Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 15:44   #3991
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
"skurcze poczujesz, spokojnie, tylko nie będą cię bolały "

to jak balsam dla moich uszu... mówcie mi jeszcze
Wiem, że przypierwszym porodzie strach jest co nas czeka, ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że to nie jest takie straszne. Pod warunkiem, że nie ma się bóli krzyżowych. Z tymi nie miałam do czynienia Dla mnie poród to bułka z masłem, dzieć wyskakuje z wodami

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Siobhan to mamy taka sama sytuacje dwoch synow i cora w drodze a chlopaki w jakim wieku??
W styczniu jeden kończy 6 a drugi 3. Nasza 'niespodzianka' spodziewana jest w okolicy połowy listopada. Śmieję się, że mam przydział na 'zimowe' dzieci

Cytat:
Szybka wolna witaminy podaje sie od razu po powrocie do domu ze szpitala, D wszystkie dzieci, K tylko dzieci karmione piersią, bo w mm jest juz vit K i mozna przedawkowac..
Z tego co słyszałam to K podaję się dopier po jakimś czasie po porodzie (kilka dni) bo w szpitalu dzieciaki dostają zastrzyk wit K. Z tego co wiem to wit D podaje się od razu po porodzie. W mleku MM jest chyba wit D a nie K, ale nie wiem bo moje dziecka piersiowe były.

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
A czy w trakcie karmienia piersią trzeba przyjmować DHA?
Tak. Przynajmniej jest zalecane

Dzięki za miłe przywitanie
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:45   #3992
benetta
Zadomowienie

materac 1

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 15:49   #3993
Monian
Zakorzenienie

2 materac
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:03   #3994
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Jak kupujecie bez bazy to wtedy sie przypina zwykłymi pasami z samochodu - dobrze rozumiem ?
jeżeli sie okaże że nie mam systemu isofix to czy ewentualnie od fotelika maxi cosi pebble można odmontować bazę ?
Tak zwyklymi pasami jak bezbazy.
Baza to jest osobny element, nie zlaczony na stale z fotelikiem. Majac baze mozesz uzywac fotelika z baza lub bez zapinajac pasami
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:06   #3995
martha330
Zakorzenienie

4 : 2 dla materaca kokos - pianka poki co dzięki Dziewczyny!

a u mnie pranie pelna para znow, tym razem wstawiłam na gotowanie pare spiochow i tym podobnych, które dostałam, ale miały mega plamy i teraz zastanawiam się, bo jak nie zejda, to ciuszki pojda do smieci, wlalam vanisha, ale coz. rzeczy długo przelezaly u szwagierki, wiec powiedziałam jej, ze jak nie pusci to po gotowaniu, to ja nie będę się bawila z tym ( swoja droga po co takie zaplamione ciuszki trzymać? lepsze sa z sh )

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:07   #3996
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
W styczniu jeden kończy 6 a drugi 3. Nasza 'niespodzianka' spodziewana jest w okolicy połowy listopada. Śmieję się, że mam przydział na 'zimowe' dzieci

Z tego co słyszałam to K podaję się dopier po jakimś czasie po porodzie (kilka dni) bo w szpitalu dzieciaki dostają zastrzyk wit K. Z tego co wiem to wit D podaje się od razu po porodzie. W mleku MM jest chyba wit D a nie K, ale nie wiem bo moje dziecka piersiowe były.
No mój starszy też ma 6, kilka dni temu skończył, a młodszy 5 zaraz skończy w grudniu Ja też jesienno-zimowe dzieciaki mam wrzesień-listopad-grudzień
Tą witaminę K dokładnie podaje się od 8 doby życia do końca 3 miesiąca życia, mam tak wbite do książeczek zdrowia chłopaków... i tylko pod warunkiem, że dziecko jest karmione piersią... jeśli się karmi i piersią i butelką to też się nie podaje vit K bo ona jest już w MM
A z vit D to pamiętam chyba Vigantol podawałam, później się okazało, że wycofują ze sprzedaży... kropla do buziaka bezpośrednia 1x dziennie... ale od kiedy to dokładnie nie pamiętam... chyba też jakoś tak jak vit K zaczęłam podawać... moje też piersiowe były dzieciaki...

Edytowane przez Kasia427
Czas edycji: 2014-09-09 o 16:08
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:13   #3997
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
witaminki sie podaje jakos 2 tygodnie po narodzinach , narazie nie kupuje a noz widelec w szpitalu cos fajnego zaproponuja ;p wrazie "W" mozna tz wyslac do apteki ;p
Wit D od poczatku a K od 2 tyg chyba.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
szybka sonda - maly wybor to i szybko powinno być

materac pianka 10cm http://allegro.pl/materac-piankowy-d...558429244.html

czy materac pianka-kokos? http://allegro.pl/materac-neptun-pia...tml#tabsAnchor

jedynka czy dwojka?
Ja mam dokladnie ten nr1, jak cos potem kupie lepszy gdyby sie nie sprawdzil, ale wydaje sie ok. Gruby i dosc twardy
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:20   #3998
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Wit D od poczatku a K od 2 tyg chyba.

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Ja mam dokladnie ten nr1, jak cos potem kupie lepszy gdyby sie nie sprawdzil, ale wydaje sie ok. Gruby i dosc twardy
wlasnie mi sie cos kojarzy ze cos sie podaje po 2 tyg ;p

ja mam piankowy ale 6 cm grubosci i materac jejst dosc twardy a nawet zeklabym ze lepszy niz ja mam ;p on ma wytrzymac 2-3 lata bo potem chce dziecia przerzucic na normalne lozko dla dzieciow
Stary 2014-09-09, 16:21   #3999
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
a u mnie pranie pelna para znow, tym razem wstawiłam na gotowanie pare spiochow i tym podobnych, które dostałam, ale miały mega plamy i teraz zastanawiam się, bo jak nie zejda, to ciuszki pojda do smieci, wlalam vanisha, ale coz. rzeczy długo przelezaly u szwagierki, wiec powiedziałam jej, ze jak nie pusci to po gotowaniu, to ja nie będę się bawila z tym ( swoja droga po co takie zaplamione ciuszki trzymać? lepsze sa z sh )
Mam to samo po wyciągnięciu ciuchów z kartonu po 2 latach:/ Pranie nie pomogło, ale kupiłam barwniki do tkanin i pofarbowałam Wszystko ładnie się pokryło Jak masz ochotę bawić się w czarownicę ok 1h nad garem to możesz spróbować Cena barwników to ok 2 pln.

Cytat:
No mój starszy też ma 6, kilka dni temu skończył, a młodszy 5 zaraz skończy w grudniu Ja też jesienno-zimowe dzieciaki mam wrzesień-listopad-grudzień

A z vit D to pamiętam chyba Vigantol podawałam, później się okazało, że wycofują ze sprzedaży... kropla do buziaka bezpośrednia 1x dziennie... ale od kiedy to dokładnie nie pamiętam... chyba też jakoś tak jak vit K zaczęłam podawać... moje też piersiowe były dzieciaki...
To twój starszy 'młody' to już chyba do szkoły poszedł
A wit D podaje się do 18 roku życia )) tak mówi moja pediatra.
Moje chłopaki dalej dostają kropelki Devikap. Kosztuje grosze a fajnie po tym rosną
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:25   #4000
szybkawolna
Rozeznanie

wit D od poczatku a wit K tylko dziec karmiony piersia : "Jeżeli dziecko jest karmione wyłącznie piersią, witaminę K należy dawać mu od 9. dnia aż do końca 3. miesiąca życia."
Stary 2014-09-09, 16:25   #4001
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
4 : 2 dla materaca kokos - pianka poki co dzięki Dziewczyny!

Ja jak mi sie plamka zdążyła (nie zauważyłam jak kupowałam w sh) to zagotowałam wodę w czajniku wrzuciłam śpioszki i na plamę nasypalam vanisha ale ja mam tego oxi action różowy w słoiku i zeszło
A właśnie wojskowej temperaturze pierzecie ciuszki już mowię o końcowym praniu 90 czy 60 stopni? Bo te kolorowe na 90 to chyba moze być nieciekawie :-/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 16:30   #4002
begie13
Zadomowienie

Nie odniosę się do wszystkiego, co chciałam bo 2 razy dziś próbowałam i nie wchodziło na moim starym komputerze...

