Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 12:47   #481
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Moja Małpeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140901_191053.jpg (90,9 KB, 62 załadowań)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 12:52   #482
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Moja Małpeczka
Ale fajna śmieszka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 12:53   #483
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Moja Małpeczka
Zakochałam się czy może zostać moją synową?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 12:58   #484
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez damcilapke Pokaż wiadomość
dziewczyny u mnie maly ma zolte oczy. wiem ze to od zoltaczki ale jak to zwalczyc ? dajac go do slonca

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Nasz też miał żólte i samo zeszło. Teraz już zółty prawie nie jest. W niedziele skończył 2 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Thefall o kurde o tym nie pomyslalam:/ a powiedz mi mozliwe ze ta krostka wyszla dopiero teraz? A wczesniej jej nie bylo albo bylo tylko zaczerwienione i nie zauwazylam? Ktore to jest ramie bo u nas to lewe... A ja juz mialam teorie z ospa wietrzna

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Mi położna mowiłą ze własnie wychodzi to po jakimś czasie. I żeby się tym nie przejmować bo to bedzie się tak pierdzielić przez jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Hm czylk chyba mnie to nie dopadlo. Moze i u ciebi3 zniknie skoro zrobilo sie mniejsze kurcze, ile to kobiety musza sie nameczyc po tym porodzie...
No ja wiem, że to jest ale tylko jak się myję. Tak mnie nie boli i sie wchłania chyba powoli. Ale podobno lubią znowu wyjść. I czytalam zeby po porodzie dać im czas i może zgina same.

Dziewczyny co do wygody mm. Ja jak mi mały wisiał na cycku i nie mogłam nic zrobić to mialam taką myśl że przy mm mógby to robić ktoś inny. Ale to bylo w chwili zwątpienia. Poprostu czasami potrzebuje chwile oddechu od tej glodomorry.
Ale widzę ze kp jeszt jednak wygodniejsze. W nocy tylko wstaje przebieram wywalam cycucha i jest. A jak bym po przebraniu miała jeszcze szykować mleko to by mi mały na nogi całą wieś postawił

Wkurza mnie moja siosstra która uważa że najlepiej mm bo jest święty spokój a pozniej chodzi i mowi jak to ona karmic nie mogła. Bo moim zdaniem nie miała takiego parcia.

A druga rzecz to wkurza mnie to jak każdy jak mnie zobaczy to pierwsze co to sie pytaja czy karmię cycem.
Dzisiaj sąsiadka przez drogę sie darła na cała wieś czy karmię cycem.
A wcześniej sprzedawca w sklepie. Chyba zaczne im odpowiadać, że nie karmię bo daję mu kiełbasę śląską.
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:03   #485
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Zakochałam się czy może zostać moją synową?
Pewnie, że może haa haaa

Stary 2014-09-09, 13:05   #486
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Małpeczka
Cudowna
I te włoski

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:07   #487
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Chyba zaczne im odpowiadać, że nie karmię bo daję mu kiełbasę śląską.
może też zacznę dawać jej śląską, może po tym nie będzie mież biegunki

Stary 2014-09-09, 13:08   #488
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Patrycja u nas tez sie wczoraj w nocy takie cos zdarzylo pierwszy raz... Pozniej mialam obawy czy karmic jeszcze raz ale mala byla glodna wiec jej dalam i juz bylo ok... Dzisian rano tez jest dobrze wiec moze to tylko jednorazowe Musimy zobaczyc jak sie sytuacja rozwinie

A ja mam znowu problem bo Meli na ramieniu 3 dni temu wyszla taka chrostka, jest zaogniona i w srodku jakby troche ropki bylo Myslalam ze ja cos ugryzlo ale to.nie schodzi... Musze chyba isc znowu do lekarza...
A dzisiaj jedziemy po pesel malej i ja zwazyc! Trzymajcie kciuki zeby okazalo sie ze ladnie.przybrala

Cytat:
Thefall o kurde o tym nie pomyslalam:/ a powiedz mi mozliwe ze ta krostka wyszla dopiero teraz? A wczesniej jej nie bylo albo bylo tylko zaczerwienione i nie zauwazylam? Ktore to jest ramie bo u nas to lewe... A ja juz mialam teorie z ospa wietrzna

to odczyn po bcg, wychodzi po kilku tyg od szczepienia
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:19   #489
kasiuulad
Raczkowanie

MrsDorota bylam u pediatry(akurat na niedzielnym dyżurze) bo wczesniej przez trzy dni stosowałam aphtin i nie bylo poprawy a wręcz sie nasilalo.dostaliśmy nystatyne na receptę i ona pomogla.
a jak wytrzeć gazikiem z części gardłowej języka to nie pomogę bo u nas to bylo na całym wiec nie miałam watpliwosci,
poobserwuj, jak sie będzie nasilalo to podejdź do lekarza a jak nie to pewnie tylko mleko
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:23   #490
papryczka160
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was walczy z ciemieniuchą ? U nas już drugi tydz i jest coraz lepiej. Mam wrażenie że wszystkiego muszę doświadczyć z Tym Moim Maluchem ;-(.

Mam prośbę czy któraś z Was umie zmieniać roz zdjęcia ??? Potrzebuję pomocy pliiisssss

Stary 2014-09-09, 13:26   #491
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Nasz też miał żólte i samo zeszło. Teraz już zółty prawie nie jest. W niedziele skończył 2 tygodnie.

Mi położna mowiłą ze własnie wychodzi to po jakimś czasie. I żeby się tym nie przejmować bo to bedzie się tak pierdzielić przez jakiś czas.

No ja wiem, że to jest ale tylko jak się myję. Tak mnie nie boli i sie wchłania chyba powoli. Ale podobno lubią znowu wyjść. I czytalam zeby po porodzie dać im czas i może zgina same.

Dziewczyny co do wygody mm. Ja jak mi mały wisiał na cycku i nie mogłam nic zrobić to mialam taką myśl że przy mm mógby to robić ktoś inny. Ale to bylo w chwili zwątpienia. Poprostu czasami potrzebuje chwile oddechu od tej glodomorry.
Ale widzę ze kp jeszt jednak wygodniejsze. W nocy tylko wstaje przebieram wywalam cycucha i jest. A jak bym po przebraniu miała jeszcze szykować mleko to by mi mały na nogi całą wieś postawił

Wkurza mnie moja siosstra która uważa że najlepiej mm bo jest święty spokój a pozniej chodzi i mowi jak to ona karmic nie mogła. Bo moim zdaniem nie miała takiego parcia.

A druga rzecz to wkurza mnie to jak każdy jak mnie zobaczy to pierwsze co to sie pytaja czy karmię cycem.
Dzisiaj sąsiadka przez drogę sie darła na cała wieś czy karmię cycem.
A wcześniej sprzedawca w sklepie. Chyba zaczne im odpowiadać, że nie karmię bo daję mu kiełbasę śląską.

a wez sobie wyobraz jak ja sie czuje, jak kazdy pyta czy karmie cycem... i tlumacz sie za kazdym razem... ja nie wiem co jest z tymi ludzmi.. i pytanie: a co? pokarmu nie masz? i patrza jak na zwyrodniala matke
Stary 2014-09-09, 13:28   #492
ButterBear
Zakorzenienie

Kurna, Dziewczyny, ale Wy aktywne jesteście...
Ja, jak Mała śpi, to ogarniam chałupę i siebie

Papryczka, Twoja Małpeczka jest przecudna!! Jakie włoski!!!

Ja Ci mogę zmniejszyć zdjęcie

Neska, też mnie wszyscy pytają czy karmię piersią...dżizas
Kiedyś widziałam fajny obrazek w necie: młoda mama z dzidziusiem i jakaś baba ją pyta 'karmisz?', i tu odpowiedź młodej mamy 'nie, głodzę'

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:43   #493
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Kiedyś widziałam fajny obrazek w necie: młoda mama z dzidziusiem i jakaś baba ją pyta 'karmisz?', i tu odpowiedź młodej mamy 'nie, głodzę'

ja siedze na forum jak karmię
Stary 2014-09-09, 13:43   #494
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja dzisiaj luzuję i cały dzień byczę się z Mała na łóżku

A możesz podać mi meila na priv to wyślę Tobie zdjęcie i wymogi . Kurcze dziękuję bardzo.

Stary 2014-09-09, 13:43   #495
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja Małpeczka
Jaka laleczka i te włoski
Cytat:
Czy któraś z Was walczy z ciemieniuchą ? U nas już drugi tydz i jest coraz lepiej. Mam wrażenie że wszystkiego muszę doświadczyć z Tym Moim Maluchem ;-(.

Mam prośbę czy któraś z Was umie zmieniać roz zdjęcia ??? Potrzebuję pomocy pliiisssss
Nas jeszcze nie nawiedziła ciemieniucha,smaruje codziennie oliwka i wyczesuje włoski.

Cytat:

Hahaha padam.
Stary 2014-09-09, 13:47   #496
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

a o jakich godzinach podajesz mm ?
Na poczatku dokarmialam mm po karmieniu piersia ale to było bez sensu bo mała miała pełny brzuch i dojadą moze z 20ml mm i zaraz była znowu głodna i z tym mm było jak z kp - wiszenie na butki wiec teraz narazie daje dwa razy dziennie o 22 butle 120ml na noc i o 10 rano po nocy tez 120ml a tak cały czas cyca ssie i jest o wiele lepiej bo juz nie wisi tak na cycu non stop tylko spi spokojnie daje jej nutramigen takze mam pewność ze to jej napewno nie zaszkodzi

Myslalam zeby przejść całkowicie na mm przez te jej wieczne problemy z kupka i z wysypka ale nie ma szans jak widzę jak ona bardzo cyca kocha nie chce stracić tej więzi z nią uwielbiam karmic piersia i az mam łzy w oczach na myśl ze musiałabym z tego całkowicie zrezygnować

Od wczoraj daje lactaze w kroplach przed każdym kp i jest o niebo lepiej kupki zrobiła z łatwością i były gęste i żółte jestem zachwycona

Cytat:
dziewczyny u mnie maly ma zolte oczy. wiem ze to od zoltaczki ale jak to zwalczyc ? dajac go do slonca

Mi położna radziła wystawiać duzo dziecko na światło dziennie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Kurde jutro wieczorem ma przyleciec moja mama,a od wczoraj bierze antybiotyki na angine rozmawiałem z siostra i mama czeka na mój telefon,nie chce zarazić małego i jeżeli uznam ze ma nie przyjeżdżać to nie przyjedzie. Nie wiem co mam jej powiedzieć, co robić.
Juz czytałam ze o tym pisalyscie ale wlasnie ze miałam zaproponować maskę na twarz i myśle ze wystarczy skoro mama i tak juz antybiotyki bierze to tak jak pisalas juz nie powinna zarażac zreszta karmisz małego piersia i jeśli ty bedziesz miała styczność z bakteriami to twój orgazm wyprodukuje przeciwciała do tych konkretnych bakterii i podasz je małemu z mlekiem

U nas wszyscy chorowali ma grupę mieli wysoka gorączkę a Natalka zdrowa troszkę tylko katarek miała ale to nic w porównaniu z tym jak my to przeszliśmy

Cytat:
Moja Małpeczka

jaka słodka
Cytat:

Mija ma troszkę ciemieniuchy narazie smaruje oliwka i wyczesuje ale jak mowie to narazie troszeczkę az boje sie ze jej sie pogorszy nienawidze ciemieniuchy miała ja i Weronika i Zuzia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 13:51   #497
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was używała przy dzieciach to :

Od kiedy można bezpiecznie używać ?
bo juz szukam dla malej prezentu pod choinke
takie skoczki nie są zbyt dobre dla rozwoju stawów skokowych i nóżek, tak jak i chodziki ale jak już to dziecko po 1 powinno już dobrze siedzeieć, a najlepiej stan o własnych nogach
Cytat:

wyszła prawda o matkach karmiących :P
Stary 2014-09-09, 14:00   #498
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Małpeczka
Jakie ma długie włosy piękna
Stary 2014-09-09, 14:32   #499
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez fakt ja nie śpię od ok 33 tyg ciąży wiec mam wprawę do nocnego wstawania. I tak się cieszę że wstaje bo mam dla kogo a nie dlatego że mnie swędzi całe ciało.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Nie wiem czy mam się martwić ale moje dziecko od dwóch dni strasznie ulewa, ok 2 razy Dziennie zdarzy mu się moim zdaniem zwymiotowac. Ulewanie było jeszcze akceptowalne ale teraz jak chlusnie to mam wrażenie ze całe mleko które wypił wylewa na siebie.
Ania nie ulewa, ale Krzys baaaardzo ulewal. Czasem wrecz wlasnie chlustal :/ Pytalam polozna, lekarke, martwilam sie. Mowily, ze to niedojrzalosc ukl pokarmowego, tam sie cos nie domyka w tym wieku. I wyrosl z tego, takze spokojnien

Dziewczyny, my po wizycie u pediatry. Z Ania wszysciutko ok! I wazy - uwaga - 5070 gr ! Ma miesiac Od dnia wyjscia ze szpitala przybrala 1700 gr, przez 4 tyg. No nic dziwnego, ze mnie tak plecy bola

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

ZUKEN - ok. 3-4 tyg po szczepieniu na gruzlice robi sie taka krostka, z ropka. To normalne Podobno nawet do pol roku moze byc tam jakis naciek.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 14:36   #500
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Na poczatku dokarmialam mm po karmieniu piersia ale to było bez sensu bo mała miała pełny brzuch i dojadą moze z 20ml mm i zaraz była znowu głodna i z tym mm było jak z kp - wiszenie na butki wiec teraz narazie daje dwa razy dziennie o 22 butle 120ml na noc i o 10 rano po nocy tez 120ml a tak cały czas cyca ssie i jest o wiele lepiej bo juz nie wisi tak na cycu non stop tylko spi spokojnie daje jej nutramigen takze mam pewność ze to jej napewno nie zaszkodzi

Myslalam zeby przejść całkowicie na mm przez te jej wieczne problemy z kupka i z wysypka ale nie ma szans jak widzę jak ona bardzo cyca kocha nie chce stracić tej więzi z nią uwielbiam karmic piersia i az mam łzy w oczach na myśl ze musiałabym z tego całkowicie zrezygnować

Od wczoraj daje lactaze w kroplach przed każdym kp i jest o niebo lepiej kupki zrobiła z łatwością i były gęste i żółte jestem zachwycona

jaka słodka

Mija ma troszkę ciemieniuchy narazie smaruje oliwka i wyczesuje ale jak mowie to narazie troszeczkę az boje sie ze jej sie pogorszy nienawidze ciemieniuchy miała ja i Weronika i Zuzia

i przesypia Ci całą noc ,
Ta lactaza jak działa i co to jest ? A ten Nutramigen to mm

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Butter wysłałam już !!!

Stary 2014-09-09, 14:47   #501
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Ale z czym te otręby czy płatki owsiane ?
Zresztą jadłam wcześniej zanim nabiał odstawiłam, a i tak miałam zaparcia.
Skoro jablek i kiwi nie, to moze banan? Winogrona, pomarancze odpadaja.jakies mrozone mieszanki kompotowe. Mozna tez jesc owsianki na slono jak w dziecinstwie.

Hm mysle, co moglo by ci pomoc...

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10

Edytowane przez nagiAkt
Czas edycji: 2014-09-09 o 15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:02   #502
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Skor jablek i kiwi nie, to moze banan? Winogrona, pomarancze odpadaja.jakies mrozone mieszanki kompotowe. Mozna tez jesc owsianki na slono jak w dziecinstwie.

A może ogórki kiszone/malosolne albo kiszona kapusta?

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ania nie ulewa, ale Krzys baaaardzo ulewal. Czasem wrecz wlasnie chlustal :/ Pytalam polozna, lekarke, martwilam sie. Mowily, ze to niedojrzalosc ukl pokarmowego, tam sie cos nie domyka w tym wieku. I wyrosl z tego, takze spokojnien

Dziewczyny, my po wizycie u pediatry. Z Ania wszysciutko ok! I wazy - uwaga - 5070 gr ! Ma miesiac Od dnia wyjscia ze szpitala przybrala 1700 gr, przez 4 tyg. No nic dziwnego, ze mnie tak plecy bola

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

ZUKEN - ok. 3-4 tyg po szczepieniu na gruzlice robi sie taka krostka, z ropka. To normalne Podobno nawet do pol roku moze byc tam jakis naciek.
5 kilo! Woooow!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:03   #503
Gatita
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
ja jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu podczytuje Wasze wątki i podziwiam kiedy macie czas tyle pisać!
W końcu udało mi się wypowiedzi dogonic, jak mi Młody spał na klatce piersiowej... normalnie mam ucho na dekolcie odbite

Cytat:
Ponoć jak się Bierze antybiotyki to się nie zaraza juz po 24h od początku pierwszej dawki. W czwartek będzie 4 dzień bo przylatuje jutro w nocy. Chyba kupie jej maski i min do piątku będziemy ją izolować [COLOR="Silver"]
Dokładnie tak jest:tak: - moj TZ miał anginę jak ja jechałam rodzić, miał już kilka dni wcześniej i brał antybiotyk i ani mnie ani Małego nie zaraził
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:09   #504
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
mrsDorota ja walczyłam z plesniawkami. Jeśli ten bialy nalot schodzi to pewnie po mleku ale jak nie da rady zetrzeć gazikiem to plesniawki. Zaczyna sie od pojedynczych plamek/kropek ale mój młody pomimo zastosowania aphtinu miał dosłownie caly język bialy i przechodzilo tez na podniebienie i boki no i dopiero nystatyna pomogla i teraz cala buzka jest rozowa
Właśnie na początku wydawało mi się, że miał cały biały języczek, ale teraz ma tylko tam z tyłu, blisko gardziołka. A tam gazika mu nie włożę :/ Mam nadzieję, że nie będzie się powiększało

Cytat:
Ja chciałam napisać ze dzisiejsza noc była super, że mały budził się co 2, 2.5h a nie jak zwykle częściej ;-) tez śpię mało ale już się przyzwyczaiłam.

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

A jeszcze najlepsze jest to ze zmieniałem mu pieluche, kładę zawsze podkład na łóżko. Juz miałam zakładać pampers a tu nagle sruu i wielka, rzadka kupa, która splynela po podkładzie na prześcieradło musieliśmy zmieniać pościel, mały się rozbudzil i zamiast karmienie trwać 40 min to walczylam ponad 1,5 h.
Ja zauważyłam, że jak pochwalę młodzieniaszka, to zaraz mi coś następnego dnia wywinie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:12   #505
damcilapke
Rozeznanie

gdzie sie robi to usg bioderek ? prywatnie trzeba ?

damcilapke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:15   #506
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Skoro jablek i kiwi nie, to moze banan? Winogrona, pomarancze odpadaja.jakies mrozone mieszanki kompotowe. Mozna tez jesc owsianki na slono jak w dziecinstwie.

I jak to się je z wodą

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

woooowwww z Twojej Aniu to już duża dziewczynka

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A może ogórki kiszone/malosolne albo kiszona kapusta?
Jak się karmi piersią to kiszonki odpadają

Stary 2014-09-09, 15:20   #507
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam robione podczas wizyty u pediatry

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:33   #508
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

USG bioderek u nas robi ortopeda na wizycie po 1 m-cu życia, w moim rejonie jest obowiązkowa
Stary 2014-09-09, 15:35   #509
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja miałam robione podczas wizyty u pediatry
w pl takie rzeczy to tylko w erze
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:40   #510
mamuska11
Rozeznanie

Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
i przesypia Ci całą noc ,
Ta lactaza jak działa i co to jest ? A ten Nutramigen to mm

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Butter wysłałam już !!!
Przesypia conajmniej 5 godzin od 22 do 3 w nocy i budzi sie na cyca na 30min i zasypia dalej na 3 godziny do 6.30 i pózniej juz jak sie obudzi to daje jej cyca i nie spi do 10 rano i kolejna butla mm i znowu ten sam harmonogram

Lactaza to jest enzym ktory trawi- rozkłada na cukry proste laktozę i u małych dzieci do 3 miesięcy czesto ten enzym sie nie wydziela przez co laktoza fermentuje sie w jelitach i wywołuje kolki bole brzuszka i brzydkie kupki

Któraś z dziewczyn wczoraj pisała jak te kropelki z lactaza sie nazywają w Polsce, u nas w UK "colief" daje przed każdym karmieniem i to pomoże tylko w sytuacji jeśli dzięki rzeczywiście nie trawi laktozy ja od wczoraj dawałam i kupki były ładne a dzis znów przed chwila wielka zielona śluzowania kupa i jestem znów w punkcie wyjścia ale kropelki nadal bede podawała jak juz je kupiłam

Nutramigen to mm dla alergikow nie zawiera laktozy i ma całkowicie hydrolizowane białko mleka krowiego (porozbijane na malutkie czesci) przez co nie uczula dziecka ja dostaje to na receptę ale cieżko jest dostać receptę na to musisz miec zdiagnozowana skaze białkowa a normalnie drogie jest niestety

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-09-09 o 15:43
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości