|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Ale ja juz mam dzialke, nie stac mnei na dwie![]() czarna, zdrowka - przerabialam przeziebienie w zeszlym tyg ;/ ale szybko przeszlo, czego i Tobie zycze wczoraj przerabialam pierwszy krwawy wypadek Poli raczkowala pedem, podwinela jej sie reka i lekko udezyla broda o dywan. jakos krzywo trzymala smoczek, ja sie patrze a tam krew ciurkiem sie leje. nie wiedzialam co sie dzieje, bo nic nie bylo widac, a udezyla naprawde lekko. no i dpatrzylam sie, naderwanego wedzidelka. ale lekutko. nawet nie plakala dlugo, ale krwi straaaasznie duzo, wystraszylam sie na maksa...a w nocy pierwszy raz zdarzylo mi sie, ze Pola nie chciala spac bo chciala sie bawic. i tak dwie godziny. no hardcore.. takze pospalam 4h, a rano jak chcialam odespac i podrzucilam Pole dziadkom to dopadlo mnie jakies zatrucie, zimne poty oblay, czarno przed oczami i ogolnie masakra.. na szczescie tez trzymalo tylko z 2h. a teraz wreszcie mam chwile dla siebie, wiec ide zaraz do gorącej wanny i w kime troche odespac. jakby Pola byla choc troche łasa na pieniadze to serio bylabym w stanie oddac jej pol mojej pensji za przesapna noc
|
|
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
tak i jest ok.
|
|
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tak jakby wyblakly po praniu :/ natomiast mam wiele innych z Pepco i są fajne nawet i po praniach i jak i jak? Cytat:
spokojnego wieczoru i przespanej nocy
|
|
#4294 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie prezentów na roczek. My raczej tez nic nie kupimy. Ewentualnie ten domek z kiddieland, bo pamietam, że polecałyście. Tylko się zastanawiam, bo jak na razie wszystkie grająco-świecące zabawki ma głębokim poważaniu
W sobotę zrobiliśmy wspólne muzykowanie. Małż wziął gitarę, ja pokrywki od garnków, pudełeczka, pojemniczki z kaszą. Graliśmy, śpiewaliśmy, Antosia szalała. A dziś, zrobiłam teatrzyk Skarpeta i inne pacynki na ręce, czytałam wierszyki. Tosia śmiała się w niebo głosy
|
|
|
|
#4295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas w nocy, a właściwie przed 5 Hubi tez zabawę urządził, a że tż mu jeszcze lampkę zapalił to się wkurzyłam i zeszłam na dół na narożnik, a oni urzędowali w sypialni przez ponad godzinę... następnym razem tż może pomyśli zanim światło zapali
|
|
#4296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Monia fajny ten tunel! Chce go dla leo
i chyba jak bedzie jutro wypłata to polece go kupic. Na placu zabaw leo lubi wlazić w tunele także to cos dla niego![]() Larysko piękny tort! Prezentami sie nie martw niektórzy maja gorzej. Np polamane zabawki mowie to z autopsji![]() Cytat:
ja mam ok tza ale co z tego skoro go wcale nie widujeCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Tak w ogole to do środy jesteśmy u mojej rodziny i boję sie ze jak wrócę to znów wpadne w depreche
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle ze ten felerny wypust nie trafil na pl rynek na nasz trafil juz ten po eliminacji tych wad tyle ze zla slawa zmusila ich do wycofania i w zamian wypuscili duofixa
|
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lulla i jak tam?
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- my chcielismy dzis sie gdzies przejechac na spontana i nam sie dzien troche nie udał pojechalismy rano na zawody jezdzieckie popatrzec a tu doopa bo praktycznie zero ludzi i nic sie nie działo bo przerwa obiadowa byla i trzeba bylo placic wstep ale ze nie wiedzielismy czy warto bo zero ludzi to pojechalismy stamtąd po drodze wstapilismy na obiad i tu tez nie trafilismy bo bylo nie dobre ![]() w efekcie pojechalismy do mojego taty i siedzielismy do wieczora ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:27 ---------- Cytat:
Moja ostatnio tez zaliczyla pare upadkow w tym ma ucho rozciete bo wywalila sie w czwartek i walnela o ławę Cytat:
Cytat:
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziś Pierwszy Roczek obchodzą:
Adaś, Antoś, Juluś ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów Sto Lat chłopaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie znisze siebie i swoich przeczucie. TŻ od 2tygodbi co 3dni jedzie do Katowic i za każdym razem mam dziwny stres choć codziennie pokonuje setki kilometrów.
Dziś skasował auto Twierdzi ze mu się nic nie stało ale masywie się zy w szoku nie jest albo czy nie działa na adrenalinie ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Sorki za literki poprzestawiane ale ręce mi się trzesa ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#4302 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na pewno bedzie dobrze ![]() Najlepsze zyczenia dla Amelki i Julki za ukonczone roczki Sto lat dla Gosi i Michasia za ukonczone miesiace ![]() Cytat:
co za typ ![]() Cytat:
zeby z serduszkiem bylo wszystko dobrze a poszlabym na konsultacje w sprawie tych lekow i dalszego leczenia do innego specjalisty Larysko super, ze impreza udana tort cuuudny ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
dobrze, ze nic sie nie stalo,.Kubus wielokrotnie sie tak przewracal i zawsze troszke krewki polecialo, ale to chyba z wargi. mam nadzieje, ze pola dala troche pospac i odpoczac ![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze nic powaznego sie nie stalo
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat chłopaki kochane!
Tassia współczuję nerwów, daj znać jak tam Bubek jak już będziesz więcej wiedzieć. U nas znów noc kiepska, choć w końcu spał u siebie bo tak to ciągle z nami co średnio mi pasuje. Ech nie wiem czy to trójki idą, czy od czego on się tak budzi..
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech mieliśmy byc pod koniec sierpnia ale nie dość ze samochód stał w naprawie miesiąc to jeszcze mialam problem ze zdrowiem. W sumie trwa do teraz ale tu jakos z tym żyje bo jestem u siebie... Liczę ze na początku października pojedziemy bo kuzyn bierze ślub w anglii i potem chce nas zaprosić na mini przyjęcie wlasnie w polsce. Ale jak bedzie niestety nie wiem bo cos dawno sie nie odzywał. A energylandia przeciez czeka byłaś juz tam moze? Mnie tam bardzo ciągnie.Cytat:
ja tez mam takie różne akcje i mnie to stresuje, aż sie cos nie wydarzy. Oby wszystko bylo ok
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Czaszka a później zdam relacje z urodzin
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
tassia matko, mam nadzieje ze naprawde nic nie jest tzowi ...
co do przeczuc to moj tz ze swoja mama ma take, ze ona czuje ze cos se wydarzylo badz wydarzy zlego, czesto mowi mu nie idz, on idzie i zawsze cos sie dzieje niedobrego...
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
Tassia współczuję przeżyć.Wybaczcie,że się tak mało udzielam,ale zwyczajnie brakuje mi czasu.Co Was poczytam,to już muszę lecieć i nie mam jak pisać.Praca i dom i tak w kółko.A tu niedługo przeprowadzka i roczek,sama nie wiem jak to ogarniemy.:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla Antosia Julka i Adasia
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla solenizantów !kolejne roczki za nami, nie wierze ze czas tak szybko pędzi ![]() Cytat:
! daj znac jak bedziesz wiedziec cos wiecej!mam nadzieje ze z tztem wszystko w porzadku
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja wczoraj przezyłam. Ola była strasznie marudna na spacerze, popłakiwała, wróciliśmy do domu, tż ją nakarmił, zrobiła kupę i się zaczął ryk. Przy przewijaniu nie można było jej dotknąc prawie, bo tak płakała histerycznie z bólu od tych odparzeń, że szok, prawie godzina ryku ciągłego, zanim się uspokoiła po nurofenie. Aż się popłakałam z nią. Więc latałam po aptekach po te wszystkie leki, bo już byłam gotowa jej wszystko podać. Okazało się, że steryd, który przepisała nam pani alergolog został wycofany ze sprzedaży
Strasznie biedna jest. Za to pięknie przespała noc pierwszy raz od ponad miesiąca, a teraz znowu śpi, padnięta taka
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie martw się, u nas w każdą noc są pobudki, także nie masz źle ![]() Cytat:
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi ja strasznie bolec... oby szybko leki pomogly
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinko, biedna Ola
oby ta pupcia szybko sie wygoila.O serduszko nie martw sie. Ja wierze ze to nic groznego. Czesto u takich maluchow wyatepuja szmery. Jezdzilam z tymi szmerami i z Zuzia iz Milkiem. Nic groznego. Tassiu, jeju strasznie sie czyta daj znac co z Mezem.Milek byl w zlobku na 2 godz. Poki co jestem zachwycona ![]() Zjadl sniadanko ,pobuegal z dziecmi a jak przyszlam go odbierac to siedzial w rozowym aucie ![]() Panie mowia ze nawet nie zaplakal. Tylko przez moment stal przy mojej nodze jak weszlismy i ogladal wszystkie panie. A za chwile juz siedzial na jezdziku ![]() Inne dzieci plakaly juz w szatni ale to pewnie te co chodzily tamten tydzien no i starsze niz Milosz. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- No i jest ponoc dwojka dzieciakow 10-miesiecznych raczkujacych. Reszta rok i wiecej i kilkoro nie ma jeszcze bo mamy sa na macierzynskim. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A ja nie zdazylam zatesknic nawet pojechalam do pracy po skirowanie n abadania, wypulam z nimi kawe. Pozniej medycyna pracy, zarejestrowalam sie do okulisty i trzeba bylo po brzdaca wracac ![]() LOLA, a jak u Was dzis? OLA, Ty tez bylas dzis z Pola? A Kornelek? A Jas? Jak dzieciaki w zlobku? Ni epamietam kto jeszcze
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2014-09-08 o 10:56 |
|
|
|
#4315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze w zlobku Milosz tak sie szybko zaklimatyzowal trzymam kciuki by dalej tak bylo, wlasnie slyszlaam ze po tygodniu chodzenia lubia nastepowac histerie, wiec mam nadzieje ze naas to ominie ![]() Alek dzisiaj wstalw koncu z usmiechem wiec mam nadzieje ze w zlobku bedzie ok ja ide dzisiaj z nim dopiero na 13 do 16 jak bedzie wszytsko ok
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów, sto lat chłopaki przystojniaki!
|
|
|
|
#4318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Amelko sto lat Księżniczko Adaś, Antoś, Julek - chłopaki roczniaki - sto lat ![]() Gosia, Jula, Michaś wszystkiego naj Cytat:
Cytat:
![]() Płacimy niestety sporo, bo na razie wpisowe plus pakiet adaptacyjny 800zł, a do tego jeszcze jedzenie 15 zł za dzień (ale na koniec miesiąca odliczą to, czego Jaśko nie jadł), październik, listopad i grudzień będziemy mieli wyceniany indywidualnie, bo ja będę stopniowo wracała do pracy, a od stycznia pewnie pójdzie na full, czyli 800 zł plus wyżywienie... niestety koło bańki będzie ![]() Plus taki, że babka chce kilka rzeczy zrobić, żeby się na żłobek przemianować i wtedy dostanie dofinansowanie - więc od przyszłego roku jest szansa na niższe opłaty. Cytat:
papalinka, mycie pupy przy każdym przewijaniu, wietrzenie, sudocrem jak jest źle, a na co dzień różowy krem na odparzenia z z Rossa - miał Jaśko ze dwa razy, a teraz spokój Z alergologiem niefajnie... i nawet nie wiem co Ci poradzić ![]() Ale przed podanie sterydów maluchowi skonsultowałabym się jeszcze z innym alergologiem. Doczytałam... ojejeku.. oby pediatra coś poradził ![]() Ale sterydy to chyba nie na odparzenia ? LaLoca zdrowia dla Niny i ogromne brawa dla Mai ![]() ![]() klask i:kama o jaaaa Zazdroszczę i winka i snu Larysa, torcik piękny ![]() m.a.r.t.a. brawo ![]() kaska zazdroszczę Mikiemu tableta I super, że impreza udana boja, ja bym brała szary ![]() ja oj, biedna Maciupa... dobrze, że nic poważnego się nie stało tassia, o kurcze, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze ![]() gorgulku, fajnie, że Miłkowi się spodobało Kurcze, poszliśmy po raz pierwszy w sobotę wieczorem na imprezę, Żuk z rodzicami został i się Gadzina zemściła na rodzicach ![]() Od 3 w nocy gorączka 38 i w górę, cały wczorajszy dzień oscylowała między 38,2 a 38,7, na leki niewrażliwa... Jasiek marudny senny i z noska mu się lało, także wczorajsze urodziny Bartka zamiast na Ślęży spędziliśmy gapiąc się w chore dziecko Dzień się skończył, skończyły się problemy O 20 temp. 37,6 i taka utrzymuje się do dzisiaj - Młody jak skowronek... no dobra skowronek z motorkiem w doopce ![]() Ale i tak na drugą idziemy do pediatry - niech Gadzinę obejrzy, bo taka temp. znikąd mi się nie podoba A w ogóle rozkmin samochodowych ciąg dalszy - czy się spłukać i kupić nowego Roomstera, ale wyposażonego pod nas, z gwarancją i na już, czy zapłacić mniej, ale szukać używki wyposażonej jak będzie? |
|||
|
|
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla wszystkich roczniakow!
Cytat:
![]() Kurcze, pisz co z TZ! Mam nadzieje, ze to nie tylko adrenalina i wszystko ok.. A mam dla Ciebie i papugi propozycje mała, ale to odezwe sie jak sie uporasz z tym wypadkiem i troche ochloniecie z TZ. Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze Milosz tak dobrze przechodzi ale on wesoly i otwarty chlopak jest - spodziewalam sie ze dobrze to zniesie
|
|||
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Papalinko a próbowałas ten tormentiol? u mnie jak Lila leżała jeszcze w szp[italu na wcześniakach i miała mega odpażenie to to nam pomogło, clotrimazol też i naświetlanie soluxem może też pomóc i wietrz jej jak njawięcej pupkę, nawet jak ci gdzieś nasika to pół biedy, ale niech powietrze dochodzi do pupci. I nie szoruj jej chusteczkami, może zaczęły uczulać któreś? po kupce ja biorę pupę pod kran czy prysznic, chusteczek już mało używam, może to odrobinę pomoże?
trzymajcie się dzielnieTassiu mam nadzieję, że to nie adrenalina i wszystko OK z twoim tżem ja swoją drogą też nie cierpię swoich przeczuć, baby to mają jednak intuicję...moja Lilcia też coś bardziej marudna od kilku dni, chyba się zmuszę z nią wybrać do lekarza, bo zauważyłam u niej w buzi dwie dziwne krostki jakby przy dziąsłach, jedna przy górnej jedynce, druga w okolicach trzonowych, na aftę to mi nie wygląda, dziwne takie, niech to lepiej ktoś obczai
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

i to nad jeziorkiem moglabys miec
Ale ja juz mam dzialke, nie stac mnei na dwie

teraz tak jakby wyblakly po praniu :/ natomiast mam wiele innych z Pepco i są fajne nawet i po praniach

, a ja stalam tylko obok i otrzepywalam koc
ja mam ok tza ale co z tego skoro go wcale nie widuje
to jest dopiero buractwo... 

Obym tylko dziewczyn nie zaraziła 
no ale nieważne. Dzień wcześniej przystrajałam z mamą miejsce gdzie urodziny się odbywały, balony, stoły obrusy itd, a w niedzielę czyli w dniu imprezy już całą resztę i kurcze myślałam, że nie zdążymy ale na szczęście goście też nie przyjechali punktualnie na umówioną godzinę 

nie martw się, u nas w każdą noc są pobudki, także nie masz źle