|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Cytat:
![]() A co do budzenia moja w tym tyogdniu daje mi się bardzo we znaki ![]() ![]() W nocy jak uważa, że jestem źle ułożona i jej niewygodnie też mnie wybudzi jak zmienie pozycję to już mam spokój ![]() Jeśli w poniedziałek będę mieć 33 tydzień 1 dzień to mam to liczyć jako 33 czy 34 TC? bo już sama nie wiem ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-06 o 16:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To juz bedzie Ci szedl 34 tc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Wtajemniczenie
|
My wygrzalismy się na słońcu, dziecko wymeczone spacerem po lesie
![]() Ostatni miesiąc to już rzeczywiście jest męczący i tak bardzo chce się już urodzić, leżeć ciężko, chodzić ciężko. Chyba tak jest specjalnie, bo jak się poród zaczyna, to kobieta podchodzi do niego trochę z lękiem, ale przede wszystkim z ulgą i radością, że to już. Ból jest nieznośny, gorszy niż ta łydka, ale wiadomo, że na końcu czeka nagroda. Dlatego tak bardzo mi szkoda tych kobiet, które muszą urodzić martwe dziecko, tyle cierpienia i daremny trud.
#3544 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle Wandzia jest bardzo ruchliwa w nocy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dopiero w ostatnim tygodniu ciąży dowiedziałam się przypadkiem, że pracuje tam pani, która jest koleżanką mojej mamy, na jednej wsi mieszkały ![]() Cytat:
![]() Wróciliśmy, byliśmy w Wiśle, jestem wypompowana ![]() A w domu syfff... Drogę mieliśmy stresującą, w tamtą stronę nagle jakiś kierowca zatrzymał się a jechaliśmy szybko, więc było ooostre hamowanie aż nami trzepnęło a mnie bolało w dole brzucha ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
Mnie naprawde dopiero teraz mega spuchnely nogi az ciezko mi chodzic, dlonie mam jak nadmuchane
![]() myslalam ze mnie ominie bo w sumie w upaly nie bylo az tak zle a teraz dopiero sie zaczelo..... wymoczylam stopy, wypilingowalam a jutro pomaluje paznokcie jak dam rade z tym brzuchem ![]() Begie niestety jezdza wariaci na drodze, dobrze ze nic wam sie nie stalo ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Jedna mama pazdziernikowa urodzila w 34tc......
#3546 |
Wtajemniczenie
|
begie dobrze, że nic się nie stało... fakt, ludzie jeżdżą kompletnie bez wyobraźni... mało jest dobrych kierowców niestety...
czekoladka współczuję puchnięcia... może wsadź sobie nóżki do michy z chłodną wodą? albo jakieś okłady chłodne zastosuj... są w aptekach też te żelowe kompresy co się w zamrażarce trzyma, moja matula bez nich żyć nie może, a jej tak puchną stopy, po całym dniu pracy, że czasami to patrzę i nie wierzę...
#3547 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 |
Zakorzenienie
|
Justana, ja wczoraj wklejałam tego linka http://allegro.pl/posciel-haft-6el-1...512239932.html i mówiłam o tej pierwszej pościeli "miś na księżycu paski różowe", nawet sporo jest w niej tez zieleni i żółtego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zadomowienie
|
Ta pościel fajna
![]() ![]() Matko, jak mi się nudzi! Dawno mi się nie nudziło, chłop poszedł na piwo, mi się nie chciało nigdzie wychodzić i siedzę, i głupi TVN leci i nie wiem już sama...
#3550 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jak 3 dni nadrabiałam całe forum listopadowych mam... pojawiła się już gdzieś ta pomidorówka... i tak mnie naszło, ze w końcu dziś ją zrobiłam.. ![]() czasem mi sięwena kończy na to co mam ochotę...jem 3 śniadania (pierwsze o 4 w nocy z mężem) ...2 obiady i 2 kolacje... skończyły mi się pomysły.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wiecie co.. mój mały przez ostatnie kilka tygodni dzień w dzień i w nocy...daje ostro do wiwatu... intensywnie kopie i intensywnie się rusza.... a dzisiaj po raz pierwszy caaały dzień od 9 do 19 w ogóle ruchów nie czułam ... trochę mieszkanie sprzątałam, 30 minut spacerku, zjadłam lody (bo ponoć po słodkim maluszki się ruszają) i nic dopiero na wieczór... już chciałam na IP jechać... możliwe, że z wiercipięty nagle taki spokojny się zrobił ? też tak miałyście ? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() już mu powiedziałam, że ma nigdzie już nie jeździć tak na całe dnie... zwariować można ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też się nudzę... mój TŻ zasypia o 19 bo przestawiony jest że o 4 z rana wstaje... mi się spać nie chce...w TV nudy.. z drugiej strony...cieszmy się tą nudą...ciszą i spokojem...bo za 2 miechy się skończy ![]() ![]() ![]() ![]() kurcze na forum, któraś polecała książkę jakąś super do poczytania dot. ciąży... jaki był tytuł... i czy był link do pdf... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() książki wiem, że kiedyś polecała Futbolowa i chyba Silesianna, ale nie pamiętam tytułów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Mój pracuje tyle, że jak wraca to tylko je, coś jeszcze popracuje jak musi i zasypia...nawet serca nie mialam mu tego wyjścia zabraniać czy marudzić. Nie ma żadnego filmu! Tak czekałam na seriale a tu same nudy
![]()
#3555 |
Wtajemniczenie
|
Ja oglądam z synkami Smerfy na Polsacie :P mąż ma nockę...
Moja mała dzisiaj też mniej ruchliwa, jak się położę na plecach, to wtedy się mocniej porusza ![]()
![]() |
#3556 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no mój zawsze reagował jak się kładłam na plecy - bo nie lubi tej pozycji, wiec dziś specjalnie się tak kładłam... a on nic..... no ale najważniejsze, że już kopie... może nie super mocno i intensywnie, ale się rusza...i małe kopniaczki daje ![]() ![]() jestem zła kobieta...jak mocno kopał to marudziłam, jak nie kopie to też mi źle ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to malo rozrywkowe ![]() Z rewelacyjnych beletrystyk dzieciecych - "dzieciozmagania". Z ksiazek o wychowaniu - "w paryzu dzieci nie grymasza". Fajne ale jeszcze nie przebrnelam przez calosc ![]() Z fajnych filmow "w temacie" - "jak urodzic i nie zwariowac" ![]() ![]() I sama nie wiem co jeszcze. Musze pomyslec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak czy inaczej mam ochotę na tą książkę, masz ją może w w formie elektronicznej ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zakorzenienie
|
Tak, Kaz Cooke.
Nie mam ebooka, niestety prozno tego szukac w necie, dzieciozmagan tak samo :/ ja w kazdym razie nie znalazlam nigdy; obie mam papierowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Co jest praktyczniejsze - żel do mycia ciała i włosów czy płyn do kąpieli? konkretnie zastanawiam się nad Hippem i kurde mam dylemat żel czy płyn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
no właśnie mnie tez praktyczniejszy wydaje się płyn
![]() w SR położna mówiła, że namydlać żelem na sucho i płukać w wanience.....ale jakoś tego nie widzę ![]() a z Hippa jest płyn 2w1, bo chyba nie spotkałam się ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Rozeznanie
|
myjki, gąbki to kiepski pomysł (z mikrobiologią to ja w pracy mam do czynienia) to świetne siedliska dla bakterii...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Wtajemniczenie
|
ogóreczki konserwowe sie pasteryzują
![]() nie wiem o co caman, ale dwa razy więcej zalewy mi poszło niż miało iść.... chyba, że mi źle zważyła ogórki i miałam więcej niż 3 kg..... albo ciężarna coś pokićkała.... padam na twarz, brzuch twardy.... nospę łyknęłam i leżę.... a zaraz do spania tylko je wyłączę.... ciekawe czy dobre wyjdą ![]()
#3569 |
Rozeznanie
|
Ja mam pełno "poradnikow dla przyszłych mam" ;p aczkolwiek jeszcze zadnego nie czytalam ;p
#3570 |
Rozeznanie
|
Zostało jeszcze kilka godzin, aby przyjąć zakład.
http://zakonmaltanski.pl/ekstremalnie/ idzie o zakup respiratorów. Może któraś z Was się włączy. Gorąco polecam IronMana! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.