|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
ALLY- ja kupiłam paczkę majtek w lidlu
jako ciążowe sprawdzają się znakomicie (zwykłe, czarne )Ja bym chętnie do pracy wróciła zobaczymy, jak to chcenie wyjdzie do końca miesiąca ![]() A co do jedzenia- mój lekarz powiedział, że skoro jadłam coś przed ciążą (jak np. wędzone ryby) i nie złapałam toxoplazmozy, to znaczy, że jednak większość ich nie ma. Ponadto badanie się powtarza (w 21-26 tygodniu?), więc jak coś to zdąży się to wyłapać. To, że produkty mogą mieć nie oznacza, że mają i że na pewno złapię jakiegoś pasożyta. Na dwoje babka wróżyła. I myślę, że na spokojnie do tych jedzeniowych rzeczy trzeba podchodzić. Każdy poradnik będzie mówił, co innego. Staram się dobrze odżywiać, ale tak samo robiłam przed ciążą
|
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak mi się wydaje... |
|
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tego jedzenia ryb wędzonych i innych rzeczy, to jak pytałam ostatnio mojego lekarza to powiedział, że to są jakieś idiotyzmy! Bo niby dlaczego akurat teraz ma mi to czy tamto zaszkodzić! Jeść ryby wędzone do woli ile chcę jak do tej pory! A i jeszcze opierniczył mnie, że idiotyzmem to jest zjedzenie, jak w moim przypadku, tosta z Nutellą i bitą śmietaną, pychaaaaa mmmmmm
Jak nie wiem na co mam ochotę to to się zawsze sprawdza
|
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam się i mi zniknęło.
Aga ja miałam te butelki dla Zuzki, miała kolki i teraz chyba padnie na avent. Ale jeszcze nie wybrałam Mała ja to czasami myślę że faceci nie mają serca. Pragnienie czas zapiernicza że hoho zaraz będziemy tulić maleństwa Ewa może warto przyspieszyć wizytę, dostaniesz coś konkretnego i nie bedziesz się męczyć te bez recepty to wiadomo pewnie nie bedzie nic napisane czy w ciąży można. JA chyba niczego nie jadłam czego się nie :powinno", nie mam zachcianek na nic wątpliwego więc się nad tym nie zastanawiałam czy bym zjadła gdyby naszła. Ale stosowałam maść na kolano której nie powinno się w ciąży niby stosować, brzuszka nim przecież nie smarowałam. A kolano przestało boleć po 3 razach Maciejka fajt jestem z przodu, a jestem i tak ciekawa która w kolejce urodzę. Moja sąsiadka miała termin porodu ode mnie o miesiąc wcześniej a koniec końcem urodziłam 5 dni wcześniej. Różnie to bywa. Kupiliśmy dziś pampole dla maluszka Ale mnie to cieszy. Była promocja i mamy
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
mamaZuzi
Ty mnie pobijasz zakupami Pampole bomba heheheh , moj by sie za glowe zlapal, jakbym juz papki znosila do domu ![]() a kusi zbieractwo ja mam duzo zachcianek, przychodza do mnie z sekundy na sekunde :P teraz np. zjadlabym..... tosta z nutella, bo o nim tu przeczytalam a co do butelek to prosze...czytalam o nich,ze super kolek nie ma, wiec pewnie bedzie metoda prob i bledow i nie padnie na jeden wybor, a bedzie kupowania do skutku:P
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-05 o 11:40 |
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga my byliśmy razem z M :P haha
u nas to jest to że łóżeczko i ubranka mamy więc zbieram co innego A ze 3 półki dla bobo są to trzeba je zapełnić. Na następnej promocji kupię kolejne 2 paczki później rozmiar 1 i już będzie na dłużej W grudniu to już bym chciała mieć większość z głowy bo będą wydatki prezentowe Później Wam napiszę jaka moja sis jest dziwna :/ Ręce mi opadają, lecę teraz po zuzkę.
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez do grudnia chcialabym miec wszystko, potem wozek zamowic na spokojnie i na niego pewnie chwile poczekac , a potem rzeczy typu kosmetyki i rzeczy do szpitala typu podklady itd
ja musze podniesc tylek w koncu
|
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez na wsi, mnostwo wolno,zyjacych zwierzat, nie wspomne o produktach z ziemi czy krzaka, a toxo nie przeszlam. Cytat:
|
||
|
|
|
#429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Planuje chyba w tym miesiącu zamówić łóżeczko. 1141655 Twoje jest cudne, super ze juz złożone. Jak moje przyjdzie to tez każe mężowi od razu składać i niech sobie stoi i sie wietrzy. Potem je umyje i położę materacyk i resztę, juz na sam koniec. Wydatków jeszcze sporo przed nami. Myslalam tez czy nie podjechać do smyka pooglądać wózków bo tam jest to bebetto silvia w cenie 1500 zł wiec naprawde dobra cena i pojezdzilabym nim, porównała z xlanderem. I moze cos bym juz kupiła. Stać moze MaladT współczuje Ci ogromnie. Nie daj sie... Niech sie facet stara ![]() Ja ide standardowo robić pizze, ciasto juz mi na pewno wyrosło.
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę. Niedługo i tak będę mieć badania na toksoplazmozę (dopiero teraz), więc może dobrze się nawet złożyło, że wcześniej nie miałam. Ale ryby już nie tknę.
Podziwiam a jak samopoczucie w pracy? Nie dokucza zmęczenie itp.?Cytat:
Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj malzon jezdzil wzystkimi wozkami po smyku , nie patrzyl na cene by nie kierowac sie tym, a on i na nazwach sie nie znapod wzgledem amortyzacji wygral dla niego wlasnie Silvia i Mura 4 od maxi cosi ![]() mniammmm pizza piatkowa ahu mni bedzie bidnie- rosol i kupie warzywka na jakas salatke ;p
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
uwaga uwaga obrażalski od 10 nie odbiera moich telefonów... (w zasadzie wogole sie nie odezwał dzis) i nie wiem teraz czy ma focha czy tez moze gdzies wypierdzielił w jakies drzewo. dla pewnosci jego przyjaciołka zaraz zadzwoni, ale niedługo to osiwieje... dobrze ze jutro go długo nie bedzie bo na 14 idzie poprawiac tatuaz to bede miec spokoj od niego... ja oczywiscie przespałam problem bo juz miałam dosc płakania...
teraz po córkę do szkoły mykam...
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuu, dziewczyny ale pędzicie
3 godzinki się kimnęłam a tu co Ja na początku tez jadłam rybki wędzone, a śledzie to już nie wspomnę Nawet nie wiedziałam, że nie możnaCo do tej cytomegalii to ja nie będę powtarzała za nic w świecie, wkurzyłam się, jak odebrałam wyniki na awidność i napisali, że nie da się określić ![]() Super, ale to 5 zł nie kosztowało i wiedzieć bym chciała jednoznacznie skoro badanie robię Ciągle chce mi się pić
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ja ostatnio zjadłam wędzonego łososia i potem tez sie zorientowałam ze nie powinnam i juz nie bede jadla.
|
|
#436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie, jak te różowe tylko czarne nic mnie nie uciska (jeszcze )Patrzyłam na takie majtki z panelem w kappahlu, ale może to przy większym brzuszku zdaje egzamin. Te w lidlu kupiłam dlatego, że mi brakowało, a nie że specjalnie na ciążę ![]() Cytat:
KASIULKA- u nas też często robimy pizzę, ale ostatnio za każdym razem zapominamy drożdży kupić
Edytowane przez aggo_di Czas edycji: 2014-09-05 o 13:09 |
||
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Ally ja się czuje bardzo dobrze, na pracę nie narzekam
jak da rade to jeszcze z dwa miesiące bym chciala nie mogę siedzieć w domu, mnie zawsze wszędzie pełno i sama w domu chyba w jakąś depresję bym wpadła. I czuje motylki w brzuchu, a wczoraj znów był delikatny kopniaczek |
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka ja kupiłam w teco i też jest promocja ostatnio byłam to były też od 3, a dziś za M weszłam w dział patrzę a tam 2 kartony nr 2 zostały i wzieliśmy jeden
W normalnej cenie na pewno bym jeszcze nie kupiła. Nr 3 to jeszcze daleko ja nie będę tego rozmiaru kupowała narazie. Jak dzidzia się urodzi to dopiero pewnie za 3 będę się rozglądać. A w carrefour też byłam i widziałam ze 2 nie ma. Takie nic a jak mnie cieszy Już sobie wyobrażam co będzie jak kupimy wózek haha chyba z lalką na spacer będę chodziła
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
przez Was mam coraz większą ochote na jakieś zakupy
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
pod tym względem to gorzej było na początku, kiedy spać chciało mi się niesamowicie. Teraz mam trochę więcej energii
![]() podobnie jak lui_89 siedząc w domu wpadłabym w jakąś depresję chyba. Lubię jak coś się dzieje, chociażby to wychodzenie do pracy - mam po co się umalować i jakoś ubrać... mam wrażenie, że jakbym była w domu to dres by do mnie przyrósł No i świadomość, że miałabym 5 miesięcy spędzić w domu, w sumie sama napawa mnie przerażeniem.Planowałam pracowac jak długo się będzie dało (dopóki się za kierownicą zmieszczę) ale czuję, że za jakieś 1,5 miesiaca trzeba będzie chyba iść na l4, bo już teraz zaczyna mi czasem kręgosłup doskwierać, długie siedzenie też mi chyba coraz mniej służy... |
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
uff mąż dzwonił z tel kolegi i okazało się że zapomniał z naszego samochodu przełozyc komorki do ciezarówki... ja juz miałam 500 wizji łącznie z wypadkiem, co w jego firmie łączy sie z kosztami albo ze zwolnieniem... oczywiscie ja juz na necie szukałam nr do szefa... jeszcze z 10 minut i bym cała firma zatrzasneła :P albo bym pojechała do nich.... na szczescie kolega w porzadku sie okazał i pozyczył... a M mowi do niego ze musi zadzwonic bo mu jeszcze żona przedwcześnie urodzi... ulżyło mi troche...
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciał Cię straszyć ani nic ![]() Więc wszystko będzie dobrze.
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
troche mi przeszło... chyba strach ze mogłoby mu sie cos stac a do tego jeszcze bysmy stracili jedyne nasze źrodło dochodu to mi moja złosc troche zniwelowało
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam Wam napisać o mojej sis.
Zamówiła łóżeczko jakiś czas temu niby na 70x140 i pod ten wymiar było wszystko kupione w pl matarac, pościek, poszewki, prześcieradła, wczoraj rozłożyli łóżeczko i okazało sie że jest jednak 60x120 i teraz wszystko kupują od nowa, nie chciała nawet słyszeć że ma łóżeczko inne kupić, zaraz był krzyk i płacz. Dziś zamawiałam dla niej drugi materac. Przecież łatwiej wszystko kupić niż wymienieć łóżeczko hahah :P Mogła jeszcze poczekać ze 2 tygodnie to by na pewno już nie zdążyła ze wszystkim, za 3 tygodnie ma termin. Moja mam to mówi że sis nie da sobie rady przy dziecku, ciekawe jak to będzie. A ja właśnie pieke sobie wypeklowany schab w ziołach na kanapeczki A Zuzka ma temperaturę. Ręce mi opadają, Poszła 5 dni i już się zaczyna Biedulka moja.
|
#445 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapłaciłam podwójnie ,bo raz samo IgM ,a teraz komplet- z czego wyników brak. grrrrrrrrrrr Cytat:
Cytat:
bo faktycznie mozna do dresu przypiąć się Ale ostatnio jak sie lepiej poczulam, to ide na spacerek, kupuje soczek i sobie popijam i chodzę ![]() Cytat:
Idź idź idź ![]() ![]() Cytat:
![]() ale te za duze materace itd to odda, czy jak ? ![]() ja wrocilam ze sklepu i ze spacerku, dzis pilam pierwszy raz z tych sokow jednodniowych "jablko i granat" feeeeeeee na soku napis: niepasteryzowane, az sie sama smialam jak go pilam ![]() a teraz miesko sie na rosolek robi, zaraz wrzuce warzywka, a sama zajadam camemberta z papryka :P MaladT noooooooo tak czesto jest, my wizje nie wiadomo czego,a tu telefon sobie gdzieś tam leży ajjajjaj Dobrze, ze nic mu nie jest , teraz spokojnie ![]() ![]() Maama Zuzi - kurcze, niefajne jest chorowanie dzieciaków już od samego początku roku. Pamiętam u nas w przedszkolu zawsze- do marca/kwietnia było najmniej dzieci, póxniej chwilę chodziły i już wakacje, a po wakacjach znów. Bidula,pewnie się męczy z tą gorączką ![]() Jak macie facebooka zobaczcie ten filmik https://www.facebook.com/video.php?v=234467243424395
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-09-05 o 14:37 |
|||||
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
hej
witam się po kilkudniowej nieobecności.. tzn. ja z Wami jestem codziennie, ale z komórki dlatego nie pisze. Nic mi się z tym zasoem energii nie poprawiło i chodze spać z córką o 21, jakis koszmar, w związku z czym nadal nie mam jak poklikać z Wami. Alleeee lecicie, chyba wiekszosc na zwolnienia przeszła z nowym wątkiem, bo jak burza nowe strony trzaskacie![]() Pytalyście o obiadek, u mnie rybka i dwa rodzaje suróweczek i ziemniaki z sosem( to ostatnie sobie odpuściłam, bo kurcze mniej jem a waga jak była dla mnie łaskawa tak teraz leci w górę). Zgadzam się że można do dresów przyrosnąć, nawet jak idę z córką na plac zabaw koło bloku albo na działkę to jak dresiara ![]() Co do jedzenia, to ja też nie świruje, też jadałam łososia wędzonego (na gorąco) i wyrzutów sumienia nie mam, śledzie też. Ja też toxo nie przechodziłam a nigdy ostrożna w tym temacie nie byłam, więc liczę że teraz będzie ok. Chciałam dużo rzeczy napisać, ale jak sie na bieżąco nie cytuje, to później nic sie nie pamięta... a ja zaraz chyba jadę do wujka na śliwki, śniły mi się normalnie w nocy już
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedzę , oglądam powtórkę bitwy o dom - czekam na rosół i czuję bąbelki brzuszkowe
łaskotniki <3
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
A pisalyscie o butelkach, ja nie szykuje. Tak teoretycznie to poiwinnam coś miec w domu, bo jak wychodzilam po porodzie ze szpitala to dawali taka jakas wyprawke i próbki, ale nie wiem na nawet gdzie to i co to
Nie dopuszczam do siebie nawet mysli że nie bede kp i oooo(a sukces 98% leży w naszych głowach). A dopajac nie trzeba przy kp, moja mała nie dostawała butelki pomijajac pierwsze dwa dni po cc gdzie ja pielegniarki poiły, a ja ryczałam w poduszkę że pokarmu nie mam Piła dopiero jak sama chciała siorbnąć cos ode mnie, czesto mi wode podbierała z butelki gazowaną ale to wiadomo jak już od ziemi odrosła a nie taki noworodek![]() przypomniało mi się jeszcze to co czytałam o lekarzu Ewy... no nie wiem jak to skomentować dosłownie śmiać się czy płakać? dziwne że w ogóle taki człowiek jest dopuszczony do pracy z ludzmi..hope, jak tam wizyta? |
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chcę kupić jedną na wszelki wielki, co by później nie szalec , gdyby okazała sie niezbędna <a bywa róznie, choć też nastawiam sie na kp,ale moje marne małę cycki nie wiadomo czy dadzą radę
> ale niech bedzie w domu - majatku nie kosztuje, a jak ja sobie jakas wymysle, to pozniej maz bedzie szukal? przyda sie do wody czy herbatki rumiankowej/koperkowej,cokolwiek Niech se lezyyyyyyy :Pale dzis piekna pogoda wstawilam pranie, to na balkonie zaraz rozwieszę
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Moja od razu siorbała z kubka
koperku nie polecam, niby stosowany jest na jakieś takie kolkowo-wzdeciowe sprawy ale z tego co wiem to tylko je potęguje.A wielkość cycek nie ma znaczenia już bardziej kształt brodawek ale to już inna bajka ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- ally5 a jak jeden z synków bedzi miał na imie? A jeśli chodzi o majtki ja do końca nosiłam normalne tylko rozmiarowo większe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

jako ciążowe sprawdzają się znakomicie
zobaczymy, jak to chcenie wyjdzie do końca miesiąca 

Jak nie wiem na co mam ochotę to to się zawsze sprawdza ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

3 godzinki się kimnęłam a tu co
No i świadomość, że miałabym 5 miesięcy spędzić w domu, w sumie sama napawa mnie przerażeniem.
Biedulka moja.