżni, żeby pozbyć się cellulitu
Cześć wszystkim! Słyszałam, że bieganie jest dobre na pozbycie się cellulitu. To prawda? Jednak wstydzę się biegać w parku czy na ulicy i dlatego mysle o zakupie biezni stacjonanej. Zalezy mi żeby nie zajmowala zbyt dużo miejsca i miala dość dlugi okres gwarancji, bo takie podobno są lepszej jakosci. Ma ktos może cos takiego i posluzy mi dobra rada? |
|
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
hej. wczoraj przeczytałam gdzieś że jak chce mieć szczupłe nogi (a raczej je wyćwiczyć) to powinnam ćwiczyć je codziennie, intensywnie.
że wtedy wypalam też mięśnie, to prawda? do tej pory ćwiczyłam 4 razy w tyg po 50min. może w pozostałe 3dni ćwiczyc choćby te 10min ale na same nogi? |
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
co za inteligent proponuje palenie mięśni????
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
na dwóch albo trzech stronach tak przeczytałam.. że to sprawi ze będą szczupłe, czy tak faktycznie będzie?
czy na nogi powinno ćwiczyć sie codziennie żeby uzyskać taki efekt? |
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
teoretycznie będą "szczuplejsze" bo skoro popalisz mięśnie to i obwód się trochę zmniejszy ale tłuszcz będzie siedział dalej więc będziesz skinny fat
mało tego przy dużej ilości aerobów i niskim bilansie może dojść do zwiększenia otłuszczenia
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
i galareta???
a ćwiczenia modelujace codziennie?? nie aeroby |
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Słodka maryjo, zeby miec ładne nogi trzeba spalać tłuszczyk (cardio), budować miesnie (ciężary), dbać o to co sie je (dieta) oraz zapewniać mięśniom regeneracje (odpoczynek).
Ćwiczenie tych samych mięśni codziennie faktycznie powoduje ze mięsień sie wypali i bedzie znikał, ale, tak jak napisała koleżanka, kto do cholery chce byc skinny fat? Oo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Czy rower rekreacyjnie 30min dziennie może popalić mięśnie?
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu przez 3 miesiące byłam na low-carb (do 100g), miałam dużo stresu, rozregulował mi się okres totalnie. Nie byłam pewna czy to dieta czy stres są powodem nieregularnych okresów, więc na wszelki wypadek zwiększyłam węglowodany w diecie. Pisałam tu niedawno, że ni stąd ni zowąd pojawiają mi się na ciele siniaki. Nawet najdelikatniejsze uciśnięcie sprawia, że za jakiś czas mam kolejnego siniaka. Do tego okres jak był nieregularny, tak jest nadal. Ze stresu zrobiłam 3 testy ciążowe i wyszły negatywne, zbadałam krew i mocz, lekarz powiedział, że wyniki mam wzorowe, ale nie pokierował mnie dalej. Czy możliwe, że moje nieregularne (z 28-29 dni zmieniły się na 36), krótkie (z 5 na 3-4 dni) i bezbolesne (wcześniej pierwszego dnia zawsze musiałam brać po kilka Nosp Forte, bo te zwykłe nie dawały rady) okresy powinny mnie nadal martwić, czy to tylko przejściowe?
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
właśnie chce mieć jędrne szczupłe nogi, ale nie chce być skinny fat
orzeczytałam to info, pytam Was czy to prawda
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Tekila, to zazwyczaj brak tłuszczy w diecie powoduje zaniki miesiaczki ew. inne zawirowania, jak u Ciebie to wygląda?
a czy badałaś prolaktynę? jest to również hormon stresu i często skutkiem podwyższonej prolaktyny są ubogie miesiączki ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- to nie jest żaden wysiłek dla mięśni ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Pamietam jak jezdzilaam codziennie na rowerze po 40min, szybkim tempem i jedzac 1500-1600kalorii wychudlam okropnie i troche stracilam miesni. Teraz walcze o ich odbudowę ale tak jak rozmawialysmy- chce wlaczyc areoby narazie rower, pozniej bieganie - i nie chce sobie znowu szkodzic.
Po rowerze wypilam szejk: maliny,jogurt, bialko porcja wniliowe |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Nigdy nie maluję się na rower, na siatkę czy na jeszcze jak chodziłam na fitness, bo oczy mnie pieką. Szczególnie na basen ciężko pójść z pomalowanymi oczami 

z BMI bywa różnie, ponieważ bazuje on tylko na wadze, a nie na składzie ciała. Przykładowo osoba, która czynnie uprawia sport i taka która nie z nim nic wspólnego, mogą ważyć tyle samo przy takim samym wzroście, ale ich skład ciała będzie zupełnie inny. Warto zrobić sobie analizę składu ciała na przykład u dietetyka
Po rowerze wypilam szejk: maliny,jogurt, bialko porcja wniliowe