Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 09:04   #91
magda_lena40
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III

Cytat:
Napisane przez dezett Pokaż wiadomość
Nie ..... bo wtedy właśnie miałabym to odstępstwo od btw.
Ty takie "odstępstwo" powinnas mieć każdego dnia. Dopóki nie nauczysz się jest na luzie, bez myślenia przy każdym kęsie o tabelkach z kaloriami i o tym, czy makro Ci się zgadza.
Niedawno wydawało mi się, że coś w końcu u Ciebie ruszyło w dobra stronę. Teraz widzę, że nic się nie zmieniło.
Dziewczyno, poszukaj pomocy, bo sama sobie nie radzisz. Zamiast cieszyć się życiem to skupiasz się cały czas na tym, żeby idealnie dopasować każdy swój posiłek pod tabelki. Znamy się tylko z forum ale jak widzę, co piszesz to jest mi na prawdę smutno i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żebyś w końcu wyszła na prostą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 09:21   #92
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Witaj Dawno Cię tutaj nie było... Opowiadaj co tam u Ciebie? Wszystko jest dobrze?

A dziękuje nie narzekam strasznie przykro czytać tu niektóre wypowiedzi...
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 09:48   #93
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ..... bo wtedy właśnie miałabym to odstępstwo od btw.
Takie odstępstwo powinnaś mieć codziennie.... To co robisz jest chore zrozum..

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Ty takie "odstępstwo" powinnas mieć każdego dnia. Dopóki nie nauczysz się jest na luzie, bez myślenia przy każdym kęsie o tabelkach z kaloriami i o tym, czy makro Ci się zgadza.
Niedawno wydawało mi się, że coś w końcu u Ciebie ruszyło w dobra stronę. Teraz widzę, że nic się nie zmieniło.
Dziewczyno, poszukaj pomocy, bo sama sobie nie radzisz. Zamiast cieszyć się życiem to skupiasz się cały czas na tym, żeby idealnie dopasować każdy swój posiłek pod tabelki. Znamy się tylko z forum ale jak widzę, co piszesz to jest mi na prawdę smutno i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żebyś w końcu wyszła na prostą.

Popieram

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
A dziękuje nie narzekam strasznie przykro czytać tu niektóre wypowiedzi...
A to się cieszę Niektórzy to powinni sobie zrobić wole od wizażu i dietetyki

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 10:21   #94
dezett
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Popieram

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Wiem Ervisha i będę miała takie odstępy jak poznam ta podstawę btw całodziennego i ile w każdym posiłku z rozrosnienien na dni trening i bez
Proszę. Napiszcie mi ta podstawę jedzenia tak jak zapytałam i naprawdę mi to pomoże. .

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość

Dziękuję. Wszystko będzie dobrze jak dowiem się tego co każdy zdrowy człowiek wie a ja nie wiem przez ed. Nie chce sobie szkodzić popadać w kompulsy dlatego chcę wiedzieć ile mam jesc żeby było dobrze i będę mogła to modyfikować później. Przecież nie chce jeść codziennie idealnie. Ale brak tej gruntownej wiedzy mnie odbijają. Proszę. .

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:

Popieram

Zrobie obiecuje. Jak już się dowiem tego o co pytam. Każdemu na ncj możecie to napisać s mi nie?
1800kalorii
120g bialka
60g tluszczu
200g wegli?
poza schemat.
dezett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 10:25   #95
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem Ervisha i będę miała takie odstępy jak poznam ta podstawę btw całodziennego i ile w każdym posiłku z rozrosnienien na dni trening i bez
Proszę. Napiszcie mi ta podstawę jedzenia tak jak zapytałam i naprawdę mi to pomoże. .

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Dziękuję. Wszystko będzie dobrze jak dowiem się tego co każdy zdrowy człowiek wie a ja nie wiem przez ed. Nie chce sobie szkodzić popadać w kompulsy dlatego chcę wiedzieć ile mam jesc żeby było dobrze i będę mogła to modyfikować później. Przecież nie chce jeść codziennie idealnie. Ale brak tej gruntownej wiedzy mnie odbijają. Proszę. .

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Zrobie obiecuje. Jak już się dowiem tego o co pytam. Każdemu na ncj możecie to napisać s mi nie?
1800kalorii
120g bialka
60g tluszczu
200g wegli?
Dezett wybacz, nie udzielam się tu na wątku ale go regularnie podczytuję (też mam problemy z jedzeniem itp itd) ale powiem Ci jedno: żaden NORMALNY człowiek NIE wie co to rozkład b/t/w, nie zna go i nie używa go w normalnym jedzeniu! To NIE jest gruntowna wiedza Ja też nie wiem Potrzebujesz pomocy i to szybko, przykro się czyta to wszystko mimo iż co jakiś czas "wychodzisz na prostą"...

Edytowane przez Mirianka
Czas edycji: 2014-09-03 o 10:26
Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 10:29   #96
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

1800kalorii
120g bialka
60g tluszczu
200g wegli?
Nie obraź się, ale nie umiesz czytać ze zrozumieniem????? Ile razy Ci pisaliśmy, ze nie ma czegoś takiego jak prawidłowy rozkład... Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje.. Ja np. w ciągu dnia musiałam ograniczyć nabiał, czyli białko bo źle się po tym czułam... Musisz obserwować swoje ciało i orgaznim... Co do kompulsów to nie myl ich z zachcianką....jeśli orgaznimowi czegoś brakuje to będziesz mieć większa zachciankę na dany produkt tak jak ja kiedyś na domowe ciasta czy tłuszcze.... To normalne, że orgaznim upomina się o to czego mu brakuje.

I ile razy pisaliśmy Ci o jedzeniu, jak jeść itp. To już nie robi się nudne, ale wnerwiające.... Osobiście nic do Ciebie nie mam, ale szkoda mi Ciebie jak czytam co piszesz... Może zrobiłaś krok do przodu, ale teraz codziennie robisz krok w tył....

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

I jeśli dalej będziesz tak się zachowywać to dla Twojego dobra Cię zablokuję na jakiś czas byś odpoczęła od wizazu i działu dietetyka....

Stary 2014-09-03, 10:29   #97
dezett
Zadomowienie

Dobrze. Przepraszam.
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 10:32   #98
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Dezett wybacz, nie udzielam się tu na wątku ale go regularnie podczytuję (też mam problemy z jedzeniem itp itd) ale powiem Ci jedno: żaden NORMALNY człowiek NIE wie co to rozkład b/t/w, nie zna go i nie używa go w normalnym jedzeniu! To NIE jest gruntowna wiedza Ja też nie wiem Potrzebujesz pomocy i to szybko, przykro się czyta to wszystko mimo iż co jakiś czas "wychodzisz na prostą"...
Ja o tym dopiero dowiedziałam się na forum, ale nie zagłębiałam się co to jest.... A co do Twoich słów to Dezett jest uparta... Pisaliśmy jej o tym milion razy...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Dobrze. Przepraszam.
A który to raz??? Zamiast się leczyć, szukać terapii to chodzisz po dietetykach i siedzisz na forum.... Powinnaś isć do psychologa i terapeuty bo problem tkwi nie w jedzeniu, ale w Twojej głowie (nie twierdze, że jesteś chora umysłowo ale mam na myśli psychikę i "chore" myślenie)

Stary 2014-09-03, 10:33   #99
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Ja o tym dopiero dowiedziałam się na forum, ale nie zagłębiałam się co to jest.... A co do Twoich słów to Dezett jest uparta... Pisaliśmy jej o tym milion razy...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A który to raz??? Zamiast się leczyć, szukać terapii to chodzisz po dietetykach i siedzisz na forum.... Powinnaś isć do psychologa i terapeuty bo problem tkwi nie w jedzeniu, ale w Twojej głowie (nie twierdze, że jesteś chora umysłowo ale mam na myśli psychikę i "chore" myślenie)
Jeszcze raz przepraszam.
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 10:36   #100
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze raz przepraszam.
Nie przepraszaj tylko coś rób i się lecz jeśli sama sobie nie dajesz radę

