Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-08, 08:21   #361
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
hej Ja dzis znowu wyspana mały budził sie tylko 2 razy, jak zasnał o 21:30 tak dopiero po 2 sie obudził a potem, o 5, co prawda dopiero po 6 zasnał, bo co zjadł ulało sie bidulkowi i nadal był głodny ale śpi do tej pory, jakie to cudowne uczucie: spokój... zauważyłam że mały woli spacery tak od 17, bo juz dwa dni pod rząd tak z nim wychodziliśmy i po tych spacerach zasypia po 21.... wcześniej jak wychodziłam, w godzinach popołudniowych to chodził spać najwcześniejok23...A teraz zaraz po kapieli zje i zaraz usypia
ciesze sie ze mnie na razie problem brzuszka omija, fakt mały czasem sie pręży i jest purpurowy, zachowuje sie jak by stekał i potem jest kupka, ale nie płacze przy tym...a kupki ma ciagle luźne, to nie wiem skąd to stekanie

dziewczyny , pewnie bolą wasze maluszki brzuszki, ale raczej to nie jest kolka....Nic by nie pomagało gdy by to bya kolka, a maluchy by sie wam przez ręce przelewały....Mam znajomych których pociechy miały kolki, praktycznie każda noc nie przespana i w dzień to samo, nic w tedy nie pomaga, noszenie przytulanie itp...Mama mi opowiadała co to było jak ja miałam kolkę...Trzeba sie cieszyć ze waszym dzieciaczkom jednak te sposoby pomagają i nie dzieje sie to codziennie...Chociaż i tak wam współczuję, bo serce z pewnością sie wam kraja jak wasze dzieciaczki cierpia....

Moje dziecko często placze, a właściwiue sie drze, ale jakimś dziwnym trafem jak wezme go na ręce i przytule jest spokój...On potrzebuje strasznie dużo uwagi jak sie przy nim jest i dużo sie do niego mówi to jest spokój, nie daj Boże na chwile odejdę jest płacz....
Tak samo jak wkładamy do łóżeczka, jak popłakuje to go głaszcze po główce i sie uspokaja, lub nachylam sie nad jego główką aby poczuł moja bliskosć i od tej pory spi juz tylko w łóżeczku Po woli ucze sie mojego malucha i wydaje mi sie że coraz wiecej rozumiem z tego co chce mi przekazać...
Właśnie to jest fajne w tych naszych maluchach, że powoli poznajemy je coraz bardziej. Co oznacza jego zachowanie i płacz

Też dzisiaj dołączam do wyspanych. Poszedł spać o 20.30, potem karmienie o 1 i 5. Niestety potem zrobił się aktywny, ale i tak jest postęp
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 08:52   #362
gosia3103
Zakorzenienie

Dziewczyny, mama mi kupiła espumisan ale on jest powyżej miesiąca, a moja jeszcze nie ma... Dałam rano biogaje, ale podanie na łyżce 5 kropelek które ledwo wylatują, a dziecko nie chce wziąć łyżeczki do buzi nie jest takie proste - jak to ogarniacie? Od rana ją znowu ten brzuch męczy...
Stary 2014-09-08, 08:58   #363
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mama mi kupiła espumisan ale on jest powyżej miesiąca, a moja jeszcze nie ma... Dałam rano biogaje, ale podanie na łyżce 5 kropelek które ledwo wylatują, a dziecko nie chce wziąć łyżeczki do buzi nie jest takie proste - jak to ogarniacie? Od rana ją znowu ten brzuch męczy...
My pierwszy raz daliśmy espumisan jak miał dwa tygodnie. Znalazłam gdzieś na necie wypowiedź pediatry ze można stosować tylko ze mniejsze dawki niż pisze na opakowaniu wiec jak pisało od 6 do bodajże 12 kropel 4x na dobę to my dawalismy max 5 kropelek raz na dobę i po tej dawce pomagało.
Stary 2014-09-08, 09:55   #364
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
My pierwszy raz daliśmy espumisan jak miał dwa tygodnie. Znalazłam gdzieś na necie wypowiedź pediatry ze można stosować tylko ze mniejsze dawki niż pisze na opakowaniu wiec jak pisało od 6 do bodajże 12 kropel 4x na dobę to my dawalismy max 5 kropelek raz na dobę i po tej dawce pomagało.
Dzięki na razie się wytrzymam, sprawdzę tą biogaje.
Stary 2014-09-08, 10:02   #365
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

nalewasz kropelki na sam czubekłyczeczki i przytykasz lekko do dolnej wargi, wtedy dziecko zaczyna wykonywac ruchy jezyczkiem jakby ssalo i przechylasz lyzeczke.

aa np delicol ja daje prosto do buzi, tzn kropie na usta a młoda robi wtedy dziubek i zaczyna żuc wyglada wtedy jak jedząca rybka akwariowa
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:06   #366
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
nalewasz kropelki na sam czubekłyczeczki i przytykasz lekko do dolnej wargi, wtedy dziecko zaczyna wykonywac ruchy jezyczkiem jakby ssalo i przechylasz lyzeczke.

aa np delicol ja daje prosto do buzi, tzn kropie na usta a młoda robi wtedy dziubek i zaczyna żuc wyglada wtedy jak jedząca rybka akwariowa
A ten delicol to można każdemu dziecku dawać czy tylko jak ma nietolerancję laktozy?
Stary 2014-09-08, 10:07   #367
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Hej mamusie Podziwiam Was, ze skrobiecie na forum, ja to nie mam czasu na nic.... W ogóle jakaś chyba niezorganizowana jestem ostatnimi czasy. Nic nie mogę zaplanować, bo mała budzi się w najmniej oczekiwanym momencie... echh

Mam pytanie - we wtorek minie miesiąc od porodu, a ja od 3 dni już nic nie krwawię (w czwartek poszło mi dużo krwi wieczorem z takim śluzem i od tego czasu nic), no i czy to już koniec mojego połogu??? czy to krwawienie może się jeszcze pojawić???
Ja rodzilam 19 dni temu. Jakostydzien temu przestalo ze mnie leciec i utrzymywalo sie przez 4 dni. Ale krwawienie znow sie pojawilo. Fakt, ze minimalne, takie plamienie. Ciezko powoedziec jak to jest u ciebie, bo jak widac organizm jest nieprzewidywalny musisz poczekac cierpliwie i sie okaze ale jak jestes juz miesiąc po porodzie to jest duza nadzieja.

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:23   #368
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ja jestem 6 tygodni po porodzie i mam nadal czasem lekkie krwawienie

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:23   #369
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja wkraplam sabsimplex do butli z mlekiem albo na smoczek i do papy młodemu chyba on smakuje ogólnie

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Ja rodzilam 19 dni temu. Jakostydzien temu przestalo ze mnie leciec i utrzymywalo sie przez 4 dni. Ale krwawienie znow sie pojawilo. Fakt, ze minimalne, takie plamienie. Ciezko powoedziec jak to jest u ciebie, bo jak widac organizm jest nieprzewidywalny musisz poczekac cierpliwie i sie okaze ale jak jestes juz miesiąc po porodzie to jest duza nadzieja.
Ja dzisiaj zaczęłam 6 tydzień i już od wczoraj mam tylko wkladke

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:29   #370
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja wkraplam sabsimplex do butli z mlekiem albo na smoczek i do papy młodemu chyba on smakuje ogólnie

O, na smoczek, dobry pomysł!

Ja od czwartku chyba mam tylko wkładkę (niecałe trzy tygodnie).
Stary 2014-09-08, 10:37   #371
papryczka160
Wtajemniczenie

OOOOO Matkooo jak ja jestem do tyłu ;-(

Witam się w nowym wątku ;-)

Moja Tuśka skończyła już 2 miesiące ;-) , ale ten czas leci.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 10:44   #372
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
OOOOO Matkooo jak ja jestem do tyłu ;-(

Witam się w nowym wątku ;-)

Moja Tuśka skończyła już 2 miesiące ;-) , ale ten czas leci.

co tam u Was?

Nasze szczescie
Stary 2014-09-08, 10:57   #373
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

co tam u Was?
Wszystko dobrze tylko Tuśka jest tak niegrzeczna , oczywiście po tatusiu.
Co godz chce jeść, na spacerze w gondoli płacze , chciałaby tylko na rączki ,powiem Wam że to trochę stresujące, jak z nią lecę ze spaceru bo Ona chce na rączki i tak strasznie krzyczy. Myślałam , że jest głodna więc spuściłam jej trochę mleczka do butli i jak zaczeła płakać na spacerku to jej dałam. Zjadła i dalej w ryk MASAKRA. Chyba w chustę muszę się zapatrzeć bo tylko półgodzinne spacery mogę urządzać.
Wasze maluszku takie duże już są, a moja skończyła 2 miesiące a waży dopiero 3900 .

Właśnie się huśta moja łobuziara ..

H4alinka twój maluch już łapką łapie zabawki superrrr .
Moja nie chce łapać ,ale potrafi długo patrzeć na nie i wodzi za nimi wzrokiem.
A i już ładnie trzyma główkę leżąc na brzuszku , juz tak nie dziubie .

A ja jestem tak samo zmęczona jak Ty Zaczarowana cały dzień sama , czekam aż TŻ z pracy wróci o 19 . Chociaż tyle że On ją wykąpie ja na karmie i Małą On tez usypia. Już ma stałą porę o 21 śpi i tak do 3:30 , potem do 5-6 i śpimy do 8

Stary 2014-09-08, 11:11   #374
Moni 26
Zadomowienie

hej papryczka powiem ci że mój też na spacerze potrafi kwilić, ostatnio po godzinie tak sie darł na mieście że wszyscy sie za mna oglądali aż mi głupio było, ale był głodny...Na klatce u mnie w bloku juz tez poznali jego charakterek ostatnio sąsiadka powiedziała mi ze ma zdrowe gardło i nieźle sie wydziera a jest młodszy o twojej o miesiac to aż sie boje co to bedzie za miesiac Jednak z reguły jest grzeczny na spacerku takie akcje robi jedynie jak nie zje odpowiednio...Chociaż ja zawsze mysle że raczej biorę go najedzonego. Wczoraj na wszelki wypadek jak mi przysypiał i przestawał jeść to go parę razy zachęciłam do jedzenia i prawie 3 gdzx na spacerku raktycznie przespał, a mama spotkała na mieście mase znajomych i poudzielała sie towarzysko i polansowała z synkiem, każdy myslał ze ma 2-3 miesiace to chyba przez wielkość główki

co do połogu to ja jak juz myślę że sie skończył, to zaczynam delikatnie plamić. A za 3 dni będzie równy miesiac. Jednak ja tylko krwawiłam dwa tygodnie potem juz tylko plamienie.

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-09-08 o 11:15
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:33   #375
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Wszystko dobrze tylko Tuśka jest tak niegrzeczna , oczywiście po tatusiu.
Co godz chce jeść, na spacerze w gondoli płacze , chciałaby tylko na rączki ,powiem Wam że to trochę stresujące, jak z nią lecę ze spaceru bo Ona chce na rączki i tak strasznie krzyczy. Myślałam , że jest głodna więc spuściłam jej trochę mleczka do butli i jak zaczeła płakać na spacerku to jej dałam. Zjadła i dalej w ryk MASAKRA. Chyba w chustę muszę się zapatrzeć bo tylko półgodzinne spacery mogę urządzać.
Wasze maluszku takie duże już są, a moja skończyła 2 miesiące a waży dopiero 3900 .

A ja jestem tak samo zmęczona jak Ty Zaczarowana cały dzień sama , czekam aż TŻ z pracy wróci o 19 . Chociaż tyle że On ją wykąpie ja na karmie i Małą On tez usypia. Już ma stałą porę o 21 śpi i tak do 3:30 , potem do 5-6 i śpimy do 8
Moja tez jak tylko wychodzimy na dwór
i chcemy iść np. Coś zjeść albo na kawę to mała płacze i dopiero po godzinie zasypia mimo że przed wyjściem się najadła i powinna spać

moja mając 6 tygodni ważyła 4.4 kg wychodząc z wagi 2.580 i teraz wydaje mi się taka duża
chciałabym żeby jeszcze była taka malutka jak po urodzeniu

Ostatnio mówiłam tz ze tęsknię za tym jak mała była w brzuszku jak czulam jej ruchy achhh to były piękne chwile

Moja śpi w nocy nawet dobrze czasem tylko o 4/5 nie chce juz spać i muszę ją usypiam przez 1/1.5 h

Nasze szczescie
Stary 2014-09-08, 11:52   #376
nagiAkt
Zadomowienie

Cytat:

Ja wkladke nosze w sumie juz od pojad tygodnia. Nie lecialo ze mnie za bardzo. W szpitalum zostawilam to co najgorsze

WIKTORIA

NASZ DZIUBEK
20.08.2014
15:10
nagiAkt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 11:56   #377
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Taki, że mam karmienie mieszane i rano mam nawały a w dzień dokarmiam mm bo młody wisi cały dzień na prawie pustych cyckach i jest nadal glodny. Musze w ten sposób monitorowac ile on zjada.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja juz ponad dwa tygodnie ciagne karmienie mieszane, ale pokarmu mi ubywa na poczatku mlody jeszcze ciagnal cyca okolo 10 minut, potem dostawal butle, teraz co drugi posilek jest tylko butelkowy, bo w ogole mleka nie mam. Maly je co 2,5 - 3 godziny, potem to roznie - albo zasypia u mnie na rekach (a jak go odlozyc do lozeczka to sie budzi i ryk) albo po prostu lezy i podziwia swiat cos tak do siebie cwierka i stroi miny.
Dzis zrobilam pranie gigant i padam... na obiad bedzie pizza zaraz ja chyba przywioza. Tz uspil mlodego jakims cudem. Ja, tak nawiasem mowiac, jeszcze dzis nie zdazylam wziac prysznica.
im mniej dostawiacie tym miej macie mleka. To normalne, że na cyce nie caly czas są przepełnione i że dziecku długo schodzi karminie

Ja obecnie mam poranione, H ma taki ścisk, że wyć się chce, staram sie dostawiac mimo ryczenia z bólu, przy odciaganiu tez boli. Jakos musze to wyleczyc, przydal by sie z tydzien przerwy
Stary 2014-09-08, 11:56   #378
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
A ten delicol to można każdemu dziecku dawać czy tylko jak ma nietolerancję laktozy?

delicol to enzym rozkladajacy laktoze, wiec w innym wypadku niz nietolerancja laktozy nie ma zadnego sensu go stosowac
Stary 2014-09-08, 11:58   #379
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
podaj mniejszą dawkę po prostu, jak nie bierze lyzeczki to nalej ze 2 krople wiecej do smoczka od butellki i podaj
Stary 2014-09-08, 12:59   #380
gosia3103
Zakorzenienie

Dałam 5 kropelek espumisanu bo dalej się męczyła, mam nadzieję że coś pomoże.
Kiedy zaliczyłyście pierwszy świadomy uśmiech? Bo my chyba dziś

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

P.s.zakraplam na smoczek, działa
Stary 2014-09-08, 14:02   #381
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Czy ktoras z Was używała przy dzieciach to :

Od kiedy można bezpiecznie używać ?
bo juz szukam dla malej prezentu pod choinke

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-09-08 o 14:08
Stary 2014-09-08, 14:22   #382
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Czy ktoras z Was używała przy dzieciach to :

Od kiedy można bezpiecznie używać ?
bo juz szukam dla malej prezentu pod choinke
Ale to fajne tez musze zobaczyc za czyms takim bo moja znajoma kupila takie ze w drzwiach zawiesza ale u mnie nie ma gdzie .a i ona uzywala od 4 mies ale w sumie niewiem czy tak sie powinno moze doswiadczone mamusie doradza

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

A moj aniolek sobie spi przed domem w wuzeczku. W nocy spi od okolo 21 do 1a potem kolejne pobudki o 4 i 7 tak ze nie jest zle
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 14:26   #383
pati1078
Rozeznanie

A to moj slodki kruliczek:sly:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1410179106446.jpg (54,8 KB, 42 załadowań)
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 14:57   #384
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Ale śliczna

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Ale to fajne tez musze zobaczyc za czyms takim bo moja znajoma kupila takie ze w drzwiach zawiesza ale u mnie nie ma gdzie .a i ona uzywala od 4 mies ale w sumie niewiem czy tak sie powinno moze doswiadczone mamusie doradza[COLOR="Silver"]
ogladalam filmiki na youtube i dzieciom sie podoba
mi zreszta tez

Nasze szczescie
Stary 2014-09-08, 15:08   #385
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Jaka słodziutka

Dziewczyny, głupie pytanie, ale skąd wiecie, że wasze dzieci są głodne jeśli dajecie smoczka? Chodzi mi o to, że jeśli dziecko chce ssać to pokazuje tak samo jak to, że jest głodne. Złamałam się dziś i dałam smoka i jest super, zassała od razu i leży spokojnie i ciumka W sumie to nawet rozumiem, bo przecież malutka nawet w zyciu nie possała sobie cyca tylko je z butelki. Tylko właśnie martwię się jak teraz będzie jak zgłodnieje
Smoczkowe mamy pomóżcie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-08, 15:19   #386
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dałam 5 kropelek espumisanu bo dalej się męczyła, mam nadzieję że coś pomoże.
Kiedy zaliczyłyście pierwszy świadomy uśmiech? Bo my chyba dziś

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

P.s.zakraplam na smoczek, działa
My jeszcze nie widzieliśmy świadomego uśmiechu ale widać ze mały już nas dobrze widzi i potrafi zatrzymać na mojej twarzy wzrok bez zeza :-D
Cytat:
Cytat:
Ale to fajne tez musze zobaczyc za czyms takim bo moja znajoma kupila takie ze w drzwiach zawiesza ale u mnie nie ma gdzie .a i ona uzywala od 4 mies ale w sumie niewiem czy tak sie powinno moze doswiadczone mamusie doradza

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

A moj aniolek sobie spi przed domem w wuzeczku. W nocy spi od okolo 21 do 1a potem kolejne pobudki o 4 i 7 tak ze nie jest zle
To do skakania mój Tz juz wczoraj chciał kupić bi mu się podoba :-P to na futryny się wiesza,jest taka klamra rozciagana wiec powinnaś dać radę zawiesić ;-) zaraz zobaczę twojego króliczka bo musze w przeglądarce otworzyć wiadomość

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

O 10 przyszedł nasz znajomy i poszedł dopiero teraz. Uspal mi małego,cały czas go pilnował, zaglądał, przykrywal,kołysal jak się przebudzal. Miałam 4h dla siebie luzu, aż zrobiłam kawkę i spokojnie zjadłam ciasto fajnie mieć pomoc
Stary 2014-09-08, 15:27   #387
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Jaka słodziutka

Dziewczyny, głupie pytanie, ale skąd wiecie, że wasze dzieci są głodne jeśli dajecie smoczka? Chodzi mi o to, że jeśli dziecko chce ssać to pokazuje tak samo jak to, że jest głodne. Złamałam się dziś i dałam smoka i jest super, zassała od razu i leży spokojnie i ciumka W sumie to nawet rozumiem, bo przecież malutka nawet w zyciu nie possała sobie cyca tylko je z butelki. Tylko właśnie martwię się jak teraz będzie jak zgłodnieje
Smoczkowe mamy pomóżcie
uwierz mi ze głodnego dziecka smoczek nie zadowoli ,
zassie z jak poczuje ze nic nie leci to wypluje i w ryk, pozatym jak karmisz mm to przeciez w regularnych odstepach a nie na zadanie, wiec patrzysz ile mineło od ostatniego karmienia
Stary 2014-09-08, 15:30   #388
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Moja sie usmiecha jak ja glaszcze po policzku albo po raczce
a i jeszcze jak Tz puszcza jej piosenki
i jak do niej mowie to juz na mnie patrzy
ale na swoje imie jeszcze nie reaguje

Patrycja to super ze mialas chwile dla siebie

Nasze szczescie
Stary 2014-09-08, 15:33   #389
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja sie usmiecha jak ja glaszcze po policzku albo po raczce
a i jeszcze jak Tz puszcza jej piosenki
i jak do niej mowie to juz na mnie patrzy
ale na swoje imie jeszcze nie reaguje

Patrycja to super ze mialas chwile dla siebie
Odrazu lepiej się człowiek czuje. W weekend był Tz i oczywiście pomagał ale w międzyczasie zakupy, obiad, sprzątanie wiec wogole nie odczulam ze był ktoś do pomocy. A dziś siedziałam beztrosko i cieszyłam się nic nie robieniem ;-) noo pranie i chatę lekko ogarnęłam.
Stary 2014-09-08, 15:34   #390
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
hej papryczka powiem ci że mój też na spacerze potrafi kwilić, ostatnio po godzinie tak sie darł na mieście że wszyscy sie za mna oglądali aż mi głupio było, ale był głodny...Na klatce u mnie w bloku juz tez poznali jego charakterek ostatnio sąsiadka powiedziała mi ze ma zdrowe gardło i nieźle sie wydziera a jest młodszy o twojej o miesiac to aż sie boje co to bedzie za miesiac Jednak z reguły jest grzeczny na spacerku takie akcje robi jedynie jak nie zje odpowiednio...Chociaż ja zawsze mysle że raczej biorę go najedzonego. Wczoraj na wszelki wypadek jak mi przysypiał i przestawał jeść to go parę razy zachęciłam do jedzenia i prawie 3 gdzx na spacerku raktycznie przespał, a mama spotkała na mieście mase znajomych i poudzielała sie towarzysko i polansowała z synkiem, każdy myslał ze ma 2-3 miesiace to chyba przez wielkość główki
Moja przez pierwszy miesiąc ślicznie przesypiała na spacerku 3 godz, zaczęło się tak na początku drugiego. I w dzień co około godz musi zjeść mój mały głodomorek

Cytat:
Moja tez jak tylko wychodzimy na dwór
i chcemy iść np. Coś zjeść albo na kawę to mała płacze i dopiero po godzinie zasypia mimo że przed wyjściem się najadła i powinna spać

moja mając 6 tygodni ważyła 4.4 kg wychodząc z wagi 2.580 i teraz wydaje mi się taka duża
chciałabym żeby jeszcze była taka malutka jak po urodzeniu

Ostatnio mówiłam tz ze tęsknię za tym jak mała była w brzuszku jak czulam jej ruchy achhh to były piękne chwile

Moja śpi w nocy nawet dobrze czasem tylko o 4/5 nie chce juz spać i muszę ją usypiam przez 1/1.5 h
To ładnie przesypia i jak już ładnie waży
My również jak jesteśmy na spacerku i chcemy gdzieś usiąść od razu Tuśka się budzi ahhhh musi być ciągle w ruchu

Cytat:
Słodki ten Twój króliczek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości