Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 09:03   #1381
sofia_the_first
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

bimbunia, to nie było kolejki
ja ostatnio w zofii czekałam 1,5h na zbadanie a kiedyś na karowej to 6...
więc jak by co tfu tfu tfu to na czerniakowską bede teraz
Pisałaś ze zrobili Ci KTG, mi powiedzieli że dopiero robia od 28 tyg i tylko takim małym urządzonkiem sprawdziła serduszko. Który u Ciebie tc?

Dziewczyny czy Was też boli miednica...
normalnie mąż mówił że jak w nocy kładzie rękę na moich biodrach to coś taak strzypi i przeskakuje... chyba się rozszerzam najgorzej jak z "po turecku" chcę się podnieść.... boli straszliwie tak jakby kości od dołu... któraś tak ma?

Sara
Laura

Edytowane przez sofia_the_first
Czas edycji: 2014-09-03 o 09:05
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:21   #1382
jusssi
Rozeznanie

Ja też dostałam zwolnienie bez tzw. proszenia. Obawiałam się, że nie dostanę bo mój lekarz ma opinię "niedającego", ale sam zaproponował mi ze względu na pracę stojąco. Właściwe to stojąca obok położna, go trochę nakręciła. Ale koniec końców trzy tyg temu wypisał

Muszę się wygadać, bo mnie szlak trafi. Pogonię w pierun tego mojego chłopa. Szkoda nerwów, dziecka i płaczu. Wczoraj miał wrócić normalnie po 22 do domu, napisał sms że nadgodziny i śpij słodko itd. a dzisiaj rano przychodzi narąbany w trzy dupy... Czy muszę dodawać, że mamy zaczęty remont i siedzę w syfie, bo panicz nie ma kiedy skończyć... Nosz kur... Co zrobiła jusssi, powiedziała żeby się poszedł wyspać tam gdzie go napoili bo ten dom to nie noclegownia i co? I siedzę i się stresuje, czy do pracy pójdzie, a tel wyłączony, a jakże.... Kobiety powinny wiązać się z kobietami, bo znaleźć porządnego to nie lada wyczyn. wrrr
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:32   #1383
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam które są już na zwolnieniach, dostałyście je bez problemu czy np musiałyście trochę naściemniać, że się źle czujecie itd? Mam dziś wizytę i wzięłabym sobie trochę zwolnienia ale nie wiem czy ona da mi tak sama z siebie czy muszę trochę pokłamać doradźcie
Ja będę musiała jutro naściemniać mój lekarz uważa że zdrowiej jest jak kobieta pracuje o ile oczywiście wszystko jest w porządku i z nią i z dzieckiem. Potrzebuję zwolnienia do końca miesiąca potem planowałam wrócić do pracy na jakiś miesiąc i całkowicie pójść na zwolnienie dopiero w 7 miesiącu, ale jest problem bo na moje miejsce już kogoś szkolą i co teraz

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość

Muszę się wygadać, bo mnie szlak trafi. Pogonię w pierun tego mojego chłopa. Szkoda nerwów, dziecka i płaczu. Wczoraj miał wrócić normalnie po 22 do domu, napisał sms że nadgodziny i śpij słodko itd. a dzisiaj rano przychodzi narąbany w trzy dupy... Czy muszę dodawać, że mamy zaczęty remont i siedzę w syfie, bo panicz nie ma kiedy skończyć... Nosz kur... Co zrobiła jusssi, powiedziała żeby się poszedł wyspać tam gdzie go napoili bo ten dom to nie noclegownia i co? I siedzę i się stresuje, czy do pracy pójdzie, a tel wyłączony, a jakże.... Kobiety powinny wiązać się z kobietami, bo znaleźć porządnego to nie lada wyczyn. wrrr
Tylko nie pokazuj mu że się denerwujesz. Ja bym zrobiła tak samo

Przy śniadaniu oglądałam ddtvn i zapowiadali że dzisiaj o 22 w ttv w programie Kossakowskiego "Inicjacja" jest odcinek o porodzie. Podłączą go do elektrod i będą symulowali bóle porodowe jakie odczuwa kobieta w trakcie porodu. Polecam obejrzenie w celach edukacyjnych z mężem bądź partnerem co by nas docenili jak się poświęcamy
Stary 2014-09-03, 09:37   #1384
Linka1984
Zakorzenienie

Z nudów zwiedziłam cały szpital łącznie z porodówka...jeszcze 30min i koniec zjem coś!

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:44   #1385
sofia_the_first
Raczkowanie

Linka, jestes na glukozie? mi zabraniały chodzić musiałam siedzieć i czekać

a właśnie, kiedy planujecie zwiedzić szpital? chyba juz pytałam, ja tak koło 30 tygodnia...

a jaki rozmiar kombinezonu na zimę, wyjście ze szpitala? 62 czy 68? a może 56???

Sara
Laura

Edytowane przez sofia_the_first
Czas edycji: 2014-09-03 o 09:45
sofia_the_first jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:46   #1386
mysza88
Rozeznanie

jussi szkoda nerwów, wiem łatwo mówić ale staraj się nie denerwować faceci jak raz na jakiś czas nie wyskoczą z jakąś niespodzianką to nie byliby sobą

sofia ja nie odczuwam miednicy, kregosłup szczególnie wieczorami tak, ale nic poza tym..
dziewczyny co wy głównie jecie w ciąży? bo ja nie dość że nigdy tyle słodyczy nie jadłam jak teraz to jeszcze mam obawy, że dziecko po urodzeniu może mieć skazę białkową, bo ja się uwzięłam na biały serek almette, mleko, musli, śmietanę, ser żółty, jogurty. mięsa jem w sumie mało,tyle co na obiad...
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:57   #1387
Justyssia87
Rozeznanie

czy do takich butelek mogę przelac ten sok?złapie mi to?nie zepsuje sie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butelki.jpg (25,9 KB, 5 załadowań)
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:57   #1388
Basjenia
Zadomowienie

Maczuma a dasz przepis na tą zupę? mam chyba ze 2 torby czerwonej soczewicy i brak koncepcji....

Bimbunia ty 26 tydz jesteś? na kiedy masz termin?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 09:58   #1389
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
yyyy...a takie rzeczy jak pieluchy wielorazowe też Cię interesują?
Mnie interesują jak masz jakieś sprawdzone źródła to chętnie poczytam

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Myślę jaką zupę dziś zrobić na obiad i nic mi do głowy nie przychodzi... krupnik i ogórkowa były tydzień temu, teraz była pomidorowa, zupy z cukinii i buraczanej już nie chcę bo mi się przejadły. Macie jakiś pomysł? Musi być zupa - bo chcę nastawić i coś porobić a nie stać nad garami x godz.
U mnie dziś jarzynowa mniam mniam
Stary 2014-09-03, 10:03   #1390
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
bimbunia, to nie było kolejki
ja ostatnio w zofii czekałam 1,5h na zbadanie a kiedyś na karowej to 6...
więc jak by co tfu tfu tfu to na czerniakowską bede teraz
Pisałaś ze zrobili Ci KTG, mi powiedzieli że dopiero robia od 28 tyg i tylko takim małym urządzonkiem sprawdziła serduszko. Który u Ciebie tc?
Może ja miałam fart, że akurat nikogo nie było ale to taki szpital dość mało oblegany jest i tam nigdy nawet na zwykłej ip nie ma ogromnych kolejek. KTG mi zrobili skoro już przyszłam a nie było innych chętnych, tylko mówili że może nic nie wyjść bo za mała ciąża (położna z uporem twierdziła że to 25 tydzień, a ja wiem że 27, tak też pokazują kalkulatory) ale udało się zrobić całkiem normalny zapis.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:05   #1391
NaamaH6669
Rozeznanie

Ja jestem od 4 tyg na zwolnieniu i nie wyobrażam sobie pracować w ciazy. Moja gin bez żadnych problemów mi je dała.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 10:05   #1392
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Maczuma a dasz przepis na tą zupę? mam chyba ze 2 torby czerwonej soczewicy i brak koncepcji....

Bimbunia ty 26 tydz jesteś? na kiedy masz termin?
10 grudnia termin, ost. m. 5 marca
Stary 2014-09-03, 10:08   #1393
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
jussi szkoda nerwów, wiem łatwo mówić ale staraj się nie denerwować faceci jak raz na jakiś czas nie wyskoczą z jakąś niespodzianką to nie byliby sobą

sofia ja nie odczuwam miednicy, kregosłup szczególnie wieczorami tak, ale nic poza tym..
dziewczyny co wy głównie jecie w ciąży? bo ja nie dość że nigdy tyle słodyczy nie jadłam jak teraz to jeszcze mam obawy, że dziecko po urodzeniu może mieć skazę białkową, bo ja się uwzięłam na biały serek almette, mleko, musli, śmietanę, ser żółty, jogurty. mięsa jem w sumie mało,tyle co na obiad...
Staram się nie denerwować, ale wiesz jak to jest. Nie da się i już.

Ja staram się jeść co najmniej raz w tygodniu, jak nie częściej, ryby. Nie przepadam za nimi, ale podobno zbawienne dla dziecka, więc polecam! A podobno białka też dużo trzeba jeść, bardzo wskazane A w ogóle odkąd siedzę w domu to tylko jem. Masakra, niby nie dużo, ale ciągle coś podgryzam. Do tej pory miałam 2kg na plusie, ale nie zdziwię się, jak na najbliższej wizycie będzie z pięć do przodu.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:11   #1394
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
a jaki rozmiar kombinezonu na zimę, wyjście ze szpitala? 62 czy 68? a może 56???
Wczoraj w Smyku kupiłam, i wzięłam właśnie 62

Cytat:
Oto przepis, dość szybko się robi
Stary 2014-09-03, 10:14   #1395
Basjenia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
10 grudnia termin, ost. m. 5 marca
5 dni różnicy jeszcze ciut i byśmy się zgrały:P

ja na zwolneiniu też jestem od 4tyg. dostałam bez gadania no ale u mnie to kwestia wykonywanej pracy. ale lekarze raczej nie mówią że nie dadzą....

zupa cukini?dawać przepis!
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 10:19   #1396
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
5 dni różnicy jeszcze ciut i byśmy się zgrały:P

ja na zwolneiniu też jestem od 4tyg. dostałam bez gadania no ale u mnie to kwestia wykonywanej pracy. ale lekarze raczej nie mówią że nie dadzą....

zupa cukini?dawać przepis!
te terminy i tak nam sie pod koniec porozjezdzaja zapewne wiec nie wiadomo kto z kim sobie bedzie przybijal piatki na poodowce
Stary 2014-09-03, 10:22   #1397
19Inka90
Wtajemniczenie

Jusssi Bardzo dobrze zrobilas !! Piateczka moze zmadrzeje,bo oprocz tego ze zabalowal to jakby nie bylo,oklamal Cie,a klamstwo jest najgorszym wyjsciem z sytuacji...

Mysza to odzywiamy sie podobnie,Ja tak samo nigdy slodyczy tyle nie jadlam co teraz :P a do tego uwielbiam nabial,serki,jogurty i inne pysznosci

Kurcze tak mnie wciagnela ksiazka ze zaniedbuje wizaz To do mnie nie podobne Chyba wreszcie moja koncentracja mi wrocila

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Bimbunia to ja teoretycznie termin mam na 10.12 tak mi gin wyznaczyl,ale wszystkie kalkulatory uwazaja ze na 8.12 i to by sie zgadzalo skoro ostatnia miesiaczke mialam 03.03

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:31   #1398
basiabasia989
Rozeznanie

Promolcia, Hasiap - mnie interesują pieluchy wielorazowe ale jak zaczęłam wczoraj czytać w internecie to już sama nie wiem... myślałam żeby kupić tetrę i na to otulacz. Jakoś nie przekonują mnie te wkładki do kieszonki bo przecież ta warstwa pomiędzy wkładką a pupą będzie mokra...ale przy każdym przewijaniu nowy otulacz to już w ogóle bez sensu, zabawa z bibułkami to już za dużo zachodu, a same otulacze nie są wcale tanie... Chyba coraz bardziej nastawiam się na biedronkowe pieluchy dada...sama nie wiem

co do L4 to nie wiem jak z tymi na NFZ ale prywatnie powiedziała, że przyjdzie moment gdzie ona każe mi siedzieć na tyłku w domu ale jeśli będę chciała wcześniej to mam mówić. Ja bym chciała już...ale wizyta dopiero 17 września to chyba nie będę zawracać głowy bo jeszcze mnie jak za wizytę skasuje

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

aaa i witam się z początkiem 24 tc
Stary 2014-09-03, 10:42   #1399
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Ja też dostałam zwolnienie bez tzw. proszenia. Obawiałam się, że nie dostanę bo mój lekarz ma opinię "niedającego", ale sam zaproponował mi ze względu na pracę stojąco. Właściwe to stojąca obok położna, go trochę nakręciła. Ale koniec końców trzy tyg temu wypisał

trzymaj sie cieplutko i staraj mimo wszystko nie denerwować
Cytat:
Linka, jestes na glukozie? mi zabraniały chodzić musiałam siedzieć i czekać

a właśnie, kiedy planujecie zwiedzić szpital? chyba juz pytałam, ja tak koło 30 tygodnia...

oglądałam właśnie ostatnio kombinezon w H&M, fajny bo grubiutki, taki z zabudowanymi łapkami i na dole śpiworkowaty z zamkiem między nogami, rozm 50 -56 wydawał mi się idealny no ale własnie tylko tak na wyjście ze szpitala, a nasze Dzieciątka będą potrzebować grubego okrycia przez ok 4 miesiące więc żeby starczyło na dłużej to niby powinno się wziąć ten większy rozm 62-68...tylko, że on taki wielki mi się wydawał, Dziecko się w nim utopi...no i sama nie wiem co zrobić

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Mnie interesują jak masz jakieś sprawdzone źródła to chętnie poczytam
ja na razie wczytywałam się bardziej w EC a pieluchy wielorazowe są tam dodatkiem
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:44   #1400
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
yyyy...a takie rzeczy jak pieluchy wielorazowe też Cię interesują?
o pieluchach myślałam, ale nie wiecz czy od samego początku, bo moja Amelka na początku co karmienie to kupę miała i cały czas zasikana pielucha. Dziewczyny z innego wątku używały, mogę podpytać, jak coś to może zacznę, ale od ok 3 miesiąca. Zobaczę czy mi sił starczy

a póki nie masz facebooka to polecam www.akademiawitalnosci.pl - tam jest bardzo dużo informacji. Jak chcesz to podaj maila do siebie, mogę podesłać ci trochę info, które czasem sobie zachowuję. Nie wszystkie są bezpośrednio z dziećmi związane, bo czasem dotyczą też dorosłych.

właśnie znalazłam na facebooku grupę "Pieluchy wielorazowe" - wysłałam prośbę o przyjęcie, zobaczę co tam dziewczyny piszą

Cytat:
mam pytanie do mam które są już na zwolnieniach, dostałyście je bez problemu czy np musiałyście trochę naściemniać, że się źle czujecie itd? Mam dziś wizytę i wzięłabym sobie trochę zwolnienia ale nie wiem czy ona da mi tak sama z siebie czy muszę trochę pokłamać doradźcie
mój mi wypisał, ale leżące, bo jak sam powiedział, ja się dobrze czuję, a w kartę wpisał "zagrożenie poronieniem", więc głupio by mogło dla zusu wyglądać, że w tym stanie mogę chodzić

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Z nudów zwiedziłam cały szpital łącznie z porodówka...jeszcze 30min i koniec zjem coś!
ja idę jutro, ale pani powiedziała, że mam sobie książkę wziąć, bo czeka mnie 3 godziny siedzenia. Chodzić nie pozwalają

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2014-09-03 o 10:47
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:53   #1401
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

ja już mam od maja zw bo na początku ciązy miałam anemie więc już na drugiej wizycie dostałam tylko grupe tą chodzącą później po szpitalu jak miałam zagrożenie poronieniem dostałam leżące i później znowu normalne, aż do tej chwili gdzie znowu mam leżące....
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 10:54   #1402
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
o pieluchach myślałam, ale nie wiecz czy od samego początku, bo moja Amelka na początku co karmienie to kupę miała i cały czas zasikana pielucha. Dziewczyny z innego wątku używały, mogę podpytać, jak coś to może zacznę, ale od ok 3 miesiąca. Zobaczę czy mi sił starczy

a póki nie masz facebooka to polecam www.akademiawitalnosci.pl - tam jest bardzo dużo informacji. Jak chcesz to podaj maila do siebie, mogę podesłać ci trochę info, które czasem sobie zachowuję. Nie wszystkie są bezpośrednio z dziećmi związane, bo czasem dotyczą też dorosłych.

właśnie znalazłam na facebooku grupę "Pieluchy wielorazowe" - wysłałam prośbę o przyjęcie, zobaczę co tam dziewczyny piszą

mój mi wypisał, ale leżące, bo jak sam powiedział, ja się dobrze czuję, a w kartę wpisał "zagrożenie poronieniem", więc głupio by mogło dla zusu wyglądać, że w tym stanie mogę chodzić

ja idę jutro, ale pani powiedziała, że mam sobie książkę wziąć, bo czeka mnie 3 godziny siedzenia. Chodzić nie pozwalają
te pieluchy wielorazowe to tak jak piszesz dopiero od 3 mca, Dziecko musi ogarniać, że ma rączki i nóżki
akademie witalności znam bardzo dobrze
Stary 2014-09-03, 10:57   #1403
Roksape
Zadomowienie

Justysia przepraszam, że teraz, ale nie miałam jak zajrzeć :

7 szkl aronii
200 liści z wiśni
3 l wody
Aronię i liście zalej tą wodą i niech stoi przez noc. Następnego dnia zagotuj to i niech wrze przez 15 min, odcedź z liści i aronii dodaj do soku 2,5 kg cukru i 5 dag kwasku cytrynowego i niech znowu się zagotuje. Gorące nalewaj do butelek lub słoików.

Nie widzę zdjęcia tych butelek przez tel, ale jak to po kubusiu, frugo itp to powinno trzymać.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 10:59   #1404
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Staram się nie denerwować, ale wiesz jak to jest. Nie da się i już.

Ja staram się jeść co najmniej raz w tygodniu, jak nie częściej, ryby. Nie przepadam za nimi, ale podobno zbawienne dla dziecka, więc polecam! A podobno białka też dużo trzeba jeść, bardzo wskazane A w ogóle odkąd siedzę w domu to tylko jem. Masakra, niby nie dużo, ale ciągle coś podgryzam. Do tej pory miałam 2kg na plusie, ale nie zdziwię się, jak na najbliższej wizycie będzie z pięć do przodu.
ja ryby lubię i staram się jeść przynajmniej raz w tygodniu, ale nad resztą to już poważnie się zastanawiam...

inka słodycze to może być nasza zguba przy końcówce
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:05   #1405
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży ale to za sprawą mojego krwiaka którego miałam, później po jego wchłonięciu lekarz bez pytania wystawiał mi l4
Myślę że Tobie lekarz bez problemu powinien wystawić zwolnienie, w końcu już jesteś w zaawansowanej ciąży

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Przy śniadaniu oglądałam ddtvn i zapowiadali że dzisiaj o 22 w ttv w programie Kossakowskiego "Inicjacja" jest odcinek o porodzie. Podłączą go do elektrod i będą symulowali bóle porodowe jakie odczuwa kobieta w trakcie porodu. Polecam obejrzenie w celach edukacyjnych z mężem bądź partnerem co by nas docenili jak się poświęcamy
Też dziś widziałam w ddtvn zapowiedzi tego odcinka, mnie samą już to przeraziło a ciekawe jak mój Mąż na to zareaguje jak to zobaczy

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
Ogólnie to ja jestem teraz ciągle głodna a najbardziej to mam ochotę na słodycze, jem też dużo sera żółtego no i codziennie pije mleko takie zimne najlepiej mi smakuje

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:11   #1406
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
te pieluchy wielorazowe to tak jak piszesz dopiero od 3 mca, Dziecko musi ogarniać, że ma rączki i nóżki
akademie witalności znam bardzo dobrze

właśnie na grupie na facebooku widziała przed chwilą, że niektóre dziewczyny już od 8 tygodnia używają teraz będę zagłębiac temat, bo póki co mam wrażenie, że tam po chińsku piszą
Stary 2014-09-03, 11:18   #1407
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
właśnie na grupie na facebooku widziała przed chwilą, że niektóre dziewczyny już od 8 tygodnia używają teraz będę zagłębiac temat, bo póki co mam wrażenie, że tam po chińsku piszą
hmm a ja gdzieś czytałam, że takie pieluchy to od pierwszych dni życia...a tu piszecie że od 2-3 miesięcy. Na początek zaopatrzyć się w jednorazówki?

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 11:22   #1408
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
no 2-3 miesiąc, wszystko zależy od tego jak Dziecko będzie stymulowane i jak szybko zacznie łapać świadomość własnego ciałka

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
hmm a ja gdzieś czytałam, że takie pieluchy to od pierwszych dni życia...a tu piszecie że od 2-3 miesięcy. Na początek zaopatrzyć się w jednorazówki?
no jasne, że można od samego początku przeczekałabym tylko okres jak się smółka skończy bo ona Ci bardzo pobrudzi te pieluchy....
a te 2-3 miesiące to się bardziej EC tyczy
Stary 2014-09-03, 11:39   #1409
basiabasia989
Rozeznanie

a co to EC
Stary 2014-09-03, 11:47   #1410
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Kurcze tak mnie wciagnela ksiazka ze zaniedbuje wizaz To do mnie nie podobne Chyba wreszcie moja koncentracja mi wrocila [COLOR="Silver"]
A co czytasz? Ja wczoraj kupiłam "W Paryżu dzieci nie grymaszą"

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości