|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Z tego co poczytałam w necie to raczej norma więc chyba wszystko ok
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak robiłaś badania, to niedługo wizyta?
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
mj ginek ma sprzęt do ktg, bo właśnie u siebie mi robił, tzn. jego położna
On ma jakby 2 pokoje - jeden to gabinet a drugi pokój gdzie położna wazy, mierzy i jest łóżko oraz sprzęt do ktg. magdula - fajne zakupy i ładnie ze strony TŻ, że tez się angażuje w przygotowania ![]() AnetkaIzabel - to miałyśmy podobnie. Mnie chcieli operować w 4 i 5tc w św. Rodzinie, ale tam powiedzieli że czekamy na to, co będzie z dzieckiem, jak będzie się rozwijało to nie operujemy, chyba, że będzie się coś gorszego działo to tak, bo w ciąży w sytuacjach jak ta można operowac laparoskopowo (konsultowałam się też w tej sprawie z ginem spoza szpitala). Leżałam w św. Rodzinie w ciąży 3 razy z czego dwa w I trymestrze, przez 4-10 dni. Generalnie dobrze wspominam, tylko jedna położna baardzo niemiła i zamiast mnie pocieszyć albo zamknąć papę, to jak miałam krwawienie i czekaliśmy na wyniki bety czy nie spada, to tamta walnęła do mnie z tekstem, że eee to na pewno już poroniłam i jest po ciązy, ale jestem młoda to zaraz znowu zajdę :/ no i niestety jedno badanie było przeprowadzone w jak dla mnie kompletnie nie intymnych warunkach. Tj. wezwali mnie na usg z oddziału (oni dzwonią telefonem na salę, nie chce im się tyłków ruszac), poszłam zrobili, a później jeszcze chcieli zrobić bad. na samolocie to przeszłam z lekarzem do innego gabinetu. No i tam siedze na samolocie rozkraczona, ani zasłonki ani nic a włazi sobie bez pukania jakaś baba też w bieli (młoda), gapi się na mnie z ręką podpartą o biodro, zjechała mnie wzrokiem, ani słowem nic do mnie nie powiedziała tylko jak lekarz skończył to coś tam do niego gadała i wyobraź sobie, że ja schodzę z samolotu, na krześle były moje gacie i dół piżamy, więc tam przechodzę, a ta krówka dupy nie ruszy (stała mi na drodze), to jej mówię "przepraszam". Niewzruszona odsunęła się i... gapi się jak sięgam po gacie i jak je zakładam! To było bardzo dziwne. Co do leków to dostawałam jakieś kroplówki na oddziale + luteinę w końskich dawkach dopochwowo. Luteina pomaga przy torbielach na tle hormonalnym (a te w ciąży są najczęstsze). agatus - pewnie Ci nie dał jeszcze, bo uznał, że da następnym razem i nie ma na razie ryzyka, że urodzisz... ale faktycznie to nigdy nie wiadomo. dobrze, że dziecko rozwija się prawidłowo. Może po prostu będzie z tych mniejszych Zreszta ta waga jest obarczona pomiarem błędu, ja już miałam kilka takich akcji, że mi mierzyło kilku ginów w przeciągu tygodnia i każdemu wychodziło inaczej. Według pomiarów jednego dziecko było 2 tyg. starsze, u drugiego 1,5 tyg. młodsze, u innego idealnie w terminie... także tym bym się nie przejmowała ![]() Ja sobie zrobiłam kąpiel,bo normalnie głowę miałam aż pękatą od tych wieści dziewczyn... do tego nerka mnie bolała mocno. Kąpiel mnie trochę zrelaksowała i było lepiej. Niestety po zrobieniu sobie kolacji jak na złośc dostałam skurczy i teraz leżę, bo brzuch mnie od nich boli :| niech ten listopad szybciej nadchodzi
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
materac biore z pianki, ten sam co zanet i jestem dumna bo zmniejszyłam ilość typów łóżeczka tylko do 3 więc już coraz bliżej konkretów dzisiaj mój sąsiad się zorientował że jestem w ciąży, aż się zaśmiał sam do siebie pewnie się już cieszy na te ryki w nocy
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff to dobrze w takim razie ze mna, z reszta o mnie się nie martwię, te kg to dobrze, ale mysle o naszej Hanci i tu się martwię, czy wszystkiego jej dostarczam... ale niestety na wynikach moczu wyszly mi ciala ketonowe gin powiedziała, ze przy cukrzycy, to norma, ale ja nie jestem przekonana, norma to chyba 5 a ja miałam chyba 150Cytat:
a co do poloznej środowiskowej, hm to nawet nie wiem, gdzie będę miała...cos za mało jestem zorientowana...
|
|
|
#3339 |
|
Zadomowienie
|
agatus, martha,
za wizytyKiara - trzymam kciuki za koleżanki to takie smutne co piszesz...jak czytałam to aż mi za serce ścisło życze dużo siły maluszkom i mamuśkom..Indra - brałabym łóżeczko ! i pomalowała na biało ![]() Begie- dostałam cynk od położnej, że w Tychach pojawił się anestezjolog(podaje zzo) z jedną uwagą że jest do 15.. może się to zmienić.. Ja i tak tam chyba nie chce rodzić chociaż najbliżej![]() Poniżej wrzucam moje pasy... na komódce będzie stał przewijaczek i przybory do przewijania, jeszcze planuje coś na tę ścianę zrobić ale to już pochwalę sie na końcu jak będzie wszystko stało
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czy któraś z Was ma: http://allegro.pl/babyono-termometr-...553227340.html jak się sprawuje?
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiec corka nie ma guza , ale ma sine oko cala powieka opuchnieta i w srodku oczko czerwone, pod okiem tez zaczyna siniec, musiala upasc na ta kosc przy oku...
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. kup sobie paski keto diastix bayera i codziennie sama będziesz mogła sprawdzać poziom ketonów, albo poproś lekarza o receptę na 30% Kethlyn fajne te paseczki ![]() Czekoladka biedna ta Twoja córeczka
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby samo to zasinienie zniknęło! Biedna ta Twoja córeczka,ale i dzielna |
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuj smarować maścią z nagietka ona jest właśnie na takie obrzęki, szybciej schodzi
Na ziemi pojawił się cud... Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-04 o 22:02 |
|
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co zauwazylam ze lewa noge mam bardziej opuchnieta w kostce od prawej, moze tak byc??
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięx
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tak ostatnio miałam i tez lewa bardziej, czytałam na necie ze zdarza sie tak ale czemu to nie wiem
|
#3354 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja nic póki co nie wiem, może się na warsztatach umówimy ![]() Cytat:
chyba miałam jakąś inną lovelę, nie dość, że nie dopierała, to jeszcze niszczyła ubrania, poszarzała... Cytat:
hipp jest super ![]() Cytat:
mam tam spacerem kwadrans, a i tak planuję jechać do Bogucic ;-) Cytat:
Niezrzeszony ;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||
|
|
|
#3355 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3356 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
można wyciągnąć też całą kartę (składa sie wtedy takie krótkie oświadczenie) ja całą kartę wyjęłam -też wszystkie wyniki mi tam wpinali i zadeklarowałam, że jak wrócę ze szpitala to oddam.ja mam gryczano-kokosowy Cytat:
też mi luteinę przypisali, a nadal bierzesz ? |
|||
|
|
|
#3357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A ile placilas za badanie i jakie to dokladnie bylo?---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
moja kolorystyka ![]() Co do tychow tez czytalam ze anestezjolog jest tylko za dnia heh |
|||
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie doszłam do tego, jak odczytać wyniki glukozy
![]() Na czczo: 68. Po dwóch godzinach: 99. Czyli chyba wszystko cacy ![]() Zmierzyłam się dziś i dobiłam do metra w pasie. Mąż się śmieje, że nareszcie go przegoniłam ![]() Mam nadzieję, że dobrze Wam minął dzień i że i Wy załapałyście się na tę fantastyczną wiosenną pogodę
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/materac-piankowy-d...558429244.html
Fiorella, mam ten materac ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3360 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rozlozylam sobie pranie na wczoraj i dzis i tez 5 bebnow mialam w taki trans wpadlam ze od razu wszystko poprasowalam. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Ale jak robiłaś badania, to niedługo wizyta?

On ma jakby 2 pokoje - jeden to gabinet a drugi pokój gdzie położna wazy, mierzy i jest łóżko oraz sprzęt do ktg.
więc już coraz bliżej konkretów 

cieszę się że wszystko dobrze
gin powiedziała, ze przy cukrzycy, to norma, ale ja nie jestem przekonana, norma to chyba 5 a ja miałam chyba 150
ale to już pochwalę sie na końcu jak będzie wszystko stało

cala powieka opuchnieta i w srodku oczko czerwone, pod okiem tez zaczyna siniec, musiala upasc na ta kosc przy oku...

a na wadze spadlam w ciągu dwóch tygodni odkad jestem na diecie cukrowej 2,5kg. czy to dużo na minusie?