![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Tygrysek zdjęcie boskie
niezapomnijkaa09 ![]() mara86 dziwne z tymi szczepionkami , może była jakaś nieudana partia i wszystkie musieli wycofać ? u nas dzisiaj dzień pod hasłem "nie odkładaj mnie, bo się będę darła" Jula przy próbie położenia od razu włączała syrenę, nim dotknęła pleckami podłogi, ja padam na pyszczek |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Rozeznanie
|
O kurczę a na zdjęciu taka duża się wydaje
![]() ![]()
![]() |
#1083 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻet nazwał rzeczy po imieniu ![]() ![]() a co do 'daj rączki to mama weźmie na rączki' ja bywam jeszcze bardziej brutalna i mówię 'wstawaj! co tak będziesz leżeć?!' ![]() Widziałam już na FB i chciałam powiedzieć wow ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-09-04 o 22:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | ||
Rozeznanie
|
mój synuś już drugi raz zrobił nas w konia (pierwszy raz 3 dni temu i dzisiaj)
zjadł o 16, wieczorem jeszcze wychodzimy na spacer i wracamy ok. 20, dziecię zasnęło i... śpi (za pierwszym razem spał do 4 nad ranem, a w sumie do 8, bo o 4 nad ranem nakarmiłam go na śpiocha) i dziś prorokuję będzie podobnie miał ktoś z was tak? ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
ostatnio mama mi mówiła przy okazji rozmowy na temat, że sama mi smoczek w cukrze maczała, bo przez 3 dni nie chciałam jeść - "no dzięki mamo za moją wieczną walkę o normalną wagę :/ ) dlatego śmieszy mnie, jak ktoś mówi, "nas 30 lat temu inaczej chowano i żyjemy" - no żyjemy, ale na szczęście o opiece nad dziećmi, o żywieniu wiemy więcej, więc możemy być bardziej świadome i mądrzejsze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1085 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do mebli - ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym wszystko było mniej przetworzone itp. Moja rodzina też tego nie rozumie i jakiś czas temu Franek został nakarmiony ciastkiem. Chyba wymyślę mu jakąś alergię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |||
Zadomowienie
|
Dziękujemy za bardzo miłe słowa
![]() Nie żartuje i dobrze zacytowało ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak drinkowanie się udało? Co teraz czytasz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co opowiadają koleżanki alergia nie chroni dziecka przed pomysłami rodziny ![]() Kilka pytań o dietę malucha Dziewczyny, jakie mięso na razie dajecie maluchom? Kurczak czy coś jeszcze poszło? Jakieś nowe warzywka, owoce poszły w ruch? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Raczkowanie
|
Tygrysku zdjecie rewelacyjne
![]() ![]() Jeśli chodzi o dietę, to ja kurczaka nie podaje. Mnie pediatra powiedziała, zeby zacząć od indyka, królika i cielęciny. Według niej kurczak jest najbardziej nafaszerowany antybiotykami... |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie to wszystkie dzieci duże przy mojej Kruszynce ![]()
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Elu- jestem ostatnią która mogłaby rzucać kamieniem... Wczoraj po zaśnięciu Emilki, czekając na powrót TŻ, też umilałam sobie wieczór czerwonym winkiem ![]() Ola jest moją idolką! Uwielbiam jej zdjęcia. Koniecznie musisz je wstawiać częściej. Chociaż trzeba przyznać, że nie jest najbardziej empatyczną osóbką na świecie, skoro akurat teraz postanowiła dawać Ci w kość. Z pomysłu z meblami się uśmiałam ![]() teQiba- dzięki za linka ![]() Właśnie dostałam wiadomość, że puzzle są już w drodze do mnie. Tygrysku- bardzo to miłe co napisałaś, dziękuję ![]() Odnośnie mięsa to ja podobnie jak Kateczka myślałam o indyku, króliku, cielęcinie... Kurczak wyłącznie jeśli będzie ze sprawdzonego źródła. A gdzie planujecie kupować mięso? Macie jakieś zaufane miejsca? Koziemleko- alergia! Genialne! Że też sama na to nie wpadłam ![]() Virginia- zabawa nie jest żadnym odkryciem ![]() Agunia- Sławcio od małego ma dobry gust. Silikonom mówimy stanowcze nie ![]()
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dalam kurczaczka. Mialam ze sprawdzonego źródła . Potem wprowadze jajko ![]() ![]() Limonka - tylko musze ustalic na co konkretnie ta alergia moze byc, bo u mnie w rodzinie są wszechwiedzące ciocie i dziadkowie ![]() Virginia - to nasze maluchy beda juz wolniej przybierac. Ciekawe kiedy Franko teraz nadgoni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Raczkowanie
|
Koziemleko no juz ten rotawirus...szybko, prawda :/
A z czym to żółtko bedziesz podawać? Podziel sie pomysłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do żółtka to wlasnie nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dawała ktoraś z Was awokado?
Żona od 23.07.2011 ![]() Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2014-09-05 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Kalinka śpi, mąż z Antkiem na rowerze więc mam chwilę dla siebie. Zastanawiałam się, co tu robić co tu robić, ćwiczyć z Ewą Ch, ogarniać mieszkanie, pisać podanie o dofinansowanie do mieszkania... I siedzę na wizażu ![]() ![]() ![]() ![]() Ale piękna rodzinka! Śliczne zdjęcie Cytat:
![]() A drinkowania trochę zazdroszczę, też bym sobie strzeliła coś konkretniejszego...:brzyd al: Cytat:
Lepiej indyka (podobno nie są tak fazserowane chemią) albo królika. Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2014-09-08 o 13:35 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Wtajemniczenie
|
a co do żółtka - można ugotować jajko po prostu i dać samo żółtko na łyżeczce - niech poznaje smaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Czy jest jeszcze jakis maluch na watku, ktory nie przekreca sie na boki oprocz mojego?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1098 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Raczkowanie
|
Moj. Przekrecil sie kilka razy ale to chyba bardziej na zasadzie przypadku.
Brak polskich znakow. Edytowane przez good idea Czas edycji: 2014-09-05 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
pola Kalinka slodziutka i jaka dłuuuga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Was też dziś tak boli głowa?
![]() wszyscy super! ![]() a tak z ciekawości - Twój mąż jest Francuzem? Cytat:
![]() ja do Was z 2pyt.: 1) jeśli Waszym bąkom nie podpasuje nowa rzecz w menu to co robicie? dajecie coś już sprawdzonego? 2)do mam po cc - Was też jeszcze czasem pobolewa na dole? A tak się Natala cieszy jak ją przechodnie na spacerach zaczepiają ![]() ![]()
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie kosztow sesji i w sprawie kaszki.
Gratuluje zaliczonych szczepien i konkretnych wag dzieciaczkow. Trzymam kciuki za przyrost wagi u dzieciaczkow, ktore tego potrzebuja. Tygrysku - z Waszego zdjecia bije ogromne cieplo rodzinne, pieknie sie prezentujecie. A Kinga pozuje swietnie, kto powiedzial, ze musi patrzec w obiektyw? Pola - Kalinka bardzo podobna do Ciebie, a Ty sie pieknie prezentujesz w tej czerwieni Virginia - Natalka jak zwykle elegantka. U Was zimno, ze ma takie butki cieple? W dyskusji o wprowadzaniu pokarmow na razie niestety udzialu nie biore, wiec chyba nie mam juz nic do dodania. A, jeszcze o kaszlu bylo - Przemo swietnie udaje kaszel i zaciesza sie, gdy ja udaje, ze sie tym przejmuje. Biogaia pomaga. Kolejna nocka bez zbednych atrakcji, 3 karmienia. Szkoda tylko, ze oboje z Ewa wstali przed 7... |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||||||||
Zakorzenienie
|
świetnie wyglądaliście
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moja babcia ma kilkanaścioro prawnucząt i ZAWSZE jest jakiś dzieciak co uczy się chodzić, albo już się nauczył, jak przyjeżdza sam, to ktoś pilnuje, ale jak babcia robi urodziny i cała ta ferajna się do nas wbija, to musimy schody zastawiać ![]() u mnie to się nazywa cacy mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czytam trzecią część Igrzysk śmierci, ale wczorat w tv leciała pierwsza czesc wiec ogolądałam a nie czytałam ![]() U mnie poszedł kurczak i pół jajka jak narazie. Muszę indyka upolować w "mojej" ubojni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie to samo ze słodyczami, biedne moje dziecko, ze nie bedzie codziennie jadło czekolady na obiad ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() AHA Limonka bo pytałaś o sklepy z mięchem, ja mam tutaj u mnie taką małą ubojnię i sklepik z mięchem, drób mają niby codziennie, ale trzeba iść o 6 rano żeby kupić co się chce, bo ostatnio byłam o 10 i już np indyka nie mieli, inne mięsa albo na zamówienie, albo w konkretnych dniach, wiec im jako tako ufam, chociaż nie widziałam jak hodują te zwierzaki ![]()
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
Virginia - jak Franek nie chce jesc nowosci (i do poznanych i lubianych produktow tez to sie tyczy) to probuje kilka razy. Co kilka minut proponuje lyzeczke, jak dalej sie upiera to nie je.
Natalka jaka duza juz ![]() Ale Franek to zimny chów. Bylsmy dzisiaj na spacerku. F w bodziaku bez rękawow - z golymi ramionami - dlugich spodniach i skarpetkach, a obok dziecko ( w podobnym 'wieku') w bluzie takiej misiowej z kapturem z uszami, a spod tego kaptura wystawala czapka ![]() Ela- tez mysle, ze awokado smakuje jak mydlo, chociaz mydla nigdy nie jadlam ![]() Czywasze dzieci tez często wystawiają język? Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-09-05 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Na tyle często, że ostatnio zastanawiałam się czy to normalne ![]() A co do awokado to jest świetne do kanapek i sałatek. Np w takiej postaci http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...u/przepis.html Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-09-05 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
No co Wy, awokado jak mydło?
![]() Ja uwielbiam, uwielbiam pasjami, zresztą wszyscy uwielbiamy. MAło jest tak wszechstronnych rzeczy do jedzenia, pasujących do wszystkiego, tak cudownie podbijającego smak... Ot choćby z kanapką z porządnego razowca, białym serem (my preferujemy kozi), polane oliwą z oliwek, ze świeżo zmielonym pieprzem Z dobra szynką -duet doskonały. W sałatce -praktycznie każdej. (np sałata, pomidor suszony, awokado , czerwona cebula, cienkie plastry parmezanu, podprażony słonecznik...) Z łososiem wędzonym W paście jajecznej Guacamole!!!! W musie czekoladowym (awokado+kakao+odrobina mleka+syrop z agawy/miód, zmiksowane) Jedno jest ważne - musi byc dojrzałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle to witam i nie mogę się doczekać jutrzejszego warszawskiego spotkania ![]() ![]() ![]() U nas po rozszerzaniu diety masakra ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
Kinga chce mnie chyba wykończyć przed dzisiejszym spotkaniem. Od 2h nie śpi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam się skoro świt! Dziś wcześniej wstałam, tzn. nie kładłam się po nakarmieniu malej, bo na 9 mamy tego lekarza rehabilitanta. Dziś mam na szczęście męża do pomocy to będzie łatwiej wszystko ogarnąć.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz muszę zdecydować się na te kaszkę- szukam bezglutenowej, ale jakos przerażają mnie te waniliowe, malinowe,.... muszę zrobic rekonesans. Nie wiem tylko jak te kaszkę podam, bo do glutenu Emilka nie chciala z butli i je papke z łyżeczki a potem zapija mleczkiem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wystawia, ale nie tak często jak sie krztusi ![]() Warszawianki- udanego spotkania, ladnej pogody, spokojnych wózków ![]() Tygrysek-piękna z was rodzina, juz wiem po kim Kinga taka sliczna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.