|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Wzięłam bepanthen, bo położna poleciła też na sutki, bo dobrze natłuszcza ![]() ja w razie czego mam próbkę sudocremu z SR taką malutką chyba 5 czy 10 ml, więc jeśli zajdzie potrzeba to ją wypróbuję i zobaczę jak działa... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-10 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Mój tż niestety rozpakował materacyk z folii. Teraz myślę czym go nakryć żeby się nie zakurzył.
Sudocrem ponoć jest bardzo wydajny i do stosowania na odparzenia a nie zapobiegawczo więc nie ma sensu kupować największego opakowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
no o tym samym pomyślałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- wiecie co, od kilku dni (ale nie codziennie, i tak chwilami) odczuwam lekki ból na granicy kości łonowej i warg....to taki ból, jakbym odgniotła sobie ![]() ![]() Po prostu mnie to zastanawia. Któraś dziewczyna kiedyś pisała, że odczuwa ból szyjki, czy to może być coś takiego ? Nie wiem dokładnie, w którym miejscu jest szyjka, gdzie się kończy a gdzie zaczyna ![]() ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-10 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj już się trochę ogarnęłam z tymi nerwami ale nie mogę przetrawić utraty zdjęć... te niedawne jeszcze odzyskam z dysku google i od znajomych, ale ze studiów a o okresie liceum i wcześniejszm nie wspominając, wszystko poszło się rypać... Nie da się odzyskać niestety za kwotę niższą niż 1000 zł. Tak się zepsuł skubaniec. Za to przyszła mi koszulka z pszczółką śpiącą i jest przesłodka, i trochę mnie to pocieszyło, a tymczasem robię sobie meliskę ![]() A i Kasia, ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Zanet ja nieraz odczuwam taki dziwny bol, wtedy mam wrazenie, ze maly wpycha sie gleboko glowka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw ciąża, potem karmienie piersią przez 11 miesięcy,w międzyczasie a to jazda autem, a to ogólnie opieka nad dzieckiem, nieprzespane noce. Jak wypiłam pierwsze całe piwo po prawie 2 latach, to miałam niezłą jazdę. Potem nie miałam kiedy się napić, a to praca, a to z dzieckiem, dużo jeżdzę samochodem, a nawet jak gdzieś wyszliśmy, to na myśl, że będę miała kaca (a mam straszliwego), a mały i tak wstanie z samego rana, odechciewało mi się znacznych ilości alku. Jak chodzimy gdzieś cała rodziną, to jedno z nas nie pije wcale, w domu też niewiele, bo nigdy nie wiadomo, czy nie trzeba będzie do lekarza, dziecko tak szybko zaczyna nagle być chore. A jakiś opiekun musi być bezwzględnie trzeźwy. I tak zwyczajnie, nie miałam czasu sobie popić, a lubiłam kiedyś. Teraz powtórka z rozrywki. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Sweet, ja zawsze mało asertywna byłam, ale jak zostałam matką, to zrobiłam się bardziej bojowa ![]() Zanet, mnie tak czasem w dole boli, moze to ta moja nieszczęsna szyjka, ale mam też wrażenie, że mała się główka wkręca, uczucie jest silniejsze, jak stoję
![]() |
#4150 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u nas sprawdzil sie tylko bepanthen masc- smarowalam po kazdej zmianie pieluszki cieniutka warstwa calą pipke i dupke i nigdy odparzen nie miala raz sie zdarzylo jak zabkowala to miala takie kwasne kupy ze cala pipka w krostkach byla to pediatra kazala clotrimazolem smarowac- wystarczyly 2 aplikacje i zeszlo Cytat:
![]() szyjka to bardziej w srodku czuc jakby ktos cie igla klul
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
nigdzie nie nacisnelam a posty na szaro sa
![]()
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
zeby tak wszystkie to trzeba czekac do grudnia
![]()
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a posty są szare, bo jak cytujesz i wysyłasz wiadomość, a potem jeszcze ją edytujesz to tak się robi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. [B]Esti [\B]wspolczuje przebojow z teściowa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Wtajemniczenie
|
Olaya - moim zdaniem zdrowie i dobro Twojego dziecka to jest to czym powinnaś sie martwic, zajmowac i co powinino być dla Ciebie priorytetem. Każda rozsądna osoba zrozumie sytuację.
![]() ![]() Jeśli się obrażą, to ja bym sie nie przejmowała, raczej to o nich dobrze nie świadczy ![]() beige - ja mam bezdotykowy MICROLIFE NC100 i jestem bardzo zadowolona. Działa bez zarzutu. Keithlyn - to może faktycznie za długo miksujesz/mieszasz lub na zbyt wysokich obrotach.. ja nie dodaję żelatyny a zawsze mi wychodzi. Chyba, ze coś nie tak było ze śmietanką... Zanet, AnetkaIzabell - moja mama pediatra mówi, ze sudocrem nadaje się bardzo dobrze na odparzenia oraz na trądzik niemowlęcy, jednakże nie stosuje się go profilaktycznie tj. codziennie. Na co dzień możecie poprosic pediatrę żeby wypisał Wam receptę dla malucha - ona ma prosty skład, bdb, jest z witaminami i nie ma żadnych niepotrzebnych składników, świetnie natłuszcza i nawilża - sama ją używałam i teraz też używam ale w nieco zmodyfikowanej dla dorosłych formie. ![]() Aleksandretta - koszmar :/ Mój TŻ jak był to wypraszał kogoś jak chciałam wstac do wc albo się przebrać, jak ludzie byli myślący (najczęściej kobiety - mamy dziewczyn), to sami wychodzili, ale niestety czasami chołota się trafi i jest koszmar. Jak byłam przed ta operacja, to lekarka akurat przechodziła korytarzem i zobaczyła mnie wyjącą, a tę gromadę śmiejącą sie i głośno zacowującą, weszła, wyprosiła, powiedziała, że na ścianie pokoju wisi regulamin z którego jasno wynika, że może być 1 gośc na 1 osobę, także reszta prosi o wyjście z pokoju. Wyszli, za 5 min znowu wleźli (a przez ten cały czas zaglądali przez otwarte drzwi!), lekarka akurat do mnie wracała powiedzieć, że zgłosiła, że znowu jest pogorszenie i jak tylko wyjada z sali operacyjnej, to biorą mnie pierwszą, zobaczyła, że tamci znowu wleźli i jak ryknęła... Powiedziała aż nawet bezczelnie, że ta pani (ta druga pacjentka) nie jest przywiązana do łóżka, chodzic potrafi i może, nie ejst obłoznie chora, także jeśli chce przyjmować gości to ma iśc na korytarz albo do parku przed szpital, a nie udawać, że musi leżeć. Coś tam tez pogadała o braku kultury, że widzą, iż ja cierpię a nie zapewnią mi prywatności i spokoju. Tamtych zatkało, poszli sobie, ale wiem, że później jak wróciła do sali ta pacjentka to strasznie narzekała na tę lekarkę. martha - ja mam podobną ilość czapeczek ![]() w ogóle teraz mnie to przeraża już... jak wcześniej pytałam rodziny czy ktos ma coś do oddania dla dziecka, to była cisza i wszyscy, że pooddawali, a teraz nagle siatami dostajemy i jeszcze dzwonią z pretensjami, że po co kupowaliśmy sami, przecież oni tego tyle mają... Najgorszje jest z bratową TŻ... ona ma córkę i oczywiście uroiła sobie, że mój syn musi chodzic w ciuszkach po tej dziewczynce. Ja przepraszam, rozumiem jakbyśmy wcale ubranek nie mieli, albo byli mocno biedni, ale kurcze mamy zapasy ubrań, a ta mi jeszcze wciska wszystko różowe i mówi, że junior ma w tym chodzić. Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-10 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
napisze co ja wybrałam (jeszcze nie zamówiłam, czeka w koszyku)
sudocrem 125g - na dramatyczne odparzenie (AnetkaIzabel stosuje się bardzo cienką warstwe, i tylko sporadycznie linomag maść - na częstszą pielęgnacje (ale też nie przy każdej zmienie pieluszki będę kłaść, kilka razy dziennie, chyba że będzie trzeba częściej) sól fizjologiczna - też do nosa, narazie nie biore wody morskiej (50x5ml) octenisept 50ml-pępek gaziki jałowe emolium jakiś żel do mycia (na zmiane z emolium) oliwki nie biore, może jakąś malą w sklepie kupie krem na mroz nivea - tylko do buźki pieluszki belly 2-5kg 2 paczki chusteczki belli nawilzane 3 paczki patyczki do uszu platki kosmetyczne wkladki laktacyjne belli 60szt majtki siateczkowe 2x2 nie pamietam firmy podklady bella mamma 2x10 podklady seni 60/90 5szt podklady do przewijania - 10szt panda cążki nożyczki itp szczotka i grzebyk laktator reczny aventu z pjemnikami na żywnąć 1 butelka aventu herbatka na laktacje medela podpaski sznureczek i pojemniczek na smoczek (smoczek mam ale nie planuje go dać - w razie tragedi dostanie) proszek dzidziuś (teraz piore w lovelli, dzidzis tańszy) flanela -5szt tetra - 10szt albo 15??????? jak radzicie?? koszula do karmienia kapcie (szkoda mi moich) stanik do karmienia termometr do wanienki oslonki na piersi aventu wanienke mam i wiadomo jeszcze lozeczko, materac piankowy, ocheraniacz, posciel, okrycie kapielowe, jeszce nakladki na sedes to wszystko co zamierzam kupić - mam nadzieje ze nie zapomnialam o niczym co do odwiedzin- nie bede sie patyczkować, jak ni e bede miala ochoty to odmowie, najwyzej sie poobrażają ![]() a i o alkoholu teraz dyskusja ![]() ![]()
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-09-10 o 12:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() pieluch tetrowych mam chyba 15 szt. + 5 szt. flanelowych. Od wszystkich koleżanek już doświadczonych słyszę, że bardzo przydają się i jak miały mało od razu dokupowały ![]() a nie masz przewijaka na liście ![]() ja jeszcze kupiłam rożek i kocyk (teraz właśnie rozmawiałam z koleżanką, która niedawno urodziła i mówiła, że kocyki są bardzo przydatne, więc najlepiej przynajmniej z 2 mieć - do domu i do wózka) Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-10 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na teściów nie będę narzekać, bo swoje sobie może myślą, ale nie są z tych co powiedzą prosto z mostu, nie wtrącają się zbytnio, ale może też dlatego że mieszkają 25 km od nas, a z domu niewiele się ruszają...domatorzy... ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Zakorzenienie
|
Przesada w drugą stronę też nie jest dobra. Ja nie wiem jak będę się czuć po porodzie i chciałabym żeby mąż mógł mi pomóc wtedy. A przecież nie będzie córki na korytarz wynosił do przewinięcia jak ja nie będę mieć sił na wstawanie by to zrobić. Porody różnie się kończą, czasem cesarką i matka może mieć problem z opieką nad dzieckiem. A z tego co wiem to szpital gdzie planuję rodzić ma to totalnie gdzieś. Nikt przy dziecku nie pomoże. Położne noworodkowe jedynie kąpią dzieciaczki, które rozebrać a potem ubrać musi matka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Smutno mi i boję się, bo to coś, co we mnie wyrosło [cysta 1,5cm] może wymagać interwencji chirurgicznej i prawdopodobnie uniemożliwi poród sn
![]() ![]() ![]()
#4167 |
Zadomowienie
|
zanet- pewnie chodzi o tzw "maść noworodkową " ja też polecam
![]() w szpitalu poproscie jakiegoś lekarza o wypisanie recepty, bądź jak pojdziesz do pediatry już na pierwszą wizyte to poproś o przepisanie ![]()
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4169 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Wtajemniczenie
|
Zanet - kochana na ten krem nie ma nazwy - jest na receptę, robiony w aptece na zamówienie (1-2 dni), mówi się o nim krem obojętny. Każdy pediatra zna a przynajmniej powinien znac skład tego kremu.
![]() Jeśli chcesz to mogę poprosić mamę żeby w wolnej chwili wysłała mi wzór recepty tj. składu jaki ma być na recepcie i wtedy podam Ci na PW, bo ja mam skład ale takiego, który od lat robimy dla mnie (mam AZS, jestem alergikiem i wręcz śpię z tym kremem/maścia [zawsze to mylę] pod poduszką, co ja bym zrobiła bez niego.... ![]() ![]() ![]() chmielinka - faktycznie trochę przesada, aczkolwiek wolałabym tak, niż pozwolenie na liczne odwiedziny na salach ![]() Futbolowa - jesteśmy z Toba ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-10 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.