|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Także polecam obadać szpitale w Twojej okolicy, czy nie mają KTG "dla gości" (bo na oddział z ulicy Cię nie wpuszczą, tylko przez IP). A co do prania: mam już dwa bębny ciemne za sobą (wczoraj była piękna pogoda!), dziś jeszcze ze dwa białe wyjdą spokojnie. Prasować zamierzam dopiero za jakiś miesiąc. Ale mam do Was pytanie: pierzecie ciuszki dziecinne po prawej, czy po lewej stronie? I jak je potem prasujecie (p/l) i przechowujecie? Bo ja nasze zawsze przerzucam na lewo do prania, a potem tak prasuję i magazynuję, ale te maleńkie rękawki i nogaweczki to tak trochę upierdliwie się przewraca... I mam dylemat. A już i tak wyrodną matką jestem bo piorę w dorosłym proszku, więc nie chcę jeszcze bardziej się pogrążać ![]() Edytowane przez unheeded Czas edycji: 2014-09-05 o 05:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
Ale tu spokjnie dzisiaj! Kazda chyba odsypia, to co odsypiac moze :-P
Brrr,dzis chlodno mimo iz slonce jest,ale podobno babie lato ma trwa cdluzej, przyjdzie wczesna jesien. A moi rodzice dzis swietuja 44. Rocznice Slubu! Wow, tyle lat! Ehhh...y to do takich czasow w swoim zyciu to raczej nie dotrwamy... Za cztery godzinki diabetolog a tak mi soe ruszyc nie chce...
![]() |
#3364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak już jesteśmy w temacie prania, to taka jestem nieogarnięta, że przez pomyłkę zamówiłam dwa proszki do kolorów (no i jeden do białego) haha ale pewnie wykorzystam ![]() Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-09-05 o 07:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
Zanet robilam ASPAT, ALAT, bilirubine i fosfataze zasadowa - za wszystko 22 zl.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3367 | ||||
Rozeznanie
|
witajcie, dziś zaczęłam dzień od kłótni z mężulkiem, po prostu cudowanie;/a że hormony swoje robią to zaryczana przyszłam do pracy;/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące! ![]() Dla małych dzieciaczków dużo zdrówka, oby się wszystko dobrze skończyło! ![]() ![]() ![]() Ja tez właśnie przeglądam swoje wyniki, czy jest coś czym powinnam się martwić? Pewnie hemoglobiną;/ Leukocyty 11 norma do 10 Hemoglobina 11,1 tu niestety poniżej normy 12 Hematokryt 33,2 poniżej normy 37 Neutfofile% 73,6 powyżej normy 70 Neutfofile# 8,1 powyżej normy 7 P-LCR 43,1 powyżej normy 43 w moczu wsio dobrze, w granicach norm ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3368 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szpitala w tychach to podobno sporo sie tam zmienia bo sie zmienil ordynator, teraz jest dr. Sodowski z Rudy Sl. i podobno tez tam wprowadza ZZO i inne ulepszenia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiara - trzymam kciuki za dzieciaczki, a Ty sie nie denerwuj tylko lez i odpoczywaj ![]() Widze, ze ruszylyscie z praniem ![]() ![]() ![]() Co do prania wypralam juz wszystko w normalnym plynie do prania a teraz wypiore w orzechach pioracych - dostalam cala paczke od kolezanki to szkoda zeby sie zmarnowaly, ciekawe jakie bedzie pranie po nich nigdy jeszcze tak nie pralam. Frau Gizela- mieszkasz gdzies w okolicach ligoty - piotrowic?? Czekoladka - biedna Twoja cora ![]() Kasia - niekoniecznie Twoja lekarka jest stara prukwa jesli chodzi o ta cukrzyce ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak się zastanawiam, czy nie za szybko z tym praniem... ?
jeszcze ponad 2 miesiące do porodów, ja to chyba jeszcze z miesiąc poczekam .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a nowe ubranka też pierzecie 2 razy? Najpierw w zwykłym proszku potem dziecięcym? Anetka, ja też jeszcze nie piorę. Za miesiąc gdzieś.
![]() |
#3372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Rozeznanie
|
Jak tak patrze z ciekawosci na ceny Pampersow i chusteczek z w sklepie to mi oczy z orbity wyskakuja ;p
http://pampers.strefamarek.allegro.pl/ Na allegro w oficjalnym sklepie pampers wydaje mi sie jakos taniej a przesylka tylko 10 zl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z Twoim wyliczeniem TP to faktycznie masakra, a z pierwszego usg jaki Ci wychodził termin? ten 23.11 tak jak masz na liście wpisane? ponoć jak są rozbieżności między TP wg OM i USG to się bardziej patrzeć powinno na ten z pierwszego usg; zwłaszcza, jeśli testy wyszły pozytywne później, niżby na to wskazywał termin OM. osobiście bardziej bym się więc nastawiała na koniec listopada, niż października ![]() Cytat:
![]() simethicon i probiotyk można stosować równocześnie. z tym, że to probiotyk jest bardziej "podstawowy" i warto go stosować u wszystkich dzieciaków nawet jak kolek nie mają, a już na pewno powinno się podawać, jeśli dziecko jest karmione MM lub w sposób mieszany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() grunt że jest diagnoza i że jest już lepiej! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
albo u Was są połączone i dlatego razem wszystko.... nier wiem ![]() Cytat:
![]() z Malwą miałam dwie chusty - na początek elastyczną, bodajże Almelle (była KIJOWA, za wąska, za krótka, za bardzo elastyczna i w ogóle ble, a chciałam przyoszczędzić), i tkaną LennyLamb (polska firma, jedne z tańszych chust na rynku, ale już w tej przyzwoitej jakości). z tkanej byłam bardzo zadowolona, dość szybko ogarnęłam dociąganie itd. tylko młoda nie chciała być motana na plecach, a szybko osiągnęła taką wagę, że z przodu już nie za bardzo mogłam ją nosić. a z przodu nosiłam ją w wakacje, było potwornie gorąco, zwłaszcza mi... ![]() teraz nie do końca wiedziałam co wybrać - bo jeśli chodzi o tkaną, to w niej można nosić dziecko jak już można je pionizować, czyli po 6 tygodniu życia, a najlepiej po 3miesiącu (oczywiście wiele chustomaniaczek twierdzi, że dziecko w chuście można pionizować od urodzenia, ale w tej kwestii bardziej ufam neonatologowi, ortopedzie i neurologowi; w tkanej teoretycznie można nosić dziecko w pozycji leżącej, ale ja tego kompletnie nie czuję niestety i obstawiam, że nie potrafiłabym dobrze dociągnąć tkanej chusty z noworodkiem). po wielu rozważaniach postawiłam na chustę kółkową - można w niej w pozycji fasolki nosić dzieciaki prtawie od urodzenia, a dociąga się ją bardzo łatwo, dzięki kółku własnie. nie chcę się niepotrzebnie wykosztować, zwłaszcza że zamierzam później jednak korzystac z mojej tkanej, którą nadal mam - więc wybrałam względnie najtańszą kółkową, czyli znów Lenny Lamb. i tak jest dość droga :/ ale nie będę ryzykowała wywalenia pieniędzy jak przy almelle. w kółkowej noworoda nosi się tak: http://www.youtube.com/watch?v=Fv97MzKf7E8 dla mnie chusta jest potrzebna do szybkich wypadów po młodą do przedszkola - dość szybko będę musiałą zacząć ją odbierać, znoszenie wózka po schodach "na 10 minut" uważam za totalnie bezsensowne, stąd pomysł chustowania. zimno bedzie, to wsadzę młodego w kombinezon, w chustę, sama narzucę na to płaszcz; jak będzie zimno to jeszcze szalem nas owinę i już. ale zdecydowanie ma to być pomysł na wyjścia "na chwię". Cytat:
co do past - wspomniany już hummus, oraz absolutnie uwielbiam guacamole; guacamole z serkiem mascarpone, guacamole z siekanymi pomidorami. fantastycznie smakuje kanapka z hummusem a na wierzch "rzucona" słatka/pasta guacamowowa z siekanego awokado z pomidorami! bajka! no ja myślę! tylko trezba się będzie umówić gdzieś na mieście i pojechać razem, bo obstawiam, że na torwarze to się nie znajdziemy ![]() Paulina, Aleksandretta - jak Wy? dołączacie? ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Juz nie wiem jak mam rozmawiac z corka, no placze jak ma isc do przedszkola, nie wiem o co jej kaman ![]() ![]() pytalam ja czemu nie chce chodzic to mowi ze boi sie pani i jej nie lubi, oby jej to minelo, bo tlumacze ze nie musi jej lubiec byle sie bedzie sluchac , to mi wymysla ze nie bedzie jesc w przedszkolu i ze chce zeby bylo jak dawniej ......no co ja moge zrobic jak teraz chodzi do starszakow podeszlam do tego lajtowo bo nie bylo problemu to teraz mam ![]()
#3379 |
Rozeznanie
|
dziewczynki znalazłam jeszcze inna opcję z pościelą
![]() ![]() przypominam że ściany sa mocno żółte, dywanik mam zielony i firany są białe z zielonymi listkami jak na załączonych zdjęciach. Chciałabym dopasować pościel z baldachinem (spróbuję mimo wszystko;p) tylko zastanawiam się która opcja lepsza, dla dziewczynki. Bo te paseczki dają mi potem możliwość manewru kolorami nawet póżniej pościeli na zmianę ![]() ![]() druga sprawa jak taka pościel przychodzi z tymi boczkami to te boczki/ochraniacze też od razu prać? Wydaje mi się że tak ale wolę sie upewnić ![]()
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też się zastanawiałam czy prać ochraniacz czy wystarczy tylko dobrze wywietrzyć z nowości... bo ten z różem to chyba jest inny niż ten tutaj http://allegro.pl/posciel-haft-6el-1...512239932.html w tym różu jak by było ciut więcej zieleni (coś jak ten co posłałam), tez by pasował moim zdaniem ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-05 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oooo tak, ta tkana z Lamba super! Marysię w pionie trzymałam od mniej więcej drugiego miesiąca. Próbowałam ją w tej opcji z wiązaniem kołyskowym, ale jakoś nie czułam się pewnie przy tym co się zaraz jej też udzielało. Szkoda, że u mnie odpada pójście po dziecia do przedszkola z zachustowanym dzieciem numer dwa, bo do przedszkola piechotą to jak w mordę strzelił 40 minut ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
ja uciekam, teściowa niedługo mnie odwiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastawiłam się na ten szpital, bo wiem że też mój gin go polecał. Więc spytałam go na ostatniej wizycie co sądzi o tym szpitalu, a tu ku mojemu zdziwieniu teraz średnio przychylnie mówił i polecił mi właśnie Tychy....no ale gdzie mnie do Tychów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |||
Zakorzenienie
|
manieczka dobrze, że ta wysypka to nic poważnego. No ale dermatolog jakaś dziwna.
Ja do szpitala mam 9,1 km co może oznaczać 15 minut jazdy albo godzinę jak utkniemy w korkach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja się zastanawiam bo część z tych tematów jest dla mnie mało interesująca. Ja wczoraj zamówiłam trochę pierdół na all (2 prześcieradełka, przewijak, pieluchy, podkład na materac, szczotka i płyn do mycia butelek, osłonki na sutki, szczoteczkę do włosów, butelkę, niedrapki) więc trochę do przodu z wyprawką. Choć nadal nie mamy najważniejszych rzeczy wózka (ciągle nie wybrany), fotelika, łóżeczka i materacyka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3387 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3388 |
Rozeznanie
|
Cały czas sie zastanawiam czy już wszytsko mam, czy czegoś nie zapomniałam...
Chyba zaczyna mnie dopadać juz powoli stresior ... Nie moge o niczym innym myśleć ;P Poród, dziecko, czy dam rade, co bedzie jak coś sie bedzie działo a ja nie bede wiedzieć co robic, czy wszystko mam przygotowane, czy bede potrafila dobrze sie spakować do szpitala... PANIKARA jestem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Wtajemniczenie
|
cześć Wam...
czytam Was, ale jakoś w tym tygodniu głowę mam zajętą, nie mam weny pisać.... Johny w przedszkolu, rano codziennie płacze, ale dziś mimo, że płakał to dzielnie poszedł, nawet się nie wyrywał tż w domu.... powiem Wam, że odzwyczaiłam się od niego.... wakacje to co innego, a jak tak w domu jesteśmy cały tydzień oboje to też co innego.... spięcia mamy, ale myślę, że to też spowodowane tym przedszkolem, poza tym on chory, mnie też już gardło pobolewa.... eh... kiepski ten tydzień trzymam kciuki za wszelkie wizyty, wyniki i zdrówka dla wszystkich potrzebujących uciekam ![]()
#3390 |
Rozeznanie
|
mam pechowy dzień...
pralka mi się popsuła, a już zalane rzeczy płynem są... z kaloryfera zaczęło kapać, od wczoraj nie mogę się do gina zarejestrować, który odwołał wszystkie wizyty, nic mi dziś nie wychodzi.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.