![]() |
#3811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 27
O lol, jak widzę to zdjęcie http://img.kwtia.com/8/88/88e/m/61e3...7ec77861b7.jpg to mam wrażenie, że jak modelka się wyprostuje, to wszystko jej wyskoczy spod sukni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,tit...3660&_ticrsn=3 dziewcyzny, PMka miala wypadek w dniu wlasnego slubu i jeszcze jej mama zginęła
![]() Edytowane przez kruella_de_mon Czas edycji: 2014-09-06 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
11.04.2015 ![]() Edytowane przez misiaa91 Czas edycji: 2014-09-06 o 15:40 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | ||
... choć nie Westwood
|
Nadrobolam Was trochę
![]() U mnie juz o niebo lepiej. Wlasmie wróciłam od dziadka ze szpitala. Jest przytomny, kojarzy, pamieta, ma lekki niedowlad ale z każdym dniem lepiej ![]() Ze spraw ślubnych- odpisały mi dwie makijazystki, ze jeszcze nie maja zapisów na przyszly rok... nie mogę przegapić. Wczoraj spędziłam babski wieczór z moja przyjaciplka (i, mam nadzieje, swiadkowa) i ogladalysmy plyte z wesela jej brata :d Ex, sto lat, spełnienia marzen, realizacji wszystkich slubnych (i nie tylko) planow, duzo milosci i szybkiego uwicia gniazdka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a wlasnie ex, mialam Cie pytac jak tam remont, co tam planujecie, jakie kolory, styl itp. Cytat:
![]() W ogole wkurzylam sie na mojego K. Zobaczylam jego obrączkę, porownalam z moja.. i jego wygląda jakby miala ze sto lat. Nie wiem co on z nia robi :/
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() My też zakładaliśmy, że do BN się wprowadzimy... I podobnie jak u ex główny remont kuchni i łazienki zaczął się w listopadzie. Wprowadziliśmy się na walentynki, a i tak jeszcze podłóg nie było i pomalowanych ścian... Nie chciałam tego pisać wcześniej, żeby nie dołować ex, ale skoro już zostało to powiedziane głośno ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-09-06 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy wprowadzić się na 15 września, a wprowadziliśmy na 15 grudnia. Mieliśmy zrobioną łazienkę, podłogi, ściany itd. Ale żadnych mebli poza łóżkiem, szafką ze zlewem i stołem po babci. Miało to też swój urok ![]() Ale jak będę kiedyś remontowała inne mieszkanie to będę mądrzejsza ![]() Siostra TŻ też wprowadziła się do mieszkania z podłogami i ścianami, łazienką i materacem do spania. Zmywanie naczyń w umywalce w zlewie masakra... A ja też nie chcę dołować tylko przekazuję swoje doświadczenia. Może pomogą ![]() Jakby co to pakujemy się do ex pomagać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
uwaga chwale się
![]() dziś pierwszy raz zrobiłam pomidorową ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Aleeee tez mieszkaliśmy przez miesiac bez drzwi i kuchni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki za życzenia a mieszkanie no to łazienkę chcemy taką coś beżowo-piasową z brązowymi dodatkami, w kuchni płytki szare takie kafelkowate na scianach, podłoga szara, farba nad płytkami szara a na reszcie ścian limonkowa. W sypialni chyba kremowo z granatową ścianą za łóżkiem, salon też coś jasnego na ścianach panele raczej w brązie ale takim ciemniejszym i jakaś jedna ściana w kolorze będzie ale nie obmyślaliśmy jeszcze szczegółów ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
Witam się dziś i ja
![]() U mnie pracowita sobota ![]() Starałam się nadrobić dzisiejsze strony ![]() Widziałam, że mówiłyście o wtrącaniu się rodziców i... no i muszę przyznać, że z moimi nie ma problemu ![]() Z organizacją nie mają zbytnio nic wspólnego (ale może dlatego, że sami płacimy za wszystko). Mama próbowała mi wmówić jakiś gości, ale powiedziałam nie i się skończyło. Mam natomiast w niej wsparcie i mogę do niej dzwonić z różnymi duperelami. :P Gorzej chyba będzie z rodzicami TŻ. Mają dla mnie "stare" myślenie - więc jedna z pierwszych afer będzie odnośnie siedzenia - marzy mi się aby z nami siedzieli świadkowie - na co moja mama przyklasnęła chętnie, natomiast w naszym rejonie jednak siadają najczęściej rodzice. Dziewczyny "remontowe" - znam ten ból, cały maj remontowaliśmy nasze mieszkanko. Masakra była, ale zobaczycie jak będzie później miło usiąść w mieszkanku, które jest dokładnie takie jak chciałyście ![]() ![]() Aaaaa... Dzwoniłam dziś do swojej parafii aby zarezerwować termin. Księgę na 2015 mieli mieć od 1 września, chciałam dzwonić już w wtorek, ale TŻ ze mnie się śmiał, że przesadzam. No i tak "przesadzałam" że moja 14 jest już zajęta :/ więc ślub przesunięty na 15. Ale nie ma tego złego, pośpię sobie wtedy godzinę dłużej ![]() Rozpisałam się :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | |||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 7 miesięcy po wprowadzce ![]() Mamy wyposażoną kuchnię, narożnik w salonie, łóżko w sypialni i szafę wnękową w korytarzu. I finito ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas tak jak u Kelpie ściany miały być tylko malowane... A stanęło na tym, że jedną trzeba było w ogóle wyburzać ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-09-06 o 16:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | ||
Zakorzenienie
|
hahah trzymam za słowo!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale był już na oględzinach, wie gdzie przychodzi i że remont będzie GENERALNY ![]() ![]() ![]() my łóżko mamy własne, mebli też mamy sporo w końcu mieszkaliśmy długo razem to się nazbierało. Takie niezbędne rzeczy do pokoi są, okna i parapety już wymieniliśmy w sierpniu no ale bez łazienki i kuchni no ni cholerę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | ||
... choć nie Westwood
|
Bylo u mnie generalnie, ale ekipa tez robiła cały tydzien od 7 rano do 18 non stop. Meble do sypialni mielismy swoje. Reszta czeka na sprzedaż... caly czas o tym zapominam, ze musze je wystawic
![]() Nam jeszcze szafy wnekowej brakuje, tak to finito ![]() Cytat:
![]() , trzymam kciuki,, zeby opóźnień juz nie bylo ![]() Cytat:
![]() Nie moge patrzec na kolor w sypialni ![]() ![]()
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-09-06 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3825 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co masz w sypialni? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a te kontrole u Nas w krk były 2 razy do roku ![]() Edytowane przez existence Czas edycji: 2014-09-06 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My bez kuchni 3 miesiące. Cytat:
U nas ekipą był tata TŻ i TŻ. Pracowali weekendami. A w mieszkaniu było robione wszystko. Elektryka (do tej pory nie świecą nam wszystkie żarówki, bo chcieliśmy podwójne włączniki, żeby zapalać albo dwa albo cztery światła, a koleś który podłączał podłączył, że albo wszystko albo wcale więc sobie odłączyliśmy kable od połowy bo po co tyle światła cały czas), centralne (przez wspólnotę mieszkaniową, ale dzięki naszemu remontowi mamy rury w ścianach, bo w innych mieszkaniach robili pod sufitem), kanalizacja, sporo miało zostać a po prostu sypało się w rękach. A to co chcieliśmy np wyburzać to się trzymało jak głupie. Łazienkę mam zielono - białą. Podłogę w kuchni zrobiłabym teraz zupełnie inną. A tak apropo to byliśmy dzisiaj z TŻ oglądać narożniki i się zastanawiamy czy nie kupić i pozbyć się tej starej wersalki po babci. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
... choć nie Westwood
|
W sypialni mam taki brudny roz... sam kolor ok, ale tak mi nie pasuje do podlogi i mebli.. gryzie mi sie to, noo. Nie jestem zachwycona :d bede cos kombinować kiedys tam przy wiekszym przypływie gotowki
![]() Nam mowili, ze gazowej zabudowac nie mozna. U nas idzie za meblami kuchennymi.
![]() |
#3829 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() ja we Wro jeszcze nie spotkałam tych kontroli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
U nas też nie brakło przygód. Kupiliśmy mieszkanko, wiedzieliśmy że dom drewniany, bo tu większość takich jest, ale nie wiedzieliśmy np. że stropy są krzywe i dlatego sufit też (był tzw. pływający i nie było widać).
Przyjechał z Polski szwagier i tata TŻ. Myśleliśmy, że spokojnie miesiąc i w sumie tak wyszło tylko nie do końca spokojnie :P. Okazało się, że nie wiemy i wielu rzeczach (jak np. łazienka w której na podłodze jest chyba 5 warstw, a bo to membrana, a to specjalna płyta, jakaś decha itp...) Mieszkanie było całkowicie bez mebli - a my mieliśmy tylko swoje łóżko więc wyobraźcie sobie jak było fajnie na początku :P Teraz jest już lepiej, kupiliśmy meble do sypialnia od razu z kuchnia i łazienką, sofę mamy od znajomych itp :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
... choć nie Westwood
|
Czemu jak stare dziadki?
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
Wcale nie nowocześnie.
Chciałam do kuchni klasyczne szafki i wyszło tak staromodnie. Mamy jeden pokój więc musi być salonem, sypialnią, musi być miejsce na ubrania i graty i pewnie dlatego. Kuchnia jest wielka niepotrzebnie. Teraz bym wyburzyła ścianę, pomniejszyła kuchnię czy zrobiła pokój dzienny z aneksem i wykombinowała drugi mały ciemny pokój na sypialnię. |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ex, jeszcze nie znalazłam zdjęcia tortu, który by były dokladnie taki jak chcę. :p A mam w głowie klasyczny, biały, gładki, okrągły z kokardą na jednym piętrze prawdopodobnie. ![]()
![]() |
#3835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ogólnie mieszkanko jest po babci tż ale było wynajmowane i takiej no...nie do końca dbającej rodzinie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Twój remont brzmi podobnie do mojego, też zmienialiśmy elektrykę, wodę i gaz. Wylewane posadzki były, robione sufity, ściany to już małe piwo przy tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
Skąd ja to znam. Mieszkanie po babci, blok z 1962 roku, remontowane od momentu postawienia tylko poprzez nakładanie kolejnej warstwy tapety czy w łazience malowanie kolejną warstwą farby olejnej. No i zaciekający sufit. Aaaa i gołyleon na podłodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mamy coś wspólnego ![]() My mamy mieszkanie po 104-letniej babci. W sypialni doliczyłam się chyba z 4 warstw grubej tapety, a TŻ jak młotem chciał zbić beton w łazience (co tam robiła wylewka to nikt nie wie:P) to dostał mały prezencik w postaci druta w betonie, który okazał się zbrojony :P Do tego zmiana wszystkich kabli elektrycznych no i zmiana rur wodnych i w ogóle całej instalacji... Normalnie aż poczułam się zmęczona, na samą myśl :P Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2014-09-06 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Zakorzenienie
|
no to z takich poważniejszych to u Nas będzie instalacja w łazience wymieniana i w kuchni bo np. w łazience jest tylko wanna a nie ma umywalki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.