|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
I wystarczyło skończyć nizoral i od nowa łupież
Odliczam do Mysi. ![]() Cukierek!!! Ty masz bardzo podobną strukturę włosy chyba do moich bo zanim były pocieniowane wyglądały tak jak Twoje ale jakie gęste, duże loki!Czy Ty je mazasz tylko henna?
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-09-04 o 17:43 |
|
|
|
#4682 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Dziewczyny wybralam sie na zakupy
![]() W zalaczeniu zdjecia wraz ze skladem ![]() Co myslicie o takim zestawie naprawczym? Bübchen, kinder shampoo Garnier, Vanilie-Milch-Papaya Alverde, odzywka Aloe Vera ,Hibiskus Alverde olejek mandel-argan |
|
|
|
#4683 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj 4 raz umyłam włosy odżywką i poza tym że wydaje mi się że cały czas są niedomyte, niestety zauważyłam wzmożone wypadanie , więc daję sobie spokój, chyba mi nie służy. A co myślicie o tym http://ecospa.pl/produkt/baza-szamponowa-ekologiczna? Nadaje się jako łagodny szampon bez żadnych dodatków? Mam nadzieję, że tak bo już zamówiłam
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne takie coś tylko fajnie byłoby do tego coś dodać jak tam pisze. Ze środków myjących tylko jest Lauryl Betaine. Ale guma może po dłuższym stosowaniu obciążać gdyż jest silikonem czy czymś podobnym.
|
|
|
|
#4685 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz zdjęcie z tego czasu gdy były nie pocieniowane? Nasze włosy o ile mi się wydaje nie lubią tych samych produktów, bo chyba twoje lubią kreatynę np ( o ile dobrze pamiętam), a u mnie po jednorazowym użyciu biovaxa kreatynowego to na głowie miotła. Wstyd się przyznać, ale nie używam henny, tylko zwykłych drogeryjnych farb, gdzieś kiedyś przeczytałam, że henna może strasznie spuszyć włosy i jakoś się boje jej użyć.. Jak również obawiam się tego, że będzie ją strasznie ciężko domyć ze skóry .. O ile dobrze pamiętam, to chyba właśnie Ty używasz henny? Byłabym bardzo wdzięczna o jakieś wskazówki
|
|
#4688 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. No to start zaczynam regenerację
Jutro na dwie godzinki nałoże na włoski olejek i ciekawe czy coś się zadzieje. Miłej nocki ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaczęłam delikatnie wprowadzać silikony bo moje włosy bardzo nie lubiły kiedyś . Teraz stosuje na końcówki w serum i zobaczymy czy będą się mniej rozdwajały.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-09-04 o 23:03 |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Cukierku kochany, tak hennuje
A co do fotki to niestety póki były to się nie robiło dokumentacji, dopiero jak się popsulo to zaczęłam focic
|
|
#4691 | |||||
|
Raczkowanie
|
Qrde, piszę drugi raz, głupi touchpad :/
Cytat:
Cytat:
Te olejki, które opisujesz mają olejki tylko w nazwie. To są sylikony do zabezpieczania końcówek. Nie nadają się do olejowania. A arganowy jaki masz, prawdziwy? Jak pisała Klaudenc żółtko to proteiny. Jak nawilżysz włoski to możesz spróbować, ma proteiny wielkocząsteczkowe, więc może się sprawdzić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4692 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaką maskę i odżywkę polecasz? ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Jaki w takim razie wybrać szampon?
|
||
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem możesz ten stosować na początek. Jakie kosmetyki są w Niemczech to my nie mamy pojęcia. Musisz sama chodzić i spisywać jakie są kosmetyki - może niektóre już przeanalizowane i się nadają? Ja jak pojechałam do UK spędziłam sporo godzin zanim doszłam do tego co mogę używać itd. Pełno z nich wrzucałam też do analizy. Sama czytałam składy, a do sklepów chodziłam z kartką pt. ' co unikać w kosmetykach' i stałam przed półkami czasem godzinę i analizowałam ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Jest jeszcze taka strona z wszystkimi kosmetykami. Sprawdź czy niektórych firm nie ma u Cb i wtedy wybierz
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te odżywki mają już w sobie tyle emolientów, że nie dodawałabym oleju, chyba że okaże się, że odżywka nie dociąża włosów.
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak musze zrobić. Póki co musze zużyć to co kupiłam, bo mnie mąż uzna za nalogowa maniaczke hehe. Kolejne zakupy będą z kartka ;-) musze jeszcze nabyć odpowiednią maskę. Co polecasz do silnego nawilżenia?
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Moderator
|
Używałam biowaxu ostatnio ciągle i w końcu przestał działać, a właściwie dziś na swej głowie zobaczyłam siano... spusza mnie
takie brzydkie te włosy jakieś jak po proteinach, a wcześniej fruwały. Pewnie przez olej migdałowy, no cóż, trzeba wrócić do sprawdzonych rzeczy i nawilżyć włosiory. A byłam taka zadowolona na początku. bubu.W ogóle dostałam sie do tej szkoły, idę dzis na lekcje. Muszę 2 godz w jedna stronę jechać x_x Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-09-05 o 10:18 |
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sorry to nie plotkowy
|
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja w uk to niczego mam wrażenie nie mogę używać i wszystko to śmieci, a jak próbuje.poradzic coś angielkom to sama nie wiem z czego wybierać... Tyko te shaumy zdają egzamin.
|
|
|
#4699 |
|
Zadomowienie
|
Pisałam Ci o tej Shaumie 7 ziół. Nie ma silikonów, ma sporo ekstraktów więc włosy nie będą się aż tak plątać przy myciu. Powinnaś znaleźć go bez problemu w Niemczech bo to niemiecka firma z tego co wiem.
http://i2.pinger.pl/pgr120/6412ee45002008894f304a0c - zdjęcie |
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja dużo wrzucałam na analizy tam możesz poszukać. Eloe jeszcze wtedy była i sprawdzała. M.in. szampony i odżywki. Część ściągałam z PL jak farmonę czy szampon Barwy ale dużo mi zostało z Anglii jeszcze kosmetyków. Co do składów to siedziałam nad składnikami i zapisywałam które są ok + a które nie - potem alfabetycznie zrobiłam i później stałam przed szafa w sklepie i patrzyłam w telefon żałowałam że nie mogłam sobie wrzucić w telefon strony gdzie wpisywało się cały skład i wyskakiwało co to jest. O ta KLIK
|
|
|
|
|
#4702 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobry jest balsam green pharmacy z arganem i granatem, od dłuższego czasu używam go już tylko bs, jest joanna lniana, ale ona jest lżejsza od gp, jest odżywka yves rocher do włosów kręconych z baobabem, ale ona już cięższa Cytat:
![]() Cytat:
Zdam relację ![]() Cytat:
![]() Maseczka z żółek - robiłam dawno temu z olejem, u mnie ładnie podkreślała skręt i chyba nie puszyła, ale słabo pamiętam ![]() Cytat:
I kolorek podoba mi się Cytat:
![]() Cytat:
Tylko nie wiem, co tam w Niemczech masz.Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wypróbowałam olejek alverde z arganem i migdałem do olejowania. Trzymałam go na włosach ponad trzy godziny. Włosy umylam szamponem Bubchen Kinder shampoo, który splatal mi włosy jak żaden inny
Edytowane przez Newquay Czas edycji: 2014-09-05 o 15:24 |
|
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myszka2020, Imperfecta, AgusiA753- dziękuję kochane :o
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie wiem co to są za legendy miejskie, że tak niby strasznie puszy i taką krzywdę robi, jeszcze włosy oblepia, co powoduje wypadanie. Owszem, są przypadki ale są to wypadki pojedyńcze, i też zależy jak Twoje włosy reagują na zioła. Ja zawsze przed hennowaniem porządnie kremuje okolice czoła i dookoła głowy i nie ma żadnego problemu z domywaniem. Na swoje włosy używam około 150 gram, henna minimalnie wypłukuje się, ale ja nie robię niczego oprócz 5-10 centymetrów przy odroście, bo cała reszta od roku się trzyma nic nie muszę robić, jakby naturalnie takie rude były... To przede wszystkim dla mnie stawia henne bardzo wysoko w koloryzacji bo nigdy nie wyglądam tak słabo jak schodzi farba i sprana koloru...
|
|
|
#4706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zamierzam nabyc prawdziwy 100% Olejek alverde zrobil na mnie duze wrazenie, wlosy sa mieciutenke, smialo moge polecac W Niemczech jest tego pelno, co dusza zapragnie Tylko ja sie dopiero ucze prawidlowej pielegnacji i dlatego tak namietnie pytam Brak tylko polskich produktow chociaz w Müllerze widzialam juz kremy Ziaja milo bylo widziec
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Moderator
|
Myszka2020 - z pewnością nie ;D po migdałowym kiedyś też tak miałam, włosy po nim były okropne. szczególnie, że mam włosy suche bardzo i póki je nawilżę to będzie to trwać miesiącami.
Mi henna robi spustoszenie, są po niej tak suche jak siano dosłownie. Ale ja mam takie włosy i bardzo łatwo je wysuszyć, nigdy nie były miękkie jako tako ;D |
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest taka złota zasada analizowania składów że co po zapachu to w ilościach śladowych. Na początku masz największe stężenie czyli silikon, a gdzieś na końcu dopiero cokolwiek z oil ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Idealny dla zabezpieczania końcówek
|
|
|
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim przypadku włosięta po hennie są bardziej przez 2 dni, do pierwszego mycia po hennowaniu ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci dostępnu do alverde, kusi to, czego nie mamy ![]() Choć mam odlewki niemalże wszystkich odżywek z alverde, ale przetesowałam dopiero 2
|
||
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

ale jakie gęste, duże loki!

Ja zaczęłam delikatnie wprowadzać silikony bo moje włosy bardzo nie lubiły kiedyś . Teraz stosuje na końcówki w serum i zobaczymy czy będą się mniej rozdwajały.