![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
W Polsce ciemno w parku jest zimą około 16-17. Naprawdę, to, ze jest ciemno nie oznacza, że jest 2 w nocy.
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie kiedyś jakiś zbok zaczepił właśnie zimą, około 17. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
on tired little feet
|
No tylko że nie sądzę żeby dziewczyna po takich przejściach lazła sama gdziekolwiek gdzie nie ma ludzi i jest ciemno, park można zwykle obejść albo nadłożyć drogi i wybrać bardziej uczęszczane ulice
![]()
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czemu nie pójdziemy dalej i nie zabronimy wszystkiego, co straszy? Jedyne co rozumiem w tym wątku, to właśnie problem arachnofobów i strach o to, że ktoś psa mógł skrzywdzić. Reszta zarzutów to jakieś istne kuriozum. Podpowiem: samochody elektryczne też straszą ludzi-przechodniów. Czym? Ano tym, że są tak ciche, że przechodnie ich nie zauważają (jest to jeden z problemów, który próbowano rozwiązać montując głośniki imitujące odgłosy silnika w elektrykach).
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Chwila, ja wspomniałam autumn ghosta - czyli filmik, w którym ów gość wyskakuje z kupy liści i straszy przechodzących ludzi. O filmiku z zombie i kierowcą nie wspomnę. Pies pająk to tylko przykład, co zresztą wiadomo, jak się przeczyta zalinkowany przeze mnie artykuł. To przykład pewnej ogólnej tendencji.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
on tired little feet
|
Jak dla mnie to już trochę rozdmuchiwanie problemu. A z tym psem to racja, chociaż samej nigdy by mi to do głowy nie wpadło bo moim zdaniem to już trzeba mieć coś nie tak z psychiką żeby widząc takiego "pająka" jeszcze podchodzić do niego i kopać zamiast uciekać
![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Sytuacje są naprawdę różne. Za mną ten koleś szedł po chodniku, obok ulicy, niedaleko Urzędu Miasta. Akurat pech chciał, że nikogo nie było, a była to jedyna droga do domu (chyba, że okrężnie, obok naćpanych dresów, którzy mnie już nie jeden raz zaczepiali); ja go nawet nie usłyszałam, chyba byłam zamyślona, no kurczę, była godzina 17 (po tej sytuacji potrafię do tej pory, jeśli jest już ciemno, panicznie się rozglądać, czy nikt dziwny za mną nie idzie, a nawet jeśli nie jest dziwny, to i tak się boję... Przecież nikt nie idzie trzymając w ręku ogromną tablicę z napisem "gwałciciel"
![]() Są naprawdę różne sytuacje, przecież taki "żarcik" byłby jeszcze lepszy - teoretycznie więcej ludzi do przestraszenia, niż w takim parku, gdzie mało kto się zapuszcza, kiedy jest ciemno. Wystarczą te krzaki, czy nawet "ciche podchodzenie" z tyłu. Poza tym w małych miastach naprawdę różnie bywa, u mnie było dość zimno, ludzie albo wracali samochodami, albo siedzieli w domach, akurat wtedy mało kogo spotkałam po drodze. A przecież musiałam chodzić na zajęcia. Dziewczyna po gwałcie mogłaby zgodnie z zaleceniami lekarza, aby wyzbyć się strachu, chodzić sama do domu, bez obstawy, w ramach terapii po prostu. Niekoniecznie też mógłby ją ktoś codziennie odprowadzać do domu. A nawet jeśli ktoś by z nią był, to i tak by mogła wpaść w pierwszej chwili w panikę. No wiesz, nikt normalny nie straszy ludzi "dla żartów", nikt nie ma obowiązku się tego spodziewać, a nawet o tym kiedykolwiek pomyśleć. Ja nie mam na myśli generalnie tych filmików itp., tylko serio tragedia, że ludzie w ogóle wpadają na takie dzikie pomysły, żeby nieznajomych straszyć. Brałam pod uwagę sytuację teoretyczną, w Polsce. EDIT: Czemu znajomych nie straszy? Mniejsze ryzyko, że coś pójdzie nie tak, bo ich zna i chyba nie zaryzykuje np. zdrowia osoby ze słabym sercem czy coś? Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba żyć i funkcjonować, nie zawsze ktoś może wyjść na przystanek jak dziewczyna wraca z pracy wieczorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś wracałam po 15 i było już ciemno.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
no nie wiem, to chyba zdrowa reakcja obronna. Obrona przez atak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Ja SA Wardega uwazam za skonczonego debila od czasow filmiku z Boobsmanem, jak macal kobiety po piersiach. No po prostu gnoja leczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z jednym zdaniem z artykułu się zgadzam: Cytat:
Wielokrotnie byłem też świadkiem sytuacji, gdy jakaś młoda kobieta idąca przede mną, po zmroku przyspieszała znacząco kroku, gdy zorientowała się, że idę za nią. I co? Mam też nie wychodzić, bo ludzie się boją swojego wyobrażenia o kimś? Reakcją na stres jest zarówno atak jak i ucieczka.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-09-09 o 16:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ale Wy jesteście głupie, czego nie rozumiecie?
Jak ktoś ma traumę, to powinien siedzieć w psychiatryku, albo w domu, robić zakupy przez internet, pracować zdalnie i randkować na gg. Nie powinien chodzić ulicami, gdzie normalni ludzie chcą się bawić. Lud żąda igrzysk. Kto im te igrzyska da, ten będzie sławny i bogaty. Tylko przegrani myślą o słabszych jednostkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
czym innym jest przypadkowe działanie a czym innym świadome, żeby kogoś przestraszyć. To ostatnie - dla mnie obrzydliwe i nie do przyjęcia.
Jakby mnie ktoś tak chciał przestraszyć - nie wiem jak bym zareagowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
on tired little feet
|
Obrona przez atak to jakby ten "pająk" zaczął na kogoś skakać, a nie biegnie sobie lub znajduje się w odległości kilku metrów
![]() Nie ma siedzieć pod kocykiem, ale sądzę że po takim przeżyciu bardziej by na siebie uważała, a chodzenie po zmroku w parku do najbezpieczniejszych nie należy. Codziennie wychodząc na zewnątrz tak naprawdę jesteśmy narażeni na mnóstwo rzeczy- wypadek, napad, kradzież itd. i trzeba się z tym liczyć. Jak również z tym że możemy zostać zaatakowani przez wielkiego ufoludka czy dynię ![]()
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Racja, taki znak czasów. Ale serio nie rozumiem, po co nieznajomych, tak samo by było ze znajomymi, ale bez narażenia zdrowia drugiej osoby - naprawdę NIGDY nie wiadomo, na kogo się trafi. Tylko psa szkoda... Swoją drogą ciekawe, czy do "żarciku" wybrałby jakiegoś napakowanego dresa, któremu źle z oczu patrzy ;> Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
boże, dajcie spokój, wasza durna dyskusja i przemądrzanie się nic nowego do tematu nie wnosi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym przyspieszyła,ale nie dlatego,że mam jakąś traumę,ale dlatego,że nie lubię chodzić po zmroku przez park. Z tym,że boimy się wyobrażenia,a co innego jest bać się czegoś czym jest się straszonym.
![]() |
![]() |
#52 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imaginuj. Masz dziewczynę. Dziewczynę kiedyś zgwałcono. Przepracowała to, jest szczęśliwa, zapomniała. Sielanka kończy się, kiedy internetowy błazen bawi się w kręcenie nowego filmiku, gdy ona wraca z pracy. Co bardziej Cię zirytuje? Oglądanie swojej dziewczyny, która na oczach milionów zasikała majtki i rozpłakała się? Czy kolejne miesiące psychoterapii? Imaginuj dalej. Masz córkę. Córka jest całkiem spoko, nawet nikt jej nigdy nie zgwałcił. Ma sobie 15 lat i jest raczej normalną dziewczynką. Do czasu, kiedy wszyscy przyjaciele i wrogowie będą ją pokazywać palcami, bo zwymiotowała ze strachu w Internetowym filmiku. I jeszcze dalej... Masz mamę. Mama jak to mama swoje przezyła. I serce już nie te. Syn jej mówił: 'ja Ci skończę te wycieczki do kościoła w nocy o 16.00, bo ciemno! masz szlaban!'. Ale matka jak to matka, poszła na ploteczki. Co będzie bardziej uciążliwe? Odwiedzanie ją w szpitalu po zawale? Czy to, że faktycznie już więcej spokojnie nie wyjdzie na dwór, bo jakiś debil robił karierę? Wiem co odpowiesz: nie no, zaraz takie brutalne przypadki. Ale o to chodzi. 100 razy się uda i się pośmiejemy. 101 trafisz na kogoś kogo skrzywdzisz. Łatwo powiedzieć 'nie no, kto by się takimi wypadkami przejmował, skoro to taki mały procent' póki to nie ktoś bliski. Ogólnie filmów nie oceniam. Nie wiem jak, bo nie chce mi się wierzyć, że to nie ma jakiegoś głębszego dna w stylu podstawieni ludzie albo straszenie dobrych znajomych, których reakcje da się przewidzieć. Albo jeszcze jakieś inne środki zaradcze. Tak więc nie oceniam filmów, wypowiadam się na temat faktycznego straszenia losowo wybranych ludzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie slyszalam o psie-pajaku, ale pamietam, ze byla kampania reklamowa jakiegos filmu, gdzie na ulicy stal wozek z placzacym niemowlakiem, a jak ktos podchodzil to wyskakiwalo dziecko-zombie. Dla mnie to nie jest smieszne, co jak taka osoba ma prpblemy z sercem, albo starszy czlowiek? Sama bym sie takiego czegos wystraszyla .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Gosiaczek1969;48069 636]jest technika radzenia sobie w takiej sytuacji. Przechodzisz na 2gą stronę jezdni i idziesz chodnikiem po drugiej stronie, nieco szybciej. Żeby kobietę wyprzedzić, żeby nie czuła się zagrożona.
[QUOTE] Ja w takich sytuacjach sama przechodzę.
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Leszy, ale Ty byś nic złego nie zrobił, to już problem tej dziewczyny. Przecież to naturalne, że ludzie chodzą po ulicy, po parkach itp. (ja też przyspieszam, ale napisałam, że to zupełnie inny temat). Ale przecież straszenie nieznajomych już chyba tak naturalne nie jest? No nie wiem, ja bym się zdziwiła, zaczęłabym uciekać, gdyby ktoś wyskoczył z krzaków na mnie...
![]() Ja, tak jak napisałam, mam na myśli tylko "straszenie nieznajomych dla żarciku". Nic więcej, nic mniej. Edytowane przez Daxie Czas edycji: 2014-09-09 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
on tired little feet
|
Piszmy petycję do Wardęgi, nie ma co dłużej zwlekać!
![]()
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
Trudno mi uwierzyć, że młode dziewczyny mogą być takie zgorzkniałe! "Co by było gdyby..." - nic, bo nic się nie stało! Wymyślanie milionów czarnych scenariuszy i roztrząsanie się nad jednym, niezbyt zabawnym filmikiem... Czy Wy naprawdę nie macie co robić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
on tired little feet
|
[QUOTE=Niedopowiedzenia;48 069679][QUOTE=Gosiaczek1969;48069 636]jest technika radzenia sobie w takiej sytuacji. Przechodzisz na 2gą stronę jezdni i idziesz chodnikiem po drugiej stronie, nieco szybciej. Żeby kobietę wyprzedzić, żeby nie czuła się zagrożona.
Cytat:
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
pies-pająk i straszenie ludzi
Jeszcze krazyly takie filmiki w windzie, gdzie nagle pojawial sie "duch" i nie bylo jak uciec z tej windy.. No faktycznie bardzo smieszne.. Ja bym chyba umarla..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.