![]() |
#121 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Dot.: Co by¶cie zrobi³y gdyby w Polsce by³o teraz tak jak na Ukrainie
Cytat:
Zani¿y³e¶ poziom bardzo tym wpisem.Cz³owiek to nie pies , a pies to nie cz³owiek. Po co za³o¿y³e¶ ten w±tek,¿eby ci wszyscy przytakiwali. P.S. Debata -rozmowa zazwyczaj po¶wiêcona aktualnym zagadnieniom, po³±czona z dyskusj± i maj±ca za zadanie przedstawienie ró¿nych stanowisk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 296
|
Cytat:
Uwa¿am, ¿e je¶li kto¶ ma w dup.e Polskê to powinien jak najszybciej wyjechaæ, jak dla mnie to lepiej, mniejsza konkurencja na rynku pracy, mniej lizania ty³ka zachodowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
BAN sta³y
|
Za idea³y.Romantyzm taki i wiara w to , ¿e we w³asnym kraju z w³asnym rz±dem bêdzie lepiej.
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Nie uwa¿am m³odzie¿y za g³upsz± nawet bym nie u¿y³a takiego s³owa.My¶lê , ¿e dzisiejsza m³odzie¿ jest m±drzejsza i mniej zmanipulowana od poprzednich generacji.M³odzie¿ sama mo¿e zobaczyæ jak jest na ¶wiecie nie tylko z opowie¶ci znajomych ,ale przez internet.A tam w³adze w Pl nie mo¿e ju¿ wetkn±æ swoich paluchów ( na wszystkie strony www) I manipulacja idzie z ka¿dego kraju, a nie jak dawniej Tvp,Polsat,kilka gazet,brak dostêpu do zagranicznych informacji. Wiêc politycy z Pl maj± nie lada problem,bo ludzie to widz± i przechodzi im ochota na walkê za tak zbudowan± Ojczyznê. Nie ka¿dy ma mo¿liwo¶ci , ¿eby wyjechaæ. Nie uwa¿am emigracji za lizanie ty³ka zachodowi. Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-09-03 o 13:41 Powód: b³±d gramatyczny : ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 911
|
Cytat:
¯e by by³a mobilizacja jakby by³a wojna to ja wiem. Cytat:
![]() Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2014-09-03 o 10:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle, to nie uwa¿am, ¿e emigracja ¶wiadczy o lizaniu ty³ka zachodowi, mówiê tylko, ¿e lepiej, ¿eby ci co tak kochaj± zachód do niego wyruszyli. BTW te wasze wizje zachodu miodem i mlekiem p³yn±cych to tylko fantazja. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
"Chodzi o æwiczenie pamiêci, wyobra¼ni, my¶lenia logicznego." Wolê ¿eby przysz³y elektryk æwiczy³ powy¿sze na praktykach,¿eby mi w przysz³o¶ci nie spali³ chaty,zamiast "studiowaæ" okres M³odej Polski jak go to nie interesuje. W szkole oprócz rozwi±zywania Pitów i jak siê wype³nia papierki urzêdowe to na æwiczenie pamiêci, wyobra¼ni, my¶lenia logicznego wola³abym takie zadania jak: przeliczanie kilowatów na pieni±dze, metrów sze¶ciennych wody i gazu na pieni±dze.Obliczanie ile pr±du mi zabiera komp i takie tam. Edukacja ogólna tylko zakres podstawowy,a potem ka¿dy wybiera swoj± drogê np. od gimnazjum. Bez narzucania innym co maj± robiæ,bo to re¿im , daj ludziom wolny wybór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#128 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 919
|
Cytat:
Piêkniejsza strona batalionu Azow, który w³a¶nie broni Mariupola: http://www.liveleak.com/view?i=8e2_1...1&safe_mode=on |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 911
|
Cytat:
Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2014-09-03 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakby dzieci mog³y o sobie decydowaæ to by siê tylko bawi³y a nie uczy³y czytaæ, pisaæ i liczyæ. Konsekwencje tego nie bêdê wymieniaæ. Tak samo jest z m³odzie¿±. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 765
|
To zale¿y jak daleko by siê posunêli. Gdyby zadowoli³a ich wschodnia czê¶æ Polski, to nie ruszy³bym ty³ka. Mia³bym nadziejê, ¿e na mocy porozumienia niemiecko-rosyjskiego pozosta³a czê¶æ zostanie zaanektowana przez Rzeszê.
Gdyby przekroczyli granicê Wielkopolski, to zaci±gn±³bym siê do partyzantki i walczy³ z Moskalami. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Nie ma pewno¶ci czy ca³y swój czas dzieci spêdza³yby na zabawie. Byæ mo¿e robi³by wiele innych rozwijaj±cych rzeczy, o ile dano by im mo¿liwo¶æ wyboru. Ka¿dy z nich móg³by rozwijaæ swoje pasje i zdolno¶ci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
A mi jest wstyd za Ciebie. Ka¿dy jest wolnym cz³owiekiem i o ile nie krzywdzi drugiej osoby, mo¿e robiæ co mu siê podoba.
Szanujê osoby, które akcentuj± swój patriotyzm i s± gotowi gin±æ za ojczyznê. Ja do tych osób siê nie zaliczam i nie zamierzam siê tego wstydziæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | ||
BAN sta³y
|
Daj jaki¶ przyk³ad.
Ja s³ysza³am tylko z pierwszej rêki o miastach Dortmund i Leeds , ¿e tam maj± dobrze ze szpitalami. W±tpiê,¿eby na zachodzie by³a taka patologia jak u mnie: Dentysty brak,ortopeda czekasz pó³ roku,a laryngolog nie przyjmujê w weekendy,na tygodniu do 15:00. Za takie szpitale ja bym mia³a walczyæ? NIE Cytat:
¯ycie duchowe to np.mi³o¶æ.A ¿ycie praktyczne to co to jest? Jedzenie,rachunki,benzyna ,wydatki = PLN ¯ycie praktyczne to materializm taka jest prawda.Ten komputer z , którego piszesz to sk±d go masz? rodzice,facet albo znajomi zafundowali , sama kupi³a¶ czy na chodniku ci dali za darmo? Wykluczam tylko opcjê nr.3. Co do tego elektryka czy innego np. mechanika to to nie jest materializm , a BHP , ¿eby w przysz³o¶ci komu¶ albo sobie krzywdy nie zrobiæ przez swój b³±d spowodowany brakiem odpowiedniej wiedzy. Cytat:
Moim zdaniem ¿ycie praktyczne to nie jakie¶ bujanie w ob³okach tylko samo utrzymanie siê |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie chodzi tylko o patriotyzm, idea³y czy tym podobne a o racjonalne, logiczne my¶lenie. Patrzycie krótkowzrocznie, bo wizja mamony przes³ania wam rzeczywisto¶æ i jeste¶cie w stanie siê zaprzedaæ za 'parê srebników'. To pierwszy krok to niewolnictwa. Edytowane przez MsLizard Czas edycji: 2014-09-03 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Gdyby ka¿dy by³ tak patriotyczny jak wicepremier Piechociñski, to móg³bym byæ spokojny o los ojczyzny.
![]() http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online...ow,464362.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit. Szpitale to temat na d³ug± dyskusjê. W Polsce nie jest za ró¿owo i ka¿dy o tym wie, zagranic± jest na pewno lepiej, ale mówienie o 'sprawnych szpitalach' to jednak nadu¿ycie, jakby nie by³o tam te¿ narzekaj±, sprzêt siê psuje a specjali¶ci gorsi ni¿ w Polsce. Dlatego chêtnie bior± Polaków. Edytowane przez MsLizard Czas edycji: 2014-09-03 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 651
|
Cytat:
W zyciu bym nei pozwolila zeby moj TZ ' poszedl' walczyc! po co i dla kogo? Zeby ktos w najlepszym wypadku, inny zgarnal pieniadze, honory, uznanie etc? A ja dostane list z wyrazami kondolencji albo marne 400 zl renty inwalidzkiej? Zabralabym co mam i wyjechala gdzie indziej, skoncentrowala sie na spelnianiu moich planow a nei poswiecaniu wszystkiego dla kogos innego... Kiedys moze i chodzilo o honor, teraz to sa wladza i pieniadze, pieniadze i jeszcze raz pieniadze......
Jestem jak Marmite: albo siê mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2014-09-03 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
Sterowanie bo kto¶ ci da kasê- to siê chyba nazywa pój¶cie do pracy.Wybierasz ofertê (jak masz wybór) tak±,która ci najbardziej odpowiada,równie¿ finansowo i zaczynasz wykonywaæ polecenia prze³o¿onych.Tak samo jest w wojsku.Raczej siê jest ¶wiadomym tego co siê robi. Jak zorientujesz siê, ¿e jeste¶ w niewoli- ju¿ siê zorientowa³am: nr 1.- ta materialna , chod¼ by¶ nie wiem jak zaprzecza³a to ka¿dy z nas jest materialnym niewolnikiem i uduchowiony romantyk i makler z Wall Street jad± na jednym wózku.Przecie¿ za co¶ jedz±. nr.2 - prawo w Polsce.Same zakazy i nakazy. Za taki kraj nie walczê. Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-09-03 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co robisz w tym celu, ¿eby w takim kraju ¿yæ? My¶lisz, ¿e politycy rozwi±¿± twoje problemy? Dla sprostowania, nie jestem zwolenniczk± tego co robi± politycy ale niektórzy maj± zbyt roszczeniow± postawê, o tchórzostwie nie wspomnê. Niewolnictwo mo¿na ró¿nie rozumieæ, to ¿e gdzie¶ jest wiêksza wolno¶æ gospodarcza nie znaczy, ¿e istnieje 'wolno¶æ' w ogólnym rozumieniu tego s³owa. Jak siê zetkniesz z nakazami i zakazami w innych krajach to zmienisz zdanie. Ale co ja siê bêdê tutaj produkowaæ, jak wy ca³y czas o pieni±dzach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 060
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 825
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#144 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Bia³a Dama
Wiadomo¶ci: 6 434
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 183
|
Cytat:
![]() Obliczenia na "ile zap³acê za pr±d" mia³am na egzaminie wstêpnym do liceum, wiêc w podstawówce musia³am mieæ. Nie wierzê, ¿e program nauczania a¿ tak bardzo siê zmieni³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
Prawda jest taka, ¿e program zmienia siê ca³y czas, ja do liceum chodzi³am parê lat temu, ale widzê np. po matematyce, ¿e znajomi w liceum maj± teraz du¿o mniej materia³u. Edytowane przez MsLizard Czas edycji: 2014-09-03 o 17:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 22 549
|
Cytat:
A mo¿e my¶lisz, ¿e lepiej wyj¶æ z kretyñskiego za³o¿enia, ¿e ludzie przymusowo wcieleni do wojska bêd± ochoczo walczyæ za sprawê, któr± maj± w dvpie? Cytat:
Cytat:
A poza tym "zachód" jest szerokim pojêciem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 919
|
Mi jako¶ wojna ukraiñska przypomina serial "Pó³noc-Po³udnie". Mo¿e kiedy¶ nakrêc± film o tym o nazwie "Wschód-Zachód". Po³udniowe stany USA równie¿ chcia³y siê oderwaæ jak Waszyngton zacz±³ ingerowaæ w ich sprawy.
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;47989030]No i bardzo dobrze. A mo¿e my¶lisz, ¿e lepiej wyj¶æ z kretyñskiego za³o¿enia, ¿e ludzie przymusowo wcieleni do wojska bêd± ochoczo walczyæ za sprawê, któr± maj± w dvpie?[/QUOTE] A nie wiesz co to znaczy s³owo maruder i nie wiesz czym by³a Krwawa Niedziela? Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-09-03 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.