Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 21:13   #3901
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Lila obudziła sie przed chwilą w strasznej histerii.była jak w amoku jakims.strasznie krzyczała,nie chciała byc na rece,w łózeczku,wyginała się, no masakra jakas..dałam nurofen to od razu sie uspokoiła..myslicie ze lęk nocny (senny)?

Jaiko,jutro z rana posmaruje sudocremem.boje się ze moze ta krosta cos zwiastuje..jakąś chorobe czy cos..dzis przez jakiś okres czasu Lila zachowywała się dziwnie.Biegała po całym mieszkaniu ,podskakiwała i się co chwile przewracała.Nigdy jej takiej nie widziałam..do tego teraz ta histeria..chyba sobie cos wbijam..
Pomyślałam to samo co Iwona.
Ale pewnie to zwykła krosta

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
słuchajcie słuchajcie moje dziecko raczkuje !! kto ma mnie na fb zq 10 minut może luknąć na filmik bo sie jeszcze ładuje :P na razie pokracznie ale przesłodko
Super Graty.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:18   #3902
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ej. Właśnie na tvn reklamowali ten program o synusiach i mamusiach hehe dziś o 21 30
A w niedzielę będzie o mamusiach co oceniają inne mamusie to o nas!
A nie... my tak przecież nie robimy

Cytat:
słuchajcie słuchajcie moje dziecko raczkuje !! kto ma mnie na fb zq 10 minut może luknąć na filmik bo sie jeszcze ładuje :P na razie pokracznie ale przesłodko

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:31   #3903
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny. Jestem swiadoma tego jak grozne jest wysokie cisnienie. W poniedzialek ide do poloznej i tam bede badac siuski. Jezeli cokolwiek sie bedzie dziali to na ip.
W pt wracam do pracy.
konkret babeczka
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:38   #3904
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-09-03, 21:40   #3905
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
super gratulacje
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ladan ja też oglądałam Otchłań ale za czasów ciąży. Oj wtedy to oglądałam tv na okrągło. Fajnie było Teraz wogóle nie oglądam i brakuje mi tych odmóżdżaczy

Moja M już 3 dzien byla w zlobku. Z zazdroscią czytam o tym jak Wasze dzieci ładnie sie adaptują. Moja placze na okrągło najgorszy byl 1 dzien bo od razu ją wzieli i nie pozwolili wejsc. Bala sie bardzo i okropnie plakala Juz jest lepiej aleciagle poplakuje jak sobie przypomni o mamie albo ktos obcy jak wejdzie do sali. Nie lubi tez halasu. Na szczescie juz daje sie szybko uspokoic. Puszczam ją na 2,5h i na razie chyba tak zostanie. Smutno mi, ze przez to przechodzi. Popoludniami ciagle wisi mi na rekach i przy piersi. W dodatku już ma katar eh
kurcze przykro mi ze tak zle to znosi, na pewno tez Ci jest ciezko wiedzac ze tam placze.trzymam kciuki zeby sie zaklimatyzowala i zeby bylo lepiej

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:41   #3906
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy będzie widać bo wrzucam z tel. W sobotę robiłam próbę ale muszę kupić barwniki w żelu bo kolory nie zabardzo mi się podobają niebieski wyszedł jak zielony dlatego nie dałam ich obok siebie. Ale w smaku super. No i na biszkopcie zwykłym.
ooo, Nena ale mi smaka narobiłaś
Stary 2014-09-03, 21:44   #3907
policzanka
Wtajemniczenie

angelika brawo!a filmiku nie widze
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:48   #3908
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,Lilce pod paszką wyskoczyła sporawa biała krosta.Co to moze byc?zniknie samo?czy czyms smarowac?Wygląda jak pryszcz..

Misiu no to trzymam kciuki za to cisnienie.Niech juz nam nie robi takich psikusów i sie unormuje..

Inwersja ja miałam podobne wrazenie co do podeszwy porównując geoxa i te superfity co mamy.geoxy mają zdecydowanie twardszą podeszwe.
hmmm ja nie wiem jak ospa wyglada... a Lilcia nie miala stycznosci na urodzinkach z jakims dzieciaczkiem ktory chorowal? albo kurcze moglaby sie gdzies zarazic? jak nie ospa to nie wyglada powaznie. a to takie z ropka? bo ciezko dojrzec na focie.

co do fejsa, to sie wysral i mi nie dziala, ale gratulacje dla Lenki!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:48   #3909
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
brawa, brawa dla Lenki!
Stary 2014-09-03, 21:50   #3910
nena_milka
Wtajemniczenie

JAIKA ja kawałek tż resztę
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A jaką dałaś mase? Wygląda smakowicie
Też mam barwniki i muszę skusić się na jakieś ciasto.
Robiłam krem waniliowy, polaczylam z ubita śmietaną i żelatyna. Serio dobry był.

Ej ten program będzie gorszy od tap madl
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:55   #3911
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hmmm ja nie wiem jak ospa wyglada... a Lilcia nie miala stycznosci na urodzinkach z jakims dzieciaczkiem ktory chorowal? albo kurcze moglaby sie gdzies zarazic? jak nie ospa to nie wyglada powaznie. a to takie z ropka? bo ciezko dojrzec na focie.

z tego co mi wiadomo to żadne dziecko z urodzin w minionym czasie nie chorowało ale mielismy tez kontakty z innymi dziecmi a czy tamte miały stycznosc to nie wiem..a krosta jest z ropą.

oby to nie ospa,oby to nie ospa..

mi fb tez nie działa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 21:58   #3912
Isabell12
Zadomowienie

cześć gwiazdy!
wpadłam żeby się tylko przywitać , od początku ubiegłego tygodnia mam totalny zawrót głowy , przyjechała do nas siostra tż ze swoją rodzinka, wyjeżdżają w piątek wiec mam nadzieję ze mój mały poukładany świat wróci do normy, super jest tak posiedzieć sobie z nimi wieczorem wesoło jest, ale co za dużo to nie zdrowo, mówią niektórzy także ten.....no.....
ach i muszę się pochwalić mój chrupek w końcu powiedział mama..... ......., no dobra mamamamama tak w ramach ścisłości, ale i tak mega się cieszę bo już od dawna nawija bez przerwy baba i tata, i to tak wyraźnie a do mnie się nie odzywał.
w sobotę świętujemy z tż naszą 11 rocznicę ślubu, dzisiaj mam imieniny więc jak J. położy swoje pociechy spać to posiedzimy sobie jeszcze chwilkę przy winku.

bardzo mocno ściskam i całuję wszystkich solenizantów

wybaczcie ale przez tych moich gości nawet nie miałam czasu poczytać wątku nawet z telefonu i teraz też nie nadrobię nic, głupio mi tak siedzieć przed kompem jak mam gości a jak już pójdą spać to po prostu nie mam mocy. mam nadzieję ze niebawem się poprawię, bo ciekawa jestem co u Was.
dla Was. dobrej nocki
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 22:03   #3913
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

nena fajnie ten tort wyszedl brawo
powiem Wam ze ja juz kilka lat n urodziny tza mam mu zrobic taki tort i nigdy sie nie podejmuje

nie wiem czy juz mowilam ale Alek byl dwa dni wzlobku
gada jak najety, smieje siie ze chiński zna bo tak zaciaga smiesznie
i chodzil za raczki do tej pory albo kilka krkow, teraz przemierza spokojnie caly dlug pokoj i tak se łazi jak sie zapomni to juz wogole super mu idzie wiec polecam zlobek haha

dzisiaj niestety nei byl bo dostalam ssma wieczorem ze mam szkolenie w pracy i od 9 do 14 , nikt jak na zlosc nie mogl go zawiesc ani odebrac ze zlobka, ja tez nie dalabym rady go zawesc bo i tak naszej opiekunki tak rano by nie bylo
wiec zostal w domu z moja schorowana 76 letnia babcia
przewinela mu 2 razy pampa a tym kupe ! nakarmila napoila uspala na 2 godziny i jak wrocilam znowu uspala kocham ja jst de best,

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 22:14   #3914
angelikada
Wtajemniczenie

przepraszam ale du.pa z filmiku chyba ;( nie mogę go wgrać jestem tak zła ze szok :/ ..wybaczcie

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

wysral to dobre stwierdzenie bo mi nie chce dodać filmiku ;(
Stary 2014-09-03, 22:14   #3915
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Brawooo!!!

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-09-03, 22:14   #3916
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
angelika brawo!a filmiku nie widze
bo cos nie chce się wgrac ale robie o mogę zebyscie mogły oglądnąć go
Stary 2014-09-03, 22:20   #3917
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ej. Właśnie na tvn reklamowali ten program o synusiach i mamusiach hehe dziś o 21 30
A w niedzielę będzie o mamusiach co oceniają inne mamusie to o nas!
A nie... my tak przecież nie robimy
oglądam odmóżdżam ale bardziej czekam na rolnik szuka żony na tvp 1 w poniedziałek o 21.30 chyba
Stary 2014-09-03, 22:21   #3918
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
nena fajnie ten tort wyszedl brawo
powiem Wam ze ja juz kilka lat n urodziny tza mam mu zrobic taki tort i nigdy sie nie podejmuje

i chodzil za raczki do tej pory albo kilka krkow, teraz przemierza spokojnie caly dlug pokoj i tak se łazi jak sie zapomni to juz wogole super mu idzie wiec polecam zlobek haha

dzisiaj niestety nei byl bo dostalam ssma wieczorem ze mam szkolenie w pracy i od 9 do 14 , nikt jak na zlosc nie mogl go zawiesc ani odebrac ze zlobka, ja tez nie dalabym rady go zawesc bo i tak naszej opiekunki tak rano by nie bylo
przewinela mu 2 razy pampa a tym kupe ! nakarmila napoila uspala na 2 godziny i jak wrocilam znowu uspala kocham ja jst de best,
Lolu widzę, że twój Alek jak moja Lila, r5ozkręcają się z chodzeniem fajnie, ze tak dobry wpływ ma na niego żłobek, no i super babacię masz, na prawdę szacun
Stary 2014-09-03, 22:26   #3919
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Lolu widzę, że twój Alek jak moja Lila, r5ozkręcają się z chodzeniem fajnie, ze tak dobry wpływ ma na niego żłobek, no i super babacię masz, na prawdę szacun
jestem w szoku jak potrafia wplynac na dziecko 2 dni,
smieje sie co bedzie dalej
babcia im starszy tym bardziej zakochana
ale te nasze dzieciaki nam rosna, juz chodza, opowiadaja po swojemu historie, eh wzruszylam sie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 22:27   #3920
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raz na 5 minut zostawiłam Bartka babci to była tak zmęczona jakby przebiegła maraton on wtedy był na etapie wspinania i upadków, a ona biedna się tym strasznie stresowała poza tym ma rękę jedną mniej sprawną no i ogólnie to już nie na jej lata, choć 10 lat temu jeszcze miała siłę żeby opiekować się moim bratem, no ale lata lecą ech.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 22:37   #3921
dodinha
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam za życzenia dla Helenki Spokojnej nocy

Stary 2014-09-03, 22:49   #3922
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Niani tylko na chorobę nie
Maluch i tak będzie się źle czuł, więc dodatkowy stres w postaci obcej osoby chyba nie jest najlepszym pomysłem. Są dwa dni opieki na dzieckiem, ja i Bartek mamy zachomikowane sporo urlopu, a w razie W zostają jeszcze rodzice - mama Bartka nie pracuje, moja pracuje, ale tak, że jak trzeba, to się urwie, więc mam nadzieję, że jakoś damy radę

Wiecie co, z jednej strony super, bo mogę podejrzeć co porabia i mam jakiś taki spokój, że nic złego się nie ukryje
Ale z drugiej, nic nie mogę zrobić, bo się na Młodego gapię No i zazdrosna jestem, jak się do Pani Żłobkolanki tuli
fajnie ze masz podgląd ale ja tez bylabym zazdrosna:P i chyba ciężko byłoby mi to ogladac :P ale fajnie wiedzieć jak tam jest żuczkowi

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
hej
siedze w pracy, popijam kawe a w tle leci z radia britney spears

strasznie dziekuje dziewczyny za mile slowa, potraficie pocieszyc od rana kocham Was
kochana jesteś jedyna i najwspanialszą mamą dla swojego dziecka i nikt nie zastąpi Ciebie bo jesteś niezastąpiona

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Misiaku, kontroluj to ciśnienie, bo na nie trzeba uważać w ciąży, na koncówce w szczególności

Julo jakoś od 2 tygodni śmiga po dworzu w Attipasach - szare "trampki". Spisują się super i wyglądają genialnie. Ja jestem zadowolona, Julo raczej też Te butki bardzo zwracają uwagę ludzi, w kółko nawijają jakie są urocze
http://attipas.pl/sklep/sneakers/sneakers-grey-s

A z innej paki, to wyszedł mu już 8 ząbek
jeja ale sa fajowe! i cena tak nie odstrasza tylko szkoda ze nie mam gdzie ich przymierzyć Lenie ale są przesłodkie!
Stary 2014-09-03, 22:56   #3923
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
jestem w szoku jak potrafia wplynac na dziecko 2 dni,
smieje sie co bedzie dalej
babcia im starszy tym bardziej zakochana
ale te nasze dzieciaki nam rosna, juz chodza, opowiadaja po swojemu historie, eh wzruszylam sie
nooo, szybko rosną, szybko, jak byłam dziś z Lilą na tym badaniu, to było tyle maciupkich wcześniaków, że zdębiałam, a to przecież niecały rok jak sama jeździłam i niunia też taka maciupka była, a dziś wielkoludek przy nich, chodzi, gada po swojemu, coś pokazuje ale to był rok....właśnie, równo rok temu zabraliśmy w końcu Lilusię do domu...po 47 dniach od urodzin

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 23:41   #3924
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
na produkcji już ponad 12 lat za dużo ludzi w jednym miejscu, za dużo plotek itp Pracy szukam cały czas

ciekawe jak Bartuś zareaguje na rybki My ostatnio karmimy gołębie i wrony chrupkami kukurydzianymi

Po badaniu USG wszystko w porządku
Dziękujemy za kciuki
Na wstępie lekarz spytał ile Emilka ma, to mówię, że dziś 11 miesięcy, a on mówi, że jest strasznie duża i czy aby nie za duża
Oczywiście podczas badania ryczała jak nie wiem
super ze wszystko jest ok!! duża czyli dokładnie co miał na myśli? wage?wzrost? ile Emi wazy i mierzy? widziałam jej fotke dzisiaj na fb i jest normalną dziewczynką o normalnych rozmiarach wiec nie rozumiem bezsensownego pytania lekarza... nie przejmuj się

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
kochana pewnie nie chciał wracać do domu, bo był z dzieciakami i w większym towarzystwie, towarzyskiego masz synka, dlatego, jestes dla niego najlepszą mamą na świecie i w to nie powątpiewaj

a my juz po okuliście, Poli, widzę ty o tym wspomnialaś coś, badanie dna oka - masakra, nie wiem, czy to przez przerwę w pracy zrobiłam się taka wrażliwa, czy taki dzień, ale płakałam razem z Lilą na szczęście wszystko jest OK i nie będziemy musieli juz tak jeździć

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

łłoooooo, ale wy kochane wszystkie, tyle kciuków za badanie było!! To chyba dlatego dr zgodził się jeszcze nas przyjąć, bo trochę późno tam wylądowaliśmy dziękuję Wam bardzo
ciesze się ze badanie wyszło ok

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
łączę się w bólu, ja przebieram młodego codziennie po 4 razy, po każdym posiłku bo sliniak sciaga po 2 sekundach a je tak ze zawsze ubranie do prania...dodatkowo po każdym obiedzie kapiel czasem sama się sobie dziwie ze jeszcze go karmie
to why nie kupisz śliniaka z rękawkami i zapinanego z tyłu na rzepę czy na coś ?

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Nie wiem czy będzie widać bo wrzucam z tel. W sobotę robiłam próbę ale muszę kupić barwniki w żelu bo kolory nie zabardzo mi się podobają niebieski wyszedł jak zielony dlatego nie dałam ich obok siebie. Ale w smaku super. No i na biszkopcie zwykłym.
daj kawałek :P

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A ja wogóle nie ogarniam tematu butów, Bartek za każdym razem jak mu jakiś mierzy ściska palce u nóg i nigdy nie wiem które dobre dobija mnie to. Kupiliśmy rybkę, chcieliśmy kilka ale pan w sklepie powiedział że mamy za małe akwarium i jak chcemy złotą to max jedną bo reszta by i tak padła więc mamy jedną biało różową rybkę Bartek ma ją gdzieś bardziej ma chęć rozwalenia akwarium
Misia skontroluj koniecznie to ciśnienie
ja tez mam z tym problem.. Lena podwija palce i nic nie da się przymierzyć :/

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

musze wam powiedzieć jedno...po tym jak któraś z was napisała ze tv wpływa na zachowanie dziecka dało mi to do myslenia..oczywiście staram się unika tv żeby lena go nie oglądała no ale czasem się nie da...przykład z wczoraj oglądała gdzies tam jakies urywki i miałam mega problem żeby ją uspać :| normalnie koszmar latała po łózku itd. i zauwazylam ze w dzień nie ma tego problemu wtedy już w ogole tv nie chodzi jak już to radio włączam no i masz babo placek dzisiaj wieczór bez tv i nie było takiego problemu żeby usnęła...może przypadek a może i nie sprawdzimy jutro jak to będzie z jej pójściem spać

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

ok udało się zapraszam na fb na filmik :P
Stary 2014-09-03, 23:52   #3925
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
jestem. Źle sie czuję, spałam najpierw z Kornem, potem sama, a teraz siedze taka niedoje****. Ciśnienie mi sie mieście w okolicy 140/90-150/95. TŻ dzwonił do CAP i powiedzieli, że jak będzie mnie bardzo bolała głowa i będę miała mroczki przed oczami to mam jechać szybko na IP. No i jak ciśnienie przekroczy 150/110.

Z dobrego to sprzedałam w końcu chustę.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

AAAA i Kornel zrobił samodzielnie dwa kroczki od kanapy do TŻ.
Misiu- gratulacje dla Kornela i mam nadzieję, że ciśnienie się obniży.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a mi od wczoraj jakos jest smutno i przykro dopiero bylam w pracy 3 razy a juz sie nasłuchałam od mamy i od taty jak to mój mąż wspaniale sie Julką opiekuje, ze jest taki troskliwy spokojny i opiekunczy a nie to co ja
moj mąż jest ogolnie flegmatykiem i tak tez flegmatycznie Julią się zajmuje () i oni widząc urywki wychowania Julki (na skypie np.: 15 minut dziennie) są mężem zachwyceni....a mnie mają za nerwusa i twierdzą, że jestem dzika i że z Julką szaleje, podrzucam ją, zaczepiam ją, robie samoloty i chuśtam na rękach zamiast być delikatna i spokojna .....ale ona uwielbia takie zabawy....przeciez nie robie tego ciągle tylko czasami kazde dziecko lubi sie powygłupiać i pośmiać. A ja oprocz tego normalnie sie z nią bawie, czytam jej, spiewam, opowiadam wszystko, ukladam klocki itd a tego to już nikt nie widzi. Przykro mi strasznie bo ostatnio na mnie każdy najeżdża i czuje sie taka niepotrzebna
czaszko- pamiętaj, że wszyscy dobrzy ale Ty dla swojego dziecka jesteś Najlepsza

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz sie wydarłam naprawdę na Olę i strasznie mi głupio, ale ciśnienie mi podniosła do 200/200 chyba zasnęła w końcu po 2h walki. Pić nie chce nic dzisiaj, czy to mleko czy sok czy woda. Zjadła trochę kaszki, resztę rozmazała po pokoju. Już ją dzisiaj 4 razy przebieralam i chyba sobie zaraz zrobię melisę. Nie wiem, jak pomóc mojemu dziecku, a ekie zachowanie chyba nie jest z niczego?
Łączę się w bólu... tylko mi się odechciało przebierać. Przebieramy jak wychodzimy na dwór a w domu brudasujemy do oporu.

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Widziałam ostatnio w żłobku jak jedna babka miała łzy w oczach. Adaś dziś był uśmiechnięty jak poszedł do Pani. Mnie teraz jest smutno i płakać mi się chce. Ze mną nawet nie chce się pożegnać. Na początku było mi wstyd, a teraz jest mi smutno.
Agusiowata- ojjj...ciężko by Ci bylo jakby spazmował. A to, że dobrze przyjął żłobek to super sprawa. Podobnie jak u czaszki0 Ty jesteś Najlepszą i Najukochańszą osobą dla Adasia

Cytat:
Nooo pięknie...aż się zacieszyłam nad monitorem Brawo !!!!

Wszystkiego Naj dla Solenizantów i Solenizantek ostatnich dni- Rośnijcie Zdrowo !!!

Jak Was podczytuję z tymi żłobkami to podziwiam. Mi było ciężko Małą zostawić 2 tyg temu na wesele na kilka godzin (wszystko super się udało !!!- 2 razy dojeżdżałam na karmienie i Mała wcale prawie nie spazmowała) a co dopiero do żłobka... Ale pewnie za kilka lat inaczej będę myślała...

Buty- zdecydowanie za drogie modele dla mnie tutaj były zapodane. Ja to maks 50-60 zł chce wydać na pierwsze buty. Z tego co mi koleżanki mówią to pochodzi ze dwa miechy i potem znów coś trzeba będzie. Póki co dostałam takie papcie i przzwyczajam Małą. Ale ona je ściąga, skarpety też ściąga. W ogóle jest nieznośna na spacerze-wychodzi z wózka, wyjeee....

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 03:47   #3926
Marcin Kieszczynski
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dasz radę, ja mam za soba trzy kursy w SKwP, papier na usługowe prowadzenie ksiag i prawie skończony biegly. W planach ACCA.
Witaj, wspomniałaś o tym, że masz w planach ACCA, więc pomyślałem, że Ci podpowiem kilka kwestii. Pracuję w ACCA, więc jest mi bardzo miło, że poważnie myślisz o naszej kwalifikacji. Patrząc na przebieg Twojej kariery widzę, że metodycznie rozwijasz swoje kompetencje - robisz to bardzo dobrze Choć egzaminy ACCA nie należą do najprostszych, to mając taki zasób wiedzy przygotowanie do nich nie powinno nastręczyć Ci kłopotów. Co więcej, korzystając z ukończonej ścieżki na biegłego rewidenta (po zdaniu wszystkich 10 egzaminów) możesz się ubiegać o zwolnienia z 9 egzaminów ACCA (wszystkich na poziomie Fundamentals) spośród 14 obowiązujących w całej kwalifikacji! Zostanie Ci do zaliczenia tylko 5 egzaminów na poziomie Professional. Mało tego, do końca roku możesz skorzystać ze specjalnej oferty, w której nie ponosisz kosztów zwolnień z tych 9 egzaminów (to ok. 4000 zł w kieszeni ).
Gdybyś miała dodatkowe pytania, polecam się Marcin
Marcin Kieszczynski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 06:03   #3927
nena_milka
Wtajemniczenie

Hehe a się dokopał

godzinę temu wstałam dać młodej smoka i nie mogę zasnąć. Pewnie mnie złamie jak Nina wstanie
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 07:01   #3928
ja-ika
Zakorzenienie

Dziś miesięcznicę obchodzi:

Jaś-Żuczek, który kończy 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta :p
arty:

Cytat:

dla Olusia i szacunek dla babci Moja ma 84 lata i jak widzi Emilkę, to przynajmniej o 10 lat młodnieje
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja raz na 5 minut zostawiłam Bartka babci to była tak zmęczona jakby przebiegła maraton on wtedy był na etapie wspinania i upadków, a ona biedna się tym strasznie stresowała poza tym ma rękę jedną mniej sprawną no i ogólnie to już nie na jej lata, choć 10 lat temu jeszcze miała siłę żeby opiekować się moim bratem, no ale lata lecą ech.
no niestety lata lecą
Cytat:
nooo, szybko rosną, szybko, jak byłam dziś z Lilą na tym badaniu, to było tyle maciupkich wcześniaków, że zdębiałam, a to przecież niecały rok jak sama jeździłam i niunia też taka maciupka była, a dziś wielkoludek przy nich, chodzi, gada po swojemu, coś pokazuje ale to był rok....właśnie, równo rok temu zabraliśmy w końcu Lilusię do domu...po 47 dniach od urodzin
ten czas tak szybko leci...
Cytat:
super ze wszystko jest ok!! duża czyli dokładnie co miał na myśli? wage?wzrost? ile Emi wazy i mierzy? widziałam jej fotke dzisiaj na fb i jest normalną dziewczynką o normalnych rozmiarach wiec nie rozumiem bezsensownego pytania lekarza... nie przejmuj się

chodziło mu o długość. Teraz jej nie mierzyłam, ale jakiś miesiąc temu miała 80 cm, a waży 10600g
Cytat:
Napisane przez Marcin Kieszczynski Pokaż wiadomość
Witaj, wspomniałaś o tym, że masz w planach ACCA, więc pomyślałem, że Ci podpowiem kilka kwestii. Pracuję w ACCA, więc jest mi bardzo miło, że poważnie myślisz o naszej kwalifikacji. Patrząc na przebieg Twojej kariery widzę, że metodycznie rozwijasz swoje kompetencje - robisz to bardzo dobrze Choć egzaminy ACCA nie należą do najprostszych, to mając taki zasób wiedzy przygotowanie do nich nie powinno nastręczyć Ci kłopotów. Co więcej, korzystając z ukończonej ścieżki na biegłego rewidenta (po zdaniu wszystkich 10 egzaminów) możesz się ubiegać o zwolnienia z 9 egzaminów ACCA (wszystkich na poziomie Fundamentals) spośród 14 obowiązujących w całej kwalifikacji! Zostanie Ci do zaliczenia tylko 5 egzaminów na poziomie Professional. Mało tego, do końca roku możesz skorzystać ze specjalnej oferty, w której nie ponosisz kosztów zwolnień z tych 9 egzaminów (to ok. 4000 zł w kieszeni ).
Gdybyś miała dodatkowe pytania, polecam się Marcin
Stary 2014-09-04, 07:36   #3929
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś miesięcznicę obchodzi:

Jaś-Żuczek, który kończy 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta :p
arty:

dla Olusia i szacunek dla babci Moja ma 84 lata i jak widzi Emilkę, to przynajmniej o 10 lat młodnieje

no niestety lata lecą

ten czas tak szybko leci...

chodziło mu o długość. Teraz jej nie mierzyłam, ale jakiś miesiąc temu miała 80 cm, a waży 10600g

Wszystkiego najlepszego!

Stary 2014-09-04, 07:40   #3930
policzanka
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek!

[B]Wszystkiego dobrego dla ŻUCZKA!

u Nas nocka kiepskawa..Nie wiem co sę dzieje ze te nocki od ponad 2 miesięcy wyglądają u Nas tak zle..

Dirty Nasz córeczki mają dziś imieninki!Wszystkiego dobrego dla Twojej Liluni

Chciałam się pochwalić ze Lilcia bardzo ładnie wskazuje juz paluszkiem na naszych twarzach gdzie jest nos gdzie okoW ogole taka dorosła juz się wydaje Rozumie tak strasznie duzo..jeste z niej dumna!moja kochana córeczka!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości