|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() Cytat:
Wogole bylam w tesco i tam nie ma pieluch 1...bylu newborny 2-5 kg i zwykle 2 tez 2-5 kg ktos wie czym one sie roznia?? Wogole fajne sa te z tesco pieluchy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Boje sie, ze wykorzystam go przez 2-3 miesiace a potem bedzie mi zalegal... Za wszystkie wizytujace dzisiaj trzymam kciuki ![]() Te opowiesci ktore pisalyscie o palacych 16 latkach i innych sa dołujące, ale dla mnie to glownie wina naszego systemu i panstwa...bo pytanie dlaczego 16 latka jest w ciazy...bo nie ma w szkole wychowania sexualnego, bo nie ma dostepu do antykoncepcji, do lekarzy ginekologow, psychologow, bo w koncu nie ma dostepu do aborcji w okreslonych prawem przypadkach itd... Niestety 16 latka nie jest osoba dorosla i nie jest swiadoma wielu rzeczy a ciaza to napewno sprawa ktora ja przerasta... tak samo jesli chodzi o wiele kobiet, zachodza w kolejna niechciana ciaze i jest to dla nich problem z ktorym borykaja sie same...takie jest moje zdanie choc pewnie niepopularne, dlatego ja staram sie nie oceniac nikogo.. Ja dzisiaj bylam na badaniach krwi i jak przyszlam to padlam spac, jakas jestem strasznie przymulona ![]() A po drodze zahaczylam o sh i kupilam pare ciuszkow juz wiekszych, byly cudne kombinezony jakby ktos nie mial w swietochlowicach w sh przy srednicowce jest duzy wybor ![]() Lece sprzatac dzisiaj tzet maluje sciany ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-09-10 o 14:05 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Rozeznanie
|
Ja dziś byłam u swojej diabetolog. Mimo, że cukry po obiedzie i kolacji ok, to te ranne na czczo i po śniadaniu słabe. Mimo dobrej hemoglobiny glikowanej, chce mi włączyć wieczorem przed snem 3 jednostki insuliny.
![]() Pytałam też jak to jest z tym określaniem czy ktoś ma cukrzycę ciążową czy nie. Powiedziała, że jeżeli chociaż jeden parametr z krzywej cukrowej jest przekroczony to stwierdza się cukrzycę ciążową. I tak: jeżeli cukier na czczo jest 92-125 to stwierdza się cukrzycę ciążową, jeżeli cukier po 1 h jest równy lub większy 180 to też również się stwierdza cukrzycę, jeżeli cukier po 2h jest równy lub większy 153 do 199 to też jest to cukrzyca. A normy teraz podobno są takie drakońskie: na czczo 60-90, 1h po posiłku do 120, bo zakłada się jak największy margines bezpieczeństwa, żeby dziecko było zdrowe i nie szkodziło to dla jego rozwoju. Dlatego lepiej jest cisnąć bardziej dla dobra dziecka. Ja swojej diabetolog ufam, ma wieloletnie doświadczenie kliniczne. Pracowała w zespole dr Tatonia, a to podobno rewelacyjny diabetolog, dużo zrobił dla cukrzyków w Polsce. Poza tym jest konkretna, rozsądna, ale i wymagająca.
#4203 |
Raczkowanie
|
Chciałam się Was zapytać co myślicie na temat lewatywy?? Decydujecie sie na nią przed porodem czy raczej nie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Rozeznanie
|
Podobno są tak dobre tak jak oryginalne Pampersy, ale tańsze. Do któregoś tam rozmiaru mają też wskaźnik "wykorzystania" pieluchy. Taką funkcję chyba też mają Pampersy Premium Care.
#4205 |
Rozeznanie
|
ja raczej tak.
#4206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Musze jeszcze siorke podpytac co mysli na ten temat i mamy i chyba poczytac na necie - tak zeby czuc sie pewnie ![]()
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba się zdecyduję na tą lewatywę, wolę to niż by miało mi nie wiadomo jak "lecieć" przy porodzie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
Ja lewatywy nie robilam, przeczyscilo mnie samo jak tylko skurcze się zaczęły, ale teraz się zastanowie cży w domu nie zrobić.
Olya, ja mam przewijak nakladany na.lozeczko, bo tych przewijań jest dużo na początku, a on jest na wygodnej dla kręgosłupa wysokości, uchylać się nie trzeba. Jestem torba, wizytę mam za godzinę, napisane mam na kartce i nie zajrzalam, a do domu mi się nie opłaca wracać ![]()
#4209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
Mi koleżanka mówiła, że nie wzięła (bo się wstydziła) i potem przy parciu jej leciało. Przepraszam za dosadność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4213 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo skarpetki Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[/QUOTE] jeśli warga to może tak jak u mnie niestety.... żylak.....
![]() |
#4215 |
Wtajemniczenie
|
Mi nic nie lecialo, a z tego co wiem, to nie ma czasu o tym myśleć i na personelu nie robi to wrażenia. To co miałam w sobie to mnie wyczyściło, a i tak niewiele miałam w jelitach, bo nie miałam czasu jeść przez ostatnią dobę przed porodem.
Zastanowie się nad zrobieniem sobie w domu, bo w szpitalu to nie chcę. ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- U mnie wargi przekrwione i czuję że są spuchniete, a biodra mi mierzyli takim wielkim jakby cyrklem przed porodem.
![]() |
#4216 |
Zakorzenienie
|
Mi dwie kolezanki opowiadaly, ze zdarzylo im sie wiadomo co podczas porodu, ale na nikim to wrazenia nie robi
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Rozeznanie
|
A jakie miałaś wyniki krzywej? Kurczę nie wiem co Ci doradzić. Z tą cukrzycą wszystko jest popierniczone. Ja miałam w każdym punkcie przekroczone więc 100% cukrzyca. Może warto to skonsultować z jakimś diabetologiem.
![]() ![]()
#4219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że ktoś nie ma z tym problemu i jest luzak ![]() co do dobrych rad, odwiedzin, teściów temat rzeka ![]() ja raczej też wolałabym, żeby nikt do nas nie przychodził... i myślę, że może się to udać, bo raczej nachalnych nie mamy w okolicy to myślę, że uszanują sytuację i poczekają grzecznie na zaproszenie ![]() co do przedszkolaków, no ja mam stresa, bo przedszkolak w domu, więc będziemy musieli jakoś dać radę, ale rozumiem absolutnie pierworódki, które nie życzą sobie wizyt maluchów. My nie mamy wyjścia. Do szpitala Johny też nie pójdzie, po pierwsze pewno i tak go nie wpuszczą, a po drugie nie chcę, zeby w ten sposób poznawał siostrę, obce miejsce, full ludzi, matka wyjglądająca jak po wybuchu bomby, i małe dzieciątko... wolę, żeby to się zdarzyło na bezpiecznym domowym gruncie... Indra ale masz dziś dzień ![]() u mnie dziś humor do bani, cd z wczoraj... no cóż.... ale zamówiłam spodnie ciążowe, takie najtańsze chyba na allegro http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...572929483.html brałam możliwość pod uwagę, że przyjdzie badziew, ale jestem bardzo mile zaskoczona ![]() pasują idealnie, są fajne zrobione, ładnie uszyte, naprawdę nie spodziewałam się, że będą tak fajne za takie pieniądze ![]() no i nogawki mają długie ![]() wiem, że już późno na takie zakupy, ale ja nie mam w czym wyjść do ludzi... miałam fajne dresy, ale już się zdresowiły.... wczoraj na zebranie do przedszkola nie chciałam tak w dresach pójść i wcisnęłam się jeszcze w ostatnie jeansy, ale to nie był dobry pomysł ![]() do kościoła nie mam w czym iść, tak gdzieś do ludzi...
![]() |
#4220 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale teraz jestem na bieżąco ![]() Zatem Witam się ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() Jak fajnie, że grono nam się nadal powiększa ![]() Niestety nie odwołam się do minionych wpisów... za dużo tego ![]() Ale z każdej udanej wizyty bardzo sie ucieszyłam. Gratuluję dobrych wyników i trzymam kciuki za kolejne ! Mimo sie czyta, że Wasze maluszki przybieraja na wadze ![]() Mam nadzieję, że złe dni mnie już opuściły na dobre ! Włączył mi się chyba syndrom wicia gniazda bo kolejny dzień robię przetwory ![]() Zamarynowałam już paprykę, udusiłam jabłka a dziś duszę pomidory ![]() Dziewczyny od razu jest mi lepiej na sercu, gdy zamiast leżeć i gapić sie zdołowana w sufit - działam ![]() To miłe, że się o mnie martwiłyście ![]() ![]() ![]() ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-09-10 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4222 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[/QUOTE] a ja podczas przekręcania się tak mi te kości co są najniżej -dolna część macicy - taaak stzrela..jakby się pokruszyła... Cytat:
Drugie pytanie -czy golić sie do spzitala ? szpital z mojego planu C - nie pozwala się golić, bo są małe ranki, które sprzyjają infekcjom... a co jeśłi szpital z planu A i B każe sie ogolić.. muszę sprawdzić.. jak na Polnej sobie życzą.. kurde 2 h prądu nie miałam... lecę dalej zamawiać w aptece ![]() ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-10 o 14:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w 1 ciazy wogole glukozy nie pilam ![]() Paulina ![]()
![]() |
#4224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo się cieszę, że wróciłaś ![]() teraz już będzie tylko lepiej! mnie też na przetwory wzięło... zrobiłam korniszony, paprykę, jeszcze chcę zrobić leczo i fasolkę po bretońsku zapasteryzować parę słoików i może sos do spaghetii zrobię w słoiki..... ![]() ale to już jak Johny wróci do przedszkola, bo tak przy nim to nie bardzo....
![]() |
#4226 |
Wtajemniczenie
|
Keithlyn kciuki za wizyte
#4227 |
Wtajemniczenie
|
Lewatywe enema można kupić w aptece i łatwo się robi, robiłam prze badaniami, pytałam TŻ czy coś widział żebym narobila, ale on stał przy głowie i był w takim ogólnym szoku, że nic nie widział, a ja jestem pewna, trochę się posikalam
![]()
#4228 |
Wtajemniczenie
|
nie tylko chciała - ona już DAŁA
![]() mówię Ci... jak z muzeum... ![]() ![]() i dostaliśmy też tę poszwę na becik do chrztu - wygląda to tak, że kilka dni z TŻ dumaliśmy CO TO i do czego to, na cholerę to ![]() ![]() oddaliśmy jej 90% ubranek które nam dała - zostawiliśmy tylko kilka czapeczek (nowych, z takimi metkami materiałowymi i datą sprzed ok. 25 lat), takie ręcznie robione, ciepłe - całkiem spoko oraz 2 sweterki też robione ręcznie. Wyobraź sobie, że tydzień później dała Tż kolejną pakę ubranek tego typu ![]() z takich plusów - dała też nowe pieluchy tetrowe i flanelowe (mega duże, naprawdę fajny gruby materiał, nie to co teraz w sklepach), ale były pożółkłe więc musiałam wybrac - Dziudziś sprawił się świetnie i teraz sa białe ![]() Zanet - uwierz, że wolałabym aby teściowie się wcale nie interesowali... teść to w ogóle myli nazewnictwo rzeczy dla dziecka, obiecuje coś ("znajoma ma i da"), a później sie okazuje, że to w ogóle co innego jest... np. jak szukaliśmy wózka to on gadał, że jego znajoma ma i odda za darmo, mówiła, że fajny jest. I co? Poprosiłam go żeby wykonał tel. dowiedziec się czy na pewno odda i jaki to model.. teściu oddzwania i "ona mówi, że ma ten no... bujaczek a nie wózek" ![]() i tak jest ze wszystkim "nie kupuj, Ola/bożenka/teresa ma i odda", "po co kupujecie? bez sensu", a wcześniej było "nic nie mamy" ![]() Także ja tam nie jeżdżę, bo mi się ciśnienie podnosi jak słyszę te głupoty. Futbolowa - dokładnie ![]() Indra - ![]() co do szpitala, to mi pielęgniarka powiedziała że ludzie kradną nawet takie zaczepy na worki na mocz jak tu (te niebieskie): http://www.kelmet.pl/sites/default/f...00/uchwyty.jpg albo kradną tez te baseniki do załatwiania się ![]() Mi się raz zdarzyło, że ktoś mi ukradł użyty 1x szampon do włosów ![]() ![]() Kasia - u nas te straszą, że i tak przyjadą, Tż jest niewystarczająco asertywny.. ale ja powiedziałam, że jak przyjadą, to i tak do domu nie wpuszcze, także klamkę pocałują ![]() Zanet - w takich sytuacjach anestezjolog przychodzi do pacjentki leżącej już na sali, pacjentka wypełnia przy nim ankietę, krótka rozmowa i decyzja. Olaya -ciekawe teorie ma Twoja rodzinka ![]() ![]() Mama niestety ma problem z taką empatią do mnie, przeszkadza jej że nie moge pracować. melleczka - śliczne łożko ![]() Co ja wam będę opisywac te rzeczy... same spójrzcie ![]() achh i ten uroczy kocyk... |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.