|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
|
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#484 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny co do wygody mm. Ja jak mi mały wisiał na cycku i nie mogłam nic zrobić to mialam taką myśl że przy mm mógby to robić ktoś inny. Ale to bylo w chwili zwątpienia. Poprostu czasami potrzebuje chwile oddechu od tej glodomorry. Ale widzę ze kp jeszt jednak wygodniejsze. W nocy tylko wstaje przebieram wywalam cycucha i jest. A jak bym po przebraniu miała jeszcze szykować mleko to by mi mały na nogi całą wieś postawił ![]() Wkurza mnie moja siosstra która uważa że najlepiej mm bo jest święty spokój a pozniej chodzi i mowi jak to ona karmic nie mogła. Bo moim zdaniem nie miała takiego parcia. A druga rzecz to wkurza mnie to jak każdy jak mnie zobaczy to pierwsze co to sie pytaja czy karmię cycem. Dzisiaj sąsiadka przez drogę sie darła na cała wieś czy karmię cycem. A wcześniej sprzedawca w sklepie. Chyba zaczne im odpowiadać, że nie karmię bo daję mu kiełbasę śląską.
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#488 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
to odczyn po bcg, wychodzi po kilku tyg od szczepienia
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
MrsDorota bylam u pediatry(akurat na niedzielnym dyżurze) bo wczesniej przez trzy dni stosowałam aphtin i nie bylo poprawy a wręcz sie nasilalo.dostaliśmy nystatyne na receptę i ona pomogla.
a jak wytrzeć gazikiem z części gardłowej języka to nie pomogę bo u nas to bylo na całym wiec nie miałam watpliwosci,poobserwuj, jak sie będzie nasilalo to podejdź do lekarza a jak nie to pewnie tylko mleko |
|
|
|
#490 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z Was walczy z ciemieniuchą ? U nas już drugi tydz i jest coraz lepiej. Mam wrażenie że wszystkiego muszę doświadczyć z Tym Moim Maluchem ;-(.
Mam prośbę czy któraś z Was umie zmieniać roz zdjęcia ??? Potrzebuję pomocy pliiisssss
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wez sobie wyobraz jak ja sie czuje, jak kazdy pyta czy karmie cycem... i tlumacz sie za kazdym razem... ja nie wiem co jest z tymi ludzmi.. i pytanie: a co? pokarmu nie masz? i patrza jak na zwyrodniala matke |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Kurna, Dziewczyny, ale Wy aktywne jesteście...
Ja, jak Mała śpi, to ogarniam chałupę i siebie ![]() Papryczka, Twoja Małpeczka jest przecudna!! Jakie włoski!!! Ja Ci mogę zmniejszyć zdjęcie Neska, też mnie wszyscy pytają czy karmię piersią...dżizas ![]() Kiedyś widziałam fajny obrazek w necie: młoda mama z dzidziusiem i jakaś baba ją pyta 'karmisz?', i tu odpowiedź młodej mamy 'nie, głodzę' |
|
|
|
#493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja siedze na forum jak karmię
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A możesz podać mi meila na priv to wyślę Tobie zdjęcie i wymogi . Kurcze dziękuję bardzo.
|
|
#495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jaka laleczka
Cytat:
Cytat:
|
|
#496 | |||
|
Rozeznanie
|
Na poczatku dokarmialam mm po karmieniu piersia ale to było bez sensu bo mała miała pełny brzuch i dojadą moze z 20ml mm i zaraz była znowu głodna i z tym mm było jak z kp - wiszenie na butki wiec teraz narazie daje dwa razy dziennie o 22 butle 120ml na noc i o 10 rano po nocy tez 120ml a tak cały czas cyca ssie i jest o wiele lepiej bo juz nie wisi tak na cycu non stop tylko spi spokojnie daje jej nutramigen takze mam pewność ze to jej napewno nie zaszkodzi
Myslalam zeby przejść całkowicie na mm przez te jej wieczne problemy z kupka i z wysypka ale nie ma szans jak widzę jak ona bardzo cyca kocha nie chce stracić tej więzi z nią uwielbiam karmic piersia i az mam łzy w oczach na myśl ze musiałabym z tego całkowicie zrezygnować Od wczoraj daje lactaze w kroplach przed każdym kp i jest o niebo lepiej kupki zrobiła z łatwością i były gęste i żółte jestem zachwycona ![]() Cytat:
Cytat:
U nas wszyscy chorowali ma grupę mieli wysoka gorączkę a Natalka zdrowa troszkę tylko katarek miała ale to nic w porównaniu z tym jak my to przeszliśmy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak już to dziecko po 1 powinno już dobrze siedzeieć, a najlepiej stan o własnych nogach ![]() Cytat:
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, my po wizycie u pediatry. Z Ania wszysciutko ok! I wazy - uwaga - 5070 gr ! Ma miesiac Od dnia wyjscia ze szpitala przybrala 1700 gr, przez 4 tyg. No nic dziwnego, ze mnie tak plecy bola ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- ZUKEN - ok. 3-4 tyg po szczepieniu na gruzlice robi sie taka krostka, z ropka. To normalne
|
|
#500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,Ta lactaza jak działa i co to jest ? A ten Nutramigen to mm ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Butter wysłałam już !!!
|
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm mysle, co moglo by ci pomoc...
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 Edytowane przez nagiAkt Czas edycji: 2014-09-09 o 15:10 |
|
|
|
|
#502 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#503 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
ja jestem tu nowa, ale od jakiegoś czasu podczytuje Wasze wątki i podziwiam kiedy macie czas tyle pisać! W końcu udało mi się wypowiedzi dogonic, jak mi Młody spał na klatce piersiowej... normalnie mam ucho na dekolcie odbite ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#504 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
gdzie sie robi to usg bioderek ? prywatnie trzeba ?
![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Jak się karmi piersią to kiszonki odpadają
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam robione podczas wizyty u pediatry
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
USG bioderek u nas robi ortopeda na wizycie po 1 m-cu życia, w moim rejonie jest obowiązkowa
|
#509 |
|
grozi wypollizowaniem
|
w pl takie rzeczy to tylko w erze
|
|
#510 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
Cytat:
![]() Lactaza to jest enzym ktory trawi- rozkłada na cukry proste laktozę i u małych dzieci do 3 miesięcy czesto ten enzym sie nie wydziela przez co laktoza fermentuje sie w jelitach i wywołuje kolki bole brzuszka i brzydkie kupki Któraś z dziewczyn wczoraj pisała jak te kropelki z lactaza sie nazywają w Polsce, u nas w UK "colief" daje przed każdym karmieniem i to pomoże tylko w sytuacji jeśli dzięki rzeczywiście nie trawi laktozy ja od wczoraj dawałam i kupki były ładne a dzis znów przed chwila wielka zielona śluzowania kupa i jestem znów w punkcie wyjścia ale kropelki nadal bede podawała jak juz je kupiłam Nutramigen to mm dla alergikow nie zawiera laktozy i ma całkowicie hydrolizowane białko mleka krowiego (porozbijane na malutkie czesci) przez co nie uczula dziecka ja dostaje to na receptę ale cieżko jest dostać receptę na to musisz miec zdiagnozowana skaze białkowa a normalnie drogie jest niestety Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-09 o 15:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

28.06