Stary 2014-09-03, 11:05   #101
dezett
Zadomowienie

Jestem b niedowartosciowana, i nie wiem czy moje decyzje sa dobre, czy sobie nie szkodze jedzac tyle/cwiczac tak lub tak/ robiac tak lub inaczej / podejmujac takie a nie inne decyzje. Pełno we mnie watpliwosci. Stad moje pytania.
Skoro, nie mozecie mi doradzac juz wiecej to coz, bede jadla tak jak teraz i zobacze chociaz ciagle mam wrazenie, ze cos robie zle bo nie widac efektów tych cwiczen, wypadaja mi wlosy, nie wrocil @, mimo ze jem zdrowe tluszcze, nie jem jalowo, duzo warzyw(nie wliczam w blinas) owocow( rowniez nie wliczam) suplemenety i nic. Nadal wygladam, zle. Nadal moii rodzice patrza na mnie z litoscia i wspolczuciem a nie jak na "kobiete". Mam 24 lata.
Moze to bialko mi sie nie przyswaja? Moze to przez zespol jelita drazliwego? Moze za malo spie 4-5h chodze spac ok 1 wstaje o 6/7. Moze to przez ciagle nerwy, stres..... A wszystko po to, zeby zadowololic mame, tate zeby w koncu mogli sie mna POCHWALIC: patrzcie, skonczyla studia(hah udalo mi sie to cudem mimo ed), ma prace (szukam...), i cwiczy silowo! i jaka ma piekna sylwetke i jaka jest poukladana znajduje czas na wszystko. " chcialabym zeby tak o mnie powiedzieli, bo zawsze w ten sposob mowili o jakis innych ososbch z rodziny/znajomych.
Stad to wszystko..........
Nawet nie chce wymiotowac, bo "to bez sensu" bo zniwecze to co wypracowalam, ale w efekcie chyba nic nie wypracowalam. Cos robie zle. Nie wiem komu zaufac. A o sobie zapomnialam, wiec nie umiem sama ocenic co dla mnie jest dobre. Jak zyc, co lubie. Nie umiem, nie wiem,nie pamietam. Dlatego tyle pytan, o btw, jedzenie, cwiczenia, zycie.... Bo chce na nowo zbudowac podstawy wg jakies wlasciwej normy, rangi jakies PODSTAWY (nie mowcie, ze nie ma jej bo JEST kazdy od czegos wychodzi sa jakies zasdy zdrowego zywienia) - i pozniej je modyfikowac,omijac nawet posilki na rzecz fastfoodow, slodyczyc, jedzenia na weselsu COKOLWIEK. Chce na nowo odbudowac siebie, swoje myslenie..
Ale za duzo by pisac. Przepraszam. I naprawde Wam dziekuje....

Nie patrzcie na mnie jak na natreta (chociaz , wiem, ze tak to wyglada), ale CHOROBA. Tak, usprawidliwiam sie. Bo inaczej nie ppotrafie wyjasnic swojego zachowania.

Boje sie... Poszukam psychologa na NFZ. Obiecuje.
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 11:10   #102
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem b niedowartosciowana, i nie wiem czy moje decyzje sa dobre, czy sobie nie szkodze jedzac tyle/cwiczac tak lub tak/ robiac tak lub inaczej / podejmujac takie a nie inne decyzje. Pełno we mnie watpliwosci. Stad moje pytania.
Skoro, nie mozecie mi doradzac juz wiecej to coz, bede jadla tak jak teraz i zobacze chociaz ciagle mam wrazenie, ze cos robie zle bo nie widac efektów tych cwiczen, wypadaja mi wlosy, nie wrocil @, mimo ze jem zdrowe tluszcze, nie jem jalowo, duzo warzyw(nie wliczam w blinas) owocow( rowniez nie wliczam) suplemenety i nic. Nadal wygladam, zle. Nadal moii rodzice patrza na mnie z litoscia i wspolczuciem a nie jak na "kobiete". Mam 24 lata.
Moze to bialko mi sie nie przyswaja? Moze to przez zespol jelita drazliwego? Moze za malo spie 4-5h chodze spac ok 1 wstaje o 6/7. Moze to przez ciagle nerwy, stres..... A wszystko po to, zeby zadowololic mame, tate zeby w koncu mogli sie mna POCHWALIC: patrzcie, skonczyla studia(hah udalo mi sie to cudem mimo ed), ma prace (szukam...), i cwiczy silowo! i jaka ma piekna sylwetke i jaka jest poukladana znajduje czas na wszystko. " chcialabym zeby tak o mnie powiedzieli, bo zawsze w ten sposob mowili o jakis innych ososbch z rodziny/znajomych.
Stad to wszystko..........
Nawet nie chce wymiotowac, bo "to bez sensu" bo zniwecze to co wypracowalam, ale w efekcie chyba nic nie wypracowalam. Cos robie zle. Nie wiem komu zaufac. A o sobie zapomnialam, wiec nie umiem sama ocenic co dla mnie jest dobre. Jak zyc, co lubie. Nie umiem, nie wiem,nie pamietam. Dlatego tyle pytan, o btw, jedzenie, cwiczenia, zycie.... Bo chce na nowo zbudowac podstawy wg jakies wlasciwej normy, rangi jakies PODSTAWY (nie mowcie, ze nie ma jej bo JEST kazdy od czegos wychodzi sa jakies zasdy zdrowego zywienia) - i pozniej je modyfikowac,omijac nawet posilki na rzecz fastfoodow, slodyczyc, jedzenia na weselsu COKOLWIEK. Chce na nowo odbudowac siebie, swoje myslenie..
Ale za duzo by pisac. Przepraszam. I naprawde Wam dziekuje....

Nie patrzcie na mnie jak na natreta (chociaz , wiem, ze tak to wyglada), ale CHOROBA. Tak, usprawidliwiam sie. Bo inaczej nie ppotrafie wyjasnic swojego zachowania.

Boje sie... Poszukam psychologa na NFZ. Obiecuje.
Bo jesz za mało, ważysz za mało, dostarczasz swojemu organizmowi za mało mikroelementów a katujesz go ćwiczeniami... Nie masz już 13 lat, że bedziesz wazyć mało.. Jesteś dorosłą kobietą...

I szukaj u siebie chorób tak jak nietolerancji glutenu itp. niedługo wszytsko przestaniesz jesć... A piękne ciało to Ty chcesz mieć tylko dla siebie... Uwierz Twoi rodzie woleli by być była zdrowa...

Stary 2014-09-03, 11:15   #103
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Bo jesz za mało, ważysz za mało, dostarczasz swojemu organizmowi za mało mikroelementów a katujesz go ćwiczeniami... Nie masz już 13 lat, że bedziesz wazyć mało.. Jesteś dorosłą kobietą...

I szukaj u siebie chorób tak jak nietolerancji glutenu itp. niedługo wszytsko przestaniesz jesć... A piękne ciało to Ty chcesz mieć tylko dla siebie... Uwierz Twoi rodzie woleli by być była zdrowa...
. Moja mama nigdy nie powiedziała mi o jaką zgrabna ładna jesteś nigdy. A o innych nawet obiektywnie chudych bardzo ze są ładne i zdrowe.

To jak mam jesc żeby to dostarczać
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 11:32   #104
Ervisha
Zakorzenienie

Mi w rodzinie też nikt nigdy nie powiedział, że jestem zgrabna.. Nigdy w zyciu nie usłyszałam takich słów i co mam się załamać???? Chyba żartujesz... Olej to

Stary 2014-09-03, 14:50   #105
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Mnie się wydaje że rodzice raczej nie mówią swoim dzieciom takich rzeczy, to by troszkę dziwaczne było

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;47976472]Bo po pierwszej najwyższej dawce stresu podnosi się kortyzol, a adrenalina się zmniejsza - kortyzol pozostaje bez zmian, co powoduje zwiększony apetyt.
[/QUOTE]

No kurczę nie mogę się z Tobą zgodzić. Napisałem podczas dłuższego narażenia na stres. W wyniku jednego incydentu nigdy nie rzucam się na jedzenie.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

1800kalorii
120g bialka
60g tluszczu
200g wegli?
Ośmieliłbym się stwierdzić że Ty już wiesz na temat odżywiania więcej niby niejeden lekarz w poradni...

No coś Ty, normalny człowiek patrzy do lodówki bierze to na co ma ochotę i nawet nie śniło mu się coś takiego jak rozkład B/T/W, co najwyżej myśli w ten sposób -mam resztę rosołu i pomidory, więc dziś będzie pomidorówka
Ty naprawdę myślisz że nasze mamy przygotowując posiłki dla całej rodziny wcześniej siedzą przy tabelkach i wyliczają dla każdego członka rodziny idealny rozkład B/T/W i co może jeszcze udział witamin i minerałów?? Szczerze to wątpię żeby któremuś dietykowi chciało się tak w domu robić.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-09-03 o 14:55
DudiBoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 14:59   #106
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje że rodzice raczej nie mówią swoim dzieciom takich rzeczy, to by troszkę dziwaczne było

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

No kurczę nie mogę się z Tobą zgodzić. Napisałem podczas dłuższego narażenia na stres. W wyniku jednego incydentu nigdy nie rzucam się na jedzenie.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Ośmieliłbym się stwierdzić że Ty już wiesz na temat odżywiania więcej niby niejeden lekarz w poradni...

No coś Ty, normalny człowiek patrzy do lodówki bierze to na co ma ochotę i nawet nie śniło mu się coś takiego jak rozkład B/T/W, co najwyżej myśli w ten sposób -mam resztę rosołu i pomidory, więc dziś będzie pomidorówka
Ty naprawdę myślisz że nasze mamy przygotowując posiłki dla całej rodziny wcześniej siedzą przy tabelkach i wyliczają dla każdego członka rodziny idealny rozkład B/T/W i co może jeszcze udział witamin i minerałów?? Szczerze to wątpię żeby któremuś dietykowi chciało się tak w domu robić.
Bardziej chodzilo mi o to, ze.... Nigdy mnie za nic nie pochwalila, zawsze porownywala do innych , zawsze krytykowala i "zawsze mozesz lepiej".

Dudi, Ty sie znasz: czy to ze odstawilam na 2 tyg olej lniany moglo przyczynic sie do spadku mojego samopoczucia (rownowanga omega itd.)Wczesniej 20ml. dziennie jako minimum uzywalam a teraz zastapilam oliwa. I chyba nie wyszlo mi to na dobre.. Jak myslisz? Czytalam te posty Gucia o oliwach itd i dlatego odstawilam.
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 15:00   #107
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Każdy zdrowy człowiek (bez zaburzeń) myśli -mogę jeść to na co mam ochotę
>taadaam!<
Stary 2014-09-03, 15:05   #108
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Pokaż wiadomość
Każdy zdrowy człowiek (bez zaburzeń) myśli -mogę jeść to na co mam ochotę
>taadaam!<
tak, ALE gdyby kazdy tak myslal to wszyscy jedliby tylko ciastka.
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 15:11   #109
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Bardziej chodzilo mi o to, ze.... Nigdy mnie za nic nie pochwalila, zawsze porownywala do innych , zawsze krytykowala i "zawsze mozesz lepiej".

Dudi, Ty sie znasz: czy to ze odstawilam na 2 tyg olej lniany moglo przyczynic sie do spadku mojego samopoczucia (rownowanga omega itd.)Wczesniej 20ml. dziennie jako minimum uzywalam a teraz zastapilam oliwa. I chyba nie wyszlo mi to na dobre.. Jak myslisz? Czytalam te posty Gucia o oliwach itd i dlatego odstawilam.
Nie wiem, przypuszczam że przyczyna pogorszenia się Twojego samopoczucia leży w psychice/depresji/stresie a nie jedzeniu. Większość ludzi przez całe życie nie słyszało o oleju lnianym, do tego palą/piją i o dziwo mają się zaskakująco dobrze
A na temat tego co sądzę o teorii szkodliwości tłuszczy roślinnych pisałem w tym samym wątku w którym się udzielasz

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Nie sądzę, może nieźle zemdlić i szybko się znudzić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 15:22   #110
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Zdrowy czlowiek je to, na co ma ochote, w odpowiednich ilosciach, bez wyrzutow sumienia. Zdrowy czlowiek potrafi zjesc 2 kostki czekolady bez napadu, nie daje sobie nakazow i zakazow, je kiedy jest glodny. I zwykle nie ma pojecia co to BWT po prostu kiedy organizm go o cos 'prosi' to on to je. Tak po prostu.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 15:32   #111
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Nie sądze..... Nie każdy lubi ciastka......

Stary 2014-09-03, 15:32   #112
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę. Napiszcie mi ta podstawę jedzenia tak jak zapytałam i naprawdę mi to pomoże. .[COLOR="Silver"]
Dla Ciebie podstawa jedzenia jest po prostu JEDZENIE. Znajomość jakiś liczb tylko bardziej by Cię zamknęła w jakiś ograniczonych ramach nie mówiąc już o dodatkowym obciążeniu psychicznym...

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 15:33   #113
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Zdrowy czlowiek je to, na co ma ochote, w odpowiednich ilosciach, bez wyrzutow sumienia. Zdrowy czlowiek potrafi zjesc 2 kostki czekolady bez napadu, nie daje sobie nakazow i zakazow, je kiedy jest glodny. I zwykle nie ma pojecia co to BWT po prostu kiedy organizm go o cos 'prosi' to on to je. Tak po prostu.
Zdrowy człowiek zje i całą małą pizze jak ma ochotę (ja jak mam ochotę zjadam dużą z bratem na spółkę czyli 4 porządne kawałki i jakoś nie myślę o btw ) A ostatnio jak Adam Małysz zjadłam bułkę z bananem bo chciałam spróbowac czy to dobre

Stary 2014-09-03, 15:37   #114
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dla Ciebie podstawa jedzenia jest po prostu JEDZENIE. Znajomość jakiś liczb tylko bardziej by Cię zamknęła w jakiś ograniczonych ramach nie mówiąc już o dodatkowym obciążeniu psychicznym...
Nawet nie wiesz jak duzym obciazeniem psychicznym, jest to ze jem teraz to co jem i nie wiem czy to jest dobrze.
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 15:38   #115
Ervisha
Zakorzenienie

To się lecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Stary 2014-09-03, 15:41   #116
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Zdrowy człowiek zje i całą małą pizze jak ma ochotę (ja jak mam ochotę zjadam dużą z bratem na spółkę czyli 4 porządne kawałki i jakoś nie myślę o btw ) A ostatnio jak Adam Małysz zjadłam bułkę z bananem bo chciałam spróbowac czy to dobre
No wlasnie, zdrowy czlowiek nie mysli o btw ani o kalroiach ani o ilosci i nie ma wyrzutow sumienia przez jedzenie. I je na co ma ochote i bywaja to ciastka lub bulki z bananem

Zeby nie bylo, ze cwaniakuje, sama mam kiepska relacje z jedzeniem ale staram sie byc racjonalna i pomagac jak ktos ma problem.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 16:06   #117
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak duzym obciazeniem psychicznym, jest to ze jem teraz to co jem i nie wiem czy to jest dobrze.
No przecież... A ślęczenie pół dnia przed monitorem, aby podliczyć czy zjadłaś już wystarczającą ilość B/T/W nie będzie obciążeniem? Ciekawa jestem jak masz zamiar sobie to sprawdzać? Dzień wcześniej przygotujesz rozpiskę skladników czy zrobisz od razu rozkład jazdy na cały tydzień? Bo przecież nie na bieżąco... Nie daj Boże zabraknie grama białka i co wtedy? Zresztą i tak nie masz wagi, więc obliczanie "na oko" nic Ci nie da, bo nie będziesz miała pewności do wyników...

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Stary 2014-09-03, 16:09   #118
dezett
Zadomowienie

Robilabym tak: dzien wczesniej mysle sobie co mam w lodwoce, czego dawno nie jadlam, na co mam ochote, patrze na BTW i robie posilki pakuje do pudeleczka i rano mam jedzenie na caly dzien (praca/szkola). Wtedy czulabym sie lepiej psychicznie niz tak jak teraz.
dlatego pytam. 120 b 60g tluszczu 220 weglowodanow. ?
Zawsze przekraczam tluszcz ale sie tym nie przejmuje bo lubie. Gorzej z weglami ktorych niedojadam..
poza schemat.
Stary 2014-09-03, 16:15   #119
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Robilabym tak: dzien wczesniej mysle sobie co mam w lodwoce, czego dawno nie jadlam, na co mam ochote, patrze na BTW i robie posilki pakuje do pudeleczka i rano mam jedzenie na caly dzien (praca/szkola). Wtedy czulabym sie lepiej psychicznie niz tak jak teraz.
dlatego pytam. 120 b 60g tluszczu 220 weglowodanow. ?
Zawsze przekraczam tluszcz ale sie tym nie przejmuje bo lubie. Gorzej z weglami ktorych niedojadam..
A jak zrobisz coś na co na drugi dzień nie będziesz miała ochoty? Wiesz co... wydaje mi się, że Ty po prostu chcesz robić wszystko, żeby mieć kontrolę nad tymi cyferkami. I pewnie nie chodzi o to, żeby było nie za mało. Pewnie bardziej się boisz, że będzie za dużo (w sensie kaloryczności).

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Stary 2014-09-03, 16:23   #120
dezett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
A jak zrobisz coś na co na drugi dzień nie będziesz miała ochoty? Wiesz co... wydaje mi się, że Ty po prostu chcesz robić wszystko, żeby mieć kontrolę nad tymi cyferkami. I pewnie nie chodzi o to, żeby było nie za mało. Pewnie bardziej się boisz, że będzie za dużo (w sensie kaloryczności).
Wychodze na caly dzien z domu, wiec musze miec ochote na to co zrobie, bo inaczej wyrzucic mam zamiast zjesc? A nie moge caly czas stolowac sie na miescie tam gdzie mialabym ochote.
Tak, chce miec kontrole, chce znac podstawę żywienia i pozniej modyfikowac wg apetytu.
Oczywiscie, ze jak zjem wiecej/mniej nie bede sie przejmowac ale chce znac podstawe i tyle.

dzisiaj tak.
-chyba wiecej platkow do owsianki?
-komosy chyba zjadlam za duzo albo łososia, bo boli mnie zoladek... (moze jej niedogotwalam? 5 lyzek komosy na 30 lyzek wody gotowalam jakies 20 min? )
-ta odzywka bialkowa ma smak VaniliaIceCream, pyszna jest.. Zawiera tez witaminy .http://www.bodypak.pl/pl/odzywki-bia...ard-2270g.html
- i naprawde zdecydowane lepiej sie czuje jesli przed snem zjem twaróg niz mieso/rybe/surowe warzywa zdecydowanie spokojniej mi sie spi i nie boli mnie zoladek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta_2014-09-03(1).jpg (81,6 KB, 29 załadowań)
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2014-09-03 o 16:29
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości