Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 15:21   #4351
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Lola, brzmi optymistycznie. I dobrze, że dziewczyny się starają i nie są obrazone

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-08, 15:32   #4352
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Lola, brzmi optymistycznie. I dobrze, że dziewczyny się starają i nie są obrazone

mialy week na to by przemyslec i moze faktycznie zdaly sobei sprawe z e nie podelszy do tego jak trzeba, no nic
jeszcze jedna ma dolaczyc do nich, nowa jakas, i chyba ja widzialam taka pani w srednim wieku spokojniutka, mam nadzieje ze w koncu stwaorza fajny zespol,

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 16:00   #4353
misia332
Zakorzenienie

Lola może moje skoki ciśnienia były jednorazowe. Jedna kawa za dużo na ból głowy i gotowe. Od tamtego czasu w ogóle nie piję, spedzam czas na powietrzu, nauce i z dzieckiem i jest lepiej.

ehh.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 16:04   #4354
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Patrzę na paragon a tam mi wskoczyło jeszcze jakieś dodatkowe "10% rabatu wrześniowego"
I kurde nie wiem czy to jednorazowe czy o co kaman, żadnego info na ten temat nie miałam
Właśnie wróciłam z Rossmanna. Ten rabat 10% jest na wszystko od 1 do 30 września. Wystarczy podejść do kasy, skasować rzeczy i on automatycznie na końcu się podlicza.

Kupiłam farbę do włosów L'oreal z 32,99 na 24,99, kaszkę Nestle glutenową z 12,99 na 8,99, mleczko do demiakijażu Tołpa też jakoś 8 zł przecenione, tusz do rzęs z 30,99 na 20,99 (jakoś tak?), chusteczki wyjmowane babydream też w promocji (te suche) i dwa musy z Kubusia w promocji i nie dość, że naliczył mi się rabat Rossnę, wzięłam wszystko z promocji to jeszcze miałam -10% na wszystko

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-09-08 o 16:07
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 16:28   #4355
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wiecie może co jest w paczce z rossmanna tej na 10miesięcy? tylko czapeczka czy coś jeszcze?
Czapeczka
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Kornel dzisiaj poszedł do żłobka z tatusiem,a odebrała go babcia, byl uśmiechnięty, pospał pół godzinki w żłobku, potem w domu zjadł ładnie obiad. Bawił się z dziećmi na materacyku i w ogóle nie płakał.

Ja byłam dzisiaj u położnej, od 6 tygodni nic nie przytyłam czyli nadal 4 kilo na plusie. Ciśnienie dzisiaj miałam 90/50 jak powiedziałam o skokach to powiedziała, że mam kontrolować i w razie "w" jechać na IP. Białka w moczu nie mam.
Zbadała mnie !!! (pierwszy raz jak tutaj jestem w ciąży) i powiedziała, że nie wie czy nie będzie potrzebne podtrzymanie w postaci krążka, dzisiaj pobrała mi wymaz i lekarz ma zdecydować w piątek co dalej.
Super ze żłobkiem A Ty dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Ja właśnie też czekam na dostarczenie tej paczki, tylko że u mnie wypada na 12 miesiąc Wydaje mi się, że to będzie czapeczka i przepis.
Jednocześnie ma przyjść urodzinowa paczuszka, jakaś tam układanka Skromne te prezenty, ale i tak sympatycznie.
My na rok dostaliśmy karty CzuCzu i przytulanke, no i oczywiście jakiś przepis
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za wszystkie podpowiedzi Co do tetrówek to nie mam pojęcia, jakby to miało wyglądać, muszę poczytać. Toprmentiolu się boję, bo się naczytałam jaki szkodliwy. Wodą przegotowaną myję, chusteczek nie używam, wietrzę, mąką ziemniaczaną już sypię ze 2 tygodnie co najmniej i dupa. Najgorsze, że nie wiem, od czego jej się to tak nagle stało. Nigdy nie miała żadnych odparzeń.

Byłyśmy u lekarza. Ola dostała maśc linoeparol. Pani nie chciała przepisać sterydu, kazała spróbować jeszcze tej maści przez 3 dni, a jak nie przejdzie to przyjść znowu. Ma bardzo tłustą konsystencję, więc przynajmniej jest to coś innego niż dotychczasowe kremy. No zobaczymy. Szmer na sercu potwierdziła. Mamy skierowanie do kardio, a z brakiem zębów kazała się przejśc na konsultację do stomatologa, ale chyba jeszcze poczekam No i morfologię mamy zrobić
A może jeszcze pomogłaby na te odparzenia kąpiel w nadmanganianie potasu? Jak mój siostrzniec był malutki, miał ogromne odparzenia, i właśnie ta kąpiel pomogła i pediatra kazała smarować tormentiolem. Ja też smarowałam kiedyś tormentiolem (dopiero tutaj spotkałam się, że nie można).
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 17:45   #4356
passion80
Zakorzenienie

Misia ciesze się, że ciśnienie w normie
No i krążek, oby nie był potrzebny ale w razie w wiedzą co zrobić.

Stary 2014-09-08, 17:50   #4357
Poziomkowa89
Zakorzenienie

To na roczek tez dostanę maila ze prezent do odbioru? Czy tylko jak sie nakłada z podwyższonym rabatem?

I jeszcze jedno pytanie Leo dostał od mojego brata na chrzciny airmaxy rozmiar 23 i myślałam ze beda dobre tak na 2 lata ale dzis znowu mierzyłam mu buty w poszukiwaniu jesiennych i juz ma rozmiar22 czyli te pewnie na wiosnę beda mu dobre ale czy bedzie mógł je nosić? Cos czuje ze sie zmarnuja bo chyba beda za ciężkie dla poltorarocznego dziecka... mogłabym je sprzedać jeśli i tak miałby ich nie nosić tylko brat sie ciągle dopytuje kiedy beda mu dobre

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 17:59   #4358
passion80
Zakorzenienie

A nie można wymienić na inny rozmiar?

Stary 2014-09-08, 18:17   #4359
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
A nie można wymienić na inny rozmiar?

On je dostał w styczniu ale teraz mi sie przypomniało o nich i pomyślałam ze mogą sie czasem zmarnować.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-09-08, 19:52   #4360
nena_milka
Wtajemniczenie

Poczytałam trochę dwa ostatnie wątki z poczekalni
Ale te pazdziernikowe męczyły bułę, no aż wstyd! Jak tak można aż wstyd czytać teraz
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:56   #4361
MsLullaby
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny ach mało mam czasu ostatnio bo TŻ ma ten urlop i ciągle coś razem robimy. Dziś mieliśmy cudowny dzień a jutro jedziemy na basen lub do zoo w ramach miłego spędzania czasu urodzinowego co do imprezy to było ok, nie było to moje wymarzone towarzystwo bo nie trawie baby mojego ojca ale cóż, chociaż Bartuś się pozbawił z ich córką tort wyszedł pyszny Mały też zjadł bo robiłam sama i oprócz cukru tragedii nie było więc spoko dostał: auto takie wielkie Wadera od mojej mamy i jej partnera, autka od mojej babci, od mojego brata grającą kulę i plastikową perkusję z Kubusia Puchatka od mojego ojca dostał małego quada na akumulator, od naszego kolegi bluzę z adidasa i koszulkę od nas jeździk z chicco który uwielbia! To był strzał w dziesiątkę już byliśmy 3 razy na spacerze na jeździku a jutro urodzinowa wycieczka

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-09-08 o 19:57
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 20:03   #4362
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dziękuję za życzenia urodzinowe w imieniu Adasia!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-08, 20:16   #4363
passion80
Zakorzenienie

Ms impreza udana, korzystaj, że chłop ma wolne

Stary 2014-09-08, 20:20   #4364
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny ach mało mam czasu ostatnio bo TŻ ma ten urlop i ciągle coś razem robimy. Dziś mieliśmy cudowny dzień a jutro jedziemy na basen lub do zoo w ramach miłego spędzania czasu urodzinowego co do imprezy to było ok, nie było to moje wymarzone towarzystwo bo nie trawie baby mojego ojca ale cóż, chociaż Bartuś się pozbawił z ich córką tort wyszedł pyszny Mały też zjadł bo robiłam sama i oprócz cukru tragedii nie było więc spoko dostał: auto takie wielkie Wadera od mojej mamy i jej partnera, autka od mojej babci, od mojego brata grającą kulę i plastikową perkusję z Kubusia Puchatka od mojego ojca dostał małego quada na akumulator, od naszego kolegi bluzę z adidasa i koszulkę od nas jeździk z chicco który uwielbia! To był strzał w dziesiątkę już byliśmy 3 razy na spacerze na jeździku a jutro urodzinowa wycieczka
super Bartuś dostał prezenty, a tort z jaką masą robiłaś?
Stary 2014-09-08, 20:23   #4365
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
super Bartuś dostał prezenty, a tort z jaką masą robiłaś?
Śmietankowa i mus czekoladowy, jedna warstwa miała dżem bez cukru 100% malina

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Ms impreza udana, korzystaj, że chłop ma wolne

Mów mi Lula bo na początku nie załapałam że to do mnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-08, 20:24   #4366
passion80
Zakorzenienie

Ok Lulla
To taki skrót myślowy był

Stary 2014-09-08, 20:32   #4367
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Śmietankowa i mus czekoladowy, jedna warstwa miała dżem bez cukru 100% malina
napisz proszę jak robiłaś masy
Stary 2014-09-08, 20:40   #4368
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
napisz proszę jak robiłaś masy
Kupiłam gotowe tzn były do zmieszania z mlekiem i miksowania, mam w domu jeszcze śmietankowa ale nie polecam na smarowanie tortu wokół bo ja np nią robiłam właśnie zewnątrz i na drugi dzień trochę popękała ale też właśnie źle zrobiłam że robiłam wykończenie dzień wcześniej wieczorem :/ ale i tak nie było źle.
Gramy z TŻtem na konsoli w kinekta super sprawa graliśmy dopiero raz a ja już nie mam siły haha. To w ramach dzisiejszego treningu :P

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-08, 21:12   #4369
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne urodziny! przyjęcie i jutrzejsze atrakcje

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-09-08, 21:22   #4370
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Lola może moje skoki ciśnienia były jednorazowe. Jedna kawa za dużo na ból głowy i gotowe. Od tamtego czasu w ogóle nie piję, spedzam czas na powietrzu, nauce i z dzieckiem i jest lepiej.

ehh.
tak, oby był to jednorazowy wyskok rr
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 21:28   #4371
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam wieczorowo!

News: Julek nieśmiało zaczyna raczkować

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nA emolium mamy uczulenie. uzywam medidermu. podobno diprobaza tez dobra jest. ale jestem przy medidermie. dosc tani jest.
spr. w Gemini - super mają ceny
a koleżanka też używa dla dwóch swoich atopików i również jest zadowolona

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie znisze siebie i swoich przeczucie. TŻ od 2tygodbi co 3dni jedzie do Katowic i za każdym razem mam dziwny stres choć codziennie pokonuje setki kilometrów.

Dziś skasował auto
Twierdzi ze mu się nic nie stało ale masywie się zy w szoku nie jest albo czy nie działa na adrenalinie

Tassia, jak tż?!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aha, pytanie:
Kiedy najwcześniej można szczepić na odrę&co? W mojej mądrej książce jest 13-14 mc, ale wypadnie w listopadzie, czytaj sezon chorobowy, a chciałabym, żeby Żuk jednak szczepienie dostał - szczególnie, że ma też ostatnią dawkę pneumo i pierwszą (i ostatnią) meningo...
ja będę chyba Julka szczepić w grudniu bo wtedy ma urlop i chcę go mieć na oku ale dziwna argumentacja!
co do pneumo to my zaszczepimy jedną dawką po roczku, bo chyba wtedy jedna wystarczy

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Rossmanna. Ten rabat 10% jest na wszystko od 1 do 30 września. Wystarczy podejść do kasy, skasować rzeczy i on automatycznie na końcu się podlicza.

Kupiłam farbę do włosów L'oreal z 32,99 na 24,99, kaszkę Nestle glutenową z 12,99 na 8,99, mleczko do demiakijażu Tołpa też jakoś 8 zł przecenione, tusz do rzęs z 30,99 na 20,99 (jakoś tak?), chusteczki wyjmowane babydream też w promocji (te suche) i dwa musy z Kubusia w promocji i nie dość, że naliczył mi się rabat Rossnę, wzięłam wszystko z promocji to jeszcze miałam -10% na wszystko
super, bo ja jutro idę, ale z mniejszą listą

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie Leo dostał od mojego brata na chrzciny airmaxy rozmiar 23 i myślałam ze beda dobre tak na 2 lata ale dzis znowu mierzyłam mu buty w poszukiwaniu jesiennych i juz ma rozmiar22 czyli te pewnie na wiosnę beda mu dobre ale czy bedzie mógł je nosić? Cos czuje ze sie zmarnuja bo chyba beda za ciężkie dla poltorarocznego dziecka... mogłabym je sprzedać jeśli i tak miałby ich nie nosić tylko brat sie ciągle dopytuje kiedy beda mu dobre

hej, właśnie! jak zmierzyć to, jaki rozmiar nasze dzieciaki teraz noszą?!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 21:35   #4372
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo!

News: Julek nieśmiało zaczyna raczkować

spr. w Gemini - super mają ceny
a koleżanka też używa dla dwóch swoich atopików i również jest zadowolona

Tassia, jak tż?!

ja będę chyba Julka szczepić w grudniu bo wtedy ma urlop i chcę go mieć na oku ale dziwna argumentacja!
co do pneumo to my zaszczepimy jedną dawką po roczku, bo chyba wtedy jedna wystarczy

super, bo ja jutro idę, ale z mniejszą listą

hej, właśnie! jak zmierzyć to, jaki rozmiar nasze dzieciaki teraz noszą?!
Gratulacje dla Julka! to prawdziwy przełom tym bardziej przy dziecku niepełzającym czyli takim jak Leo nagle zaczął sie przemieszczać i zwiedzać świat

Ja zmierzyłam rozmiar miarka w ccc

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-09-08, 22:00   #4373
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Dziewczyny dzięki za wszystkie podpowiedzi Co do tetrówek to nie mam pojęcia, jakby to miało wyglądać, muszę poczytać. Toprmentiolu się boję, bo się naczytałam jaki szkodliwy. Wodą przegotowaną myję, chusteczek nie używam, wietrzę, mąką ziemniaczaną już sypię ze 2 tygodnie co najmniej i dupa. Najgorsze, że nie wiem, od czego jej się to tak nagle stało. Nigdy nie miała żadnych odparzeń.

Byłyśmy u lekarza. Ola dostała maśc linoeparol. Pani nie chciała przepisać sterydu, kazała spróbować jeszcze tej maści przez 3 dni, a jak nie przejdzie to przyjść znowu. Ma bardzo tłustą konsystencję, więc przynajmniej jest to coś innego niż dotychczasowe kremy. No zobaczymy. Szmer na sercu potwierdziła. Mamy skierowanie do kardio, a z brakiem zębów kazała się przejśc na konsultację do stomatologa, ale chyba jeszcze poczekam No i morfologię mamy zrobić
Papalinko nasz lekarz powiedział, że miał pacjenta rekordzistę któremu pierwszy ząb wyszedł w... 16 miesiącu Więc Ola ma jeszcze duuuużo czasu

Staś też ma jakieś odparzenie, zupełnie nie wiem skąd się to wzięło bo niczego nie zmienia w pielęgnacji, chusteczek też nie używam, kremuję przy każdej zmianie pieluchy a takie małe kropeczki się pojawiły :/ I też nie potrafię się ich pozbyć. Dziś byłam u lekarza to powiedziała, że mogę fioletem to smarować.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 22:11   #4374
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

misia tez mam nadzieje ze to jednorazowe skoki i juz bedzie ok

Lula super ze urodziny sie udaly ten tort z opisu brzmi smakowicie mniam
a w kinecta chetnie bym pograla

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Madziuchna dla Julka

Aleksander
Stary 2014-09-08, 22:16   #4375
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
misia tez mam nadzieje ze to jednorazowe skoki i juz bedzie ok

Lula super ze urodziny sie udaly ten tort z opisu brzmi smakowicie mniam
a w kinecta chetnie bym pograla

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Madziuchna dla Julka
Zapraszam, zostało prawie pół, bo to był dwupoziomowy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-08, 22:28   #4376
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam, zostało prawie pół, bo to był dwupoziomowy
chetnie! ja zawsze na slodkie
sesese
wow dwupoziomowy, poka fote, niech mi bardziej slina cieknie
wlasnie byly jakies foty?

Aleksander
Stary 2014-09-08, 22:36   #4377
dirtymagic85
Zadomowienie

właśnie, Lulla pokaż tortaaaaa

tassiu napisz jak z tżem

Lola my mamy kinekta, byliśmy zajarani przez kilka pierwszych mcy, teraz leży jużchyba z rok nie ruszany, w sumie to nie wiem czemu
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 22:54   #4378
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
chetnie! ja zawsze na slodkie
sesese
wow dwupoziomowy, poka fote, niech mi bardziej slina cieknie
wlasnie byly jakies foty?
Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
właśnie, Lulla pokaż tortaaaaa

tassiu napisz jak z tżem

Lola my mamy kinekta, byliśmy zajarani przez kilka pierwszych mcy, teraz leży jużchyba z rok nie ruszany, w sumie to nie wiem czemu
Szczerze mówiąc, to pisząc "dobry" mówię o opiniach innych bo ja go nawet nie spróbowałam muszę zrzucić z aparatu zdjęcia

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-09-08, 22:56   #4379
mariiasia
Zadomowienie

hej
wszystkiego najlepszego dla roczkowych dżentelmenów!

i dla dzieciaczków, które obchodzą swoje miesięcznice również

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ja robilam tort biszkopt na smietanie a druga warstwa z malinami z ogrodka więc mu daliśmy i nic mu nie było a jaki szczęśliwy byl hehe bo normalnie nie je slodyczy

W ogole to nam pralka zdechla i trzeba nowa kupić a tefo tyle, że nie wiem co wybrać
będziesz mieć zagwozdkę jak z fotelikiem

nam ostatnio zdechła żarówka w lodówce (czy ja już o tym nie pisałam, bo mam de ja vu? a chui , najwyżej się powtórzę ) i tż pojechał kupić nową, tam gdzie kupowaliśmy lodówkę i uprzejmy pan z obsługi powiedział, że żarówek do tego modelu (mamy Liebherr'a) nie kupimy już, w związku z czym proponuje nam zakup nowej lodówki cóż, tż wywalił oczy na niego, kupił żarówkę w majstrze i działa jak ta lala
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Nie znisze siebie i swoich przeczucie. TŻ od 2tygodbi co 3dni jedzie do Katowic i za każdym razem mam dziwny stres choć codziennie pokonuje setki kilometrów.

Dziś skasował auto
Twierdzi ze mu się nic nie stało ale masywie się zy w szoku nie jest albo czy nie działa na adrenalinie

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Sorki za literki poprzestawiane ale ręce mi się trzesa

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Nie chce cię martwić ale póki co jesteś bezrobotna wiec Pola czuje ze matka bez kasy to po co ma noc przesypiac? Słaby biznes dla niej
raaanyyy, oby z mężem było ok

nie cierpię takich przeczuć, też to mam, w głowie układam straszne wizje podobno w ten sposób się ściąga na siebie nieszczęścia
Cytat:
Co ja wczoraj przezyłam. Ola była strasznie marudna na spacerze, popłakiwała, wróciliśmy do domu, tż ją nakarmił, zrobiła kupę i się zaczął ryk. Przy przewijaniu nie można było jej dotknąc prawie, bo tak płakała histerycznie z bólu od tych odparzeń, że szok, prawie godzina ryku ciągłego, zanim się uspokoiła po nurofenie. Aż się popłakałam z nią. Więc latałam po aptekach po te wszystkie leki, bo już byłam gotowa jej wszystko podać. Okazało się, że steryd, który przepisała nam pani alergolog został wycofany ze sprzedaży Więc podałam zyrtec i smaruję clotrimazolem. dzisiaj idziemy do lekarza, ale do dzieci chorych, bo u zdrowych dopiero miejsce w czwartek. Żeby mi się tylko biedaczek niczym nie zaraził Strasznie biedna jest. Za to pięknie przespała noc pierwszy raz od ponad miesiąca, a teraz znowu śpi, padnięta taka
biedna
ja już kiedyś pisałam, że mam taki krem z wit A+E, ale on w PL jest niedostępny niestety, przyjaciółka mi przysłała ze stanów

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A w ogóle byliśmy w sobotę na pierwszych zajęciach z pływania w aquaparku i jestem zachwycona

Ogromna różnica w stosunku do AWF (wiem, wiem, wcześniej marudziłam na Aqua, ale wchodzę pod stół i oficjalnie odszczekuję ) i jeszcze robią coś, co dla mnie jest absolutnie genialne i nie wiem dlaczego normalnie się tego nie uczy. Mianowicie od pierwszych zajęć - tych dla najmłodszych uczą samoratowania, czyli co ma dziecko zrobić jak nagle do wody wpadnie.
Wrzucam link do filmiku na którym widać efekty końcowe - jestem absolutnie zachwycona
W realu widziałam na razie maluchy, które po dwóch semestrach pływania, wrzucone do wody - przepływają pod woda do ściany, łapią się krawędzi basenu i albo same wyłażą albo trzymają się i czekają, aż ktoś je wyjmie. Gdybym nie widziała, to bym nie uwierzyła
Ale widziałam i wpadłam w zachwyt
już kiedyś widziałam ten filmik i za każdym razem mam gęsią skórkę i siedzę cała spięta ale umiejętność super
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
I
Świadoma jestem ze to dopiero pierwszy dzień ale licze ze jednak Miłek będzie laskawszy niż Zuzia na razie jestems dobrej myśli

IDE kończyć obiad i lecimy na spacerek
Miłosz towarzyski chłopak to się szybko zaklimatyzuje

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 22:57   #4380
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Heeeeej.

Asiu

Kornel dzisiaj poszedł do żłobka z tatusiem,a odebrała go babcia, byl uśmiechnięty, pospał pół godzinki w żłobku, potem w domu zjadł ładnie obiad. Bawił się z dziećmi na materacyku i w ogóle nie płakał.

Ja byłam dzisiaj u położnej, od 6 tygodni nic nie przytyłam czyli nadal 4 kilo na plusie. Ciśnienie dzisiaj miałam 90/50 jak powiedziałam o skokach to powiedziała, że mam kontrolować i w razie "w" jechać na IP. Białka w moczu nie mam.
Zbadała mnie !!! (pierwszy raz jak tutaj jestem w ciąży) i powiedziała, że nie wie czy nie będzie potrzebne podtrzymanie w postaci krążka, dzisiaj pobrała mi wymaz i lekarz ma zdecydować w piątek co dalej.
Zuch!
Misia, jak będzie trzeba to założą i wszystko będzie ok. Moją kuzynkę podszywali i donosiła ciążę i urodziła zdrowe dziecko w terminie
Cytat:
mialy week na to by przemyslec i moze faktycznie zdaly sobei sprawe z e nie podelszy do tego jak trzeba, no nic
jeszcze jedna ma dolaczyc do nich, nowa jakas, i chyba ja widzialam taka pani w srednim wieku spokojniutka, mam nadzieje ze w koncu stwaorza fajny zespol,
oby faktycznie się ogarnęły, bo wyglądało to co najmniej nieciekawie
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Poczytałam trochę dwa ostatnie wątki z poczekalni
Ale te pazdziernikowe męczyły bułę, no aż wstyd! Jak tak można aż wstyd czytać teraz
widzę, że masz za dużo wolnego czasu, podrzuć trochę

dziewczyny super, że roczki się udały, mimo mniejszych czy większych nerwów
a co do nietrafionych prezentów, to nie cierpię welurowych sztucznych dresów, w których du.psko się poci a Szymek dostał takich kilka i leżą w szafie, bo jemu jest w nich za gorąco. I przypuszczam, że dostanie takich więcej na roczek I ogólnie jestem osobą, która nie zagląda darowanemu koniowi w zęby, ale.... ja jak komuś kupuję prezent, to staram się wybrać taki, żeby obdarowywany był zadowolony, a nie dres dla każdego chłopca, bo przeciez chłopcy chodzą tylko w dresach. welurowych oczywiście

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości