|
|
#301 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty - część X
Śniło mi się dzisiaj, że wybierałam rudego kota ...
Czyżby proroczy sen
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, moje to zdecydowanie sa JADKI One by zjadly ile nalozysz, dostaja trzy posilki po 70 g mokrej (z woda) i raz sie zdarzylo, ze po obiedzie TZ zapomnial szczelnie zamknac i schowac pojemnik z reszta jedzenia, wiec... zrzucili sobie na podloge i prawie cale zjadly
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Moj je puszke nawet trzy dni, ale tylko wtedy, gdy po otwarciu przeloze do plastikowego pojemnika na jedzenie.
pisze z telefonu, wybaczcie brak ogonkow |
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Slicznosci moje
![]() Cytat:
![]() U mnie jest foszek. W sumie nie wiem o co? Mrucza,ale na dystans.
|
|
#306 |
|
Konto usunięte
|
Ktos mi mowil, ze koci mocz mozna oddac do zwyklego laboratorium. Czy normy sa takie same? Skad bede wiedziala, ze kotel zdrowy (poza wizyta u weta)? Zorientuja sie, ze to kocie siuski, czy nie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego czy się zorientują, że to kocie siuśki to chyba na forum miau pisały dziewczyny, że koci mocz jest bardzo podobny do moczu niemowlaka więc możesz powiedzieć, że to dziecka ![]() Wczoraj przy okazji czyszczenia uszu Stachowi zauważyłam, że ma pchłę chciałam ją złapać i zabić, bo pchła wielka jak czołg, a kotek malutki, ale kot się wierci okropnie, a pchła szybko zapiernicza
|
|
#308 |
|
Nie depcze krokusów
|
Po co ściemniać? Nie lepiej zapytać wcześniej, czy można przynieść próbkę zwierzęcą na oznaczenie tego i owego?
|
|
#309 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 |
|
|
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
do badania moczu to mało kto ma maszynę, zazwyczaj wysyłają do labu, a oznaczenia paskowe nie są tak bardzo dokładne. Nie sądzę, żeby w labie się zorientowali, że to mocz kota, no chyba, że tam by pływało futro :P
|
|
|
|
#312 |
|
KOTerator
|
Mój maszynę ma. Jak się popsuła badał krew i mocz w szpitalu ludzkim albo proponował wysyłkę kurierem do Krakowa, ale to drogo wychodziło...
Esfira a normy kocie i ludzie nie różnią się znacząco? Bo jeżeli się różnią, to może by zauważyli, jakby wszystko było poza widełkami |
|
|
|
#313 |
|
|
Jak już jesteśmy w temacie wetów, to ja muszę jechać z Chamem
Od rana jest jakby nieobecny, ma przymrużone oczy i kawałek języka na wierzchu. Jak do niego gadam to patrzy na mnie, zabierał łapę jak mu dotykałam, ale coś jest nie tak. Kiedyś była podobna akcja, kot spał cały dzień na szafie- zasadniczo to nic nowego, bo on w dzień długo śpi, ale wtedy coś mnie z mamą tknęło. Ściągnęłam go z szafy, a kot półprzytomny. Teraz temat nr 2: osy i inne szerszenie. Czy u Was też jest taki wysyp tych owadów? Też niby nic dziwnego, bo przygotowują się do zimy, ale nigdy jeszcze nie miałam tak, żebym codziennie miała po kilka os w pokoju! Na początku humanitarnie je wypraszałam za okno, ale od jakiegoś czasu nie nadążam i muszę zabijać. Przed chwilą myłam włosy, wracam , a tu 2 latają. Trzecia dołączyła chwilę później. Wczoraj po 12 w nocy zabiłam szerszenia Wcześniej też miałam jednego. Boję się o zwierzęta, żeby ich nie użądliły. Wczoraj w ostatniej chwili powstrzymałam Figla i persa przed polowaniem na szerszenia, bo oni wszędzie pchają nosy. Najprawdopodobniej kupię moskitierę , przykleiłam na zewnątrz donicy lep na muchy ![]() Esfira, co się powinno - oprócz pojechaniu do weta- robić najpierw w przypadku użądlenia? Psa i kota?
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-09-07 o 15:03 |
|
|
|
#314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli zwierzę nie czuje się bardzo źle, to nie uważam, że trzeba z nim jechać do weta, nie jest to zagrożenie życia, o ile owad nie ugryzie kota w gardło albo zwierzę nie ma silnych objawów uczulenia.
|
||
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
esfira
daj zdjęcie nie-Bożenki i dlaczego nie będzie miała Bożena na imię
|
#316 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
? Też czekam na zdjęcie nie-Bożenki Bożenki. Nimfa Sonię pszczoła użądliła w język jak była mała, pisałam o tym, wet jej wyciągnął żądło i po sprawie, śliniła się tylko. Ja z tych przewrażliwionych, którzy do weta po użądleniu polecą zawsze, po tym jak sama wylądowałam w przychodni całodobowej przez komara bałabym się o moje kotki bo one delikatne jak ja Proszę o kciuki dla "mojej" Kopary, tej starej kotki niewidzącej na jedno oko, wczoraj była u weta, kiepsko z nią . W kolejce czekałam kilka godzin i byłam świadkiem wyadoptowania dwóch psów przez żonę weta |
|
|
|
|
#317 | ||
|
|
Cytat:
Boję się o zwierzęta i o siebie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() Z 2 żeńskich imion, których nawet nie potrafię wymówić jest właśnie Bożena i Grażyna. Nienawidzę tych imion- aczkolwiek nikogo o tych imionach nie znam
|
|
#318 |
|
KOTerator
|
Do listy Wandę dodaję.
|
|
|
|
#319 | |
|
|
Cytat:
A klepki mam na każdym parapecie ![]() Ojej, a co jej jest?
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Bożenka nie Bożenka
![]() najpierw tak z przekory, dla jaj mówiłam o niej Bożenka, ale obawiam się, że to coraz bardziej do niej przylega. Moi znajomi podzielili się na dwie grupy, jedni mówią, że absolutnie musi nazywać się Bożenka, a druga grupa, że absolutnie nie może się tak nazywać. Niestety na razie nie ma żadnej lepszej propozycji, myślałam o Rozalce, Celince, Muffince, Psotka, Bajka, Meliska, Żabka... co wybrać? wczoraj było becikowe Bożenki0 nie Bożenki, jedna koleżanka prawie się popłakała z nadmiaru kociej słodyczy, bo chyba nie przypuszczała, że Bożenka jest taka malutka |
|
|
|
#321 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
![]() Ogólnie problem polega na tym, że zdarza mu się zasikać łóżko. Nie jest to wina brudnej kuwety, nieodpowiedniego żwirku, problemy z układem moczowym też wyeliminowaliśmy, więc pozostaje tylko głowa. Co ciekawe, gdy wyjeżdżamy z kotem gdzieś na dłużej (np. 2 tygodnie), jeszcze nigdy (na szczęście) nie zdarzyło mu się nic zasikać.
|
|
|
#322 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Grażynę znam i źle mi się kojarzy ![]() Cytat:
znaczy Cecylia, ale wszyscy na nią Celina mówią nie rób kotu wody z mózgu ![]() W mojej rodzinie dużo kotów ma ludzkie imiona jeszcze Felicja była, ale już za TM bryka
|
|
#323 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stachu dziś był ważony w lecznicy jak byliśmy się odpchlić i waży 850 gram
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
tydzień temu ważyła 250g, nie mam w domu wagi, pewnie max. 400g teraz
|
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
Ojej dawno mnie tu nie było, witam się
choć przychodzę bo muszę się wygadać . Będzie drastycznie osoby o słabych nerwach nie czytać dalej!Sąsiad przedwczoraj miał straszne przejście ze swoją kotką a ja ciągle mam to w głowie i nie daję sobie rady. Jego kotka Myszka przywlekła się w nocy do domu przecięta od góry prawie na pół w poprzek z głębszą dziurą w okolicy żeber, Boże jak to usłyszałam to normalnie łzy same do oczu się cisnęły. Złapał ją i do weta, jeszcze żyła ale na stole przestała oddychać. Nie wiem czy ktoś jej to zrobił czy sama gdzieś wpadła, chcę wierzyć, że tak było bo myśl, że ktoś może być takim zwyrodnialcem powoduje u mnie niemal mdłości. Cały czas mam to w głowie, biedna malutka
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Ale słodkości na wątku
Stanisław ma brzuchol jak prawdziwa krówka słodziakjaka ona malusia ![]() Bożenka jest spoko, i tak zaraz będzie co innego "oficjalnie", w papierach, a co innego na co dzień
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To okropne, ile złych rzeczy może spotkać nasze kotki, a my nie zawsze możemy je ochronić |
|
|
|
|
#330 | ||
|
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() Oba imiona bardzo mi się podobają
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

A na koty nie chcesz sie wymienic? Niejadka oddam w dobre rece

to chyba na forum miau pisały dziewczyny, że koci mocz jest bardzo podobny do moczu niemowlaka więc możesz powiedzieć, że to dziecka
chciałam ją złapać i zabić, bo pchła wielka jak czołg, a kotek malutki, ale kot się wierci okropnie, a pchła szybko zapiernicza

Boję się o zwierzęta i o siebie 
A taka wieksza juz za duzo. No i nie ukrywam, ze liczy sie tez kasa.
nie rób kotu wody z mózgu