|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Hej dziewczyny
![]() U mnie póki, co stabilnie ale bez szału. Ale to leżenie i wieczne odpoczywanie powoduje u mnie sporego doła :/ ehhh Jakiej firmy macie pieluszki tetrowe? Muszę zakupy zrobić przez neta a wiadomo jak to jest, jak człowiek nie dotknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | ||
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się przypomniało - a wizaż znów mi nie zacytował
![]() uważam, że baaaardzo fajny poradnik jest na www mojego szpitala. oczywiście wymagania różnią się między szpitalami bo w jednym nie wymagają koszuli do porodu bo dają szpitalne, a w innym nie wymagają pieluch czy ubranek dla dziecka. niemniej jednak cały poradnik bardzo lubię, włącznie z wymiarami torby i kolejnością pakowania ![]() http://www.szpital-inflancka.pl/site/co_zabrac Cytat:
![]() Cytat:
kurcze wyniki masz swietne i nie wygląda to nawet na początek cholestazy, bo wyniki wtedy miałabyś gdzieś między połową a górną granicą, a nie w dole... a może to jakaś kontaktówka zwykła? zmieniałaś proszek do prania, płyn do płukania ostatnio? albo pokarmówka, w ciąży organizm lubi się uczulać na coś na co wcześniej nie reagował... może być rosół / zupy na wywarze mięsnym, mogą być jajka, czekolada, orzechy, miód... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ff9WM_HfiYs
wiadereczko, ciepła woda, i błogi spokój :-D a to dla tych które się boją kąpać, że krzywde zrobią... babka obraca jak kawał mięcha :-P chyba te nasze dzieci takie super delikatniutkie nie bedą ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7lt8OvtVHJU
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-09-08 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana dasz radę ![]() ![]() 46 dni do TP aaa zaczynam się bać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co zmieniłam jakiś czas temu to właśnie płyn do płukania tkanin (tylko o dziwo na sensitive), i nie wiem właśnie czy to w czym chodzę po domu (bo poza dom to niewiele się ruszam heh) już w nim płukałam czy jeszcze w poprzednim... no i słodycze mnie zastanawiają, zrobię eksperyment i powstrzymam się jakoś przez kilka dni od niejedzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na przykład ![]() tylko na początek lepsze są nieusztywniane. piersi na początku laktacji są bardzo wrażliwe i nawet najmniejszy ucisk może spowodować zastoje i w konsekwencji zapalenie piersi. także na samiuteńki początek brałabym jakiś miękki, na przykład: http://allegro.pl/alles-mama-cubana-...549531425.html a jak już się laktacja unormuje to wtedy bym poszła w te ładniejsze usztywniane ![]() w sumie to bardzo mnie ciekawi, czy będę karmić piersią... hmmm... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie do Tp 54 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w szpitalach to tak, tam się nie patyczkują....a rodzice to nie wiedzą jak mają na początek chwycić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj ![]() ja miałam tak w 2 trymestrze z jajkami - dłonie i stopy miałam calutkie wysypane, w drobniuteńkie, czerwone krostki (płaskie, jaby szpilką pokłute tylko, przy drapaniu właśnie robiły się wypukłe) i swędziało jak jasna cholera. 3 tygodnie bez jajek - i bez śladu... od tamtej pory bardzo uważam na jajka, staram się nie jeść więcej niż 2-3 tygodniowo, jak raz przeholowałam to wysypka wróciła, od kiedy bardzo tego pilnuję - jest ok. u Ciebie może być w sumie czekolada... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
Ja staniki do karmienia planuję kupić tanie "bazarkowe". Biorąc pod uwagę, że nie wiem jaki będę mieć rozmiar. Nie wiem czy będę mieć pokarm bo jednak z laktacją różnie bywa to szkoda mi inwestować w takie za 60 zł czy więcej jakby miało się okazać, że wyrzucę po 2 tygodniach. Jak się sytuacja unormuje i będzie potrzeba to wtedy będę myśleć o czymś ładniejszym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |||||
Rozeznanie
|
cześć wszystkim!
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty, sama tez dziś wizytuję ![]() ![]() Wczoraj mój mąż mnie zaskoczył tym co mówił o porodzie, pomocy dla mnie po i że on sie tak cieszy i juz się doczekać nie może i że szybko chciałby drugie ![]() ![]() druga kwestia, próbowaliśmy coś ten teges ale jakoś psychika działa i bardziej się uśmialismy przy tym ![]() ![]() ![]() ![]() a po porodzie po jakim czasie można? ![]() Po połogu? Cytat:
![]() moja gin nie wysłała mnie na konsultacje do okulisty ani do żadnego innego specjalisty poza endo, w książeczce mam tylko adnotacje że brałam tabletki. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję, bo coraz gorsze mnie myśli atakują ![]() o kołderkę pytałam bo była w dobrej cenie w całym zestawie ![]() ale już koncepcję znów zmieniłam ![]() Cytat:
ja chyba tych wizyt i szpitala nie ogarnę;/ na stronie szpitala nie umiem nic znaleźć;/ jak to napisałam to znalazłam listę i musze mieć wszytsko OMG??
![]() |
#3734 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
coz,ja nie mam wyjscia..bd sie 3 mala usg..najwyzej bd siedziala na walizach ale dziec mnie nie moze zaskoczyc ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wg mnie najlepiej mieć po trochę wszystkiego, a pote, wyjdzie w praniu, co jest dla dziecka/ dla nas najwygodniejsze do zakładania itp. Ja dla dziecka do szpitala w osobnej torbie biorę tylko ubrania na wyjście i tyle, później mąż dowiezie. no jeszcze muszę się zorientować, czy w Tychach nie trzeba swoich ubranek.. Za mną kolejna ciężka noc, chodziłam do wc 5 razy! w tym 3 razy między godziną 21 a 24 ![]() ![]() ![]() Wy już pierzecie/ prasujecie ciuszki a ja jestem z tym wszystkim w czarnej d***e ... Po pierwsze czekam na wypłatę męża, żeby zrobić zamówienie na gemini i kupić łóżeczko. Po drugie mąż wcale się nie kwapi do malowania a mnie się już też wszystkiego odechciewa, bo ileż można o to prosić i przypominać, więc chyba stanie tylko na zmyciu plam i ich zamalowaniu ![]() Po 3 wszystkie ciuszki dla maleństwa daliśmy kuzynowi męża i tak czekam i czekam kiedy nas zaproszą z rewizytą i może nam dadzą z powrotem te ubranka, bo nie mam co prać i prasować... :/ i zastanawia mnie czy jeśli jakoś delikatnie sama wspomnę jego żonie, ze chciałabym mieć miesiąc wcześniej wszystko gotowe ( a zostały 2 miesiące do tp) czy to wypada? czy się nie obrazi? Wydaje mi się, że oni, szczególnie żona tego kuzyna nie są tacy ale kto wie... co myślicie? Acha i jeszcze jedno pytanie: czy miałyście styczność z kosmetykami Bobini tymi dla najmniejszych? Tanie są, Hipp jest fajny ale dość drogi Postaram się później wrzucić jakieś fotki do klubu ![]() ja mysle,ze nie bd nietaktem gdybyy wspomniala,ze chcesz je spowrotem ![]() ![]() Cytat:
![]() silessiana az 26 dni roznicy?to duzo.. ![]() ja od rana robie pranko,gotowanko..dzis piekna pogoda i reszta poschnie.. moja mama wczoraj pojechala do Niemiec na 5tyg i wszystko zostalo na mojej glowie..dobrze,ze tz ma l4 i mi pomaga..dopadlo go przeziebienie..juz dzis spal w salonie ale sie zastanawial czy jest jakis syrop albo cus co bym mogla brac tak zapobiegawczo azeby mnie nie dopadlo? musze dojsc do klubu,odkurzyc trochu te strony.. ![]()
![]() |
#3735 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Zadomowienie
|
położna nam to na SR pokazała - tyle że na tym filmie jest za dużo wody w wiaderku, to takie specjalne wiadro, nie do podłogi
![]() ![]() może się szarpniemy na to wiaderko ![]()
#3738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas odstawic slodkie... A tu takie smaki heh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie wiedziałam o tych badaniach krzepliwości krwi, chyba też sobie zrobię prywatnie żeby w szpitalu mieli mniejszy wachlarz powodów do odmowy jakby co. A jak już będę miała te papierki to zamierzam jeszcze raz "zaatakować" moją lekarkę i chyba nawet wprost ją zapytam czy za opłatą nie da się tego załatwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez to ze tyle czeka sie na wozek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak ![]()
![]() |
#3743 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze ma tyle miejsca azeby tak sie przekrecac?kiedy ostatecznie musi zejsc glowa w dol?
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Wtajemniczenie
|
Do mnie po porodzie przyszła położna, wzięła małego na ręce, ale tak pod pachami go chwyciła i do góry. Ja z TŻ zaraz sie alarm, że przecież główka! A ona tak sie popatrzyłą i rzecze: Przecież mu nie odpadnie
![]() Jakoś tak mnie to przekonało, wiadomo, że ostrożnie trzeba, nie machać, bez gwałtownych ruchów, ale dziecku nie jest tak łatwo krzywdę zrobić, trzeba bardzo chcieć. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Mi się dobrze kąpało w wanience, bo dziecko się tak fajnie odpręża, prostuje nózki, można je wodą popolewać, pogłaskać,zakamarki wymyć, lekkie fale zrobić. Bardzo przyjemna czynność.
#3746 |
Zakorzenienie
|
Wtedy brałam wit c w tabletkach ale zapobiegawczo to jadłabym paprykę bo ma dużo. A czosnek jadłam na kanapce. Smarowałam bułkę masłem, na to dużo czosnku w plasterkach i sól.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://znieczulenie.webd.pl/znieczul...wskazania.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po jakim czasie po porodzie można - to pewnie gina spytam... na pewno jak szwy zdejmą... jak przestanie lecieć ze mnie jak z kranu...a na razie to szalejemy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Rozeznanie
|
Ze co !!!
"Zwróć uwagę, że NFZ refunduje (opłaca znieczulenie zewnątrzoponowe porodu jedynie ze wskazań medycznych, któe są wyżej wymienione. Oznacza toże NFZ nie pokrywa kosztów znieczulenia wykonywanego jedynie na życzenie rodzącej." http://znieczulenie.webd.pl/znieczul...wskazania.html no nie, powiedzcie mi jeszcze ze jak bede chciala znieczulenie na zyczenie a nie z wskazan medycznych to musze sobie za to dodatkowo zaplacic
#3750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.