Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 08:07   #2611
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Iwfka tytulu nie pamietam ale chodzi o to,ze matka wybiera zone dla synka

Mala t.verde zwykle,nie forte. Bo forte jest dla doroslych.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:10   #2612
marsi11
Zakorzenienie

Mały wpadł dziś rano do domowego przedszkola, mówię chodź założymy kapciuchy- on na to: nie cie i poleciał nawet buziaka nie dostalam
kapciuchy dałam pani ona też nie zdążyla się z nim przywtać bo uciekl do dzieci
ja wiem że tak nie będzie codziennie ale nie ukrywam,że jest mi lżej- a ja glupia całą noc nie spalam i dziś czuję się fatalnie

Mala- a jakie konkretnie objawy ma TZ?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:14   #2613
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Tak mi pediatra poradzila, w koncu dzialanie przeciwbolowe,antyseptycz ne,przeciwzapalne,lekko znieczulajace. Nawilzonym gazikiem przecieram dziaselka.
O popatrz, wogóle to fajną masz pediatrę, bo moja poradziła...skórkę chleba dac dziecku
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
na Tvn wczoraj masakra już na prawdę nie mają czego puszczać
Chodzi Wam o ten program: Kto poślubi mojego syna czy coś takiego??
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Charlizz-powiem Ci że pojęcia nie mam czy kiedykolwiek miał kleszcza. Wydaje mi się że nie ale jeszcze go zapytam bo mi mogło to umknąć. Dzięki
Mojego Tż jak ugryzł to też nie wiedział, przypadkiem wyszło. Sprawdźcie to, przynajmniej wykluczycie jak sie okaże że to nie to.

Pokłóciłam się wczoraj znow z mamą, opisze Wam w klubie, jużnie wiem, najchętniej ( najlepiej dla mnie) był Oliwkę do żłobka dała.

Wczoraj byłam też u teściowej mojego brata, ona z Angli rzeczy na handel przywozi. Kupiłam po kosztach, dwie wiatrówki, jedną pożąną kurtkę przeciwdeszczową, dwie pary kaloszy, reeboki i clarksy, do tego dostałam w prezencie dwa miśki me to you i laleczkę anne gedes.Ale dla siebie wziełam tramki addidasa i sportowe buty usa pro (leżą na nodze jak szyte dla mnie) - 40zł za parę. Juz zamówienei kolejne u niej zrobiłam.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:15   #2614
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Zryczałam się wczoraj jak głupia jak Igor poszedł spać ale TŻ mi zaczął po kolei czytać objawy autyzmu i tak naprawdę to pasuje tylko to że mało mówi (a zwłaszcza mama i tata) i to kręcenie się w kółko. Co do kręcenia się wokól własnej osi to wynalazł tez wypowiedź neurologa że tak robi też mnóstwo zdrowych dzieci na pewnym etapie traktując to jako zabawę i później im to mija. Z najważniejszych to Igor utrzymuje kontakt wzrokowy, wskazuje palcem jak chce żeby mu coś dac a także jak zobaczy cos interesującego i chce mi pokazać. Woli przebywac w pokoju gdzie my jesteśmy a nie sam w swoim pokoju, nie stroni od dzieci, uśmiecha się na ich widok i daje im cześć, nie układa zabawek według schematów, w rządki czy coś...lubi się przytulać, robi "papa", uwielbia zabawy w ganianie, chowanie się, "a ku ku"...chyba panikuję...mąż jest zły że mamy radosne fajne dziecko a ja mu takie choroby wmawiam....

Nancy co do czapek to my mamy dwie takie jak elllmi i neti mają. Super są, ja usunęłam metki co sa z tej gładkiej strony i czapki są dwustronne, jedna strona gładka, druga ze splotem. Mamy brązowo-szarą i morsko-czarną. Co ciekawe różnią się wymiarami Morska jest centymetr szersza i 2 cm głębsza od brązowej Igor ma obwód głowy jakies 49,5 cm i będą jeszcze na dłuugo bo teraz nakładam bez naciągania a one sporo się naciągają jeszcze więc moim zdaniem śmiało na 55 cm tez dobre.

elllmi - posikałam się ze smiechu z gadania Fifka
Stary 2014-09-04, 08:19   #2615
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Iwfka tytulu nie pamietam ale chodzi o to,ze matka wybiera zone dla synka
No tak myślałam
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Mały wpadł dziś rano do domowego przedszkola, mówię chodź założymy kapciuchy- on na to: nie cie i poleciał nawet buziaka nie dostalam
kapciuchy dałam pani ona też nie zdążyla się z nim przywtać bo uciekl do dzieci
ja wiem że tak nie będzie codziennie ale nie ukrywam,że jest mi lżej- a ja glupia całą noc nie spalam i dziś czuję się fatalnie

Mala- a jakie konkretnie objawy ma TZ?
Boższe, zebym wiedziała ze tak moja Oli zareaguje to bym ją jutro zapisała.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Zryczałam się wczoraj jak głupia jak Igor poszedł spać ale TŻ mi zaczął po kolei czytać objawy autyzmu i tak naprawdę to pasuje tylko to że mało mówi (a zwłaszcza mama i tata) i to kręcenie się w kółko. Co do kręcenia się wokól własnej osi to wynalazł tez wypowiedź neurologa że tak robi też mnóstwo zdrowych dzieci na pewnym etapie traktując to jako zabawę i później im to mija. Z najważniejszych to Igor utrzymuje kontakt wzrokowy, wskazuje palcem jak chce żeby mu coś dac a także jak zobaczy cos interesującego i chce mi pokazać. Woli przebywac w pokoju gdzie my jesteśmy a nie sam w swoim pokoju, nie stroni od dzieci, uśmiecha się na ich widok i daje im cześć, nie układa zabawek według schematów, w rządki czy coś...lubi się przytulać, robi "papa", uwielbia zabawy w ganianie, chowanie się, "a ku ku"...chyba panikuję...mąż jest zły że mamy radosne fajne dziecko a ja mu takie choroby wmawiam....
Oprócz kręcenia w kółko to tak jakbyś moją Oliwkę opisała, ona teraz na etapie stania na krzesełku i skakania z kanapy
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-09-04, 08:46   #2616
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Marsi super ze Leo odwazny wiedzialam ze sobie poradzi , kurcze tez bym chciala zeby Julo mogl gdz ies na 2 godzinki do dzieci mogl chodzic ale to u nas niemożliwe na razie , moge miec prośbę do ciebie mozesz zrobic zdjecie pokoju Leo pamietam ze fajne pasy na ścianie mieliście

Ill spokojnie przejdz sie do logopedy bo widzisz to nie autyzm a moze cos innego przeszkadza w mówienie Julo bardzo dlugo mówił tylko tata a jak zaczol mama to mam dość

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ill tu masz fajny blog i wpis poczytaj sobie
http://blog.centrumgloska.pl/2014/09/272-slowa-i-hejt/
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 08:50   #2617
treselle0
Zadomowienie

ja tylko na chwilę odnośnie mówienia dzieci: w zeszłym tyg w Pytaniu na śniadanie p.psycholog mówiła, że często przychodzą do niej rodzice z dziećmi, które nie/mało mówią i okazuje się, że duża ich część jest pod opieką babć. Coś tam tłumaczyła dlaczego te dzieci mówią mniej. Ale nie zgłębiałam tematu i nie słuchałam do końca, więc nie wiem czy temat był jakoś kontynuowany ...
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:05   #2618
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Marsi super ze Leo odwazny wiedzialam ze sobie poradzi , kurcze tez bym chciala zeby Julo mogl gdz ies na 2 godzinki do dzieci mogl chodzic ale to u nas niemożliwe na razie , moge miec prośbę do ciebie mozesz zrobic zdjecie pokoju Leo pamietam ze fajne pasy na ścianie mieliście

Ill spokojnie przejdz sie do logopedy bo widzisz to nie autyzm a moze cos innego przeszkadza w mówienie Julo bardzo dlugo mówił tylko tata a jak zaczol mama to mam dość

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ill tu masz fajny blog i wpis poczytaj sobie
http://blog.centrumgloska.pl/2014/09/272-slowa-i-hejt/

MIKA a bardzo Ci spieszno z fotką? bo teraz będziemy robić kącik dla małej i nie ukrywam że najchętniej pokazałąbym już całość jak będzie gotowa
my mamy pasy trzykolorowe, dwa odcienie niebieskiego i bialy
ale laurka miała ladniejsze pasy
Stary 2014-09-04, 09:37   #2619
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Marsi spoko szukam inspiracji w październiku chcemy zfobic pokoj dla Jula a z ciekawosci mamy 3 pokoje i sie nie miescimy chyba oddamy jakies meble
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 09:51   #2620
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy-o widzisz nie wiedziałam,ja mam forte więc jutro kupię zwykłe i spróbujemy. Dziękuje za radę

Marsi-poszedł do lekarza z dłońmi (ma pewne kłopoty z ganglionami),miał opuchnięte i nie mógł nimi ruszać. Przy okazji doszły bóle kości,mięśni. Chodzi już od dwóch tygodni połamany. W toruniu stwierdzili reumatoigalne zapalenie stawów ale wciąż nie wiadomo skąd to się przywlekło i od czego mu te dłonie się takie robią.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 11:06   #2621
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Nancy co do czapek to my mamy dwie takie jak elllmi i neti mają. Super są, ja usunęłam metki co sa z tej gładkiej strony i czapki są dwustronne, jedna strona gładka, druga ze splotem. Mamy brązowo-szarą i morsko-czarną. Co ciekawe różnią się wymiarami Morska jest centymetr szersza i 2 cm głębsza od brązowej Igor ma obwód głowy jakies 49,5 cm i będą jeszcze na dłuugo bo teraz nakładam bez naciągania a one sporo się naciągają jeszcze więc moim zdaniem śmiało na 55 cm tez dobre.

elllmi - posikałam się ze smiechu z gadania Fifka
Ill - baty za szperanie po necie!
Autyzm jest złożony bardzo, a ty zaczęłaś od szukania objawów najcięższego kalibru! Konsultacja z logo - tak , zawsze i wszędzie, a szperanie po necie i czarne wizje ? nie nie nie!

Wiecie co? Nie byłam jeszcze na tym usg piersi ze strachu chyba, wreszcie się zmobilizowałam i idę we wtorek. Mam nadzieję, że wyjdzie ok
I, że się nie nasłucham , że ooo ja jeszcze kp

Moje dziecko ma śmieszną zabawę Ma książkę z wierszykami, uwielbia ten o kotku - a teraz siedzi i zamyka książkę, szuka kotka, znajdzie - jest okrzyk radości "jeeeeeeeeeeeeee" (jest), zamyka, mówi "nie ma" i znów szuka już z 10 razy. Za każdym razem z takim samym entuzjazmem wczoraj było to samo, z 15 minut aż w końcu sięgnęłam po tel żeby nagrać, tak to śmiesznie robi :P

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Gdzie jest kotek: http://youtu.be/ixxyFRBqZUA macie poczochranca.: )
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 11:38   #2622
nancykenator
Zakorzenienie

Marsi jaki Leos odwazny

Debrah jaka Amelka zawstydzona

U nas powinna byc teraz drzemka ale Kuba woli bawic sie w pana andrzeja kierowce beczkowozu a mnie glowa tak napirza,ze zaeaz chyba zwymiotuje :-/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 11:56   #2623
insolito
Zadomowienie

Illusion fajnie że napisałaś o tym autyzmie bo ja też miałam podobne strachy a w necie bałam się czytać, ale teraz widzę że Pietrek też nie zachowuje się jak autystyk

Mała zdrowia dla męża

Marsi ja myślałam że Wasza córcia będzie Marianka a nie Marinka I tak kiedyś napisałam więc przepraszam

Debrah. Piotrek też miała dziś taką zabawę, tylko z namalowaną przez Tż świnką i nie mówił a pokazywał, że niema Ami słodka

Druga noc bez uu też chyba spoko Obudził się o 12 i ciężko było mu się uspokoić zasnął dopiero przed 1, później przebudził się o 4 ale tylko na chwilę i spał do 8.30 Taka godz pobudki u nas się nie zdarzała

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:02   #2624
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Debrah Amelka świetna Hania się tak samo bawi

bokeh Hania śliczne je

mała zdrowia dla Męża!

hope nie mogę z tańców Dadola

Ill Hania też się kręci często, tzn tak wygląda Jej układ taneczny

insolito brawo za nockę bez UU

a mnie coś rozkłada, gardło boli przeokrutnie i katar. oby tylko na Hanię nie przeszło

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:17   #2625
Debrah
Zakorzenienie

I jeszcze: ewik: Ale już duża córeczka, gratulacje! W ogóle wszystkiego dobrego dla watkowych przyszłych mam: *

Ciekawe jak dzieciaki żłobkowe dziś? Oby było coraz lepiej!

Pytanie: czy wasze dzieci próbują/ ubierają się same? Jak reagujecie ,zachecacie?

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2014-09-04 o 12:18
Stary 2014-09-04, 12:31   #2626
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
I jeszcze: ewik: Ale już duża córeczka, gratulacje! W ogóle wszystkiego dobrego dla watkowych przyszłych mam: *

Pytanie: czy wasze dzieci próbują/ ubierają się same? Jak reagujecie ,zachecacie?
Hania ubiera spodnie na ręce, ale probje te zbuty i skarpetki, w ogóle jej to nie idzie ja mówię tylko że ładnie sie ubiera itp albo jej pomagam
Stary 2014-09-04, 12:41   #2627
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hania ubiera spodnie na ręce, ale probje te zbuty i skarpetki, w ogóle jej to nie idzie ja mówię tylko że ładnie sie ubiera itp albo jej pomagam
Moja zakłada spodnie na głowę, szczególnie krótkie. W formie zabawy jako czapka

Próbuje zakładać skarpetki, ale daleko do perfekcji

Debrah, u nas tez jest okrzyk jeeee, jak coś znajdzie widzę, że Amelkowe włosy jeszcze nie podciete (widziałam.Twój wpis na ten temat na Rb). Nie chce się przekonać nawet do kitki?

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:48   #2628
hope01
Zakorzenienie

Misiael zdrowia ja mam z Młodym katar

Debrah Dawid ubiera spodnie, próbuje skarpetki i ubiera buty. Bluze rozpinaną sobie rozepnie i ściągnie. Chwalę go, pomagam, jak trzeba

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:52   #2629
Debrah
Zakorzenienie

W swoim życiu miała już 3 razy podcinana grzywke i raz całe włosy. Raz u fryzjera (zanim strach przyszedł) , 3 razy grzywke w domu na śpiocha, i znowu muszę to zrobić Ale proszę mija mamę bo nie umiem.

Spinki nosi poza domem, i czasem w domu (bo nie chce, ściąga) , na gumkę nie ma szans, denerwuje się, boi i zrywa: nie:
Tak, wiem jak to wygląda: ) ale większość czasu ma włosy zaczesane na bok i wtedy wszystko widzi i wygląda w miarę jak człowiek.
Tutaj sama sobie poczochrala, nie mogę nic powiedzieć jej na temat włosów bo zaraz sobie rączkami po głowie jeździ i efekt jest taki ze ma wszystko na oczach..
Strój niewyjsciowy (nie lubię takiego różu) Ale body dostane i sama sobie takie wybrała: brzydal: ubrala częściowo sama.
Bo U nas jest tak że ma wielkie ciśnienie na' siama' więc sama się ubiera, pomagam wtedy gdy sama poprosi o pomoc lub mi pozwoli się dotknąć: brzydal: sama wkłada głowę, ręce ( ja jej prostuje rękaw żeby się nie poplatalo) , pieluchy nie potrafi Ale próbuje potrwają negocjacje czy ja mogę pomóc: p, nogi do spodni sama wkłada, wstaje potem i zaciąga na pupę też sama, ja poprawiam jak z tyłu nie chcą przejść.
Skarpetek nie potrafi więc albo się zgodzi żebym ja albo chodzi boso.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 12:53   #2630
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
O to u mnie tak samo, i jeszcze czapke próbuje ale jedną ręką więc średnio.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-09-04, 13:05   #2631
Debrah
Zakorzenienie

U nas czapkę zakłada sama, tyle, że ma to swoje złe strony bo czasem chodzi w domu w czapce jak jakiś chipster
Stary 2014-09-04, 13:19   #2632
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
U nas czapkę zakłada sama, tyle, że ma to swoje złe strony bo czasem chodzi w domu w czapce jak jakiś chipster
u nas to samo czapeke ma opanowaną o perfekcji, wydaje mi się, że lubi mieć coś na głowie, bo jak idziemy na dwór to sam się upomina o kapelusz, czapkę czy cokolwiek na głowę i mieszkaniu też często tak biega. Skarpetki próbuje nadal nieudolnie sam zakładać, spodnie czasem, za koszulki się jeszcze nie zabierał, ale bluzę, czy kurtkę sam rozpnie, buty ostatnio sam chce ubierać i ściągać.

Misiael, hope i nancy zdrówka dla Was

Zastanawialiśmy się kiedy informować rodzinę i znajomych o ciąży, ale jak się okazało problem mamy już z głowy, moje dziecię wszystkim na około papla, że mama na w brzuchu dzidzię dokładniej, to podciąga wszystkim koszulki i tłumaczy "mama ma tu dzidzię"
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:25   #2633
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: dopiero teraz obejrzałam jak Hania je, wcześniej nie dało rady!
Marzę o takim widoku <3
Technicznie moja może i potrafi (aczkolwiek chyba mniej precyzyjnie) ale nigdy w swoim życiu tak nie zjadła zupy, w ogóle nigdy nie zjadła zupy żadnej więcej niż 3-4 łyżki ode mnie...
Świetnie sobie radzi, bardzo podobna do ciebie i muszę to powiedzieć, przepiękna jest <3

I jeszcze: w ogóle nie używacie już krzesełka do karmienia?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ezzo : jakie cudowne <3

I jeszcze miałam do Elmi : obłędnie Fifi gada, wierszyki ! <3
Stary 2014-09-04, 13:27   #2634
nafiyqa
Zakorzenienie

ezzo, ale Cie dziecko sprzedalo

Piszecie o probach ubierania.
U nas to samo - probuje ze skarpetkami, butami, bluza. Bawi mnie strasznie jak Kuba ubiera skarpetki.
Najpierw ustawia sobie skarpetke nieruchomo, a potem na rozne sposoby manewruje gola stopka tak, by weszla do skarpetki (dorosli robia odwrotnie ).

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:41   #2635
marsi11
Zakorzenienie

Leoś rozwalił mnie na cycki, oczywiście nie wytrzymałam i nie poczekałam do 13 jak się umawiałam z panią tylko byłam poł godziny przed czasem
weszłam a Leos- mama oć ,pokazuje mi dzieci autka i inne zabawki, mówię idziemy to on jak gdyby nic powiedział papa i przesłał wszystkim buziaczki
pani powiedziala,że szkoda,że byłam przed czasem bo miało być drugie danie a on tak ładnie jadł i wogóle był bardzo grzeczny
jejku jak się cieszę,że on taki dzielny
pisałam Wam wczesniej że mialam obawy bo to przedszkole tak troszkę myszką trąci,że średnio czyste i stare zabawki ale dzieci są naprawdę szczęsliwe a pani- najważniejsze że naprawdę była zainteresowana dzieckiem a co więcej opowidała mi jeszcze o innych dzieciach, taka naprawdę ciepła babka
Leoś nie bił dzieci (!) bawił się z nimi ładnie, w aucie mu się buzia nie zamykała wszystko mi powiedzial nawet że jajo jadł hihih
widac że był pełny emocji bo dlugo usypiał do drzemki
Cytat:
tak Leo najchetniej wyciąga moje kiecki z szafy przykłada je do ciałka i przegląda się w lustrze do tego uwielbia moje szpilki
nie wiem co z tego wyrośnie mam nadzieję,że nie Konczita z wurstem

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Zastanawialiśmy się kiedy informować rodzinę i znajomych o ciąży, ale jak się okazało problem mamy już z głowy, moje dziecię wszystkim na około papla, że mama na w brzuchu dzidzię dokładniej, to podciąga wszystkim koszulki i tłumaczy "mama ma tu dzidzię"
padłam , no bombowy jest
a jak Ty się czujesz kochana? aż mi się łezka w oku kręci pamiętam dokładnie posta jak Was informowałam,że będę mieć 3 bebe

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-09-04 o 13:42
Stary 2014-09-04, 13:49   #2636
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Leoś rozwalił mnie na cycki, oczywiście nie wytrzymałam i nie poczekałam do 13 jak się umawiałam z panią tylko byłam poł godziny przed czasem
weszłam a Leos- mama oć ,pokazuje mi dzieci autka i inne zabawki, mówię idziemy to on jak gdyby nic powiedział papa i przesłał wszystkim buziaczki
pani powiedziala,że szkoda,że byłam przed czasem bo miało być drugie danie a on tak ładnie jadł i wogóle był bardzo grzeczny
jejku jak się cieszę,że on taki dzielny
pisałam Wam wczesniej że mialam obawy bo to przedszkole tak troszkę myszką trąci,że średnio czyste i stare zabawki ale dzieci są naprawdę szczęsliwe a pani- najważniejsze że naprawdę była zainteresowana dzieckiem a co więcej opowidała mi jeszcze o innych dzieciach, taka naprawdę ciepła babka
Leoś nie bił dzieci (!) bawił się z nimi ładnie, w aucie mu się buzia nie zamykała wszystko mi powiedzial nawet że jajo jadł hihih
widac że był pełny emocji bo dlugo usypiał do drzemki

tak Leo najchetniej wyciąga moje kiecki z szafy przykłada je do ciałka i przegląda się w lustrze do tego uwielbia moje szpilki
nie wiem co z tego wyrośnie mam nadzieję,że nie Konczita z wurstem

padłam , no bombowy jest
a jak Ty się czujesz kochana? aż mi się łezka w oku kręci pamiętam dokładnie posta jak Was informowałam,że będę mieć 3 bebe

Amelka umie zakladac moje bluzki na siebie, swoich nie umie, umie zakladac bezrekawnik, spodnie jedna nogawke;> skarpetki próbuje, czapke od dawna.

Debrah, u nas tez pproblem z wlosami, ciagle jej spinam a ona ciagle zdejmuje. Wczoraj jej podcielam na spiocha grzywe, no ale za malo;/

Oks spadam dalej na dwor;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:50   #2637
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hello,

Dziecie w zlobku przeszczesliwe pozera wszystko co tylko jest do zjedzenia nie placze pieknie sie bawi i nie chce isc ze zlobka takze marsi widze, ze nasze dzieci na jednym wozku jada
Marsi to to przedszkole co prowadzi pani w prywatnym domu?

Nie pochwalilam wam sie, Pietraszko od powrotu z wakacji zasypia bez nosidla

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:35   #2638
hope01
Zakorzenienie

MArsi, Lady no to super że się chłopakiaklimatyzują!

Ja chyba Dawida poślę do przedszkola od stycznia na 2-3 godzinki ...

Ezzo

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:47   #2639
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Cytat:

Jak najbardziej probuje; skarpetki, buty, spodnie i czapke potrafi juz sama. Czesto protestuje i nie chce sie ubrac, to zostawiam jej ubrania i prosze, by ubrala, to po jakims sama probuje. Jesli sie nie uda, to prosi o pomoc.
Yae nie wiem, gdzie ale nauczyla sie nowego slowa: "ojej, spadlo" i do perfekcji opanowala jego uzycie - siedzi przy stole, je, cos zrzuci i "ojej, spadlo"

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
W swoim życiu miała już 3 razy podcinana grzywke i raz całe włosy. Raz u fryzjera (zanim strach przyszedł) , 3 razy grzywke w domu na śpiocha, i znowu muszę to zrobić Ale proszę mija mamę bo nie umiem.

Spinki nosi poza domem, i czasem w domu (bo nie chce, ściąga) , na gumkę nie ma szans, denerwuje się, boi i zrywa: nie:
Tak, wiem jak to wygląda: ) ale większość czasu ma włosy zaczesane na bok i wtedy wszystko widzi i wygląda w miarę jak człowiek.
Tutaj sama sobie poczochrala, nie mogę nic powiedzieć jej na temat włosów bo zaraz sobie rączkami po głowie jeździ i efekt jest taki ze ma wszystko na oczach..
Strój niewyjsciowy (nie lubię takiego różu) Ale body dostane i sama sobie takie wybrała: brzydal: ubrala częściowo sama.
Bo U nas jest tak że ma wielkie ciśnienie na' siama' więc sama się ubiera, pomagam wtedy gdy sama poprosi o pomoc lub mi pozwoli się dotknąć: brzydal: sama wkłada głowę, ręce ( ja jej prostuje rękaw żeby się nie poplatalo) , pieluchy nie potrafi Ale próbuje potrwają negocjacje czy ja mogę pomóc: p, nogi do spodni sama wkłada, wstaje potem i zaciąga na pupę też sama, ja poprawiam jak z tyłu nie chcą przejść.
Skarpetek nie potrafi więc albo się zgodzi żebym ja albo chodzi boso.

A nie przeszkadzaja jej wlosy? Yae tez opor stawiala, ale z jej grzywa dalam jej jogurt do jedzenia i gumki do spiecia wlosow: sama w trakcie jedzenia prosila, zeby wlosy zwiazac i od tego czasu juz problemu nie ma

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Bokeh: dopiero teraz obejrzałam jak Hania je, wcześniej nie dało rady!

Marzę o takim widoku <3

Technicznie moja może i potrafi (aczkolwiek chyba mniej precyzyjnie) ale nigdy w swoim życiu tak nie zjadła zupy, w ogóle nigdy nie zjadła zupy żadnej więcej niż 3-4 łyżki ode mnie...

Świetnie sobie radzi, bardzo podobna do ciebie i muszę to powiedzieć, przepiękna jest <3

I jeszcze: w ogóle nie używacie już krzesełka do karmienia?

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ezzo : jakie cudowne <3

I jeszcze miałam do Elmi : obłędnie Fifi gada, wierszyki ! <3

No wlasnie jak z krzeselkiem?, w Pl w domu mamy tylko zwykle krzesla i obawiam sie jak sobie damy rade...

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

ezzo Tomek !!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:50   #2640
Delicjanka
Zakorzenienie

Moja nie miala w ogole specjalnego krzeselka dk jedzenia - od poczatku na zwyklym krzesle i jest ok

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości