Mamusie lutowe 2015 - cz. 2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-05, 11:00   #421
aggo_di
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2

ALLY- ja kupiłam paczkę majtek w lidlu jako ciążowe sprawdzają się znakomicie (zwykłe, czarne )

Ja bym chętnie do pracy wróciła zobaczymy, jak to chcenie wyjdzie do końca miesiąca

A co do jedzenia- mój lekarz powiedział, że skoro jadłam coś przed ciążą (jak np. wędzone ryby) i nie złapałam toxoplazmozy, to znaczy, że jednak większość ich nie ma. Ponadto badanie się powtarza (w 21-26 tygodniu?), więc jak coś to zdąży się to wyłapać. To, że produkty mogą mieć nie oznacza, że mają i że na pewno złapię jakiegoś pasożyta. Na dwoje babka wróżyła. I myślę, że na spokojnie do tych jedzeniowych rzeczy trzeba podchodzić. Każdy poradnik będzie mówił, co innego.
Staram się dobrze odżywiać, ale tak samo robiłam przed ciążą
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:03   #422
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za wsparcie Powiedzcie mi jak to jest z tymi bakteriami w moczu? Bo mój gin nie widział nic złego w tym, że je mam... czy coś jeszcze jest wtedy nie tak tj. jak jest jakieś zakażenie??
to chyba jest tak, że jak są bakterie i leukocyty to może świadczyć o jakimś zakażeniu, a same bakterie mogą być "z przypadku"
tak mi się wydaje...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:10   #423
Asia1105
Wtajemniczenie

Co do tego jedzenia ryb wędzonych i innych rzeczy, to jak pytałam ostatnio mojego lekarza to powiedział, że to są jakieś idiotyzmy! Bo niby dlaczego akurat teraz ma mi to czy tamto zaszkodzić! Jeść ryby wędzone do woli ile chcę jak do tej pory! A i jeszcze opierniczył mnie, że idiotyzmem to jest zjedzenie, jak w moim przypadku, tosta z Nutellą i bitą śmietaną, pychaaaaa mmmmmm Jak nie wiem na co mam ochotę to to się zawsze sprawdza
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:30   #424
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Napisałam się i mi zniknęło.
Aga ja miałam te butelki dla Zuzki, miała kolki i teraz chyba padnie na avent. Ale jeszcze nie wybrałam

Mała ja to czasami myślę że faceci nie mają serca.

Pragnienie czas zapiernicza że hoho zaraz będziemy tulić maleństwa

Ewa może warto przyspieszyć wizytę, dostaniesz coś konkretnego i nie bedziesz się męczyć te bez recepty to wiadomo pewnie nie bedzie nic napisane czy w ciąży można.

JA chyba niczego nie jadłam czego się nie :powinno", nie mam zachcianek na nic wątpliwego więc się nad tym nie zastanawiałam czy bym zjadła gdyby naszła. Ale stosowałam maść na kolano której nie powinno się w ciąży niby stosować, brzuszka nim przecież nie smarowałam. A kolano przestało boleć po 3 razach

Maciejka fajt jestem z przodu, a jestem i tak ciekawa która w kolejce urodzę. Moja sąsiadka miała termin porodu ode mnie o miesiąc wcześniej a koniec końcem urodziłam 5 dni wcześniej. Różnie to bywa.

Kupiliśmy dziś pampole dla maluszka Ale mnie to cieszy. Była promocja i mamy
Stary 2014-09-05, 11:39   #425
1141655
Zakorzenienie

mamaZuzi Ty mnie pobijasz zakupami Pampole bomba heheheh , moj by sie za glowe zlapal, jakbym juz papki znosila do domu
a kusi zbieractwo

ja mam duzo zachcianek, przychodza do mnie z sekundy na sekunde :P
teraz np. zjadlabym..... tosta z nutella, bo o nim tu przeczytalam

a co do butelek to prosze...czytalam o nich,ze super kolek nie ma, wiec pewnie bedzie metoda prob i bledow i nie padnie na jeden wybor, a bedzie kupowania do skutku:P

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-09-05 o 11:40
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:46   #426
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Aga my byliśmy razem z M :P haha u nas to jest to że łóżeczko i ubranka mamy więc zbieram co innego A ze 3 półki dla bobo są to trzeba je zapełnić. Na następnej promocji kupię kolejne 2 paczki później rozmiar 1 i już będzie na dłużej W grudniu to już bym chciała mieć większość z głowy bo będą wydatki prezentowe
Później Wam napiszę jaka moja sis jest dziwna :/ Ręce mi opadają, lecę teraz po zuzkę.
Stary 2014-09-05, 11:52   #427
1141655
Zakorzenienie

ja tez do grudnia chcialabym miec wszystko, potem wozek zamowic na spokojnie i na niego pewnie chwile poczekac , a potem rzeczy typu kosmetyki i rzeczy do szpitala typu podklady itd

ja musze podniesc tylek w koncu

Stary 2014-09-05, 11:53   #428
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
jedyne co mnie zdziwiło to to że nie przeszłam toxoplazmozy. Wiec jak na dziecko wychowane na wsi i cale dzieciństwo jedzace owoce niemyte prosto z krzaczka i przygarniajacego koty z całej wsi to jest dziwne.
Mam identycznie tez na wsi, mnostwo wolno,zyjacych zwierzat, nie wspomne o produktach z ziemi czy krzaka, a toxo nie przeszlam.
Cytat:
Napisane przez ewek000 Pokaż wiadomość
A dziewczyny kojarzycie jaką maść mogę kupić bez recepty na swędzenie w miejscu intymnym bo nie dam rady wytrzymać do wizyty zadarpię się chyba
Na pewno clotrimazolum lub pimafucort mozna,w ciazy stosowac, to wiem od ginow do ktorych chodzilam,bo tez miewalam te dolegliwosci. To przyniesie ulge od zewnatrz. A z bezpiecznych dopochwowych bez recepty ktore narazie mozesz zapodac to lactovaginal, to naturalne paleczki kwasu mlekowego, ktore naturalnie wystepuja w piczce i walcza sobie z infekcjami, ale w ciazy flora sie zmienia, tych paleczek mniej i,stad wieksza podatnosc. Wiec lactovaginal bedzie ok tez nawet na zas
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:56   #429
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Aga my byliśmy razem z M :P haha u nas to jest to że łóżeczko i ubranka mamy więc zbieram co innego A ze 3 półki dla bobo są to trzeba je zapełnić. Na następnej promocji kupię kolejne 2 paczki później rozmiar 1 i już będzie na dłużej W grudniu to już bym chciała mieć większość z głowy bo będą wydatki prezentowe
Później Wam napiszę jaka moja sis jest dziwna :/ Ręce mi opadają, lecę teraz po zuzkę.
a jaki rozmiar kupujesz?? W carrefourze są też w promocji, ale znajoma mówiła, że od 3 i nie wiem czy już kupować...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 11:58   #430
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
No to teraz ja się pochwalę co już mamy dla naszego bejbiczka I właśnie robiąc dla Was zdjęcia uświadomiłam sobie, że tak naprawdę g..... mam! Muszę zacząć kupować konkretne rzeczy!
Asiula piękne te rzeczy, wspaniałe! Ja nie mam tyle co Ty także naprawde jest dobrze.

Planuje chyba w tym miesiącu zamówić łóżeczko. 1141655 Twoje jest cudne, super ze juz złożone. Jak moje przyjdzie to tez każe mężowi od razu składać i niech sobie stoi i sie wietrzy. Potem je umyje i położę materacyk i resztę, juz na sam koniec.

Wydatków jeszcze sporo przed nami. Myslalam tez czy nie podjechać do smyka pooglądać wózków bo tam jest to bebetto silvia w cenie 1500 zł wiec naprawde dobra cena i pojezdzilabym nim, porównała z xlanderem. I moze cos bym juz kupiła. Stać moze

MaladT współczuje Ci ogromnie. Nie daj sie... Niech sie facet stara

Ja ide standardowo robić pizze, ciasto juz mi na pewno wyrosło.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 12:15   #431
ally5
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę. Niedługo i tak będę mieć badania na toksoplazmozę (dopiero teraz), więc może dobrze się nawet złożyło, że wcześniej nie miałam. Ale ryby już nie tknę.

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
ja tez jeszcze dzielnie pracuję
Podziwiam a jak samopoczucie w pracy? Nie dokucza zmęczenie itp.?

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
ALLY- ja kupiłam paczkę majtek w lidlu jako ciążowe sprawdzają się znakomicie (zwykłe, czarne )
takie zwyczajne, bez panelu na brzuch?

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
opierniczył mnie, że idiotyzmem to jest zjedzenie, jak w moim przypadku, tosta z Nutellą i bitą śmietaną, pychaaaaa mmmmmm Jak nie wiem na co mam ochotę to to się zawsze sprawdza
w życiu nie wpadałam na takie połączenie, ale już wiem że na pewno spróbuję, ślinka cieknie aż na samą myśl
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 12:21   #432
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Planuje chyba w tym miesiącu zamówić łóżeczko. 1141655 Twoje jest cudne, super ze juz złożone. Jak moje przyjdzie to tez każe mężowi od razu składać i niech sobie stoi i sie wietrzy. Potem je umyje i położę materacyk i resztę, juz na sam koniec.

Wydatków jeszcze sporo przed nami. Myslalam tez czy nie podjechać do smyka pooglądać wózków bo tam jest to bebetto silvia w cenie 1500 zł wiec naprawde dobra cena i pojezdzilabym nim, porównała z xlanderem. I moze cos bym juz kupiła. Stać moze
my jestesmy na chwile obecna zdecydowani na Silvie moj malzon jezdzil wzystkimi wozkami po smyku , nie patrzyl na cene by nie kierowac sie tym, a on i na nazwach sie nie zna
pod wzgledem amortyzacji wygral dla niego wlasnie Silvia i Mura 4 od maxi cosi

mniammmm pizza piatkowa ah
u mni bedzie bidnie- rosol i kupie warzywka na jakas salatke ;p

Stary 2014-09-05, 12:27   #433
maladT
Zakorzenienie

uwaga uwaga obrażalski od 10 nie odbiera moich telefonów... (w zasadzie wogole sie nie odezwał dzis) i nie wiem teraz czy ma focha czy tez moze gdzies wypierdzielił w jakies drzewo. dla pewnosci jego przyjaciołka zaraz zadzwoni, ale niedługo to osiwieje... dobrze ze jutro go długo nie bedzie bo na 14 idzie poprawiac tatuaz to bede miec spokoj od niego... ja oczywiscie przespałam problem bo juz miałam dosc płakania...

teraz po córkę do szkoły mykam...

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 12:28   #434
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Jezuuu, dziewczyny ale pędzicie 3 godzinki się kimnęłam a tu co

Ja na początku tez jadłam rybki wędzone, a śledzie to już nie wspomnę Nawet nie wiedziałam, że nie można

Co do tej cytomegalii to ja nie będę powtarzała za nic w świecie, wkurzyłam się, jak odebrałam wyniki na awidność i napisali, że nie da się określić
Super, ale to 5 zł nie kosztowało i wiedzieć bym chciała jednoznacznie skoro badanie robię

Ciągle chce mi się pić
Stary 2014-09-05, 12:45   #435
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
my jestesmy na chwile obecna zdecydowani na Silvie moj malzon jezdzil wzystkimi wozkami po smyku , nie patrzyl na cene by nie kierowac sie tym, a on i na nazwach sie nie zna
pod wzgledem amortyzacji wygral dla niego wlasnie Silvia i Mura 4 od maxi cosi

mniammmm pizza piatkowa ah
u mni bedzie bidnie- rosol i kupie warzywka na jakas salatke ;p
Kochana zapraszam ja robię dwie każda na duża blachę wiec poczęstuje z przyjemnością

Dziewczyny ja ostatnio zjadłam wędzonego łososia i potem tez sie zorientowałam ze nie powinnam i juz nie bede jadla.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:05   #436
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę. Niedługo i tak będę mieć badania na toksoplazmozę (dopiero teraz), więc może dobrze się nawet złożyło, że wcześniej nie miałam. Ale ryby już nie tknę.

takie zwyczajne, bez panelu na brzuch?

w życiu nie wpadałam na takie połączenie, ale już wiem że na pewno spróbuję, ślinka cieknie aż na samą myśl
http://tugazetka.pl/lidl/2014.01.25....3,Majtki,5,par
takie, jak te różowe tylko czarne nic mnie nie uciska (jeszcze )
Patrzyłam na takie majtki z panelem w kappahlu, ale może to przy większym brzuszku zdaje egzamin.
Te w lidlu kupiłam dlatego, że mi brakowało, a nie że specjalnie na ciążę

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
mamaZuzi Ty mnie pobijasz zakupami Pampole bomba heheheh , moj by sie za glowe zlapal, jakbym juz papki znosila do domu
a kusi zbieractwo

ja mam duzo zachcianek, przychodza do mnie z sekundy na sekunde :P
teraz np. zjadlabym..... tosta z nutella, bo o nim tu przeczytalam

a co do butelek to prosze...czytalam o nich,ze super kolek nie ma, wiec pewnie bedzie metoda prob i bledow i nie padnie na jeden wybor, a bedzie kupowania do skutku:P
to mnie zachcianki na razie omijają szerokim łukiem, czasem mam większą ochotę na pomidora, niż na ogórka, czasem odwrotnie, tak jak wcześniej.

KASIULKA- u nas też często robimy pizzę, ale ostatnio za każdym razem zapominamy drożdży kupić

Edytowane przez aggo_di
Czas edycji: 2014-09-05 o 13:09
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:08   #437
lui_89
Zadomowienie

Ally ja się czuje bardzo dobrze, na pracę nie narzekam jak da rade to jeszcze z dwa miesiące bym chciala nie mogę siedzieć w domu, mnie zawsze wszędzie pełno i sama w domu chyba w jakąś depresję bym wpadła. I czuje motylki w brzuchu, a wczoraj znów był delikatny kopniaczek
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:16   #438
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Maciejka ja kupiłam w teco i też jest promocja ostatnio byłam to były też od 3, a dziś za M weszłam w dział patrzę a tam 2 kartony nr 2 zostały i wzieliśmy jeden W normalnej cenie na pewno bym jeszcze nie kupiła. Nr 3 to jeszcze daleko ja nie będę tego rozmiaru kupowała narazie. Jak dzidzia się urodzi to dopiero pewnie za 3 będę się rozglądać. A w carrefour też byłam i widziałam ze 2 nie ma.
Takie nic a jak mnie cieszy Już sobie wyobrażam co będzie jak kupimy wózek haha chyba z lalką na spacer będę chodziła
Stary 2014-09-05, 13:26   #439
emdzik
Zakorzenienie

przez Was mam coraz większą ochote na jakieś zakupy

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:37   #440
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
pod tym względem to gorzej było na początku, kiedy spać chciało mi się niesamowicie. Teraz mam trochę więcej energii
podobnie jak lui_89 siedząc w domu wpadłabym w jakąś depresję chyba. Lubię jak coś się dzieje, chociażby to wychodzenie do pracy - mam po co się umalować i jakoś ubrać... mam wrażenie, że jakbym była w domu to dres by do mnie przyrósł No i świadomość, że miałabym 5 miesięcy spędzić w domu, w sumie sama napawa mnie przerażeniem.
Planowałam pracowac jak długo się będzie dało (dopóki się za kierownicą zmieszczę) ale czuję, że za jakieś 1,5 miesiaca trzeba będzie chyba iść na l4, bo już teraz zaczyna mi czasem kręgosłup doskwierać, długie siedzenie też mi chyba coraz mniej służy...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:39   #441
maladT
Zakorzenienie

uff mąż dzwonił z tel kolegi i okazało się że zapomniał z naszego samochodu przełozyc komorki do ciezarówki... ja juz miałam 500 wizji łącznie z wypadkiem, co w jego firmie łączy sie z kosztami albo ze zwolnieniem... oczywiscie ja juz na necie szukałam nr do szefa... jeszcze z 10 minut i bym cała firma zatrzasneła :P albo bym pojechała do nich.... na szczescie kolega w porzadku sie okazał i pozyczył... a M mowi do niego ze musi zadzwonic bo mu jeszcze żona przedwcześnie urodzi... ulżyło mi troche...

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-09-05, 13:41   #442
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
uff mąż dzwonił z tel kolegi i okazało się że zapomniał z naszego samochodu przełozyc komorki do ciezarówki... ja juz miałam 500 wizji łącznie z wypadkiem, co w jego firmie łączy sie z kosztami albo ze zwolnieniem... oczywiscie ja juz na necie szukałam nr do szefa... jeszcze z 10 minut i bym cała firma zatrzasneła :P albo bym pojechała do nich.... na szczescie kolega w porzadku sie okazał i pozyczył... a M mowi do niego ze musi zadzwonic bo mu jeszcze żona przedwcześnie urodzi... ulżyło mi troche...
Hehe. Widzisz, Mąż jest też Kochany nie chciał Cię straszyć ani nic
Więc wszystko będzie dobrze.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 13:44   #443
maladT
Zakorzenienie

troche mi przeszło... chyba strach ze mogłoby mu sie cos stac a do tego jeszcze bysmy stracili jedyne nasze źrodło dochodu to mi moja złosc troche zniwelowało

Oliwka 07.02.2015
Stary 2014-09-05, 13:46   #444
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Miałam Wam napisać o mojej sis.
Zamówiła łóżeczko jakiś czas temu niby na 70x140 i pod ten wymiar było wszystko kupione w pl matarac, pościek, poszewki, prześcieradła, wczoraj rozłożyli łóżeczko i okazało sie że jest jednak 60x120 i teraz wszystko kupują od nowa, nie chciała nawet słyszeć że ma łóżeczko inne kupić, zaraz był krzyk i płacz. Dziś zamawiałam dla niej drugi materac. Przecież łatwiej wszystko kupić niż wymienieć łóżeczko hahah :P Mogła jeszcze poczekać ze 2 tygodnie to by na pewno już nie zdążyła ze wszystkim, za 3 tygodnie ma termin. Moja mam to mówi że sis nie da sobie rady przy dziecku, ciekawe jak to będzie.

A ja właśnie pieke sobie wypeklowany schab w ziołach na kanapeczki
A Zuzka ma temperaturę. Ręce mi opadają, Poszła 5 dni i już się zaczyna Biedulka moja.
Stary 2014-09-05, 14:09   #445
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość

Co do tej cytomegalii to ja nie będę powtarzała za nic w świecie, wkurzyłam się, jak odebrałam wyniki na awidność i napisali, że nie da się określić
Super, ale to 5 zł nie kosztowało i wiedzieć bym chciała jednoznacznie skoro badanie robię

Ciągle chce mi się pić
ja też nie bede robila kolejny raz. Mam w dupie cytomegalię za przeproszeniem. Zrobię w lutym przed porodem w razie W.
Ja zapłaciłam podwójnie ,bo raz samo IgM ,a teraz komplet- z czego wyników brak. grrrrrrrrrrr

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Kochana zapraszam ja robię dwie każda na duża blachę wiec poczęstuje z przyjemnością

Dziewczyny ja ostatnio zjadłam wędzonego łososia i potem tez sie zorientowałam ze nie powinnam i juz nie bede jadla.
Grrrrrrrrrrrrr, za daleko znów jesteś :P tak bym na pewno wpadła na wyżerkę

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
Ally ja się czuje bardzo dobrze, na pracę nie narzekam jak da rade to jeszcze z dwa miesiące bym chciala nie mogę siedzieć w domu, mnie zawsze wszędzie pełno i sama w domu chyba w jakąś depresję bym wpadła. I czuje motylki w brzuchu, a wczoraj znów był delikatny kopniaczek
Ja gdyby nie praca wśród prychających dzieci w przedszkolu i odległości (1,5godz autobusem) - i braku drugiego auta- tez czuje sie,ze bym dala rade
bo faktycznie mozna do dresu przypiąć się

Ale ostatnio jak sie lepiej poczulam, to ide na spacerek, kupuje soczek i sobie popijam i chodzę

Cytat:
Już sobie wyobrażam co będzie jak kupimy wózek haha chyba z lalką na spacer będę chodziła
Zawiniesz jakieś bety i pójdziesz :P hehehhe

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
przez Was mam coraz większą ochote na jakieś zakupy
Idź idź idź

Cytat:
Miałam Wam napisać o mojej sis.
Zamówiła łóżeczko jakiś czas temu niby na 70x140 i pod ten wymiar było wszystko kupione w pl matarac, pościek, poszewki, prześcieradła, wczoraj rozłożyli łóżeczko i okazało sie że jest jednak 60x120 i teraz wszystko kupują od nowa, nie chciała nawet słyszeć że ma łóżeczko inne kupić, zaraz był krzyk i płacz. Dziś zamawiałam dla niej drugi materac. Przecież łatwiej wszystko kupić niż wymienieć łóżeczko hahah :P Mogła jeszcze poczekać ze 2 tygodnie to by na pewno już nie zdążyła ze wszystkim, za 3 tygodnie ma termin. Moja mam to mówi że sis nie da sobie rady przy dziecku, ciekawe jak to będzie.

A ja właśnie pieke sobie wypeklowany schab w ziołach na kanapeczki
A Zuzka ma temperaturę. Ręce mi opadają, Poszła 5 dni i już się zaczyna Biedulka moja.
no siostra ma chyba stalowe nerwy :P ja 3 tyg przed terminem to zamierzam tylko kurze z wyrka scierac
ale te za duze materace itd to odda, czy jak ?

ja wrocilam ze sklepu i ze spacerku, dzis pilam pierwszy raz z tych sokow jednodniowych "jablko i granat" feeeeeeee
na soku napis: niepasteryzowane, az sie sama smialam jak go pilam

a teraz miesko sie na rosolek robi, zaraz wrzuce warzywka, a sama zajadam camemberta z papryka :P

MaladT noooooooo tak czesto jest, my wizje nie wiadomo czego,a tu telefon sobie gdzieś tam leży ajjajjaj Dobrze, ze nic mu nie jest , teraz spokojnie

Maama Zuzi - kurcze, niefajne jest chorowanie dzieciaków już od samego początku roku. Pamiętam u nas w przedszkolu zawsze- do marca/kwietnia było najmniej dzieci, póxniej chwilę chodziły i już wakacje, a po wakacjach znów. Bidula,pewnie się męczy z tą gorączką

Jak macie facebooka zobaczcie ten filmik
https://www.facebook.com/video.php?v=234467243424395

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-09-05 o 14:37
Stary 2014-09-05, 14:47   #446
nicki86
Zadomowienie

hej witam się po kilkudniowej nieobecności.. tzn. ja z Wami jestem codziennie, ale z komórki dlatego nie pisze. Nic mi się z tym zasoem energii nie poprawiło i chodze spać z córką o 21, jakis koszmar, w związku z czym nadal nie mam jak poklikać z Wami. Alleeee lecicie, chyba wiekszosc na zwolnienia przeszła z nowym wątkiem, bo jak burza nowe strony trzaskacie

Pytalyście o obiadek, u mnie rybka i dwa rodzaje suróweczek i ziemniaki z sosem( to ostatnie sobie odpuściłam, bo kurcze mniej jem a waga jak była dla mnie łaskawa tak teraz leci w górę).

Zgadzam się że można do dresów przyrosnąć, nawet jak idę z córką na plac zabaw koło bloku albo na działkę to jak dresiara

Co do jedzenia, to ja też nie świruje, też jadałam łososia wędzonego (na gorąco) i wyrzutów sumienia nie mam, śledzie też. Ja też toxo nie przechodziłam a nigdy ostrożna w tym temacie nie byłam, więc liczę że teraz będzie ok.

Chciałam dużo rzeczy napisać, ale jak sie na bieżąco nie cytuje, to później nic sie nie pamięta... a ja zaraz chyba jadę do wujka na śliwki, śniły mi się normalnie w nocy już
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-05, 14:55   #447
1141655
Zakorzenienie

a ja siedzę , oglądam powtórkę bitwy o dom - czekam na rosół i czuję bąbelki brzuszkowe łaskotniki <3

Stary 2014-09-05, 15:07   #448
nicki86
Zadomowienie

A pisalyscie o butelkach, ja nie szykuje. Tak teoretycznie to poiwinnam coś miec w domu, bo jak wychodzilam po porodzie ze szpitala to dawali taka jakas wyprawke i próbki, ale nie wiem na nawet gdzie to i co to Nie dopuszczam do siebie nawet mysli że nie bede kp i oooo(a sukces 98% leży w naszych głowach). A dopajac nie trzeba przy kp, moja mała nie dostawała butelki pomijajac pierwsze dwa dni po cc gdzie ja pielegniarki poiły, a ja ryczałam w poduszkę że pokarmu nie mam Piła dopiero jak sama chciała siorbnąć cos ode mnie, czesto mi wode podbierała z butelki gazowaną ale to wiadomo jak już od ziemi odrosła a nie taki noworodek

przypomniało mi się jeszcze to co czytałam o lekarzu Ewy... no nie wiem jak to skomentować dosłownie śmiać się czy płakać? dziwne że w ogóle taki człowiek jest dopuszczony do pracy z ludzmi..

hope, jak tam wizyta?
Stary 2014-09-05, 15:16   #449
1141655
Zakorzenienie

A ja chcę kupić jedną na wszelki wielki, co by później nie szalec , gdyby okazała sie niezbędna <a bywa róznie, choć też nastawiam sie na kp,ale moje marne małę cycki nie wiadomo czy dadzą radę > ale niech bedzie w domu - majatku nie kosztuje, a jak ja sobie jakas wymysle, to pozniej maz bedzie szukal? przyda sie do wody czy herbatki rumiankowej/koperkowej,cokolwiek Niech se lezyyyyyyy :P

ale dzis piekna pogoda wstawilam pranie, to na balkonie zaraz rozwieszę

Stary 2014-09-05, 15:29   #450
nicki86
Zadomowienie

Moja od razu siorbała z kubka koperku nie polecam, niby stosowany jest na jakieś takie kolkowo-wzdeciowe sprawy ale z tego co wiem to tylko je potęguje.
A wielkość cycek nie ma znaczenia już bardziej kształt brodawek ale to już inna bajka

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

ally5 a jak jeden z synków bedzi miał na imie?

A jeśli chodzi o majtki ja do końca nosiłam normalne tylko rozmiarowo większe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości