Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 08:34   #1561
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Dzień dobry !
Spineczka, głowa do góry ! Jeśli tak ma być dla Was lepiej, to bądźcie pod dobrą opieką...Trzymam kciuki, żeby Domiś przybrał jak najwięcej do czasu aż wyjdzie na świat

Mortisha
, dziękuje...Jemu się przydadzą jakieś baty. Nie mogę pojąć tego faceta. Kocham go ale czuję, że się oddalamy. Co mi po tych pieniądzach, jeśli jest źle między nami ?

Laila, dla Was ! Niuniuś jest dzielny ! Walczcie oboje, na pewno już teraz wszystko pójdzie z górki !
No i brawo dla Ciebie, oby tak dalej

Dziewczyny, bardzo proszę o kciuki od 16 Mam nadzieję, że z Olinkiem wszystko ok
Odezwę się po wizycie, teraz jadę do sr, jakiś obiad zjem w mieście, odwiedzę znajomą i na wizytę. Buziaki dla wszystkich Brzuszków !

Laila, nie wierze w to, co czytam...Mamy 21 wiek a tak się traktuje kobietę, która niedawno urodziła dzidziolka wcześniaka, starają się oboje jak mogą a tu takie teksty ? Masakra, serio ;/
Mi się bardzo Kacper podoba, sama chciałam dla swojego, ale kumpela ma Kacperka, to zmieniłam. Ale Tymek też super, miałam kumpla Tymoteusza, bardzo fajny facet I chyba bardziej mi się podoba niż Tymon Ale to kwestia przyzwyczajenia, jeśli krótsze pasuje do nazwiska, to Tymon będzie akurat

Edytowane przez PurBlanka
Czas edycji: 2014-09-09 o 08:41
PurBlanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:36   #1562
Laila85
Raczkowanie

Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

A sie nie pochwalilam
ze wczoraj pozwolili mi zmienic pieluszke, nawet 2 razy mi sie udało

Gosiu gratulacje super kliniki, tam pewnie beda Cie traktować jak księżniczkę
06.09.2014 14:42
2230g 50cm

Edytowane przez Laila85
Czas edycji: 2014-09-09 o 08:37
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:49   #1563
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość

Ps Słyszałyście, że księżna Kate i książę Wiliam spodziewają się drugiego dzidziusia ?

Dziewczyny, misja "Golenie Kaczuchy" zakończone sukcesem. Rozpaliłam sobie w piecu, jak chcę to potrafię, zagrzałam wody, zrobiłam sobie kąpiel.
Tuż nad wanną mam wielkie lustro. Kiedyś, jak byłam mała, przy myciu głowy, robiłam sobie irokeza, albo "goliłam brodę" z piany i patrzyłam w lustro. Albo robiłam do niego łupie miny a tata się śmiał, że w końcu mi stwór wyskoczy, bo go straszę
Dziś wiem, że to lustro było stworzone z myślą o mojej przyszłej ciąży i ma umożliwiać i ułatwiać golenie Idealnie nie jest, ale niedaleko do ideału Już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty Mam nadzieję, że wszystko jest ok
Royal Baby II Shakira też na dziecko chyba czeka
Jak byłam mała, to też się tak bawiłam. I jeszcze bardzo lubiłam się "golić" z tatą. Dawał mi piankę i pędzel i potem to chyba szczoteczką do zębów ściągałam, tak jak on maszynką
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
Po usg potwierdzenie ze Dominis jest za maly.wiec.jutro jeszcze konsultacja z ordynatorem i prawdopodobnie przeniosa mnie gdzies do Warszawy do szpitala ktory specjalizuje sie we wczesniakach.bo raczej na to trzeba sie szykowac.potwierdzilo sie zdanie ze do konca ciazy zostaje w szpitalu.to tyle.tu mam szpital i meza pos nosem a z nas sa takie papuzki nierozlaczki... A dojazd do warszawy z otwocka miedzy zmianami meza troche utrudni sprawe.... Ale coz byle jak najlepiej dla synka.
dostalam tez sterydy w biodro na plucka i zapytalam dr czy sa jakies leki na podtuczenie malucha to pow ze nie.czesto tez jak u mnie przyczyna jest nieznana

Dziekki za slowa otuchy znacza dla mnie bardzooo duzo dzieki zaa kciuki :-*

Gratki Gosia za wizyte i klinike super
Trzymaj się ciepło i myśl pozytywnie. Wszystkie Was wspieramy duchowo. Współczuję rozłąki z mężem, ale tak jak mówisz - byle jak najlepiej dla synka.
Buziaki
Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Obiecuje nadrobie Was jutro.
Wpadam sie pochwalić ze małego odłączyli od tlenu i wytrzymał cały dzien, wiec idziemy do przodu. O pokarm nadal walczę i jest go tyle samo za każdym karmieniem a nawet ciut wiecej, wiec tez do przodu, a teraz przeprasz- padam, musze wstać za 3 h spuścić pokarm :-(
super! Czyli jak odłączyli Małego, to już możesz Go trochę na rękach trzymać?
Walcz o mleko Rozkręcisz się i będziesz sikać mlekiem na wszystkie strony
Cytat:
Napisane przez Lunnas Pokaż wiadomość
Ja też jutro zaczynam 38 tydzień a termin mam na 1.10 ale to pewnie dlatego że miałam dłuższe cykle no i też wizytuje w piątek odliczam dni żeby tylko doczekać w dwupaku

Laila trzymam za was kciuki stupki prześliczne a imie wybrane?

Ja was podczytuje ale nie mam siły na pisanie bo chce zdążyć z tą przeprowadzką a jeszcze końca nie widać
No ale jestem z wami i trzymam kciuki za każdą z was z osobna

Dobranoc
Gratulacje pięknego tygodnia. To już donoszona ciąża, nie?

Zaczęłam aktywnie dzień. Skoczyłam po bułki, zjadłam śniadanie, umyłam łazienkę i odkurzyłam mieszkanie. Niedługo powinni przyjść panowie z pralką, a koło południa koleżanka wpadnie

Czy też Was boli spojenie łonowe przy chodzeniu? Jak podnoszę nogę, to czuję, jakbym miała jakiś kołek rozporowy w środku... Nie jest to szczególnie intensywne, ale wystarczająco, żeby irytować.
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:51   #1564
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
A sie nie pochwalilam
świetnie mamuśka- coraz bliżej domku jesteście hihi

Lunnas Agatkia jak ja wam zazdroszczę tych tygodni!!! Jejciu jak super macie... A ja jeszcze daleeeeko w tyle

PurBlanka kciuki będą zaciśnięte, na pewno wszystko będzie dobrze

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:51   #1565
ever_92
Zadomowienie

Super mi Tymoteusz zawsze bardzooo sie podobalo. Mysle ze do krotkiego nazwiska wlasnie pasuje. Do dlugiego za duzo. A to suki nadal sa w polskich szpitalach... myslalam, ze to przeszlosc... masakra ja bym je chyba wyklinala ino rowno...
Stary 2014-09-09, 08:53   #1566
mortisha84
Zadomowienie

Spinka trzymam kciuki, żeby było dobrze!

Cytat:
Obiecuje nadrobie Was jutro.
Wpadam sie pochwalić ze małego odłączyli od tlenu i wytrzymał cały dzien, wiec idziemy do przodu. O pokarm nadal walczę i jest go tyle samo za każdym karmieniem a nawet ciut wiecej, wiec tez do przodu, a teraz przeprasz- padam, musze wstać za 3 h spuścić pokarm :-(
Cytat:
Spinka spokojnie, przynajmniej wiesz na czym stoisz, ja tej wiedzy niestety nie posiadałam. Gdyby ktos mi dzis powiedział leż i nie wierzgaj nawet miesiąc to bym leżała. Tobie naprawdę mało zostało. Jak dostałaś sterydy to super, bo w razie czego dzidzia bedzie gotowa. Ja nie mogłam zrozumieć po co oni mi to dają, teraz jestem im wdzięczna. Jak Cie jeszcze przeniosą do specjalistycznego to juz wogole super. Bedziesz pod super opieka, a tam mogą Ci podać cos na przetrwanie kilku dni a wtedy dzidzia z każdym dniem rośnie

Dobrze ze mnie odesłali z tego pierwszego szpitala, bo tam nie ma oddziału OIOM dla noworodków, a jak bym tam została to przewieźli by nas 40km dalej, a tak mam tylko 18km do domu.

Lekarze sa tu przemili, dwóch to nawet znajomi znajomych, ale powiem Wam ze najbardziej nie moge znieść tych szmat z OIOM!!!! One mnie doprowadzają do rozpaczy, udaje ze ich zachowanie mnie nie rusza, ale nie wiem ile tak pociągne... Czepiają sie wszystkiego, ze zle małego przewijam (nie wiem jak mozna zrobic to za pierwszym razem dobrze jak masz 2 dziury do inkubatora i przez nie musisz przewijać, o on ma w rączkę i stopki kroplówke), ze czemu go teraz karmie, ostatni raz dostałam opierdziel wiecie za co? Za to ze spojrzałam do innego inkubatora, usłyszałam żebym patrzyła sie na swoje dziecko!!! To jakiś absurd, wiedza ze jest Ci cieżko, a wyzywają sie za każdym razem, nic Ci nie tłumacząc tylko mając pretensje. Przychodzę tam co 3-4h i non stop im cos nie pasuje. Raz słyszę ze dopiero jadł wiec po co przyszłam, a raz ze powinnam mi czytać bajki i byc z nim non stop...
Psycha siada...
Jedyne co dobre to jak ściągnę pokarm, a on spi to dzwonią po mnie i mówią: mamuśka zapraszamy ma karmienie

Z tym imieniem tez juz siły nie mam, on chce Stacha, ja Kacpra, ale zostanie chyba Tymek, ale od Tymona, bo Tymoteusz to za długie do krótkiego nazwiska chyba ze macie jakies propozycje. Zostało mi 10 dni na podjęcie decyzji.
dla dzielnego, silnego synka
Pokarmu będzie coraz więcej, Twój organizm też się musi dostosować do nowej sytuacji i dlatego to trochę trwa.
Trzymam za dalsze postępy
Piękne imie
A babom z oiomu się należy. Co za małpy wredne. Staraj się nimi nie przejmować, to tylko jakieś frustratki, a teraz synuś najważniejszy.

Cytat:
Dzień dobry !
Spineczka, głowa do góry ! Jeśli tak ma być dla Was lepiej, to bądźcie pod dobrą opieką...Trzymam kciuki, żeby Domiś przybrał jak najwięcej do czasu aż wyjdzie na świat

Mortisha
, dziękuje...Jemu się przydadzą jakieś baty. Nie mogę pojąć tego faceta. Kocham go ale czuję, że się oddalamy. Co mi po tych pieniądzach, jeśli jest źle między nami ?

Laila, dla Was ! Niuniuś jest dzielny ! Walczcie oboje, na pewno już teraz wszystko pójdzie z górki !
No i brawo dla Ciebie, oby tak dalej

Dziewczyny, bardzo proszę o kciuki od 16 Mam nadzieję, że z Olinkiem wszystko ok
Odezwę się po wizycie, teraz jadę do sr, jakiś obiad zjem w mieście, odwiedzę znajomą i na wizytę. Buziaki dla wszystkich Brzuszków !

Laila, nie wierze w to, co czytam...Mamy 21 wiek a tak się traktuje kobietę, która niedawno urodziła dzidziolka wcześniaka, starają się oboje jak mogą a tu takie teksty ? Masakra, serio ;/
Mi się bardzo Kacper podoba, sama chciałam dla swojego, ale kumpela ma Kacperka, to zmieniłam. Ale Tymek też super, miałam kumpla Tymoteusza, bardzo fajny facet I chyba bardziej mi się podoba niż Tymon Ale to kwestia przyzwyczajenia, jeśli krótsze pasuje do nazwiska, to Tymon będzie akurat
za wizytę!
Sytuacja z Tż nie ciekawa, ale wierzę, że jak wróci to się lepiej ułoży

Cytat:
A sie nie pochwalilam

za wszystkie dziś wizytujące!

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:53   #1567
ever_92
Zadomowienie

Albo wez idz na skarge, albo pisemna!! Nie, ja bym nie dala rady w takich warunkach...
Stary 2014-09-09, 08:54   #1568
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
Lekarze sa tu przemili, dwóch to nawet znajomi znajomych, ale powiem Wam ze najbardziej nie moge znieść tych szmat z OIOM!!!! One mnie doprowadzają do rozpaczy, udaje ze ich zachowanie mnie nie rusza, ale nie wiem ile tak pociągne... Czepiają sie wszystkiego, ze zle małego przewijam (nie wiem jak mozna zrobic to za pierwszym razem dobrze jak masz 2 dziury do inkubatora i przez nie musisz przewijać, o on ma w rączkę i stopki kroplówke), ze czemu go teraz karmie, ostatni raz dostałam opierdziel wiecie za co? Za to ze spojrzałam do innego inkubatora, usłyszałam żebym patrzyła sie na swoje dziecko!!! To jakiś absurd, wiedza ze jest Ci cieżko, a wyzywają sie za każdym razem, nic Ci nie tłumacząc tylko mając pretensje. Przychodzę tam co 3-4h i non stop im cos nie pasuje. Raz słyszę ze dopiero jadł wiec po co przyszłam, a raz ze powinnam mi czytać bajki i byc z nim non stop...
Psycha siada...
Jedyne co dobre to jak ściągnę pokarm, a on spi to dzwonią po mnie i mówią: mamuśka zapraszamy ma karmienie
Nie przejmuj się małpami głupimi, czepiają się, bo mogą się czepić, straszne.
My Cię wspieramy i wiemy, że jesteś najlepsza

Cytat:
A sie nie pochwalilam
Ha! Świetnie!
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 08:54   #1569
ever_92
Zadomowienie

Tez trzeba je opier....c za to, niech nie beda takie bezkarne i niech nie gadaja co chca.
Stary 2014-09-09, 08:59   #1570
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
no to łap
Piękna ta polędwiczka, można prosic przepis

U nas dziś pogoda barowa, szaro i buro w dodatku właśnie zaczęło lac :/
Stary 2014-09-09, 09:09   #1571
ever_92
Zadomowienie

Ja jestem taka, ze nie pozwolilabym sobie na takie traktowanie i wojna chyba bylaby ostra. Nerwy i tak sa przeciez. Nie krzyczeniem czy cos, ale mocnym zdaniem.

Tez trzymam kciuki za Wasze wizyty
Ja chyba wstaje powoli, Wy tyle porobione a ja pod koldra

A i dzis zaczynamy 34 tydzien

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

A co do oczekiwania na dzidzie, to mnie moja kumpela wczoraj rozwalila, napisala do mnie, ze ja niedlugo koncze a ona zaczyna :O myslalam, ze z krzesla spadne. Szok, bo jej pierwszy synek skonczy roczek w listopadzie jakos a ona juz zaczela 7 tc
Stary 2014-09-09, 09:25   #1572
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

ever: ja tez dzisiaj zaczynam 34. szkoda, ze nie mieszkamy blizej, to bysmy w sie spotkaly na porodowce.

Laila: nie przejmuj sie wiedzmami. mi podoba sie Stanislaw, ale Tymek tez. znam jednego, slodziak.

spinka: trzymam kciuki! moja mala tez za mala, ale nikt nie powiedzial, ze jest mlodsza, niz wynika z USG... ide za 3 tygodnie, to sie dowiem. mam nadzieje, ze Twoj maluszek szybko nadgoni.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:27   #1573
kasiakg
Rozeznanie

Witam się w skończonym 37 t, zaczynam 38!
Laila cieszę się ogromnie z dobrych wieści. Jeśli chodzi o te krowy to olej je. Chyba im właśnie o to chodzi, żeby Cię zdenerwować
Spinko bądź dobrej myśli, najważniejsze że Domiś jest już pod stałą opieką lekarzy.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
A mnie wczoraj na wieczór regularnie co jakiś czas pobolewał brzuch jak na okres. Nie bolało mocno ale przerażała mnie trochę ta regularnośćPewnie już się tam coś szykuje, byle do kolejnej wizyty 16-tego. I mam wrażenie, że mi brzuch już zaczął schodzić niżej
Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość

Zaczęłam aktywnie dzień. Skoczyłam po bułki, zjadłam śniadanie, umyłam łazienkę i odkurzyłam mieszkanie. Niedługo powinni przyjść panowie z pralką, a koło południa koleżanka wpadnie

Czy też Was boli spojenie łonowe przy chodzeniu? Jak podnoszę nogę, to czuję, jakbym miała jakiś kołek rozporowy w środku... Nie jest to szczególnie intensywne, ale wystarczająco, żeby irytować.
Mnie już tak boli od jakiś 2 miesięcy
Stary 2014-09-09, 09:28   #1574
OkoPani
Wtajemniczenie

halo

Gosia, gratulacje za dostanie się do szpitala

Spinka, kciuki za małego, teraz będziesz pod opieka i na pewno uda się Wam wyjść z tego pozytywnie

Laila, na babska z OIOMu bym zlozyla skarge, ale poczekaj z tym do wyjścia ze szpitala bo mogą później być jeszcze zlosliwsze :/
Stary 2014-09-09, 09:36   #1575
kasiakg
Rozeznanie

Laila i jeśli chodzi o imię to mi osobiście bardzo podoba się imię Stasiu
Stary 2014-09-09, 09:38   #1576
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość

Laila, na babska z OIOMu bym zlozyla skarge, ale poczekaj z tym do wyjścia ze szpitala bo mogą później być jeszcze zlosliwsze :/
Popieram, a aktualnie stresująca sytuacja na pewno nie pomaga w karmieniu
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:46   #1577
nowa8686
Zakorzenienie

Laila gratki za postępy. A te babole brak słów. Moj maz by im tam awanture zrobił mega ja niestety inny charakter pewnie bym sie poryczała.

Purblanca kciuki, zazdroszcze wizyty.

Brawa za kolejne tygodnie.

Ja dzis znowu niewyspana,boli mnie lewe biodro i mała musi mi cos nacisjac bo jak na nim leze boli i promieniuje do kregoslupa i az/boli z prawej str, podbrzusza.

Chyba kota dostane do tego 18...

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:46   #1578
farminka
Wtajemniczenie

spinka Bądź dzielna. Też slyszalam, że jak dziecko w brzuchu za wolno rośnie to lepiej dla niego żeby wyszło wcześniej, bo na zewnątrz szybciej nadrabia i dogania właściwą wagę. Najwyżej zostaniesz mamą trochę wczesniej niż się spodziewalas,ale skoro tak lepiej dla malenstwa to bądź dobrej myśli.

Laila no takie baby to potrafią nerwów napsuc. Nie przejmuje się ich komentarzami i rób tak jak Ci instynkt podpowiada. Domyslam się, że musi być ciężko przewijac przez te otwory i jeszcze z kabelkami. Powinny Ci pomóc, a nie deprymowac...

U mnie za 1.5 godziny USG. Chyba jeszcze żadnym się tak nie denerwowalam jak tym, bo wczesniej to zawsze jeszcze mogło się zmienić jeśli byłoby coś nie tak, a teraz to już nie zdąży...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:49   #1579
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
ever: ja tez dzisiaj zaczynam 34. szkoda, ze nie mieszkamy blizej, to bysmy w sie spotkaly na porodowce.

Laila: nie przejmuj sie wiedzmami. mi podoba sie Stanislaw, ale Tymek tez. znam jednego, slodziak.

spinka: trzymam kciuki! moja mala tez za mala, ale nikt nie powiedzial, ze jest mlodsza, niz wynika z USG... ide za 3 tygodnie, to sie dowiem. mam nadzieje, ze Twoj maluszek szybko nadgoni.
Nooo szkoda! Ciekawe jak wyjdzie z datami porodu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-09, 09:51   #1580
glossary
Raczkowanie

Laila ale się wku... dziewczyno idź na skargę do ordynatora! a jak nic nie zrobi to do dyrektora/prezesa. To jest chore! istnieje coś takiego jak prawa pacjenta. Dobra muszę się uspokoić. Spinka trzymaj się!
glossary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 09:53   #1581
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Piękna ta polędwiczka, można prosic przepis

U nas dziś pogoda barowa, szaro i buro w dodatku właśnie zaczęło lac :/
pewnie, że można Składniki:
polędwiczka wieprzowa
2-3 ząbki czosnku
5-6 małych, dojrzałych pomidorów
łyżka suszonej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
sól

Sposób przygotowania:
Polędwiczkę obieramy z błon i rozcinamy wzdłuż zostawiając z jednej strony ok. 2cm nierozcięty kawałek. Zaplatamy w warkoczyk i solimy. Czosnek kroimy na plasterki i wsuwamy między części warkocza. Pomidory kroimy na połówki, układamy w naczyniu do zapiekania posmarowanym oliwą tak aby pokryły całe dno i posypujemy bazylią. Na pomidorach układamy warkocz z polędwiczki, smarujemy wierzch oliwą z oliwek. Zapiekamy w 180C przez ok. 1h.

Przepisy wrzucam też na bloga, którego mam w podpisie

U mnie też szaro, buro i paskudnie. Na 13 mam ktg, na drugim końcu miasta i taaaaaak mi się nie chce jechać, że dramat

Co za podłe baby w tym szpitalu! jak można tak się do człowieka odnosić
Stary 2014-09-09, 09:53   #1582
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Jak byłam mała, to też się tak bawiłam. I jeszcze bardzo lubiłam się "golić" z tatą. Dawał mi piankę i pędzel i potem to chyba szczoteczką do zębów ściągałam, tak jak on maszynką
Trzymam kciuki za wizytę

Trzymaj się ciepło i myśl pozytywnie. Wszystkie Was wspieramy duchowo. Współczuję rozłąki z mężem, ale tak jak mówisz - byle jak najlepiej dla synka.
Buziaki

super! Czyli jak odłączyli Małego, to już możesz Go trochę na rękach trzymać?
Walcz o mleko Rozkręcisz się i będziesz sikać mlekiem na wszystkie strony

Gratulacje pięknego tygodnia. To już donoszona ciąża, nie?

Nie, na rękach go jeszcze nie miałam :-( on cały czas w inkubatorze, ściągnęli mu tylko rurki z tlenem co szły do noska, a rak to trzeba wszystko przy nim robić w środku i tez nie za długo bo tam jest specjalna temp., wilgotność i tlen.

Dzieki dziewczyny za wsparcie, to dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza ze pisałam Wam o zachowaniu mojej przyjaciółki... To wiecie co teraz zrobił? Przez przypadek przyjechała do mojego miasta w piątek, wiec myslalam ze po to by mnie odwiedzić bo ja w szpitalu i ze to bedzie niespodzianka, a ona przyjechała na imprezę i do tego przecież ja na następny dzien urodziłam, a ona była do niedzieli i nawet sie nie odezwała.... Ja po prostu nie wierze.... Osoba ktora była dla mnie jedna z najważniejszych i miała byc matka chrzestną małego...

To sie wyzalilam na dzis, teraz koniec. Najwyraźniej tak miało byc, zaraz bedzie tz i poustawia te piguły , zwłaszcza ze znam osobiście dyrektorkę szpitala ( ale nie lubie wykorzystywać tego faktu).

Umylam głowę, lece ja suszyc i do małego!!!
Zaczynamy kolejny pozytywny dzien

Gratulacje wszystkim nowych tygodni i kolejnych wizyt, juz żadna z Was nie urodzi wcześniej niż ja !!!! Wiec gratulacje!!!!
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:01   #1583
ever_92
Zadomowienie

Purblanka co do sytuacji z Tz... mialam cos podobnego. Tz zapiepszal od rana do nocy, ja bylam na urlopie w Pl, wrocilam bylo nie lepiej tylko gorzej. Tz nie mial.czasu na.nic, na rozmowe, na przytulanie, ja czulam sie zle, bylam zmeczona, nie mialam sily na nic, pracowalam. Bylo bardzo zle miedzy nami, az tak ze mowilam, ze sie wyprowadze. To ze zlosci i wiedzialam, ze to przez to, ze.brak czasu nawet na rozmowe!! I dlatego tak wychodzi. Mimo ze mieszkamy przeciez razem. A zwiazku na odleglosc ani ja ani on sobie.nie wyobrazamy. Wiec u Was to pewnie tez chwilowe i daj Wam czas, jak bedzie normalnie, powinno sie ulozyc. Moj Tz uwaza, ze to praktyczne jest najwazniejsze, no bo warunki musza byc.dobre, z 1 str rozumiem, ale z drugiej bardzo.cienko z.byciem przy mnie jak.cos zle sie czuje (no bo co mam robic, siedziec i Cie glaskac?!), noszeniem ciekich zakupow... on nie ma jak ani czasu. I wczesniej ja go nie rozumialam, ani on mnie i hardcore byl. Teraz przeszlo juz...

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Farminka trzymam kciuki
Stary 2014-09-09, 10:12   #1584
abrakatabra
Zakorzenienie

Może komuś przyda się, generator planu porodu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:15   #1585
Mojra87
Zadomowienie

Witam się z Wami w 37 tygodniu
I pomyśleć, że moja Młoda od 15 tygodni straszy, że wyjdzie wcześniej... Ale wytrzymała tyle, to niech jeszcze troszeczkę tam posiedzi

Widzę, że więcej nas zmienia dzisiaj numerek tygodnia

Laila - dołączam się do dziewczyn - nie można sobie pozwolić na takie zachowanie personelu, trzeba na to reagować! Bo inaczej te baby nigdy się nie nauczą i każdą pacjentkę będą tak traktować... Nie krępuj się wykorzystaniem znajomości dyrektora szpitala! Wyślij TŻ na rozmowę (tak - właśnie rozmowę, niekoniecznie nazywajmy to skarżeniem ) - zasługujesz na dobre traktowanie i POMOC ze strony personelu szpitala, a nie złośliwości i uwagi...
Co do sytuacji z przyjaciółką, to niestety doskonale Cię rozumiem, bo mnie tez kiedyś "przyjaciółka" olała w bardzo ważnym i zarazem trudnym momencie mojego życia... Do tej pory mi smutno, jak o tym myślę... No ale trudno - jak to się mówi "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" - i kurde, jakie to jest strasznie prawdziwe...

PurBlanka, Farminka - powodzenia na wizytach! I jeśli jeszcze któraś dziś wizytuje, a ją pominęłam - to przepraszam

No i coś miałam jeszcze pisać... i nie pamiętam
Stary 2014-09-09, 10:27   #1586
dariuska89
Raczkowanie

Laila jesteś pewno wycieńczona i załamana sytuacją a one cię jeszcze dobijają, ale nie możesz im pozwalać kochana na to, wyczują słabszą osobę i bardziej "delikatną" wtedy już lipa... będą gnębić, bo im się wtedy humor poprawia

Mojra87 gratki kolejnego tygodnia

Jeszcze troszkę i sama zostanę tak wam te tygodnie lecą, choć mam nadzieję urodzić wcześniej

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:31   #1587
gosiakk23
Rozeznanie

Witam się Dziewuszki Kochane Dziś dzień lenia Tż pojechał do pracy, wróci wieczorem.
Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
Po usg potwierdzenie ze Dominis jest za maly.wiec.jutro jeszcze konsultacja z ordynatorem i prawdopodobnie przeniosa mnie gdzies do Warszawy do szpitala ktory specjalizuje sie we wczesniakach.bo raczej na to trzeba sie szykowac.potwierdzilo sie zdanie ze do konca ciazy zostaje w szpitalu.to tyle.tu mam szpital i meza pos nosem a z nas sa takie papuzki nierozlaczki... A dojazd do warszawy z otwocka miedzy zmianami meza troche utrudni sprawe.... Ale coz byle jak najlepiej dla synka.
dostalam tez sterydy w biodro na plucka i zapytalam dr czy sa jakies leki na podtuczenie malucha to pow ze nie.czesto tez jak u mnie przyczyna jest nieznana

Dziekki za slowa otuchy znacza dla mnie bardzooo duzo dzieki zaa kciuki :-*

Gratki Gosia za wizyte i klinike super
Spineczko najwazniejsze że jestes pod stałą obserwacją!! Na pewno bedzie ci ciężko leżeć do końca ciąży w szpitalu, ale w końcu to dla dobra Dzidziolka. Trzymam za was mocno kciuki i przesyłam moc buziaków i uścisków!!
Cytat:
Dzień dobry !
PurBlanuś ogromne kciukasy za wizytę!!!!!!! Koniecznie się odezwij po
Cytat:
A sie nie pochwalilam

Boże Laila, każda wiadomość od Ciebie na forum jest dla mnie mega wzruszająca A te debilki z OIOMU no w głowie mi sie nie mieści!!! Podziwiam Cie ile masz siły aby to znosić, ja na pewno bym nie wytrzymała!! Na Twoim miejscu poszłabym na skargę!!! Tak nie można!! Kim one są?? Za kogo sie uważają?? Godząc się na takie traktowanie, pozwalamy im rządzić sobą i naszym dzieckiem- a one czują sie bezkarne!!! rozumiem doradzać, ale takie qrwa uwagi??!! co to ma być!!! Ale wiecie co jest najgorsze że te suki same na pewno sa matkami, same rodziły i żeby kobieta kobiety nie potrafiła zrozumieć??!!!! Totalne dno ich zachowanie. Nie chce Cię buntować, i dokładać bo wiele przeszłaś , ale nie zostawiaj tak tego i nie pozwól sobie na takie traktowanie.
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 10:39   #1588
nocnyskowronek
Raczkowanie

Kciuki za dziewczyny w szpitalach, z problemami i wizytujących dzisiaj

Gratuluję nowych tygodni

Laila - okropne te baby. Skargę złóż koniecznie - jak wolisz teraz albo jak już będziesz wychodzić

U mnie wszystko ok, niewiele piszę i odpisuję dość zdawkowo, bo wymyśliłam sobie mnóstwo prac i staram się wyrobić z nimi do 20-stego (donoszonej ciąży ) Ale czytam Was na bieżąco
Stary 2014-09-09, 10:45   #1589
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Ja jestem taka, ze nie pozwolilabym sobie na takie traktowanie i wojna chyba bylaby ostra. Nerwy i tak sa przeciez. Nie krzyczeniem czy cos, ale mocnym zdaniem.

Tez trzymam kciuki za Wasze wizyty
Ja chyba wstaje powoli, Wy tyle porobione a ja pod koldra

A i dzis zaczynamy 34 tydzien

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

A co do oczekiwania na dzidzie, to mnie moja kumpela wczoraj rozwalila, napisala do mnie, ze ja niedlugo koncze a ona zaczyna :O myslalam, ze z krzesla spadne. Szok, bo jej pierwszy synek skonczy roczek w listopadzie jakos a ona juz zaczela 7 tc
Gratki dla kupeli

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Witam się w skończonym 37 t, zaczynam 38!
Laila cieszę się ogromnie z dobrych wieści. Jeśli chodzi o te krowy to olej je. Chyba im właśnie o to chodzi, żeby Cię zdenerwować
Spinko bądź dobrej myśli, najważniejsze że Domiś jest już pod stałą opieką lekarzy.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty
A mnie wczoraj na wieczór regularnie co jakiś czas pobolewał brzuch jak na okres. Nie bolało mocno ale przerażała mnie trochę ta regularnośćPewnie już się tam coś szykuje, byle do kolejnej wizyty 16-tego. I mam wrażenie, że mi brzuch już zaczął schodzić niżej
Mnie już tak boli od jakiś 2 miesięcy
No 38 tydzień to już może być czas na rodzenie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
spinka Bądź dzielna. Też slyszalam, że jak dziecko w brzuchu za wolno rośnie to lepiej dla niego żeby wyszło wcześniej, bo na zewnątrz szybciej nadrabia i dogania właściwą wagę. Najwyżej zostaniesz mamą trochę wczesniej niż się spodziewalas,ale skoro tak lepiej dla malenstwa to bądź dobrej myśli.

Laila no takie baby to potrafią nerwów napsuc. Nie przejmuje się ich komentarzami i rób tak jak Ci instynkt podpowiada. Domyslam się, że musi być ciężko przewijac przez te otwory i jeszcze z kabelkami. Powinny Ci pomóc, a nie deprymowac...

U mnie za 1.5 godziny USG. Chyba jeszcze żadnym się tak nie denerwowalam jak tym, bo wczesniej to zawsze jeszcze mogło się zmienić jeśli byłoby coś nie tak, a teraz to już nie zdąży...
za usg.

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
pewnie, że można Składniki:
polędwiczka wieprzowa
2-3 ząbki czosnku
5-6 małych, dojrzałych pomidorów
łyżka suszonej bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
sól

Sposób przygotowania:
Polędwiczkę obieramy z błon i rozcinamy wzdłuż zostawiając z jednej strony ok. 2cm nierozcięty kawałek. Zaplatamy w warkoczyk i solimy. Czosnek kroimy na plasterki i wsuwamy między części warkocza. Pomidory kroimy na połówki, układamy w naczyniu do zapiekania posmarowanym oliwą tak aby pokryły całe dno i posypujemy bazylią. Na pomidorach układamy warkocz z polędwiczki, smarujemy wierzch oliwą z oliwek. Zapiekamy w 180C przez ok. 1h.

Przepisy wrzucam też na bloga, którego mam w podpisie

U mnie też szaro, buro i paskudnie. Na 13 mam ktg, na drugim końcu miasta i taaaaaak mi się nie chce jechać, że dramat

Co za podłe baby w tym szpitalu! jak można tak się do człowieka odnosić
za ktg.

Cytat:
Nie, na rękach go jeszcze nie miałam :-( on cały czas w inkubatorze, ściągnęli mu tylko rurki z tlenem co szły do noska, a rak to trzeba wszystko przy nim robić w środku i tez nie za długo bo tam jest specjalna temp., wilgotność i tlen.

Dzieki dziewczyny za wsparcie, to dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza ze pisałam Wam o zachowaniu mojej przyjaciółki... To wiecie co teraz zrobił? Przez przypadek przyjechała do mojego miasta w piątek, wiec myslalam ze po to by mnie odwiedzić bo ja w szpitalu i ze to bedzie niespodzianka, a ona przyjechała na imprezę i do tego przecież ja na następny dzien urodziłam, a ona była do niedzieli i nawet sie nie odezwała.... Ja po prostu nie wierze.... Osoba ktora była dla mnie jedna z najważniejszych i miała byc matka chrzestną małego...

To sie wyzalilam na dzis, teraz koniec. Najwyraźniej tak miało byc, zaraz bedzie tz i poustawia te piguły , zwłaszcza ze znam osobiście dyrektorkę szpitala ( ale nie lubie wykorzystywać tego faktu).

Umylam głowę, lece ja suszyc i do małego!!!
Zaczynamy kolejny pozytywny dzien

Gratulacje wszystkim nowych tygodni i kolejnych wizyt, juz żadna z Was nie urodzi wcześniej niż ja !!!! Wiec gratulacje!!!!
Współczuje sytuacji z "przyjaciółką".
Ucałuj synka przez szybkę od wizażowych cioć

Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających nowe tygodnie Jesteśmy coraz bliżej

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 11:00   #1590
poczwarkah
Rozeznanie

Laila Wspaniale że tak sobie radzisz dobrze. Babami z OIOMu się nie przejmuj w ogóle - wyobraź je sobie jako złe czarownice z bajki i śmiej się z każdej złośliwości - to Ci pomoże przetrwać do czasu aż będziesz mogła złożyć skargę

Ciekawe co Klio i jej Ritki? Może już wyszły?

Purblanka rozumiem jak Ci ciężko, przez telefon strasznie ciężko jest rozmawiać o problemach, nie wspominając że to prawie niemożliwe jest aby się pogodzić. Kiedyś mój mąż wyjechał na dwa tygodnie tylko i już były jazdy. Ale pamiętaj że jak się spotkacie na żywo to na pewno będzie zupełnie inaczej i bez problemu się dogadacie.

Spinka z Otwocka do Warszawy nie tak daleko jest, uszy do góry! Znam mnóstwo osób dojeżdżających stamtąd codziennie do pracy czy szkoły. A że jesteście z mężem papużki nierozłączki to potraktuj to jako rodzaj "odświeżenia" dla Waszego związku. Jak się czasem potęskni to później jest jeszcze fajniej Trzymam kciuki za Twojego dzidziusia.

Edytowane przez poczwarkah
Czas edycji: 2014-09-09 o 11:05
poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości