![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Iwfka tytulu nie pamietam ale chodzi o to,ze matka wybiera zone dla synka
![]() Mala t.verde zwykle,nie forte. Bo forte jest dla doroslych. |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Mały wpadł dziś rano do domowego przedszkola, mówię chodź założymy kapciuchy- on na to: nie cie i poleciał
![]() ![]() kapciuchy dałam pani ona też nie zdążyla się z nim przywtać bo uciekl do dzieci ![]() ja wiem że tak nie będzie codziennie ale nie ukrywam,że jest mi lżej- a ja glupia całą noc nie spalam i dziś czuję się fatalnie Mala- a jakie konkretnie objawy ma TZ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Wam o ten program: Kto poślubi mojego syna czy coś takiego?? Cytat:
Pokłóciłam się wczoraj znow z mamą, opisze Wam w klubie, jużnie wiem, najchętniej ( najlepiej dla mnie) był Oliwkę do żłobka dała. Wczoraj byłam też u teściowej mojego brata, ona z Angli rzeczy na handel przywozi. Kupiłam po kosztach, dwie wiatrówki, jedną pożąną kurtkę przeciwdeszczową, dwie pary kaloszy, reeboki i clarksy, do tego dostałam w prezencie dwa miśki me to you i laleczkę anne gedes.Ale dla siebie wziełam tramki addidasa i sportowe buty usa pro (leżą na nodze jak szyte dla mnie) - 40zł za parę. Juz zamówienei kolejne u niej zrobiłam.
![]() |
#2614 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() Nancy co do czapek to my mamy dwie takie jak elllmi i neti mają. Super są, ja usunęłam metki co sa z tej gładkiej strony i czapki są dwustronne, jedna strona gładka, druga ze splotem. Mamy brązowo-szarą i morsko-czarną. Co ciekawe różnią się wymiarami ![]() ![]() elllmi - posikałam się ze smiechu z gadania Fifka ![]()
#2615 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
Marsi super ze Leo odwazny wiedzialam ze sobie poradzi , kurcze tez bym chciala zeby Julo mogl gdz ies na 2 godzinki do dzieci mogl chodzic ale to u nas niemożliwe na razie , moge miec prośbę do ciebie mozesz zrobic zdjecie pokoju Leo pamietam ze fajne pasy na ścianie mieliście
Ill spokojnie przejdz sie do logopedy bo widzisz to nie autyzm a moze cos innego przeszkadza w mówienie Julo bardzo dlugo mówił tylko tata a jak zaczol mama to mam dość ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Ill tu masz fajny blog i wpis poczytaj sobie http://blog.centrumgloska.pl/2014/09/272-slowa-i-hejt/
#2617 |
Zadomowienie
|
![]() ja tylko na chwilę odnośnie mówienia dzieci: w zeszłym tyg w Pytaniu na śniadanie p.psycholog mówiła, że często przychodzą do niej rodzice z dziećmi, które nie/mało mówią i okazuje się, że duża ich część jest pod opieką babć. Coś tam tłumaczyła dlaczego te dzieci mówią mniej. Ale nie zgłębiałam tematu i nie słuchałam do końca, więc nie wiem czy temat był jakoś kontynuowany ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MIKA a bardzo Ci spieszno z fotką? bo teraz będziemy robić kącik dla małej i nie ukrywam że najchętniej pokazałąbym już całość jak będzie gotowa my mamy pasy trzykolorowe, dwa odcienie niebieskiego i bialy ale laurka miała ladniejsze pasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Marsi spoko szukam inspiracji w październiku chcemy zfobic pokoj dla Jula a z ciekawosci mamy 3 pokoje i sie nie miescimy chyba oddamy jakies meble
#2620 |
Zakorzenienie
|
Nancy-o widzisz nie wiedziałam,ja mam forte więc jutro kupię zwykłe i spróbujemy. Dziękuje za radę
![]() Marsi-poszedł do lekarza z dłońmi (ma pewne kłopoty z ganglionami),miał opuchnięte i nie mógł nimi ruszać. Przy okazji doszły bóle kości,mięśni. Chodzi już od dwóch tygodni połamany. W toruniu stwierdzili reumatoigalne zapalenie stawów ale wciąż nie wiadomo skąd to się przywlekło i od czego mu te dłonie się takie robią.
#2621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autyzm jest złożony bardzo, a ty zaczęłaś od szukania objawów najcięższego kalibru! Konsultacja z logo - tak , zawsze i wszędzie, a szperanie po necie i czarne wizje ? nie nie nie! ![]() Wiecie co? Nie byłam jeszcze na tym usg piersi ![]() ![]() I, że się nie nasłucham , że ooo ja jeszcze kp ![]() Moje dziecko ma śmieszną zabawę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Gdzie jest kotek: http://youtu.be/ixxyFRBqZUA macie poczochranca.: ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Marsi jaki Leos odwazny
![]() Debrah jaka Amelka zawstydzona ![]() U nas powinna byc teraz drzemka ale Kuba woli bawic sie w pana andrzeja kierowce beczkowozu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zadomowienie
|
Illusion fajnie że napisałaś o tym autyzmie bo ja też miałam podobne strachy a w necie bałam się czytać, ale teraz widzę że Pietrek też nie zachowuje się jak autystyk
![]() Mała zdrowia dla męża ![]() Marsi ja myślałam że Wasza córcia będzie Marianka a nie Marinka ![]() ![]() Debrah. Piotrek też miała dziś taką zabawę, tylko z namalowaną przez Tż świnką i nie mówił a pokazywał, że niema ![]() ![]() Druga noc bez uu też chyba spoko ![]() ![]() ![]()
#2624 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Debrah Amelka świetna ![]() ![]() bokeh Hania śliczne je ![]() mała zdrowia dla Męża! hope nie mogę z tańców Dadola ![]() Ill Hania też się kręci często, tzn tak wygląda Jej układ taneczny ![]() insolito brawo za nockę bez UU ![]() a mnie coś rozkłada, gardło boli przeokrutnie i katar. oby tylko na Hanię nie przeszło ![]()
#2625 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze: ewik: Ale już duża córeczka, gratulacje! W ogóle wszystkiego dobrego dla watkowych przyszłych mam: *
Ciekawe jak dzieciaki żłobkowe dziś? Oby było coraz lepiej! Pytanie: czy wasze dzieci próbują/ ubierają się same? Jak reagujecie ,zachecacie? Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-09-04 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Próbuje zakładać skarpetki, ale daleko do perfekcji ![]() Debrah, u nas tez jest okrzyk jeeee, jak coś znajdzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Misiael zdrowia
![]() ![]() Debrah Dawid ubiera spodnie, próbuje skarpetki i ubiera buty. Bluze rozpinaną sobie rozepnie i ściągnie. Chwalę go, pomagam, jak trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
W swoim życiu miała już 3 razy podcinana grzywke i raz całe włosy. Raz u fryzjera (zanim strach przyszedł) , 3 razy grzywke w domu na śpiocha, i znowu muszę to zrobić Ale proszę mija mamę bo nie umiem.
Spinki nosi poza domem, i czasem w domu (bo nie chce, ściąga) , na gumkę nie ma szans, denerwuje się, boi i zrywa: nie: Tak, wiem jak to wygląda: ) ale większość czasu ma włosy zaczesane na bok i wtedy wszystko widzi i wygląda w miarę jak człowiek. Tutaj sama sobie poczochrala, nie mogę nic powiedzieć jej na temat włosów bo zaraz sobie rączkami po głowie jeździ i efekt jest taki ze ma wszystko na oczach.. Strój niewyjsciowy (nie lubię takiego różu) Ale body dostane i sama sobie takie wybrała: brzydal: ubrala częściowo sama. Bo U nas jest tak że ma wielkie ciśnienie na' siama' więc sama się ubiera, pomagam wtedy gdy sama poprosi o pomoc lub mi pozwoli się dotknąć: brzydal: sama wkłada głowę, ręce ( ja jej prostuje rękaw żeby się nie poplatalo) , pieluchy nie potrafi Ale próbuje potrwają negocjacje czy ja mogę pomóc: p, nogi do spodni sama wkłada, wstaje potem i zaciąga na pupę też sama, ja poprawiam jak z tyłu nie chcą przejść. Skarpetek nie potrafi więc albo się zgodzi żebym ja albo chodzi boso. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
O to u mnie tak samo, i jeszcze czapke próbuje ale jedną ręką więc średnio.
#2631 |
Zakorzenienie
|
U nas czapkę zakłada sama, tyle, że ma to swoje złe strony bo czasem chodzi w domu w czapce jak jakiś chipster
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Misiael, hope i nancy zdrówka dla Was ![]() Zastanawialiśmy się kiedy informować rodzinę i znajomych o ciąży, ale jak się okazało problem mamy już z głowy, moje dziecię wszystkim na około papla, że mama na w brzuchu dzidzię ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Bokeh: dopiero teraz obejrzałam jak Hania je, wcześniej nie dało rady!
Marzę o takim widoku <3 Technicznie moja może i potrafi (aczkolwiek chyba mniej precyzyjnie) ale nigdy w swoim życiu tak nie zjadła zupy, w ogóle nigdy nie zjadła zupy żadnej więcej niż 3-4 łyżki ode mnie... Świetnie sobie radzi, bardzo podobna do ciebie i muszę to powiedzieć, przepiękna jest <3 I jeszcze: w ogóle nie używacie już krzesełka do karmienia? ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Ezzo : jakie cudowne <3 I jeszcze miałam do Elmi : obłędnie Fifi gada, wierszyki ! <3 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
ezzo, ale Cie dziecko sprzedalo
![]() Piszecie o probach ubierania. U nas to samo - probuje ze skarpetkami, butami, bluza. Bawi mnie strasznie jak Kuba ubiera skarpetki. Najpierw ustawia sobie skarpetke nieruchomo, a potem na rozne sposoby manewruje gola stopka tak, by weszla do skarpetki (dorosli robia odwrotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | ||
Zakorzenienie
|
Leoś rozwalił mnie na cycki, oczywiście nie wytrzymałam i nie poczekałam do 13 jak się umawiałam z panią tylko byłam poł godziny przed czasem
![]() weszłam a Leos- mama oć ,pokazuje mi dzieci autka i inne zabawki, mówię idziemy to on jak gdyby nic powiedział papa i przesłał wszystkim buziaczki pani powiedziala,że szkoda,że byłam przed czasem bo miało być drugie danie a on tak ładnie jadł ![]() jejku jak się cieszę,że on taki dzielny pisałam Wam wczesniej że mialam obawy bo to przedszkole tak troszkę myszką trąci,że średnio czyste i stare zabawki ale dzieci są naprawdę szczęsliwe a pani- najważniejsze że naprawdę była zainteresowana dzieckiem a co więcej opowidała mi jeszcze o innych dzieciach, taka naprawdę ciepła babka Leoś nie bił dzieci (!) bawił się z nimi ładnie, w aucie mu się buzia nie zamykała wszystko mi powiedzial nawet że jajo jadł hihih widac że był pełny emocji bo dlugo usypiał do drzemki Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wiem co z tego wyrośnie ![]() ![]() Cytat:
![]() a jak Ty się czujesz kochana? aż mi się łezka w oku kręci pamiętam dokładnie posta jak Was informowałam,że będę mieć 3 bebe ![]() Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-09-04 o 13:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Amelka umie zakladac moje bluzki na siebie, swoich nie umie, umie zakladac bezrekawnik, spodnie jedna nogawke;> skarpetki próbuje, czapke od dawna. Debrah, u nas tez pproblem z wlosami, ciagle jej spinam a ona ciagle zdejmuje. Wczoraj jej podcielam na spiocha grzywe, no ale za malo;/ Oks spadam dalej na dwor;]
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Hello,
Dziecie w zlobku przeszczesliwe pozera wszystko co tylko jest do zjedzenia nie placze pieknie sie bawi i nie chce isc ze zlobka ![]() ![]() Marsi to to przedszkole co prowadzi pani w prywatnym domu? Nie pochwalilam wam sie, Pietraszko od powrotu z wakacji zasypia bez nosidla ![]() Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
#2638 |
Zakorzenienie
|
MArsi, Lady no to super że się chłopakiaklimatyzują!
![]() Ja chyba Dawida poślę do przedszkola od stycznia na 2-3 godzinki ... Ezzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |||
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
Jak najbardziej probuje; skarpetki, buty, spodnie i czapke potrafi juz sama. Czesto protestuje i nie chce sie ubrac, to zostawiam jej ubrania i prosze, by ubrala, to po jakims sama probuje. Jesli sie nie uda, to prosi o pomoc. Yae nie wiem, gdzie ale nauczyla sie nowego slowa: "ojej, spadlo" i do perfekcji opanowala jego uzycie - siedzi przy stole, je, cos zrzuci i "ojej, spadlo" ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
A nie przeszkadzaja jej wlosy? Yae tez opor stawiala, ale z jej grzywa dalam jej jogurt do jedzenia i gumki do spiecia wlosow: sama w trakcie jedzenia prosila, zeby wlosy zwiazac i od tego czasu juz problemu nie ma ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
No wlasnie jak z krzeselkiem?, w Pl w domu mamy tylko zwykle krzesla i obawiam sie jak sobie damy rade... ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ezzo Tomek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Moja nie miala w ogole specjalnego krzeselka dk jedzenia - od poczatku na zwyklym krzesle i jest ok
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.