Witam nowe mamy

Dzięki dziewczyny za informacje o kosmetykach Bobini, dobrze, że mnie uświadomiłyście bo od dawna planowałam kupić do kąpieli, oliwkę jakiś krem itp. Z Antosią używałam Hippa ale teraz chciałam coś tańszego, może jutro skoczę do Rossmana zobaczyć serię Babydream A powiedzcie mi czy tam będzie napisane po polsku co to jest i czy od pierwszych dni życia ?
Może od razu kupię.
Szkoda, że na gemini nie można kupić...to teraz trochę rzeczy z zamówienia mi odpadnie.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

W sumie myślałam też o Ziaji...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:30   #4003
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie mi sie cos kojarzy ze cos sie podaje po 2 tyg ;p

ja mam piankowy ale 6 cm grubosci i materac jejst dosc twardy a nawet zeklabym ze lepszy niz ja mam ;p on ma wytrzymac 2-3 lata bo potem chce dziecia przerzucic na normalne lozko dla dzieciow
ja kupuje lozeczko, które będzie można zamienic na tapczanik, wiec wychodzę z zalozenia, ze materacy ciut dluzej będzie sluzyl aniżeli dwa lata, ale praktyka oczywiście może pokazac cos innego i wtedy będziemy się decydować, co zrobić...
tu grubość jest 10cm i wydaje mi się, ze to calkiem gruby materac chyba?

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Mam to samo po wyciągnięciu ciuchów z kartonu po 2 latach:/ Pranie nie pomogło, ale kupiłam barwniki do tkanin i pofarbowałam Wszystko ładnie się pokryło Jak masz ochotę bawić się w czarownicę ok 1h nad garem to możesz spróbować Cena barwników to ok 2 pln.

witamy wśród Listopadowych Mamusiek 2014

nie mam ochoty na barwienie niestety, ciuszki lezaly jakies 10lat, niektóre naprawdę zbyt są "zabarwione", nie ma sensu, bo tez zbytnio mi się nie podobają ( kwestia gustu ) i niekoniecznie sa bawełniane, a małemu dziecku zal zakladac 80% poliestru...
może i wybredna jestem, ale mysle, ze rozsądnie podejmuje takie decyzje...

i już mysle o kolacji dziś wyjątkowo glodna chodze...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 16:32   #4004
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Nie odniosę się do wszystkiego, co chciałam bo 2 razy dziś próbowałam i nie wchodziło na moim starym komputerze...

Witam nowe mamy

Dzięki dziewczyny za informacje o kosmetykach Bobini, dobrze, że mnie uświadomiłyście bo od dawna planowałam kupić do kąpieli, oliwkę jakiś krem itp. Z Antosią używałam Hippa ale teraz chciałam coś tańszego, może jutro skoczę do Rossmana zobaczyć serię Babydream A powiedzcie mi czy tam będzie napisane po polsku co to jest i czy od pierwszych dni życia ?
Może od razu kupię.
Szkoda, że na gemini nie można kupić...to teraz trochę rzeczy z zamówienia mi odpadnie.
Na babydream z tylu jest po polskiemu pytalam specalnie kobite w sklepie czy wszytskie kosmetyki z serii BabyDream mozna stosowac od 1 dnia zycia i Pani uprzejmie mnei poinformowala ze tak. Ze kosmetyki zostaly sprawdzone przebadane itp i wszytskie nadaja sie od 1 dnia zycia
Stary 2014-09-09, 16:59   #4005
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Na babydream z tylu jest po polskiemu pytalam specalnie kobite w sklepie czy wszytskie kosmetyki z serii BabyDream mozna stosowac od 1 dnia zycia i Pani uprzejmie mnei poinformowala ze tak. Ze kosmetyki zostaly sprawdzone przebadane itp i wszytskie nadaja sie od 1 dnia zycia
O, dzięki

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 17:03   #4006
szybkawolna
Rozeznanie

moglabym zostac jakims rzecznikiem i poleczaczem tych kosmetykow ;p heheh
Stary 2014-09-09, 17:05   #4007
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
szybka sonda - maly wybor to i szybko powinno być

materac pianka 10cm http://allegro.pl/materac-piankowy-d...558429244.html

czy materac pianka-kokos? http://allegro.pl/materac-neptun-pia...tml#tabsAnchor

jedynka czy dwojka?
Ja mam dokładnie ten z nr 1 jest fajny gruby i dość twardy
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:06   #4008
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez od jakies 3 wizyt mam T. S. 2 i miekka szyjke , ale gin nie widzi az takiego zagrozenia bo szyjka ladnie trzyma
czyli ja moge miec podobna dlugosc szyjki....

to to tydzien mlodsza jestes a jak z waga dzidziuska??
ciekawa jestem czy Rozalski dobrze mierzy bo mi podal ostatnio wg pomiarow brzuszka i kosci udowej waga 2070g a byl to 31t1d (czyli 32tc rozpoczety) i obawiam sie wagi koncowej....
co prawda w 1 ciazy tez do niego chodzilam i dobrze obliczyl waga koncowa
zobaczę co mi powie teraz w poniedziałek. Tak mi nagadał ordynator w szpitalu, że się martwię.
Wagowo w skończonym 29tc maluch miał 1370 g. I jeżeli chodzi o pierwsze dziecko to tez dobrze mi wage wyliczyl.

A Ty skąd jestes?

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Chmielinka i jaka masz teraz dlugosc szyjki?
Teraz nie wiem jaką mam... 2 tygodnie temu mialam 25mm

Cytat:
Witaj ja też będę miała patriotę... widzę, ze coraz więcej TP na 11.11.2014
Sporo nas ma taki termin Ciekawe czy jak będę rodzić to w tym dniu też będzi tak dużo porodów.. bo jak rodziłam Hanię to w tym dniu urodziło się aż 13 dzieci na położniczym było pełne obłożenie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Dzwiny ten Twój lekarz :P Ja mam pessar na skracającą się szyjkę, która poniżej 2cm miała już w czerwcu, nadal miękka ale pessar ją trzyma w ryzach tak to pewnie już by po niej było.

Moja przyjaciółka teraz też miała założony na 0,6 cm i tylko on ją od porodu powstrzymuje, lekarz ostatnio jej powiedział, że jak tylko go zdejmą to od razu będzie akcja porodowa ale ona ma termin na koniec września więc już sie tak nie stresuje
Też tak myślałam, że po to jest pessar, żeby pomóc. Lekarz mi to tłumaczył że to jest jak z dmuchaniem balona, że mimo to, że go zawiążesz to ten ogonek i tak będzie się skracał odpowiednio do wzrostu tego balona (macicy) i że on woli żebym leżała bo pessar to jednak ciało obce i jest większe ryzyko infekcji,, a wolałby żebym jakiegoś świństwa nie złapała ehh nie wiem co o tym myśleć.
Lekarzem jest dobrym, bo jednak gdyby nie on to naszej Hani nie było by na świecie.... poczekam teraz do wizyty i się może coś więcej dowiem

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:24   #4009
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
z apteki zamawiam emolium, sól fizjologiczną (do oczu i noska), linomag maść (do pupki), octenisept do pępka (50ml starczy?) mam już sudocrem i gaziki jałowe (do oczu i pępka w razie ropki) (no i krem na mróz n buźke) . cos pominęłam? czy to wszystko?
octenisept i sudocrem - oba do pępka - czy jeden nie wystarczy... ? czy lepiej mieć oba?
ja na liście mam bephanten - do pupki i na popękane brodawki

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dobrze ze wrocilas
bo w stacjonarnych sklepach niestety tyle kosztuja, dlatego warto w necie poszperac za polowe taniej mozna kupic ten sam
ja przez neta mało w życiu kupowałam, prawie nic, ale chyba czas zacząć, bo faktycznie ceny sklepowe są dużo droższe...

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Co do isofix to czesto w siedzeniu jest wszysta taka metka z napisem isofix. Mozna sprawdzić tez czy ma sie ten system wkładając rękę miedzy siedzenie a oparcie z tylu na siedzeniach za kierowca i pasażerem. Wkładasz łapkę przesuwają po całej długości i jak poszujesz takie metalowe haki to jest to jak tego nie ma to bez sensu kupować bazę do isofixa

dzięki... sprawdziłam i otóż w aucie mam isofix

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-09 o 18:04
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 17:35   #4010
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
octenisept i sudocrem - oba do pępka - czy jeden nie wystarczy... ? czy lepiej mieć oba?
ja na liście mam bephanten - do pupki i na popękane brodawki

Pierwsze slysze zeby sudocremu uzywac do pepka a różne opcje juz mi sie o oczy i uszy obily

Sudofrem nie do pepka tylko na odparzony tylek do pepka osobiscie wole lagodniejsze sprawy, ktore sie latwiej aplikuje chociazby octenisept
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:38   #4011
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam nowe mamusie

zrobiłam szybkie zamówienie u Healtha.....
Co kupilas? Ja tez moje kompletuje
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

[/COLOR]W sumie myślałam też o Ziaji...
Jesli chodzi o sklady to stawialabym na babydreama, wtopy z nimi nie zrobisz a z Ziaja to roznie, nie polecam
Tylko wydaje mi sie, ze Hipp wyjdzie podobnie cenowo, zobacz w rossie jest tez, chociaz i tak wzielabym BD

Ja bym tez kupila BD ale mam okazje zamowic w DE kosmetyki Weledy (mydelko nagietkowe i moze wezme krem) wezme na sprobowanie bo sa naturalne i moze cos Hippa dokupie a potem bede leciala na BD,
Emolienty tylko w razie koniecznosci ale mam nadzieje, ze takiej nie bedzie
Zreszta ograniczam kosmetyczne zakupy do mydelka i kremu ma zime, oleju kokosowego do masazu i linomag lub alantan do pupy w razie koniecznosci i tyle narazie

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
ja na liście mam bephanten - do pupki i na popękane)
Sudokrem nie do pepka bo wysusza, to masc z cynkiem...na odparzenia raczej

Do pepka chyba jeszcze rozcienczony spirytus mozna..?

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-09 o 17:44
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-09, 17:45   #4012
silesianna
Zakorzenienie

Do pepka mozna spirytus 70proc, mozna wode z szarym mydlem, mozna octenisept. Ogolnie to po prostu cos odkazajacego
Stary 2014-09-09, 17:53   #4013
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Pierwsze slysze zeby sudocremu uzywac do pepka a różne opcje juz mi sie o oczy i uszy obily

Sudofrem nie do pepka tylko na odparzony tylek do pepka osobiscie wole lagodniejsze sprawy, ktore sie latwiej aplikuje chociazby octenisept
Napisane przez benetta
z apteki zamawiam emolium, sól fizjologiczną (do oczu i noska), linomag maść (do pupki), octenisept do pępka (50ml starczy?) mam już sudocrem i gaziki jałowe (do oczu i pępka w razie ropki) (no i krem na mróz n buźke) . cos pominęłam? czy to wszystko?

źle musiałam zrozumieć..dlatego pytałam..
Stary 2014-09-09, 17:55   #4014
silesianna
Zakorzenienie

Gaziki do pepka tzn pepek dotyczyl tylko gazikow, a niw sudocremu
Stary 2014-09-09, 17:57   #4015
Kostka09
Zakorzenienie

Znalazlam fajne mydlo, sklad wydaje sie byc fajny i ta cena...
http://www.aptekagemini.pl/himalaya-...zieci-75g.html chyba wezme na sprobowanie
Stary 2014-09-09, 17:58   #4016
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Któraś polecała allegro użytkownika wyprzedazekids http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28527932
czy kupowałyście u niego jakieś ciuszki... ?

tak z ciekawości.. ile rozmiarów w przód kupowałyście ??
Stary 2014-09-09, 18:03   #4017
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś polecała allegro użytkownika wyprzedazekids http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28527932

I znowu ja ja tu kupowalam, naa razie tylko na 56 i 62, wiekwzymi sie zainteresuje jak mlody zacznie wyrastac
Stary 2014-09-09, 18:09   #4018
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam wszystko od bratowej, kolezanek i sh, nowe kupilam skarpetki i jedną bluzeczke...wyrodna matka
Ale rozmiarowo to rzeczy mam do 74, najwiecej tych na 56-68 a potem to juz po kilka sztuk, bede sie tym zajmowac jak juz dojdzie do rozmiaru 68
Stary 2014-09-09, 18:09   #4019
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
I znowu ja ja tu kupowalam, naa razie tylko na 56 i 62, wiekwzymi sie zainteresuje jak mlody zacznie wyrastac
wywołałam do tablicy hehe ... idę Twoimi śladami
Stary 2014-09-09, 18:13   #4020
Kasia427
Wtajemniczenie

Właśnie pierdykłam z krzeszła... oparcie się oderwało i sobie do tyłu poleciałam, ach jaka gimnastyka dla kregoslupa mojego po 7 miesiacach... dobrze ze się ręką podparłam i od ranu na bok na kolana się przekręciłam... nic mnie nie boli, mała się rusza więc chyba wsio ok... kuźwa żeby człowiek we własnym domu nie mógł czuć się bezpiecznie?! Już małżon wyniósł na śmietnik wszystkie 4 krzeszła, kupowaliśmy je jakieś 4 lata temu a wszystko zardzewiałe w środku, normalnie śruba pękła na pół.. może ja już taka ciężka jestem ..... ale stresu użyłam
Przypomniało mi się jak w pierwszej ciąży na glinie się poślizgnęłam :P wtedy to na tyłek z całym impetem runęłam.. byłam w 6 miesiącu.. a młodemu w brzuchu chyba się podobało bo fikał jak szalony

Aha po zjedzeniu 2 kawałków babki piaskowej z lukrem miałam cukier po 1 h (sama dla siebie zmierzyłam) 103...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości