|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
widziałam, że ma dopiero 5 miesięcy, więc pies mu obojętny, ale za niedługo zacznie raczkować i pies będzie największą atrakcją moj syn niedawno skończył 1,5 roku i chociaż jest bardzo mądry to zapewne tłumaczenie że piesków sie nie zaczepia nic by nie dało, bo i tak by próbował, jak to dziecko w tym wieku..... więc trudny czas przed tobą
|
|
#2222 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-09-01 o 14:33 |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ze swoim też nie mam problemów, jest bardzo grzeczny i całe szczęście, bo jest też mocno przygłuchy i niedowidzi, ma zwyrodnienia i uczenie go czegokolwiek jest w zasadzie niemożliwe ja miałam kilka tymczasów, większość mocno zwichrowanych i jednego takiego, że nie zdążyłam z nim popracować tak, jakby mi to odpowiadało na szczęście trafił do mądrych ludzi i kontynuowali pracę, chociaż już wiem na pewno, że nie z wszystkiego go wyleczymy, niektóre strachy siedzą w nim zbyt mocno |
|
|
|
|
#2224 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam! I uprzemie informuję, że będę zgłaszać każdy w jakimś stopniu obrażający/ nękający mnie post.
|
|
|
|
#2225 |
|
BAN stały
|
Ładny masz ten cytacik na dole. Pozdrawiam, obrażać ani urażać nie zamierzam.
|
|
|
|
#2226 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja nigdy nikogo nie obrażałam i obrażać nie zamierzam
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Konto usunięte
|
Tak, taka zemsta. w sumie bana dostałam za stwierdzenie, że kupa jest sukcesem.
I nadal nie rozumiem, jak można mówić, że dwuletnie dziecko jest sukcesem sukcesem to może być dorosłe dziecko, które wyrosło na "porządnego człowieka", jest szczęśliwy, dobrze się odnajduje w życiu, odnosi sukcesy w życiu zawodowym i prywatnym - wtedy pewnie, że dziecko jest sukcesem. Ale kiedy urodzisz i uważasz, że największy swój sukces osiągnęłaś kiedy twoje dziecko samo zrobiło kupę albo powiedziało mama... ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-09-03 o 12:50 |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dorosłego dziecka, które samo odnosi sukcesy i jest szczęśliwe- można być dumnym, wiadomo. Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2229 |
|
Konto usunięte
|
Nie jestem osiągnięciem, zaczęłam mówić później niż reszta dzieci
Ale za to jak mówiłam to całym zdaniami, a nie "mama gugu pats" ![]() Moim zdaniem to zależy od człowieka, jeden rodzic się cieszy bo jego dziecko rośnie i tą radość trzyma dla siebie, a inny będzie robił dziecku milion zdjęć, filmów i pokazywał wszystkim jak Marysia/Zosia/Jola sama je kaszkę i na podłodze ląduje o połowę mniej kaszki niż dwa tygodnie temu
|
|
|
|
#2230 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A ja dzisiaj miałam lekcje w klasie 1, 25 sztuk siedmiolatków... Miałam trzy lata przerwy od uczenia maluchów i trochę ze stresem szłam.
ale dałam radę
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Takie to chyba najlepsze? Najgorzej podobno w spędzie zwanym gimnazjum
|
#2232 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Najlepsze to są takie od 8 lat do 11. Uwierz mi, że 25 sztuk siedmiolatków, które są w szkole drugi dzień to wyzwanie
|
#2233 |
|
BAN stały
|
A ja od słodkich dzieciaczków odpoczywam cały rok!!!
Takich małych to miałam pojedynczo na zajęciach, "robię" w dziesięcio - dwunastolatkach. |
|
|
|
#2234 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie mam nic przeciwko tylko takie 45 minut z maluchami drenuje mi mózg, czuję się jak wyżęta szmatka po wyjściu z klasy. Wolę takie ogarnięte już starsze.
|
#2235 |
|
Konto usunięte
|
Do przedszkola mojej mamy przychodza dzieciaki ktore nie potrafia same jesc, PIC! wysmarkac sie, usiasc na kibelku (bo w domu 4 letni jacus ma nocniczek), podetrzec, utrzymsc widelca w reku (bo mama karmila), zajac sie soba przez chwile. U mojej mamy przedszkolaki maja rozny wiek, od 3 w gore. Male przedszkole na wsi, wiec nie ma podzialu na grupy wiekowe, bo jest 20 dzieci ogolnie.
|
|
|
|
#2236 |
|
koci świat
|
witaj Tinker
podziwiam nauczycieli
|
|
|
|
#2237 |
|
Przyczajenie
|
nie wiem czy ogladalyscie moze na tvnie,,Kto poslubi mojego syna''?widac jak matki-polki wychowuja synusiow ukochanych na maminsynkow. Polki w ogole zle dzieci wychowuja. pisze o tym nawet Hanna Bakula w Skarb-w Rossmanie lezy ta gazetka jest darmowa. warto poczyac. ona czesto pisze o dzieciach. sama ich nie ma,ale dobrze pisze.
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ten odcinek, ale więcej nie zamierzam tego oglądać, szkoda czasu. Te dziewczyny się poniżają, by zdobyć faceta, dla mnie to szok. Nie pozwoliłabym sobie na takie traktowanie, ocenianie. Wiadomo, to tylko program, ale mimo wszystko... Ja jestem sama i dobrze mi z tym, dobrze, że mi nie odbiło i nie wpadam na takie głupie pomyśły, by szukać sobie męża w tv... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w to, że nie są ustawiane? naprawdę?Ale co do tego, że niektóre Polki zle wychowuja dzieci to ja się zgadzam jak najbardziej. Tak jak niektóre Japonki czy Angielki id.
|
|
#2240 |
|
Przyczajenie
|
pewnie,ze nie wierze,bo to reality show pod publiczke ustawione. wyrezyserowane od A DO Z, ale na miejscu tych maminsynkow wstyd by mi sie bylo pokazac w pracy.
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Może są bezrobotni
|
#2242 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nawet nie ogladam, bo się wstydzę jak na takie rzeczy patrzę, normalnie mi skóra na grzbiecie cierpnie i wstydze się za tych ludzi. A przecież jest takich niemało, ileż takich programów jest, jeszcze jakieś "trudne sprawy" i tym podobne. Ktoś w tym bierze udział i ktoś to ogląda, niesamowite dla mnie.
|
|
#2244 |
|
Przyczajenie
|
ja wytrzymalam 15 min.nawet niecale.tez nie trawie tych tzw. docusoap.zalosc.zenada.ma sakra.albo te pamietniki z wakacji.,,miesny jez''.te laski musza miec pstro ,siano i sieczke w glowie,ze ida sie lansowac w takich gniotach
|
|
|
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
Do pamiętników z wakacji ludzie chętnie idą, bo jadą na kilka dni do jakiegoś kurortu w Hiszpanii, trochę się powygłupiają przed kamerą, trochę poleżą plackiem na plaży i im za to płacą
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzeniona
|
Ja kamerzystą może mniej, bo tylko bym odwalała swoją robotę nie mając wpływu na to, co mówią bohaterowie i jak grają, ale gdybym była producentem albo reżyserem czy scenarzystą, to dopiero by mi było wstyd
Dla mnie nie ma takich pieniędzy (wykluczając sytuacje, że nagle ląduję bez grosza przy duszy z kredytem do spłacenia i chorobą), które by mnie przekonały do zagrania w "Trudnej prawdzie" czy tego typu cudzie. Chyba bym się ze wstydu spaliła. A z tego, co wiem, to kokosów żadnych się za to nie dostaje, więc tym bardziej się dziwię.
|
|
|
|
#2247 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie - koncert budki suflera. Godzina 21:30-22, cos takiego. I tatus z pociecha na barana zaslaniajac wszystko wszystkim. Bo jego dziecko 4-5 lat musi wszystko widziec. I jeszcze byl wielce oburzony ze ludzie go dotykaja.
Oprocz tego rodzinka z dzieciaczkiem, ktory mial plastikowy miecz. Wymachiwal nim na wszystkie strony, oczywiscie ludzie sie rozstepowali bo nikt nie chcial oberwac. A rodzice nic. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-09-07 o 09:27 |
|
|
|
#2248 |
|
Przyczajenie
|
tak jak za fikcyjne sluby dla obywatelstwa z Turkiem. zeby on je mial. ostatnio program o tym widzialam. 20 tys zl za rok, to zaden kokos,w zyciu bym sie nie zgodzila. nie wiem co bym musiala dostac albo ile. chyba nie ma takiej rzeczy.
|
|
|
|
#2249 |
|
Konto usunięte
|
ja w weekend idę na urodziny do 4-latki.
Motywem przewodnim są dinozaury i kości. ![]() Wreszcie mogę jednocześnie założyć moje kolczyki kościotrupy, buty od Jefreya Campbella w czaszki i koszulkę z rybim szkieletem
|
|
|
|
#2250 |
|
Konto usunięte
|
Jak mojej sąsiadce z dołu wyje dziecko to je wynoszą na balkon i bachor wyje na balkonie. próbują odwrócić uwagę dzieciaka, zająć go, bo "o piesek, zobacz pieska". Szkoda, że to nie działa i dzieciak wyje i piszczy doooobrą chwilę. (5-10 minut). Tylko dlaczego pół osiedla ma ponosić konsekwencje ich wyborów? Dziecko ma 2 lata.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

Ale za to jak mówiłam to całym zdaniami, a nie "mama gugu pats"