Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-07, 17:26   #4081
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Wolha mi też się podoba a kolor i długość
Ja niestety muszę poczekać ze swoim podcięciem przynajmniej do wtorku
Mama musiała gdzieś pojechać i nie wyszło.
Dziękuję aczkolwiek długość mnie niesamowicie wkurza.. skręciły się bardziej i wyglądam jakby mi uchapano nie te głupie 4 cm ale co najmniej 2 razy więcej.

Jak ja zazdroszczę mamy z zacięciem fryzjerskim

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
nie nie zlecił mi badań, ale robiłam kilka miesięcy temu hormony z powodu podejrzenia PCOS-w normie, podstawowe badania też niedawno robiłam, bo miałam okresowe i też wszystko ok
Dobrze, że sama je sobie zrobiłaś, ale mimo wszystko rozczarowują mnie lekarze, którzy nie zlecają nawet najmniejszej podstawy typu morfologia (o hormonach już nie wspomnę). Ja wiosną wybuliłam 160 zł na badania na własną rękę.

[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;48039609]To mi przypomnialo jeden z odcinkow Ostrego ciecia, gdzie uczono fryzjerki, ze to one wiedza lepiej od klienta co ten winien miec na glowie, wiec maja ciac wg wlasnej wizji bez wzgledu na jego zyczenie a klient ma je potem za to po raczkach całować Brr koszmar. Mam wrazenie, ze chyba czegos takiego niektore z nas tu doswiadczaja.

Dzięki Tez na nia czekam, bo nie moge juz na siebe patrzec.

Nie pamietam wlasnie hak sie wtedy mialy wlosy, pamietam tylko ze poprawil sie stan moich rzes i mialam cudne firanki, ale nie wiem czy przypadkiem nie pilam tez wtedy pokrzywy.

Przepraszam za brak polskich znakow

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Albo to, albo forma tabletek nie podeszla, a moze to jakis foch o substancje pomocnicze? Szlag wie, nawet sie nad tym nie zastanawiam - jak cos zoladkowi nie podchodzi, to po prostu to odstawiam [/QUOTE]

Boszzz, dobrze, że ja tego nie oglądam. Wychodzę z założenia, że ja płacę i ja wymagam. Fryzjer jeśli widzi, że wizja klientki nie bardzo pasuje do jej twarzy / kondycji włosów itp. powinien to zasugerować i przedyskutować, ale ostatecznie jeśli klientka nie zmieni zdania robić tak jak ona chce.

Za ewidentne zrobienie czegoś bardzo złego z włosami wyszłabym bez płacenia i jeszcze zrobiła niezłą antyreklamę. Na szczęście u mnie nie poszło po mojej myśli, ale tragedii nie ma.

To tak jak ja ostatnio. Były już takie bez życia.

Ooo nawet jak nie włosy, to warto w związku z rzęsami. Moje póki co dostają rycynę i już widzę, że są ładniejsze i dłuższe.
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 19:16   #4082
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Dziękuję aczkolwiek długość mnie niesamowicie wkurza.. skręciły się bardziej i wyglądam jakby mi uchapano nie te głupie 4 cm ale co najmniej 2 razy więcej.

Jak ja zazdroszczę mamy z zacięciem fryzjerskim
Oj tam, i tak masz długaśnie ja już marzę by mieć taką długość... A ostatnio mam wrażenie, że moje stoją w miejscu

Ja się też cieszę z mojej mamy, a za fryzjera nie muszę płacić. Odwdzięczam się jej w inny sposób

Ostatnio miałam sen w którym miałam umrzeć, a ja rozpaczałam, że nie zdążę zapuścić włosów i umrę w krótkich... I to był mój największy problem. Chyba włosy padły mi na mózg

http://DKMS.pl

Edytowane przez swan999
Czas edycji: 2014-09-07 o 19:19
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 19:18   #4083
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle dylematów
Dobra... się rozpisałam. Pokazuję zdjęcia, niestety są miernej jakości. Ja robię rozmyte, a moja rodzicielka nie ma zadatków na fotografa + sprzętem był telefon.
śliczne włoski super wygląda kolor

