Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 12:44   #4951
Eirene1987
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, do szpitala zabiera się paczkę pampersów jedynek? (ile szt?) Obojętnie jakiej firmy? Chciałabym, aby Młody polubił się z Dadami z Biedry

zastanawiałam się też nad tym czy przed porodem dawać pod prześcieradło podkłady, by w razie czego nie ucierpiał materac?
ja miałam pampersy jedynki małą paczuszkę. wtedy nie było dad z biedronki jedynek. a teraz jak tylko zobaczę to kupuję jedną paczkę. my szybko na dwójki przeszliśmy

przed porodem na łóżko nie interesowało mnie nic bo to szpitala interes oni sobie jakieś tam podkłady dają.

Cytat:
Napisane przez gggg85 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak oglądałam ciuszki z wyprzedaży w Tesco zapoznałam pewną mamusie 3-miesięcznego chłopca ( ma też starsze dziecko) i mówiła że pieluszki Dada z Biedronki są bardzo dobre jeszcze jakieś mi tańsze wymieniła ale za bardzo nie zrozumiałam o jakie jej chodziło (nie z Biedronki)- sama zaczęła ten temat. Mówiła że pierwszą paczkę kupiła pampersa a później już Dady.
potwierdzam dady są super i tanie. a jak nieraz była promocja to z 10paczek od razu brałam

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ellyunia aaaa ja nie mialam. Wody mi nie odeszły w łóżku a dopiero w szpitalu mi je przebili. Jedynie co to nocke przed budzilam się co chwile bo brzuszek się napinal i ganialam do kibelka w ta i z powrotem. :P

Każdy poród inny ja raz prowadziłam koleżankę do szpitala jej wody odeszly po drodze i cale spodnie miała mokre hihi.
mi też przebili pęcherz dopiero przy porodzie myślałam też że z bólu nie będę mogła dojść do szpitala z parkingu a spoko doszłam tylko się zatrzymywałam co chwila

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Wróciłam ze sklepu z takim bólem głowy że chyba się przekręcę.
co za paskudne bóle głowy

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Gdybym miała jeszcze pokój dla dziecka to byłoby super, no ale nie ma co narzekać
Wszyscy znajomi są w takiej sytuacji jak my i tez dają radę
Jak młoda podrośnie to trzeba będzie zacząć się budować
my będziemy z dwójką w jednym pokoju co prawda mam nadzieję do wiosny się wyprowadzić od rodziców ale zobaczymy jak prace będą postępować na budowie. póki co pierwsze miesiące będziemy musieli dać radę. już sobie w myślach wszystko przemeblowałam i jakoś to będzie

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie problem z cierpnacymi rękami i paskudnymi skurczami w lydkach np jak chcecie się w nocy albo nad ranem troszkę rozciągnąć? Bo u mnie masakra, niby pije magnez ale różnicy mię widzę
...
cierpnące nie ale łydki mnie rwą dziwnie w nocy, wymuszają zmianę pozycji co 5 sekund nie wiem czy to choroba niespokojnych nóg czy co. wkurzające to bo macham nimi co chwilę

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Też się dzisiaj zdenerwowałam, w pracy. Miałam umówione 4 rozmowy rekrutacyjne, przyszła 1 osoba. Żadnego telefonu, maila nie dostałam. :<
widocznie im nie zależy

Cytat:
Rodzice wynajęli mieszkanie, rodzinka po jakimś czasie przestała opłacać czynsz i opłatę za wynajem, rodzice musieli płacić wszystkie rachunki (bo są na nich, dodam też, że rodzinka w tym czasie wody nie szczędziła, rachunki były 300-400zł miesięcznie), po pół roku walki rodzinka się wyprowadziła i powybijała WSZYSTKIE okna.
o te znam taki przypadek gdzie lokatorzy wyprowadzając się wynieśli wszystko co było w mieszkaniu - a co było własnością właścicieli mieszkania.

Cytat:
I jeszcze mam pytanie bo kombinuję jak się ubiera dzieci zimą i zazwyczaj jest body krótki/długi rękaw + pajacyk albo np. kaftanik + śpiochy, może powypisujemy PRZERÓŻNE kombinacje? fajna taka ściągawka będzie po uporządkowaniu, według mnie to będzie bardzo przydatne, może niektórym z Was też się przyda?
hehe mój co prawda urodził się wiosną ale śnieg też jeszcze zdążył spaść.
ja ubierałam najczęściej:
dzień:
- body na ramiączkach + pajacyk
- body na krótki + pajacyk
- body na długi + półśpiochy to był najczęstszy zestaw
- kaftanik + śpioszki
- body na długi + śpioszki
- body na krótki + śpioszki

do spania:
- body na ramiączkach + pajacyk
- body na długi + półśpiochy

a jak było mega zimno to wiadomo pod spód body długi i pajacyk na to.

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
I jakoś myślałąm, że mozna samego pajacyka ubrac a nie żemusi byc body z nim...
niby można ale ja dawałam pod spód na ramiączkach coś.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:45   #4952
Brawurka_29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Ellyunia moja miala ponad 4kg takze ja się przygotowuje ,ze olbrzymka znów urodze
Niekoniecznie.moja bratowa pierwsze 4.200 , a drugie już kg lzejsze

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:46   #4953
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Szara łazienka pewnie będzie piękna. Pochwalisz się efektem po remoncie? Też mam sypialnię w kolorze szaro biało czarnym

Widzę, że mamy podobny gust, wszystko mi się podoba. Tylko ja chcę koniecznie do pokoju małej szafę, bo jak podrośnie to się przyda i komodę.
Polecam wybranie szafy normalnej, dla dorosłych, a nie dziecięcej. Polecam również wybór drzwi suwanych, jaka oszczędność miejsca
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:46   #4954
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Gggg jestes pewna tej kawalerki? Jak Ci zaczną schodzić pielgrzymki zeby zobaczyć Maluszka to za przeproszeniem pierdnac nie będziesz mogła ..;/

Bardzo nie jestem pewna ale nie zdążymy chyba do grudnia znaleźć czegoś w sensownej cenie i jeszcze kredyt. Mieszkania w Warszawie są strasznie drogie my za dużo nie zarabiamy i do tego jeszcze mąż ma marną umowę. Ogólnie mówiąc masakra, na razie mieszkamy w takiej w sumie dużej kawalerce ale pokój tylko jeden za to duża kuchnia. Mamy bardzo małe opłaty więc mogliśmy trochę oszczędzać.

Tak to w sumie mogłoby być na początek (trochę przemeblowania i usunięcie jednego łóżka a raczej taką rozwalającą się amerykanki której już najchętniej dawno bym się pozbyła ale czasami się przydaje) - właśnie tych pielgrzymek boję się najbardziej

Edytowane przez gggg85
Czas edycji: 2014-09-04 o 13:10
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:48   #4955
Varga
Wtajemniczenie

Eirene, gdzie dostałaś body na ramiączkach?
Stary 2014-09-04, 12:51   #4956
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
odprowadziłam córcię do przedszkola, dzisiaj był uśmiech i machanie ręką na do widzenia

Karoloo
melisa mnie usypia... albo wcale nie działa...
Szczeperka za wizytę
akrolowa na ucho zastosowałam szczyrboka...
ma.ko śliczna sukienka, ja bym brała, głowa mnie boli nadal

a to pierwsze przedszkolne Jabłuszko w wykonaniu córci
http://voila.pl/index.php?f=1798372
No to ładnie, że córa tak chętnie chodzi
A Jabłuszko sobie zobaczę później ale na pewno musi być słodkie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nie wariujcie.... ja śpię po trochu na jednym boku, na drugim, na plecach, wpół na brzuchu (tzn nie całkiem na brzuchu, ale tak jakby). Jak śpię na samych bokach to mam ręce zdrętwiałe.
śpie tak samo, a jak leże na plecach to maluch zaczyna się buntować i muszę zmienić pozycje

Cytat:
Ja tez sie jakos sama nie upominam o pierwszeństwo czy to w kolejce do laboratorium czy w kasie w sklepie. Wczoraj nawet jedna baba wychaczyla z konca kolejki znajomego i go wepchnęła przed siebie nie pytając Sie no mnie (bo stałam za nia) czy nie przeszkadza mi to. Wkurzalam sie nie powiem ze nie,ale jakos nic nie powiedziałam bo akurat to świadczy złe o jej wychowaniu i nawet gdybym w ciazy nie była to kultura wymaga spytac sie o pozwolenie.
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

wiem, że to przykre-ale ja się przyzwyczaiłam. Ogółem NIGDY nikogo w ciąży nie upomniałam,bo mi głupio. Teraz jeżdżę z brzuchem i małą np. do sklepu i jakoś nie widzę, żeby ktoś ustępował
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja uważam, że wszystko zależy od sytuacji... bo są,,babcie, dziadki" które naprawdę są schorowane i jakoś nie miałabym sumienia upominać się o miejsce, bo ja jestem w ciąży... Mogę poczekać tak samo, jak czekają i oni, bo nie jestem chora. Jednak są też takie jak mówicie, że uważają, że się im wszystko należy a do ,,schorowanych" nie należą.

chodziło mi bardziej o to, że jak w autobusie są miejsca dla kobiet w ciąży, chorych itd (miejsce oznaczone krzyżykiem) to dlaczego mam z takiego nie skorzystać skoro jest przeznaczone dla mnie? Tak samo są miejsca dla osób starszych. są kasy pierwszeństwa to też do takiej idę i nigdy nie zdarzyło mi się żeby ktoś mi zwrócił uwagę albo się jakoś dziwnie spojrzał- wręcz przeciwnie gdy stałam na samym końcu jedna pani powiedziała że mam iść na początek. I nie widzę w tym nic dziwnego.

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:51   #4957
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę nie wiem jak z tymi pampersami.. Znajomi i jedni i drudzy na 1 jadą, dzieci ważyły po ok 3500, jeden 52 cm drugi 50 cm
Chyba nie będę zapasów robiła
koleżanka mi radziła,żeby nie robić zapasów, bo nie wiadomo właśnie dokładnie wagi dzidziusia. Teraz rodziła chłopca 4,4 kg i zaczęła od 2.

Właśnie widziałam w Pepco kombinezony od 62 cm i więcej. Bardzo ładne za 50 zł: niebieskie, różowe i białe. Wyglądają na porządne i ciepłe na zimę.

A zaraz zabieram się za robienie hamburgerów z kurakiem
Stary 2014-09-04, 12:52   #4958
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo nie jestem pewna ale nie zdążymy chyba do grudnia znaleźć czegoś w sensownej cenie i jeszcze kredyt. Mieszkania w Warszawie są strasznie drogie my za dużo nie zarabiamy i do tego jeszcze mąż ma marną umowę. Ogólnie mówiąc masakra, na razie mieszkamy w takiej w sumie dużej kawalerce ale pokój tylko jeden za to duża kuchnia. Mamy bardzo małe opłaty więc mogliśmy trochę oszczędzać.

Tak to w sumie mogłoby być na początek (trochę przemeblowania i usunięcie jednego łóżka a raczej takie rozwalającej się amerykanki której już najchętniej dawno bym się pozbyła ale czasami się przydaje) - właśnie tych pielgrzymek boję się najbardziej
Myślę, że tak jak piszesz, na początek spokojnie dacie radę - to wcale nie są jakieś złe warunki. A z czasem wszystko się poukłada tak, że znajdziecie coś lepszego. Na tą chwilę i tak będziecie mieć sporo wydatków, a jeśli rzeczywiście umowa nie jest za fajna, to też trzeba być ostrożnym przy pakowaniu się w kredyty
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:54   #4959
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Bajlaga no raczej podkłady trzeba mieć u nas jak się idzie do szpitala to jeszcze nie trzeba zabierać swoich "sztućców" którymi lekarz mógłby operować, a tak to wszystko

dla mnie pajacyk i śpiochy to to samo z wyglądu. Tylko że pajacyk to grubszy. A śpiochy jak sama nazwa wskazuje ubranko do spania (długi rękawek, długie nóżki ze stópkami) ale z cienkiej bawełny
Pod pajacyk trzeba założyć body lub kaftanik- to jako bielizna, tak jak ty ubierasz majtki i biustonosz to dzidziuś body
lista do szpitala: skalpel, gaziki....

pajacyk to to: http://allegro.pl/pajac-pajacyk-paja...540147839.html
a śpioszki to to: http://allegro.pl/spiochy-spioszki-r...544133968.html

Cytat:
Eirene, gdzie dostałaś body na ramiączkach?
na allegro o tu są np http://allegro.pl/body-ramka-na-rami...536733743.html

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:56   #4960
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak to w sumie mogłoby być na początek (trochę przemeblowania i usunięcie jednego łóżka a raczej takie rozwalającej się amerykanki której już najchętniej dawno bym się pozbyła ale czasami się przydaje) - właśnie tych pielgrzymek boję się najbardziej

Aaa rozumiem. Nie chcecie gdzieś indziej rozejrzeć sie za praca (w sensie poza Warszawa)? Jakos będziesz musiała przetrwać pielgrzymki
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 12:58   #4961
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Bajlaga a nie masz młodszego rodzeństwa? Ja co nieco pamietam jeszcze z czasów młodszego rodzeństwa;p no i kuzynka swoją córeczkę tez czesto podrzucala jak była malusia
Mam starszego brata

Ja będę mieć przewijak na łóżeczko, szkoda mi pieniędzy na specjalne komody na przewijak

ellyunia ciekawe kiedy będzie trzeba było zabierać swoje sztućce do operowania
widzę, że też z Ciebie taki szary człowieczek mój się ze mnie śmieje, że wszystko najchętniej miałabym szare!

śpiochy różnią się od pajaca tym, że nie mają rękawów

Varga ooo, temat skarpetek... na pajaca jeszcze zakładałaś skarpetusie?

Eirene oby Młody zakolegował się z Dadami
mam dużo body na krótki rękaw/ ramiączka, muszę dokupić na długi rękaw, bo to chyba najprzydatniejsze będzie przez długi czas... zestaw body + pajac albo body + półśpiochy podoba mi się baaardzo

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-09-04 o 12:59
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 13:03   #4962
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Aaa rozumiem. Nie chcecie gdzieś indziej rozejrzeć sie za praca (w sensie poza Warszawa)? Jakos będziesz musiała przetrwać pielgrzymki

Marzę o wyjeździe stąd ogólnie jestem z podlasia i najchętniej wyjechałabym do Białegostoku studiowałam tam i w ogóle uwielbiam Białystok ale jak słyszę ile czasu koleżanka szukała tam pracy ..... Mieliśmy plan powrotu na stare śmiecie w pobliże rodziców ale też z praca krucho- jest ale bardziej taka sezonowa przynajmniej jeśli chodzi o mężczyzn.
Stary 2014-09-04, 13:06   #4963
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Marzę o wyjeździe stąd ogólnie jestem z podlasia i najchętniej wyjechałabym do Białegostoku studiowałam tam i w ogóle uwielbiam Białystok ale jak słyszę ile czasu koleżanka szukała tam pracy ..... Mieliśmy plan powrotu na stare śmiecie w pobliże rodziców ale też z praca krucho- jest ale bardziej taka sezonowa przynajmniej jeśli chodzi o mężczyzn.
Witam Podlasiankę ja też, ale nie Białystok. Podlasie to biedny region i myślę, że nie ma co wracać. Przynajmniej ja nie planuję.
Stary 2014-09-04, 13:09   #4964
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Witam Podlasiankę ja też, ale nie Białystok. Podlasie to biedny region i myślę, że nie ma co wracać. Przynajmniej ja nie planuję.

Ja tez nie jestem z Białegostoku - studiowałam tam, dla mnie Białystok jakoś tak powoli swojsko żyje - wszędzie trafisz bez trudu czasami jednym autobusem a jak trzeba to i piechota, świat tak nie pędzi jak w Warszawie - tu wszyscy gdzieś biegną szczególnie w centrum

Edytowane przez gggg85
Czas edycji: 2014-09-04 o 13:15
Stary 2014-09-04, 13:11   #4965
bajlaga
Zadomowienie

Ale się pogoda naprawiła !
Chyba czas na drzemkę

Nie wiem czy któraś już z Was nie podawała tego linka, ale może którejś się przyda, bo tak jak ja, nie zapisała sobie

przydatny blog www.wyprawkabobasa.blogspot.com

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-09-04 o 13:12
Stary 2014-09-04, 13:13   #4966
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
]Varga ooo, temat skarpetek... na pajaca jeszcze zakładałaś skarpetusie?
Tak, zakładałam skarpetki, żeby pajacyk się tak nie ślizgał po nóżkach. I A. miała dzięki temu cieplejsze stópki
Stary 2014-09-04, 13:15   #4967
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana nie ma co sie sugerować koleżankami/kolegami co mówią,wyczaic jakis teren gdzie dobrze płaca w poszukiwanym fachu i próbować
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:19   #4968
Myszunia19
Zakorzenienie

rany nie nadążam z czytaniem. Ja non stop gdzieś gonie i coś robie przychodzę a tu z 7 stron
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:20   #4969
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie jestem z Białegostoku - studiowałam tam, dla mnie Białystok jakoś tak powoli swojsko żyje - wszędzie trafisz bez trudu czasami jednym autobusem a jak trzeba to i piechota, świat tak nie pędzi jak w Warszawie - tu wszyscy gdzieś biegną szczególnie w centrum

A myslalas np o Białołęce? Ursus? Tam ceny sa najniższe w warszawie - nadal dwa razy więcej niz w innych miastach ale juz nie tak zawrotnie. A te miejscowości pod Warszawą tez sa niezle skomunikowane a ceny przyzwoite.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 13:24   #4970
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
A myslalas np o Białołęce? Ursus? Tam ceny sa najniższe w warszawie - nadal dwa razy więcej niz w innych miastach ale juz nie tak zawrotnie. A te miejscowości pod Warszawą tez sa niezle skomunikowane a ceny przyzwoite.

Tylko o tych terenach myślę ewentualnie Ząbki czy Pruszków - głównie to się zastanawiam nad tym czy warto kupować używane mieszkanie z lat 80 - te są trochę tańsze i wiadomo, wymagają remontu ale zawsze można go przeprowadzić trochę później
Stary 2014-09-04, 13:24   #4971
askaa02
Rozeznanie

Mi także szary + zółty najbardziej odpowiada Na pewno zamówię taki kolor minky, i przemaluję chyba jedną półkę w pokoju małej, zastanawiam sie jeszcze na jaki kolor komodę przemalować

Co do przewijaka - póki co nie planuje jakiegoś duzego, ale widziałam w ikei taki dmuchany, i dlatego, że mam w pokoju już kanapę myślę, że to + ten dmuchany będzie ok. Plus można go wszędzie ze sobą zabrać, np. na wyjazd do rodziców

Tak wogóle to spałam teraz prawie 2 godziny... nie wiem co mnie tak zmuliło skoro pogoda taka piękna.
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:26   #4972
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będę mieć przewijak na łóżeczko, szkoda mi pieniędzy na specjalne komody na przewijak

ellyunia ciekawe kiedy będzie trzeba było zabierać swoje sztućce do operowania
widzę, że też z Ciebie taki szary człowieczek mój się ze mnie śmieje, że wszystko najchętniej miałabym szare!
ja będę przewijala na łóżku a jakiś turystyczny przewijak kupię na pralkę do łazienki

Oj my szaraczki

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:27   #4973
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Mi także szary + zółty najbardziej odpowiada Na pewno zamówię taki kolor minky, i przemaluję chyba jedną półkę w pokoju małej, zastanawiam sie jeszcze na jaki kolor komodę przemalować

Ja też będę taki kolor minky zamawiać przemaluj na biało
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:28   #4974
Brawurka_29
Zakorzenienie

Mam problem z nadrabianiem.czasu tyle nie mam to jak mi się uda tu wejsc to min 10 stron.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:29   #4975
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Tak, zakładałam skarpetki, żeby pajacyk się tak nie ślizgał po nóżkach. I A. miała dzięki temu cieplejsze stópki
Dużo skarpet się przydaje? a czy np. body długi rękaw + spodenki (nie półśpiochy) + skarpetki to nie za cienko ? chodzi mi o nóżki tak, tak, bawię się w ubieranie dzidzi

ellyunia spodnie szare to podobają mi się najbardziej, baaa, my nawet auto mamy grafitowe z grafitową tapicerką

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-09-04 o 13:30
Stary 2014-09-04, 13:33   #4976
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Tylko o tych terenach myślę ewentualnie Ząbki czy Pruszków - głównie to się zastanawiam nad tym czy warto kupować używane mieszkanie z lat 80 - te są trochę tańsze i wiadomo, wymagają remontu ale zawsze można go przeprowadzić trochę później
Ja ostatnio szukalam komus taniego mieszkania i te z rynku wtórnego naprawdę drogo wychodzily. Pamiętaj ze taki remont jest duzo kosztowniejszy i trudniejszy niz nowego mieszkania. Co jak sie okaze ze jakies instalacje trzeba będzie wymieniać czy po jakimś czasie jakieś problemy wyjda.. No ale jal uwazasz, wg mnie rynek wtórny wypada jednak drogo.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:33   #4977
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie ubrała samego pajaca, jakoś mam wrażenie, że nie jest to zbyt przyjemne dla dziecka no i nie jest mu wtedy cieplutko

wydaje mi się, że body są okropnie przydatne, to taka bielizna dla dziecka

W ciągu ostatnich dni nauczyłam się każdej części garderoby malucha
Ja po prostu jestem zielona w temacie i jakoś tak nie wiem nie ogarniałam że się z czymś nosi
Stary 2014-09-04, 13:34   #4978
ellyunia
Wtajemniczenie

nowy wątek obstawiałam tak przy weekendzie, ale żeby już w czwartek

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:39   #4979
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Bajlaga no raczej podkłady trzeba mieć u nas jak się idzie do szpitala to jeszcze nie trzeba zabierać swoich "sztućców" którymi lekarz mógłby operować, a tak to wszystko

mmgi ja też uwielbiam szarości dlatego mam sypialnie w szarościach, i juz niedługo łazienkę Pościel dla małej i kocyk też oczywiście będzie szary

dla mnie pajacyk i śpiochy to to samo z wyglądu. Tylko że pajacyk to grubszy. A śpiochy jak sama nazwa wskazuje ubranko do spania (długi rękawek, długie nóżki ze stópkami) ale z cienkiej bawełny
Pod pajacyk trzeba założyć body lub kaftanik- to jako bielizna, tak jak ty ubierasz majtki i biustonosz to dzidziuś body

Varga z tym mieszkaniem to masakra. Znajomych właśnie spotkało cos podobnego (bez wybicia szyb) dlatego są teraz ostrożniejsi

Dużo będę miała do nadrabiania na zwolnieniu :P
Stary 2014-09-04, 13:42   #4980
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Ja ostatnio szukalam komus taniego mieszkania i te z rynku wtórnego naprawdę drogo wychodzily. Pamiętaj ze taki remont jest duzo kosztowniejszy i trudniejszy niz nowego mieszkania. Co jak sie okaze ze jakies instalacje trzeba będzie wymieniać czy po jakimś czasie jakieś problemy wyjda.. No ale jal uwazasz, wg mnie rynek wtórny wypada jednak drogo.

Właśnie sama nie wiem co jest lepsze - żebym miła czysta gotówkę przynajmniej na mieszkanie w stanie deweloperskim to już by było dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości