|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Ja właśnie skończyłam z 21 sloikami soku z malin. Mam już ponad 50. Może przyjść zima tysiąclecia ;-)
Jutro pójdę do labu i się okaże co i jak. Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy :rose: :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
no
to kupiłam sobi jeszcze wagę kuchenną ![]() i dwie rzeczy na smyk.com za pkt payback ![]() tak, tak.... zakupy po płaczliwym weekendzie są przyjemne ![]() jutro mam nadzieję skorzystać z pogody trochę, bo ponoć ostatnie dwa-trzy dni ładne, a potem klapa... obiad mamy mam nadzieję, że uda nam się też trochę podkurować powodzenia Przedszkolakom i Szkolniakom ![]() dobranoc ![]() ps. mój tż dziś wyjątkowo głośno chrapie..... nagrałam go, jutro mu puszczę, żeby nie było, że gołosłowna jestem....
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego samego palca. . Ale jak na szkoleniu pielegniarka mowoila,ze to nie powinno miec znaczenia, zglupialam i teraz juz jakos nie wierze w ten glukometr...
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem,ze glukozy 50g sie juz nie praktykuje raczej, jakies badania wykazaly,ze wyniki po obciazeniu glukoza 50g dawaly falszywy obraz badania... a wykonywanie 75g jakos drugiego w kolejnosci niepotrzebnie obciazalo organizm. Jako miarodajny zaczeto wykonywac test z 75g glukozy ... i w okreslonych tygodniach ze wzgeldu na przemiane cukrow w danym czasie w organizmie ciezarnej....
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
mam kolejne pytanie do bardziej doswiadczonych mam...
w co lepiej zainwestowac??? - śpiochy (takie polspiochy tylko że z szelkami zapinanymi na ramionach) i do tego body lub kaftanik pod spod czy - pajace ?? (bo domyslam sie ze dziecko w tym spi jak i moze dzien spedzac?)
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-09-08 o 01:02 |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
FioRella mnie kazdy podpowoada ze albo body i polspiochy albo pajac. To podobno najlepsze rozwiaznia. Hm
sporo mam polspiochow i fajne sa, cos ala spodenki ze skarpetkami juz.A co z kolei bierzecie do torby do szpitala dla dzieci do ubioru? Ja mysle o czapeczce - dwie sztuki, skarpetki - 2,3 pary, niedrapki... i z reszta sie waham... body? A i oczywoscie pewnie jest pelnia, bo spac nie moge :-(
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Witam się w totalnie jesienny poranek... leje i wieje... szaro i buro... O dziwo od kilku nocy śpię i się nie budzę Miłego Dnia!!!
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie wstaję, faszeruję Tż lekami, ogarniam dziecko przedszkolnie i idę na glukozę. 3majcie kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaciśnięte!!!
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiorella, pajace albo półśpchy i body,kaftaników nie lubiłam
![]() Ja nie cierpię prasować, a zwłąaszcza tych małych ubranek FrauGizela, pojechałaś z tymi słoikami ![]() Czekoladko, masz bardzo szczupłe nogi, nie widać po tobie tych kg, a miejscowo puchniesz czy po całosci, a moze ci się jednak wydaje?
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Fiorella dajesz mi nadzieje, ze przebrne przez prasowanie ciuszkow
![]() Ela my tez chcemy ten termometr ![]() Trzymam kciuki za wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiorella ja z kaftanikow chyba tez rezygnuje. A co do reszty to na zmiane
jeszcze jest opcja body i polspiochy ![]() Kasia u nas dzis jeszcze slonko nas budzi ![]() Moje chlopaki jeszcze drzemia. Kurde Jasiek zaczal znowu przychodzic w nocy.... jeszcze mu o 3 w nocy probowalam wyperswadowac kakao. .. na szczescie sie udalo, uff ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Manieczka termometr to chyba najbardziej stresujacy zakup dla mnie. Bo jednak to nie 5 zl a mam stres czybedzie dzialal jak nalezy....
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Ela no tak jest
ale opinie ma bardzo dobre, wiec na tym poprzestaniemy ale to w pazdzierniku, bo we wrzesniu zamawiamy wozek ![]() Ja dzis wstawie kolejna (szosta) pralke ciuszkow. A gdzie tu do konca potem wielkie prasowanie ![]() Co do ubranek to ja mam rozne. Najlepiej to chyba pajace albo body i spiochy lub body i polspiochy ![]() Kaftaniki mam tez, wiec pewno w syt.kryzysowych ubiore ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do szpitala ubranek brac nie musze bo ubieraja w szpitalne, ale czapeczke, skarpetki chyba wezme Cytat:
![]() szczuple nogi to ja mialam przed ciaza, teraz uda mi sie ocieraja ![]() no i odprawilam corcie placzaca ......ona caly czas mowi ze sie o mnie martwi, boi , nie wiem co jej w tej makowce siedzi
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tzet mnie nagrywa....![]() ja dzisiaj tez prawie nie spałam... a na urlopie spałam jak zabita, podejrzewam, ze to już kłebowisko myśli...Cytat:
cięzką noc miałam, tysiąc myśli na minutę, do nocy przesuwaliśmy meble w pokoju, żeby dzisiaj zacząć mycie ścian...swoją drogą pytanie do malujących ostatnio czy myliście ściany mydłem??bo tak nam Pani w sklepie poradziła, żeby ścian już pomalowanych farbą nie gruntowac tylko zmyć mydłem malarskim... ![]() na 10 jadę do dentysty, potem do budowlanego jeszcze po folie malarską i szpachlę a potem wpadnę do ciuchlandu bo już chyba będą jesienno - zimowe rzeczy mam jeszcze tydzień l4 i mam nadzieję, że od poniedziałku jeszcze wrócę do pracy na jakis czas...miłego dnia i trzymam kciuki za przedszkolaki i szkolniaki no i za wizytujące dzisiaj |
||
|
|
|
#3648 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
w czwartek na szybciora mialam wizyte w szpitalu nastawiona tylko na pomiary.okazalo sie,ze moj synus jest nieco starszy.wg tego czego 3malam sie do tej pory i wg gina w dniu wizyty mial byc 30t0d a wg usg 31t4d i teraz mam bardziej wyrazniejszy obraz mojej sytuacji..prawie 2 tyg roznicy to jednak duzo waga wahała sie pomiedzy 1600/1650 wiec chyba taki normalny,nie bd gigancika?tz zadowolony bo widzial siusiaka i jak gin podawal wymiary to on tylko ale to dobre Panie doktorze,prawda?dobra waga?itp..![]() ubranka mam juz wszystkie poprane,teraz tylko gory prasowania..zostaly tylko posciel,pieluchy i moje rzeczy do szpitala.. doczytalam ze mamy nowe mamy..witam serdecznie Super, że wizyta udana ![]() Cytat:
Wg mnie najlepiej mieć po trochę wszystkiego, a pote, wyjdzie w praniu, co jest dla dziecka/ dla nas najwygodniejsze do zakładania itp. Ja dla dziecka do szpitala w osobnej torbie biorę tylko ubrania na wyjście i tyle, później mąż dowiezie. no jeszcze muszę się zorientować, czy w Tychach nie trzeba swoich ubranek.. Za mną kolejna ciężka noc, chodziłam do wc 5 razy! w tym 3 razy między godziną 21 a 24 no i zauważyłam, że ucisk w mostku, o którym kiedyś pisałam minął sam, może tak mi mała uciskała no i jak miałam ucisk to rzadziej do wc biegałam więc może to naprawdę to...Wy już pierzecie/ prasujecie ciuszki a ja jestem z tym wszystkim w czarnej d***e ... Po pierwsze czekam na wypłatę męża, żeby zrobić zamówienie na gemini i kupić łóżeczko. Po drugie mąż wcale się nie kwapi do malowania a mnie się już też wszystkiego odechciewa, bo ileż można o to prosić i przypominać, więc chyba stanie tylko na zmyciu plam i ich zamalowaniu ![]() Po 3 wszystkie ciuszki dla maleństwa daliśmy kuzynowi męża i tak czekam i czekam kiedy nas zaproszą z rewizytą i może nam dadzą z powrotem te ubranka, bo nie mam co prać i prasować... :/ i zastanawia mnie czy jeśli jakoś delikatnie sama wspomnę jego żonie, ze chciałabym mieć miesiąc wcześniej wszystko gotowe ( a zostały 2 miesiące do tp) czy to wypada? czy się nie obrazi? Wydaje mi się, że oni, szczególnie żona tego kuzyna nie są tacy ale kto wie... co myślicie? Acha i jeszcze jedno pytanie: czy miałyście styczność z kosmetykami Bobini tymi dla najmniejszych? Tanie są, Hipp jest fajny ale dość drogi Postaram się później wrzucić jakieś fotki do klubu
|
||
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy jak wezmę body, pajaca, kombinezon, czapkę, skarpetki...???czy jeszcze jakąs bluze..?? |
|
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nowe albo jeżeli coś było gipsowanie. Albo jeżeli wczesniej była jakaś bardzo kiepskiej jakości farba bo jest zupełnie inna struktura. co do zmywania to jako ze mam farby za które nie płace dostaliśmy farbę podkładową, i powiedziano nam ze nie trzeba myć z kurzu tylko nią przemalować
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nigdzie nie moge znalezc malej cieplej czapeczki na zime
Tez musze zadzwonic do mojego szpitala co trzeba zabrac itp. Wlasnie, dzwonicie czy jedziecie osobiscie spytac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez tak wstaje w nocy do kibelka a w dzien mala wciska mi nozki pod zebra ![]() ja bym zadzwonila do niej i powiedziala wprost ze poki jeszcze jest cieplo chcialabys uprac ciuszki i moze je podrzucic ja przygotuje na wyjscie body +polspiochy i na to sweterek , ciepla czapeczka i kombinezon a w razie gdyby bylo bardzo zimno jeszcze kocyk
|
|
#3654 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam, happywoman Edytowane przez happywoman Czas edycji: 2014-09-08 o 08:45 |
||
|
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
my tez malowalismy po 5 latach, umylam sciany sama woda mopem zeby z kurzu umyc poprostu
|
#3656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my jak sie wprowadziliśmy po poprzednich właścicielach to kredki świcie trzeba była drapać razem z tynkiem
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za podpowiedzi
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje się też mierzyć wiarygodnie
|
|
#3659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydają mi się najpraktyczniejsze półśpiochów i body też troszkę mam ale jakoś pajacyki mi się wydają najbardziej praktyczne ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() właśnie tam dzwoniłam, można podjechać w dowolny dzień pytałam też o konsultację z anestezjologiem (bo zaczynam się poważnie zastanawiać nad zzo....) i powiedziała, że dobrze mieć już ze sobą badania krzepnięcia krwi....a w zeszłym tygodniu byłam na pobraniu....i znów będzie kłucie heh....
|
|||
|
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem po laserowej korekcie wzroku i wczoraj tak czytam na necie czy ma to jakies znaczenie do porodu sn i wyczytalam ze powinnam sobie zrobic badanie cisnienia dna oka i sprawdzic grubosc rogowki ;/ bo ja cos jest za wysokie i za cienkie to tylko cesarka, ponoc to sie tyczy ogolnie kobiet co maja minusowa wade wzroku... wysylal was gin na konsultacje do innych lekarzy typu : okulista ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

czekam dosłownie 3 minuty, robie kolejny pomiar, pokazuje mi 110...hm, zglupialam, odczekałam znow z 2-3 minuty kolejny pomiar pokazuje 99,
czekam i az czwarty pomiar zrobiłam i tu 95. wiec jak to jest? uruchamiałam po raz kolejny glukometr, wszystko w porządku....

zaciśnięte!!!

23.06.2011
01.06.2013
potem wielkie prasowanie 

i tzet mnie nagrywa....