Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 19:12   #3331
sloneczko_1201
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Z tego co poczytałam w necie to raczej norma więc chyba wszystko ok

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:15   #3332
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

Jakie materace do lozeczka kupujecie?

Ja kupiłam lateksowy
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:17   #3333
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Z tego co poczytałam w necie to raczej norma więc chyba wszystko ok
Te z tak miałam, gin powiedziała, że ok, te normy są dla dorosłych niecięzarnych ludzi Ale jak robiłaś badania, to niedługo wizyta?
Stary 2014-09-04, 19:20   #3334
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupywalam piankowy antyalergiczny ;P
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:22   #3335
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Kuzyn chce mi oddać łóżeczko, zwykłe sosnowe ze szczebelkami, bo jego córka spała w nim tylko do pół roku, a teraz stoi. Chyba wezmę, materac mam, może tylko przemaluję na biało
super

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:25   #3336
Kiara_kier
Wtajemniczenie

mj ginek ma sprzęt do ktg, bo właśnie u siebie mi robił, tzn. jego położna On ma jakby 2 pokoje - jeden to gabinet a drugi pokój gdzie położna wazy, mierzy i jest łóżko oraz sprzęt do ktg.

magdula - fajne zakupy i ładnie ze strony TŻ, że tez się angażuje w przygotowania

AnetkaIzabel - to miałyśmy podobnie. Mnie chcieli operować w 4 i 5tc w św. Rodzinie, ale tam powiedzieli że czekamy na to, co będzie z dzieckiem, jak będzie się rozwijało to nie operujemy, chyba, że będzie się coś gorszego działo to tak, bo w ciąży w sytuacjach jak ta można operowac laparoskopowo (konsultowałam się też w tej sprawie z ginem spoza szpitala). Leżałam w św. Rodzinie w ciąży 3 razy z czego dwa w I trymestrze, przez 4-10 dni. Generalnie dobrze wspominam, tylko jedna położna baardzo niemiła i zamiast mnie pocieszyć albo zamknąć papę, to jak miałam krwawienie i czekaliśmy na wyniki bety czy nie spada, to tamta walnęła do mnie z tekstem, że eee to na pewno już poroniłam i jest po ciązy, ale jestem młoda to zaraz znowu zajdę :/
no i niestety jedno badanie było przeprowadzone w jak dla mnie kompletnie nie intymnych warunkach. Tj. wezwali mnie na usg z oddziału (oni dzwonią telefonem na salę, nie chce im się tyłków ruszac), poszłam zrobili, a później jeszcze chcieli zrobić bad. na samolocie to przeszłam z lekarzem do innego gabinetu. No i tam siedze na samolocie rozkraczona, ani zasłonki ani nic a włazi sobie bez pukania jakaś baba też w bieli (młoda), gapi się na mnie z ręką podpartą o biodro, zjechała mnie wzrokiem, ani słowem nic do mnie nie powiedziała tylko jak lekarz skończył to coś tam do niego gadała i wyobraź sobie, że ja schodzę z samolotu, na krześle były moje gacie i dół piżamy, więc tam przechodzę, a ta krówka dupy nie ruszy (stała mi na drodze), to jej mówię "przepraszam". Niewzruszona odsunęła się i... gapi się jak sięgam po gacie i jak je zakładam! To było bardzo dziwne.
Co do leków to dostawałam jakieś kroplówki na oddziale + luteinę w końskich dawkach dopochwowo. Luteina pomaga przy torbielach na tle hormonalnym (a te w ciąży są najczęstsze).

agatus - pewnie Ci nie dał jeszcze, bo uznał, że da następnym razem i nie ma na razie ryzyka, że urodzisz... ale faktycznie to nigdy nie wiadomo.
dobrze, że dziecko rozwija się prawidłowo. Może po prostu będzie z tych mniejszych Zreszta ta waga jest obarczona pomiarem błędu, ja już miałam kilka takich akcji, że mi mierzyło kilku ginów w przeciągu tygodnia i każdemu wychodziło inaczej. Według pomiarów jednego dziecko było 2 tyg. starsze, u drugiego 1,5 tyg. młodsze, u innego idealnie w terminie... także tym bym się nie przejmowała

Ja sobie zrobiłam kąpiel,bo normalnie głowę miałam aż pękatą od tych wieści dziewczyn... do tego nerka mnie bolała mocno. Kąpiel mnie trochę zrelaksowała i było lepiej. Niestety po zrobieniu sobie kolacji jak na złośc dostałam skurczy i teraz leżę, bo brzuch mnie od nich boli :| niech ten listopad szybciej nadchodzi
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:55   #3337
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

ciśnienie ok. zapytałam o ktg i tu trochę lipa... moja gin nie ma w gabinecie aparatu ktg, powiedziała, ze jak jest ok to dopiero ok 37 tc wysle mnie na ktg, ale płatne bo inaczej nie może... bo ja chodze prywatnie. i tu moje pytanie - jak to ominąć? chciałabym ktg nawet już zaraz, ale u mnie koszt to 50zl, doliczając ze 3-4 ktg to suma się uzbiera. jak z tego wyjść? jak zrobić tak, żeby na nfz mnie zlapalo? nie mam pomysłu. zwłaszcza ze chciałabym ktg do wglądu gin....
usg mamy 11 września i wtedy będzie mierzenie
coś mi się gdzieś obiło o oczy że położna środowiskowa którą wybierzesz może robić, ale nie jestem pewna szczerze mówiąc, musiałabyś z nią pogadać

materac biore z pianki, ten sam co zanet i jestem dumna bo zmniejszyłam ilość typów łóżeczka tylko do 3 więc już coraz bliżej konkretów

dzisiaj mój sąsiad się zorientował że jestem w ciąży, aż się zaśmiał sam do siebie pewnie się już cieszy na te ryki w nocy

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 20:23   #3338
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
cieszę się że wszystko dobrze Ja przez pierwsze 2-3 tygodnie diety cukrzycowej też poleciałam 2,5 kg, ale od tego czasu już się waga ustabilizowała i powoli zaczęła rosnąć. Teraz już szybciej niż powoli

ufff to dobrze w takim razie ze mna, z reszta o mnie się nie martwię, te kg to dobrze, ale mysle o naszej Hanci i tu się martwię, czy wszystkiego jej dostarczam...

ale niestety na wynikach moczu wyszly mi ciala ketonowe gin powiedziała, ze przy cukrzycy, to norma, ale ja nie jestem przekonana, norma to chyba 5 a ja miałam chyba 150

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
coś mi się gdzieś obiło o oczy że położna środowiskowa którą wybierzesz może robić, ale nie jestem pewna szczerze mówiąc, musiałabyś z nią pogadać

materac biore z pianki, ten sam co zanet i jestem dumna bo zmniejszyłam ilość typów łóżeczka tylko do 3 więc już coraz bliżej konkretów

dzisiaj mój sąsiad się zorientował że jestem w ciąży, aż się zaśmiał sam do siebie pewnie się już cieszy na te ryki w nocy
ja biore materac zwykly piankowy lub pianka kokos bez udziwnień itp.

a co do poloznej środowiskowej, hm to nawet nie wiem, gdzie będę miała...cos za mało jestem zorientowana...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:25   #3339
Keithlyn
Zadomowienie

agatus, martha, za wizyty
Kiara - trzymam kciuki za koleżanki to takie smutne co piszesz...jak czytałam to aż mi za serce ścisło życze dużo siły maluszkom i mamuśkom..
Indra - brałabym łóżeczko ! i pomalowała na biało

Begie- dostałam cynk od położnej, że w Tychach pojawił się anestezjolog(podaje zzo) z jedną uwagą że jest do 15.. może się to zmienić.. Ja i tak tam chyba nie chce rodzić chociaż najbliżej

Poniżej wrzucam moje pasy... na komódce będzie stał przewijaczek i przybory do przewijania, jeszcze planuje coś na tę ścianę zrobić ale to już pochwalę sie na końcu jak będzie wszystko stało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070660.jpg (30,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070661.jpg (32,1 KB, 46 załadowań)

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:31   #3340
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Kiara - trzymam kciuki za koleżanki to takie smutne co piszesz...jak czytałam to aż mi za serce ścisło życze dużo siły maluszkom i mamuśkom..

Begie- dostałam cynk od położnej, że w Tychach pojawił się anestezjolog(podaje zzo) z jedną uwagą że jest do 15.. może się to zmienić.. Ja i tak tam chyba nie chce rodzić chociaż najbliżej

Poniżej wrzucam moje pasy... na komódce będzie stał przewijaczek i przybory do przewijania, jeszcze planuje coś na tę ścianę zrobić ale to już pochwalę sie na końcu jak będzie wszystko stało
bardzo ładne te pasy

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2014-09-04, 20:34   #3341
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:

a jaki ma Żanet?

czy któraś z Was ma:
http://allegro.pl/babyono-termometr-...553227340.html
jak się sprawuje?

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 20:39   #3342
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

pieknie

no wiec corka nie ma guza , ale ma sine oko cala powieka opuchnieta i w srodku oczko czerwone, pod okiem tez zaczyna siniec, musiala upasc na ta kosc przy oku...

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-04, 20:42   #3343
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki ma Żanet?

czy któraś z Was ma:
http://allegro.pl/babyono-termometr-...553227340.html
jak się sprawuje?
http://allegro.pl/materac-piankowy-d...555278014.html a czy czasem nie taki

Stary 2014-09-04, 20:44   #3344
benetta
Zadomowienie

Cytat:
tak tak, ten, tylko wymiar mniejszy

Stary 2014-09-04, 20:49   #3345
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
ufff to dobrze w takim razie ze mna, z reszta o mnie się nie martwię, te kg to dobrze, ale mysle o naszej Hanci i tu się martwię, czy wszystkiego jej dostarczam...

ale niestety na wynikach moczu wyszly mi ciala ketonowe gin powiedziała, ze przy cukrzycy, to norma, ale ja nie jestem przekonana, norma to chyba 5 a ja miałam chyba 150
Za mało węglowodanów w dzień dostarczasz i na noc, bo w nocy organizm zaczyna spalać tłuszcz aby podniesc cukier. Też długo się z nimi borykałam ale już opanowałam na szczęście. Do 40 bodajże jeszcze mozna miec ale przy takiej wartości jaką miałaś to moja diab i gin by Cie do szpitala na kroplówki wzieły aby wypłukać z organizmu bo one w dużych ilościach zakwaszają organizm i są niebezpieczne. Pij bardzo dużo płynów aby wypłukać je z organizmu, zwiększ kolację i więcej weg złożonych w dzień. Kiedy masz wizytę u diabetologa?

PS. kup sobie paski keto diastix bayera i codziennie sama będziesz mogła sprawdzać poziom ketonów, albo poproś lekarza o receptę na 30%

Kethlyn fajne te paseczki

Czekoladka biedna ta Twoja córeczka
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:49   #3346
mgds
Raczkowanie

Cytat:

Śliczny pokoik, bardzo estetycznie takie pasy wyglądają

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
pieknie

no wiec corka nie ma guza , ale ma sine oko cala powieka opuchnieta i w srodku oczko czerwone, pod okiem tez zaczyna siniec, musiala upasc na ta kosc przy oku...
Oby samo to zasinienie zniknęło! Biedna ta Twoja córeczka,ale i dzielna

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:49   #3347
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Te z tak miałam, gin powiedziała, że ok, te normy są dla dorosłych niecięzarnych ludzi Ale jak robiłaś badania, to niedługo wizyta?
Za tydzień w czwartek, ale małż jechał do szpitala to się zabrałam po drodze, żeby sama nie jeździć później

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:58   #3348
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

Pięknie
Stary 2014-09-04, 20:59   #3349
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
pieknie

Bidulka spróbuj smarować maścią z nagietka ona jest właśnie na takie obrzęki, szybciej schodzi

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-09-04 o 21:02
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 20:59   #3350
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wiecie co zauwazylam ze lewa noge mam bardziej opuchnieta w kostce od prawej, moze tak byc??

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-09-04, 21:00   #3351
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
tak tak, ten, tylko wymiar mniejszy

dzięx

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-09-04, 21:00   #3352
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Za mało węglowodanów w dzień dostarczasz i na noc, bo w nocy organizm zaczyna spalać tłuszcz aby podniesc cukier. Też długo się z nimi borykałam ale już opanowałam na szczęście. Do 40 bodajże jeszcze mozna miec ale przy takiej wartości jaką miałaś to moja diab i gin by Cie do szpitala na kroplówki wzieły aby wypłukać z organizmu bo one w dużych ilościach zakwaszają organizm i są niebezpieczne. Pij bardzo dużo płynów aby wypłukać je z organizmu, zwiększ kolację i więcej weg złożonych w dzień. Kiedy masz wizytę u diabetologa?

PS. kup sobie paski keto diastix bayera i codziennie sama będziesz mogła sprawdzać poziom ketonów, albo poproś lekarza o receptę na 30%

Kethlyn fajne te paseczki

Czekoladka biedna ta Twoja córeczka
Gonia dziekuje! Twoje rady się bezcenne. a widzisz, moja gin macha reka, ze to normalne przy takiej diecie i już. wiem, ze norma przekroczona i zawsze to co oznacza, tym bardziej, ze duże przekroczenie. a z tymi weglowodowodanami to mam problem, zupełnie nie wiem, co jesc... jak zjem to znow cukier za duzy i gdzie tu regula? nie wiem... paski kupie.

Stary 2014-09-04, 21:00   #3353
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie co zauwazylam ze lewa noge mam bardziej opuchnieta w kostce od prawej, moze tak byc??
Ja tak ostatnio miałam i tez lewa bardziej, czytałam na necie ze zdarza sie tak ale czemu to nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 21:04   #3354
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
kochane proszę o modlitwę i olbrzymie kciuki za maluchy dwóch koleżanek z innego forum z grudniówek Jedna urodziła dziś (26tc zaczęty) - ta, co kiedyś pisałam, że wody jej się sączą, walczyli o malucha przez te tygodnie... dostawał sterydy na płucka.. mam nadzieję, że maluch wyjdzie z tego, ale na razie jest w stanie ciężkim
druga własnie ma mieć cc z powodu obrzęku klatki piersiowej i brzuszka jej córeczki (28tc zaczęty) przez co serduszko małej bije nierytmicznie oraz cholestazy, która się pogarszała mimo leków...

Boże dlatego dzieją się takie rzeczy
Tak bym chciała żeby maluchy to wytrwały...

edit: ma mieć, a nie ma...
na razie ma takie badanie inwazyjne, ale zespół do cc przygotowany...
Oby dzieci i ich mamy miały dużo siły!

Cytat:
Napisane przez hekate87 Pokaż wiadomość
Decyduje się na Kraków - u mnie w rodzinnym mieście niestety zzo jest w zalezności od tego czy akurat anestozjolog jest na oddziale a ja jestem w 100% za zzo bo boję się strasznie bólu :-( ale w Krk jeszcze nie wiem gdzie hehe zastanawiam się pomiędzy Ujastkiem a Żeromskim. O Żeromskim usłyszałam dopiero wczoraj ale o dziwo ma bardzo dobre opinie na portalu "gdzie rodzić" ;-) W sb jadę z mężem na dzień otwarty do Ujastka. Są dwa konkursu, do wygrania m.in. zniżka na ich szkołę rodzeniac - warto by było wygrać bo normalnie weekendowa kosztuje 450 zł

będę jeszcze szukac, dzięki

Dziękuję na szczęście w tej kwestii nie mieliśmy z mężem wątpliwości a jak na imię będzie miała Twoja córcia?

Tak cieszę sie, że nas tyle ;-) organizujecie jakieś spotkanko?

Póki co nie ale przyttyłam juz 11 kg :/ choć wszyscy mówią, że tylko w brzuszek poszło ale ja im nie wierze smaruję Tołpą i olejkiem Biooil ale jego tanszym zamiennikiem z Eveline - jest super! Polecanyt jest nawet na ju z stare blizny i rozstępy, u siostry pomógł

Ja sobie nie wyobrażam porodu bez zzo. Ale jeszcze nie orientowałam się jak to z tym jest. Ponoć w tych szpitalach co je biorę pod uwagę jest dostępne..ale czy faktycznie tak jest? Kiedy trzeba zgłaszać to im? Czytałam w dodatku do g.prawnej że szpitale nie dostają refundacji o NFZtu za zzo :/ tylko 1,7 tys za poród, wiec częstą praktyką jest ściemnianie pacjentkom ze juz za póżno na zzo itp :/ a chodzi tylko o kasę, szczególnie jeżeli szpital jest w zlej kondycji finansowej.

czytałam na porttalu gdzierodzić, że niektóre szpitale to całkowicie olewają i jeszcze mają pretensje że im coś "nakazujesz" :\

Ja wczoraj byłam na III prenatalnych ;-) na prenatalne jeżdżę do Katowic, do Centrum Macierzyństwa do p. Włoch - super kobitka i Maksymilianek jak leżał główką do dołu tak leży już od 2 msc normalnie! uparciuch jeden ;-) także znów buźki nie widziałam tylko profil i jak mamę języczkiem lizał i co najlepsze! widziałam włosy na główce Pani powiedziała, żeby już szczotkę szykować waży 1300 sisiaka nie widziałam bo owinięty w pępowince hahaha, tylko jajka widać było ;-) z małym wszystko ok tylko trochę mało wód płodowych więc dostałam zalecenie, żeby więcej pić nawet nie wiedziałam, że moje mega małopicie ma taki wpływ na tto

ja nic póki co nie wiem, może się na warsztatach umówimy

Cytat:
Ja tam nie czuje żeby lovella pachniala ale fakt że wech mam kiepski więc sie nie upieram ;-) słyszałam że może uczulac, ale w stacjonarnych sklepach w których byliśmy nie było nic innego no i mąż stwierdził że jak nie spróbujemy to się dowiemy więc sie okaże ale tak wogóle to świetnie dopiera

Za mną cholera cały czas lazi przeczucie że urodze wcześniej. Mam nadzieję ze się nie sprawdzi

chyba miałam jakąś inną lovelę, nie dość, że nie dopierała, to jeszcze niszczyła ubrania, poszarzała...

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za kciuki i życzenia zdrowia, to takie miłe
Moja mama odbiera dzisiaj wszystkie moje paczki z weekendu i tylko zdaje mi relację - ja będę się cieszyć po wyjściu ze szpitala.
Co do paczki z Gemini, to zamówiłam w sb, w poniedziałek był mail, że kompletują, wczoraj mail że wysłali i dzisiaj jest - to faktycznie wychodzi te 72 godziny. Mama jak otworzyła to powiedziała, że w życiu tyle folii bąbelkowej nie widziała w paczce :p

Mąż zakupił dzisiaj kosmetyki Hipp dla małego, wykorzystuje fakt że jest w DE i powiem Wam, że są dużo tańsze niż u nas za cały zestaw zapłacił 11.89 euro.

hipp jest super

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Okręgowy Szpital Kolejowy w Katowicach na Ligocie, rodziłam tam Antosię, poza tym mam tam znajomą położną, modlę się, żeby tam urodzić

Martha, Agatus za wizyty

mam tam spacerem kwadrans, a i tak planuję jechać do Bogucic ;-)

Cytat:
Jakiej partii pomagasz??

Ja tez wlaczylam dodatkowe plukanie, ale u mnie wlacza się to od razu jak się pranie nastawia, takze jeszcze nie wiedzialam, ze tej piany będzie malo.
No nie wiem...
W każdym razie popralam, poprasowalam i juz mam wszystko czysciutkie i pachnące nie prasowalam tylko tych ubrawnek,które są większe i dopiero na wiosnę.

Futbolowa, mam nadzieje ze to nic poważnego!

Izabel, witaj jesteś może ta Izabel od Marcinkiewicza?

Niezrzeszony ;-)

Cytat:
pieknie

Grunt, że oko całe :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:07   #3355
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja tak ostatnio miałam i tez lewa bardziej, czytałam na necie ze zdarza sie tak ale czemu to nie wiem
mi ogolnie jak cos puchnie to z lewej strny ;p tak zauwazylam
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:09   #3356
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:

ciśnienie ok. zapytałam o ktg i tu trochę lipa... moja gin nie ma w gabinecie aparatu ktg, powiedziała, ze jak jest ok to dopiero ok 37 tc wysle mnie na ktg, ale płatne bo inaczej nie może... bo ja chodze prywatnie. i tu moje pytanie - jak to ominąć? chciałabym ktg nawet już zaraz, ale u mnie koszt to 50zl, doliczając ze 3-4 ktg to suma się uzbiera. jak z tego wyjść? jak zrobić tak, żeby na nfz mnie zlapalo? nie mam pomysłu. zwłaszcza ze chciałabym ktg do wglądu gin....
Ktg - ja na IP pojechałam powiedziałam, że boli mnie podbrzusze i bez żadnych kolejek i bez żadnych więcej pytań - badanie dopochwowo, badanie USG przez brzuszek i KTG - ze 20 minut... musieli sprawdzić czy te bóle (aż chodzćc nie mogłam) czy to nie skurczowe...ale było okey... może aby mieć darmowe i szybkie KTG...to na IP jechać...

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
podłączam się do pytania o ktg?

Jak byłam w szpitalu to ktg robiły położne i tak się zastanawiam, jakby pójść do przychodni w której mam położną wybraną żeby mi zrobiła? jeśli chodzi o wynik to wg prawa jest własnością pacjenta więc łaski nie robią że dadzą i wtedy można go dać do wglądu komukolwiek. Ale łatwo się mówi, sama "za karę" że zmieniam przychodnię nie dostałam swoich wyników na hiv, tylko do karty ciąży mi wpisali...
wyniki są własnością pacjenta, ale z tego co się orientuję to pacjent może je sobie skserować jedynie - wg prawa koszt taki powinien wynosić 75 gr brutto za stronę można wyciągnąć też całą kartę (składa sie wtedy takie krótkie oświadczenie) ja całą kartę wyjęłam -też wszystkie wyniki mi tam wpinali i zadeklarowałam, że jak wrócę ze szpitala to oddam.

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ja kupiłam lateksowy
ja mam gryczano-kokosowy

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

AnetkaIzabel - to miałyśmy podobnie. Mnie chcieli operować w 4 i 5tc w św. Rodzinie, ale tam powiedzieli że czekamy na to, co będzie z dzieckiem, jak będzie się rozwijało to nie operujemy, chyba, że będzie się coś gorszego działo to tak, bo w ciąży w sytuacjach jak ta można operowac laparoskopowo (konsultowałam się też w tej sprawie z ginem spoza szpitala). Leżałam w św. Rodzinie w ciąży 3 razy z czego dwa w I trymestrze, przez 4-10 dni. Generalnie dobrze wspominam, tylko jedna położna baardzo niemiła i zamiast mnie pocieszyć albo zamknąć papę, to jak miałam krwawienie i czekaliśmy na wyniki bety czy nie spada, to tamta walnęła do mnie z tekstem, że eee to na pewno już poroniłam i jest po ciązy, ale jestem młoda to zaraz znowu zajdę :/
no i niestety jedno badanie było przeprowadzone w jak dla mnie kompletnie nie intymnych warunkach. Tj. wezwali mnie na usg z oddziału (oni dzwonią telefonem na salę, nie chce im się tyłków ruszac), poszłam zrobili, a później jeszcze chcieli zrobić bad. na samolocie to przeszłam z lekarzem do innego gabinetu. No i tam siedze na samolocie rozkraczona, ani zasłonki ani nic a włazi sobie bez pukania jakaś baba też w bieli (młoda), gapi się na mnie z ręką podpartą o biodro, zjechała mnie wzrokiem, ani słowem nic do mnie nie powiedziała tylko jak lekarz skończył to coś tam do niego gadała i wyobraź sobie, że ja schodzę z samolotu, na krześle były moje gacie i dół piżamy, więc tam przechodzę, a ta krówka dupy nie ruszy (stała mi na drodze), to jej mówię "przepraszam". Niewzruszona odsunęła się i... gapi się jak sięgam po gacie i jak je zakładam! To było bardzo dziwne.
Co do leków to dostawałam jakieś kroplówki na oddziale + luteinę w końskich dawkach dopochwowo. Luteina pomaga przy torbielach na tle hormonalnym (a te w ciąży są najczęstsze).
też miałam takie krępujące sytuacje na polnej... + studenci - do których mamy prawo się nie zgodzić - ale mi wszystko jedno było... bardziej przejmowałam się co z dzieckiem i co mi jest.
też mi luteinę przypisali, a nadal bierzesz ?
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:46   #3357
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
My sweet pij duzo wody.

Anuszka no to db ze wszystko gra maly bedzie chyba malutki ja gbs mam miec za miesiac na kolejnej wizycie

Kiara...mam nadzieje, ze dzieciaczki beda silne!

Olya powodzenia

Dzieki za odpowiedzi w sprawie proszku

Bylam u dermatologa. Podobno to lupiez rozowy Giberta (Gilberta)...choroba nie jest zakazna. Babka byla jakas dziwna. Obejrzala mnie, zajrzala do jednej ksiegi i z niej zaczela mi czytac o tej chorobie...pytam ja czy to szkodliwe dla dziecka, to ona, ze nie wie, no to ja do niej to kto ma wiedziec jak nie pani? No to ona, ze w ksiazce nic nie ma o wplywie na ciaze, potem wziela druga ksiazke i z niej poczytala! Mowi, ze RACZEJ wplywu na dziecko nie ma. Jak bardzo swedzi to przepisala mi masc, ale mam tylko punktowo ja stosowac. Nie bede wcale bo ona tylko na swedzenie, a nie na znikniecie wysypki, a w sklad ma sredni dla kobiet w ciazy...mowi, ze do 10 tyg powinno przejsc, u niektorych trzyma sie 3-4 miesiace. Ze zadne leki nie pomoga, samo przejdzie...wyszlam niezadowolona z wizyty. W necie dopiero zaczelam czytac ze laski mialy w ciazy i nie bylo szkodliwe dla dziecka...napisalam jeszcze do ginki co ona mysli, ale poki co cisza...

Wyniki na cholestaze ok, wszystko w normie

To super ze wyniki ok . A ile placilas za badanie i jakie to dokladnie bylo?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
mam rozstępy i wygladaja chyba podobnie jak u Ciebie w opisie, ale się tym nie przejmuje, trudno się mowi może kiedyś wroce do formy! choć podobno z rozstępami to trzeba się zaprzyjaznic

ja do tej pory wrzuciłam chyba 7-8 wsadow i jeszcze mi zostały pieluchy tetrowe... i gotowanie...

oby się sprawy pomyślnie ulozyly, a maluchy daly rade i rosly!
smutno się czyta...

i wiadomo, ze niemieckie to niemieckie mimo ze firma ta sama co w pl....

a my po wizycie, szyjka dluga, zwarta i zamknieta. serduszko ok. nie wiem ile mala wazy i mierzy a na wadze spadlam w ciągu dwóch tygodni odkad jestem na diecie cukrowej 2,5kg. czy to dużo na minusie?

Nawet nie wiedzialam ze ktg tyle kosztuje.... Ja chodze do gin prywatnie ale ktg mam za darmo od 29 tc

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:

Sliczny pokoik moja kolorystyka

Co do tychow tez czytalam ze anestezjolog jest tylko za dnia heh
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:49   #3358
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Nareszcie doszłam do tego, jak odczytać wyniki glukozy
Na czczo: 68. Po dwóch godzinach: 99. Czyli chyba wszystko cacy

Zmierzyłam się dziś i dobiłam do metra w pasie. Mąż się śmieje, że nareszcie go przegoniłam

Mam nadzieję, że dobrze Wam minął dzień i że i Wy załapałyście się na tę fantastyczną wiosenną pogodę
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:00   #3359
Zanet84
Zakorzenienie

http://allegro.pl/materac-piankowy-d...558429244.html

Fiorella, mam ten materac

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Tez tak mialam i tez chyba lewa bardziej

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Oby dzieci i ich mamy miały dużo siły!

ja nic póki co nie wiem, może się na warsztatach umówimy

chyba miałam jakąś inną lovelę, nie dość, że nie dopierała, to jeszcze niszczyła ubrania, poszarzała...

hipp jest super

mam tam spacerem kwadrans, a i tak planuję jechać do Bogucic ;-)

Niezrzeszony ;-)

Grunt, że oko całe :-*

Bogucic czyli bonifratrow czy jakis inny ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:23   #3360
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia dla wizytujacych

wlaczylam 1 partie ciuszkow-narazie same ubranka wierzchnie, dresiki, sukienki, kombinezony, sweterki, masakra ledwo sie zmiescilo do pralki a mam ta z duzym bebnem
no to jeszcze czekaja mnie ze 2-3 prania co tyle tego jest

ja rozlozylam sobie pranie na wczoraj i dzis i tez 5 bebnow mialam
w taki trans wpadlam ze od razu wszystko poprasowalam.

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was prała ciuszki w Jelpie? ja zrobiłam pierwszą turę i one nie pachną. czy to normalne? dodałam nawet trochę płynu do płukania (też Jelp)
ja pralam w Bobini i lekko pachnialo...

You are not alone
I am here with you...
MJ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości