Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 10:41   #3841
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Moje dziecko wypiło przez słomkę szklankę soku pomidorowego zrobionego przez mojego teścia
Stary 2014-09-03, 10:46   #3842
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Ladan, nie pracujesz jeszcze?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:00   #3843
papalinka83
Zakorzenienie

Pierwszy raz sie wydarłam naprawdę na Olę i strasznie mi głupio, ale ciśnienie mi podniosła do 200/200 chyba zasnęła w końcu po 2h walki. Pić nie chce nic dzisiaj, czy to mleko czy sok czy woda. Zjadła trochę kaszki, resztę rozmazała po pokoju. Już ją dzisiaj 4 razy przebieralam i chyba sobie zaraz zrobię melisę. Nie wiem, jak pomóc mojemu dziecku, a ekie zachowanie chyba nie jest z niczego?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:00   #3844
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ladan, nie pracujesz jeszcze?
Pracuję, wczoraj i w pon byłam. Środa to dla nas dzień święty (wolny)
Stary 2014-09-03, 11:00   #3845
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ale Ty przecież lubisz swoją pracę ja swojej delikatnie mówiąc nie lubię więc inaczej się wraca do lubianej, a inaczej do znienawidzonej
No to fakt,mi tylko ciężko zostawiać Helke i wstawać wcześnie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Oooo proszę cie... on już nie chłopak.

DODI trzymam kciuki za dzisiaj

Najlepszego dla Emi i Helenki.

Nina właśnie wcina chlebek z awokado, ale ma tempo 2 kromki chwila moment. Polecam bo chleb ma wtedy dobry poślizg
Dzięki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-03, 11:13   #3846
gorgulek
Zakorzenienie

Ladan, super tak z wolnym dniem w tygodniu

Jeju jak ja wrócę po ponad roku do pracy?

Papalinko, jesteśmy tylko ludźmi
Stary 2014-09-03, 11:17   #3847
your Angel
czyli Endżi

Misiaku, kontroluj to ciśnienie, bo na nie trzeba uważać w ciąży, na koncówce w szczególności

Julo jakoś od 2 tygodni śmiga po dworzu w Attipasach - szare "trampki". Spisują się super i wyglądają genialnie. Ja jestem zadowolona, Julo raczej też Te butki bardzo zwracają uwagę ludzi, w kółko nawijają jakie są urocze
http://attipas.pl/sklep/sneakers/sneakers-grey-s

A z innej paki, to wyszedł mu już 8 ząbek

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-09-03 o 11:20
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:21   #3848
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dzisiaj 140/90, więc kawa idzie w odstawkę. Trzymam kciuki za badanie wzroku.

Chyba jako jedyna matka byłam smutna, że daję dziecko do złobka, inne matki były wręcz zadowolone, tak samo i babcie. A j łzy w oczach, zwłaszcza jak go pani żłobkowa wzięła, a on miał minkę niepewną.

siedze jak na szpilkach, a Korn jest tam dopiero 40 minut.
Misia
Kochana nie denerwuj się, Tobie nie wolno
Korn da sobie radę - pamiętaj, że tam są opiekunki, które niejedno już widziały i zajmą się nim najlepiej jak się da

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
30 min temu wybiło mu znowu 38,5 walczymy
Kciuki, żeby puściło

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Moje dziecko wypiło przez słomkę szklankę soku pomidorowego zrobionego przez mojego teścia

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz sie wydarłam naprawdę na Olę i strasznie mi głupio, ale ciśnienie mi podniosła do 200/200 chyba zasnęła w końcu po 2h walki. Pić nie chce nic dzisiaj, czy to mleko czy sok czy woda. Zjadła trochę kaszki, resztę rozmazała po pokoju. Już ją dzisiaj 4 razy przebieralam i chyba sobie zaraz zrobię melisę. Nie wiem, jak pomóc mojemu dziecku, a ekie zachowanie chyba nie jest z niczego?
Meliska dobrze robi
Może mieć z niczego - skok i tyle
Wczoraj przebierałam Żuka 4 razy - raz rozsmarował po sobie obiad... pomimo śliniaka i zapięcia w krzesełku, a pozostałe razy osikiwał mnie przy przebieraniu I podejrzewam, ze co najmniej dwa razy w pełni świadomie i celowo
Krzyk z tego co zaobserwowałam tylko pogarsza sprawę - Młody się stresuje i wpada w histerie... nic to, trzeba przeczekać... i włączyć kolejne pranie

No i mam podgląd na Żuka i rzeczywiście jest jak Pani mówił - chodzi za nią krok w krok - normalnie jak tresowany Ale dzisiaj się nie tuli - dzisiaj oprowadza

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:27   #3849
gorgulek
Zakorzenienie

Vea, fajnie tak moc podejrzec
Miłek pójdzie w poniedziałek pierwszy raz

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

AAA mialam Was pytać. Mamy zlobkowiczow: co zrobicie jak zachoruje maluch? Bierzecie zwolnienie czy niani będziecie szukać na takie sytuacje?
Stary 2014-09-03, 11:29   #3850
ladanseuse14
Zakorzenienie

Endżi gratuluję ząbka

vea super mieć taki podgląd

gorgulek no nie wiem czy tak super, wolałabym mieć wolne weekendy
Dasz radę z powrotem, trzymam mocno kciuki!
Stary 2014-09-03, 11:38   #3851
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Vea, fajnie tak moc podejrzec
Miłek pójdzie w poniedziałek pierwszy raz

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

AAA mialam Was pytać. Mamy zlobkowiczow: co zrobicie jak zachoruje maluch? Bierzecie zwolnienie czy niani będziecie szukać na takie sytuacje?
Niani tylko na chorobę nie
Maluch i tak będzie się źle czuł, więc dodatkowy stres w postaci obcej osoby chyba nie jest najlepszym pomysłem. Są dwa dni opieki na dzieckiem, ja i Bartek mamy zachomikowane sporo urlopu, a w razie W zostają jeszcze rodzice - mama Bartka nie pracuje, moja pracuje, ale tak, że jak trzeba, to się urwie, więc mam nadzieję, że jakoś damy radę

Cytat:
vea super mieć taki podgląd

Wiecie co, z jednej strony super, bo mogę podejrzeć co porabia i mam jakiś taki spokój, że nic złego się nie ukryje
Ale z drugiej, nic nie mogę zrobić, bo się na Młodego gapię No i zazdrosna jestem, jak się do Pani Żłobkolanki tuli

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-03, 11:42   #3852
czaszka_
Zakorzenienie

hej
siedze w pracy, popijam kawe a w tle leci z radia britney spears

strasznie dziekuje dziewczyny za mile slowa, potraficie pocieszyc od rana kocham Was

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:45   #3853
anutka171
Rozeznanie

hej

udalo mi sie Was nadrobic
ostatnio mam malo czasu na wizaz, co jest glowna zasluga malego, bo wisi na mnie caly czas nawet, jak sie bawi, ale widzi, ze siadam do lapka, jest przy mnie w 2 sekundy i nie ma opcji w ogole jest strasznie marudny ostatnio, tylko mama i mama. czasem brak cierpliwosci. do tego spanie w nocy to koszmar - pobudki co 20 minut dzis byly miedzy 2 a 6 on teraz odsypia, ja nie mam kiedy, wiec zabi

eh tak sie nakrecilam na te emele przez Was a juz mialam brac elefanty.
tylko teraz nie wiem, ktore wybrac
te mi sie najbardziej podobaja http://allegro.pl/trzewiki-roczki-em...496521479.html
ale mysle jeszcze nad:
http://allegro.pl/emel-e2343-1-roczk...550370886.html
http://allegro.pl/trzewiczki-emel-e-...526039927.html (te ze wzgledu na cene )
http://allegro.pl/emel-e1385-roczki-...520031677.html
http://www.zdrowastopka.pl/roczki/tr...zki-18174.html

a moze powinnam pomyslec nad czyms bardziej "szmacianym" typu tenisowki? te w/w nie beda twarde?
sorki, ze tak truje d*pe, ale ja nigdy nie mialam problemow z doborem obuwia, ale dla siebie
Stary 2014-09-03, 11:50   #3854
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Misia
Kochana nie denerwuj się, Tobie nie wolno
Korn da sobie radę - pamiętaj, że tam są opiekunki, które niejedno już widziały i zajmą się nim najlepiej jak się da

Kciuki, żeby puściło

Meliska dobrze robi
Może mieć z niczego - skok i tyle
Wczoraj przebierałam Żuka 4 razy - raz rozsmarował po sobie obiad... pomimo śliniaka i zapięcia w krzesełku, a pozostałe razy osikiwał mnie przy przebieraniu I podejrzewam, ze co najmniej dwa razy w pełni świadomie i celowo
Krzyk z tego co zaobserwowałam tylko pogarsza sprawę - Młody się stresuje i wpada w histerie... nic to, trzeba przeczekać... i włączyć kolejne pranie

No i mam podgląd na Żuka i rzeczywiście jest jak Pani mówił - chodzi za nią krok w krok - normalnie jak tresowany Ale dzisiaj się nie tuli - dzisiaj oprowadza
Super sprawa ten podgląd

Dodinha, Ladan powodzenia w pracy
Ja-ika a gdzie pracujesz? Nie masz mozliwosci nic zmienic, skoro tak nie lubisz?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 11:57   #3855
czaszka_
Zakorzenienie

tyle mialam juz nacytowane i odpisane a tu mi gdzieś znikneło

Stary 2014-09-03, 12:00   #3856
anutka171
Rozeznanie

Ale jestem guupia mialam pocytowane i skasowalam

z tego co pamietam:
Ewacia a moze udaj sie z Sebulkiem do lekarza, bo ta temperatura juz dosyc dlugo sie utrzymuje. moze da skierowania na badania i cos to wyjasni?

Misia niebezpieczne to cisnienie kontroluj je, nie denerwuj sie z Kornem na pewno jest wszystko dobrze

Czaszka nie zwracaj uwagi na takie gadanie. jestes najlepsza mama tz dopiero zaczal, wiec jest spokojny, wypoczety, ale zobaczymy za jakis czas

Zalegle, ale pamietane Sto lat dla Olusi

Angelikada, Rusalka zdrowka

Motylku wspolczuje u Ciebie nocki

Papalinka mi tez brakuje cierpliwosci, ale staram sie jakos chamowac. czasem tez mi nie wychodzi

Dodinha, Ladan kciukam za powrot do pracy

dla Emilki za usg i Liluni za badanie oczek

wiecej nie pamietam
Stary 2014-09-03, 12:00   #3857
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Super sprawa ten podgląd

Dodinha, Ladan powodzenia w pracy
Ja-ika a gdzie pracujesz? Nie masz mozliwosci nic zmienic, skoro tak nie lubisz?
Dziękuję,już tęsknię za wakacjami

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-03, 12:02   #3858
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
hej

udalo mi sie Was nadrobic
ostatnio mam malo czasu na wizaz, co jest glowna zasluga malego, bo wisi na mnie caly czas nawet, jak sie bawi, ale widzi, ze siadam do lapka, jest przy mnie w 2 sekundy i nie ma opcji w ogole jest strasznie marudny ostatnio, tylko mama i mama. czasem brak cierpliwosci. do tego spanie w nocy to koszmar - pobudki co 20 minut dzis byly miedzy 2 a 6 on teraz odsypia, ja nie mam kiedy, wiec zabi

eh tak sie nakrecilam na te emele przez Was a juz mialam brac elefanty.
tylko teraz nie wiem, ktore wybrac
te mi sie najbardziej podobaja http://allegro.pl/trzewiki-roczki-em...496521479.html
ale mysle jeszcze nad:
http://allegro.pl/emel-e2343-1-roczk...550370886.html
http://allegro.pl/trzewiczki-emel-e-...526039927.html (te ze wzgledu na cene )
http://allegro.pl/emel-e1385-roczki-...520031677.html
http://www.zdrowastopka.pl/roczki/tr...zki-18174.html

a moze powinnam pomyslec nad czyms bardziej "szmacianym" typu tenisowki? te w/w nie beda twarde?
sorki, ze tak truje d*pe, ale ja nigdy nie mialam problemow z doborem obuwia, ale dla siebie
Nie wiem jak licowa skora, bo nie macałam, ale te kudłate są wszystkie miękkie W ogóle cala seria roczki ma specjalnie bardziej miękką podeszwę, żeby dziecku było łatwo chodzić.

Mi się podobają niebieskie (takie zboczenie) i te rude

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-03, 12:04   #3859
MsLullaby
Zakorzenienie

Mam nadzieje, ze jak Bartek sie obudzi to bedzie mial lepszy humor, bo mimo ze wstal o 7.30 to po beznadziejnej nocy byl okropnie marudny

Dziewczyny udanych powrotow do pracy

Lilus, Emilko, spokojnych badan

My dzis idziemy kupic rybki i moze pojedziemy nad takie male jeziorko karmic kaczki, to jest jakies 50m od domu w ktorym zostal splodzony Bartek

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 12:06   #3860
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dopiero co skończyła się Otchłań Namiętności a ja już się wciągnęłam w nową telenowelę Burza
Stary 2014-09-03, 12:13   #3861
mariiasia
Zadomowienie

hej
Cytat:
Tak Misia wie.

Będziemy mieli zdrowego CHŁOPCZYKA- Antoniego.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Motyl kolejnych szczęśliwych lat razem !!
gratulacje
siem wzruszyłam...
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
podesłaliśmy T. linki do piżamek, ona w sobotę wraca mam nadzieje, że uda jej się jeszcze kupić one są super, lepszych nie miałam dla Mikiego
http://www.carters.com/carters-baby-...by-boy-pajamas
http://www.carters.com/carters-baby-...7-652_size=12M
http://www.carters.com/carters-baby-...7-650_size=12M
a wiecie, że Szymek nie ma piżamy? śpi po prostu w bodziaku. ale przydałoby się kupić. mieliśmy takie na zamek w rozmiarze chyba 62 albo 68 z gerbera i były rewelacyjne
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja z pytaniem
wiem że są tu dziewczyny które ogarniają temat zabawek i co jest ciekawego na rynku i tu mam pytanie o coś muzycznego, bo Ola uwielbia oba mikrofony i pianinko szczeniaczka, włącza sobie, wstaje szybko do mebli i tańczy, ale zaraz melodyjka się kończy i znów siada, włącza i znów szybko wstaje i tańczy chciałabym coś z takimi muzyczkami melodyjkami dziecięcymi ale może żeby dłużej grały? coś typowo muzycznego, co mam szukać?

z góry dziękuję
Szymcio uwielbia wszelkie muzyczne, mamy takie: organki dla dzieci (mają i piosenki i dźwięki zwierzątek itd), lokomotywę grającą, tamburyno, flet drewniany (HIT, od razu załapał, że trzeba dmuchać a nie wciągać powietrze ), kierownicę z dźwiękami, bębenki, organy. planujemy na roczek mu kupić pchacz z melodyjkami bo widział u swojego kuzyna i był zachwycony
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Bajko miałam dzis wrzucic foto Lilkowych butów.O takie kupilismyo urokliwych nie należą ale urzekło mnie w nich to ze są leciutkie jak piórko i bez problemu wchodzą na Lilkową stope(a ma szeroką plus wysokie podbicie).
a mnie się podobają

cdn

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 12:14   #3862
czaszka_
Zakorzenienie

napisze tyle co pamietam

wspolczuje dziewczyny zlych nocek, oby w dzien Wam dzieci troche to wynagrodzily i zeby nastepna nocka byla lepsza

wszystkiego co najlepsze dla Emilki i Helenki !!

vea przykro czasami, ze inni tak myślą

papalinko
moze to rzeczywiscie skok? wypij melisske i sprobuj tez troche odpocząc jak będzie spać

Endzi fajne te butki i za zębolka

Laryska jak tam urodziny sie udały , mialas opisac czemu troche nerwów było

Lola u nas to samo im pozniej Julke poloze tym wczesniej wstaje

jaika kciuki za usg

Amelka szkoda, ze tego nie widzialam w dd tvn
taaak dobrze pamietasz, Julka jest bardzo aktywna, ona nie uleży ani nie usiedzi ani minuty

Poziomkowa gdzie jedziecie?

wiecej nie pamietam wybaczcie....

Stary 2014-09-03, 12:14   #3863
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Marta, ale Olusia, to dziewczynka, córcia Laryski
Skopiowałam te imiona i nie odmieniłam. .

Cytat:
My dziś idziemy na usg brzuszka, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Bardzo proszę Was o kciuki
Musi być dobrze.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Dziś w ddtvn będzie symulacja porodu na mężczyźnie
Już kiedyś coś takiego leciało. Biedaki wtedy nie wytrzymały heh.

Cytat:
Porownanie z TZtowymi ale nie nowymi :P
A Twój jaki nosi nr buta? U nas to śmiesznie wygląda, bo mąż ma numer jakoś 45.
Stary 2014-09-03, 12:18   #3864
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A Twój jaki nosi nr buta? U nas to śmiesznie wygląda, bo mąż ma numer jakoś 45.
Rozmiar 42, Julia 19
Stary 2014-09-03, 12:22   #3865
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny z Wro jesteście w stanie polecić jakiegoś laryngologa dla dziecka? Jak najbardziej prywatnie, bo zdaje sobie sprawę, że na NFZ terminy sa super turbo odległe.
A z tym fotelikiem Kinderkraft żadna nic nie miała doczynienia?Pytałam o to wczoraj.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Rozmiar 42, Julia 19
Mam gdzieś taką śmieszną fotkę jak kupiliśmy Amelii pierwsze buty do chodzenia i położyliśmy je obok naszych....ide poszukac czy sa zgrane na kompa to wkleje .
Stary 2014-09-03, 12:27   #3866
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
to Cię nie pocieszy, ale nie pierwszy nie ostatni raz Kochana. Jesteśmy tylko ludźmi. Mnie nic tak nie doproawdza do nerwów jak to, że nie chce jeść.

Oj przezyłam, jak przyszłam po Korna to wystawił rączki i zaczął płakać. Przytuliłam, a Pani mówiła, że nie był tak źle. Spał 30 minut, trochę jęczał, trochę się bawił. teraz siedzi w swoim łóżeczku i się bawi

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 12:36   #3867
policzanka
Wtajemniczenie

Angel my też mamy szare sneakersy .Lila koslawi w nich stopę i tak się zastanawiam czy nie powinnam tego skontrolować u ortopedy?

Ladan buciki przecudne!!u nas w szczecinie jest sklep z butami Korneckiego ale jak na złość nie mieli żadnego rozmiaru 20 .Wgl jakaś bieda z butami jesiennym u Nas..

Kciuki za usg Emilki i badanie oczek Lilci!my badamy oczka w poniedziałek.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 12:40   #3868
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
to Cię nie pocieszy, ale nie pierwszy nie ostatni raz Kochana. Jesteśmy tylko ludźmi. Mnie nic tak nie doproawdza do nerwów jak to, że nie chce jeść.

Oj przezyłam, jak przyszłam po Korna to wystawił rączki i zaczął płakać. Przytuliłam, a Pani mówiła, że nie był tak źle. Spał 30 minut, trochę jęczał, trochę się bawił. teraz siedzi w swoim łóżeczku i się bawi
Na pewno bedzie coraz lepiej z dnia na dzień. Kornik musi sie oswoić.
Dla obojga z Was ta nowa sytuacja jest ciężka, ale bedzie dobrze

Stary 2014-09-03, 12:46   #3869
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kciuki za usg Emilki i badanie oczek Lilci!my badamy oczka w poniedziałek.
Tak o idziecie na badanie oczu, czy macie zalecenia?

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2014-09-03 o 12:49
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 12:48   #3870
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Chyba jako jedyna matka byłam smutna, że daję dziecko do złobka, inne matki były wręcz zadowolone, tak samo i babcie. A j łzy w oczach, zwłaszcza jak go pani żłobkowa wzięła, a on miał minkę niepewną.

Helcia i Emilcia sto lat. I kciuki za USG , i za pierwszy dzień pracy.

siedze jak na szpilkach, a Korn jest tam dopiero 40 minut.
Widziałam ostatnio w żłobku jak jedna babka miała łzy w oczach. Adaś dziś był uśmiechnięty jak poszedł do Pani. Mnie teraz jest smutno i płakać mi się chce. Ze mną nawet nie chce się pożegnać. Na początku było mi wstyd, a teraz jest mi smutno.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości