![]() |
#1111 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Tż na grzybach, mała śpi a ja zamiast ogarnąc dom to na wizażu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super zdjecie, takie naturalne. Rewelacja ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Ja daje póki co, albo indyka albo kurczaka. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Pola - ładną córeczkę masz i te oczka brązowe ![]() Ela nie będę cytowac bo za dużo piszesz ;p ![]() Wczoraj mnie Tż wkurzył, weekendowy tatuś wrócił z delegacji a mi mała wczoraj o tej porze już zasypiała a on zaczął głupie miny robic i ją rozbawiac. ![]() Muszę leciec zupkę małej postawic bo się obudzi a matka zamiast obiadek zrobic to siedzi na forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Zupka się robi to wróciłam ![]() Warszawianki już drugi raz się spotykają z ślązaczki to co ;> Jeszcze Wam coś napiszę. Byłam wczoraj u tego starego dziada od bioderek. Niby leczenie zakończone ale w książeczce zapisał wcześniej IIb a to jak na necie sprawdzałam, nie jest prawidłowe, więc poszłam do tej samej przychodni do takiego młodszego i poszłam też prywatnie do takiej babki którą mi tu jedna dziewczyna polecała. No i oboje powiedzieli że jest ok, no ale miałam zrobic RTG i ten dziad miał jeszcze coś pomierzyc. Wiedziałam, ze skomentuje wizytę u tego młodego, bo była adnotacja w kartotece. Więc się nasłuchałam, że lekarzowi trzeba ufac, że on 43 lata pracuje już, że wcześniej iles tam operacji na biodrach zrobił, że co to ma byc, że poszłam do kogoś innego, że ci młodzi to oni się nie znają tak jak on, że trafiłam do najlepszego specjalisty na śląsku i za wyleczenie dziecka tak się odwdzięczam, że jakby dostał w twarz. I na koniec powiedział "do widzenia, dziecko zdrowe nie mamy o czym rozmawiac" Ja sierota zamiast się odezwac to stałam i słuchałam. No kurcze mam prawo iśc nawet do 10 innych lekarzy a mu Ch do tego!!! Wiedziałam, że to jest cham bo kiedys jak go pytalam o leczenie tą szyną to sie mnei pytał czy mam 3 lata żeby się nauczyc, ze to on sie ma znac na leczeniu a nie ja. A kiedyś jeszcze powiedział jak widział jak Tż parkuje mi auto (nie nasze tylko mojego taty wiec nim nie jeździ an codzień, a tam ciasno przy przychodni i musiał dośc się nakręcic żeby zaparkowac) to powiedział że albo dostał dopiero prawo jazdy bo jeździ jak baba. Co za lekarz. No to się wyżaliłam. Kiedyś narzekałam na tatę- odwołuję wszystko. Teraz jest już na emeryturze a mała jest większa i codziennie mi ją zabiera do siebie, albo na dwór, chyba wcześniej jak była mała to się trochę bał. Dzisiaj i jutro chcę go urobic żeby z małą był, bo chcemy na gwarki na t.love jechac. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Butki trochę jeszcze za duże, choć stópkę Natalka ma dość dużą. 3. Zdarzyło jej się parę razy ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ale to mi przypomina, że widziałam dziś na bazarku śliczny mięciutki kocyk z mikrofibry a kasy pożałowałam o ja nieszczęsna :/ ![]() 2. Ja też!!! Chociaż samo awokado rzeczywiście w smaku przypomina mydło <czeka na baty od poli> ![]() Cytat:
W ogóle moja Natala to chyba tradycjonalistka - ja słyszałam, że brokuły to później ale myślę sobie 'dziewczyny na wizażu dają, dam i ja' ![]() Cytat:
Przyrost całkiem niezły, biorąc pod uwagę, że teraz maluchy przybierają wolniej ![]() U nas dziś fantastyczny dzień. Rano wybrałam się na bazarek i trochę się obkupiłam, potem na dłuuuuuugi spacerek z Natalką a po obiedzie przeniosłyśmy się na balkon i tu sjestujemy - Natala właśnie kima pod swoim kocykiem ![]() Ale, ale nie powiedziałam wam jeszcze najlepszego - dzisiaj moja Córa podała mi rączkę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to jeszcze nie koniec soboty! ![]() Miłego dnia, pa
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
u nas też dziś fajny dzionek. co prawda małż niestety w pracy, ale dzieciaczki grzeczniutkie (zwłaszcza Ewa) jak mało kiedy. zdążyłam już w 3/4 ogarnąć chałupę, byliśmy prawie 2h w ogrodzie, zjadłyśmy obiad (zapasy z zamrażarki dzisiaj, żeby było szybciej
![]() jak nocka udana, to więcej poweru mam ![]() a nie chwaliłam się - przez ten ostatni skok, częste jedzenie Przemka i zarwane nocki ubyło mi 2kg. do wagi sprzed ciąży ciągle o 1,5kg za dużo, ale ja szczypior byłam, więc spadać nie musi dalej. najważniejsze, że wbijam się w resztę spodni, które do tej pory czekały na lepsze czasy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
Warszawianki bardzo dziękuję za spotkanie było super a wasze dzieciaczki wszystkie bez wyjątku cudowne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Masz prawo konsultować się z tyloma lekarzami ile tylko chcesz i nic nikomu do tego. Bałwan jeden. A na tekst o tym parkowaniu to słowo daję, że bym mu coś od razu odpysknęła bo co go to obchodzi- jest lekarzem a nie instruktorem jazdy. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
Smarrita robie te filmiki na pamiatke
![]() Co do lekarzavto szkoda slow ![]() ![]() Slaskie baby mialy sie spotkac i co ![]()
#1117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jak ja przekrecasz za bioderko to bark tez idzie? Przekrecisz i przytrzymujesz jakis czas czy wraca na plecy? Ile razy dziennie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Tynka myślę, że kaszka to dobry pomysł. W teorii powinna Ci po tym dłużej spać. U nas się nie sprawdza
![]() No i dowód, że spotkanie się odbyło. Na razie same wózki, mało w nich widać, ale nie wiem czy wszystkie dziewczyny chciałyby abym wrzucała fotkę z nimi. Limonka, Niezapomnijkaa przeglądając zdjęcia wygląda jakby Emilka i Antek mieli się ku sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Raczkowanie
|
![]() M po wizycie w ośrodku rehabilitacji- mamy zleconych 16 zajęć z fizjoterapeuta, masaż Shantala, muzykoterapię ( tego tam nie maja niestety), cos tam z polem jakimś ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Kurcze nie wiem jaka kaszke wybrać??? ktos może cos poleci bezglutenowego ![]()
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-09-06 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Na wstępie ja również chciałabym podziękować Warszawiankom za bardzo miłe spotkanie ![]() Jesteście wszystkie bardzo sympatyczne, a wszystkie maluchy bez wyjątku są rewelacyjne. Czekam na powtórki! Smarrita- co za dziad! Jak on w ogóle śmiał się do Ciebie odzywać w ten sposób? Szkoda,że nie powiedziałaś mu kilku słów, które powinien usłyszeć. Tygrysku- widziałam zdjęcia na mailu. Rzeczywiście wygląda to jak początek love story między Emilką i Tosiem ![]() Jeżeli chodzi o mnie nie mam nic przeciwko, żebyś wstawiła zdjęcia, na których nas widać. Tynka- ja podaję Emilce jaglaną kaszkę Holle. Jest bezglutenowa i ma bardzo fajny skład. Pola- Kalinka jest urocza! A jeśli chodzi o miłość do awokado znalazłaś we mnie bratnią duszę ![]() Nie dalej jak dziś rano jadłam kanapki z guacamole ![]() Margo- gratuluję spadku wagi! Nawet gorsze dni naszych maluchów mają swoje plusy. Virginia- na razie Emilce nie smakowały tylko maliny. Zrobiłam jej dwa podejścia i na razie nie będę jej męczyć. Wrócimy do nich za jakiś czas. Cieszę się, że miałaś taki udany dzień ![]() Koziemleko- Emi nie wystawia języka. U nas dziś wariacki poranek, ale później bardzo miły dzień. Po bardzo udanym spotkaniu z dziewczynami pojechaliśmy na ciuchowe zakupy, a popołudniu mama została z Myszą, a my z TŻ pojechaliśmy na koncert Bajmu, który odbywał się na festynie w naszym mieście. Co się wyśpiewałam to moje ![]()
#1122 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę spotkania Warszawiankom ![]() ![]() A jakieś spotkanie z centralnych okolic Polski się nie szykuje? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Pokazcie wiecej fotek ze spotkania
![]() Ja kupilam kleik ryzowy zwykly w sklepie ze zdrowa zywnoscia.
#1125 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Wtajemniczenie
|
agunia- moja córeczka też się nie obraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyobrażam sobie jak się cieszysz ![]() ![]() Ja polecam jaglaną Holle. Jemy ją od wczoraj, ale młodemu podchodzi no i jest bez cukru ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- No nic idę spać. Może rano mi zrobi niespodziankę i się obróci ![]()
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Rozeznanie
|
Agunia mój Toś ma 4,5 miesiąca i też nawet nie próbuje się przekręcać
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-09-06 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy w szpitalu po urodzeniu przezciemiączkowe i było ok.
![]() |
#1132 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Emilka od godziny pełna emocji przemawia do karuzelki. Pewnie jej opowiada o swoim nowym chłopaku ![]()
![]() |
#1134 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Spotkanie ogólnopolskie, super sprawa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
Super, ze spotkanie się udało. Napiszcie kto jest w którym wózku
![]() U nas masakra, zaczęło się w nocy. Gorączka 37.8, wodnisty katar lejacy się z noska, niepokój, próby gryzienia wszytskiego co się da. Przez ten katar nie mógł spać, przeszkadzało mu to też w jedzeniu. Wszystko wskazuje na żeby, ale jest też opcja, ze Ewa go zaraziła. Na razie bez leków temperatura spadla, wiec wstrzymujemy się z wizyta na szpitalnym dyżurze i obserwujemy sytuacje. Zaburzyly nam aiw przez ten katar drzemki i karmienia. Ciężki dzień będzie, dobrze, ze małż w domu. Jak się dziś nie pogorszy, to jutro na spokojnie pójdziemy do naszej przychodni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() koniecznie! Cytat:
![]() Znowu nie było mnie ogrom czasu ![]() Moja kręci się na brzuch jak szalona najpierw preferowała prawe ramie teraz już bez różnicy, jeszcze tylko nie bardzo jej wychodzi przewracanie na plecy (5mcy) za to nie bardzo chce jeść i próbować nowych rzeczy.. (kp)Gotowałam sama (marchewka, ziemniak, jabłko) próbowałam dać kaszkę bananowa nawet poszła w miarę, kupiłam nawet słoiczek i też nie bardzo. Próbowałam dawać przed karmieniem raz czy dwa po i nie wiem sama.. Wy jak robicie dziewczyny? Trochę zaczynam wątpić w swoje podejście i już nie wiem co robić. wasze Maluchy jedzą już normalnie jakieś konkretne porcje? Poza tym Zosia jak kiedyś budziła się dopiero koło 5-6 na karmienie i spała do 8-9 tak teraz budzi się 3 razy w nocy, chyba nie najada się już moim pokarmem? ![]() Póki Mała śpi trochę Was jeszcze poczytam ![]()
![]() |
#1137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() Kaszke polecam jaglaną Holle (bezglutenowa) albo kleiki ryżowy/kukurydziany.
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
pojechaliśmy jednak na wizytę. trafiliśmy nieszczęśliwie na lekarza obcokrajowca :/ zbadał młodego, osłuchowo podobno czysty, gardło czyste. pytał czy je normalnie, odrzucił możliwość wystąpienia kataru przy ząbkowaniu. stwierdził, że to infekcja wirusowa. zalecił nurofen przeciwgorączkowo i odciąganie kataru.
martwię się. niby Przemo nie jest specjalnie marudny. dzielny zuch próbuje się normalnie bawić, ale widać, że go męczy ten katar. płacze nawet jak mu tylko nosek podcieram, o odciąganiu nawet nie mówię, bo ciężko jest. teraz śpi, ale niespokojnie bardzo. jeżeli to ząbkowanie, to czuję, że dostaniemy po d.... mocno. Ewie zęby wychodziły niepostrzeżenie i bezboleśnie prawie, to pewnie teraz będzie odwrotnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu odrzucił możliwość kataru przy zabkowaniu? Synek mojej koleżanki tak miał. Okazało sie ze to nie żadne wirusy tylko alergia. Osłabienie organizmu przy zabkowaniu uaktywniało alergeny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.