|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Już wrocilam. Dzięki za kciuki, podzialaly. Udało mi się Tomka ładnie podtuczyc- 800g w 3.5 tygodnia. Jestem z nas dumna
Teraz synus waży ok. 2688g, do 2910g wg wyliczeń USG. Termin porodu rożni się tylko o 5 dni od tego wg OM więc nie jest źle. Tylko przepływy niestety nadal na dolnej granicy albo tuż pod nią, więc lekarz kazał leżeć na lewym boku i czekać na akcję
|
|
|
|
#1592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Witam się wyspana po nocy Wczoraj przywieźli nam cały majdan: wózek, fotelik, bazę, kołyske, wanienkę, ręczniki, fasolkę, laktator itp itd. Teraz to od rana przebieram i upycham gdzie mogę Kolejne pranie nastawione, ja prasuję pieluchy Jak tak patrzę na to wszystko to ogarnia mnie na zmianę podescytowanie z przerażeniem Chciałam Wam tylko napisać, że jak planujecie kupować biustonosze Canapola (http://www.smyk.com/canpol-biustonos...FdSWtAodG1IAOA) do karmienia to trzeba brać moim zdaniem 2 rozmiary większe, ja wzięłam 80 D (mam 80 C obecnie) i w miseczkach jest praktycznie dobry - mało miejsca, a na obwód ledwo dopięłam. Mam też drugi BabyOno również 80 D i jest dobry w obwodzie i miseczki mają zapas. Jakościowo bardzo fajne ![]() Cytat:
A baby wredne wszędzie się trafiają, a niby zawód gdzie powinno się z powołania iść..ehh szkoda gadać, z jednej strony powiedziałabym żebyś się im nie dała, ale cholera wie jak im przygadasz mogą uprzykrzyć Ci życie jeszcze bardziej....Trzymajcie się tam z maluszkiem, moc buziaków Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gosia czytałam wczoraj jakie warunki Ci oferują i zazdraszczam! Możesz być spokojna o poród Spinka jesteś na pewno pod najlepszą możliwą opieką i wszystko będzie dobrze z Dominisiem, buziaki i kciukasy dla Was
|
||||
|
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Byłam u lekarza, wiec wczoraj mu odłączyli rurki z czymś tam, te od noska, a dzis dopiero odłączyli tlen. Zrobil sie lekko żółty wiec ma byc naświetlany bo to żółtaczka. Ztobili mu usg brzuszka i główki, wszystko super, choć główkę musza powtórzyć za 7 dni i powierdzic czy nadal dobrze, bo po jednym badaniu nie mogą tego stwierdzić. Mleka zoraz wiecej
był tz i napisał mu imię na karteczce pod inkubator, imię na które ja sie nie zgadzam. Dostałam szału, wyszliśmy i płacze do teraz. Oczywiście nie imię jest powodem, tylko cały zbieg zdarzeń, a nie miałam nawet możliwości sie wypłakania. Oczywiście on tego nie rozumie i mysli ze robie aferę z powodu imienia... Kazałam mu iść do domu, bo nie skończyło by sie to dla nas dobrze. Tez wiem ze mu cieżko, ale to ja tu siedzę w bólach, ja w nocy wstaje itd. Najlepiej aby wszyscy sobie dzisiaj odpuscili wizyty do mnie, bo nie lubie sie zmuszać do dobrej miny, a nie chce nikogo zamartwiać. Ma byc dzisiaj babcia z ciocia i teściowie, ale ja ich nie chce. Chyba dam znac by sobie odpuscili.... Z moich podpowiedzi to wtajemniczcie tz lub kogoś z rodziny gdzie co jest itd, bo moj to prawie wszystko kupił , bo te baby mu kazały na juz, a nawet z tego nie zaczęły korzystać. Do tego gdzie sa ciuszki i wszystkie rzeczy. Nie bierzcie tego duzo, niech Wam na biezaco donoszą bo nie ma na to miejsca.
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm Edytowane przez Laila85 Czas edycji: 2014-09-09 o 13:40 |
|
|
|
#1594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Laila Myślę też że ta Twoja koleżanka nie zasługuje byś nazywała ją przyjaciółka... :/ zero wsparcia. Bardzo mocno kibicuję Tobie i synkowi, super że coraz lepiej z laktacją oby do przodu ![]() Ja po nocy czułam się taka obolała jakbym przybrała jeszcze na brzuchu z 1 kg w parę godzin, aż musiałam podjechać do sklepu kawałek bo czułam, że nie dam rady CoffeeMonster obwodem się nie martw bo staniki pod koniec ciąży kupuje się zawsze ciaśniejsze bo przez dzidziolki mamy porozszerzane żebra itd, mnie również zaczęły wszystkie cisnąc i robią mi się brzydkie wałeczki. Ja zamówiłam sobie na allegro stanik z alles, czekam z niecierpliwością, oby pasował mój odwieczny problem ehh a karmniki w moim mieście w moim rozmiarze tylko po 150 zł w 2 sklepach........ Ja już po obiadku, odpoczywam sobie... za niedługo idę na szkołę rodzenia. Robi się coraz ciekawiej bo na SR terminy są na wrzesień-październik także niektóre już niedłuuugo
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My się ostatnio pokłóciliśmy o bujaczek-huśtawkę, bo każde chciało coś innego.... Cytat:
Cytat:
![]() A możecie mi jakiś link do tych co macie? Obczaje sobie. |
|||
|
|
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do spania mam miękkie staniki sportowe w których nie powinnam mieć problemu z obniżeniem ramiączek do karmienia :P czas pokaże ![]() Coffee ja mam alles model letizia na allegro jest ich pełno
41/40 Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3 Edytowane przez Letk_a Czas edycji: 2014-09-09 o 14:30 |
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam najzwyklejszy żeby był też na noc:
http://sklep.alles.pl/produkt,mama-ii-b,180.html Mam jeden z fiszbinami z Lupoline (bawełnę ma tylko na piersiach od wewnątrz): http://www.bieliznadlamamy.pl/biusto...line-1418.html Później zobaczy się
Edytowane przez abrakatabra Czas edycji: 2014-09-09 o 14:42 |
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Mam 3 staniki do karmienia rozmiaru a albo b 80cm (a wczesniej mialam 70, 75max) Juz szerszych nie ma w tych miskach
a one tak mnie cisna, ze ubieram tylko na wyjscie a po domu chodze bez, no ale mi nawet nie ma co zwisac hehe i jestem ciekawa jak dziecko bedzie jesc, chwytac skoro takie male... no ale mleko juz pocieka i plamy mam na koszulkach
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny!
Ja na razie te 2, a potem zobaczymy, jak ten jeden będzie za ciasny to wyślę TŻta i dokupi na szybko, a później już sobie kupię jakieś fajniejsze na wyścia z domu ![]() Prasuje i prasuje, a końca nie widać
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tz powiedzialam o przykladzie naszej mamuski staz, to streszcza sie bardzo z budowa ale jeszcze tylko 3 dni i sie wprowadzamy tylko tyle ciuchow mam dla malej, ze musimy spora szafe kupic. Wtedy bede miala gdzie ukladac.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
ever: ale Wam zazdroszcze domku.
moj TZ marudzi cos o rækkehusie, ale nie wyobrazam sobie znowu sie przeprowadzac... sami sie budujecie czy macie ekipe? jak to wyglada? bo szczerze nie znam nikogo, kto sie buduje/budowal w dk. ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- mozesz odp. na priv, zeby nie robic offtopa.
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Laila trzymaj sie! Pewnie baby bluesa juz masz i to dodatkowo nie pomaga w Twojej sytuacji. Jestes dobra mama i nie daj sobie wmowic, ze jest inaczej. Tez mialam przejscia w szpitalu przy starszym synku. Dobrze Cie rozumiem. Brawo za rozkrecenie laktacji! Stres moze utrudnic wyplyw mleka, ale na pewno wykarmisz swojego Synka!
Ever ja mialam przed pierwsza ciaza maly biust, ale po porodzie urosl chyba ze trzy rozmiary. Starszaka przestalam karmic mieiac temu. Rozmiar naprawde nie ma znaczenia Laktacja jest w glowie
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Laila gratuluję. Trzymam za Was mocne kciuki. Melduję się po dłuższej nieobecności. Jak wiecie skarżyłam się ostatnio na opuchniętą nogę i za waszą radą poszłam do lekarza i wylądowałam w szpitalu. Podejrzewali u mnie zapalenie żył głębokich, na szczęście diagnoza się nie potwierdziła, ale za to wykryto zakażenie układu moczowego. Przeleżałam w szpitalu tydzień dostałam sterydy na rozwój płuc Adasia i antybiotyk. Dowiedziałam się też, że Mały ma zastoje w nerkach i po porodzie będzie miał robione USG. Waży teraz 2,5kg, więc jest już dużym chłopcem. I jeszcze jedna wiadomość, przekręcił się i jest w położeniu podłużnym główkowym, pozycja I. Jak tak sobie leżałam i odpoczywałam obok traktu porodowego, to dotarło do mnie, że ja też niedługo zostanę mamą. Podczas wypisu dowiedziałam się jeszcze, że mi się szyjka skraca coraz bardziej i prawdopodobnie do terminu nie dochodzę. Mam jak najwięcej odpoczywać i leżeć. Kontrolę mam za dwa tygodnie. Przepraszam, że tak monotematycznie.
|
#1605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nieładnie zrobił Twój Tż.Płacz na pewno dobrze Ci zrobi, teraz hormony szaleją i jeszcze ta cała sytuacja, to normalne, że nie czujesz się najlepiej. Dobrze, że z synkiem coraz lepiej. U Łucji na szczęście po wczorajszym katarku nie ma śladu |
||
|
|
|
#1606 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chcemy kiedys letniskowy nad polskim morzem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
u mnie taka pogoda, że nic się nie chce... a mam do wyprasowania 2 prania Miłkowe... Dostalismy w niedzielę przepiękny stojak drewniany na zdjęcia od znajomych Podczytuje Was sobie i przegladam gazety
|
|
#1608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ever niczym sie nie martw, samo pójdzie a rozmiar nie ma znaczenia, jestem tego najlepszym przykładem ![]() Pochwale sie po raz kolejny, tak jak mi dzisiaj jedna z Was wytworzyła, przy ostatnim ściąganiu patrzę, a tu moj cycek oddaje nie tylko kropelki a normalnie siła mlekiem!!!! Ogromna radość!!! Mały jeszcze musi nauczyć sie jednej rzeczy ze jak sie je to tez sie oddycha, bo o tym zapomina i wtedy mu asekuracja spada... Do tego zrobił sie żółty, wiec go naswietlaja, a zeby to trwało jak najdłużej to tylko wpadam daje pokarm i znikam, zeby nie musieli lamp wyłączać. Mam nadzieje ze wiecej problemów juz nie bedzie. Humor powoli wraca...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Laila za synka Spinka Tobie to samo. Ja dziś po USG niestety nie udało się, bo synek był uparty i patrzył w dół więc nie można było zrobić zdjęcia. Z dobrych wieści to to, ze ładnie się rozwija i nieźle rośnie ma już 2600 g Ciekawe ile będzie na koniec. Kciuki za wizyty i wyniki
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zadomowienie
|
Laila gratulacje za rozkręcającą się laktacje
i dla synka.Cytat:
Napięty grafik masz 11,5 kg to waga chyba książkowa ![]() Dziewczyny, czy ból taki jak na miesiączkę oznacza skurcze?
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
Mortisha chyba tak
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka, Lilotka super, że wizyty ok.
Kasiamagda gdzie wysyłasz zdj. do wywołania bo mamy ok 300 szt.
|
#1613 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brawo za wagę Tomcia!!!! Super!!!!Cytat:
Cytat:
Mój tez tyle ważył Szykuja nam się duże chłopaki chyba A waga książkowa Współczuję swędzenia.
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|||
|
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Laila trzymam kciuki żeby się poukładało i było Ci lepiej... nie daj się zołzom!!
Moje ktg dzisiejsze niestety tylko potwierdziło, że do porodu mam dalej niż bliżej - ani pół skurczu Badała mnie też moja gin no i niestety ale wygląda na to, że Ola zdecydowanie nie chce się jeszcze na świecie pojawić. Na poprawę humoru zrobiłam sobie bakłażanki z orzechami uwielbiam bakłażany! zawsze poprawiają mi humor
|
#1615 | |
|
Zadomowienie
|
Heh, no to super
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1616 |
|
Rozeznanie
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Slodziatek ja przy starszym we czwartek mialam ktg i wizyte u lekarza. Po poludniu jeszcze polozna mnie odwiedzila i wszystko wskazywallo, ze rodzic jescze nie bede, nawet brzuch mi nie opadl. Urodzilam w niedziele
Glowa do gory! Nie ma reguly
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Kilka razy dziennie i raczej słabe. Częściej mam bezbolesne twardnienie brzucha.
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja bym chciała juz 37 tydzien...
Bylam dzis na/sr po obrazek zalegly i polozna mi pow, ze brzuch nisko... Hmm
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

Teraz synus waży ok. 2688g, do 2910g wg wyliczeń USG. Termin porodu rożni się tylko o 5 dni od tego wg OM więc nie jest źle. Tylko przepływy niestety nadal na dolnej granicy albo tuż pod nią, więc lekarz kazał leżeć na lewym boku i czekać na akcję

Kolejne pranie nastawione, ja prasuję pieluchy
13.12.13
mój odwieczny problem ehh a karmniki w moim mieście w moim rozmiarze tylko po 150 zł w 2 sklepach........

Nieładnie zrobił Twój Tż.
Z dobrych wieści to to, ze ładnie się rozwija i nieźle rośnie ma już 2600 g 
i