|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dzień dobry !
Spineczka, głowa do góry ! Jeśli tak ma być dla Was lepiej, to bądźcie pod dobrą opieką...Trzymam kciuki, żeby Domiś przybrał jak najwięcej do czasu aż wyjdzie na świat ![]() Mortisha, dziękuje...Jemu się przydadzą jakieś baty. Nie mogę pojąć tego faceta. Kocham go ale czuję, że się oddalamy. Co mi po tych pieniądzach, jeśli jest źle między nami ? ![]() Laila, dla Was ! Niuniuś jest dzielny ! Walczcie oboje, na pewno już teraz wszystko pójdzie z górki ! No i brawo dla Ciebie, oby tak dalej ![]() Dziewczyny, bardzo proszę o kciuki od 16 Mam nadzieję, że z Olinkiem wszystko ok ![]() Odezwę się po wizycie, teraz jadę do sr, jakiś obiad zjem w mieście, odwiedzę znajomą i na wizytę. Buziaki dla wszystkich Brzuszków ! Laila, nie wierze w to, co czytam...Mamy 21 wiek a tak się traktuje kobietę, która niedawno urodziła dzidziolka wcześniaka, starają się oboje jak mogą a tu takie teksty ? Masakra, serio ;/ Mi się bardzo Kacper podoba, sama chciałam dla swojego, ale kumpela ma Kacperka, to zmieniłam. Ale Tymek też super, miałam kumpla Tymoteusza, bardzo fajny facet I chyba bardziej mi się podoba niż Tymon Ale to kwestia przyzwyczajenia, jeśli krótsze pasuje do nazwiska, to Tymon będzie akurat
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-09-09 o 08:41 |
|
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
A sie nie pochwalilam
ze wczoraj pozwolili mi zmienic pieluszke, nawet 2 razy mi sie udało ![]() Gosiu gratulacje super kliniki, tam pewnie beda Cie traktować jak księżniczkę
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm Edytowane przez Laila85 Czas edycji: 2014-09-09 o 08:37 |
|
|
|
#1563 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Shakira też na dziecko chyba czeka ![]() Jak byłam mała, to też się tak bawiłam. I jeszcze bardzo lubiłam się "golić" z tatą. Dawał mi piankę i pędzel i potem to chyba szczoteczką do zębów ściągałam, tak jak on maszynką ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
Buziaki ![]() Cytat:
Walcz o mleko Rozkręcisz się i będziesz sikać mlekiem na wszystkie strony ![]() Cytat:
Zaczęłam aktywnie dzień. Skoczyłam po bułki, zjadłam śniadanie, umyłam łazienkę i odkurzyłam mieszkanie. Niedługo powinni przyjść panowie z pralką, a koło południa koleżanka wpadnie ![]() Czy też Was boli spojenie łonowe przy chodzeniu? Jak podnoszę nogę, to czuję, jakbym miała jakiś kołek rozporowy w środku... Nie jest to szczególnie intensywne, ale wystarczająco, żeby irytować. |
||||
|
|
|
#1564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() świetnie mamuśka- coraz bliżej domku jesteście hihi Lunnas Agatkia jak ja wam zazdroszczę tych tygodni!!! Jejciu jak super macie... A ja jeszcze daleeeeko w tyle PurBlanka kciuki będą zaciśnięte, na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Super
mi Tymoteusz zawsze bardzooo sie podobalo. Mysle ze do krotkiego nazwiska wlasnie pasuje. Do dlugiego za duzo. A to suki nadal sa w polskich szpitalach... myslalam, ze to przeszlosc... masakra ja bym je chyba wyklinala ino rowno...
|
#1566 | ||||
|
Zadomowienie
|
Spinka trzymam kciuki, żeby było dobrze! Cytat:
Cytat:
dla dzielnego, silnego synka Pokarmu będzie coraz więcej, Twój organizm też się musi dostosować do nowej sytuacji i dlatego to trochę trwa. Trzymam za dalsze postępy Piękne imie ![]() A babom z oiomu się należy. Co za małpy wredne. Staraj się nimi nie przejmować, to tylko jakieś frustratki, a teraz synuś najważniejszy.Cytat:
za wizytę! Sytuacja z Tż nie ciekawa, ale wierzę, że jak wróci to się lepiej ułoży Cytat:
za wszystkie dziś wizytujące!
|
||||
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Albo wez idz na skarge, albo pisemna!! Nie, ja bym nie dala rady w takich warunkach...
|
#1568 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My Cię wspieramy i wiemy, że jesteś najlepsza ![]() Ha! Świetnie! |
|
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Tez trzeba je opier....c za to, niech nie beda takie bezkarne i niech nie gadaja co chca.
|
#1570 |
|
Raczkowanie
|
Piękna ta polędwiczka, można prosic przepis
![]() U nas dziś pogoda barowa, szaro i buro w dodatku właśnie zaczęło lac :/
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem taka, ze nie pozwolilabym sobie na takie traktowanie i wojna chyba bylaby ostra. Nerwy i tak sa przeciez. Nie krzyczeniem czy cos, ale mocnym zdaniem.
Tez trzymam kciuki za Wasze wizyty ![]() Ja chyba wstaje powoli, Wy tyle porobione a ja pod koldra ![]() A i dzis zaczynamy 34 tydzien ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- A co do oczekiwania na dzidzie, to mnie moja kumpela wczoraj rozwalila, napisala do mnie, ze ja niedlugo koncze a ona zaczyna :O myslalam, ze z krzesla spadne. Szok, bo jej pierwszy synek skonczy roczek w listopadzie jakos a ona juz zaczela 7 tc
|
#1572 |
|
Zadomowienie
|
ever: ja tez dzisiaj zaczynam 34.
szkoda, ze nie mieszkamy blizej, to bysmy w sie spotkaly na porodowce. ![]() Laila: nie przejmuj sie wiedzmami. mi podoba sie Stanislaw, ale Tymek tez. znam jednego, slodziak. ![]() spinka: trzymam kciuki! moja mala tez za mala, ale nikt nie powiedzial, ze jest mlodsza, niz wynika z USG... ide za 3 tygodnie, to sie dowiem. mam nadzieje, ze Twoj maluszek szybko nadgoni.
|
#1573 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się w skończonym 37 t, zaczynam 38
!Laila cieszę się ogromnie z dobrych wieści. Jeśli chodzi o te krowy to olej je. Chyba im właśnie o to chodzi, żeby Cię zdenerwować ![]() Spinko bądź dobrej myśli, najważniejsze że Domiś jest już pod stałą opieką lekarzy. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() A mnie wczoraj na wieczór regularnie co jakiś czas pobolewał brzuch jak na okres. Nie bolało mocno ale przerażała mnie trochę ta regularność Pewnie już się tam coś szykuje, byle do kolejnej wizyty 16-tego. I mam wrażenie, że mi brzuch już zaczął schodzić niżej![]() Cytat:
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
halo
![]() Gosia, gratulacje za dostanie się do szpitala ![]() Spinka, kciuki za małego, teraz będziesz pod opieka i na pewno uda się Wam wyjść z tego pozytywnie ![]() Laila, na babska z OIOMu bym zlozyla skarge, ale poczekaj z tym do wyjścia ze szpitala bo mogą później być jeszcze zlosliwsze :/
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
Laila i jeśli chodzi o imię to mi osobiście bardzo podoba się imię Stasiu
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Laila gratki za postępy. A te babole brak słów. Moj maz by im tam awanture zrobił mega ja niestety inny charakter pewnie bym sie poryczała.
Purblanca kciuki, zazdroszcze wizyty. Brawa za kolejne tygodnie. Ja dzis znowu niewyspana,boli mnie lewe biodro i mała musi mi cos nacisjac bo jak na nim leze boli i promieniuje do kregoslupa i az/boli z prawej str, podbrzusza. Chyba kota dostane do tego 18...
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
spinka Bądź dzielna. Też slyszalam, że jak dziecko w brzuchu za wolno rośnie to lepiej dla niego żeby wyszło wcześniej, bo na zewnątrz szybciej nadrabia i dogania właściwą wagę. Najwyżej zostaniesz mamą trochę wczesniej niż się spodziewalas,ale skoro tak lepiej dla malenstwa to bądź dobrej myśli.
Laila no takie baby to potrafią nerwów napsuc. Nie przejmuje się ich komentarzami i rób tak jak Ci instynkt podpowiada. Domyslam się, że musi być ciężko przewijac przez te otwory i jeszcze z kabelkami. Powinny Ci pomóc, a nie deprymowac... U mnie za 1.5 godziny USG. Chyba jeszcze żadnym się tak nie denerwowalam jak tym, bo wczesniej to zawsze jeszcze mogło się zmienić jeśli byłoby coś nie tak, a teraz to już nie zdąży... |
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
Laila ale się wku... dziewczyno idź na skargę do ordynatora! a jak nic nie zrobi to do dyrektora/prezesa. To jest chore! istnieje coś takiego jak prawa pacjenta. Dobra muszę się uspokoić. Spinka trzymaj się!
|
|
|
|
#1581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Składniki: polędwiczka wieprzowa 2-3 ząbki czosnku 5-6 małych, dojrzałych pomidorów łyżka suszonej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek sól Sposób przygotowania: Polędwiczkę obieramy z błon i rozcinamy wzdłuż zostawiając z jednej strony ok. 2cm nierozcięty kawałek. Zaplatamy w warkoczyk i solimy. Czosnek kroimy na plasterki i wsuwamy między części warkocza. Pomidory kroimy na połówki, układamy w naczyniu do zapiekania posmarowanym oliwą tak aby pokryły całe dno i posypujemy bazylią. Na pomidorach układamy warkocz z polędwiczki, smarujemy wierzch oliwą z oliwek. Zapiekamy w 180C przez ok. 1h. Przepisy wrzucam też na bloga, którego mam w podpisie U mnie też szaro, buro i paskudnie. Na 13 mam ktg, na drugim końcu miasta i taaaaaak mi się nie chce jechać, że dramat Co za podłe baby w tym szpitalu! jak można tak się do człowieka odnosić
|
|
#1582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, na rękach go jeszcze nie miałam :-( on cały czas w inkubatorze, ściągnęli mu tylko rurki z tlenem co szły do noska, a rak to trzeba wszystko przy nim robić w środku i tez nie za długo bo tam jest specjalna temp., wilgotność i tlen. Dzieki dziewczyny za wsparcie, to dla mnie bardzo ważne, zwłaszcza ze pisałam Wam o zachowaniu mojej przyjaciółki... To wiecie co teraz zrobił? Przez przypadek przyjechała do mojego miasta w piątek, wiec myslalam ze po to by mnie odwiedzić bo ja w szpitalu i ze to bedzie niespodzianka, a ona przyjechała na imprezę i do tego przecież ja na następny dzien urodziłam, a ona była do niedzieli i nawet sie nie odezwała.... Ja po prostu nie wierze.... Osoba ktora była dla mnie jedna z najważniejszych i miała byc matka chrzestną małego... To sie wyzalilam na dzis, teraz koniec. Najwyraźniej tak miało byc, zaraz bedzie tz i poustawia te piguły , zwłaszcza ze znam osobiście dyrektorkę szpitala ( ale nie lubie wykorzystywać tego faktu). Umylam głowę, lece ja suszyc i do małego!!! Zaczynamy kolejny pozytywny dzien ![]() Gratulacje wszystkim nowych tygodni i kolejnych wizyt, juz żadna z Was nie urodzi wcześniej niż ja !!!! Wiec gratulacje!!!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Purblanka co do sytuacji z Tz... mialam cos podobnego. Tz zapiepszal od rana do nocy, ja bylam na urlopie w Pl, wrocilam bylo nie lepiej tylko gorzej. Tz nie mial.czasu na.nic, na rozmowe, na przytulanie, ja czulam sie zle, bylam zmeczona, nie mialam sily na nic, pracowalam. Bylo bardzo zle miedzy nami, az tak ze mowilam, ze sie wyprowadze. To ze zlosci i wiedzialam, ze to przez to, ze.brak czasu nawet na rozmowe!! I dlatego tak wychodzi. Mimo ze mieszkamy przeciez razem. A zwiazku na odleglosc ani ja ani on sobie.nie wyobrazamy. Wiec u Was to pewnie tez chwilowe i daj Wam czas, jak bedzie normalnie, powinno sie ulozyc. Moj Tz uwaza, ze to praktyczne jest najwazniejsze, no bo warunki musza byc.dobre, z 1 str rozumiem, ale z drugiej bardzo.cienko z.byciem przy mnie jak.cos zle sie czuje (no bo co mam robic, siedziec i Cie glaskac?!), noszeniem ciekich zakupow... on nie ma jak ani czasu. I wczesniej ja go nie rozumialam, ani on mnie i hardcore byl. Teraz przeszlo juz...
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Farminka trzymam kciuki
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Może komuś przyda się, generator planu porodu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html |
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami w 37 tygodniu
I pomyśleć, że moja Młoda od 15 tygodni straszy, że wyjdzie wcześniej... Ale wytrzymała tyle, to niech jeszcze troszeczkę tam posiedzi ![]() Widzę, że więcej nas zmienia dzisiaj numerek tygodnia ![]() Laila - dołączam się do dziewczyn - nie można sobie pozwolić na takie zachowanie personelu, trzeba na to reagować! Bo inaczej te baby nigdy się nie nauczą i każdą pacjentkę będą tak traktować... Nie krępuj się wykorzystaniem znajomości dyrektora szpitala! Wyślij TŻ na rozmowę (tak - właśnie rozmowę, niekoniecznie nazywajmy to skarżeniem ) - zasługujesz na dobre traktowanie i POMOC ze strony personelu szpitala, a nie złośliwości i uwagi...Co do sytuacji z przyjaciółką, to niestety doskonale Cię rozumiem, bo mnie tez kiedyś "przyjaciółka" olała w bardzo ważnym i zarazem trudnym momencie mojego życia... Do tej pory mi smutno, jak o tym myślę... No ale trudno - jak to się mówi "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" - i kurde, jakie to jest strasznie prawdziwe... PurBlanka, Farminka - powodzenia na wizytach! I jeśli jeszcze któraś dziś wizytuje, a ją pominęłam - to przepraszam No i coś miałam jeszcze pisać... i nie pamiętam
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
Laila jesteś pewno wycieńczona i załamana sytuacją a one cię jeszcze dobijają, ale nie możesz im pozwalać kochana na to, wyczują słabszą osobę i bardziej "delikatną" wtedy już lipa... będą gnębić, bo im się wtedy humor poprawia
Mojra87 gratki kolejnego tygodnia Jeszcze troszkę i sama zostanę tak wam te tygodnie lecą, choć mam nadzieję urodzić wcześniej
|
#1587 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się Dziewuszki Kochane
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki za dziewczyny w szpitalach, z problemami i wizytujących dzisiaj ![]() Gratuluję nowych tygodni ![]() Laila - okropne te baby. Skargę złóż koniecznie - jak wolisz teraz albo jak już będziesz wychodzić U mnie wszystko ok, niewiele piszę i odpisuję dość zdawkowo, bo wymyśliłam sobie mnóstwo prac i staram się wyrobić z nimi do 20-stego (donoszonej ciąży ) Ale czytam Was na bieżąco
|
#1589 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za usg. Cytat:
za ktg. Cytat:
Ucałuj synka przez szybkę od wizażowych cioć ![]() Gratulacje dla wszystkich rozpoczynających nowe tygodnie |
|||||
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
Laila Wspaniale że tak sobie radzisz dobrze. Babami z OIOMu się nie przejmuj w ogóle - wyobraź je sobie jako złe czarownice z bajki i śmiej się z każdej złośliwości - to Ci pomoże przetrwać do czasu aż będziesz mogła złożyć skargę
![]() Ciekawe co Klio i jej Ritki? Może już wyszły? Purblanka rozumiem jak Ci ciężko, przez telefon strasznie ciężko jest rozmawiać o problemach, nie wspominając że to prawie niemożliwe jest aby się pogodzić. Kiedyś mój mąż wyjechał na dwa tygodnie tylko i już były jazdy. Ale pamiętaj że jak się spotkacie na żywo to na pewno będzie zupełnie inaczej i bez problemu się dogadacie. Spinka z Otwocka do Warszawy nie tak daleko jest, uszy do góry! Znam mnóstwo osób dojeżdżających stamtąd codziennie do pracy czy szkoły. A że jesteście z mężem papużki nierozłączki to potraktuj to jako rodzaj "odświeżenia" dla Waszego związku. Jak się czasem potęskni to później jest jeszcze fajniej Trzymam kciuki za Twojego dzidziusia.
Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-09-09 o 11:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

dla Was ! Niuniuś jest dzielny ! Walczcie oboje, na pewno już teraz wszystko pójdzie z górki ! 
Mam nadzieję, że z Olinkiem wszystko ok 
I chyba bardziej mi się podoba niż Tymon
Ale to kwestia przyzwyczajenia, jeśli krótsze pasuje do nazwiska, to Tymon będzie akurat

Już się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty 
należy. Co za małpy wredne. Staraj się nimi nie przejmować, to tylko jakieś frustratki, a teraz synuś najważniejszy.

Pewnie już się tam coś szykuje, byle do kolejnej wizyty 16-tego. I mam wrażenie, że mi brzuch już zaczął schodzić niżej