|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
Ty takie "odstępstwo" powinnas mieć każdego dnia. Dopóki nie nauczysz się jest na luzie, bez myślenia przy każdym kęsie o tabelkach z kaloriami i o tym, czy makro Ci się zgadza.
Niedawno wydawało mi się, że coś w końcu u Ciebie ruszyło w dobra stronę. Teraz widzę, że nic się nie zmieniło. Dziewczyno, poszukaj pomocy, bo sama sobie nie radzisz. Zamiast cieszyć się życiem to skupiasz się cały czas na tym, żeby idealnie dopasować każdy swój posiłek pod tabelki. Znamy się tylko z forum ale jak widzę, co piszesz to jest mi na prawdę smutno i mocno trzymam za Ciebie kciuki, żebyś w końcu wyszła na prostą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziękuje nie narzekam ![]()
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Takie odstępstwo powinnaś mieć codziennie.... To co robisz jest chore zrozum..
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#94 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę. Napiszcie mi ta podstawę jedzenia tak jak zapytałam i naprawdę mi to pomoże. . ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() 1800kalorii 120g bialka 60g tluszczu 200g wegli? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2014-09-03 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ile razy pisaliśmy Ci o jedzeniu, jak jeść itp. To już nie robi się nudne, ale wnerwiające.... Osobiście nic do Ciebie nie mam, ale szkoda mi Ciebie jak czytam co piszesz... Może zrobiłaś krok do przodu, ale teraz codziennie robisz krok w tył.... ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- I jeśli dalej będziesz tak się zachowywać to dla Twojego dobra Cię zablokuję na jakiś czas byś odpoczęła od wizazu i działu dietetyka....
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Dobrze. Przepraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A który to raz??? Zamiast się leczyć, szukać terapii to chodzisz po dietetykach i siedzisz na forum.... Powinnaś isć do psychologa i terapeuty bo problem tkwi nie w jedzeniu, ale w Twojej głowie (nie twierdze, że jesteś chora umysłowo ale mam na myśli psychikę i "chore" myślenie)
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Nie przepraszaj tylko coś rób i się lecz jeśli sama sobie nie dajesz radę
![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Jestem b niedowartosciowana, i nie wiem czy moje decyzje sa dobre, czy sobie nie szkodze jedzac tyle/cwiczac tak lub tak/ robiac tak lub inaczej / podejmujac takie a nie inne decyzje. Pełno we mnie watpliwosci. Stad moje pytania.
Skoro, nie mozecie mi doradzac juz wiecej to coz, bede jadla tak jak teraz i zobacze chociaz ciagle mam wrazenie, ze cos robie zle bo nie widac efektów tych cwiczen, wypadaja mi wlosy, nie wrocil @, mimo ze jem zdrowe tluszcze, nie jem jalowo, duzo warzyw(nie wliczam w blinas) owocow( rowniez nie wliczam) suplemenety i nic. Nadal wygladam, zle. Nadal moii rodzice patrza na mnie z litoscia i wspolczuciem a nie jak na "kobiete". Mam 24 lata. Moze to bialko mi sie nie przyswaja? Moze to przez zespol jelita drazliwego? Moze za malo spie 4-5h chodze spac ok 1 wstaje o 6/7. Moze to przez ciagle nerwy, stres..... A wszystko po to, zeby zadowololic mame, tate zeby w koncu mogli sie mna POCHWALIC: patrzcie, skonczyla studia(hah udalo mi sie to cudem mimo ed), ma prace (szukam...), i cwiczy silowo! i jaka ma piekna sylwetke i jaka jest poukladana znajduje czas na wszystko. " chcialabym zeby tak o mnie powiedzieli, bo zawsze w ten sposob mowili o jakis innych ososbch z rodziny/znajomych. Stad to wszystko.......... Nawet nie chce wymiotowac, bo "to bez sensu" bo zniwecze to co wypracowalam, ale w efekcie chyba nic nie wypracowalam. Cos robie zle. Nie wiem komu zaufac. A o sobie zapomnialam, wiec nie umiem sama ocenic co dla mnie jest dobre. Jak zyc, co lubie. Nie umiem, nie wiem,nie pamietam. Dlatego tyle pytan, o btw, jedzenie, cwiczenia, zycie.... Bo chce na nowo zbudowac podstawy wg jakies wlasciwej normy, rangi jakies PODSTAWY (nie mowcie, ze nie ma jej bo JEST kazdy od czegos wychodzi sa jakies zasdy zdrowego zywienia) - i pozniej je modyfikowac,omijac nawet posilki na rzecz fastfoodow, slodyczyc, jedzenia na weselsu COKOLWIEK. Chce na nowo odbudowac siebie, swoje myslenie.. Ale za duzo by pisac. Przepraszam. I naprawde Wam dziekuje.... Nie patrzcie na mnie jak na natreta (chociaz , wiem, ze tak to wyglada), ale CHOROBA. Tak, usprawidliwiam sie. Bo inaczej nie ppotrafie wyjasnic swojego zachowania. Boje sie... Poszukam psychologa na NFZ. Obiecuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I szukaj u siebie chorób tak jak nietolerancji glutenu itp. niedługo wszytsko przestaniesz jesć... A piękne ciało to Ty chcesz mieć tylko dla siebie... Uwierz Twoi rodzie woleli by być była zdrowa...
![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jak mam jesc żeby to dostarczać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Mi w rodzinie też nikt nigdy nie powiedział, że jestem zgrabna.. Nigdy w zyciu nie usłyszałam takich słów i co mam się załamać???? Chyba żartujesz...
![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje że rodzice raczej nie mówią swoim dzieciom takich rzeczy, to by troszkę dziwaczne było
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- [1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;47976472]Bo po pierwszej najwyższej dawce stresu podnosi się kortyzol, a adrenalina się zmniejsza - kortyzol pozostaje bez zmian, co powoduje zwiększony apetyt. [/QUOTE] No kurczę nie mogę się z Tobą zgodzić. Napisałem podczas dłuższego narażenia na stres. W wyniku jednego incydentu nigdy nie rzucam się na jedzenie. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
No coś Ty, normalny człowiek patrzy do lodówki bierze to na co ma ochotę i nawet nie śniło mu się coś takiego jak rozkład B/T/W, co najwyżej myśli w ten sposób -mam resztę rosołu i pomidory, więc dziś będzie pomidorówka ![]() Ty naprawdę myślisz że nasze mamy przygotowując posiłki dla całej rodziny wcześniej siedzą przy tabelkach i wyliczają dla każdego członka rodziny idealny rozkład B/T/W i co może jeszcze udział witamin i minerałów?? ![]() Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-09-03 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dudi, Ty sie znasz: czy to ze odstawilam na 2 tyg olej lniany moglo przyczynic sie do spadku mojego samopoczucia (rownowanga omega itd.)Wczesniej 20ml. dziennie jako minimum uzywalam a teraz zastapilam oliwa. I chyba nie wyszlo mi to na dobre.. Jak myslisz? Czytalam te posty Gucia o oliwach itd i dlatego odstawilam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Każdy zdrowy człowiek (bez zaburzeń) myśli -mogę jeść to na co mam ochotę
>taadaam!< ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
tak, ALE gdyby kazdy tak myslal to wszyscy jedliby tylko ciastka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na temat tego co sądzę o teorii szkodliwości tłuszczy roślinnych pisałem w tym samym wątku w którym się udzielasz ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Nie sądzę, może nieźle zemdlić i szybko się znudzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Zdrowy czlowiek je to, na co ma ochote, w odpowiednich ilosciach, bez wyrzutow sumienia. Zdrowy czlowiek potrafi zjesc 2 kostki czekolady bez napadu, nie daje sobie nakazow i zakazow, je kiedy jest glodny. I zwykle nie ma pojecia co to BWT po prostu kiedy organizm go o cos 'prosi' to on to je. Tak po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Nie sądze..... Nie każdy lubi ciastka...... ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Dla Ciebie podstawa jedzenia jest po prostu JEDZENIE. Znajomość jakiś liczb tylko bardziej by Cię zamknęła w jakiś ograniczonych ramach nie mówiąc już o dodatkowym obciążeniu psychicznym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Nawet nie wiesz jak duzym obciazeniem psychicznym, jest to ze jem teraz to co jem i nie wiem czy to jest dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
To się lecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zeby nie bylo, ze cwaniakuje, sama mam kiepska relacje z jedzeniem ale staram sie byc racjonalna i pomagac jak ktos ma problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Robilabym tak: dzien wczesniej mysle sobie co mam w lodwoce, czego dawno nie jadlam, na co mam ochote, patrze na BTW i robie posilki pakuje do pudeleczka i rano mam jedzenie na caly dzien (praca/szkola). Wtedy czulabym sie lepiej psychicznie niz tak jak teraz.
dlatego pytam. 120 b 60g tluszczu 220 weglowodanow. ? Zawsze przekraczam tluszcz ale sie tym nie przejmuje bo lubie. Gorzej z weglami ktorych niedojadam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, chce miec kontrole, chce znac podstawę żywienia i pozniej modyfikowac wg apetytu. Oczywiscie, ze jak zjem wiecej/mniej nie bede sie przejmowac ale chce znac podstawe i tyle. dzisiaj tak. -chyba wiecej platkow do owsianki? -komosy chyba zjadlam za duzo albo łososia, bo boli mnie zoladek... (moze jej niedogotwalam? 5 lyzek komosy na 30 lyzek wody gotowalam jakies 20 min? ) -ta odzywka bialkowa ma smak VaniliaIceCream, pyszna jest.. Zawiera tez witaminy .http://www.bodypak.pl/pl/odzywki-bia...ard-2270g.html - i naprawde zdecydowane lepiej sie czuje jesli przed snem zjem twaróg niz mieso/rybe/surowe warzywa zdecydowanie spokojniej mi sie spi i nie boli mnie zoladek.
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-09-03 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.