|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Anetka ja upralam na razie używane, które dostałam. Tylko zeby je swieze schowac do szafy, nie prasowalam ich.Nowych też jeszcze nie prałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Raczkowanie
|
AnetkaIzabel zawsze po dniu kiedy wszystko pod górkę przychodzi dzień, że wszystko idzie z górki. Polecam zjeść jakiegoś ptysia, wypić herbatę i poczekać, aż będzie z górki
![]() Ja miałam wczoraj koszmarny dzień, na szkołę rodzenia nie poszliśmy, bo na budowie wylewanie posadzek, drugi dzień siedziałam sama do 21, nie licząc spaceru z koleżanką. Dzisiaj okazało się że zajęcia w szkole możemy odrobić z inną grupą. I dobra wiadomość Tż wsadził szafę z Ikei (237cm wys) do naszej osobówki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Wtajemniczenie
|
Paulina a co u Ciebie?? bo albo przeoczyłam, albo już długo się nie odzywasz??
#3394 | ||
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Fajne że pasy się Wam podobają ![]() martha - ty miałas 7-8 wsadów ciuszków ? woooowwww ![]() a mi się wydawało że mam dużo... dziś tez robie pranie, wykorzystam ładną pogodę i chęci jako takie do prasowania ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3395 |
Zadomowienie
|
Hej, dostalam od mojej mamy kolezanki z pracy szlafrok i majtki poporodowe z Esotiq
![]() przydadza sie ![]()
#3396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zadomowienie
|
Pytanko do dziewczyn kawujących:
Ile pijecie kaw dziennie, z ilu łyżeczek?
#3398 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
Ja zrezygnowałam z kawy, piję inkę z mlekiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3402 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zadomowienie
|
Mi jeden lekarz powiedział, że jedną kawę dziennie mogę, i piję jedną z plaskiej łyżeczki z dużą ilością mleka, ale czasem jestem taka zamulona, jak dzisiaj na przykład, że mam wielką ochotę na drugą, ale mam jakieś opory...
Drugi lekarz powiedział że kawę w ciąży można, bez obaw. Myślicie, że jak wypiję drugą taką słabą to ok?
#3404 |
Zakorzenienie
|
Moja gin nie widzi przeciwskazań do wypicia jednej, ewentualnie dwóch w miare słabych kaw. Pytałam o to, ale jakoś sama z siebie zrezygnowałam z picia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Wtajemniczenie
|
Szybkawolna, wyluzuj, weź głęboki oddech, dziecko jest ważne, ale jakbyś czegokolwiek zapomniała, to nie mieszkasz na Alasce, będzie dobrze, trzeba się też trochę życiem cieszyć, bo stres szkodzi tobie i dziecku
Sweet, ja piję dwie kawy z dwóch łyżeczek rozpuszczalnej, czasem jaedna wpadnie, a czasem, choć rzadko i trzy. Ja mam niskie ciśnienie, ostatnio mi zmierzyła 80/60. Zacznę prać ciuszki w przyszłym tygodniu, ale te które przeleżały duzo czasu w szafie, prasować bedę w październiku. My dziś z TŻ sprzątaliśmy pokój synusia kochanego, tyle ma zabawek, ze się to w głowie nie mieści, kupę wywaliliśmy, z dwie godziny nam to zajęło. Wsadziłam troche sliwek w słoiki ![]()
![]() |
#3406 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja od 2 tygodni się przeprowadzam do nowego mieszkania... tydzień żyłam w kartonach...dopiero od 3 dni mam meblościankę i od wczoraj mam łóżko w sypialni ...padam mąż zadzwonił, powiedział, żebym pralką się nie przejmowała... wraca dziś szybciej z pracy ![]() idę obiad robić i potem relax z TŻ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis druga partie prania robie. Moim zdaniem wcale nie za szybko
![]() ![]() Nowe piore raz - w proszku dla dzieci, dwa razy pralam tylko z sh. Zanet no to kciuki za wyniki ![]() Ja ochraniacz chyba tylko wywietrze. My sweet ja przez dlugi czas tylko bezkofeinowke pilam. Teraz od jakiegos miesiaca wypije jedna kawe rozpuszczalna z jednej lyzeczki dziennie ![]() My dzis zlozylismy lozeczko i zaczelismy polkoprzewijak, ale zabraklo jednego elementu i maja doslac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3408 |
Zadomowienie
|
Ja piję jedną max 2 łyżeczki, ale mam różne okresy, bo raz mi kawa smakuje a raz nie. Inkę piłam przed ciążą, a teraz mi wogóle już nie smakuje.
Moja wyprawka już prawie skompletowana brakuje mi tylko pieluszek i chusteczek nawilżanych i najważniejszego czyli łóżeczka. I tu mam problem, bo nie mogę zdecydować się na żaden typ. Wyjdzie na to, że wyciągnę z piwnicy, bo tam leży jakieś na maksa stare i pomaluje, a dokupię materacyk tylko. Zero zdecydowania w tej ciąży.
#3409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko że włókniaki to jedno, a to coś, co we mnie wyrosło [mam nadzieję, że jednak torbiel], to drugie. Cholera wie, jak długo toto tam jest. Od samego początku odczuwałam tam spory ból, ale byłam pewna, że to wina braku doświadczenia i że z czasem minie ![]() Ja nigdy nie piłam kawy, ale teraz czasem robię sobie zbożową na mleku. Wiem, że mojej przyjaciółce lekarka polecała jedną słabą kawę dziennie, bo miała problemy z ciśnieniem.
![]() |
#3410 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja dziś rano urządziła histerię przedszkolną... bo ma gluta i postanowiłam że nie idzie dziś do przedszkola. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co nie zmienia faktu że nawet 5km można jechac w nieskończoność... ![]() jak byłam w 38tc to się rozbił samolot w Smoleńsku. wiadomo, co się wtedy działo w Warszawie, poblokowane ulice i tak dalej. np. moi teściowie mieszkają w epicentrum wydarzeń i jak akurat wieźli jakieś ciała z lotniska do pałacu prezydenckiego czy w inne miejsca w śródmieściu to oni autem nie mogli ani wjechać na osiedle, ani z niego wyjechać, no ground zero i zamknięty rewir. a mój szpital, ten 5km od domu, zwykle sie jedzie max 15min - znajdował się DOKŁADNIE przy trasie konduktów pogrzebowych, jadących regularnie ze starego miasta na powązki. i te kondukty jeździły niemalże codziennie, blokując tym samym JEDYNĄ ulicę dojazdową do szpitala. raz jechałam na KTG przed porodem i trafiliśmy akurat na kondukt... 40 minut staliśmy i czekaliśmy aż przejedzie. ![]() bardzo się cieszyłam, że wody mi odeszły nad ranem i tego dnia jak rodziłam to pogrzeb szedł jak już Malwi była na swiecie... ale w szpitalu od położnej słyszałam że był jakiś problem z przejazdem karetki do szpitala, bo kondukt pogrzebowy nie chciał jej przepuścić :/ u mnie dziś 68 i też ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
lekarz może Ci nei wypisał bo uważa że ma jeszcze czas? na następnej wizycie poproś go po prostu o skierowanie na cc ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mojej siostry od pierwszego mini skurczu do pojawienia się dziecka na świecie minęło 50min (3 ciąża, pierwsza SN) ![]()
![]() |
#3413 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurtki dla dwojga nie zamierzam kupować bo nie jestem chustomainiaczką i raczej nie będę ![]() ale moim zdaniem jest prościej się "docieplić" w zimę z chustą, niż ochłodzić latem. mam dobry polar, taki z golfem, może być też cienka kurtka z membrany - taka o jakie były boje w lidlu w zeszłym tygodniu na przykład ![]() ![]() nie jest to opcja na długie spacery, ale na szybki sklep osiedlowy czy wyskok do przedszkola - na pewno tak ![]() Cytat:
no niestety na długie spacery to dla mnie jednak kiepska opcja... lepszy wózek :/ a co do tej biednej Lili - kudre ja nie jestem lekarzem, wyciągam wnioski tylko z tego co pamiętam z patologii ciąży i neonatologii ze studiów, ale kurde... no nam lekarze jednak wpajali, że tego rodzaju ciężkie uszkodzenia baaaaardzo rzadko kiedy są konsekwencją trudnego porodu. uszkodzenie musiało nastąpić wcześniej i trudności przy porodzie są tylko tego uszkodzenia konsekwencją. czyli - że jaka by nie była opieka przy porodzie, mózg dziecka bardzo prawdopodobnie i tak byłby uszkodzony. to jest bardzo ciężka sprawa, ale właśnie myślę, że nie do końca to musi być kwestia złej opieki w szpitalu, bo zawsze jest prawdopodobieństwo że już wcześniej coś było nie tak :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
piję kawę z ekspresu, wiec ciężko to przeliczyć na łyżeczki, jedno zaparzenie to ok. 8g kawy, ale to się nijak ma do kawy rozpuszczalnej, w której zawartość kawy naturalnej wynosi od 0 do 20% ![]() Cytat:
a w rodzinie miałąś jakieś przypadki torbieli? np. torbiele w piersiach / na jajnikach u kobiet albo torbielowatość nerek? Cytat:
![]() ![]() to szybko siostra urodziła... ale poprzednie dwie ciąże były donoszone, tznb zakończyły się cc? ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- i jeszcze Justana1984 - do dobitnie żółtych ścian i trawiastego dywanu chyba najbardziej mi pasuje ten środkowy zestaw pościelowy z różowym... ten ostatni jest super, tylko obawiam się, że ten syntetyczny kolor zielononiebieski będzie się zwyczajnie gryzł z dywanem. a ten drugi, z amarantofioletem odetnie się od zielono-żółtej koncepcji, jednocześnie ją uzupełniając ![]() lecę. idziemy dziś na parapetówkę do przyjaciela i muszę upichcić babeczki, muszę też na tempo machnąć sobie hybrydę i jeszcze coś zjeść! mało czasu! ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3415 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jakoś nie mam czasu żeby usiąść i ponadrabiać co piszecie.. ciągle mam coś do załatwienia, młody szybko kończy lekcje więc później muszę się z nim bujać wszędzie.. Kupiłam sobie wczoraj 2 staniki do karmienia, są piękne i wygodne.. przed porodem jeszcze sobie 2 kupię i będzie git.. najlepsze jest to, że mam rozmiar 75 F ![]() Co do szpitala to ja zdecydowałam się na Kołobrzeg.. szpital mam 4 minuty od domu, widzę go z okien mojego mieszkania ![]() Wczoraj niestety nie mogłam się powstrzymać i zjadłam tort (kawałek) i kawałek sernika po czym mierząc cukier mialam 101... normę mam do 125 ![]() Postaram się na wieczór usiąść i poodnosić, tymczasem idę na dwór bo pogoda jest boska ![]() Aha Keithlyn piękny pokoik! Bajka!
#3416 |
Rozeznanie
|
http://dziecisawazne.pl/jak-ciaza-zmienia-mozg/
niezła perspektywa! Jeszcze jedno dziecko i zostanę bez mózgu. Spoko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zadomowienie
|
Ja mam wrażenie że już mi niewiele mózgu zostało, a to dopiero pierwsze dziecko
![]()
#3418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja dziś kiepścizna.... choroba mnie rozkłada... najgorzej jest chyba wtedy jak się zaczyna, bo człowiek taki jakiś nietomny... gardło mnie boli, w nosie szczypie... a w ogóle to coś mi się z prawą ręką dzieje.... ledwo mogę rozprostować i od wewnętrznej strony widzę jakieś takie rozlania pod skórą lekkie, coś jak siniak, ale jakieś to dziwne.... i chyba spuchnięta trochę... zła kondycja wpływa też na mój dół dzisiejszy.... i żal mi tego dziecka mojego.... no niby dziś nie rozpłakał się jak po niego pojechałam, pierwszy raz ![]() Pani powiedziała, że Jaś samotnik... aż dzwine, bo on zawsze otwarty, towarzyski, na plac zabaw jak wpadał to biegł do domku i skrzykiwał wszystkie dzieci "chodźcie wszyscy do domku, bawimy się tu w domku"... zawsze sobie kogoś upatrzył i chciał się bawić z tym dzieckiem, a tu tak... no, ale pewno może to te pierwsze dni takie, mam nadzieję, że się rozkręci... miałam taki strach zawsze, że przedszkole "zniszczy go", boję się, że się zamknie w sobie.... jak go odbieram i próbuję z nim gadać to tak cichutko odpowiada, jakby siły nie miał, taki zgaszony.... eh... szkoda mi go.... mam nadzieję, że to tylko początki trudne, a potem będzie jak zawsze....
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-09-05 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z rozstępami też tak mam, choć teraz się pilnuję i staram się pamiętać, żeby się chociażby oliwką maśtać ![]() yhym, umarł król, niech żyje król! jeszcze mogłaś ewentualnie jechać nocą i czatować pod IP aż odejdą wody ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-09-05 o 15:43 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.