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli kogoś interesuje Kallos algowy jest teraz w Hebe za 8,99
Ja mam kryzys i poważnie zastanawiam się nad znacznym skróceniem włosów z powodu wypadania byłam ostatnio u dermatologa. Włosy lecą mi okropnie, najbardziej przy myciu i przy rozczesywaniu po myciu, ale też w trakcie dnia. Biorę Biotebal, ale dopiero kilka tabletek wzięłam. Jak skończę to mam kupić jakieś saszetki do picia Amocon Forte + mam wcierkę do skóry głowy, którą odbiorę dopiero w poniedziałek. Daję sobie czas do listopada i jeśli nic się nie zmieni to chyba na krótko ciachnę
współczuję mam nadzieję że leki od dermatologa pomogą

Cytat:

Boszzz, dobrze, że ja tego nie oglądam. Wychodzę z założenia, że ja płacę i ja wymagam. Fryzjer jeśli widzi, że wizja klientki nie bardzo pasuje do jej twarzy / kondycji włosów itp. powinien to zasugerować i przedyskutować, ale ostatecznie jeśli klientka nie zmieni zdania robić tak jak ona chce.

Za ewidentne zrobienie czegoś bardzo złego z włosami wyszłabym bez płacenia i jeszcze zrobiła niezłą antyreklamę. Na szczęście u mnie nie poszło po mojej myśli, ale tragedii nie ma.

To tak jak ja ostatnio. Były już takie bez życia.

Ooo nawet jak nie włosy, to warto w związku z rzęsami. Moje póki co dostają rycynę i już widzę, że są ładniejsze i dłuższe.
Uważam tak samo. Co innego przedyskutować z klientką co zdaniem fryzjera lepiej by pasowało danej osobie a co innego cięcie według własnego "widzi mi się" bez słowa informacji

Jeżeli chodzi o suplementy diety, przez ostatni miesiąc łykałam Vitaliss ze skrzypem z biedronki. I powiem szczerze, co mnie zaskoczyło, on faktycznie działa. Włosy praktycznie wogóle mi nie wypadają. Zawsze po farbowaniu wylatywało mi ich sporo, teraz jest to ilość taka co zawsze, a na szczotce też zostaje dosłownie kilka włosków. Nawet po Revalidzie takich efektów nie miałam

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Oj tam, i tak masz długaśnie ja już marzę by mieć taką długość... A ostatnio mam wrażenie, że moje stoją w miejscu

Ostatnio miałam sen w którym miałam umrzeć, a ja rozpaczałam, że nie zdążę zapuścić włosów i umrę w krótkich... I to był mój największy problem. Chyba włosy padły mi na mózg
widzę że nie tylko ja miewam dziwne sny
Stary 2014-09-07, 19:23   #4084
swan999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o suplementy diety, przez ostatni miesiąc łykałam Vitaliss ze skrzypem z biedronki. I powiem szczerze, co mnie zaskoczyło, on faktycznie działa. Włosy praktycznie wogóle mi nie wypadają. Zawsze po farbowaniu wylatywało mi ich sporo, teraz jest to ilość taka co zawsze, a na szczotce też zostaje dosłownie kilka włosków. Nawet po Revalidzie takich efektów nie miałam

widzę że nie tylko ja miewam dziwne sny
Fajnie, że ten suplement daje u Ciebie pozytywne efekty

Ten sen to jeszcze nic, zdarzają się bardziej pokręcone i czasami nawet prorocze

Stary 2014-09-07, 19:51   #4085
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Wolha, masz naprawdę ładne włosy, moim zdaniem wyglądają bardzo ok

Niusiu, będę się bronić, ale moim zdaniem są włosy czarne i czarne. Wiele zależy od podkładu naturalnego koloru, mocy oksydantu jak i samej farby. Nie uważam, żebym miała włosy przeżarte czarną farbą Wzięłam to trochę osobiście, gdyż jestem posiadaczką czarnych włosów, ale daleko im do blachara version
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 20:00   #4086
swan999
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48041198]
Niusiu, będę się bronić, ale moim zdaniem są włosy czarne i czarne. Wiele zależy od podkładu naturalnego koloru, mocy oksydantu jak i samej farby. Nie uważam, żebym miała włosy przeżarte czarną farbą Wzięłam to trochę osobiście, gdyż jestem posiadaczką czarnych włosów, ale daleko im do blachara version [/QUOTE]

Nie wiem jak na żywo, ale pewnie tak jak na zdjęciach absolutnie nie widać, żebyś miała takie "przeżarte" czy zniszczone włosy po farbowaniu na czarno. Odkąd zobaczyłam Twoje włosy zawsze myślę: WOW

Stary 2014-09-07, 21:18   #4087
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem jak na żywo, ale pewnie tak jak na zdjęciach absolutnie nie widać, żebyś miała takie "przeżarte" czy zniszczone włosy po farbowaniu na czarno. Odkąd zobaczyłam Twoje włosy zawsze myślę: WOW
Dziękuję Moje włosy na żywo mają miej intensywny kolor, to takie pomieszanie baardzo ciemnego brązu z ciepłą czernią.
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-07, 22:29   #4088
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się też cieszę z mojej mamy, a za fryzjera nie muszę płacić. Odwdzięczam się jej w inny sposób

Wiem, wiem, ale im bliżej celu tym bardziej jestem niecierpliwa

Też ostatnio miałam perwszy włosowy sen w życiu, nie pamiętam juz co to było, ale też sie martwiłam stanem moich szarych komórek
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48041198]Wolha, masz naprawdę ładne włosy, moim zdaniem wyglądają bardzo ok

Niusiu, będę się bronić, ale moim zdaniem są włosy czarne i czarne. Wiele zależy od podkładu naturalnego koloru, mocy oksydantu jak i samej farby. Nie uważam, żebym miała włosy przeżarte czarną farbą Wzięłam to trochę osobiście, gdyż jestem posiadaczką czarnych włosów, ale daleko im do blachara version [/QUOTE]

Dziekuję

Oj tak święta prawda. Nie jestem ekspertem od ciemnych włosów, ale widzę czasami włosy przeżarte farbą, a innym razem zachwycam się spotkaną na ulicy dzieczyną która ma piękna wielowymiarową czerń i zdrowe włosy. Drugi przypadek jest rzadszy, ale się zdarza

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48042530]Dziękuję Moje włosy na żywo mają miej intensywny kolor, to takie pomieszanie baardzo ciemnego brązu z ciepłą czernią.[/QUOTE]

Widziałam tylko na zdjęciach i jestem absolutnie zakochana Twoj kolor idealnie współgra z Twoją urodą.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka3 Pokaż wiadomość
śliczne włoski super wygląda kolor
Dziekować No to teraz tylko pilnie wcieram Syossa (bo na przyspieszenie porostu nie ma co liczyć), żeby się nie rozdwajaly, bo po tym ścięciu długości moje wątpliwości co do częstego podcinania sie rozwiały. Najbliższą wizytę u fryzjera przewiduję wiosną.
Stary 2014-09-07, 22:42   #4089
Erishkigal
Raczkowanie

Ja w życiu miałam tyyyle snów o włosach... Zwłaszcza od kiedy dbam o nie i mam obsesję na punkcie długości. Zazwyczaj śni mi się, że nie wiadomo z jakiej przyczyny wstaję rano z włosami do ramion, i oczywiście dalej rozpacz. Śniło mi się też, że poszłam do fryzjera na ścięcie końcówek, a wyszłam z włosami do łopatek... To było jakiś rok temu, potem przestałam obsesyjnie dbać o nie i się skończyło
Ale jakiś tydzień temu znów miałam sen o włosach. Śniło mi się, że były dłuższe, osiągnęłam moje wymarzone 90 cm i robiłam sobie zdjęcia z moją nową boską długością włosów <3 A potem następnego dnia stwierdziłam, że wystarczy mi już długich włosów, i poszłam ściąc do fryzjera. Ale za to jak ścięłam! Cały przód był ścięty na chłopaka, kilka centymetrów, a włosy z tyłu były zostawione długie jak wcześniej... Fryzura na czeskiego hokeistę, czy też skinhead girl, tylko wyobraźcie sobie, jak to musiało wyglądać z włosami za tyłek z tyłu Oczywiście zaraz po tym zaczęłam żalować tej decyzji, i rozpaczałam Na końcu uznałam, że to może być sen, i niedługo później wstałam. I pierwsze co zrobiłam - pomacałam się po włosach, by upewnić się, że nie mam tej koszmarnej fryzury
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 01:18   #4090
Melanchton
Zakorzenienie

Dziewczyny, dojrzałam wreszcie do zabezpieczania końców na poważnie! Zobaczymy jaki będzie zysk przyrostowy... do pasa już niedaleko!
Stary 2014-09-08, 08:07   #4091
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dojrzałam wreszcie do zabezpieczania końców na poważnie! Zobaczymy jaki będzie zysk przyrostowy... do pasa już niedaleko!
Na pewno końcówki będą w lepszym stanie

Jej, też bym chciała żeby moje były już do pasa
Stary 2014-09-08, 08:28   #4092
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Tak trzymać

Ja używam mocnego kalibru Syossa z ciężkimi silikonami i po ostatnim cięciu przekonałam się, że na prawdę działa (tam gdzie włosy zostały przycięte mniej niż chciałam nie ma tragedii, a myślałam, że zostaną same rozdwojenia).

Powodzenia w zapuszczaniu
Stary 2014-09-08, 09:50   #4093
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Ja w życiu miałam tyyyle snów o włosach... Zwłaszcza od kiedy dbam o nie i mam obsesję na punkcie długości. Zazwyczaj śni mi się, że nie wiadomo z jakiej przyczyny wstaję rano z włosami do ramion, i oczywiście dalej rozpacz. Śniło mi się też, że poszłam do fryzjera na ścięcie końcówek, a wyszłam z włosami do łopatek... To było jakiś rok temu, potem przestałam obsesyjnie dbać o nie i się skończyło
Ale jakiś tydzień temu znów miałam sen o włosach. Śniło mi się, że były dłuższe, osiągnęłam moje wymarzone 90 cm i robiłam sobie zdjęcia z moją nową boską długością włosów <3 A potem następnego dnia stwierdziłam, że wystarczy mi już długich włosów, i poszłam ściąc do fryzjera. Ale za to jak ścięłam! Cały przód był ścięty na chłopaka, kilka centymetrów, a włosy z tyłu były zostawione długie jak wcześniej... Fryzura na czeskiego hokeistę, czy też skinhead girl, tylko wyobraźcie sobie, jak to musiało wyglądać z włosami za tyłek z tyłu Oczywiście zaraz po tym zaczęłam żalować tej decyzji, i rozpaczałam Na końcu uznałam, że to może być sen, i niedługo później wstałam. I pierwsze co zrobiłam - pomacałam się po włosach, by upewnić się, że nie mam tej koszmarnej fryzury
umarłam

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 12:09   #4094
Mrs Mysza
Raczkowanie

Cytat:
padłam
Chociaż mnie też się sny o włosach czasem zdarzają. Jakiś czas temu mi sie śniło, że czesałam swoje (? właśnie nie jestem pewna, bo widziałam to jakby z góry) długie włosy, chciałam zrobić taki wysoki koński ogon a za cholerę nie umiałam, ciągle coś gdzieś odstawało albo uciekało.
Miałam też kiedyś sen o intensywnym wypadaniu włosów. Tak samo jak przy snach o utracie zębów po przebudzeniu sprawdzałam, czy ciągle mam włosy
Mrs Mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 13:19   #4095
czekoladka3
Zakorzenienie

Jak tak piszecie o swoich włosowych snach to przypomniał mi się jeden taki sen
Śniło mi się że byłam na jakiejś kilkudniowej wycieczce szkolnej i postanowiłam odwiedzić fryzjera a ten artysta przefarbował mnie na intensywną wiśnię (co akurat mi się podobało ) ale też wyciął mi jeden bok, że był ledwo do ucha a reszta włosów po łopatki i mocno wycieniowana
Stary 2014-09-08, 13:53   #4096
chimay
Zakorzenienie

Ja mam sny tylko zakupowe. Stoję przed półką, lampię się na ogromne ilości odżywek i masek i nie wiem, co kupić. Wiecie, osiołkowi w żłoby dano... Ostatnio nawet szukałam tego grzebienia Gorgol

Erishkigal, może masz naturalny talent do świadomego śnienia, skoro jesteś w stanie śniąc zadać sobie pytanie o realność tego, co się dzieje.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 14:55   #4097
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Erishkigal, może masz naturalny talent do świadomego śnienia, skoro jesteś w stanie śniąc zadać sobie pytanie o realność tego, co się dzieje.
Jakieś kilkanaście razy w życiu miałam tak, że śniąc zdałam sobie sprawę, że to sen, chociaż to był mimo wszystko 'element snu' i nie byłam wtedy tak świadoma jak na jawie Czytałam o świadomym śnieniu, ale ja jestem na to zbyt leniwa, te wszystkie zapisy snów, ćwiczenia, które trzeba powtarzać systematycznie...
Stary 2014-09-08, 16:01   #4098
201801220933
Konto usunięte

Kamiliah ojj ja nie pisałam przeciez o wszystkich włosach czarnych jako o przeżartych farbą, ale sama przyznasz że takich jest bardzo dużo, ale Twoje wyglądają bardzo naturalnie w tej czerni - jak kiedyś widziałam zdjecie Twoich długich włosów byłam przekonana że to naturalna czerń, serio

Wkurzyłam sie na te olejki bioeko 100ml co mi starczają na 4 razy, już od dawna nie używam na włosy przepisowej jednej łyżki - zrobiłam tak jak Wolha, w pierwszym lepszym markecie znalazłam olej z orzechów włoskich 500ml za 14 zł, spożywczy, wreszcie nie będę dygotać o to czy dać na włosy jeszcze te dwie kropelki czy zostawić na następny raz - żeby mi tylko posłużył

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-09-08 o 16:04
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 16:14   #4099
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość

Wkurzyłam sie na te olejki bioeko 100ml co mi starczają na 4 razy, już od dawna nie używam na włosy przepisowej jednej łyżki - zrobiłam tak jak Wolha, w pierwszym lepszym markecie znalazłam olej z orzechów włoskich 500ml za 14 zł, spożywczy, wreszcie nie będę dygotać o to czy dać na włosy jeszcze te dwie kropelki czy zostawić na następny raz - żeby mi tylko posłużył
O, nie pamiętasz w jakim markecie to było? Bardzo lubię olej z orzechów włoskich, ostatnio znalazłam w Lewiatanie za 18 albo 19 zł za 500 ml i cieszyłam się, że tak tanio, a tu się okazuje, że może być jeszcze taniej
Stary 2014-09-08, 16:28   #4100
201801220933
Konto usunięte

To był Kaufland - z przodu wystawione oczywiście z datą ważności 01.2015 ale jak pogrzebałam to znalazłam 08.2015 .
Stary 2014-09-08, 18:45   #4101
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niusia
Kamiliah ojj ja nie pisałam przeciez o wszystkich włosach czarnych jako o przeżartych farbą, ale sama przyznasz że takich jest bardzo dużo, ale Twoje wyglądają bardzo naturalnie w tej czerni - jak kiedyś widziałam zdjecie Twoich długich włosów byłam przekonana że to naturalna czerń, serio
Już kilka razy na ten temat pisałyśmy, jakie
piękne czarnowłose
mamy w większości

Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Czas edycji: 2014-09-08 o 18:46
Stary 2014-09-08, 18:48   #4102
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak kiedyś pisałam, sama już od stycznia używam tylko kuchennych olejów i na prawdę nie widze różnicy, więc po co przeplacać?

Jedyne na co myślę, że warto zapolować (z kosmetycznych) to babydream ten dla mam, kiedy jest przeceniony kosztuje 9-10 zł. U mnie sprawdzał się świetnie i do ciała i do włosów, a cena jak widać bardzo miła jak za 250 ml.

Sama jakoś w przyszłym miesiącu musze zrobić rundkę po marketach w poszukiwaniu awokado.
Stary 2014-09-08, 18:51   #4103
Konto usunięte

Cytat:
Tak jak kiedyś pisałam, sama już od stycznia używam tylko kuchennych olejów i na prawdę nie widze różnicy, więc po co przeplacać?

Jedyne na co myślę, że warto zapolować (z kosmetycznych) to babydream ten dla mam, kiedy jest przeceniony kosztuje 9-10 zł. U mnie sprawdzał się świetnie i do ciała i do włosów, a cena jak widać bardzo miła jak za 250 ml.

Sama jakoś w przyszłym miesiącu musze zrobić rundkę po marketach w poszukiwaniu awokado.
Jeśli ktoś namiętnie olejuje włosy, a zwłaszcza długie, to spożywcze rzeczywiście sprawdzają się tu najlepiej. Ja używam olejków tak sporadycznie i mało, że moja Vatika 150ml, kupiona w ubiegłym roku w listopadzie dopiero teraz dobija dna
Stary 2014-09-08, 18:58   #4104
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48054188]Już kilka razy na ten temat pisałyśmy, jakie
piękne czarnowłose
mamy w większości [/QUOTE]
Jakbym je tak wieczorowa pora spotkala z takimi malinowymi oczkami (jak i w ramach animowości zafundowano), ale na żywo to bym się chyba pomodliła do włosowego boga, żeby ratował

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48054309]Jeśli ktoś namiętnie olejuje włosy, a zwłaszcza długie, to spożywcze rzeczywiście sprawdzają się tu najlepiej. Ja używam olejków tak sporadycznie i mało, że moja Vatika 150ml, kupiona w ubiegłym roku w listopadzie dopiero teraz dobija dna [/QUOTE]

Fakt, jest różnica. Mnie od listopada zeszło pewnie z litr olejów. Przede wszystkim chojnie ich używam, bo z częstotliwościa rożncie bywa, 4-5 razy w miesiącu pewnie.
Stary 2014-09-08, 19:25   #4105
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś kilkanaście razy w życiu miałam tak, że śniąc zdałam sobie sprawę, że to sen, chociaż to był mimo wszystko 'element snu' i nie byłam wtedy tak świadoma jak na jawie Czytałam o świadomym śnieniu, ale ja jestem na to zbyt leniwa, te wszystkie zapisy snów, ćwiczenia, które trzeba powtarzać systematycznie...

Mnie temat też interesował, w sumie do dziś interesuje, ale doszłam tylko do etapu, kiedy zapamiętuję wyraźniej sny (ale nie jest to 4 na noc, jak niby powinno), za to za nic nie jestem w stanie doprowadzić do sytuacji, że uświadamiam sobie we śnie, że to sen, a to jest dopiero właściwy początek tej zabawy.

Kamiliah, obczaiłam dziś dokładnie Targową i źle Cię poinformowałam, FLK dalej istnieje, a ten sklepik z rosyjskimi kosmetykami jest niewiele dalej, a nazywa się Boutique de savon.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:29   #4106
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Wkurzyłam sie na te olejki bioeko 100ml co mi starczają na 4 razy, już od dawna nie używam na włosy przepisowej jednej łyżki.
A to jest jakiś przepis mówiący o olejowaniu jedną łyżką?

Dojrzewam do drastycznych decyzji dotyczących fryzury, a tu otoczenie mi mówi, żebym usiadła i poczekała, aż mi przejdzie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 19:30   #4107
Konto usunięte

Cytat:
Mnie temat też interesował, w sumie do dziś interesuje, ale doszłam tylko do etapu, kiedy zapamiętuję wyraźniej sny (ale nie jest to 4 na noc, jak niby powinno), za to za nic nie jestem w stanie doprowadzić do sytuacji, że uświadamiam sobie we śnie, że to sen, a to jest dopiero właściwy początek tej zabawy.

Kamiliah, obczaiłam dziś dokładnie Targową i źle Cię poinformowałam, FLK dalej istnieje, a ten sklepik z rosyjskimi kosmetykami jest niewiele dalej, a nazywa się Boutique de savon.
Dzięki wielkie za informacje, skoczę tam przy okazji jakiś zakupów, z czystej ciekawości zobaczyć co mają. Obecnie dalej nic włosowego nie kupuję, odkąd mam w zbiorze kosmetyki , które sprawdzały się u mnie najlepiej, zupełnie nic mnie nie kusi.
Stary 2014-09-08, 20:34   #4108
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A to jest jakiś przepis mówiący o olejowaniu jedną łyżką?

Dojrzewam do drastycznych decyzji dotyczących fryzury, a tu otoczenie mi mówi, żebym usiadła i poczekała, aż mi przejdzie
jakie to drastyczne zmiany chodzą Ci po głowie?
Stary 2014-09-08, 21:14   #4109
201801220933
Konto usunięte

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48054188]Już kilka razy na ten temat pisałyśmy, jakie
piękne czarnowłose
mamy w większości [/QUOTE]

Takie to jedno, ale dużo tez takich "mrokh-goth" z czarnymi kołtunami.

Cytat:

Ja zdecydowanie przyjmuję Twoją strategię. Spożywczego awokado szukam "przy okazji" już długo - były kiedyś wystawione w leclercu i stąd wiem ze firma oleofarm ma takie 250ml za ponad 30zł. To i tak tanio w porównaniu do tych eko 100ml za 20zł, a tak to nigdzie nie widziałam :/, więc może być problem.

No i koniecznie kupuję przed zimą olej na parafinie - składowo najlepiej wypada vatika migdałowa ale mam w pamięci amle której zużyłam 3 butelki w przedbiegach świadomej pielęgnacji zregenerowała mi włosy jak marzenie;]. Jak teraz patrze na skład to nie wiem jakim cudem

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Czyżby znów dolna połowa włosów umoczona w fioletowym barwniku?

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2014-09-08 o 21:23
Stary 2014-09-08, 21:38   #4110
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:

Kiedyś zdarzalo mi sie swiadomie snic, na zasadzie: wiem, ze to sen, robie, co mi sie podoba

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości