|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1292 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Jeśli bezbolowo to nie jest zle, ale szyjka moze sie skracać. Do nas trafiła laseczką z krótka szyjka, a nie miała ani boli ani skurczy, jest w 30 tyg., a leczenie jak u mnie. Kroplówki i sterydy. Moze lekko przeholowalas? Postaraj sie odpocząć pare dni na lewym boku i sie poobserwuj. Cytat:
To tak jakbyś odkrywała świat na nowo. Gratulacje! Cytat:
Dostajesz fenoterol? Ja przyjęłam 4 i na tym narazie koniec plus 2 razy sterydy w tyłek na płuca dla małego. Dobrze ze maź na miejscu. Odzywaj sie częściej... Trzymam kciuki Cytat:
Jeśli czujesz sie na siłach to tak jak dziewczyny piszą poszłabym teraz. Bedziesz mieć z głowy i tez inaczej na Ciebie spojrza ![]() Cytat:
Dziwne ze dopiero w pon, ale oznacza to ze to nic groźnego bo inaczej byłabym natychmiast. Nie bój sie, w szpitalu poczujesz sie bezpiecznie i na pewno wszystko sprawdza. Powodzenia Cytat:
Ja mam 2 małe na początek i tyle... Cytat:
Gatulacje, piękna waga ![]() Własnie cos spac nie moge... Obudziłam sie i postanowiłam do Was wpasc. Tu w szpitalu uważa sie ze 34 tydzien lub waga 2500 to jest juz super. Stwierdzam ze jesteśmy super przygotowane, tu sa laski co nie maja nic dla dzidzi gotowego, bo tyle jeszcze mialy czasu...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||||||
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Tez spac nie moge
po wc juz zasnac nie moge, pozniej poczulam glod, zjadlam banana popilam jogurtem a teraz jakby zgaga lapala i w ogole juz mi sie spac nie chce... najchetniej to teraz cos bym poprala ![]() To chyba tez tak zrobie, 2 male butelki kupie. Te cale sterylizatory, podgrzewacze kupe siana kosztuja jak wszystko zliczyc :O a nic nie wiadomo jak z laktacja. Ja jak bylam w 30tc tez za duzo dla dziecka nie mialam dopiero od niedawna zaczelam kupowac.
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wiec
ja od 2.30 nie spie, juz wstalam, pomalowalam sie troche, chcialam jechac autem do piekarni a tu zonk, kluczynka znalezc nie moge a Tz spi
|
#1295 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc laktator bardzo mi się przydał, ściągałam mleko i dawałam mu moje. Co do butelek miałam dwie małe 120 chyba, a później już te duże bo miał spory apetyt. W takim przypadku sterylizator to super sprawa (miałam parowy do mikrofali) a co do podgrzewacza hmm, to dopiero do słoików, ale wolałam wsadzić do mikrofali i wymieszać. Pamiętaj, że wszystko możesz kupić po porodzie, wtedy będziesz wiedziała jak będziesz karmić. Aa ja miałam wszystko z aventu i byłam zadowolona.---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- rany własnego posta nie mogę edytować, ta nowa wersja mobilna jest do bani. Edytowane przez glossary Czas edycji: 2014-09-06 o 08:09 |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok wiec zaczekam, wstrzymam sie ![]() A laktator manualny jest ok, czy serio dlugo to trwa? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1297 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
Dziś drugi dzień prania, popiore wszystko, a w środę ma przyjechać siostra i mi poprasować Cytat:
)) odnośnie podgrzewacza to słyszałam same dobre opinie, Glossary nie wyobrażam sobie podgrzewać mleka dla dziecka w mikrofali. Położne u mnie stanowczo tego zabraniały, ale jak widać co kraj to obyczaj . Zamiast podgrzewacza można spróbować kąpieli wodnej w garnku.Ale jakby co to dopiero nam się przyda jak będziemy karmić mlekiem modyfikowanym, więc może poczekać lepiej z tym zakupem. Ups jeszcze śpię Glossary przepraszam, myślałam że piszesz o mleku a nie o słoikach )))
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-09-06 o 08:31 |
|
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
ta nowa wersja jest okropna, ja chce starą. Miałam laktator mamualny ze względu na cenę. Co do utrzymania laktacji, to trzeba bardzo często ściągać, nawet w nocy. Jest dużo informacji w necie na ten temat. Niestety gdy mały miał miesiąc to mocno zachorowałam i przez wysoką gorączkę straciłam pokarm.
|
|
|
|
#1299 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry laleczki Kochane
A tak poza tym mój Julinek nabiera mocy, takie kopy wali w żebra, że naprawdę sprawia mi to czasem ból, Bidulek pewnie mało miejsca już tam ma. I nie wiem co to jest, ale od jakiegoś czasu mam taką wydzielinę z grażyny i jak poleci to jest troszkę białego a reszta to jak woda albo siku ![]() Gratuluje Mamciom rozpoczętych nowych tygodni!!!! Cytat:
Śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
Najważniejsze że zdrowiutki!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja troche pospalam, ale musialam wczesniej wstac, bo jade polowac na bujaczek. ![]() ever: ja tez mam tylko 1 butelke, te z babysam bodajze... jesli okaze sie, ze nie bede miala pokarmu czy cos, to dokupie druga. w sterylizowanie nie bede sie bawic, mysle, ze wystarczy umyc i wyparzyc. a laktatora sie boje
|
#1301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja witam się w tym pięknym dniu Dziś miałam pierwszą noc od nie wiem jak dawna bez wstawania siusiu czy po mleko na zgagę Dziś mama będzie mi pomagać w naszym nowym gniazdku pomyć wszystko jak to dobrze że jest tak blisko i może pomóc Wkurza mnie tylko że wszystko tak powoli idzie Gosiakk Nasze chłopaki jak to mój Tż powiedział będą lubić żeberka
|
|
#1302 |
|
Zadomowienie
|
Tak, prawda piekny dzionek
![]() Ach, dziekuje za Wasze odp. Chociaz nie mam wyrzutow sumienia, ze swojemu dzieciaczkowi kupuje za malo no to ja biore sie za ciag dalszy prania wozka
|
#1303 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciągle ze mnie coś leci ale to uważam że to ten probiotyk i nie wiem. Fakt jest taki, że wkładki mam ciągle mokre. Cytat:
Chyba trzeba będzie zrobić badanie moczu.Super, że masz blisko mamę. Ja niestety wyprowadziłam się ze swojego rodzinnego miasta, a jak to mąż mój komentował byłam nieźle do mamy i siostry pępowiną przywiązana także jest mi niestety ciężko bez nich. I jak pomyślę sobie że będą tylko gośćmi u mnie to aż płakać mi się chce Ale czas dorosnąć i założyć swoją rodzinę mam nadzieję, że moja Lili tak mnie pochłonie, że nie będę o tym tak myśleć
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochaniutkie
Ja noc w miarę przespana, pobudka po 7, ale teraz siedzę i ziewam.. Idę się wykąpać i ogarnąć troszkę chatkę. Co prawda ciocia jest u mnie i od rana jeździ na odkurzaczu Ale muszę coś zrobić, bo się zasiedzę. Widzę, że temat butelek/laktatorów i innych stworów jest poruszany. Ja laktator mam po kuzynce (a ona po mojej bratowej), nie był za często używany więc luz. Ręczny, także mułki sobie wyrobię jak coś Ale butelek też nie mam, nie wiem jakie i ile...Do zakupów coraz bliżej a ja jestem w czarnym tyłku, za przeproszeniem, z tym, co mam kupować ![]() Ever ja mam podobnie..Uważam, że powinnam kupić wszystko nowe, a tu większość ciuszków używane, bo tyle dostałam, łóżeczko być może używane, latator i inne takie...Ale to nie to chyba najważniejsze, bo Im nie będą potrzebne nowości tylko nasza miłość
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-09-06 o 09:35 |
|
|
|
#1305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podgrzewacz mam, ale nie przydał się za bardzo przy mleku, dopiero słoiczki w nim podgrzewałam, ale uważam, że to zbędny zakup, bo w kąpieli wodnej trwało to tyle samo czasu. Sterylizatora nie miałam i nie będę kupować. Cytat:
Duży już synek ![]() Został mi równy miesiąc do terminu |
||
|
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynamy dzis 34 tydzien. Na porannym ktg, gdzie wczoraj o 21 skończyłam ostatnia kroplówke, wyszły skurcze. Delikatnie mnie bolało a ktg pokazywało 100. Ten bol to nic w porównaniu do tego co miałam przed szpitalem. Wzięli mnie na badanie i szyjka nadal krótka, ale rozwarcia brak. Mam obserwować stawiający sie brzuch i jeśli po 2 zastrzykach nie przejdzie i nadal beda regularne to ląduje na sali przedporodowej!!! Jak ja to usłyszałam.... Jeszcze wczoraj mieli pomysł mnie wypuszczać. Nic nie rozumiem. Czyli co? Bez rozwarcia, a przy skurczach mozna wywołać poród?
Wkurzyło mnie, bo nic nie ukrywałam i mówiłam im o tym wszystkim tylko mnie nikt nie słuchał. Czyli nawet jak mnie nie boli a jest regularnie to jest złe... Byłam juz taka wyluzowana, a teraz sie zaczęłam stresowac. Teraz kciuki sie przydadzą, dzieki z góry za wszystkie.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
#1307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh czyli uważasz, że jak nie boli a są regularne twardnienia to lepiej zgłosić się do szpitala albo lekarza??Mam nadzieję, że wytrzymasz z maleństwem w brzuszku jak najdłużej.
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Tak, odkrywam wszystko na nowo
niestety mojemu kręgosłupowi się to średnio podoba ![]() Witam się z Wami porannie Ja już posprzątałam suszarkę po wczorajszym praniu, wstawiłam nowe pranie i zagniotłam ciasto na drożdżówki - minus mieszkania niedaleko piekarni to cudne zapachy rozchodzące się wieczorową porą, zmuszające do pieczenia z samego rana ![]() Nooo a teraz odpoczywam, bo te kilka drobnych czynności mnie zmęczyło strasznie... Co do butelek - kupiłam kilka dni temu jedną Avent Natural. Jak potrzeba będzie więcej, to się przecież szybko dokupi Nie mogę się zdecydować, czy kupić już laktator i podgrzewacz... ale chyba jednak wybiorę, a w razie potrzeby szybko się dokupi... Obie te rzeczy miałam dostać, ale... No co będę pisać - wiecie jak to bywa ![]() Wczoraj dostałam mega turbo doładowania i poprasowałam (na siedząco ) wszystkie ciuszki, pieluszki, prześcieradełka itd i spakowałam torbę do szpitala (tak na 90%). Jeszcze tylko uprać wózek i przygotować kołyskę - jak tylko dostaniemy ją od znajomych (po ich córci). Czy li prawie prawie jestem gotowa
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Laila trzymam kciuki
34tc to juz oki!! Bedzie dobrze ![]() Ach na tych obiecankach cos od kogos tez juz niestety sie przejechalam, a tak kiedys pisalam, ze jak tak mozna a i mnie spotkalo, i to rodzina, nie znajomi i wydatek spooory nam doszedl... po co bylo gadac...
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a raczej licz ile masz w portfelu
|
|
#1313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie stresuj się, myślę, że jesteś w dobrych rękach więc stres jest zbędny ! Trzymaj się tam dzielnie i dawaj nam znać ! ![]() Cytat:
Co robicie dzisiaj na obiad ? Ja mam pierś z kurczaka w lodówce ale pomysłów na nią brak
|
|
#1314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli oczywiście podniosę dupkę i pójdę na zakupy i kupię mięso ![]() Piersi z kurczaka jadłam dwa dni - najpierw duszona z cukinią, w sosie serowo-śmietanowym, a wczoraj grilowana
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam wczorajsze leczo
mniaaam.
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ze ich w domu nie mam a nie chce mi sie do sklepu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Terapia zajęciowa i opieka rodzinna. Nie pisalam chyba
Kurde rozmawiałam z babeczka z/dziek. I one z promotorką się boją, ze przez/stres cos sie moze wydarzyc. Tez/sie martwie bo tylko maz moze ze mną jechac a jego a pasowaloby zeby termin zgral sie z mozliwoscią terminu obroby. Ehhh Musze się dodzwonić domojej gin jak ona da mi zielone swiatlo to qtedy bede dzwonic do promotorki, zeby przekonac ja ze lepiej bedzie przed porodem.
|
#1318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Utrzymajcie się w dwupaku jeszcze trochę A jak nasza dzielna Ritka? Może już wrócić do domku? ![]() Ja od rana dalej porządkuje i właśnie zaliczyłam prawie wywrotkę z krzesła... Ale skończyło się dobrze złapałam się szafy i zapanowałam nad przechylającym się krzesełem Będę już bardziej uważna
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Laila kciuki. :-*
Ja dzis/spalam na raty, ale do 10. Zaczyna się u mnie mega odczuwanie ruchów Mai.jakmi jezdzi raczkami czy nozkami to az podskakuje, nie mówiac juz jak lupnie w zebro, prawe sobie upodobała. Dzis o 4 rano to mialam dyskoteke. Dzis u mnie na obiad knedle ze/sliwkami ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Dzwoniła babcia tz ze wujek grzybów dla nas nazbierał. Mniaaam . to po obiedzie jedziemy A/wczoraj bylismy. Ona taka/starowinka a kochana/ze/szok. Moja babcia nawet sie do niej nie umywa niestety :-[ Ksiadz u niej byl wczoraj to prosila by poblogoslawil mnie i Majunie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

za Dominika! Trzymaj się dzielnie!!

Najpierw od rana do popołudnia non stop miałam twardy brzuch później puściło i tak co jakieś 12min miała później co 5 min .. nie wiem czy z takim czymś dzwonić do położnej czy się wstrzymać, jak myślicie dziewczyny? Wizytę mam dopiero w piątek 
może tylko się za bardzo przemęczasz i Twój organizm krzyczy do Ciebie ODPOCZNIJ!
Moim zdaniem zadzwonić do położnej zawsze możesz - to ona jest tu fachowcem, nie my i najlepiej doradzi co powinnaś zrobić
tylko co sekundę sik, sik po 2 kropelki 

ehh czyli uważasz, że jak nie boli a są regularne twardnienia to lepiej zgłosić się do szpitala albo lekarza??