|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Gosia - super
![]() Cytat:
![]() Ja odstawiam leki w dniu zdjęcia pessara, więc może też będzie to 19
|
|
#1532 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny cieszę się, że mogłam pomóc w wyborze rożka
![]() Jak dojdą to się pochwalcie ![]() Gosiak zazdroszczę takiej opieki. Do takiego szpitala to bym z uśmiechem jechała Fajnie, że wszystko wiesz co i jak, pewnie od razu masz mniej stresu.Bożena, Grażyna, Krycha słyszałam, ale Kaśka ????? tego nie słyszałam heheheh ![]() widać każdy ma jakieś swoje określenia W sumie faceci też mają swoich fredów, ferdynandów, wacków itd Słodziatek mniam, świetnie to wygląda ale mam teraz taką zgagę, że nawet Twoje zdjęcie niestety nie pobudziło moich kubków smakowych
|
#1533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
SPINKA trzymam wiec kciuki aby bylo jak najlepiej dla synka!!
|
#1535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1536 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuje za przepis, jutro mam cały dzień poza domem, ale może w środę...Pasuje do nich chyba jakiś gulasz, co ? ![]() Spineczka, ja wiem, że nasze pocieszenia nie wiele Ci dadzą. Ale wiedz, że wszystkie trzymamy tu za Was kciuki. Oni wiedzą co dla Was najlepsze i podejmą decyzję słuszną. Na pewno im dłużej Domiś posiedzi w brzuszku, tym lepiej dla niego. A jeśli lepiej będzie też, żebyś leżała w szpitalu, to trzeba zacisnąć zęby...Trzymaj się tam ciepło i myśl pozytywnie !! Gosiak, super ! Takiej opieki potrzeba każdej z nas Ale nie każda ma na nią możliwość ! Możesz być spokojna już teraz totalnie, zadbają o Ciebie jak o królową ![]() Ps Słyszałyście, że księżna Kate i książę Wiliam spodziewają się drugiego dzidziusia ? ![]() Cytat:
Dziewczyny, misja "Golenie Kaczuchy" zakończone sukcesem. Rozpaliłam sobie w piecu, jak chcę to potrafię, zagrzałam wody, zrobiłam sobie kąpiel. Tuż nad wanną mam wielkie lustro. Kiedyś, jak byłam mała, przy myciu głowy, robiłam sobie irokeza, albo "goliłam brodę" z piany i patrzyłam w lustro. Albo robiłam do niego łupie miny a tata się śmiał, że w końcu mi stwór wyskoczy, bo go straszę ![]() Dziś wiem, że to lustro było stworzone z myślą o mojej przyszłej ciąży i ma umożliwiać i ułatwiać golenie Już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty Mam nadzieję, że wszystko jest ok
|
|
#1537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
slodziatek o mniamuuu 123spinka oj kochana trzymaj się mocno
|
|
#1538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie masz z tym lustrem. Ja się wyginam z takim ręcznym w brodziku ![]() O Kate słyszałam
|
||
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam nadrabiam, ale końca nie widać
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, Grażyn,a Bożena, ale nic nie przebije Klementyny
Spinka za WAS!!Bierzesz jakieś witaminy dla ciężarnych?? Gosia za udaną wizytę
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-09-08 o 20:52 |
|
|
|
#1541 |
|
in the dark of night
|
|
|
#1542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Seks zastąp Schodami
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
oj biedna! próbowałaś gaviscon?
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
Poczwarkah, będę próbować z tym S, ale na razie daleko do tp, więc staram się unikać tych opcji
![]() Mniam, narobiłaś mi ochoty na te placuchy ! Dziewczyny, Klementyna? ![]() Właśnie przez smsy "pokłóciłam" się z tżtem. On nie rozumie jak mi jest tu źle a ja nie rozumiem jak jemu tam jest ciężko. Błędne koło. Mam dość tego jego pobytu tam, wielkiej pracy i ogromnych zarobków. Idę spać, bo już mam nerwa a nie powinnam się denerwować. Dobranoc
|
#1547 |
|
Zadomowienie
|
Po usg potwierdzenie ze Dominis jest za maly.wiec.jutro jeszcze konsultacja z ordynatorem i prawdopodobnie przeniosa mnie gdzies do Warszawy do szpitala ktory specjalizuje sie we wczesniakach.bo raczej na to trzeba sie szykowac.potwierdzilo sie zdanie ze do konca ciazy zostaje w szpitalu.to tyle.tu mam szpital i meza pos nosem a z nas sa takie papuzki nierozlaczki... A dojazd do warszawy z otwocka miedzy zmianami meza troche utrudni sprawe.... Ale coz byle jak najlepiej dla synka.
dostalam tez sterydy w biodro na plucka i zapytalam dr czy sa jakies leki na podtuczenie malucha to pow ze nie.czesto tez jak u mnie przyczyna jest nieznana Dziekki za slowa otuchy znacza dla mnie bardzooo duzo dzieki zaa kciuki :-* Gratki Gosia za wizyte i klinike super |
|
|
|
#1548 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za denerwowanie ciężarnej. Dla Ciebie Cytat:
|
||
|
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę w Twoim podpisie, że masz już 35tc - to już nie jest źle Mocne kciuki za Was
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
o tym nie słyszałam, w takim razie jutro lecę do apteki skoro polecasz
dziękuję ![]() Cytat:
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Teraz ok 1600 a wymiary wskazuja miedzy 31 a 32 tyg
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Spinka bedzie ok. Wiadome nic fajnego szpital ale dla/dzidzi wszystko.dasz/rade.
Kciuki za jutrzejsze wizyty
|
#1553 |
|
Rozeznanie
|
lojalnie uprzedzam, że jest obrzydliwy. Ale działa... i to kilka lasek już polecało.
|
#1554 |
|
Raczkowanie
|
Spineczko - kciuki dla Was żeby wszystko się ułożyło pomyślnie
|
#1555 |
|
Raczkowanie
|
Obiecuje nadrobie Was jutro.
Wpadam sie pochwalić ze małego odłączyli od tlenu i wytrzymał cały dzien, wiec idziemy do przodu. O pokarm nadal walczę i jest go tyle samo za każdym karmieniem a nawet ciut wiecej, wiec tez do przodu, a teraz przeprasz- padam, musze wstać za 3 h spuścić pokarm :-(
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
#1556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() spinka a sprawdzali przepływy pępowinowe?? Kciuki dla was ściskamy
|
|
#1557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i też wizytuje w piątek odliczam dni żeby tylko doczekać w dwupaku ![]() Laila trzymam za was kciuki stupki prześliczne ![]() Ja was podczytuje ale nie mam siły na pisanie bo chce zdążyć z tą przeprowadzką a jeszcze końca nie widać No ale jestem z wami i trzymam kciuki za każdą z was z osobna Dobranoc
|
|
#1558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieustannie 3mam kciuki Spinka, jeśli będziesz mogła wybrać szpital w Wawie to polecam szpital Orłowskiego. Jest to szpital kliniczny podobno mają rewelacyjny oddział dla wcześniaków, bank mleka itd i co najwazniejsze masz tam dostęp do wykwalifikowanych lekarzy, na dyżurze jest ich 3 a nie 1 jak w pozostałych. Przyjmuje tam też owiany sławą ginekolog Roszkowski. Warunki może i nie rewelacyjne, ale w takim przypadku nie patrzyłabym na kolor ścian w szpitalu. I znowu na końcu się Witam )Zatem życzę miłego dnia, za tygodnie i wizytujące kciukaski
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokarmu z czasem będzie przybywać, większe zapotrzebowanie oznacza większą ilość |
|
|
|
|
#1560 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Spinka spokojnie, przynajmniej wiesz na czym stoisz, ja tej wiedzy niestety nie posiadałam. Gdyby ktos mi dzis powiedział leż i nie wierzgaj nawet miesiąc to bym leżała. Tobie naprawdę mało zostało. Jak dostałaś sterydy to super, bo w razie czego dzidzia bedzie gotowa. Ja nie mogłam zrozumieć po co oni mi to dają, teraz jestem im wdzięczna. Jak Cie jeszcze przeniosą do specjalistycznego to juz wogole super. Bedziesz pod super opieka, a tam mogą Ci podać cos na przetrwanie kilku dni a wtedy dzidzia z każdym dniem rośnie ![]() Dobrze ze mnie odesłali z tego pierwszego szpitala, bo tam nie ma oddziału OIOM dla noworodków, a jak bym tam została to przewieźli by nas 40km dalej, a tak mam tylko 18km do domu. Lekarze sa tu przemili, dwóch to nawet znajomi znajomych, ale powiem Wam ze najbardziej nie moge znieść tych szmat z OIOM!!!! One mnie doprowadzają do rozpaczy, udaje ze ich zachowanie mnie nie rusza, ale nie wiem ile tak pociągne... Czepiają sie wszystkiego, ze zle małego przewijam (nie wiem jak mozna zrobic to za pierwszym razem dobrze jak masz 2 dziury do inkubatora i przez nie musisz przewijać, o on ma w rączkę i stopki kroplówke), ze czemu go teraz karmie, ostatni raz dostałam opierdziel wiecie za co? Za to ze spojrzałam do innego inkubatora, usłyszałam żebym patrzyła sie na swoje dziecko!!! To jakiś absurd, wiedza ze jest Ci cieżko, a wyzywają sie za każdym razem, nic Ci nie tłumacząc tylko mając pretensje. Przychodzę tam co 3-4h i non stop im cos nie pasuje. Raz słyszę ze dopiero jadł wiec po co przyszłam, a raz ze powinnam mi czytać bajki i byc z nim non stop... Psycha siada... Jedyne co dobre to jak ściągnę pokarm, a on spi to dzwonią po mnie i mówią: mamuśka zapraszamy ma karmienie ![]() Cytat:
Z tym imieniem tez juz siły nie mam, on chce Stacha, ja Kacpra, ale zostanie chyba Tymek, ale od Tymona, bo Tymoteusz to za długie do krótkiego nazwiska chyba ze macie jakies propozycje. Zostało mi 10 dni na podjęcie decyzji.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

Też mam mieszane uczucia, nie wiem czy bardziej się boję czy cieszę, że to już w sumie "niedługo"

O ile wczesniej nie urodze

czy chcemy intymna atmosferę (przygaszone światło, muzyka), czy chce aby nacinali Grażynę

Już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty
Mam nadzieję, że wszystko jest ok 

za denerwowanie ciężarnej. Dla Ciebie